Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Δημοσκόπηση.Το 57,3% των Ελλήνων πιστεύει πως θα χρεοκοπήσουμε.Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ.



Παραμένει η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας όπως δείχνουν τα ευρήματα νέας δημοσκόπησης.Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε το διάστημα 14 έως 16 Απριλίου για την εταιρεία Metrisi δείχνει ότι στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 34,6% και η Νέα Δημοκρατία το 24,2%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Ποτάμι με 5,5% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ με 5,25%, οι ΑΝΕΛ με 4,9%, το ΠΑΣΟΚ με 3,1%.

Spiegel: Η Ρωσία δίνει προκαταβολή άμεσα στην Ελλάδα για τον αγωγό



Την άμεση καταβολή ποσού που ανέρχεται από 3 έως 5 δισεκατομμύρια ευρώ από την Ρωσία στην χώρα μας, προαναγγέλλει με δημοσίευμά του το περιοδικό Spiegel.Μάλιστα επικαλείται δηλώσεις έλληνα αξιωματούχου ο οποίος σημειώνει πως «αυτή η απόφαση θα αλλάξει κατά πολύ τα δεδομένα των διαπραγματεύσεων του ελληνικού χρέους».Το σχετικό θέμα είναι πρώτο στην ιστοσελίδα του περιοδικού και αναφέρει πως η συμφωνία κλείστηκε στη συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν και το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας θα υπογραφεί την

Financial Times: Αν ο Τσίπρας αποτύχει, έρχεται η Χρυσή Αυγή...



Αρθρο-καταπέλτης για την «αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας, που όταν δεν παραδίδει διαλέξεις στους Ευρωπαίους, αυτοπαρουσιάζεται ως σωτήρας του προλεταριάτου και των πάτριων εδαφών».Αν η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αποτύχει, τότε στην Ελλάδα θα κυβερνήσει η Χρυσή Αυγή, αναφέρουν σε άρθρο γνώμης που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα τους, οι Financial Times. 

Ανοιξε η εφαρμογή για την ρύθμιση των 100 δόσεων



Λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Παρασκευής άνοιξε η εφαρμογή των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.Με τους ηλεκτρονικούς κωδικούς τους οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να δουν και να επιλέξουν ποια θα είναι τα ποσά που θα ρυθμίσουν, υποχρεωτικά ρυθμίζονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έως το τέλος του Φεβρουαρίου, ενώ προαιρετικά γίνεται να συμπεριληφθούν και χρέη προηγούμενων ρυθμίσεων.

Συμφωνία ζητούν οι ΗΠΑ από ΕΕ και Αθήνα



Μια στο καρφί και μια στο πέταλο οι αμερικανικές παρεμβάσεις για την Ελλάδα την επόμενη της επίσκεψης Βαρουφάκη στον Λευκό Οίκο, με τον αμερικανό υπουργός Οικονομικών να προτρέπει τον πρόεδρο του Eurogroup για συμφωνία με την Αθήνα και τον πρόεδρο Ομπάμα να καλεί την Αθήνα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.
Αναλυτικά, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού τόνισε ότι ο χρόνος είναι

Βρώμικα παιχνίδια από το Reuters."Στην Ελλάδα λέει, οι υπάλληλοι θα πληρώνονται με υποσχετικές"



Νέο χτύπημα από το πρακτορείο Reuters, καθώς, μετά το δημοσίευμα ότι απομένουν στα κρατικά ταμεία μόλις 2 δισ. ευρώ για την  πληρωμή μισθών και συντάξεων του Απριλίου επανέρχεται, αναφέροντας πως η ΕΚΤ έχει αναλύσει σενάριο με βάση το οποίο η Ελλάδα θα ξεμείνει από μετρητά και θα αρχίσει να πληρώνει τους δημοσίους υπαλλήλους με υποσχετικές, δηλαδή με μεταχρονολογημένα ομόλογα (τα λεγόμενα IOU), δημιουργώντας

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σάββατο 18 Απριλίου



Αν πάρεις απόφαση να αφήσεις πίσω σου άχρηστα πράγματα, τότε θα δεις την επιτυχία να έρχεται μπροστά σου.



Σαν Σήμερα, Σαββάτο 18 Απριλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Πλοιοκτήτης αγόρασε το 1 από τα 3 BMW i8 που πουλήθηκαν στην Ελλάδα



Η BMW i8 είναι ένα από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά αυτοκίνητα του κόσμου. Μπορεί να κινηθεί αμιγώς με... μπαταρίες χωρίς να μολύνει το περιβάλλον αλλά και με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ταυτόχρονα οι επιδόσεις του θυμίζουν super car καθώς το εντυπωσιακό μοντέλο επιταχύνει από στάση.

Να σημειώσουμε πως το i8 τροφοδοτείται από έναν κινητήρα χωρητικότητας 1.500 κ.εκ. (καλά διαβάσατε) και αποδίδει συνολικά μαζί με τον ηλεκτροκινητήρα 362 ίππους! Μάλιστα το συγκεκριμένο μοντέλο δεν έχει φόρους ούτε καν τέλη κυκλοφορίας λόγω κινητήρα αλλά και πολύ χαμηλών εκπομπών ρύπων CO2.

Πέντε τρόποι για να αντιμετωπίσετε το άγχος και την κατάθλιψη



Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής και τα οικονομικά προβλήματα κάνουν πολλούς ανθρώπους να έρχονται αντιμέτωποι με το άγχος, το οποίο ορισμένες φορές οδηγεί στην κατάθλιψη.
Πέρα από τις θεραπείες και τα φάρμακα, που είναι η έσχατη λύση, υπάρχουν τρόποι να πολεμήσετε το άγχος μόνοι σας.
  • Μπείτε σε μια ρουτίνα: Όπως αναφέρει ο ψυχίατρος και υπεύθυνος προγράμματος με

Μόνο νίκη σήμερα για τις κορασίδες του Πανεδεσσαϊκού



Μετά το ρεπό της Πέμπτης, οι κορασίδες του Πανεδεσσαϊκού αντιμετωπίζουν σήμερα στη Σταυρούπολη τον ΠΟ Ν. Μουδανιών επιζητώντας την πρώτη τους νίκη στα προκριματικά κορασίδων Βορρά. Στη χθεσινή ημέρα, τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια πέτυχε ο Απόλλων Πτολεμαΐδας καθώς επικράτησε με καλή απόδοση στην τελευταία περίοδο με 54-33 του σημερινού αντιπάλου του Πανεδεσσαϊκού. «Με το δεξί» ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους  οι Τιτάνες Παλαμά που επιβλήθηκαν με 45-28 της Ασπίδας Ξάνθης. Αναλυτικά:

Γιατί το νερό με λεμόνι είναι το απόλυτο ρόφημα αποτοξίνωσης



Η κατανάλωση ενός ποτηριού με χλιαρό νερό και φρεσκοστυμμένο λεμόνι το πρωί είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας.
Ειδικά αυτές τις μέρες που οι ατασθαλίες στο φαγητό ήταν συχνές, το νερό με το λεμόνι θα σας βοηθήσει να κρατήσετε δραστήριο τον μεταβολισμό σας, ενυδατώνοντας παράλληλα το σώμα σας.Πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι συμβάλλει στην καλύτερη πέψη, καθώς

BBC: Πόσο κοντά είναι η Ελλάδα να πει «αντίο» στο ευρώ; -Απάντηση σε έξι βασικά ερωτήματα



Τα δεδομένα είναι σχεδόν αυταπόδεικτα, κατά το BBC: η ελληνική κυβέρνηση ξεμένει από χρήματα και χρόνο. Εάν αποτύχει να καταλήξει σε συμφωνία στις 24 Απριλίου, αυτό θα μπορούσε, δυνητικά, να την βάλει σε διαδικασία προεπιλογής και να ρισκάρει ακόμη και την παραμονή της στην Ευρωζώνη.
Τι από όλα αυτά μπορούν να συμβούν; Το βρετανικό δίκτυο απαντάει σε έξι βασικά

Συνεχίζεται το πρόγραμμα εμβολιασμών αδέσποτων στον Δήμο Πέλλας



Η σημερινή δράση μας ήταν εμβολιασμοί στο στρατόπεδο έξω απ την πόλη(στο δρόμο για Αξό)!Από εβδομάδα θα ξεκινήσουν και οι στειρώσεις στα 4 θηλυκά ζώα εκεί!

Πάνω από 84.000 αιτήσεις μέσα σε μια εβδομάδα για 32.433 προσλήψεις σε δήμους



Από τη Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου, που ξεκίνησε η διαδικασία, έως και την Τρίτη 14 Απριλίου υποβλήθηκαν 84.212 αιτήσεις για 32.433 θέσεις πεντάμηνης πλήρους απασχόλησης στους δήμους της χώρας με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ  σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr.

Παρά το γεγονός ότι μεσολάβησαν οι εορταστικές ημέρες του Πάσχα, ο ρυθμός υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στην Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ παραμένει πολύ υψηλός, με συνέπεια να είναι ήδη σχεδόν τριπλάσιες οι αιτήσεις, από τις θέσεις εργασίας που παρέχονται.

"Στρατηγική" πώληση! Η Κίνα αγόρασε S-400 από τη Ρωσία (βίντεο)



Η Κίνα αγόρασε S-400. Ο γενικός διευθυντής της Rosoboronexport Ανατόλι Ισαϊκιν δήλωσε στην Kommersant,ότι η Κίνα είναι η πρώτη χώρα που αγοράζει το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό-αντιπυραυλικό σύστημα της Μόσχας.
Δεν αποκάλυψε τους όρους της συμφωνίας αλλά επεσήμασε τον στρατηγικό χαρακτήρα της συγκεκριμένης αγοράς.

Συμφωνία μέχρι το τέλος του μήνα βλέπει ο Τσίπρας



Αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως «η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται σκληρά σε όλα τα επιμέρους πεδία».

Σύμφωνα όσα αναφέρει ο κ. Τσίπρας, «παρά τις κακοφωνίες και τις αλλοπρόσαλλες διαρροές και δηλώσεις των τελευταίων ημερών από την άλλη πλευρά, παραμένω σταθερά αισιόδοξος για συμφωνία μέχρι το τέλος του μήνα. Γιατί γνωρίζω ότι η Ευρώπη έχει μάθει να ζει μέσα από τις διαφωνίες της, να συνθέτει προωθητικά και να προχωράει».

Economist: Ενα βήμα πιο κοντά στην καταστροφή η Ελλάδα



Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η χώρα ζητάει απεγνωσμένα κεφάλαια για να καταφέρει να πληρώσει τους πιστωτές της.
Η κατάσταση στην Ελλάδα γίνεται όλο και πιο απελπιστική, εκτιμά σε νέο δημοσίευμά του ο Economist, τονίζοντας πως η Ελλάδα ζητάει απεγνωσμένα κεφάλαια για να καταφέρει να πληρώσει τους πιστωτές της.
Ως παράδειγμα της δύσκολης κατάστασης που βιώνει η Ελλάδα, το άρθρο αναφέρεται στο

Θεατρικό έργο «Απόψε Νυχτερεύουμε» από τον Σύλλογο «Η ΣΤΡΑΝΤΖΑ»




Ο Σύλλογος Στραντζαλιωτών Νομού Πέλλας «Η ΣΤΡΑΝΤΖΑ» και η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Πέλλας,
παρουσιάζουν την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015 και ώρα 8:30 μ.μ.
στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών το έργο
«Απόψε Νυχτερεύουμε»,
από τη Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Τι είπαν Ομπάμα - Βαρουφάκης στον Λευκό Οίκο.H "ατάκα" Ομπάμα που έκανε τους πάντες να γελάσουν.



Σύντομη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα είχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης στο περιθώριο της εκδήλωσης για την ανεξαρτησία της Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο.Οι δύο άντρες συνομίλησαν για περίπου 12 λεπτά για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος και ανταποκριτής του Mega Μιχάλης Ιγνατίου, ο κ. Βαρουφάκης εμφανίστηκε

Η Γαλλία τρέμει και μόνο με τη σκέψη ενός Grexit.Τι λέει ο Μοσκοβισί.



Εμφατική απάντηση του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων στα σενάρια που κάνουν λόγο για σχέδια εκτάκτου ανάγκης σχετικά με το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο επιχείρησε να βάλει τέλος σε οποιαδήποτε συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί.
Κληθείς να σχολιάσει σενάρια που κάνουν λόγο για σχέδια εκτάκτου ανάγκης των θεσμών

«Δώρο ζωής» από 22χρονο σε πέντε ασθενείς



Ένα ανεκτίμητο, κυριολεκτικά και μεταφορικά πασχαλινό, δώρο ζωής «πρόσφερε» με τον θάνατό του ένας 22χρονος από τη Βόρειο Ελλάδα σε πέντε συνανθρώπους μας.Όπως ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), ο 22χρονος κατέληξε, ύστερα από τροχαίο, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ.Μετά την επιβεβαίωση του εγκεφαλικού θανάτου από τους γιατρούς της ΜΕΘ, η οικογένεια του άτυχου νέου έδωσε τη συναίνεσή της για τη δωρεά οργάνων, πράξη που

Σόιμπλε: «Αν σας δώσουν λεφτά οι Ρώσοι ή οι Κινέζοι,πάρτε τα»



Αμέσως μόλις οι τρεις Θεσμοί διαπιστώσουν κάποια πρόοδο σε γενικές γραμμές στην Ελλάδα, θα δώσουμε το «οκ» για να εκταμιευτούν τα χρήματα, δήλωσε την Πέμπτη κατά την ομιλία του στο Ινστιτούτο Brookings ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 
«Η Ελλάδα πρέπει να φέρει αποτέλεσμα αν θέλει εκταμίευση, όχι 100% αλλά τουλάχιστον

TIME:Στις 100 προσωπικότητες ο Τσίπρας με διεθνή επιρροή



Ο Έλληνας πρωθυπουργός και αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας περιλαμβάνεται στην ετήσια λίστα του περιοδικού TIME με τις 100 προσωπικότητες που διαθέτουν τη μεγαλύτερη επιρροή σε διεθνή κλίμακα το 2105.

Η λίστα του Time συνενώνει πρόσωπα από τον χώρο των τεχνών και του θεάματος, της επιστήμης, των επιχειρήσεων και της πολιτικής, ηγέτες, πρωτοπόρους και ινδάλματα.

Σαρωτικές αλλαγές σε γυμνάσια και λύκεια.Τα πάνω κάτω με νέο πολυνομοσχέδιο.



Τα πάνω κάτω φέρνει στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.
Εκτός από τις παρεμβάσεις στα ΑΕΙ οι αλλαγές που έρχονται σε γυμνάσια και λύκεια είναι σαρωτικές και περιλαμβάνουν, ανάμεσα σε άλλα, την κατάργηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου για την αξιολόγηση, την κατάργηση εσωτερικών φροντιστηρίων στα ιδιωτικά

Ο Τσίπρας ευχαριστεί τον Ιερώνυμο σχετικά με την αξιοποίηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας


Επιστολή με την οποία ευχαριστεί τον Αρχιεπίσκοπο για την πρόθεση του να αξιοποιηθεί η εκκλησιαστική περιουσία , έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός προτείνει στον Αρχιεπίσκοπο την άμεση ενεργοποίηση της «Επιτροπής για τη μελέτη και επίλυση θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος» προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος για την επεξεργασία σχεδίου υλοποίησης της πρότασης. 

Η επιστολή Τσίπρα στον Ιερώνυμο:

Ανοίγει σήμερα τοTaxisnet για τη ρύθμιση των 100 δόσεων – Διαβάστε αναλυτικά



Ενεργοποιείται από σήμερα, Παρασκευή 17 Απριλίου,  η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υπαγωγή των οφειλετών στη ρύθμιση με ευνοϊκούς όρους και έως 100 δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους και με διαγραφή προσαυξήσεων, τόκων και πρόσθετων φόρων. Πρόκειται για τη ρύθμιση η οποία προβλέπει διαγραφή ληξιπρόθεσμων οφειλών από τόκους, προσαυξήσεις και πρόσθετους φόρους των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 17/4



Η μεγαλύτερη ευτυχία στην ζωή είναι η πεποίθηση ότι μας αγαπούν. 



Επιχείρηση της αστυνομίας στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ - Έληξε η κατάληψη



Επιχείρηση για την εκκένωση της πρυτανείας του ΕΚΠΑ, που τελούσε υπό κατάληψη επί 19 ημέρες πραγματοποίησε η αστυνομία, με εντολή του εισαγγελέα.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και άνδρες της Πυροσβεστικής είχαν παραταχθεί από νωρίς το πρωί μπροστά από την είσοδο της πρυτανείας. Με τη βοήθεια κλειδαρά προσπάθησαν να ανοίξουν την κεντρική πύλη της πρυτανείας, αλλα δεν κατέστη δυνατό και λίγο μετά τις 7.00 ακολούθησε δεύετρη προσπάθεια από τη δεξιά πλευρά του ιστορικού κτηρίου.

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 17 Απριλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ έγινε αισθητός σε όλη την Κρήτη



Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά της 9 απόψε, Πέμπτη, ανατολικά της Κρήτης, και νοτιοανατολικά της νήσου Κάσου.
Επί του παρόντος δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή και ζημιές σε κτίρια.
Η ισχύς της δόνησης, που καταγράφηκε από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ήταν 6,2 Ρίχτερ, και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο Ηράκλειο και άλλους νομούς της Κρήτης.

16 απίστευτες κρυψώνες μέσα στο σπίτι (spoilers...)



Πόσες φορές σας έχει τύχει να θέλετε να κρύψετε πράγματα αλλά να γνωρίζουν μέχρι και οι γείτονές σας τις πιθανές κρυψώνες τους; Όταν θέλουμε να κρύψουμε χρήματα, αντικείμενα αξίας, ακόμη και έγγραφα πόσο εύκολο είναι να μην το γνωρίζουν οι άλλοι; Παρακάτω παρουσιάζονται 16 διαφορετικοί, πρωτότυποι αλλά και απίθανοι τρόποι τα αντικείμενά σας να παραμείνουν ασφαλή τόσο από τους δικούς σας όσο και από τους κλέφτες. 

Μετά από αυτό το ποστ πάντως δεν θα προτείναμε να επιλέξετε κάποιον από τους παρακάτω...

Γκάλοπ: Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας προτιμούν τα one night stands



Στο BlindChat, μία online πλατφόρμα για ανώνυμο chat με άντρες και γυναίκες απ' όλη την Ελλάδα, ζήτησαν από χρήστες να απαντήσουν στην ερώτηση «Πόσο θα ήθελες να διαρκέσει η επόμενη σχέση σου;» ανάλογα με την Περιφέρεια στην οποία κατοικούν και το φύλο τους. Μία βραδιά; Μερικούς μήνες; Μερικά χρόνια; Για πάντα;

Ας ξεκινήσουμε με αυτούς που προτιμούν ή δεν προτιμούν τις μακροχρόνιες σχέσεις:

Ήττα στις λεπτομέρειες για τις κορασίδες του Πανεδεσσαϊκού



Κοντά στην «έκπληξη» έφτασαν οι κορασίδες του Πανεδεσσαϊκού   το απόγευμα της Τετάρτης απέναντι στο φαβορί του ομίλου Απόλλωνα Πτολεμαΐδας, γνωρίζοντας την ήττα με 43-48. Τα κορίτσια του Γιώργου Μίλτση ξεκίνησαν αγχωμένες τον αγώνα μένοντας αρχικά πίσω στο σκορ, κατάφεραν όμως με προσωπικές προσπάθειες να μειώσουν με τη λήξη του 1ου δεκαλέπτου σε 13-16.

5 φαινόμενα που η επιστήμη δεν κατάφερε να εξηγήσει.



Δεν είναι λίγες οι φορές που κάτι περίεργο συμβαίνει και κανείς, ακόμα και η επιστήμη, δεν μπορεί να το εξηγήσει. Ανεξήγητα φαινόμενα που έχουν σχέση με τον άνθρωπο είναι αδύνατον να εξηγηθούν. Παρακάτω θα σας αναλύσουμε 5 ανεξήγητα φαινόμενα που ακόμα και σήμερα ταλαιπωρούν την επιστήμη.
1. Διαίσθηση
Όλοι μας έχουμε νιώσει κάποια στιγμή αυτό που λέμε διαίσθηση. Πολλοί παρομοιάζουν την

Διαταραχή ομαλής λειτουργίας στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών



Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι το νοσοκομείο μας μέχρι και σήμερα εφημερεύει καθημερινά εξαιτίας της υπερπροσπάθειας που καταβάλουν οι γιατροί όλων των τμημάτων .
Υπάρχουν συνάδελφοι που εφημερεύουν έως και 11 ημέρες το μήνα για να μην κλείσουν τα τμήματα τους .Ο εβδομαδιαίος χρόνος απασχόλησης   ξεπερνά κατά πολύ τα νόμιμα  όρια που  ισχύουν στην Ευρωπαϊκή ένωση , με αποτέλεσμα την υπερβολική κόπωση .Αυτό συνεπάγεται την αύξηση  του κινδύνου για ενδεχόμενο  ιατρικό λάθος. Για το χρονικό διάστημα αυτό  , οι εφημερίες που πραγματοποιήθηκαν δεν θα αποζημιωθούν (σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους).

Γιαννιτσά: Σύλληψη μετά από κλοπή Ι.Χ.



Συνελήφθησαν χθες 15/4 το μεσημέρι, σε χωριό του Δήμου Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών, ένας 33χρονος και ένας 42χρονος, για κλοπή.

Ειδικότερα, η άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών είχε ως αποτέλεσμα να εντοπιστούν οι παραπάνω να επιβαίνουν σε όχημα, που είχαν αφαιρέσει λίγο νωρίτερα και ανήκε σε 70χρονη.

Φιλήστε τον σκύλο σας αντί να τρώτε γιαούρτι, κάνει το ίδιο καλό!



Ερευνητές του πανεπιστημίου της Arizona υποστηρίζουν πως βακτήρια που υπάρχουν στο σάλιο του σκύλου σου μπορεί να δυναμώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου. Το φιλί του σκύλου μας θα μπορούσε να μας κάνει καλά! Απίστευτο αλλά αληθινό: Τα μικρόβια που βρέθηκαν στο έντερο του σκύλου στην πραγματικότητα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα με τα προβιοτικά στο σώμα μας, που μας επιτρέπουν να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας

Έπιασε δουλειά η Συμπαραστάτης του Δημότη στο Δήμο Πέλλας.

Η νομική πρόβλεψη για την εισαγωγή του θεσμού στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης θεσπίστηκε με το πρόγραμμα «Καλλικράτης» Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 187Α’/7-6-2010). Για την λειτουργία του θεσμού στους Δήμους προβλέπει το αρ. 77 του Νόμου αυτού.
Συγκεκριμένα: ο Συμπαραστάτης δέχεται καταγγελίες άμεσα θιγόμενων πολιτών και

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί ξηρούς καρπούς από τα Α.Β Βασιλόπουλος.



Ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο της Εθνικής και Ενωσιακής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από την εταιρεία «ΑΒ Βασιλόπουλος» για τη διακίνηση αράπικων φιστικιών, Κινέζικης προέλευσης, στα οποία διαπιστώθηκε παρουσία αφλατοξινών στην πρώτη ύλη (ωμό φιστίκι) υψηλότερη από τα νομοθετημένα όρια.
  Πρόκειται για τα προϊόντα:
1) «ΑΒ Φιστίκι Αράπικο 250γρ» με ημερομηνία λήξης 12/2015 και αριθμούς παρτίδας L/Ν

Έχασες το κινητό σου; Η ειδική εφαρμογή της Google το εντοπίζει για σένα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα



Σίγουρα η συγκεκριμένη εφαρμογή θα αποτελέσει… πονοκέφαλο στους επίδοξους κλέφτες κινητών τηλεφώνων, καθώς η εξέλιξη της τεχνολογίας δε μοιάζει να είναι με το δικό τους μέρος.
Η νέα, εξελιγμένη εφαρμογή της Google έρχεται να μας λύσει τα χέρια, καθώς μας δίνει τη δυνατότητα μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα να εντοπίσουμε την συσκευή μας σε περίπτωση που την έχουμε ακουμπήσει κάπου και δεν θυμόμαστε που ακριβώς, ή στη

Ποια βαριά ασθένεια μπορεί να δείχνει το πολύ ροχαλητό



Το έντονο ροχαλητό και η εμφάνιση άπνοιας κατά τον ύπνο μπορεί να σχετίζονται με την πρόωρη εκδήλωση άνοιας, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που συνδέει για πρώτη φορά το ροχαλητό και την υπνική άπνοια με την πρόωρη έκπτωση των νοητικών και μνημονικών λειτουργιών.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ρικάρντο Οζόριο του Ιατρικού Κέντρου Langone του

Βιβλιάριο υγείας από τα ΚΕΠ για τους ανασφάλιστους

Aπό τα ΚΕΠ θα μπορούν να προμηθεύονται βιβλιάριο υγείας ανασφάλιστoυ όσοι έχουν χάσει την ασφαλιστική τους κάλυψη και έχουν ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρω.Αυτό προτείνει, μεταξύ άλλων, το πόρισμα της ομάδας εργασίας που συγκροτήθηκε στο υπουργείο Υγείας με αντικείμενο την πρόσβαση των ανασφάλιστων στο δημόσιο σύστημα υγείας.Σύμφωνα με τα όσα εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, οι

Πολιτιστικές εκδηλώσεις εορτασμού της Ζωοδόχου Πηγής στην πλατεία Ν.Τραπεζούντας Γιαννιτσών


Γιάννης Σηφάκης : Η ισχύς εν τη ενώσει



Πολύ επιτυχημένη για τον κοινό αγώνα η σύσκεψη των Αντιπεριφερειαρχών Πέλλας και Φλώρινας, όλων των Δημάρχων Πέλλας και Φλώρινας, των προέδρων των Επιμελητηρίων, του ΤΕΕ Πέλλας, εκπροσώπου του δικτύου πολιτών για τον σιδηρόδρομο και άλλων φορέων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Έδεσσα με πρωτοβουλία της Αντιπεριφέρειας Πέλλας μετά από αίτημα του Βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη.

Ημιμαραθώνιος δρόμος λίμνης Βεγορίτιδας



Ο Σύλλογος Βετεράνων αθλητών στίβου Έδεσσας, σε συνεργασία με τη  ΔΗΚΕΔΕ Έδεσσας τους πολιτιστικούς φορείς του Δ.Δ. Άρνισσας  και υπό την αιγίδα του Δήμου Έδεσσας διοργανώνουν τον 5ο Δρόμο Κερασιού στην Άρνισσα  (Βεγορίτιδα), Ημιμαραθώνιος 21.096 μ,  (με εκκίνηση και τερματισμό την κεντρική πλατεία του Δημοτικού Διαμερίσματος Άρνισσας  του Δήμου Έδεσσας). Παράλληλα θα γίνει και  αγώνας δρόμου 5000μ.

Αποτοξίνωση μετά τις μέρες του Πάσχα



Πάντα μετά από κάθε γιορταστική κραιπάλη πρέπει να αφιερώνουμε μερικές ημέρες στην αποτοξίνωσή μας, προσπαθώντας να «καθαρίσουμε» τον οργανισμό μας από τις τοξίνες του κρέατος και των τροφών ζωικής προέλευσης. Προτού, όμως, ξεκινήσουμε, ας δούμε λίγο πιο βαθιά το θέμα «αποτοξίνωση», έτσι ώστε να ξέρουμε πώς πρέπει να συμπεριφερθούμε τις επόμενες ημέρες.

Ελλάδα-Ρωσία.«Άμεσα η συμφωνία για το νέο αγωγό φυσικού αερίου»



Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης ανέφερε πως ενδέχεται να υπογραφεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα  η συμφωνία για τη κατασκευή του νέου αγωγού που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την Τουρκία προς την κεντρική Ευρώπη προς την κεντρική Ευρώπη μέσω της Ελλάδας.
Η επένδυση για την κατασκευή του ελληνικού τμήματος του αγωγού -από τα

Πώς να κάνετε το laptop σας να «τρέχει» σαν καινούργιο με μερικές απλές κινήσεις



Συνηθίζεται από μία μεγάλη μερίδα του καταναλωτικού κοινού να σπεύδει να αντικαταστήσει το παλιό laptop της με κάποιο νέας γενιάς, ισχυρότερο, το οποίο…θα μπορεί να ανταποκρίνεται στις ολοένα μεγαλύτερες απαιτήσεις και ταχύτητες που συνεπάγεται η συνεχής και αδιάλειπτη διαδικτύωση.
Εν μέσω κρίσης, ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι πιο «φρόνιμοι» τρόποι για να κάνει κανείς το

Φρίκη.Παιδίατρος κακοποιούσε σεξουαλικά ανήλικα από 2 έως 14 ετών



Ιταλός παιδίατρος κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά 11 ανήλικα, ηλικίας από δύο έως 14 χρόνων τα τελευταία δέκα χρόνια. Σύμφωνα με την Repubblica, ο 55χρονος άνδρας, ήταν εγγεγραμμένο μέλος του Ιατρικού Συλλόγου της Ιταλίας και εργαζόταν και ως ψυχολόγος.Το 2014 ο γιατρός είχε συλληφθεί καθώς κατηγορήθηκε ότι ασέλγησε σε ένα αγοράκι 12 ετών, παρ όλα αυτά συνέχισε να εργάζεται κανονικά.