Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Aγόρια προσοχή! Το ντους με καυτό νερό, επηρεάζει τη γονιμότητα σας

Η ανδρική γονιμότητα σταδιακά μειώνεται, καθώς το σπέρμα των ανδρών χάνει τόσο σε ποιότητα όσο και σε ποσότητα.

Υπολογίζεται ότι το 50% των περιπτώσεων εξωσωματικής γονιμοποίησης, σχετίζονται με την κακή ποιότητα σπέρματος.Σημαντικό ρόλο στη μείωση των σπερματοζωαρίων αλλά και στην κινητικότητά τους, παίζουν οι υψηλές θερμοκρασίες!

Παγκόσμιο ΣΟΚ για την μαθήτρια που χόρευε πάνω σε γραμμές τρένου και την πάτησε ο συρμός

Τις τελευταίες μέρες η μια τραγωδία διαδέχεται την άλλη και δυστυχώς τα θύματα είναι νεαρά παιδιά. Αυτη τη φορά μια 15χρονη έφυγε από το σχολείο της μαζί με μια συμμαθήτριά της και στην πορεία τους προς το σπίτι πέρασαν από γραμμές τρένου που νόμιζαν πως δεν λειτουργούσαν.

Τραγωδία στο Μπρούκλιν – Επτά παιδιά έχασαν τη ζωή τους

Επτά παιδιά έχασαν τη ζωή τους όταν τυλίχτηκε στις φλόγες το διαμέρισμα στο οποίο διέμεναν στο Μπρούκλιν νωρίς σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδος, ανακοίνωσαν οι Υπηρεσίες Εκτάκτων Αναγκών.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 12:30 πμ τοπική ώρα και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Επίτροπος της Πυροσβεστικής Ντάνιελ Νίγκρο προκλήθηκε από ένα αναμμένο μάτι ηλεκτρικής κουζίνας.

Συνελήφθη 26χρονος που παρενοχλούσε μαθήτριες έξω από σχολεία



Τέλος στον εφιάλτη μαθητριών σχολείων της Θεσσαλονίκης έβαλε η αστυνομία, η οποία συνέλαβε έναν 26χρονο αλλοδαπό, που κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε βάρος ανήλικων κοριτσιών.

Ο αλλοδαπός συνελήφθη επ' αυτοφώρω και όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, δρούσε σε σχολεία στις περιοχές των Αμπελοκήπων και των Συκεών.

Ο συγκινητικός λόγος που έκανε τον Τσίπρα να "πετάξει" με οικονομική



Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έπρεπε να ταξιδέψει για την κρίσιμη συνάντηση στις Βρυξέλλες, όμως ένα 12χρονο κορίτσι έπρεπε να παλέψει για την ζωή του...

Η μικρή Δέσποινα, έπρεπε επειγόντως να διακομιστεί στο Ανόβερο της Γερμανίας, καθώς έχει διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο και είχε προγραμματισμένο χειρουργείο σε νοσοκομείο της πόλης.

Πρεμιέρα σήμερα στις 6:00μμ η εκπομπή «Νεανικά» με τον Κυριάκο Θεοδοσίου στην Πέλλα TV



Σήμερα στις 18:00 πρεμιέρα θα κάνει τηλεοπτική εκπομπή «ΝΕΑΝΙΚΑ» στην Πέλλα Τηλεόραση.

Η πρώτη εφηβική - νεανική εκπομπή με έφηβο παρουσιαστή με τα ποικίλα θέματα που θα ετοιμάζει για εμάς θα μας κρατά παρέα κάθε Σάββατο την ίδια ώρα.

Οι 20 συμβιβασμοί μιας ευτυχισμένης σχέσης



Το κλειδί για μια ευτυχισμένη μακροχρόνια σχέση ή έναν πετυχημένο γάμο είναι οι αμοιβαίοι συμβιβασμοί. Η συμβίωση είναι, εξάλλου, ένας τρόπος να αντιμετωπίσετε την πραγματικότητα: Η αγάπη δεν είναι αρκετή για μια ευτυχισμένη καθημερινότητα.  Τα ζευγάρια μαθαίνουν να θέτουν τα όρια τους αλλά και να αποδέχονται –κι όχι όπως θα έλεγαν πολλοί να παραιτούνται- τα ελαττώματα του συντρόφου τους αλλά και να συμβιώνουν με τα αποτελέσματα των δικών τους επιλογών είτε είναι θετικά είτε είναι αρνητικά.

Πικραλίδα: Ένα θαυματουργό Ελληνικό φυτό. Οι θεραπευτικές του ιδιότητες



Το Taraxacum officinalis η αλλιώς πικραλίδα είναι κοινό χόρτο στην Ελλάδα ιδίως στα λιβάδια. Είναι πολυετής πώα με φύλλα μακρυά και οδοντωτά και κίτρινα άνθη. Φτάνει σε ύψος μέχρι 30cm.Έχει πολλές ποικιλίες. Εποχή άνθισης Ιούνιο – ΙούλιοΈχει μεγάλη αξία φαρμακευτική και είναι Ελληνικό φυτό.Δραστικές ουσίες: γλυκοσίδες, καροτινοειδή , τερπενοειδή, χολίνη.

Εκπαίδευση μεταναστών στην ελληνική γλώσσα στο Δήμο Σκύδρας



Πρόγραμμα εκπαίδευσης μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, ιστορία και πολιτισμό πρόκειται να υλοποιηθεί στη Σκύδρα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης) σε συνεργασία με το Δήμο Σκύδρας.
Έχει την κωδική ονομασία «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», και είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του προαναφερόμενου Υπουργείου. Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.

Απάντηση ΑΕΠΙ στο δημοσίευμα σχετικά με αθωώσεις 156 επιχειρηματιών σε δικαστήριο των Σερρών



Με αφορμή παραπλανητικά και μη αληθή δημοσιεύματα που φέρουν την ΑΕΠΙ ως μηνύτρια κατά «156» επιχειρηματιών  υπόχρεων σε καταβολή πνευματικών δικαιωμάτων από χρήση μουσικής στις επιχειρήσεις τους στο νομό Σερρών , καθώς και αναφορές  σε απόφαση δικαστηρίου  σχετική με τη συγκεκριμένη υπόθεση που εκδικάστηκε στις 13 Μαρτίου στο δικαστήριο Σερρών και δήθεν αθώωση αυτών, προς αποκατάσταση της αλήθειας των πραγματικών περιστατικών και  των όσων πραγματικά συνέβησαν δηλώνουμε και πληροφορούμε το κοινό και τους χρήστες μουσικής για τα παρακάτω:

Συμμετοχή της Περιφ. Κ.Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση τουρισμού της Ρουμανίας



Με μεγάλη επιτυχία και με 300 εκθέτες από πολλές χώρες του κόσμου ολοκληρώθηκε η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού με τίτλο “TARGUL DE TURISM AL ROMANIEI TTR” που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας από τις 12 έως τις 15 Μαρτίου 2015.
Εξαιρετικά επιτυχημένη υπήρξε και η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς προσέλκυσε το ενδιαφέρον του κοινού. Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βουκουρεστίου η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκπροσωπήθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Σερρών – αρμόδιο σε θέματα Τουρισμού, Αθανάσιο Μασλαρινό.

Έκοψε το λαιμό της συζύγου του μέσα στη φυλακή


D79F024197B24768F9810882E4CF9AFF.jpg

 Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σε τουρκική φυλακή, με πρωταγωνιστή έναν βαρυποινίτη, καταδικασμένο για φόνο, όταν πήγε να τον επισκεφτεί η σύζυγός του.

Ο 33χρονος Μετίν Αβτσί έκοψε το λαιμό της συζύγου του, Λεϊλά, όταν έμειναν μόνοι οι δυο τους σε ένα χώρο που προορίζεται για τις «συζυγικές» επισκέψεις!
Για αδιευκρίνιστο ακόμη λόγο, ο

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Εορτασμού της 25ης Μαρτίου στην Π.Ε. Πέλλας



Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης προσκαλεί όλους του τοπικούς κοινωνικούς, παραγωγικούς φορείς και πολίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 25 Μαρτίου, στην Έδεσσα, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.
Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Συμβουλές για τις αγορές του Πάσχα



Με γνώμονα την πληρέστερη ενημέρωση και προστασία του καταναλωτικού κοινού, το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενημερώνει τους πολίτες – καταναλωτές για τις αγορές που θα πραγματοποιήσουν ενόψει της εορτής του Πάσχα, επισημαίνοντας τα ακόλουθα :
Σήμανση αμνοεριφίων
Αμνοερίφια ελληνικών ή κοινοτικών εκτροφών που εσφάγησαν στην Ελλάδα

Βόμβα Τσίπρα τρελαίνει τους διαπλεκόμενους ."Ανοίγουμε τις καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία"



Ο Αλέξης Τσίπρας στη Συνέντευξη Τύπου προανήγγειλε σειρά παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τη διαφθοράς.«Έχουν εντοπιστεί καταθέτες, που οι καταθέσεις τους δεν έχουν καμία σχέση με το πόθεν έσχες. Εκεί έχει εντοπιστεί μια συσσωρευμένη φοροδιαφυγή που μπορεί να είναι πάνω από 2 δισ. ευρώ. Εκτιμούμε ότι μπορούμε να έχουμε έσοδα τουλάχιστον 800 εκατ. από τις

Κλείνουν μεγάλο ενεργειακό "deal" για νέο αγωγό αερίου μέσω Ελλάδας.



Το Αζερμπαϊτζάν είναι έτοιμο να συνεργαστεί με τη Ρωσία στον σχεδιαζόμενο αγωγό αερίου «Balkan Stream», μέσω Ελλάδας, αλλά προς τούτο θα πρέπει να πάρει ικανοποιητικά οικονομικά ανταλλάγματα.
Η είδηση έρχεται σε μια στιγμή που η Ρωσία κινείται για να επαναφέρει εναλλακτικά σχέδια του ακυρωθέντος προγράμματος για τον αγωγό «South Stream» με δεδομένη τη δίψα της Ευρώπης και των Βαλκανίων για φυσικό αέριο.

Εύσημα από Καραμανλή σε Τσίπρα για τη στάση του στη Σύνοδο Κορυφής



Ο Κώστας Καραμανλής, σε συνομιλίες που είχε με συνεργάτες του, επισημαίνει ότι «ο μικρός έκανε ό,τι δεν έκαναν οι άλλοι».Σύμφωνα με πληροφορίες αθηναϊκής ιστοσελίδας ο κ. Καραμανλής, εκτιμά, πολύ σημαντικό, ότι ο Αλέξης Τσίπρας έφερε στο κέντρο του ενδιαφέροντος και της διαπραγμάτευσης τη δεινή ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας και μάλιστα πέτυχε μέσω της διαπραγμάτευσης να δοθεί «πακέτο βοήθειας» για

Αποκαλύψεις για μεγάλη απάτη.Από τα φωτοβολταϊκά και τα ρόδια στον εισαγγελέα.



Στο στάδιο της ποινικής διερεύνησης βρίσκονται εδώ και κάποιο διάστημα μηνυτήριες αναφορές εναντίον των ιθυνόντων μεγάλου ομίλου που δραστηριοποιείται στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με τη συνολική οικονομική ζημία να ανέρχεται σε επταψήφιο ποσό.Πολλά έχουν λεχθεί κατά τη διάρκεια της κρίσης για την ανάγκη ανάπτυξης υγιούς επιχειρηματικότητας, η δραστηριότητα όμως του εν λόγω ομίλου μόνο με υγιή επιχειρηματικότητα δεν μοιάζει. Σύμφωνα με τις μηνυτήριες αναφορές που έχουν

Bloomberg: Πού πήγαν τα λεφτά των Ελλήνων;



Να δώσει απάντηση στο ερώτημα πού έχουν πάει τα χρήματα των Ελλήνων που βγήκαν από τις ελληνικές τράπεζες επιχειρεί το Bloomberg.
«Οι Ελληνες έχουν μεταφέρει τα χρήματα σε άλλες τράπεζες ή τα κρύβουν κάτω από στρώματα ή κάτω από πλακάκια μπάνιου;» διερωτάται χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος φαινομενικά

Στο 26,5% το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση




Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 26,5 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Palmos Analysis για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού SBC.
Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «αν είχαμε σήμερα εθνικές εκλογές ποιο από τα παρακάτω κόμματα θα ψηφίζατε», το 42,8% απάντησε τον ΣΥΡΙΖΑ και το 16,3% την ΝΔ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 3,9%, η Χρυσή Αυγή με 3,6%, «Το Ποτάμι» με 3,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με

Η 1η μέρα της άνοιξης σήμερα. Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την εαρινή ισημερία



Φέτος είναι η πρώτη χρονιά μετά το 1662, που η εαρινή ισημερία η οποία σηματοδοτεί και αστρονομικά την αρχή της Άνοιξης, σχεδόν θα συμπέσει με μία έκλειψη Ηλίου.
Δεκαπέντε περίπου ώρες μετά την έκλειψη Ηλίου, στις 00:45 ώρα Ελλάδος μετά τα μεσάνυχτα, συμβαίνει η εαρινή ισημερία. Έτσι το Σάββατο 21 Μαρτίου θα είναι και τυπικά η πρώτη μέρα της Άνοιξης στο βόρειο ημισφαίριο, όπου βρίσκεται και η Ελλάδα, ενώ θα είναι η πρώτη μέρα του Φθινοπώρου στο νότιο ημισφαίριο.

Σπαρακτική επιστολή της οικογένειας του Βαγγέλη Γιακουμάκη στα ΜΜΕ



Επιστολή προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, έστειλαν οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη, με την οποία ευχαριστούν για συμπαράσταση όλης της Ελλάδας στον μεγάλο τους πόνο ενώ παράλληλα κάνει έκκληση να σιωπήσουν τις πρώτες ημέρες του αβάσταχτου πένθους τους.
Ειδικότερα η επιστολή αναφέρει:

Τι αλλάζει στη ρύθμιση οφειλών στα Ταμεία

Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά Ταμεία έως την 1η Μαρτίου θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση χρεών, σύμφωνα με νομοτεχνική βελτίωση που κατατέθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης.
Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου είναι να «ενεργοποιηθούν» οι οφειλέτες που, συνολικά, χρωστούν πάνω από 13,5 δισ. ευρώ και να αρχίσουν να ενισχύονται τα έσοδα.

Πρόσκληση – Πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Σκύδρας



Με τη δέουσα ευλάβεια και μεγαλοπρέπεια ο Δήμος Σκύδρας  πρόκειται να τιμήσει τον θρησκευτικό κι εθνικό εορτασμό της 25ης Μαρτίου 2015( ημέρα Τετάρτη) με την πραγματοποίηση των εξής εκδηλώσεων, (συνοπτικό πρόγραμμα):
*Ωρα 07:00 θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της Εκκλησίας μας και η Φιλαρμονική του Δήμου θα περιέλθει στους δρόμους της πόλης παίζοντας τον Εθνικό Ύμνο κι εμβατήρια.

Ρύθμιση με κoύρεμα" προσαυξήσεων ως 100%



Άνοιξε και θα μείνει ανοιχτή μέχρι τις 27 Μαρτίου η εφαρμογή στο taxisnet για την "Ολική ή Μερική Καταβολή Ληξιπρόθεσμων Οφειλών εκτός ρύθμισης με απαλλαγή προσαυξήσεων". Αφορά όσους επιθυμούν να εξοφλήσουν με ευνοϊκό τρόπο ληξιπρόθεσμες οφειλές, οι οποίες επιβαρύνονται με μεγάλες προσαυξήσεις.
Εάν οι οφειλές αυτές εξοφληθούν εφάπαξ έως την άλλη Παρασκευή, διαγράφεται το σύνολο των προσαυξήσεων.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 21/3



Αγάπη δεν είναι να κοιτάζει ο ένας τον άλλον αλλά να βλέπουμε μαζί προς την ίδια κατεύθυνση.

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 21 Μαρτίου



Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Η έκλειψη Ηλίου από τη Γη και το Διάστημα (βίντεο)



Όσο κι αν οι σύγχρονοι άνθρωποι δεν τρομάζουν πια από μια ηλιακή έκλειψη, όπως συνέβαινε με τους προγόνους μας, που έβλεπαν μια απόκοσμη σκιά (κάποιο δράκο σύμφωνα με τους Κινέζους) να εξαφανίζει τον μεγαλοπρεπή Θεό-Ήλιο ή φοβούνταν ότι οι άνθρωποι θα τρελαίνονταν, ακόμη και σήμερα το αστρονομικό φαινόμενο προκαλεί ενδόμυχο δέος και, όχι αδικαιολόγητα, προσελκύει το ενδιαφέρον των ανθρώπων.

Οι Έλληνες, μαζί με τους άλλους Ευρωπαίους, καθώς επίσης πολλούς Αφρικανούς και Ασιάτες, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν (με γυμνά μάτια απαγορεύεται αυστηρά) την μερική σκίαση του ηλιακού δίσκου, στο μέτρο που ο ουρανός δεν είναι συννεφιασμένος.

Ρωσίδα καλλονή ψάχνει μέσω ίντερνετ άντρα για να την αφήσει έγκυο



Έναν ιδιαίτερο τρόπο... για να βρει κάποιον άντρα που θα την αφήσει έγκυο, επέλεξε μια Ρωσίδα καλλονή. Η ίδια έβαλε «αγγελία» προς κάθε ενδιαφερόμενο μέσω ίντερνετ. Συγκεκριμένα, έκανε το κάλεσμα της μέσω της ρωσικής έκδοσης του Facebook, Vkontakt.

Tι μισθό παίρνει ένας αρχηγός κράτους;



Tο ειδησεογραφικό δίκτυο CNN δημοσίευσε μια κατάταξη των αρχηγών κρατών της G12 όσον αφορά τον μισθό τους. Ο Μπάρακ Ομπάμα μονοπωλεί την πρώτη θέση στο βάθρο των αμοιβών, ενώ ο Φρανσουά Ολάντ θα διεκδικούσε μια καλύτερη θέση αν δεν είχε αποφασίσει να μειώσει την αμοιβή του κατά 30%, το 2012.

Η Πλήρης κατάταξη:

Βρέθηκε ο κροκόδειλος T.rex!



Ομάδα παλαιοντολόγων έκανε μια εκπληκτική ανακάλυψη στη Βόρεια Καρολίνα. Ανακάλυψε τα απολιθώματα ενός πανάρχαιου είδους κροκοδείλου που κινούνταν στην στεριά και είχε χαρακτηριστικά παρόμοια με εκείνα του Τυραννόσαυρου ρεξ.

Πέρασε 39 χρόνια στη φυλακή για φόνο που ΔΕΝ έκανε!



Ο άντρας από το Οχάιο, τον περασμένο χρόνο αποφυλακίστηκε έπειτα από 39 χρόνια φυλάκισης για έναν φόνο τον οποίο δεν έχει διαπράξει.

Θα αποζημιωθεί από το κράτος με περισσότερα από ένα εκατομμύριο δολάρια για την άδικη φυλάκισή του, όπως προκύπτει από δικαστικά έγγραφα.

Δικαστής του Οχάιο που εξετάζει αστικές αγωγές κατά της κυβέρνησης και κυβερνητικών υπηρεσιών διέταξε χθες την καταβολή ποσού μεγαλύτερου του ενός εκατομμυρίου δολαρίων στον Ρίκι Τζάκσον, ο οποίος αθωώνεται έπειτα από τόσο μακροχρόνια φυλάκιση.

Γιούνκερ: 2 δις ευρώ το 2015 στην Ελλάδα για ανάπτυξη και κοινωνική συμμετοχή



Ο πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε σήμερα ότι εντός του 2015 θα παρασχεθούν κοινοτικά κονδύλια της τάξεως των 2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ, που μπορούν να προσανατολιστούν σε δραστηριότητες σχετικές με την τόνωση της ανάπτυξης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Με δύο ομάδες ο Πανεδεσσαϊκού στο πρωτάθλημα μίνι αγοριών της ΕΚΑΣΚΕΜ



Με δύο ομάδες θα συμμετάσχει ο Πανεδεσσαϊκός στο πρωτάθλημα μίνι αγοριών της ΕΚΑΣΚΕΜ που ξεκινάει το προσεχές Σάββατο. Η πρώτη ομάδα θα συμμετάσχει με μικρότερους ηλικιακά παίκτες(γεν. 2001-2002) στον Γ’ όμιλο του τουρνουά με αντιπάλους τους ΓΑΣ Έδεσσας, Σκυδραϊκό, ΦΟ Αριδαίας, Μ. Α. Κρύας Βρύσης και Κεραυνό Άσπρου, ενώ  η δεύτερη ομάδα (γεν. 2000-2001) θα συμμετάσχει στον Δ’ όμιλο του τουρνουά με αντιπάλους τον ΑΟΚ Γουμένισσας, Μ.Α. Γιαννιτσών,  Ίκαρους Γιαννιτσών, Αετό Κιλκίς και Εύαθλο Μακεδόνες Πολυκάστρου.

Πασχαλινό τραπέζι για όλους από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν.Πέλλας



Μετά από 5 επιτυχημένες δράσεις συγκέντρωσης τροφίμων και άλλων αγαθών, το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν. Πέλλας, που εκπροσωπείται από την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, την Π.Ε. Πέλλας, τους Δήμους Έδεσσας, Πέλλας, Αλμωπίας και Σκύδρας, τις εθελοντικές ομάδες Έδεσσας, Καλής, Αμπελιών, Γιαννιτσών, την Περιφερειακή Εφορία Προσκόπων Πέλλας, το Σωματείο Εμπόρων Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Ν. Πέλλας και άλλων μελών πραγματοποιεί συγκέντρωση Τροφίμων - Παιχνιδιών την Παρασκευή 3 το Σάββατο 4 και την Κυριακή των Βαΐων 5 Απριλίου.

Οι αλλεργίες της Άνοιξης: Όσα πρέπει να γνωρίζετε



Την άνοιξη κυριαρχούν η αλλεργική ρινοεπιπεφυκίτιδα και το άσθμα .Ένας στους 4 θα εμφανίσει κάποια αλλεργική πάθηση. Η αναπνευστική αλλεργία τείνει τις τελευταίες δεκαετίες να προσλάβει μορφή επιδημίας κυρίως στις χώρες του δυτικού κόσμου ( η νόσος των πολιτισμένων ;;; ).
Για παράδειγμα έχουν παρατηρηθεί μεταβολές την τελευταία 25ετία στη Σκωτία ,στη

Πραγματοποίηση συνάντησης για τη λειτουργία κοινωνικού φροντιστηρίου στο Δήμο Σκύδρας



Η λειτουργία κοινωνικού φροντιστηρίου στο Δήμο Σκύδρας ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, την Τρίτη 17/3/2015, όπου προσκλήθηκαν και συμμετείχαν Διευθυντές Γυμνασίων – Λυκείων κι εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της διοικητικής περιφέρειας του Δήμου.

Γερμανίδα πολιτικός: “Αντί να βοηθήσουμε τους Έλληνες, τους χλευάζουμε”



Το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για την καταβολή γερμανικών αποζημιώσεων έναντι των όσων προξένησε στη χώρα η γερμανική πολεμική μηχανή, αναγνωρίζει η Γερμανίδα πολιτικός των Πρασίνων Άντγε Φόλμερ, επισημαίνοντας ότι η Γερμανία αντί να χλευάζει τους Έλληνες πρέπει να τους βοηθήσει.
Ειδικότερα, η Φόλμερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Γερμανική Ραδιοφωνία (DLF) απευθύνει κάλεσμα στη γερμανική κυβέρνηση, τους πολιτικούς και τα ΜΜΕ να δείξουν

Πόσα χρήματα θα πάρουν οι δήμοι το 2015



Στα 2,5716 δισ. ευρώ εκτιμά το υπουργείο Οικονομικών ότι θα ανέλθει το 2015 το συνολικό ποσό των αποδόσεων και επιχορηγήσεων προς τους δήμους. Σύμφωνα με έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, που διαβιβάστηκε στη Βουλή το ποσό αυτά θα αφορά, 2,2073 δισ. ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, 150,4 εκατομμύρια ευρώ θα είναι ειδική επιχορήγηση για την ενίσχυσή τους προκειμένου να

Έτσι μαζεύει η Γερμανία όλο το χρήμα απο το 2009


Καλπάζουν ασυγκράτητες προς τα πάνω οι τιμές των μετοχών των 30 μεγαλύτερων γερμανικών εταιρειών που συγκροτούν τον δείκτη DAX του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης. Τη Δευτέρα έσπασαν και το φράγμα των 12.000 μονάδων, πηδώντας κατευθείαν στις… 12.219 μονάδες! Αυτό όμως είναι το λιγότερο. Μόλις πριν από έναν μήνα ο DAX είχε υπερβεί τις 11.000 μονάδες! Στις 31 Δεκεμβρίου του 2014 δε ο δείκτης αυτός βρισκόταν στις 9.800 μονάδες, αλλά τις 10.000 μονάδες τις είχε υπερβεί στιγμιαία στα μέσα

Συνεχίζονται οι παραστάσεις «Ο Παπουτσωμένος Γάτος» του Εδεσσαϊκού Θεάτρου



Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι παραστάσεις  του Εδεσσαϊκού Θεάτρου με το παιδικό έργο « ο Παπουτσωμένος Γάτος » του Σαρλ Περω ( Charles Perrault ).
            Οι ημέρες των πρωϊνών παραστάσεων έκλεψαν τις καρδιές των σχεδόν 2000 μικρών του φίλων που παρακολούθησαν τις παραστάσεις για τα σχολεία της περιοχής μας αφού η πρωτοβουλία του Ε.Θ. αγκαλιάστηκε και υποστηρίχτηκε από τους εκπαιδευτικούς της Έδεσσας της Αριδαίας  και της Σκύδρας.

Γ. Βαρουφάκης: Ο Χαρδούβελης πήρε σπίτι του την σύμβαση του ΔΝΤ




Σε σοβαρή καταγγελία ως προς την διαχείριση σημαντικότατων κρατικών εγγράφων εντός των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών προέβη την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης:
Συγκεκριμένα σημείωσε ότι η επιστολή του προκατόχου του για την δίμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης δεν υπάρχει στις υπηρεσίες του υπουργείου, αλλά στο προσωπικό, εμπιστευτικό πρωτόκολλο του κ. Γκίκα Χαρδούβελη που ο πρώην υπουργός πήρε μαζί του

Πρόσκληση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης Σωματείων-Μελών Ε.Σ.ΠΕ.Μ. στα Γιαννιτσά




Έρευνα του ΣΔΟΕ σε γιατρό από την Εδεσσα -Τον κάρφωσε η γυναίκα του.



Ερευνα για ξέπλυμα «βρόμικου» χρήματος και παράνομες συναλλαγές με εταιρίες προμήθειας ιατρικών υλικών διενεργείται από τις εισαγγελικές αρχές σε βάρος του τέως διευθυντή της Ορθοπεδικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Εδεσσας.
Την καταγγελία σε βάρος του γιατρού, ο οποίος έχει ήδη τεθεί σε αργία, έκανε η πρώην σύζυγός του η οποία έχει προσκομίσει στις διωκτικές αρχές και κάποιες χειρόγραφες

Ο μοιραίος συνδυασμός που οδήγησε στο θάνατο της 17χρονης Αναστασίας από την Αλεξάνδρεια.



Η κατανάλωση αλκοόλ και αντισταμινικά φάρμακα συνέβαλαν στην «κακιά στιγμή» για την μαθήτρια από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας.Για «κακιά στιγμή» κάνουν λόγο τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφερόμενα στην υπόθεση της νεαρής μαθήτριας από την Ημαθία, της 17χρονης Αναστασίας, οι γονείς της οποίας με τον άδικο χαμό της έκαναν δώρο ζωής σε τέσσερις ασθενείς.

Τρία σπάνια ουράνια φαινόμενα συμπίπτουν σήμερα Παρασκευή 20 Απριλίου.



 Σύμφωνα με τη σκανδιναβική μυθολογία, στο ουράνιο στερέωμα περιδιαβάζουν δύο πελώριοι λύκοι: Ο Σκολ που κυνηγά το φεγγάρι και ο αδελφός του Χάτι που κυνηγάει τον ήλιο. Οταν ένας από τους δύο καταφέρει να δαγκώσει το θήραμά του και να το ακινητοποιήσει, τότε εμφανίζεται το φαινόμενο της έκλειψης.
Για τους αστρονόμους, βέβαια, τα πράγματα εξηγούνται τόσο απλά. Ολική έκλειψη

Κοινό ανακοινωθέν για την Ελλάδα μετά την επταμερή



Την κοινή αποδοχή του περιεχομένου της συμφωνίας του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου επιβεβαίωσαν ο πρωθυπουργός και οι ευρωπαίοι εταίροι στη μαραθώνια επταμερή μίνι Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. 
Σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 11.30 το βράδυ της Πέμπτης και ολοκληρώθηκε στις 3.30 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, η κυβέρνηση καλείται να παρουσιάσει έναν κατάλογο μεταρρυθμίσεων που θα εφαρμοστούν άμεσα.

Κίνδυνος να μείνει ακαλλιέργητο το 25% του κάμπου της Βόρειας Ελλάδας



Κραυγή αγωνίας εκφράζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας, Νίκος Ουσουλτζόγλου, ο οποίος προειδοποιεί την αρμόδια πολιτική ηγεσία πως το 25% του κάμπου της Βόρειας Ελλάδας θα μείνει ακαλλιέργητο, εξαιτίας των προβλέψεων του προγράμματος «Πράσινη Ενίσχυση» της νέας ΚΑΠ 2015-2020.
Σε επιστολή του στον υπουργό  Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης &

Ενημερωτική συνάντηση «Στρατηγικός Σχεδιασμός- Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Πέλλας 2015-2019»



Ο Δήμος Πέλλας σας προσκαλεί στην ενημερωτική συνάντηση- συζήτηση με θέμα Στρατηγικός Σχεδιασμός – Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Πέλλας 2015-2019 που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 23 Μαρτίου στις 18:00 στην αίθουσα Πληροφόρησης στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών.
Η συνάντηση έχει στόχο την παρουσίαση των βασικών αρχών του Στρατηγικού Σχεδιασμού και την ανάπτυξη συζήτησης για τη διαμόρφωση της οριστικής και πλήρους μορφής του.

Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση για κόμματα και συμφωνία με τους δανειστές.



Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με σχεδόν 20 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «αν γίνονταν σήμερα εκλογές τι θα ψηφίζατε», ΣΥΡΙΖΑ απάντησε το 40,2% των ερωτηθέντων και ΝΔ το 21%.Ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,9%, η Χρυσή Αυγή με 4,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5%, «Το Ποτάμι» με 4,3%,