Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Ακης: Να μην διαβαστεί στο δικαστήριο το προσωπικό μου ημερολόγιο

Το ζήτημα της ανάγνωσης των χειρόγραφων σημειώσεων του Ακη Τσοχατζόπουλου, οι οποίες κατασχέθηκαν στο σπίτι του και στο γραφείο του, παραμονές της σύλληψής του, τον Απρίλιο του 2012, βρέθηκαν σήμερα στο επίκεντρο της δίκης του πρώην υπουργού, που συνεχίζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Πρόκειται για χειρόγραφες σημειώσεις του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ που, μεταξύ άλλων, «μαρτυρούν» την αγωνία του για τη διαχείριση μεγάλων χρηματικών ποσών, που σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη προέρχονται από μίζες για την υπογραφή συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων...

Σε κάποια, μάλιστα, από αυτές ο Άκης Τσοχατζόπουλος αναφέρεται στον πρώην στενό του συνεργάτη Γιάννη Σμπώκο, ζητώντας του να του επιστρέψει χρήματα, που σύμφωνα με τα γραφόμενά του, παρανόμως του έχει παρακρατήσει.

Σε άλλο χειρόγραφο σημείωμά του ο πρώην υπουργός αναφέρεται σε ποσό 80 εκατ. ευρώ. Το έγγραφο αυτό συμπεριλήφθηκε από τον ανακριτή της υπόθεσης, Γαβριήλ Μαλλή, στο κατηγορητήριο που έχει συντάξει σε βάρος του πρώην υπουργού.

Σχετικά με την αξιοποίηση των εγγράφων αυτών στην δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη οι συνήγοροι του Άκη Τσοχατζόπουλου ζήτησαν από το δικαστήριο να μην προχωρήσει στην ανάγνωσή τους παραβιάζοντας έτσι -όπως είπαν- τα προσωπικά δεδομένα των κατηγορουμένων.

Από την πλευρά του ο ίδιος ο πρώην υπουργός, παρεμβαίνοντας στο δικαστήριο εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά του ανακριτή εγκαλώντας τον ότι ευθύνεται για τη διαρροή των σημειώσεων του στον Τύπο. «Έκανε την πάπια και εξαφανίστηκε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άκης Τσοχατζόπουλος για τον ανακριτή και μίλησε για έγγραφα προσωπικά του στοιχεία που έγιναν «φέιγ βολάν» αφού «για μήνες βρισκόταν στη δημοσιότητα, με κατευθυνόμενες πληροφορίες από συγκεκριμένα Μέσα και γνωστά έντυπα, που διακρίθηκαν στο παρελθόν με επιθέσεις εναντίον μου».

Αντίθετα, ο κ. Στέλιος Γκαρίπης συνήγορος του Νίκου. Ζήγρα τάχθηκε υπέρ της ανάγνωσης των συγκεκριμένων εγγράφων από το δικαστήριο. Όπως υποστήριξε τα έγγραφα αυτά είναι ότι «το μόνο μέσο για να αποδείξει ο Ν. Ζήγρας τις πλαστοπροσωπίες και ότι δεν είχε εγκληματική δράση από ένα σημείο και μετά».

Τελικά, το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να πάρει θέση για το αν θα αξιοποιήσει τα έγγραφα ή όχι κατά την πρόοδο της δίκης. Απορριπτικές ήταν και οι προτάσεις των δύο εισαγγελέων της έδρας.

Λίγο αργότερα και ενώ στο δικαστήριο συνεχίζονταν η ανάγνωση εγγράφων της δικογραφίας, ο κατηγορούμενος δικηγόρος Γεώργιος Κωνσταντάτος, ο οποίος θεώρησε το γνήσιο υπογραφής του ήδη νεκρού Σαράντη Μητατσέλη, επιτέθηκε στον Ν. Ζήγρα κατηγορώντας τον ότι τον εξαπάτησε. «Ντροπή σου κύριε Ζηγρα, 70-80 χρόνων άνθρωπος. Είσαι εγκληματίας του λευκού κολάρου», ανέφερε ο Γ. Κωνσταντάτος.

Απούσα και σήμερα από το δικαστήριο ήταν η Βίκυ Σταμάτη.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο με την ανάγνωση εγγράφων της δικογραφίας.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου