Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Βουλή 9 κομμάτων χωρίς αυτοδυναμία δίνει νέα δημοσκόπηση της Public Issue

Βουλή 9 κομμάτων, χωρίς ωστόσο αυτοδυναμία, περαιτέρω φθορά των μνημονικών κομμάτων και υψηλά ποσοστά για την αριστερά προκύπτουν από το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue που δημοσιεύει η Καθημερινή της Κυριακής.

Πρώτη στις προτιμήσεις παραμένει η ΝΔ με ποσοστό 28% αν και χάνει τρεις μονάδες. Ακολουθούν Δημοκρατική Αριστερά με 16%, ΣΥΡΙΖΑ με 12%, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ με 11%, ΛΑΟΣ, Ανεξάρτητοι Έλληνες...

Με ενθουσιασμό αλλά και ελλείψεις η Αναγέννηση στην Καλλιθέα

Με σημαντικές ελλείψεις αναγκάστηκε να ταξιδέψει η Αναγέννηση Γιαννιτσών στην Αθήνα προκειμένου να αντιμετωπίσει αύριο Κυριακή την ομάδα της Καλλιθέας στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής.
Η ομάδα του Σπύρου Μπαξεβάνου με όπλο την ανεβασμένη ψυχολογία των παιχτών του από την ανατροπή της τελευταίας αναμέτρησης με την ομάδα του Πανθρακικού, θέλει να κλείσει με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο τον ομολογουμένως και βάση συγκομιδής βαθμών πρώτο γύρο στοχεύοντας σε νίκη ή ακόμα και σε ισοπαλία. Το έργο ωστόσο του Γιαννιτσώτη τεχνικού...

Νέο κύκλωμα τοκογλυφίας στη Βόρεια Ελλάδα

Στη σύλληψη δύο ατόμων, μελών κυκλώματος εκβίασης και τοκογλυφίας, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας μετά από καταγγελίες 37χρονου.
Λίγο καιρό μετά το κύκλωμα τοκογλυφίας που αποκαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη, αυτή τη φορά τα δίχτυα ενός νέου κυκλώματος είχαν στήσει τα δίχτυα τους στη Δράμα.

Το θύμα του κυκλώματος κατήγγειλε ότι από τον Ιούνιο του 2007 μέχρι τον Ιούλιο του 2009 παρέλαβε από 57χρονο 370.000 ευρώ και διάφορα κοσμήματα με τη συμφωνία να του καταβάλλει τόκους κάθε μήνα.
Ανέφερε επίσης ότι από τον Οκτώβριο του 2011 δεχόταν απειλές από 38χρονο που απαιτούσε να του δώσει τα χρήματα...

Ηλίας Τσολακίδης: Ο άνθρωπος πίσω από το «Κίνημα της πατάτας»

Πρόσωπο αμφιλεγόμενο για την τοπική κοινωνία, για άλλους ακτιβιστής, για άλλους... σταρ που τον γοήτευσε η τηλεόραση. Ο λόγος για τον Ηλίας Τσολακίδης, τον άνθρωπο που ηγείται της Ομάδας Εθελοντών Πιερίας στην απελευθέρωση της τιμή της πατάτας.
Όπως και να έχει το σίγουρο είναι ότι με την κίνησή του το προηγούμενο Σάββατο να διαθέσει από το ίντερνετ προς πώληση, χωρίς μεσάζοντες, 24 τόνους πατάτας, προς 0, 25 ευρώ το κιλό, έγινε το πρόσωπο της εβδομάδας.
Τεχνικός διευθυντής στο Τμήμα Αθλητικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Κολωνίας, με έντονη όμως ακτιβιστική δράση, ο Ηλίας Τσολακίδης...

Διατέθηκαν χωρίς μεσάζοντες 70 τόνοι πατάτας στην Κατερίνη

70 τόνους πατάτας δίνονται απο το πρωί στην Κατερίνη, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης Ν.Πιερίας σε συνεργασία με τους παραγωγούς του Νευροκοπίου.
Τρία φορτηγά με πατάτες έφτασαν από τα ξημερώματα στην πλατεία των Δικαστηρίων όπου οι 70 εθελοντές έχουν οργανώσει με κάθε λεπτομέρεια την σωστή παράδοση της πατάτας στις 1.082 οικογένειες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον . Στο χώρο προσέρχονται ανά 30 λεπτά 100 νέοι παραλήπτες για να παραλάβουν τις ποσότητες που έχουν παραγγείλει...

Εξετάζεται «κούρεμα» στις οφειλές του Δημοσίου

Κούρεμα 20% στις οφειλές του Δημοσίου φέρεται να επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης αποπληρωμής τους το προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να ζητήσει από όσους έχουν οικονομικές απαιτήσεις από το κράτος, να δεχθούν μια απομείωση σε αυτές κατά 20% δεδομένου ότι έπειτα από πάρα πολύ καιρό θα αποπληρωθούν τοις μετρητοίς και έτσι θα δοθεί μια μεγάλη ανάσα στη αγορά.

Ωστόσο, σχετική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμα...

Καταγγελία για φθορά δημοτικής περιουσίας στα Εσώβαλτα από δημοτικούς συμβούλους

Την καταγγελία η οποία ακολουθεί λάβαμε λίγο πριν προφανώς από κάτοικο ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρεται σε φθορά δημοτικής περιουσίας η οποία προκλήθηκε από δημοτικούς συμβούλους. Στα πλαίσια του βήματος του οποίου παραχωρούμε στους πολίτες της Πέλλας προχωρούμε στη δημοσίευσή της αν και θα θέλαμε αν μπορούσε να γινόταν λίγο πιο συγκεκριμένος ή ακόμα καλύτερα να μας έστελνε κάποια φωτογραφία του χώρου που προκλήθηκε η φθορά

Ακολουθεί η καταγγελία όπως ακριβώς την λάβαμε:..

Η Moody΄s υποβάθμισε την αξιολόγηση της Ελλάδας σε C από Ca

Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε την ικανότητα της Ελλάδας να δανείζεται σε εγχώριο και ξένο νόμισμα σε C από Ca ενώ δεν έχει δώσει outlook για τις αξιολογήσεις.

Σύμφωνα με τον οίκο, η απόφαση οφείλεται στην πρόταση ανταλλαγής χρέους για την Ελλάδα, η οποία συνεπάγεται απώλειες για τους πιστωτές μέχρι και 70%, και που είναι σύμφωνη με τα κριτήρια για μια αξιολόγηση C.

Σύμφωνα με τον οίκο, η ανακοινωθείσα πρόταση ανταλλαγής χρέους σημαίνει ότι οι ιδιώτες πιστωτές που συμμετέχουν, θα υποστούν σημαντικές ζημιές στη συμμετοχή τους σε ελληνικό κρατικό χρέος...

Γιατί η Γερμανίδα Χάικε Χάνσελ ψήφισε όχι στο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα

«Το Μνημόνιο 2 δεν είναι μόνο μια επίθεση στην ελληνική κοινωνία, είναι μια επίθεση στην ίδια την δημοκρατία στην Ελλάδα.
Ζητούν από την Ελλάδα να δεσμευτεί ότι η επόμενη κυβέρνηση θα ακολουθήσει αυτό το πρόγραμμα. Ο Έλληνας λοιπόν δεν έχει καμιά επιλογή. Είναι υποχρεωμένος να εκλέξει μια κυβέρνηση, η οποία θα συνεχίσει το πρόγραμμα για την διάλυση της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό δεν είναι καθόλου δημοκρατικό.
Ψήφισα κατά του υποτιθέμενου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα, γιατί δεν θέλω να ζημιωθεί μ΄ αυτό τον τρόπο η δημοκρατία της Ελλάδας.
Η Ελλάδα έγινε δεκτή το 1981 στην Ε.Ε. για να προστατευτεί η δημοκρατία της

Σαν Σήμερα, 3 Μαρτίου

Γιορτάζουν: Θεόδωρος, Θεοδώρα, Κλεόνικος.

Γεγονότα
1821: Ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Γρηγόριος Ε' αφορίζει τον Αλέξανδρο Υψηλάντη και τον Μιχαήλ Σούτσο για την Επανάσταση στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες.
1827: Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης αποκρούει στο Κερατσίνι του Πειραιά επίθεση του Κιουταχή, αρχικώς 800 και την άλλη ημέρα 6.000 Τούρκων. Η μάχη αυτή υπήρξε μία από τις λαμπρότερες νίκες του.
1875: Η «Κάρμεν» του Ζορζ Μπιζέ, ένα από τα δημοφιλέστερα μελοδράματα, κάνει πρεμιέρα στο Παρίσι...

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ στις 18 Μαρτίου θα εκλέξουν τον νέο πρόεδρο

Ομόφωνα αποφασίστηκε από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ να γίνει η εκλογή του νέου προέδρου από τη βάση και όχι από συνέδριο, στις 18 Μαρτίου, ενώ θα προηγηθεί η Εθνική Συνδιάσκεψη και το Εθνικό Συμβούλιο, όπου θα ανακοινωθούν επισήμως και οι υποψηφιότητες.

Η Εθνική Συνδιάσκεψη θα γίνει την Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Μαρτίου στο ΣΕΦ, καθώς και η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, το μεσημέρι του Σαββάτου, για την επικύρωση των υποψηφιοτήτων, οι οποίες πρέπει...

Μπατίρηδες σε μια από τις πλουσιότερες χώρες της Γης

«Πολιτικές» στραγγίζουν τη χώρα από τον εθνικό της πλούτο

Με αφορμή ένα μήνυμά σχετικά με τα πετρέλαια της Ζακύνθου, (τα οποία είχαν εξορυχθεί όπως αναφέρεται το 1941 από το Γ΄Ραϊχ, αποφράχθηκαν το 1946 από Άγγλους, επανεξορύχθηκαν το 1968 από τον Σωτήριο Σοφιανόπουλο (ΧΡΩΠΕΙ) και επαναποφράχθηκαν τελικά το 1975 από τον τότε Υπ. Βιομηχανίας και Ενέργειας Μιλτιάδη Έβερτ**), θα ήθελα να σταθώ στο εξής πολύ σημαντικό σημείο:
το ξεπούλημα κάθε πλουτοπαραγωγικής πηγής της χώρας σε ξένα συμφέροντα.
Οι πολιτικές που ακολουθούν οι… «δημοκρατικές» κυβερνήσεις μας, τις τελευταίες δεκαετίες ένα και μόνο στόχο φαίνεται να έχουν: το ξεπούλημα...

Θετικά τα μηνύματα για ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου και αερίου στην χώρα μας

Θετικά είναι όλα τα μηνύματα για την ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην χώρα μας, κάτι που θα αποφέρει σημαντικά έσοδα στο ταμείο του Δημοσίου. Οκτώ από τις μεγαλύτερες εταιρίες του κόσμου εξεδήλωσαν ενδιαφέρον για να πραγματοποιήσουν έρευνες νότια της Κρήτης και στο Ιόνιο. Την Δευτέρα ανοίγουν οι προσφορές ενώ μέχρι το τέλος του μήνα θα αξιολογηθούν.

Δείτε το βίντεο όπως προβλήθηκε από το κεντρικό δελτίο του MEGA

Αποκλεισμό στους βουλευτές τους επιβάλλουν κοινωνικές ομάδες της Φθιώτιδας

"Πρώτη εβδομάδα κοινωνικού αποκλεισμού στους 5 βουλευτές της Φθιώτιδας"

Όταν η εξουσία διαλύει την κοινωνία επιβάλλοντας την φτώχεια και τον ολοκληρωτισμό η κοινωνία επιστρέφει στην εξουσία τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας άνεργους και εργαζόμενους να σταθούν όρθιοι και να σηκώσουν το κεφάλι ψηλά αποκλείοντας από την κοινωνική ζωή της πόλης μας και του νομού μας σε κάθε επίπεδο, τους 5 βουλευτές Φθιώτιδας που ψηφίσαν αδίστακτα την ισοπέδωση της ζωής μας άλλα και όλους τους εκπροσώπους της...

10 θέσεις εκπαιδευόμενων για παρακολούθηση προγράμματος εκπαίδευσης Α.με.Α.

Στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπαιδευόμενων στο πρόγραμμα δια βίου εκπαίδευσης Α.με.Α. στις Νέες Τεχνολογίες, προχώρησε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.). Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης «Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης Ατόμων με Αναπηρία στις Νέες Τεχνολογίες» του Υποέργου 1 «Εκπαιδευτικά Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης για Άτομα με Αναπηρία»

Η πρόσκληση αφορά αρκετές περιοχές της χώρας και προθεσμία υποβολής των αιτήσεις των ενδιαφερόμενων θα διαρκέσει λίγες ημέρες. Συγκεκριμένα, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία...

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος της Δράσης 1.1 «Βιολογική Κτηνοτροφία» του Μέτρου 2.1.4»

Ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί η αρ. πρωτ. 800/19605/17-02-2012 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος που αφορά την Δράση 1.2. «Βιολογική Κτηνοτροφία» του Μέτρου 2.1.4. «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» του Άξονα 2 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες :..

Παρουσίαση ημερολογίου «Γιαννιτσά 1912, τέλος μίας εποχής» από τον Δήμο Αλμωπίας

Ο Δήμος Αλμωπίας, η Μικρασιατική Εστία Ν. Πέλλας και η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Ν. Πέλλας σας προσκαλούν την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 και ώρα 11.00 στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο της Αριδαίας για την παρουσίαση του ημερολογίου 2012 που εξέδωσε η Μικρασιατική Εστία Ν. Πέλλας με τίτλο: Γιαννιτσά 1912, τέλος μιας εποχής.


Το ημερολόγιο θα παρουσιάσουν:
Αντωνία Παπαδάκη, Σχ. Σύμβουλος Φιλολόγων
Ελένη Μαυροκεφαλίδου, φιλόλογος και Πρόεδρος του Συλλόγου της Μικρασιατικής Εστίας
Μουσική: Η χορωδία του Συλλόγου υπό τη διεύθυνση του Καλιωτάκη Στέφανου. 

Ιδρύει κόμμα ο Χάρης Καστανίδης

Την ίδρυση νέου πολιτικού σχηματισμού με τη συμμετοχή και διαγραφέντων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προανήγγειλε ο Χάρης Καστανίδης με σημερινές του δηλώσεις.
Μιλώντας στον ρ/σ «Βήμα Fm», ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου παραδέχθηκε ότι : «ήδη έχει ξεκινήσει μία συνεννόηση και μία συζήτηση μεταξύ των βουλευτών που διεγράφησαν ώστε να συντονίσουμε τις κοινοβουλευτικές μας και πολιτικές δραστηριότητες».
Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, στο νέο κόμμα να συμμετάσχουν και νυν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ενώ είπε ότι δεν γίνονται συζητήσεις με διαγραφέντες βουλευτές άλλων κομμάτων...

Θεατρική παράσταση "Σλουθ" με τον Γιώργο Κιμούλη στα Γιαννιτσά

Μια εξαιρετική θεατρική παράσταση φιλοξενεί στις 15 Μαρτίου στις 9 το βράδυ η ΔΗΚΕΠΑΠ στο Πνευματικό Κέντρο των Γιαννιτσών. Η αστυνομική κωμωδία «Σλουθ» (Sleuth), το αριστούργημα του (Anthony Shaffer), παρουσιάζεται με τεράστια επιτυχία, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Σασπένς, χιούμορ, αγωνία,  και απρόβλεπτες ανατροπές!
Ο Γιώργος Κιμούλης στο ρόλο του μηχανορράφου Άντριου Γουάικ και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης στο ρόλο του νεότερου άνδρα, του Μίλον Τιντλ αποτελούν ένα εκρηκτικό θεατρικό δίδυμο.  Εκεί που ο θύτης γίνεται το θύμα και εκεί που το θύμα εκδικείται τον θύτη...

Την μη κατάργηση υπηρεσιών ζητά με ψήφισμα το ΔΣ Αλμπωπίας

 Με ψήφισμα του το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας στις 29-2-12 ζητά την άμεση ανάκληση των αποφάσεων που αφορούν την απομάκρυνση των υπηρεσιών από τον Δήμο ώστε να μην προχωρήσει η κεντρική κυβέρνηση στην αποδυνάμωση ή κατάργηση των εναπομείναντων δημόσιων υπηρεσιών.
Το ψήφισμα έχει ως εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ
Από τις αρχές του 2011, είμαστε μάρτυρες μιας επιθετικής πολιτικής της κεντρικής εξουσίας, η οποία προωθεί καταργήσεις, συγχωνεύσεις και υποβαθμίσεις υπηρεσιών...

Ποιος πολιτικός έβγαλε 400.000 ευρώ στο εξωτερικό;

Ο Κυριάκος Βελόπουλος σύμφωνα με την εφημερίδα «Παρασκευή+13» είναι ο ένας από τους βουλευτές που φέρονται να έβγαλαν χρηματικά ποσά σε τράπεζες του εξωτερικού.
Το ποσό μάλιστα το οποίο σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ ανέρχεται στις 400.000 ευρώ και προέρχεται προφανώς τόσο από την βουλευτική του αποζημίωση, όσο και από άλλες πηγές εσόδων του.

Αναμένεται η απάντηση του ίδιου του βουλευτή αλλά και των άλλων εθνοπατέρων οι οποίοι ενδεχομένως να έχουν προβεί σε ανάλογες κινήσεις.

Σαν Σήμερα, 2 Μαρτίου

Γιορτάζουν: Ευθαλία.

Γεγονότα

1865: Ο μεσσήνιος πολιτικός Αλέξανδρος Κουμουνδούρος σχηματίζει την πρώτη κυβέρνησή του.

1917: Παραιτείται ο τσάρος Νικόλαος Β'. Η προσωρινή κυβέρνηση του πρίγκηπα Γκεόργκι Λβοφ κηρύσσει γενική αμνηστία, την αυτονομία της Φιλανδίας, την ανεξαρτησία της Πολωνίας, την κατάργηση της θανατικής ποινής και το εργασιακό οκτάωρο...

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Απεργούν την Παρασκευή οι οδοντίατροι σε όλη την χώρα

Σε εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία καλεί για την Παρασκευή τα μέλη της η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (Ε.Ο.Ο.).

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία τονίζει μεταξύ άλλων: «Στο όνομα της οικονομικής ελευθερίας, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στον ιδιωτικό τομέα παραδίδεται στα κεφαλαιουχικά συμφέροντα, τα οδοντιατρεία μεταβάλλονται σε super market, οι οδοντίατροι χάνουν την επιστημονική και επαγγελματική τους ανεξαρτησία, ο ασθενής μένει εντελώς απροστάτευτος...

Και οι νέοι της Πέλλας κάνουν στροφή στα χωράφια λόγο ανεργίας

Επιστρέφουν στη... μάνα γη άνεργοι και νέοι αναζητώντας επαγγελματική διέξοδο στις αγροτικές καλλιέργειες.
Έντονο είναι το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα μίσθωσης αγροτικής γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς 6.500 πολίτες θέλουν να νοικιάσουν έκταση για να σπείρουν και να καλλιεργήσουν. Το σχετικό πρόγραμμα «τρέχει» ο ΟΠΕΚΕΠΕ.
Σύμφωνα με στοιχεία που έκανε γνωστά ο υφυπουργός Γιάννης Δριβελέγκας...

Ρεσιτάλ κιθάρας με τον Διεθνούς φήμης δεξιοτέχνη Γιάννη Ανδρόνογλου

Ο Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας και το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης διοργανώνει ρεσιτάλ κιθάρας του διεθνούς φήμης κιθαριστή, Γιάννη Ανδρόνογλου,
ο οποίος θα ερμηνεύσει έργα των Penicaud (Α' Πανελλήνια εκτέλεση), Rodrigo, Domeniconi καθώς και συνθέσεις του που περιλαμβάνονται στο προσωπικό του cd "Yiannis Andronoglou-Travelling".

Αίθουσα «Φίλιππος» το Σάββατο 3 Μαρτίου και ώρα 8.00μ.μ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Και επίσημα υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Χ. Παπουτσής

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠAΣOΚ ανακοίνωσε επίσημα σήμερα ο Χρήστος Παπουτσής. Σε δήλωσή του τόνισε ότι «η υποψηφιότητά του στοχεύει στην ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ σε ένα σύγχρονο κόμμα της Κεντροαριστεράς, ανοιχτό και πολυσυλλεκτικό».
Την Καθαρά Δευτέρα ο κ. Παπουτσής υπέβαλλε την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Χρήστου Παπουτσή...

Καρατζαφέρης για Βορίδη : Πήρες 300.000 ευρώ από το ΠΑΣΟΚ για μια δουλειά της τάξεως των 7-8 χιλιάδων

Τους λόγους για τους οποίους είπε «όχι» στο δεύτερο Μνημόνιο εξήγησε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης απόψε το βράδυ, σε ομιλία του στο Μαρκόπουλο σε κομματική εκδήλωση, με κεντρικό σύνθημα «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και «πρώτα η Ελλάδα». Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Μάκη Βορίδη, δίχως όμως να τον κατονομάσει. Λέγοντας χαρακτηριστικά :  Δε μιλάμε και δεν απαντάμε στα νούμερα και σε αυτόν ο οποίος ξεκίνησε την κούρσα της προσβολής του κόμματος μας...

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Θ.Θεοδωρίδη για την 1η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας

Η κλιματική αλλαγή αλλά και συγκεκριμένα φαινόμενα τα οποία ζούμε τα τελευταία χρόνια, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για μία πιο συστηματική και οργανωμένη προσέγγιση στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η αξιοπρεπής διαβίωση βρίσκονται στο επίκεντρο όλων των δράσεων και πολιτικών που αναπτύσσουμε.

Το 2011 και τους πρώτους μήνες του 2012 χρειάστηκε αρκετές φορές να κινητοποιηθεί ο τοπικός και περιφερειακός μηχανισμός πολιτικής προστασίας...

Ομιλία στην Αριδαία με θέμα: "Παιδί και ύπνος. Πώς να μάθουμε τα παιδιά να κοιμούνται μόνα τους"

Ο Δήμος Αλμωπίας και το ΚΕ.Κ-ΠΑ σας προσκαλεί στην ομιλία που θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης <<Όραμα>>, με θέμα :
<< Παιδί και ύπνος. Πώς να μάθουμε τα παιδιά μας να κοιμούνται μόνα τους>>
η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο στην Αριδαία τη Δευτέρα
5 Μάρτιου 2012 και ώρα 18:00, με ομιλήτρια την κα Τερζή Φωτεινή, Κοινωνική Λειτουργό, Στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης «ΟΡΑΜΑ» .


Για περισσότερες πληροφορίες...

Την πρόταση για άρση απορρήτου των οικονομικών των βουλευτών υπέγραψε ο Ηλίας Θεοδωρίδης

Από το γραφείο τύπου του Ανεξάρτητου Βουλευτή Πέλλας Ηλία Θεοδωρίδη σας ενημερώνουμε ότι με πρωτοβουλία του Βουλευτή  Γ. Γιακουμάτου κατατέθηκε την Τετάρτη 29-02-2012 στη Βουλή τροπολογία, την οποία συνυπέγραψαν 90 Βουλευτές μεταξύ αυτών και ο Ηλία Θεοδωρίδης, που αφορά στην παύση της ισχύς των διατάξεων «περί απορρήτου και περί προστασίας προσωπικών δεδομένων» που αφορούν την περιουσιακή και οικονομική κατάσταση των πολιτικών προσώπων.

Η πρόταση όπως κατατέθηκε χθες στην Βουλή έχει ως εξής:..

Παρουσίαση του βιβλίου "Μάνες από Φλόγα"


Της "κακομοίρας" έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας.

Διαπληκτισμοί, εντάσεις, προσβολές,αερολογίες και αμπελοφιλοσοφίες αλλά και  καθόλου ουσία είχε το χθεσινό συμβούλιο στο Δήμο Πέλλας.

Οι αντεγκλήσεις μεταξύ των μελών της πλειοψηφίας με συγκεκριμένους της μειοψηφίας άρχισαν από πολύ νωρίς, σε μια συνεδρίαση που θα μείνει στην ιστορία ως από τις χειρότερες που έχουν καταγραφεί.

Η εμφανής αδυναμία του Προεδρείου να διαχειριστεί  σωστά τη συζήτηση έφερε μεγάλη αναστάτωση σε θέματα που λογικά...

Στο "Δ.Τόφαλος" ο πρώτος τελικό του Μέγα Αλέξανδρου με την Πάτρα (Φώτο)

Στο «Δ. Τόφαλος» θα αγωνιστεί τελικά η ομάδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου Γιαννιτσών προκειμένου την Κυριακή 4 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα να αντιμετωπίσει την Ορμή Λουξ στον πρώτο τελικό της Α1 Χάντμπολ Γυναικών.
Αν και αρχικά η αναμέτρηση είχε προγραμματιστεί να γίνει στο κλειστό στο Κουκούλι, ωστόσο οι εργασίες οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη στο συγκεκριμένο γυμναστήριο ανάγκασαν τις αρμόδιες αρχές να μεταφέρουν την έδρα του πρώτου τελικού.

Ακολουθούν φωτογραφίες και πληροφορίες για το κλειστό γυμναστήριο...

Σαν Σήμερα, 1 Μαρτίου

Γιορτάζουν: Ευδοκία, Παρασκευάς, Χαρίσιος.

Γεγονότα
86 π.Χ: Ο Λούκιος Κορνήλιος Σούλας, επικεφαλής των ρωμαϊκών λεγεώνων, εισέρχεται στην Αθήνα και ανατρέπει τον τύραννο Αριστίωνα, τον οποίο υποστήριζε ο βασιλιάς του Πόντου Μιθριδάτης 6ος.

1862: Ο κυβερνητικός στρατός καταστέλλει με αιματηρό τρόπο την εξέγερση που εκδηλώθηκε στο Ναύπλιο και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου κατά του Όθωνα (Ναυπλιακή Επανάσταση).

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Δημοσκόπηση ΣΟΚ στην Β’ Αθήνας φέρνει 3η την ΝΔ και 6ο το ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση φωτιά για ΠΑΣΟΚ αλλά και κυρίως για ΝΔ έρχεται την Κυριακή σε εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας που διενεργήθηκε στην Β’ Αθήνας, την μεγαλύτερη περιφέρεια της Ελλάδας.
Η δημοσκόπηση φέρνει την ΝΔ να είναι 3ο κόμμα και το ΠΑΣΟΚ να πέφτει ακόμα και στην 6η θέση τινάζοντας στην κυριολεξία το πολιτικό σκηνικό στον αέρα. Το ακόμα χειρότερο στοιχείο της δημοσκόπησης για την ΝΔ είναι ότι...

Την ίδρυση του «Πατριωτικού Δικτύου Αφύπνισης» ανακοίνωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

Την ίδρυση του Πατριωτικού Δικτύου Αφύπνισης «ΠΑΤΡΙ.Δ.Α» ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Ο κ. Ψωμιάδης κατά την διάρκεια εκδήλωσης στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη, υπογράμμισε ότι «συγκροτούμε ένα εθνικό καταφύγιο απέναντι σε κείνους που επιβουλεύονται την πατρίδα μας, την Ελλάδα μας, τη Μακεδονία μας, την εθνική κυριαρχία μας, την ελευθερία μας, τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας»

Σύμφωνα με τον Ψωμιάδη, το Δίκτυο είναι όμιλος προβληματισμού και δεν είναι κόμμα...

ΝΔ: Νάρκη για τα κρατικά έσοδα η παράταση των φορολογικών δηλώσεων

Νάρκη στα δημόσια έσοδα και ομολογία αποτυχίας της διάλυσης των οικονομικών υπηρεσιών αποτελεί, σύμφωνα με τη ΝΔ, η απόφαση για μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής όλων των φορολογικών δηλώσεων στις 15 Ιουνίου. Μάλιστα η ΝΔ συνδέει αυτήν την απόφαση με πιθανά παιχνίδια σε βάρος της χώρας και της επιτυχούς εκτέλεσης του προϋπολογισμού. Ειδικότερα, ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή την ανακοίνωση του υπ. Οικονομικών σχετικά με την παράταση των προθεσμιών υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:..

Έφυγε στα 70 του από την ζωή ο Βασίλης Τσιβιλίκας

Έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 70 ετών, ο γνωστός ηθοποιός Βασίλης Τσιβιλίκας. Η κηδεία του θα τελεστεί την Παρασκευή στις 3 το μεσημέρι από το νεκροταφείο Αμαρουσίου.

Ο ηθοποιός μεταφέρθηκε τα ξημερώματα με σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί προσπαθούσαν επί 40 λεπτά να τον επαναφέρουν δίχως τελικά να τα καταφέρουν.

Μέχρι την τελευταία στιγμή έπαιζε στο θέατρο, στην παράσταση «Η Ζωή ποδήλατο».
Ο Βασίλης Τσιβιλίκας είχε γεννηθεί το 1942 στη Θεσσαλονίκη και ήταν το μοναδικό αγόρι της οικογένειάς του και μεγαλύτερος από τις δύο αδελφές του...

Πως ψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τις συντάξεις

Αλλαγή στάση είχαμε για 9 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι μετά την άρνησή τους να ψηφίσουν την νέα δανειακή σύμβαση, μπροστά στο φάσμα του αποκλεισμού τους στα ψηφοδέλτια της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης αποφάσισαν να κάνει στροφή 180 μοιρών και ψηφίσουν τον εφαρμοστικό νόμο για την περικοπή μισθών και συντάξεων όπως ορίζουν οι απαιτήσεις της Τρόικα. Πρόκειται για τους Τάκη Αντωνακόπουλο, Τάκη Δημητρουλόπουλο, Γιάννη Κουτσούκο, Βασίλη Κεγκέρογλου, Χρύσα Αράπογλου, Δημήτρη Κουσελά, Δημήτρη Καρύδη, Μαρία Μίχου, Μιχάλη Τζελέπη και Χρήστο Μαγκούφη...

Η επόμενη μέρα της ΝΔ μετά το πρώτο εφαρμοστικό νομοσχέδιο

Η χθεσινή πρώτη ψηφοφορία στην βουλή μετά το μνημόνιο 2 στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας βρήκε άλλους βουλευτές να ξαναπερνάνε το κατόφλι της Συγγρού, άλλους να γκρεμίζουν κάθε γέφυρα και κάποιους απλά να ελπίζουν. Όλοι όσοι είχαν ψηφίσει το μνημόνιο 2 τα πράγματα δεν άλλαξαν και θα ήταν έκπληξη να γινόταν κάτι τέτοιο. Το ενδιαφέρον εστιαζόταν στο τι στάση θα κρατούσαν οι 21 που το είχαν καταψηφίσει πριν λίγες ημέρες. Ας δούμε λοιπόν την επόμενη μέρα της ΝΔ όπως έχουν δημιουργηθεί οι συσχετισμοί μετά την χθεσινή ψηφοφορία....

Στη χωματερή η τέφρα θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου...

Η τέφρα ορισμένων θυμάτων των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου κατέληξε σε χωματερή, όπως προκύπτει από έκθεση του Αμερικανικού Πενταγώνου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Washington Post, πρόκειται για θύματα που δεν μπορούσαν να ταυτοποιηθούν.

Συγκεκριμένα, επρόκειτο για σωρούς θυμάτων από τις επιθέσεις σε Πεντάγωνο και Πενσιλβάνια, που αποτεφρώθηκαν σε αμερικανική βάση και η τέφρα δόθηκε σε ιδιωτική βιοϊατρική εταιρεία για απόρριψη...

Αστεροειδής σε τροχιά σύγκρουσης με τη γη σε 28 χρόνια

Στο σενάριο της ταινίας Αρμαγεδδών η γη σώζεται από μια καταστροφική σύγκρουση με αστεροειδή χάρη στον ηρωισμό του Μπρους Γουίλις και των συμπρωταγωνιστών του. Το ερώτημα είναι τί θα συμβεί εάν η πραγματικότητα αντιγράψει το χολιγουντιανό σενάριο και η γη έρθει αντιμέτωπη με έναν μετεωρίτη, περίπου σε τρεις δεκαετίες από σήμερα, συγκεκριμένα ή στις 5 Φεβρουαρίου, ή στις 2 Ιουνίου του 2040!

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Daily Mail, επιστήμονες της αμερικανικής Nasa αναγνώρισαν ένα νέο αστεροειδή που θα μπορούσε να βρεθεί σε τροχιά σύγκρουσης με τη γη μέσα στην επόμενη τριακονταετία...

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος της Δράσης 1.1 «Βιολογική Γεωργία» του Μέτρου 2.1.4 – Ορθή Επανάληψη»

Ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί ορθή επανάληψη της αρ. πρωτ. 74/4119/13-01-2012 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος που αφορά την Δράση 1.1. «Βιολογική Γεωργία» του Μέτρου 2.1.4. «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» του Άξονα 2 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013.

Με την συγκεκριμένη ορθή επανάληψη η περίοδος υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης παρατείνεται έως τις 12-03-2012. Επίσης η ορθή επανάληψη περιέχει και άλλες τροποποιήσεις ουσιώδους χαρακτήρα για την εφαρμογή του Μέτρου .

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες :..

Υλοποίηση προγράμματος διανομής τροφίμων σε απόρους από την Περιφέρεια Πέλλας

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας υλοποιεί εκτεταμένο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων σε απόρους. Το πρόγραμμα υλοποιείται με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με τη συμμετοχή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Η διανομή των τροφίμων γίνεται μετά από την υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων απόρων στην αρμόδια υπηρεσία. Κατά τη διανομή των τροφίμων υπάρχει συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη, φιλανθρωπικά ιδρύματα...

Ο Δήμος Αλμωπίας ευχαριστεί τους εθελοντές για το 6ο Καρατζοβίτικο Καρναβάλι

Ο Δήμος Αλμωπίας ευχαριστεί θερμά τους δεκάδες εθελοντές, όλους τους καρναβαλιστές καθώς και τους χορηγούς που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του 6ου Καρατζοβίτικου Καρναβαλιού, που διοργάνωσε ο Δήμος Αλμωπίας. Η συνδρομή τους  σε μια ομολογουμένως δύσκολη χρονιά, είναι ιδιαίτερα σημαντική και ελπιδοφόρα, καθώς υποδηλώνει τη διάθεση για προσφορά του συνόλου των δημοτών μας...

Κατάληψη στο Δημαρχείο Αλμωπίας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σήμερα Τέταρτη 29 Φεβρουαρίου, όπως και σε πολλά Δημαρχεία της χώρας, πραγματοποιείται συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Αλμωπίας από τους δημοτικούς υπαλλήλους από τις 11:00 έως τις 15:00. Ενημερώνουμε τους δημότες μας για την αποφυγή ταλαιπωρίας, ότι για το υπόλοιπο της ημέρας, η εξυπηρέτησή τους δεν μπορεί να γίνει από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Ποδοσφαιριστής τελικά ο δράστης που πυροβόλησε σε αγώνα πρωταθλήματος της Πέλλας

Η ΕΠΟ με μία κίνηση που θέλει να δείξει παραδειγματισμό στο χώρο του ποδοσφαίρου πήρε πίσω το δελτίο του ποδοσφαιριστή που χρησιμοποίησε το όπλο του στον αγώνα της ΕΠΣ Πέλλας
Οι πυροβολισμοί που έπεσαν από ποδοσφαιριστή σε αγώνα ερασιτεχνικού πρωταθλήματος στην Πέλλα απασχόλησαν την ΕΠΟ η οποία προέβη σε συνεδρίαση διά περιφοράς με τη μορφή του κατεπείγοντος.
Μετά το πέρας η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας ανακοίνωσε την άμεση ανάκληση του δελτίου του παίκτη μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση. Σε περίπτωση δε καταδικαστικής απόφασης, θα προχωρήσει σε διαγραφή του εν λόγω ποδοσφαιριστή από τα μητρώα της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:..

1 Εκατομμύριο ευρώ σε όποιον καταφέρει να σπάσει τον Google Chrome

Η Google είναι έτοιμη να δώσει 1 εκατομμύριο δολάρια σε όποιον καταφέρει να σπάσει τον Google Chrome.
Τα λεφτά θα πάρει ο τυχερός ή οι τυχεροί που θα καταφέρουν να βρουν ατέλειες του προγράμματος και να αποδείξουν στην Google ότι ο Chrome έχει προβλήματα ασφαλείας σε συγκεκριμένες συνθήκες.
Φυσικά είναι ευνόητο ότι θα προσπαθήσουν πολλοί δημιουργικοί χάκερ να σπάσουν τον Chrome και να κερδίσουν λεφτά από τη Google.
Έτσι το χρηματικό έπαθλο δεν αποκλείεται να σπάσει σε μικρότερα κομμάτια...

Ψωμιάδης: Ανακοινώνει σήμερα τον φορέα "ΠΑΤΡΙ.Δ.Α."

Ακόμη ένας νέος φορέας στην ευρύτερη Κεντροδεξιά βρίσκεται προ των πυλών. Πρόκειται για τον φορέα με τίτλο ΠΑΤΡΙ.Δ.Α (Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης), του οποίου ανακοινώνει την ίδρυση σήμερα το απόγευμα στο «Βελλίδειο»  ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Αυτό που παραμένει ακόμη άγνωστο είναι εάν θα μετεξελιχθεί  σε κόμμα η κίνηση του κ. Ψωμιάδη ή εάν θα παραμείνει απλώς μια «κίνηση προβληματισμού»  στα πλαίσια της ΝΔ.

Πέρασε ο εφαρμοστικός νόμος από την βουλή με 202 "ΝΑΙ"

Υπερψηφίστηκε ο εφαρμοστικός νόμος στη Βουλή με 202 «ΝΑΙ». «ΟΧΙ» ψήφισαν 80 βουλευτές και ένας ψήφισε «παρών»

Παράλληλα, από τους διαγραφέντες της Νέας Δημοκρατίας, υπερψηφίσαν οι βουλευτές Μανώλης Κεφαλογιάννης, Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος, Ζήσης Τζηκαλάγιας, Τάσος Καρυπίδης και Θεόφιλος Λεονταρίδης.

Από την άλλη, οι Ελίζα Βόζενμπεργκ, Κωνσταντίνος Παπασιώζος, Γιωργος Βλάχος, Μιχάλης Γιαννάκης, Τσιαμπίκα Ιατρίδη, Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Χρήστος Ζώης, Γιώργος Καρασμάνης, Γιώργος Βαγιωνάς...