Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Μικροί σύμβουλοι της Ε.Ε. από τα Γιαννιτσά

Στις Βρυξέλλες θα ταξιδέψουν τρεις μαθητές Λυκείου από τα Γιαννιτσά στα τέλη Απριλίου, για να λάβουν μέρος σε εικονική σύνοδο ολομέλειας της ΕΟΚΕ, ενός συμβουλευτικού οργάνου της ΕΕ.
 Θα είναι οι μόνοι Έλληνες μαθητές που θα συμμετάσχουν σε αυτήν την πρωτοβουλία, και αυτό ήδη τους γεμίζει με άγχος.

Η εικονική συνεργασία
Η εικονική σύνοδος ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ), ενός συμβουλευτικού οργάνου της ΕΕ, θα πραγματοποιηθεί στις 26-28 Απριλίου. Οι τρεις μαθητές του 3ου Λυκείου Γιαννιτσών...

... μαζί με περισσότερους από 150 μαθητές σχολείων από όλη την ΕΕ θα συζητήσουν, θα διαπραγματευτούν και θα επιχειρηματολογήσουν, με σκοπό να καταλήξουν σε μια συναινετική γνωμοδότηση, με θέμα τις προσδοκίες των Ευρωπαίων ενόψει της διάσκεψης κορυφής του Ρίο+20 για την αειφόρο ανάπτυξη.

Κατά την προπαρασκευαστική περίοδο που θα προηγηθεί της συνόδου ολομέλειας οι μαθητές θα μπορούν να καταθέσουν τροπολογίες, οι οποίες, εφόσον γίνουν δεκτές, θα ενσωματωθούν στο τελικό κείμενο της γνωμοδότησης. Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνόδου ολομέλειας θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να λάβουν μέρος σε έναν πραγματικό διάλογο με ανώτατους αξιωματούχους της ΕΟΚΕ, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της, κ. Staffan Nilsson. Πρόκειται για την τρίτη φορά που η ΕΟΚΕ αναλαμβάνει αυτή την πρωτοβουλία, με τίτλο «Η δική σου Ευρώπη, η δική σου φωνή».

Πριν από λίγες μέρες, η σύμβουλος και πρώην αντιπρόεδρος της ΕΟΚΕ, Ειρήνη Πάρη, συναντήθηκε με τους μαθητές του 3ου Λυκείου Γιαννιτσών, όχι μόνο για να τους ενημερώσει σχετικά με τη διάσκεψη και να απαντήσει στις ερωτήσεις τους, αλλά και για να μοιραστεί μαζί τους ορισμένες πληροφορίες εκ των έσω, αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας της επιτροπής. Μάλιστα, τους έδωσε συμβουλές σε θέματα τακτικών διαπραγμάτευσης, τους εξήγησε ορισμένες μεθόδους πραγματοποίησης συμπράξεων και τους βοήθησε να κατανοήσουν πώς μπορεί κάποιος να εξασφαλίσει την υποστήριξη των συμμάχων του.

Πηγή  newskosmos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου