Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Ο Σπυρόπουλος στον ΠΑΟΚ!



Ο Νίκος Σπυρόπουλος θα είναι η νέα μεταγραφή του ΠΑΟΚ όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο στο facebook η ΠΑΕ ΠΑΟΚ!

«Αύριο το βράδυ φτάνει στο Leoben ο Lucas Perez, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται και ο Νίκος Σπυρόπουλος…», αναφέρει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην επίσημη σελίδα της στο facebook.

Αποκάλυψη: Γεννήθηκε παιδί που θα ζήσει μέχρι τα 150!



Eνώ σε 20 χρόνια θα έχει δει το φως της ζωής κι ο άνθρωπος που θα ζήσει μία Χιλιετία! Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη
προχώρησε Βρετανός γιατρός, ο οποίος δήλωσε ότι ο πρώτος άνθρωπος που θα σπάσει το φράγμα του θανάτου και θα ζήσει μέχρι τα 150 του χρόνια, έχει, ήδη, γεννηθεί.

Η συνταρακτική αυτή ανακοίνωση, που έφερε τα πάνω κάτω στους ιατρικούς κύκλους, έγινε από τον άγγλο γεροντολόγο Όντρεϋ Ντε Γκρέυ, επικεφαλής ενός επιστημονικού Ιδρύματος που ειδικεύεται στην έρευνα για τη μακροζωία. Ο Δρ.Γκρέυ μάλιστα προχώρησε κι άλλο στις δηλώσεις του αφήνοντας με ανοιχτό το στόμα τους δημοσιογράφους:

Ξαπλώστρα της έκοψε το δάχτυλο - 12 μήνες φυλάκιση ο Ιδιοκτήτης



Οι διακοπές στην Κρήτη μετατράπηκαν σε εφιάλτη για μία 41χρονη γυναίκα από την πάτρα που έχασε ένα δάχτυλο από το αριστερό της χέρι, όταν της το έκοψε μία ξαπλώστρα.
Το περιστατικό συνέβη πριν από δύο χρόνια στα Χανιά.
Η γυναίκα καθόταν στην ξαπλώστρα εστιατορίου και όταν προσπάθησε να σηκωθεί η ξαπλώστρα έσπασε με αποτέλεσμα να κλείσει και να της ακρωτηριάσει την πρώτη φάλαγγα του παράμεσου του χεριού της.

Πνίγηκε γυναίκα ενώ κολυμπούσε στην Νέα Καλλικράτεια



Ηλικιωμένη γυναίκα πνίγηκε, ενώ κολυμπούσε, σήμερα το μεσημέρι, στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής. Την 81 χρόνων γυναίκα ανέσυραν, αναίσθητη, άλλοι λουόμενοι.
Τη μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Νέας Καλλικράτειας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Προανάκριση διενεργεί το υπολιμεναρχείο Νέων Μουδανιών.

Κρύα Βρύση: Του παρουσιάστηκαν ως πελάτες για να του αρπάξουν χρήματα



Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρύας Βρύσης περίπτωση κλοπής σε κατάστημα που έλαβε χώρα την 04.07.2013 στην Κρύα Βρύση Πέλλας.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών 58 και 59 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της κλοπής ύστερα από έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι την 04.07.2013 ενεργώντας από κοινού με τη μέθοδο της απασχόλησης και με το πρόσχημα αγοράς προϊόντων...

Ερώτηση ΚΚΕ για σημαντική καθυστέρηση καταπολέμησης κουνουπιών στην Κ. Μακεδονία



Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αποκτάει, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), η προστασία της Δημόσιας Υγείας από τα κουνούπια λόγω της όχλησης και των ασθενειών που προκαλούν όπως η ελονοσία, ο δάγκειος πυρετός και ο ιός του Δυτικού Νείλου, με δεδομένο ότι αποτελεί περιοχή υψηλού κινδύνου, λόγω της ύπαρξης των 280.000 στρεμμάτων ρυζοκαλλιεργειών και 200.000 στρεμμάτων υγροβιότοπων.

Μας έφαγαν οι Λατίνες! 16η πιο σέξι χώρα στον κόσμο η Ελλάδα (φώτο)


Tον χάρτη τον 25 πιο σέξι χωρών κατάρτισε η huffington post. Παραπλανητικός ο τίτλος. Διότι η λίστα βασίστηκε στις ομορφιές και την σεξουαλικότητα γνωστών γυναικών – μοντέλων και μη. Η Ελλάδα φιγουράρει στην 16η θέση.
 
Η λίστα των 25 χωρών από την τελευταία Δανία ως την... πρωταθλήτρια Βραζιλία!

Κλείνει'' τα σύνορα η Αστυνομία για να μη διαφύγουν στην Αλβανία οι επικίνδυνοι δραπέτες



Οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων σχεδίαζαν την απόδραση του επικίνδυνου κακοποιού Αλκέτ Ριζάι! Θα προέβαιναν σε νέα πολεμική επιδρομή με μεγάλη δύναμη πυρός εναντίον των φυλακών Δομοκού και με ΤΝΤ θα ανατίναζαν τον εξωτερικό τοίχο-περίφραξη για να διαφύγει ο «συμπατριώτης» τους! Σε αυτό το συμπέρασμα έχουν καταλήξει οι επικεφαλής αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, μετά την ανάλυση συνομιλιών που είχαν υποκλαπεί από τους «κοριούς» της ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ανάμεσα στον Αλκέτ Ριζάι και άτομα του εγκληματικού «διευθυντηρίου», που αποτελούσαν τον «συνδετικό κρίκο» με τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων...

Τι πρέπει να κάνετε αν πάθετε κράμπα κολυμπώντας;



Στις Μυϊκές Κράμπες οδηγούν η κούραση, οι απότομες και άγαρμπες κινήσεις και η απώλεια θερμοκρασίας (ο μυς του μέλους που προσβάλλεται συστέλλεται κι έτσι εμποδίζεται η κίνησή του). Συνήθως κράμπες εμφανίζονται στα πόδια ή τα χέρια αλλά και στα άλλα μέρη του σώματος.

Αντιμετώπιση: Αν πάθετε την κράμπα ενώ κολυμπάτε στα βαθιά, μην πανικοβληθείτε...

«Φαλήρισε» το κόμμα του ο Σαρκοζί;



Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος στο κόμμα του είναι πλέον ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, μετά την άνευ προηγουμένου απόφαση του Συνταγματικού Συμβουλίου για πρώην αρχηγό κράτους να απορρίψει τον απολογισμό δαπανών του κεντροδεξιού κόμματος για προεκλογικές δαπάνες.
   
Ο Σαρκοζί αμέσως μετά υπέβαλε την παραίτησή του από το Συνταγματικό Συμβούλιο, για να «ξαναποκτήσει ελευθερία λόγου», όπως υποστήριξε. Ο ίδιος θεωρεί ότι η απόφαση του Συνταγματικού Συμβουλίου είναι "δάκτυλος" του Φρανσουά Ολάντ, προκειμένου να τον εμποδίσει να διεκδικήσει το προεδρικό αξίωμα στις επόμενες εκλογές.

Λουτρό αίματος στην Αίγυπτο



Στη δίνη της βίας εξακολουθεί να βρίσκεται η Αίγυπτος στον απόηχο της ανατροπής του Μοχάμεντ Μόρσι. Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Αλεξάνδρεια και άλλοι τρεις στο Κάιρο σε συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του Μόρσι. Συνελήφθη από τις αιγυπτιακές αρχές ο δεύτερος στην ιεραρχία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Να αποφύγουν την πολιτική των αντιποίνων ζητά από τους Αιγύπτιους ο ΓΓ του ΟΗΕ.

Σε συγκρούσεις που ξέσπασαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Αλεξάνδρεια 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 200 τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με υπάλληλο των υπηρεσιών υγείας, οι περισσότεροι θάνατοι οφείλονται σε σφαίρες από πραγματικά πυρά.

Υπεγράφη η σύμβαση ύψους 1.309.383,46 ευρώ για το αποχετευτικό της Δημοτικής Ενότητας Πέλλας



Υπεγράφη την Τετάρτη 26/06/2013 στο Δημαρχείο Πέλλας, από το Δήμαρχο Γρηγόρη Στάμκο, τον Πρόεδρο της  ΔΕΥΑ Πέλλας  Μιχάλη Παναγιωτίδη και τον εκπρόσωπο της ανάδοχης εταιρίας “ΑΞΙΟΝ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.”, η σύμβαση εκτέλεσης του έργου “Κατασκευή του βαρυτικού αποχετευτικού δικτύου Πέλλας, καταθλιπτικών αγωγών Πέλλας και Ν. Πέλλας και αντλιοστασίου Ν. Πέλλας”.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.309.383,46 ευρώ.

Κινητικότητα…κυβερνώντων

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΜΕ τη συμβολή του έκαστος για το σημερινό χάλι. Κατά τις…δυνάμεις και το πόστο του. Και τώρα τρέχουμε κλαίγοντας ατομικά και ομαδικά. Για να γελάνε οι ξένοι. Με την απόχη στον κατήφορο (μας). Σε μια φυλακή ο ελληνισμός με τις αξίες του, οι έλληνες με τα ιδανικά τους, οι νεοέλληνες με τα «ιδανικά» τους.
ΚΛΕΙΣΑΜΕ τα μάτια για τους κυβερνώντες ως πρόσωπα και καταθέσαμε το κομματικό μας ταμπελάκι. Όσο κρατάει η κρίση που δεν «χρωματίζεται» και πίσω από μια μεγάλη ασπίδα που να χωράει τους πολλούς. Κι αν η ανοχή στους ξένους είναι αναγκαιότητα, για τους «δικούς» μας είναι αποδοχή των πρωτοβουλιών τους και σιωπηλή ενθάρρυνση. Για τη χρυσή τομή, που δεν θα δημιουργήσει θύματα και αδικημένους.

«Ψαλιδίζεται» στο 1,6 δισ. ευρώ ο στόχος των αποκρατικοποιήσεων



«Περικόπτει» η κυβέρνηση τον αρχικό στόχο για τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις εφέτος, λόγω των καθυστερήσεων που έχουν σημειωθεί έως τώρα στο πρόγραμμα.
Σύμφωνα με στέλεχος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, ο νέος στόχος περιορίζεται στο 1,6 δισ. ευρώ (από 2,6 δισ. ευρώ) και το 1 δισ. ευρώ «μετατίθεται» για το 2014.

Μία ανάσα από τα σύνορα οι αδίστακτοι δραπέτες



- Κοντά σε αποκαλύψεις για το πρόσωπο ήθελαν να βοηθήσουν να δραπετεύσειΑνθρωποκυνηγητό μέσα στη νύχτα, μέσα σε εκτάσεις με καλαμπόκια αλλά και επιφυλακή και στο θαλάσσιο χώρο, θα κυλήσει η αποψινή νύχτα των ερευνών για τους αδίστακτους κακοποιούς, που τώρα, κινούνται στη Θεσπρωτία.
"Βρίσκονται μια ανάσα από τα σύνορα με την Αλβανία οι αδίστακτοι κακοποιοί!"
Αν και πηγές, ήθελαν τους δύο από αυτούς να έχουν καταφέρει να περάσουν στην Αλβανία, νεότερες πληροφορίες λένε ότι μάλλον δεν έχει καταφέρει κανείς από τους κακοποιούς να περάσει στη γειτονική χώρα. Αυτό που δείχνουν τα στοιχεία όμως, είναι ότι πλέον οι δραπέτες έχουν φτάσει πολύ κοντά...

Αναστολή δρομολογίων στο τμήμα Θεσσαλονίκη-Έδεσσα



Αναστέλλονται ορισμένα τοπικά δρομολόγια στο τμήμα Θεσσαλονίκη- Έδεσσα- Θεσσαλονίκη, από τις 8 Ιουλίου έως την 1η Σεπτεμβρίου 2013, ενόψει της θερινής περιόδου και λόγω της προβλεπόμενης μειωμένης επιβατικής κίνησης, αναφέρει σε ανακοίνωσή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Νέο ραντεβού Μητσοτάκη- τρόικας το Σάββατο για τους δημόσιους υπαλλήλους



Χωρίς συμφωνία για το θέμα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων έληξε και η αποψινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με το κλιμάκιο της τρόικας, με το ραντεβού για την οριστικοποίηση των τελικών λεπτομερειών να ανανεώνεται για το (σήμερα) Σάββατο. Λίγο μετά τις 10 το βράδυ ολοκληρώθηκε η πολύωρη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών κατά την οποία τέθηκε η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε συμφωνία για χαμηλότερους στόχους στα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις για το 2013.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποχώρησε από το υπουργείο Οικονομικών λίγο μετά τις 21.20  και αύριο, Σάββατο θα έχει και νέες συνομιλίες με τους εκπροσώπους των δανειστών. Ο ίδιος νωρίτερα είχε εκφράσει την ελπίδα ότι θα κλείσουν σήμερα τα ανοιχτά θέματα...

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 6/7



O μόνος άνθρωπος που δεν κάνει λάθος είναι αυτός που δεν κάνει τίποτε.

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 6 Ιουλίου

Επέτειοι:

Γεγονότα
371 π.Χ: Οι Θηβαίοι υπό τον Επαμεινώνδα συντρίβουν τους Σπαρτιάτες στην περιοχή των Λεύκτρων Βοιωτίας και διασφαλίζουν την ηγεμονία τους στον ελλαδικό χώρο. Σημαντική συμβολή στη νίκη αυτή είχε ο θηβαϊκός Ιερός Λόχος υπό τον Πελοπίδα, καθώς επίσης και η παράταξη της Λοξής Φάλαγγας των Θηβαίων...

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Συνελήφθη 28χρονη για κλοπές στην Έδεσσα

Συνελήφθη σήμερα (05.07.2013) το πρωί στην Έδεσσα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, μία ημεδαπή 28 ετών για κλοπές.
Ειδικότερα, στην Έδεσσα, χθες (04.07.2013) το μεσημέρι, η 28χρονη εισήλθε στο κατάστημα οπτικών ιδιοκτησίας 26χρονης ημεδαπής και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσε ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου αξίας (105) ευρώ και τράπηκε σε φυγή.
Κατόπιν αστυνομικών αναζητήσεων, η προαναφερόμενη εντοπίστηκε στην Έδεσσα σήμερα (05.07.2013) το μεσημέρι και συνελήφθη...

Εξήντα δισ. πλανήτες κατάλληλοι για ζωή!



Η νέα γενιά επίγειων και διαστημικών τηλεσκοπίων επιτρέπει στους επιστήμονες να μελετούν με όλο και μεγαλύτερη λεπτομέρεια τον Γαλαξία. Τον τελευταίο καιρό έχουν διεξαχθεί μια σειρά από μελέτες στις οποίες έχει γίνει προσπάθεια να εξακριβωθεί ο αριθμός των πλανητών του, καθώς και ο αριθμός εκείνων με μέγεθος παρόμοιο με αυτό της Γης. Μια νέα μελέτη υπολογίζει τον αριθμό των πλανητών του γαλαξία μας που διαθέτουν συνθήκες φιλικές προς την παρουσία της ζωής. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ανέρχεται στα 60 δισ..

Αποκατάσταση Παιδικής χαράς στο Μαυσωλείο του Γαζή Εβρενός



            Άλλη μια παιδική χαρά αποκαταστάθηκε και παραδόθηκε ανανεωμένη και πολύχρωμη στους λιλιπούτειους κατοίκους της περιοχής του  Μαυσωλείου  Γαζή Εβρενός των Γιαννιτσών. Τα  παιδιά της γειτονιάς, το απόγευμα της Πέμπτης 5/7, μετά από τις απαραίτητες συντηρήσεις που έγιναν από τις υπηρεσίες του Δήμου Πέλλας, έδωσαν το παρόν πιάνοντας τα πινέλα και, μέσα σε λίγες ώρες, μεταμόρφωσαν το δικό τους παιδότοπο.
Παράλληλα με τις αντικαταστάσεις των σκουριασμένων αλυσίδων και των σπασμένων ξύλων στις κούνιες, τοποθετήθηκαν ξύλινοι πάγκοι στις ήδη υπάρχουσες τσιμεντένιες βάσεις...

Υπέρ του Ανδρέα Παπανδρέου ο Αλ.Τσίπρας, στην αντεπίθεση το ΠΑΣΟΚ



Σε κόντρα μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ έχουν οδηγήσει οι αναφορές του βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη για τον Ανδρέα Παπανδρέου και τα περί καταστροφής της χώρας τη δεκαετία του '80.

Στη διάρκεια ομιλίας του στην Πάτρα ο Αλ.Τσίπρας υπερασπίστηκε τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο ταύτισε με την Αριστερά, και λίγο μετά η Ιπποκράτους εξέδωσε ανακοίνωση κατηγορώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «του πήρε μόλις μερικές δεκαετίες του ΣΥΡΙΖΑ για να αποδεχθεί ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν αριστερός».

Κλειδώνουν οι μετατάξεις 5.000 εκπαιδευτικών, 3.500 δημοτικών αστυνόμων



Σε νέα συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη το απόγευμα θα κριθεί η συμφωνία ή όχι με την τρόικα για το σχέδιο διαθεσιμότητας στο Δημόσιο.
Μέχρι στιγμής, και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχει υπάρξει κατ' αρχήν συμφωνία για τις μετατάξεις 5.000 εκπαιδευτικών και 3.500 δημοτικών αστυνόμων, οι οποίοι σχεδιάζεται να μετακινηθούν άμεσα στην ΕΛ.ΑΣ και να αναλάβουν καθήκοντα ανάλογα αυτών που είχαν στο πρότερο εργηασιακό τους καθεστώς, δηλαδή το κυνήγι του παρεμπορίου, διαχείριση εγγράφων, κλήσεις κλπ. Η πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι να υπάρξει απευθείας μετακίνησή τους...

Μαρινέλα-Χατζής, μία «ιστορική συνάντηση» στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών



Η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α Πέλλας σε συνεργασία  με τις θεατρικές επιχειρήσεις «ΑΦΟΙ ΤΑΓΑΡΗ», παρουσιάζουν στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών, την Τετάρτη 10 Ιουλίου και ώρα: 9.30 μ.μ., την συναυλία «ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ & ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣ».
ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ – ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣ. Μετά την τελευταία δισκογραφική τους συνάντηση, τράβηξαν το δρόμο τους, ο καθ’ ένας χωριστά, και χάραξαν τη λαμπρή καλλιτεχνική τους πορεία. Ρεσιτάλ, Ταμ - ταμ και Συνάντηση, τρεις κύκλοι τραγουδιών και τρεις σταθμοί στη δισκογραφία...

7 στους 10 Έλληνες φορούν "μαϊμού" γυαλιά ηλίου, που... "τυφλώνουν"!



Σε σοβαρό κίνδυνο εκθέτουν τα μάτια τους επτά στους δέκα Έλληνες, καθώς φορούν γυαλιά ηλίου αγορασμένα από πλανόδιους πωλητές ή από διάφορα καταστήματα εκτός των οπτικών. Η δραματική αύξηση της υπεριώδους ακτινοβολίας τα τελευταία χρόνια, λόγω της μείωσης του πάχους του στρώματος του όζοντος έχει καταστρεπτικές συνέπειες στα μάτια.
Ο καταρράκτης που παλαιότερα εμφανιζόταν μετά την ηλικία των 70 ετών σήμερα πλήττει ακόμη και άτομα 50 ετών...

Δέσμευση Σαμαρά στην Τρόικα για τη διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλων



Με το μαχαίρι στο λαιμό, από την Τρόικα, η ελληνική κυβέρνηση αναγκάζεται να δεχθεί τους νέους όρους που θέτουν οι δανειστές προκειμένου να υπάρξει θετική έκθεση προς το Eurogroup της Δευτέρας το οποίο καλείται να αποφασίσει για την εκταμίευση της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ.
Εδώ και δύο ημέρες κατέστη σαφές ότι το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο, αλλά κυρίως της διαθεσιμότητας των 25.000 υπαλλήλων έως το τέλος του 2013 αποτελεί σημείο εμπλοκής στη διαπραγμάτευση. Κυρίως οι 12.500 πρώτοι που θα έπρεπε να έχουν βγει έως το τέλος του προηγούμενου μήνα, με τους υπόλοιπους να ακολουθούν έως τον Δεκέμβριο του 2013.

Άδειες και…υπερπλήρεις «δεξαμενές»



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΚΑΛΑ…αρχίζουν. Απ’ τον δάσκαλο(!) και τον αστυνομικό(!!). Αυτούς λιγοστεύουν, λες και η μόρφωση των ελληνοπαίδων τρέχει απ’ τα μπατζάκια και η ζωή μας διαβαίνει σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας και σιγουριάς.
ΑΝΕΚΑΘΕΝ ήθελε η πατρίδα μας τον δάσκαλο φτωχό. Μη «ξυπνήσει» ο έλληνας και αποτινάξει τα δεσμά, αφού τα συνειδητοποιήσει ψηλαφώντας. Κι ύστερα; Το δημόσιο χρήμα περίσσεψε (με δανεικά), αλλά του δάσκαλου οι τσέπη παρέμεινε αδειανή. Με την κοινωνία να «χαλαλίζει» τη βίλα στον μπακάλη και το εξοχικό στον μανάβη, τις καταθέσεις του μεσάζοντα και κωδικούς του στην Ελβετία, ωστόσο, στον δάσκαλο προβάλλει άλλες απαιτήσεις...

Συγκέντρωση Αγροτών Πέλλας-Ημαθίας στην Επισκοπή Νάουσας



Αγωνιστική συγκέντρωση με πρωτοβουλία του Αγρ.Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» & της Συντονιστικής Επιτροπής Αγρ. Συλλόγων Πέλλας για τα οξυμένα προβλήματα των δενδροκαλλιεργητών της περιοχής από τα καιρικά φαινόμενα ( παγετός - χαλάζι ), πραγματο-ποιήθηκε στην Επισκοπή Νάουσας.
       Οι ζημιές από τον παγετό στις 17 Μάρτη και οι χαλαζοπτώσεις, δεν είναι παρά μόνο η «κορυφή στο παγόβουνο». Η απόγνωση χαρακτηρίζει την κάθε μέρα των αγροτών της περιοχής, μιας και δεν υπάρχει πλήρης κάλυψη από τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ του συνόλου των ζημιών από παγετό, βροχοπτώσεις και χαλάζι στο 100%  αυτών των ζημιών...

Χαλκιδική: Αστυνομικός των ΜΑΤ αυτοκτόνησε προκαλώντας έκρηξη!



 Αστυνομικός που υπηρετούσε στη Θεσσαλονίκη ήταν ο νεαρός άνδρας που άφησε την τελευταία του πνοή από την έκρηξη που έγινε μέσα στο δωμάτιό του, σε συγκρότημα με ενοικιαζόμενα δωμάτια στα Ψακούδια Χαλκιδικής. Όμως όλα τα στοιχεία δείχνουν αυτοκτονία. 
Σύμφωνα με το thestival o 26χρονος αστυνομικός από τη Θεσσαλονίκη αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Υπηρετούσε στην Υπηρεσία Μέτρων Τάξης. Η υπηρεσία του τον παρέπεμψε σε ψυχολόγο όμως ο ίδιος δεν πέρασε ποτέ από το γραφείο ψυχολογικής στήριξης.

«ΑΙΣΧΥΛΟΥ ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ», με Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μηνά Χατζησάββα στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών




Η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α Πέλλας, σε συνεργασία με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κοζάνης, παρουσιάζουν στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών, την Τρίτη 9 Ιουλίου και ώρα: 9.30 μ.μ., την θεατρική παράσταση «Αισχύλου  Αγαμέμνων».
Ο Αγαμέμνων αποτελεί το πρώτο από τα τρία έργα της τριλογίας του Αισχύλου ΟΡΕΣΤΕΙΑ. Τα άλλα δύο είναι «oι Χοηφόροι» και «oι Ευμενίδες». Πρώτη παρουσίαση της Τριλογίας ΟΡΕΣΤΕΙΑ στην Αθήνα το 458 π.χ. στα Μεγάλα Διονύσια. Την τριλογία συμπλήρωνε το σατιρικό Δράμα ΠΡΩΤΕΥΣ. Ο Αισχύλος τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο. Η «Ορέστεια», η μοναδική τριλογία η οποία διασώθηκε ολόκληρη,  λειτουργεί ως σημείο πολλαπλών αναφορών και συμβολισμών σε σχέση με την δύναμη και την αρτιότητα του ποιητικού της μεγαλείου...

«Φυτό» ο Μαντέλα, την αποσύνδεσή του από τη μηχανική υποστήριξη πρότειναν οι γιατροί



Ο Νέλσον Μαντέλα, είναι «φυτό» και η κατάστασή του θεωρείται μόνιμη. Η οικογένειά του μάλιστα, εξέτασε το ενδεχόμενο να τον βγάλει από τη μηχανική υποστήριξη η οποία τον κρατάει στη ζωή. Αυτό αναφέρεται σε δικαστικό έγγραφο με ημερομηνία 26 Ιουνίου, όπως μετέδωσε την Πέμπτη το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Βρίσκεται σε μόνιμη κατάσταση φυτού... Οι θεράποντες γιατροί συμβούλευσαν την οικογένεια του Μαντέλα να αποσυνδέσουν τη μηχανή που τον κρατά τεχνικά στη ζωή και η οικογένεια εξετάζει αυτήν την επιλογή», ανέφερε το έγγραφο που παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στο δικαστήριο στο πλαίσιο της υπόθεσης μεταφοράς των τάφων των παιδιών του πρώην προέδρου της Νοτίου Αφρικής.

Σκάνδαλο παρακολουθήσεων και στη Γαλλία



Αν οι αποκαλύψεις για το αμερικανικό πρόγραμμα παρακολουθήσεων Prism έχουν προκαλέσει μια γενικευμένη αγανάκτηση στην Ευρώπη, η Γαλλία έκανε μικρές σοφιστείες, γράφει σήμερα η «Le Monde» και εξηγεί ότι αυτό έγινε για δύο σημαντικούς λόγους: Πρώτον “γιατί το Παρίσι ήδη ήξερε” και δεύτερον γιατί “κάνει το ίδιο πράγμα”. Κάπως έτσι παρουσιάζει σχέδιο κατασκοπείας που φέρεται να έχει ενορχηστρώσει η υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών της Γαλλίας (DGSE) αναφέροντας ότι «κατασκοπεύονται όλες οι επικοινωνίες μας».

Είναι άραγε η λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα των Γιαννιτσών, ένας υπόγειος χώρος στάθμευσης «parking» στο πάρκο του Αϊ Γιώργη;



Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της πόλης μας, δεδομένου του ιστορικού,  του κοινωνικού και του οικονομικού της χαρακτήρα, δεν προέβλεψε, όπως ήταν φυσικό και όπως έγινε σε όλες σχεδόν τις ελληνικές πόλεις, την ταχεία εξάπλωση της χρήσης των αυτοκινήτων, τα οποία κατέλαβαν χώρους που προορίζονταν αποκλειστικά για τον άνθρωπο. Το  αποτέλεσμα ήταν εδώ και αρκετά χρόνια να έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλης, που έχει σοβαρές συνέπειες στην ποιότητα της ζωής  μας.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 5/7



Όλα τα μονοπάτια οδηγούν στον ίδιο στόχο: Να εκφράσουμε στους άλλους αυτό που είμαστε.

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 5/7



Γεγονότα
1316: Διεξάγεται η Μάχη της Μανωλάδας στην Κοίλη Ηλεία, μεταξύ των στρατευμάτων του Λουδοβίκου της Βουργουνδίας και του Φερδινάνδου της Μαγιόρκας. Ο Λουδοβίκος θα επικρατήσει και θα παραμείνει κυρίαρχος του Πριγκιπάτου της Αχαίας.
1821: Δύναμη 36 τουρκικών πλοίων κανονιοβολεί τη Σάμο και επιχειρεί απόβαση. Η δύναμη αποβάσεως, αποτελούμενοι από 300 άνδρες, υφίσταται πανωλεθρία. Ισχυρή δύναμη Κρητών επιτίθεται εναντίον 5.000 Τούρκων κοντά στα Χανιά και τους τρέπει σε φυγή με σοβαρότατες απώλειες...

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Aυτό είναι το 4χρονο αγγελούδι, που βρέθηκε νεκρό, γυμνό και δεμένο χειροπόδαρα



Αυτή είναι η ανήλικη, η οποία βρέθηκε δεμένη χειροπόδαρα, γυμνή με μια σακούλα στο κεφάλι.
Βλέποντας αυτή την φωτογραφία ένα πράγμα έρχεται στο μυαλό:.....

Ποιος αρρωστημένος άνθρωπος μπορεί να το έκανε αυτό στο αγγελούδι.

Όπως σας είχαμε πει, η μικρή Αλάνα Γκάλγκερ εντοπίστηκε σε περιοχή του Τέξας κοντά στο σπίτι της κάτω από ένα μουσαμά στην μέση του δρόμου.Μια παρέα εφήβων περνούσε από το σημείο και σοκαρίστηκε από το θέαμα…

Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ αύριο Παρασκευή 5/7 στο Πάρκο του Αγίου Γεωργίου στα Γιαννιτσά


Του πήρε 16 χρόνια, αλλά δείτε τι έφτιαξε… (pic)



Κατάφερε να δημιουργήσει μια πραγματικά αξιοθαύμαστη σιδηροδρομική κατασκευή, για την οποία κέρδισε και μια θέση στο Ρεκόρ Γκίνες..
Ξεκίνησε σαν χόμπι αλλά τελικά κατέληξε εμμονή. Η κατασκευή του μεγαλύτερου μοντέλου σιδηροδρόμου από τον Μπρους Γουίλιαμς Ζακανίνο, ο οποίος κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρό του, μέσα στο υπόγειο του σπιτιού του στο Φλέμινκτον του Νιού Τζέρσεϊ είναι γεγονός.

Αύριο Παρασκευή 5 Ιουλίου οι αποζημιώσεις ΕΛΓΑ σε παραγωγούς που υπέστησαν ζημιές



Αποζημιώσεις ύψους 3,4 εκατ. ευρώ θα καταβάλλει ο ΕΛ.Γ.Α. αύριο Παρασκευή 5 Ιουλίου σε 4.985 δικαιούχους παραγωγούς ως αποζημίωση για ζημιές που υπέστησαν κατά τα έτη 2012 και 2013.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Ασφάλισης του Υπουργείου, οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στην φυτική παραγωγή και πιο συγκεκριμένα σε εσπεριδοειδή, ελιές, κηπευτικά και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια.

Στον νομό Πέλλας το ποσό της αποζημίωσης που αντιστοιχεί φτάνει τα 77.403,04 ευρώ.
Αναλυτικά η κατανομή των ποσών ανά Νομό είναι η εξής:

Γαλατάδες: Σύλληψη 25χρονου Αλβανού για απόπειρα διάρρηξης και ψευδή κατάθεση στοιχείων



Συνελήφθη σήμερα (04.07.2013) τις πρώτες πρωινές ώρες στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίες, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών, ένας υπήκοος Αλβανίας 25 ετών, για απόπειρα κλοπής, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, στους Γαλατάδες Πέλλας, ο προαναφερόμενος μαζί με έναν άγνωστο συνεργό του που δε συνελήφθη και αναζητείται, επιχείρησαν αρχικά να διαρρήξουν την οικία 65χρονης ημεδαπής, έγιναν όμως αντιληπτοί από περίοικους και τράπηκαν σε φυγή.

Άρνισσα: Σύλληψη 58χρονου Αλβανού για παράνομη κατοχή 40 κιλών ροδάκινων



Συνελήφθη χθες (03.07.2013) το βράδυ στην Άρνισσα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρνισσας, ένας υπήκοος Αλβανίας 58 ετών, για κλοπή φρούτων.
Ειδικότερα, σε καλλιέργεια ιδιοκτησίας 29χρονου ημεδαπού εντοπίστηκε ο 58χρονος υπήκοος Αλβανίας από τον ιδιοκτήτη να αφαιρεί (60) κιλά ροδάκινα και (30) κιλά κεράσια, συνολικής αξίας (120) ευρώ και συνελήφθη από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς.
Στην κατοχή του προαναφερόμενου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (40) κιλά ροδάκινα τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη.

Προσφυγή κατά της απόφασης του Δ.Σ. Πέλλας για δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ στο πάρκο του Αγίου Γεωργίου από την αντιπολίτευση

Κατά της πρότασης που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πέλλας για δημιουργία υπόγειου παρκινγκ στο πάρκο του Αγίου Γεωργίου στα Γιαννιτσά τάσσονται με προσφυγή οι σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης. Ακολουθεί το κείμενο της προσφυγής:

Εδεσσαίος Αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης



  
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΟΕΔΕ), την Δευτέρα 1 Ιουλίου, στα γραφεία της Ένωσης, στην Αθήνα. Ο Εδεσσαίος εκπαιδευτικός κ. Πέτρος Πριβαρτιτσάνης εκλέχτηκε στην θέση του Α’ Αντιπροέδρου της Ένωσης. Μετά από ομόφωνη απόφαση, η νέα σύνθεση του Κεντρικού Δ.Σ. είναι η ακόλουθη:

Ο Στάθης Καστερίδης θέλει να γίνει Δήμαρχος Πέλλας και επισήμως…..



H φημολογούμενη εδώ και δύο χρόνια διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου από τον μέχρι σήμερα Διευθυντή του Δήμου Πέλλας  κ. Καστερίδη Στάθη , έλαβε τελικά «σάρκα και οστά» στις αρχές της εβδομάδας σε κεντρικό ξενοδοχείο των Γιαννιτσών. Πλαισιωμένος από δεκάδες φίλους του ο κ.Καστερίδης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να για τη συγκρότηση ψηφοδελτίου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και έθεσε τον εαυτό του επικεφαλής αυτής της κίνησης. Στην τοποθέτησή του ο Διευθυντής του Δήμου Πέλλας έδωσε ένα γενικό περίγραμμα των βασικών αρχών και θέσεών του εξηγώντας ταυτόχρονα τις προθέσεις και τα κίνητρα που τον οδήγησαν σ’αυτή του την απόφαση...

Ευνοιοκρατία και οι…ξένες δυνάμεις



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΒΡΕΘΗΚΕ ένας (αείμνηστος) Πεπονής και θέσπισε (1994) το ΑΣΕΠ  (Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού). «Μετ ου πολύ», μας προέκυψε η κα Βάσω. Συνδαιτυμόνας του κ. Σημίτη σε δείπνο μυστικό και στέλεχος…ιστορικό που μεταλλάχτηκε σε δραστήρια εκσυγχρονίστρια. Δεν της…καλάρεσε ο Νόμος και τον κατήργησε (2001), ως υπουργός Εσωτερικών κλπ και επικαλούμενη τη δαπάνη κ.τ.τ. Κι άνοιξε ο δρόμος για 34.000 διορισμούς στο δημόσιο, άνοιξε και η τύχη για…αφισοκολλητές.

Στα 6,93 δισ. ευρώ μειώθηκαν τον Μάιο τα φέσια του Δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα



Ελαφρά μείωση παρουσίασαν το Μάιο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα και διαμορφώθηκαν στα 6,931 δισ. ευρώ, έναντι 7,262 δισ. ευρώ τον Απρίλιο.

Εάν στα παραπάνω ποσά προστεθούν και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων (επιστροφές για τις οποίες έχει εκδοθεί και εκκαθαριστεί το σχετικό ΑΦΕΚ μέχρι και το τέλος του μήνα αναφοράς), τότε οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τον Μάιο διαμορφώνονται σε 7,24 δισ. ευρώ, έναντι 7,54 δισ. ευρώ τον Απρίλιο.

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με την ηγεσία του ΕΛΓΑ στην Αθήνα



                   
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, μαζί με τον Δήμαρχο Έδεσσας κ. Τάκη Γιάννου, συναντήθηκαν σήμερα (3/7) με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Έξαρχο Βασίλειο και τον Αντιπρόεδρο κ. Μποτό Αργύριο, στην έδρα του Οργανισμού στην Αθήνα. Αντικείμενο της συνάντησής τους ήταν η επίσπευση και ολοκλήρωση των διαδικασιών αποτίμησης των καταστροφών από φυσικά αίτια (χαλαζοπτώσεις) που έπληξαν παραγωγές της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου.

Διαχείριση των αδέσποτων ζώων από το Δήμο Πέλλας σε εφαρμογή του Ν.4039/2012



Ο Δήμος Πέλλας σε εφαρμογή του Ν.4039/2012,  το τελευταίο έτος  και μέχρι σήμερα, έχει προβεί σε  στειρώσεις, εμβολιασμούς  και αντιλυσσικούς εμβολιασμούς, αποπαρασιτώσεις και τσιπάρισμα 250 αδέσποτων ζώων, που φέρουν περιλαίμιο με την ένδειξη «ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ-ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟ».
 Έχει αντιμετωπίσει πάνω από 80 περιστατικά ασθένειας ή ατυχήματος. Έχει προχωρήσει σε 36 υιοθεσίες και έχει δημιουργήσει δίκτυο με 21 ενεργούς  εθελοντές δημότες που συμβάλλουν καθημερινά στη διαχείριση των αδέσποτων, σε συνεργασία και με το Σύλλογο Ζωόφιλων Γιαννιτσών...

Σαμαράς: Οι καθυστερήσεις το βασικό πρόβλημα για την ανεργία των νέων



Το βασικό ζήτημα σε ό,τι αφορά την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της ανεργίας δεν αποτελεί το ποσόν, αλλά ο χρόνος διάθεσής του, είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην τοποθέτησή του στο πλαίσιο της συνάντησης για την «Προοπτική της Απασχόλησης των Νέων» που διοργανώθηκε σήμερα στο Βερολίνο, με πρωτοβουλία της καγκελαρίου Μέρκελ.

Είπε ότι όλα όσα προτείνει τώρα η Ευρώπη έχουν χρονική υστέρηση, η οποία αποτελεί, τελικά, το πρόβλημα και αναφέρθηκε στην άμεση ανάγκη της Ελλάδας να διοχετεύσει τα διαθέσιμα κονδύλια στην προσπάθεια ενίσχυσης της απασχόλησης.