Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Οργή στο Μέγαρο Μαξίμου για τις δηλώσεις Πολύδωρα



Νέα τρικυμία στο κυβερνών κόμμα, πριν ακόμη κοπάσει ο θόρυβος από τις δηλώσεις του Μ. Βορίδη για τον Ανδρ. Παπανδρέου, προκάλεσαν οι τοποθετήσεις του Β. Πολύδωρα. Λίγα 24ωρα μετά την ομιλία Σαμαρά κατά την οποία χαρακτήρισε «ναζιστικό κόμμα» τη Χρυσή Αυγή, ο κ. Πολύδωρας τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας της ΝΔ με το συγκεκριμένο ναζιστικό μόρφωμα, εκτιμώντας ότι δεν μπορεί να αγνοηθεί, καθώς έχει ενισχύσει την επιρροή του στην κομματική βάση.

Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM o πρώην πρόεδρος της Βουλής, απαντώντας στο αν περιλαμβάνει και τη «Χρυσή Αυγή» στην ανάγκη συνεννόησης «για μια εθνική άμυνα», απάντησε: «Βεβαίως. Μας έπιασε η ευαισθησία για τη Χρυσή Αυγή, η οποία είναι ψηφισμένη από 600 χιλιάδες κόσμο; Θα ψηφιστεί από 1 εκατ. και εμείς θα κάνουμε αναμνήσεις του Συντάγματος της Βαϊμάρης; Το ξέρουν το Σύνταγμα της Βαϊμάρης; Ξέρουν ότι ήταν το πιο προχωρημένο Σύνταγμα στην κοινωνική πολιτική της Γερμανίας του Μεσοπολέμου; Ή όλης της ιστορίας του Συνταγματικού Δικαίου;».
Ακόμη, (προ)κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας που απορρίπτουν κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή να την θέσουν εκτός νόμου. «Όσοι είστε αντίθετοι να πάτε να το βγάλετε από τον Άρειο Πάγο. Να κάνετε αίτηση να θέσετε το κόμμα εκτός νόμου όπως είπε ο κ. Βενιζέλος. Γίνονται αυτά τα πράγματα; Δεν ηρεμούμε λιγάκι να δούμε τον πόνο μας και την κατάσταση μας;», είπε. Οι δηλώσεις αυτές όπως ήταν φυσικό προκάλεσαν οργή στο Μαξίμου. Στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά, έκαναν λόγο για «προσωπικές αποψεις», που καμία σχέση δεν εχουν με τις θέσεις της ΝΔ και εκείνες του ίδιου του πρωθυπουργού».
Απάντηση
Η απάντηση δόθηκε ωστόσο από τη ΝΔ, με την εκπρόσωπο Α. Ασημακοπούλου να κάνει λόγο για «περίεργη δήλωση? Γιατί είναι αυτονόητο ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα μπορούσε ποτέ να συνεργαστεί με τους νεοναζί».
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο κ. Πολύδωρας, στη συνέντευξή του δεν περιορίστηκε στα περί συνεργασίας με τη «Χρυσή Αυγή».
Αποδομώντας την εικόνα που εμφανίζει ο κ. Σαμαράς για τη χώρα, απέρριψε τα περί «σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα» και χαρακτήρισε τα περί «success story» ως «ψυχολογική ένεση». «Γίνεται προσπάθεια αλλά υποχωρούμε διαρκώς, δεν βλέπω ότι νικάμε στη διαπραγμάτευση. Αυτό που με ενοχλεί είναι η στάση της τρόικας. Βιάζουν τη λογική μας, παραβιάζουν τους κανόνες της λογικής, αυτό είναι ίδιο των αυταρχιών» είπε ο κ. Πολύδωρας. Απαντώντας δε για τις δηλώσεις Βορίδη για τον Ανδρέα Παπανδρέου, χαρακτήρισε την τοποθέτησή του «σωστή μεν, άκαιρη δε».
Νωρίτερα για τις δηλώσεις Βορίδη είχε τοποθετηθεί και ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης, με μία σύντομη δήλωση, στην προσωπική του σελίδα στο Facebook. «Σίγουρα δεν είναι σήμερα η ώρα να ανασκαλεύουμε το παρελθόν. Η ιστορία θα απονείμει δικαιοσύνη σε όλους. Άλλωστε ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός.
ΠΑΣΟΚ
Στο θέμα επανήλθε όμως και ο Ευάγγ. Βενιζέλος λέγοντας ότι όποιος κάνει διχαστικές δηλώσεις δεν βοηθά ούτε τον εαυτό του, ούτε το κόμμα του ούτε τη χώρα. «Η πολιτική σταθερότητα είναι ένα αγαθό που το αντιλαμβάνονται και το αποζητούν όλοι οι Έλληνες. Γι' αυτό και όσοι δεν επικρότησαν ρητά, στην πραγματικότητα σιωπηρά κατανοούν πόσο σημαντική ήταν η απόφαση που πήραμε να συγκροτήσουμε την κυβέρνηση αυτή και να πορευτούμε με σταθερότητα, προοπτική, συναίνεση» είπε ο κ. Βενιζέλος τονίζοντας πως «όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό και υπονομεύει τις ψυχολογικές ή συμβολικές προϋποθέσεις σταθερότητας, πλήττει την καρδιά του δημοσίου συμφέροντος και δεν βοηθάει ούτε τον εαυτό του, ούτε το κόμμα του, ούτε τη χώρα».
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου