Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Aναβρασμός στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας.10 συλλήψεις.



Αναβρασμός επικρατεί στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας καθώς τουρκικός Στρατός αναζητεί… υποστηρικτές του φυγάδα ιμάμη Φ.Γκιουλέν. Πριν λίγο οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν δέκα άτομα που επιχείρησαν να διαφύγουν στην Ελλάδα, με τους έξι εκ των συλληφθέντων να θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες, δηλαδή, να είναι πραξικοπηματίες. Το σκηνικό διαδραματίστηκε στην βορειοδυτική επαρχία της Edirne και η υψηλή κινητοποίηση του τουρκικού Στρατού προκάλεσε την κινητοποίηση του

Παραχώρηση δημόσιας έκτασης σε νέους αγρότες για καλλιέργεια αρωματικών φυτών



Ο Βαγγέλης Αποστόλου ανακοίνωσε την παραχώρηση 1.000 στρεμμάτων, από δημόσιες εκτάσεις, σε 100 νέους από την περιοχή Εορδαίας.
Πρόκειται για άτομα που έχουν υποβάλει αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα νέων αγροτών για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών. Μιλώντας από το Βελβεντό, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε ότι επιλέχθηκε πιλοτικά η Κοζάνη, διότι διαθέτει πλούσια τεχνογνωσία, έχει το φυσικό πλεονέκτημα του υπεδάφους και του μικροκλίματος, στην ευρύτερη περιοχή

Ιρλανδία: Γκέι, γιος μετανάστη ο νέος πρωθυπουργός



Το κυβερνών, κεντροδεξιό κόμμα της Ιρλανδίας Φίνε Γκέιλ εξέλεξε νέο ηγέτη του τον Λίο Βαράντκαρ, έναν 38χρονο πολιτικό, γιο ενός Ινδού μετανάστη, ο οποίος θα διαδεχτεί στην πρωθυπουργία τον Έντα Κένι.
Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Βαράντκαρ εξελέγη με μεγάλη πλειοψηφία, συγκεντρώνοντας ποσοστό 60% στις εσωκομματικές εκλογές όπου μοναδικός αντίπαλός του ήταν ο υπουργός Στέγασης Σάιμον Κόβενι.

Πανήγυρις Αγίου Λουκά του Ιατρού στα Γιαννιτσά

Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017, εορτή του εν αγίοις πατρός ημών Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού και Ομολογητού, πανηγυρίζει το φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναρτήθηκαν τα μηχανογραφικά δελτία των πανελλαδικών



Διαθέσιμα είναι από χθες, Παρασκευή, τα μηχανογραφικά δελτία που αφορούν τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους υποψήφιους να μελετήσουν και να εκτυπώσουν το μηχανογραφικό δελτίο που τους ενδιαφέρει.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας για να δουν τα μηχανογραφικά δελτία, τα οποία χωρίζονται στις εξής κατηγορίες:

Bγήκε ο Άκης και ετοιμάζεται να μπει ο Γιάννος.Ποινική δίωξη για ξέπλυμα χρήματος



Ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, άσκησαν οι εισαγγελείς Διαφθοράς, σε βάρος του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου.
Η δίωξη ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε η Εισαγγελία Διαφθοράς, σχετικά με τη νομιμότητα καταθέσεων του ζευγαριού που έχουν εντοπιστεί στο εξωτερικό, αλλά και του ελέγχου της απόκτησης ακίνητης περιουσίας μετά το

Δήμευση εισοδήματος έως και 72,45% από εκκαθαριστικό και ΕΦΚΑ



Σοκάρει ο πραγματικός λογαριασμός σε φόρους και εισφορές προς τον ΕΦΚΑ που καλούνται να πληρώσουν από φέτος εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, καθώς οι τελικές επιβαρύνσεις όπως προκύπτουν από τις δηλώσεις που υποβάλλουν φτάνει μέχρι και το 72,45% του εισοδήματος.Οι επαγγελματίες που αντικρίζουν τι τους αναλογεί πραγματικά να καταβάλουν στο κράτος, πέφτουν «ξεροί», καθώς διαπιστώνουν ότι αντί για φόρους και εισφορές, υφίστανται δήμευση εισοδήματος.

Έναρξη Πανελλήνιων Κολυμβητικών Αγώνων 2017

Σ
ήμερα Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017, ξεκινούν οι Πανελλήνιοι Κολυμβητικοί Αγώνες Μεγάλων Αποστάσεων στη Λίμνη Βεγορίτιδα, σε συνδιοργάνωση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας με το Δήμο Έδεσσας.
Σας περιμένουμε για 2η συνεχή χρονιά να μοιραστούμε το πάθος μας για την κολύμβηση και να στηρίξουμε τους αθλητές που θα λάβουν μέρος.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές μας!

Ένταση Τουρκίας -ΗΠΑ. "Θέλουν να μας διαμελίσουν" λέει ο Ερντογάν.



Πυρ και μανία με τον Τράμπ είναι ο Ερντογάν για το ζήτημα του εξοπλισμού των Κούρδων από τις ΗΠΑ.«Αυτοί που δίνουν όπλα στις τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν στόχο να διαμελίσουν την Τουρκία» δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν.Μιλώντας στην καθιερωμένη συνάντησή του με τους Κοινοτάρχες της Τουρκίας στην Άγκυρα, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι στις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού που έγιναν τα τελευταία

Σε αδιέξοδο η Κυβέρνηση.Νέο Μνημόνιο ζητούν οι δανειστές για λύση στο χρέος.



Έγγραφο του γερμανικού ΥΠΟΙΚ «παγώνει» ακόμη περισσότερο την πιθανότητα συμφωνίας στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου - «Παράταση» στην αποπληρωμή τόκων αποτελεί «de facto» νέα δανειακή σύμβαση, εκτιμούν οι Γερμανοί - Τα σενάρια και οι προτάσεις του ESM.Όσοι ευελπιστούσαν ότι οι δηλώσεις του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών και κατ' επέκταση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το ελληνικό ζήτημα... ολοκληρώθηκαν γι' αυτήν την εβδομάδα, διαψεύδονται, τελικώς, με τα μηνύματα από το Βερολίνο να μην είναι διόλου

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 2/6


 


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 3 Ιουνίου


 


Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Εκδρομή στα Ιαματικά Λουτρά της Αιδηψού από το ΚΑΠΗ Έδεσσας

Οχταήμερο Ιαματικών Λουτρών διοργανώνεται από το ΚΑΠΗ του «ΕΥ ΖΗΝ»  Έδεσσας στην Αιδηψό από 5 ως 12 Αυγούστου 2017, για τα μέλη του. Στοιχίζει 182€ κατ’ άτομο και περιλαμβάνει : ξενοδοχείο 4 αστέρων, ημιδιατροφή και πισίνα με υδρομασάζ.

Στον Ήλιο για πρώτη φορά διαστημόπλοιο της NASA!

Σε ένα χρόνο η NASA θα γράψει ιστορία στέλνοντας διαστημόπλοιο στον Ήλιο.

Το ταξίδι αναμένεται να ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2018. Τότε που το Parker Solar Probe Plus θα ταξιδέψει περίπου 4 εκατ. μίλια για να φτάσει μέχρι την επιφάνεια του Ήλιου, στο κέντρο της ηλιακής ατμόσφαιρας.  Το διαστημικό σκάφος θα υποβληθεί σε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες θερμότητας και ακτινοβολίας.

Ευχαριστήριο Χορηγών Επικοινωνίας Ανθεστηρίων

Ο Δήμος Έδεσσας ευχαριστεί θερμά τους Χορηγούς Επικοινωνίας των Ανθεστηρίων, οι οποίοι συνέβαλαν σημαντικά στην επιτυχία της διοργάνωσης.
Για μία ακόμη φορά τα εξής μέσα ενημέρωσης:

· Εδεσσαϊκή

· Edessa News

· Πέλλαnews

· Πέλλα Δώθε


Βιβλιοπαρουσίαση: Απίστευτα κι Απέραντα

Η γη μετατρέπεται σε Παράδεισο, όταν οι Ψυχές που την κατοικούν ανθίζουν.
Είμαστε τυχεροί ως μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Βιβλίου Ν. Πέλλας γιατί ερχόμαστε άμεσα σε επαφή με απόπειρες ανθοφορίας Εαυτού. Οι νέοι μας επιχειρούν ανθίσματα.
Μία από αυτούς τους νέους είναι η Βάνα Κουτσού, που κατάγεται από την Πέλλα και είναι η συγγραφέας του βιβλίου «Απίστευτα κι Απέραντα», εκδόσεις Οσελότος.

Η κρητική γη υποδέχτηκε για πάντα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη



Με όλες τις τιμές κηδεύτηκε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και πλέον αναπαύεται στο χώμα της κρητικής γης. Βρίσκεται πια δίπλα στην αγαπημένη του Μαρίκα, στο σημείο που είχαν διαλέξει μαζί πριν δεκατρία χρόνια για να περάσουν την αιωνιότητα, στο Δημοτικό Νεκροταφείο του Αργουλιδέ, στο Ακρωτήρι Χανίων.
Τον πατέρα της αποχαιρέτησε η Ντόρα Μπακογιάννη: «Είμαστε όλοι εδώ. Όλη η οικογένεια, μα πάνω απ’ όλα οι φίλοι σου που στάθηκαν δίπλα σου. Και τα παιδιά τους και τα εγγόνια

Η ανικανότητα φέρνει ...αποτελέσματα.Στα ύψη τα ελληνικά spreads


Σημαντική επιδείνωση παρουσιάζει η εικόνα της χώρας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Μετά το Πάσχα οι όποιες εξελίξεις είναι σχεδόν διαρκώς αρνητικές. Η ανησυχία αυξάνεται, μάλλον, ανάλογα με την αύξηση του πολιτικού ρίσκου και αυτό αποτυπώνεται στους βασικούς και τους επιμέρους δείκτες της οικονομίας. Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς διαμορφώνεται σήμερα στο 6,167% με άνοδο 1,4% από τα χθεσινά επίπεδα, με την εκτόξευση από την ημέρα του Eurogroup να αγγίζει το 9%Τα ελληνικά επιτόκια δανεισμού

H ΔΗΜ.ΤΟ Νέας Δημοκρατίας Πέλλλας για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

«Ονειρεύομαι μια Ελλάδα που να πρωτοπορεί, να ανταγωνίζεται αποτελεσματικά τις υπόλοιπες χώρες. Όχι μια Ελλάδα που να στηρίζεται στις παλιές δόξες που έχει, ή που να επαιτεί στο όνομα της ιστορίας της»

Με αυτά τα λόγια ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εξέφραζε τα πιστεύω του για την χώρα μας. Λόγια απλά και ξεκάθαρα. Σε μια χώρα που δεν ήταν έτοιμη να τα ακούσει. Δεν του άρεσαν οι βαρύγδουπες κουβέντες και οι μεγαλοστομίες.

Έβαλε «φωτιά» στον πλανήτη ο Τραμπ- Απέσυρε τις ΗΠΑ από τη συμφωνία για την κλιματική αλλαγή



Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες την απόσυρση της χώρας από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, δηλώνοντας ότι «από σήμερα» οι ΗΠΑ διακόπτουν την εφαρμογή των μη δεσμευτικών όρων της συνθήκης.Όπως τόνισε οι ΗΠΑ θα τερματίσουν τη συνδρομή τους στο Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα. Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η συμφωνία του Παρισιού φέρνει σε μειονεκτική θέση τις ΗΠΑ προς όφελος άλλων χωρών. Επισήμανε ότι θα ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για την επανείσοδο των ΗΠΑ στην

Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. Πέλλας: Ψήφισμα για επιλογή διευθυνών και υπεραριθμίες εκπαιδευτικών

Ψήφισμα για την επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων

   Το σχέδιο νόμου που κατέθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων, με αφορμή την απόφαση του ΣΤΕ να κρίνει αντισυνταγματικό το ν.4327/15 (Μπαλτά – Κουράκη), βασίζεται σε όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει εδώ και χρόνια (βλ. Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας, Καθηκοντολόγιο, ν.3848/10 – Διαμαντοπούλου, ν.4186/13 - Αρβανιτόπουλου).

Στον Τσίπρα πετάει το… μπαλάκι ο Σόιμπλε - Η ελληνική κυβέρνηση φορτώνει τα βάρη στους αδύναμους



Στην… Ελλάδα και δη την ελληνική πολιτική ηγεσία ρίχνει το «μπαλάκι» των ευθυνών ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
«Η Ελλάδα έχει κάνει βήματα προόδου, όμως η πολιτική ηγεσία της επιμένει να φορτώνει το βάρος στους αδύναμους», φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με το Bloomberg, o Σόιμπλε, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο στη Γερμανία.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 2/6

Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 2 Ιουνίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Εδεσσαϊκό Θέατρο: «Ραντεβού με τον Σουρή»

Τα σατιρικά μονόπρακτα του «σύγχρονου Αριστοφάνη» Γεωργίου Σουρή «Η επιδημία», «Πατατράκας ο νεόγαμβρος» και «Δεν έχει τα προσόντα», θα παρουσιάσει η Κεντρική Σκηνή του Εδεσσαϊκού Θεάτρου σε σκηνοθεσία Ηρώς Γεωργίου. Οι παραστάσεις θα ανεβούν από την Κυριακή 4 ως και την Κυριακή 11 Ιούνη 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας (πρώην Νομαρχία) με ώρα έναρξης 9 το βράδυ και γενική είσοδο 7€.

Πέθανε επειδή πήγε στην θάλασσα 5 μέρες μετά το νέο τατουάζ του



Όσοι έχουν κάνει τατουάζ δεδομένα θα έχουν ακούσει τον καλλιτέχνη που τους το έχει φτιάξει, λίγο πριν αποχωρήσουν από το studio, να τους τονίζει οτι δεν πρέπει να κάνουν μπάνιο στην θάλασσα για δύο εβδομάδες.Ένας 31χρονος όμως, αποφάσισε να μην ακούσει την συμβουλή αυτή και 5 μέρες αφού έκανε δύο χέρια που προσεύχονται μπροστά από ένα σταυρό, αποφάσισε να βουτήξει του στο κόλπο του Μεξικού. Κάτι που πλήρωσε με την ίδια του την ζωή...

Βράβευση Ελλήνων πρωταθλητών στο πλαίσιο των Πανελλήνιων Κολυμβητικών Αγώνων

Για 2η συνεχή χρονιά οι Πανελλήνιοι Κολυμβητικοί Αγώνες Μεγάλων Αποστάσεων πραγματοποιούνται στη λίμνη Βεγορίτιδα, σε συνδιοργάνωση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας με το Δήμο Έδεσσας.
Στο πλαίσιο της μεγάλης αυτής διοργάνωσης ο Δήμος Έδεσσας τιμά τους Έλληνες πρωταθλητές κολύμβησης σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Έδεσσας το Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017 και ώρα 6:00 μ.μ. Στην τελετή θα βραβευθούν ο Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Άρης Γρηγοριάδης.

Το απίστευτο κορμί 70χρονης, που δεν έχει φάει ζάχαρη εδώ και 28 χρόνια

Τα τελευταία 28 χρόνια η Carolyn Hartz δεν ξέρει τι θα πει... ζάχαρη.

Στα 70 της χρόνια διαθέτει ένα κορμί με εντυπωσιακές αναλογίες: αποτέλεσμα υγιεινής διατροφής, άσκησης και... αισιοδοξίας για τη ζωή. Κοιμάται -σίγουρα!- 8 ώρες καθημερινά και θεωρεί ότι αυτό λειτουργεί θεραπευτικά στο σώμα της.
Η ίδια εξομολογείται:

Πίσω στη δεκαετία του '80 τα πανεπιστήμια.Επαναφέρουν άσυλο και παρατάξεις στη διοίκηση των ΑΕΙ.



Την προστασία του πανεπιστημιακού ασύλου και τη συμμετοχή των εκπροσώπων των φοιτητών στα όργανα της διοίκησης των ΑΕΙ επαναφέρει το υπουργείο Παιδείας.Ειδικότερα με μία σειρά από διατάξεις που σηματοδοτούν, όπως τονίζει η «Καθημερινή» οπισθοδρόμηση προς το νόμο πλαίσιο του 1982, το υπουργείο Παιδείας ορίζει ως αρμόδιο για την κλήση της δημόσιας δύναμης το πρυτανικό συμβούλιο, στο οποίο μετέχει και

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σκύδρας προτείνει για τον Ιούνιο 2017

Οι βιβλιοπροτάσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σκύδρας για το μήνα Ιούνιο είναι οι εξής:    
Για τους ενήλικες:
1)«Ο Σωκράτης», Jean Brun, βιογραφία,
2) «Είμαι Πολίτισσα, τζάνουμ!», Θεόδωρος Δεύτος, μυθιστόρημα,
3) «Η τελευταία παλλακίδα», Λέσλι Ντάουνερ,  αγγλικό μυθιστόρημα,
4) «Επιστροφή στο σκοτάδι», Nicci French, αγγλικό μυθιστόρημα ,

Πιάσαμε... πάτο στην ανταγωνιστικότητα.Στην 57η θέση ανάμεσα σε 63 χώρες.



Στο 2014 "επέστρεψε" σε όρους ανταγωνιστικότητας η ελληνική οικονομία, έχοντας απολέσει μία θέση στην Παγκόσμια Επετηρίδα Ανταγωνιστικότητας 2017, με αποτέλεσμα να κατατάσσεται πλέον 57η μεταξύ 63 χωρών (56η πέρυσι, 50ή το 2015, 57η το 2014 και 54η το 2013).
Τις χειρότερες επιδόσεις παρουσιάζει η Ελλάδα στις κατηγορίες των δεικτών της

Πρόγραμμα εκδηλώσεων ΔΗΚΕΠΑΠ για τον μήνα Ιούνιο





Το Κολύμπι στην Έδεσσα γιορτάζει. Τιμά σε εκδήλωση τους αθλητές Σπύρο Γιαννιώτη και Άρη Γρηγοριάδη

Ο Δήμος Έδεσσας τιμά τους Ελληνες αθλητές κολύμβησης
στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κολύμβησης
Μεγάλων Αποστάσεων που οργανώνεται 2-4 Ιούνη στη Λίμνη Βεγορίτιδα.
Η ειδική εκδήλωση τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς
για τους αθλητές Σπύρο Γιαννιώτη, Ολυμπιονίκη και Αρη Γρηγοριάδη
παγκόσμιο πρωταθλητή οργανώνεται στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Έδεσσας
το Σάββατο 3 Ιουνίου 2017 και ώρα 6μμ.

Δήμος Πέλλας: Πρόστιμα σε όσους δεν προβαίνουν σε αποψίλωση των οικοπέδων τους από ξερά χόρτα

Εν όψει της αντιπυρικής περιόδου από 1η Μαΐου έως 31η Οκτωβρίου και σύμφωνα με την υπ. αρίθμ.  4/2012 ( ΦΕΚ 1346/25-4-2012 Τεύχος ΒΆ ) Πυροσβεστική Διάταξη, πρέπει οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μ. από τα όριά τους, να προβούν στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους, στην απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων εύφλεκτων υλικών και αντικειμένων, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

Περισσότεροι οι υποψήφιοι των φετινών Πανελλαδικών



Συνολικά 104.965 (πέρυσι ήταν περίπου 103.000) υποψήφιοι για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ δήλωσαν συμμετοχή στους διαγωνισμούς, οι οποίοι ξεκινούν την Τρίτη για τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων και την Τετάρτη για τους μαθητές Γενικών Λυκείων.
Οι υποψήφιοι αυτοί θα διεκδικούν 70.726 θέσεις και συγκεκριμένα 43.758 για τα πανεπιστήμια και 26.968 για τα ΤΕΙ. Οι περισσότεροι υποψήφιοι φυσικά προέρχονται από τα

Διάλυση των κλινικών βλέπουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.



«Διαλύονται τμήματα και κλινικές νοσοκομείων», προειδοποιούν οι εκπρόσωποι της ΕΙΝΑΠ στην περίπτωση που τεθούν σε ισχύ οι διατάξεις του σχεδίου για την οργάνωση του χρόνου εργασίας των γιατρών των Νοσοκομείων.Όπως επισημαίνουν σε επιστολή τους προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με το νομοσχέδιο ο μέσος εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας δεν μπορεί να ξεπερνά τις 48 ώρες. Όμως, ο υπολογισμός δεν θα γίνεται ανά εβδομάδα, αλλά με περίοδο αναφοράς το 4μηνο. «Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο γιατρός

Γ.Καρασμάνης: «Εκτιμήσεις και αποζημιώσεις ¨εδώ και τώρα¨ για τους κατεστραμμένους δενδροκαλλιεργητές του Νομού μας»

Τις περιοχές που επλήγησαν από τις τελευταίες βροχοπτώσεις επισκέφθηκε ο Γιώργος Καρασμάνης, ο οποίος και διαπίστωσε την σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή, κυρίως στα κεράσια, αλλά και σε άλλες δενδροκαλλιέργειες και αροτριαίες καλλιέργειες.
Σε Ερώτησή του αμέσως μετά στη Βουλή, ο πρώην Υπουργός καταγράφει τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι καλλιεργητές σε χωριά της Έδεσσας, Αλμωπίας, Σκύδρας και Γιαννιτσών, όπου οι βροχές προξένησαν τεράστιας έκτασης καταστροφές στα κεράσια. Στα ορεινά δε της Έδεσσας και της Αλμωπίας, αποτέλειωσαν όσα κερασοχώραφα είχαν γλυτώσει λόγω μικροκλίματος  από τον παγετό της 22ας Απριλίου.

Πώς θα εξοφλήσετε την εφορία σε έως και 12 μηνιαίες δόσεις



Το δικαίωμα εξόφλησης των φόρων που αναγράφουν τα εκκαθαριστικά των φετινών φορολογικών δηλώσεων έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις -αντί σε 3 διμηνιαίες- παρέχει και φέτος στους φορολογούμενους η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Οι φορολογούμενοι έχουν δύο εναλλακτικές δυνατότητες να ασκήσουν το συγκεκριμένο δικαίωμα.
Η πρώτη δυνατότητα δίδεται μέσω της «πάγιας ρύθμισης» του νόμου 4152/2013. Για την

ΥΠΟΙΚ: Καμία παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις



Καμία παράταση δεν αναμένεται να δοθεί για τις φορολογικές δηλώσεις, όπως σπεύδουν να επισημάνουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.Υπό το πρίσμα αυτό, οι ίδιοι κύκλοι διαψεύδουν δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες Τετάρτη και έκαναν λόγο για παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και

"Εγώ τη σκότωσα" λέει τώρα ο αγγειοχειρούργος για την άτυχη 36χρονη Θεσσαλονικιά.



Εξελίξεις στην υπόθεση του αγγειοχειρουργού, που κατηγορείται ότι σκότωσε την 36χρονη μεσίτρια στη Θεσσαλονίκη.Σύμφωνα με πληροφορίες του Seleo, ο 38χρονος ειδικευόμενος αγγειοχειρουργός στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ο οποίος είναι ήδη προφυλακιστέος στις φυλακές Διαβατών, πρόκειται να καταθέσει συμπληρωματικά και να ομολογήσει πως ευθύνεται για τον θάνατο της 36χρονης και ότι ο θάνατος της προήλθε

Το ύστατο χαίρε στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη



Με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού κηδεύτηκε στη Μητρόπολη ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκη και η Ελλάδα αποχαιρέτησε έναν μεγάλο πολιτικό ηγέτη… Ηταν όλοι εκεί… Τα παιδιά του, τα εγγόνια του, η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου.Στη νεκρώσιμη ακολουθία χοροστάτησε  ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ.Ιερώνυμος. Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος

Ξεκινούν και επισήμως οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί



Ο υπουργός Δικαιοσύνης μια μέρα πριν την αναχωρήσει  για το Στρασβούργο  για να συζητήσει με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους του Συμβουλίου της Ευρώπης  Θέματα «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δημοσίευσε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την απόφασή του με την οποία καθορίζει τον τρόπο και τις προϋποθέσεις που θα βγαίνουν πλέον ηλεκτρονικά  στο «σφυρί» τα σπίτια των υπερχρεωμένων πολιτών (σ.σ. ήταν ένα από τα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης).

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Πέμπτη 1/6


 


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Πέμτπη 1 Ιουνίου


 


Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Ανακαλύφθηκε ακόμη ένας κοντινός εξωπλανήτης. Απέχει 21 έτη φωτός από τη Γη

Μια υπερ-Γη, με μάζα περίπου τριπλάσια από τον δικό μας πλανήτη και η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 21 ετών φωτώς ανακάλυψαν Ευρωπαίοι αστρονόμοι. Ο συγκεκριμένος εξωπλανήτης θεωρείται σχετικά κοντινός με τον δικό μας, καθώς απέχει 21 έτη φωτός.
Υπερ-Γη θεωρείται ένας εξωπλανήτης, όταν έχει μάζα μεγαλύτερη της Γης, αλλά όχι μεγαλύτερη του Ποσειδώνα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η υπερ-Γη κινείται γύρω από το άστρο GJ 625, ένα άστρο-νάνος, που έχει το ένα τρίτο του μεγέθους του Ήλιου μας.

Χορωδιακή συνάντηση του ΚΑΠΗ Έδεσσας και Κατερίνης

Μια ευχάριστη εξόρμηση διοργανώθηκε από το «ΕΥ ΖΗΝ» του Δήμου Έδεσσας για τα μέλη της χορωδίας του ΚΑΠΗ, με ημερήσια μετάβαση προς το Β΄ ΚΑΠΗ Κατερίνης.
Στα πλαίσια των ανταλλαγών πολιτιστικών δράσεων και τόνωσης των φιλικών σχέσεων μελών ΚΑΠΗ, δόθηκε η ευκαιρία αμφότεροι, να ξεφύγουν από την καθημερινότητα, να ανταλλάξουν δώρα, ιδέες, εμπειρίες και να γευτούν ένα ευχάριστο μουσικό πρωινό.

Απώλεια χρηματοδότησης για τα μέλη της Ε.Ε. που παραβιάζουν το κράτος δικαίου προτείνει η Γερμανία

Απώλεια των ευρωπαϊκών κονδυλίων για όσα κράτη - μέλη παραβιάζουν αυτά που προϋποθέτει το ευρωπαϊκό κεκτημένο για το κράτος δικαίου, πρότεινε η γερμανική κυβέρνηση με στόχο την αναδιάρθρωση του Ταμείου Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ευχαριστήριο 2ου Γυμνασίου Κ.Βρύσης προς το Κέντρο Υγείας της Κρύας Βρύσης

Αξιότιμε, κ.Διευθυντά,
Αισθανόμενοι ότι έχουμε δίπλα μας ανθρώπους   που μπορούν και αφουγκράζονται τα προβλήματα της κοινωνίας, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης όπως η σημερινή, τόσο ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Κρύας Βρύσης όσο και ο σύλλογος των διδασκόντων, εκφράζουν από βάθους καρδιάς τις θερμότερες των ευχαριστιών τους προς τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Κρύας Βρύσης κ. Θεοδοσίου Θεοδόσιο.

Νέα φωτογραφική διάταξη υπέρ Σαββίδη καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Νέα φωτογραφική διάταξη στο ν/σ για τα προαπαιτούμενα υπέρ του Ιβάν Σαββίδη καταγγέλλουν βουλευτές της αντιπολίτευσης.
Ειδικότερα, στο άρθρο 16 του νομοσχεδίου Ενσωμάτωσης Οδηγίας, αναφέρει πως απαλλάσσεται από το φόρο υπεραξίας (άρθρο 13 του ν.2238/1994), η πώληση ή μίσθωση ακινήτου, στο οποίο λειτουργούσε επιχείρηση, μετά του τυχόν υφιστάμενου εξοπλισμού, σε άλλη επιχείρηση, «καθόσον δεν συνιστά μεταβίβαση επιχείρησης».

Μήνυμα της κας Φουντουκίδου για την απώλεια του Κ. Μητσοτάκη

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ένας από τους μεγαλύτερους πολιτικούς της νεώτερης ιστορίας της Ελλάδας. Προσέφερε στην πατρίδα του σε αγώνες εθνικούς,κοινωνικούς,πολιτικούς, στην Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό. Κατ εξοχήν εκφραστής της ρεαλιστής πολιτικής και της αλήθειας και με μια ικανότητα να βλέπει μπροστά από τις εξελίξεις,έζησε ταραχώδεις στιγμές και εντάσεις, ίσως περισσότερο από κάθε άλλο σύγχρονο του πολιτικό, φεύγει όμως δικαιωμένος για τις πολιτικές του πρωτοβουλίες και μεταρρυθμιστικές του επιλογές.