Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Στον Ήλιο για πρώτη φορά διαστημόπλοιο της NASA!

Σε ένα χρόνο η NASA θα γράψει ιστορία στέλνοντας διαστημόπλοιο στον Ήλιο.

Το ταξίδι αναμένεται να ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2018. Τότε που το Parker Solar Probe Plus θα ταξιδέψει περίπου 4 εκατ. μίλια για να φτάσει μέχρι την επιφάνεια του Ήλιου, στο κέντρο της ηλιακής ατμόσφαιρας.  Το διαστημικό σκάφος θα υποβληθεί σε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες θερμότητας και ακτινοβολίας.

Όπως διαβάζουμε στο iefimerida, κοπός του απίστευτου αυτού ταξιδιού είναι να μελετηθεί η εξωτερική ατμόσφαιρα του ήλιου και να γίνει κατανοητό από τους ερευνητές πώς λειτουργούν οι υπόλοιποι αστερισμοί.
Το διαστημόπλοιο- ανιχνευτής θα κινηθεί σε τροχιά 3,9 εκατομμυρίων μιλίων από την επιφάνεια του Ήλιου και θα αντέξει σε  θερμοκρασίες σχεδόν 1,377 βαθμών Κελσίου.
Σύμφωνα με τη NASA, το διαστημόπλοιο θα μπει στην τροχιά του Ερμή και θα βρίσκεται σε απόσταση 7 φορές πιο κοντά από οποιοδήποτε άλλο διαστημόπλοιο στο παρελθόν.
Το ταξίδι αναμένεται να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα πολλών δεκαετιών.
Το Parker Solar Probe Plus θα προστατευθεί από την αβυσσαλέα θερμότητα του Ήλιου και την ακτινοβολία με τη βοήθεια μιας ειδικής θωράκισης θερμικής σύνθεσης που έχει πάχος 11,43 εκατοστά. 
Το όνομα του σκάφους είναι εμπνευσμένο από τον εμβληματικό καθηγητή ηλιακής ενέργειας Γιουτζίν Πάρκερ. 
«Ο ηλιακός ανιχνευτής πηγαίνει σε μία περιοχή του διαστήματος που δεν έχει εξερευνηθεί ποτέ στο παρελθόν. Είναι απίστευτο το γεγονός ότι τελικά θα μπορέσουμε να δούμε τον Ήλιο από κοντά. Είμαι σίγουρος ότι θα δούμε κάποιες εκπλήξεις. Πάντα υπάρχουν» δήλωσε ο ίδιος ο καθηγητής Πάρκερ.

prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου