Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Συμμετέχουμε στη διαμαρτυρία για την Μακεδονία στις Πρέσπες


F.C. ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ: Κάλεσμα στην συγκέντρωση γνωριμίας της νέας ομάδας την Δευτέρα 25/6


Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση, να σας καλέσουμε, ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΑΣ ΟΜΑΔΟΣ  FC ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ που θα μετέχει στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής κατηγορίας και η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 25 Ιουνίου,  στις 20:00 στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου Γιαννιτσών.
Το κάλεσμα είναι ανοικτό σε όλους και όλες εσάς, που θέλετε να έρθετε κοντά μας ,στην προσπάθεια που κάνουμε να προβάλουμε σωστά το ποδόσφαιρο του Δήμου Πέλλας και των Γιαννιτσών.

Διοξίνες, εξαιρετικά καρκινογόνες ουσίες και βρίσκονται σε όλα τα ζωικά λίπη. Πώς περιορίζουμε την κατανάλωσή τους


της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου

Στο περιβάλλον υπάρχουν ουσίες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν δηλητήρια και πολλές φορές είναι καρκινογόνες. Κάποιες από αυτές είναι οι διοξίνες. 

Οι διοξίνες στην Ελλάδα εμφανίστηκαν από τις καταστροφικές φωτιές τα καλοκαίρια και τα τελευταία χρόνια με την ατελή καύση των ξύλων και διαφόρων υλικών για θέρμανση τον χειμώνα.

ΕΦΚΑ: Δεν φτάνει τα 400 ευρώ τον μήνα ο μισθός για μερική απασχόληση


Στα 50,70 ευρώ ανήλθε το μέσο ημερομίσθιο σε ασφαλισμένους με πλήρη απασχόληση στο σύνολο των κοινών επιχειρήσεων και ο μέσος μισθός στα 1.175,33 ευρώ. Αντίστοιχα, στη μερική απασχόληση ανήλθαν στα 24,19 ευρώ και στα 397,61 ευρώ.
Αυτό προέκυψε, μεταξύ άλλων, από την επεξεργασία των «Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων» (ΑΠΔ) που υποβλήθηκαν για τον Δεκέμβριο του 2017 και από τις εγγραφές οι οποίες έχουν ελεγχθεί κατά το χρόνο επεξεργασίας, όπως ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Γιάννης Σηφάκης: Στις 22 Ιουνίου σύσκεψη στο Υπουργείο με τον Υπουργό Γιώργο Σταθάκη για το φυσικό αέριο στην Πέλλα


Θα συμμετέχουν οι βουλευτές Πέλλας και οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες ( ΔΕΔΑ, ΔΕΣΦΑ, ΡΑΕ κλπ)
Στα πλαίσια της ένταξης της Πέλλας στον εθνικό σχεδιασμό για το φυσικό αέριο ( μετά από δεκαετίες παντελούς απουσίας από κάθε εθνικό σχεδιασμό) με άμεση εκκίνηση των έργων διανομής φυσικού αερίου στα Γιαννιτσά και τις μελέτες κόστους – οφέλους για Έδεσσα,

Προϋποθέσεις και ποσά για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε


  • Υπουργική Απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών και του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης
  • Από την 1η Ιανουαρίου 2019 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019, το ΕΚΑΣ καταβάλλεται αποκλειστικά σε ήδη συνταξιούχους
  • Το επίδομα καταβάλλεται κάθε μήνα
Τις προϋποθέσεις χορήγησης του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) για το 2019 καθορίζει Κοινή Υπουργική Απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γεωργίου Χουλιαράκη και του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου.

Η κίνηση Δημοτών Έδεσσας "ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ" σε συλλαλητήριο στη Φλώρινα για την Μακεδονία


Η κίνηση Δημοτών Έδεσσας "ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ" σας προσκαλεί στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Φλώρινα. Την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018, όλοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ πάμε στην ΦΛΩΡΙΝΑ, για να φωνάξουμε ξανά ΟΧΙ στο ξεπούλημα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, μήπως και ακούσει ο πρωθυπουργός της χώρας που ετοιμάζεται για το μεγάλο ξεπούλημα. Αναχώρηση με λεωφορείο από την Έδεσσα, στις 8:00. Δηλώστε συμμετοχή και κρατήστε θέση τώρα στο τηλέφωνο 6977319455

40 λεπτά την ημέρα το ΕΚΑΣ για το 2019! Καταργείται το 2020


Στα 12 ευρώ μηνιαίως από 35 ευρώ που είναι φέτος θα μειωθεί το ΕΚΑΣ το 2019, τελευταίο χρόνο χορήγησής του αφού το μνημόνιο επιτάσσει την κατάργησή του από 1/1/2020. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που υπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Γ. Χουλιαράκης και ο υφυπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος το εισοδηματικό πλαφόν ( ποσά εισοδήματος από συντάξεις κύριες και επικουρικές ,μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα ή

Απάντηση Δημάρχου Έδεσσας στη δημοσίευση του Βουλευτή Πέλλας κ. Γιάννη Σηφάκη


Με δυσάρεστη έκπληξη διάβασα το δημοσίευμα του Βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη, με τίτλο "Κύριοι Δήμαρχοι Πέλλας και Έδεσσας διαβάσατε το κείμενο της συμφωνίας και διαφωνείτε; Αλήθεια;". Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτός από την ανάλυσή του επί του κειμένου της συμφωνίας και την έκθεση των απόψεών του μιλάει για χούλιγκαν εθνικιστές, για φοβισμένους Δημάρχους που φοβούνται μήπως χάσουν ψήφους, για επαγγελματίες εθνικιστές, ακόμη και για τυχοδιώκτες...

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 16/6




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 16 Ιουνίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Συμμετοχή Ενορίας Αγίου Γεωργίου στο Συλλαλητήριο της Αθήνας για την Μακεδονία


Η ενορία Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών διοργανώνει μετάβαση με λεωφορείο στη Μεγάλη Διαμαρτυρία για την Μακεδονία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018.

Αναχώρηση λεωφορείου το Σάββατο 16/6 από το προαύλιο του Ι. Ναού στις 10:00 το πρωί.

Εγγραφές με σειρά προτεραιότητας στο γραφείο του Ι. Ναού 
& στα τηλ. 23820 22714  -  23820 22819  -  6972446017.

Το Deal έγινε και το όνομα αυτής FC ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ όπου θα μετέχει στην Γ´ εθνική



To deal πραγματοποιήθηκε και η δημιουργία μίας νέας ποδοσφαιρικής ομάδας στα Γιαννιτσά με την συμμετοχή επιφανών επιχειρηματιών της πόλης θα μετέχει απευθείας στην Γ´ εθνική μετά το ΟΚ με την Δόξα Μαυροβουνίου η οποία παραχωρεί το ΑΦΜ της στην κίνηση αυτή.
Τα ηνία της ομάδος το όνομα της οποίας «FC Γιαννιτσά» θα κρατήσει ο Τέο Δανιηλίδης, ενώ ο μέχρι πριν λίγο πρόεδρος του Εθνικού Ηλίας Πανίδης θα είναι βασικός συνοδοιπόρος του στην προσπάθειά αυτή.

Γιάννης Σηφάκης: Κύριοι Δήμαρχοι Πέλλας και Έδεσσας διαβάσατε το κείμενο της συμφωνίας και διαφωνείτε; Αλήθεια;


Ξεχάσατε ότι το Κόμμα σας, η ΝΔ, παρέδωσε το όνομα το 1991 και το 1995 που τώρα εμείς το παίρνουμε πίσω; Και το παίζετε και τιμητές;
Η αλήθεια για την συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ :
α. Η ΠΓΔΜ αναγνωρίζει ότι δεν έχει καμιά σχέση με την Αρχαία Ελληνική Μακεδονία του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου
β. Χαρακτηρίζονται τα μνημεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου μέσα στην ΠΓΔΜ ως μνημεία της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας

Εκτός Χρυσής Αυγής ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης


Με απόφαση του γ.γ. του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Νίκου Μιχαλολιάκου, το μεσημέρι της Παρασκευής (15/06/2018) τέθηκε εκτός της Κ.Ο. του κόμματος ο βουλευτής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.
Στην καταδίκη της δήλωσης Μπαρμπαρούση προχώρησε η Χρυσή Αυγή με τον Νίκο Μιχαλολιάκο να τον κατηγορεί ότι έδωσε βαθιά επικοινωνιακή ανάσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ενημέρωση και ψήφισμα για το Σκοπιανό στην 5η Ιερατική Σύναξη της Ι.Μητροπόλεως



Την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018, στις 11.00 π.μ., πραγματοποιήθηκε η 5η Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως.

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο κ. Θεοφάνης Μαλκίδης, Δρ. Κοινωνικών Επιστημών, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Ο Ελληνισμός της Μακεδονίας και η Μακεδονία των Ελλήνων».

Διακοπή ρεύματος την Κυριακή 17/6 στο Ριζό, Σεβαστειανά και Λουτροχώρι Σκύδρας


Με βάση την ενημέρωση του Δήμου μας από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.), πληροφορούμε τους συνδημότες μας αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο ότι θα διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018, στο Ριζό και στα Σεβαστειανά από τις 08:00΄ μέχρι  τις 10:00΄(πρωί)και στο Λουτροχώρι από τις 07:30΄μέχρι τις 15:00΄.  

Δυνατότητα συναλλαγών με τραπεζικές κάρτες στο Δήμο Σκύδρας


Ο Δήμος Σκύδρας ενημερώνει τις Δημότισσες, τους Δημότες του και κάθε ενδιαφερόμενο ότι διαθέτει στην ταμειακή του υπηρεσία συσκευή ασφαλών πληρωμών [Σημείο Πώλησης – Point Of Sale (P.O.S.)] για τη διενέργεια συναλλαγών με κάρτες τραπεζών Visa, Mastercard, Maestro,Union Pay.

Γιορτή της Ακαδημίας Μπάσκετ του Εδεσσαϊκού


Με την αθλητική χρόνια να φτάνει στο τέλος της ο Εδεσσαϊκός ανακοινώνει ότι, η γιορτή της ακαδημίας για το κλείσιμο της χρονιάς θα γίνει το  Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 στο ΔΑΚ της πόλης μας. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 15:00 το απόγευμα και θα περιλαμβάνει αγώνες μεταξύ των αθλητών/τριών της Ακαδημίας, διαγωνιστικά παιχνίδια  κ.α..

Νεκρώνει η Βεγορίτιδα;;; Η αρχή του τέλους;;;


Δραματικές καταστάσεις βιώνουμε για άλλη μια φορά όλοι όσοι ασχολούμαστε με την Βεγορίτιδα. Ένα τυχαίο γεγονός, η εύρεση ενός Αργυροπελεκάνου σε άθλια κατάσταση, μας έφερε μπροστά σε επίπονες εξελίξεις όσον αφορά την λίμνη Βεγορίτιδα και την διαρκή μόλυνσή της.
Ειδοποιηθήκαμε από περαστικούς στη λίμνη για την ύπαρξη ενός Αργυροπελεκάνου στην παραλία του Αγίου Παντελεήμονα. Σπεύσαμε αμέσως στο σημείο αφού είχαμε έρθει και σε επαφή με την ‘’Δράση για την άγρια ζωή’’.

Οι σωστές στάσεις στον ύπνο για να ξυπνάτε χωρίς πόνους και στομαχικά προβλήματα


του Ξενοφώντα Τσούκαλη

Ο τρόπος που κοιμάστε μπορεί να προκαλέσει ή να επιδεινώσει τα διάφορα μυοσκελετικά προβλήματα που μπορεί να έχετε. Βέβαια, ο καθένας μας κοιμάται σε μια συγκεκριμένη στάση που τον βολεύει και τον χαλαρώνει. Είναι, δύσκολο να αλλάξει κανείς τον τρόπο που έχει βολευτεί για χρόνια να κοιμάται, όμως αν ξυπνά με πόνους θα χρειαστεί να κάνει δοκιμές με τις στάσεις του ύπνου του, προκειμένου να βρει αυτή που τον βολεύει αλλά δεν επιβαρύνει. 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σκύδρας «Λεόντιος Σιδηρόπουλος» προτείνει για τον Ιούνιο 2018


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σκύδρας «Λεόντιος Σιδηρόπουλος» παρουσιάζει για το μήνα Ιούνιο του 2018 τις εξής βιβλιοπροτάσεις:
Για τους ενήλικες:
1)«Ξυπόλητες στην άμμο», Ιουστίνη Φραγκούλη - Αργύρη, μυθιστόρημα.
2)«Ιόλη», Μαρία Τζιρίτα, μυθιστόρημα.
3)«Θα ήθελα», Αμάντα Μιχαλοπούλου, διήγημα.

Επίσκεψη πραγματοποίησε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης στο νομό Πέλλας



Συναντήσεις με κομματικά στελέχη και παραγωγικούς φορείς είχε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο νομό Πέλλας.

Ο κ. Χατζηδάκης επισκέφτηκε τον «Αγροτικό Συνεταιρισμό Πέλλας» και  την ομάδα αμπελουργών Κρύας Βρύσης «Αιγές» όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα μέλη και να ακούσει τα προβλήματα και τις ανησυχίες του αγροτικού κόσμου του νομού.

Ανοιχτή επιστολή δημάρχου Πέλλας προς το Υπουργείο Εξωτερικών και τους εισηγητές της διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας - ΠΓΔΜ.



Η συμφωνία που μας παρουσίασε υπερήφανος και θριαμβολογώντας ο πρωθυπουργός δεν είναι απλώς μια κακή συμφωνία. Είναι μια ΚΑΚΙΣΤΗ συμφωνία ως προς την ονοματολογία, αναγνωρίζει μακεδονική γλώσσα και μακεδονικό έθνος  και ενισχύει περισσότερο τον αλυτρωτισμό των γειτόνων μας.
Μελετώντας τις 20 σελίδες της τελικής συμφωνίας, προβληματίζομαι  γιατί τόση βιασύνη από την ελληνική κυβέρνηση να κλείσει το θέμα  με μία τόσο κακή λύση;

«Καπέλο» έως 200 ευρώ στον ΕΝΦΙΑ για 946.671 ιδιοκτήτες ακινήτων


Αυξήσεις έως και πάνω από 200 ευρώ στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) για 946.671 φορολογούμενους, που αντιπροσωπεύουν το 15% του συνόλου των ιδιοκτητών ακινήτων, θα αποτυπώνουν τα εκκαθαριστικά του φόρου που θα σταλούν στους υπόχρεους τον προσεχή Αύγουστο ή Σεπτέμβριο.Το αποτέλεσμα αυτό θα προκύψει από τις αναπροσαρμογές στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και τις παρεμβάσεις σε

Έκτακτη σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας


Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας πρόκειται να συνεδριάσει εκτάκτως στο Δημαρχείο, σήμερα Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 κι ώρα 14:30΄, με το εξής  θέμα στην ημερήσια διάταξη:
Ανάκληση της αριθ.173 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας για δωρεάν παραχώρηση  κατά  χρήση του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Σκύδρας στον Ενιαίο Φορέα Αλληλεγγύης Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας (Ε.Φ.Α.Κ.Π.Π.),

Τα ερωτήματα που δεν απάντησε ο Τσίπρας στην συνέντευξή του.


Παρά τη φιλότιμη προσπάθεια του πρωθυπουργού στη χθεσινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ να πείσει ότι η συμφωνία για το όνομα εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα, τα ερωτήματα είναι αμείλικτα. Δεν είναι εξήγηση ότι το «Μακεδόνας / πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» είναι προτιμότερο από το σκέτο «Μακεδόνας» που αναγραφόταν μέχρι τώρα στα διαβατήρια των γειτόνων μας. Η λογική του Αλέξη Τσίπρα εκκινεί από μία σύγκριση: τι

Μίκης Θεοδωράκης σε Τσίπρα: Τι σου λέει όταν σε συγχαίρουν αυτοί για τους οποίους φώναζες «κάτω οι δολοφόνοι»;


Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη στην ΕΡΤ για το Σκοπιανό είχε πει ότι αγαπάει τον Μίκη Θεοδωράκη αλλά διαφωνεί με τη λογική του δημοσίευσε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης στην ιστοσελίδα του.
Στη σύντομη απάντησή του αφού του υπενθυμίζει ότι «κάποτε πίστευες και διαδήλωνες με το "Κάτω οι δολοφόνοι των Λαών"» τον καλεί να αναρωτηθεί «τι σου λέει άραγε η Λογική σου, όταν όλοι

Κλιμάκιο της ΔΗΜ.Τ.Ο. Πέλλας σε εκδήλωση του Συλλόγου Εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Γιαννιτσών


 Δελτίο τύπου  ΔΗΜΤΟ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ   ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ 14/06/2018
1)      Μετά την συγκρότηση  σε σώμα του Νέας Διοίκησης  της Δημοτικής Τοπικής  Οργάνωσης  της Νέας Δημοκρατίας του Δήμου Πέλλας συνεδρίασαν για πρώτη φορά τα μέλη  της  υπό την προεδρία του Προέδρου της ΔΗΜΤΟ Λύσανδρου Αμιτζόγλου  την Δευτέρα  στις 11  Ιουνίου  Στην συνεδρίαση  

Συνέβη με "πρώτη φορά Αριστερά". Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε δύο οικογένειες με μηδενικό εισόδημα…


Οι οφειλές τους προς τη ΔΕΗ είναι πραγματικά υπέρογκες και αγγίζουν, σύμφωνα με πληροφορίες περίπου τα 4.000 ευρώ για την κάθε μια από τις οικογένειες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν και να αποπληρώσουν το χρέος τους. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΔΕΗ προκειμένου να προχωρήσει στην επανασύνδεση ζητάει ένα ποσό που φθάνει στα 1.500 ευρώ, χρήματα που καμία από τις δύο οικογένειες προφανώς και δεν διαθέτει.

Το μεγάλο ψέμα Τσίπρα.Γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να χρησιμοποιεί αμετάφραστο το Severna Makedonija


Μετά τη δημοσιοποίηση του κειμένου της συμφωνίας Ελλάδας και ΠΓΔΜ για το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», η ΝΔ με σχόλιό της τονίζει ότι η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας είπαν ψέματα ότι θα χρησιμοποιούν όλοι αμετάφραστο το «Severna Makedonija».Και αυτό διότι χθες το non paper του Μαξίμου ανέφερε «Το όνομα "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας", που θα αναγνωρίζεται στη χώρα μας ως "Severna Makedonija", βάζει τέλος

Δεν τόλμησε ο Τσίπρας να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας σε ψήφο εμπιστοσύνης


Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία.Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και ευρωβουλευτής του κόμματος, Μαρία Σπυράκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Ο κ. Τσίπρας δεν τόλμησε να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας σε ψήφο εμπιστοσύνης για την Κυβέρνησή του.Φοβάται  μήπως και  διαταράξει τη διαβόητη συμμαχία του με τον κ. Καμμένο. Μαζί κυβερνούν, μαζί στηρίζουν την κακή συμφωνία για την Ελλάδα,