Σάββατο 21 Απριλίου 2012

"Πέθαναν" και τον Μίστερ Μπιν στο διαδίκτυο

 Έχουν πάρει φόρα και… πεθαίνουν τους πάντες στο διαδίκτυο. Αυτή τη φορά πέθαναν τον περίφημο  Mr. Bean κατά, κόσμον Rowan Atkinson.
Σήμερα το πρωί ένας χρήστης του Τwitter από τις Φιλιππίνες έγραψε «RIP Rowan Atkinson». Και έτσι το δυσάρεστο γεγονός άρχισε να εξαπλώνεται με τρομακτική ταχύτητα  όπως έχει γίνει και με άλλους celebrities στο παρελθόν.
O Mr Bean ωστόσο, ευτυχώς είναι μια χαρά! Μάλιστα...

Η υποψ. Βουλευτή της ΝΔ Πόπη Φουντουκίδου για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης


Το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε εκρηκτικό σημείο. Στην Ελλάδα εισέρχονται καθημερινά εκατοντάδες λαθρομετανάστες, με ότι αυτό σημαίνει για την εθνική μας ασφάλεια.  Ολόκληρες περιοχές στα αστικά κέντρα μετατρέπονται σε γκέτο. Ασθένειες που είχαν εξαφανισθεί στη χώρα μας επανεμφανίζονται (φυματίωση, ψώρα, μορφές ηπατίτιδας έχουν έξαρση, το AIDS έχει αύξηση άνω του 1000%).

Η Δημόσια Υγεία  τίθεται σε κίνδυνο, όπως και η Δημόσια Τάξη και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Τροφοδοτείται το παραεμπόριο, το οποίο έχει καταστρέψει χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στερεί έσοδα από το δημόσιο ταμείο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι θέσεις της ΝΔ είναι σαφείς:..

Διακρίσεις για τον Σκακιστικό Όμιλο Γιαννιτσών


Στο ξενοδοχείο "ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ" , στην πόλη της Πτολεμαϊδας και με άριστες συνθήκες φιλοξενίας , πραγματοποιήθηκε το 13ο Ατομικό Πρωτάθλημα Κεντροδυτικής Μακεδονίας 2012. Η εμφάνιση των αθλητών μας ήταν άκρως ικανοποιητική. 

Συγκεκριμένα, στις γυναίκες , η Άννα Χαρπίδου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Γυναικών 2012 , ενώ η Αφροδίτη Βακιρτζή βγήκε 2η στα κορίτσια. Στα αγόρια κάτω των 20 ετών ο Δημήτριος Γκουδέρης πήρε την πρώτη θέση και προκρίθηκε στα τελικά του θεσμού. Στις πιο μικρές ηλικίες τώρα...

Σαν Σήμερα, 21 Απριλίου


Γιορτάζουν: Αλεξάνδρα.

Γεγονότα

753 π.Χ: Ο Ρωμύλος και ο Ρέμος ιδρύουν τη Ρώμη.
1930: Ο Άρης νικάει τον Πανιώνιο με 64-27 στο γήπεδο της ΧΑΝΘ, ανακηρύσσεται πρωταθλητής και ταυτόχρονα κατακτά τον πρώτο τίτλο του στο μπάσκετ.

1941: Ο Αντιστράτηγος Αλέξανδρος Παπάγος, παρά την κρίσιμη κατάσταση που δημιουργήθηκε στο αλβανικό μέτωπο από τη γερμανική εισβολή στη Μακεδονία, συνιστά με διαταγή του προς τη Στρατιά Ηπείρου τη συνέχιση του αγώνα μέχρι το έσχατο όριο των δυνατοτήτων της...

«Συνέδριο νοθείας» των εργαζομένων καταγγέλλει το Π.Α.ΜΕ.


Η  Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) με εισήγηση της λεγόμενης επιτροπής νομιμοποίησης των αντιπροσώπων για το 41ο Συνέδριο της ΠΟΕ - ΟΤΑ αποφάσισε να διαγράψει όλους τους συνέδρους 15 Σωματείων επειδή τα Σωματεία αυτά έκαναν... το έγκλημα να δώσουν δικαίωμα ψήφου  στους συμβασιούχους !!
            Την ίδια στιγμή η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ με ψήφους των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ αποφάσισε να δώσει κάλυψη στη  ΠΟΕ-ΟΤΑ λέγοντας πως είναι δικαίωμα της Ομοσπονδίας να ρυθμίζει τα του οίκου της...

Ανακοίνωση της εθελοντικής καμπάνιας “Let’s Do It Greece” (video)


Καλησπέρα σας,

Εκ μέρους της εθελοντικής καμπάνιας Let's Do It Greece σας αποστέλλουμε  Ανακοίνωση που ετοιμάσαμε για την κινητοποίηση των πολιτών. Είναι πολύ σημαντικό να καταφέρουμε να κινητοποιήσουμε το μέγιστο δυνατό αριθμό εθελοντών και να δείξουμε πως όλοι μαζί μπορούμε να συνεργαστούμε. 

Λίγες μέρες πριν από την καμπάνια, οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε την συμμετοχή 65 Δήμων και 210 Φορέων.

Θα θέλαμε και τη δική σας υποστήριξη με τη δημοσίευση του θέματος, ώστε να καταφέρουμε να κινητοποιήσουμε το μέγιστο δυνατό αριθμό εθελοντών και να δείξουμε πως όλοι μαζί μπορούμε να συνεργαστούμε...

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις λίγο πριν τις εκλογές


Τελευταία ημέρα ανακοίνωσης αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων η σημερινή και οι εταιρίες δημοσκοπήσεων πήραν φωτιά. Εμείς συλλέξαμε τα ποσοστά των περισσότερων από αυτών (αν όχι όλων όσων κυκλοφόρησαν) και σας τα παραθέτουμε συγκεντρωτικά.
Η πρόθεση ψήφων των κομμάτων όπως προκείπτει από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις είναι:..

Κοντά στο 1 εκατομμύριο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ


Η ανεργία φαίνεται να πλήττει περισσότερο, τις ηλικίες μεταξύ 30 και 54 ετών, τις γυναίκες, τους αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους Έλληνες υπηκόους.

Το ένα εκατομμύριο πλησιάζουν οι εγγεγραμμένοι στον Οργανισμό Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) άνεργοι, οι οποίοι τον μήνα Μάρτιο ανήλθαν σε 968.227 άτομα. Ειδικότερα, στους 785.203 ανήλθαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, κατά τον μήνα Μάρτιο. Ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος κατά 1,93% ή κατά 14.834 άτομα...

Δραστηριότητες υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ στην Πέλλα


 
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ - ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ

Με το πιο πάνω κεντρικό σύνθημα οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ έχουν ξεκινήσει την προεκλογική τους δραστηριότητα με συσκέψεις-συζητήσεις , περιοδείες , ομιλίες & ζωντανό διάλογο σε χώρους δουλειάς – χωριά και συνοικίες των πόλεων του Νομού Πέλλας . Τονίζουν την ανάγκη με τη ψήφο όλων στις 6 Μάη να μετατραπεί η αγανάκτηση σε κατεύθυνση διεκδίκησης του δικαιώματος στη δουλειά & στην ίδια τη ζωή για εργαζόμενους , μικρομεσαίους επαγγελματίες , αγρότες , νεολαία . Και αυτό  μπορεί και πρέπει να εκφραστεί μέσα από την υπερψήφιση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στην Π.Ε.Πέλλας ...

Σε ετοιμότητα ο εκλογικός μηχανισμός της Π.Ε. Πέλλας


Σε πλήρη ετοιμότητα έχει τεθεί ο εκλογικός μηχανισμός της Π.Ε. Πέλλας μετά από την προκήρυξη των εθνικών εκλογών για τις 6 Μαΐου. Συγκεκριμένα, υπάρχει μία καθημερινή ροή εγκυκλίων με οδηγίες για τη διαδικασία των εκλογών οι οποίες διεκπεραιώνονται άμεσα και σήμερα ξεκίνησε η διαδικασία διαχείρισης των υλικών. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η έκδοση της Απόφασης ορισμού των 313 βασικών εκλογικών Τμημάτων της Περιφερειακής  Ενότητας Πέλλας...

Αντίθετοι στην νέα απόλυση εργαζομένης από το S/M Αρβανιτίδη δηλώνουν στο Π.Α.ΜΕ.


Την έμπρακτη αλληλεγγύη του στην απολυμένη εργαζόμενη , που προχώρησε η επιχείρηση των Σ/Μ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ στα Γιαννιτσά με την απαίτηση της άμεσης επαναπρόσληψής της εκδήλωσε άμεσα σήμερα 20 Απρίλη το ΠΑΜΕ Ν.Πέλλας .
     Πραγματοποίησε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους που απολύθηκαν - συνολικά 3 εργαζόμενες - μπροστά στο κατάστημα της οδού Χ’’Δημητρίου στα Γιαννιτσά αποκλείοντας την είσοδό του καταστήματος . Στη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ βρέθηκαν και εργαζόμενοι της επιχείρησης από άλλες καταστήματα της ίδιας επιχείρησης...

Καταγγελία δημότη για εγκατάλειψη αρχείων και φακέλων στην Κοινότητα Τσάκωνων (φώτο)


Είμαστε στο 2012 και πλέον  εγκαταλείφτηκαν τα πάντα στα χωριά μας, ούτε καθαριότητα, ούτε συντήρηση, τίποτα.
Ο δήμαρχος μας   δεν κάνει τίποτα ,η πρόεδρος δεν κάνει τίποτα, ο δημοτικός σύμβουλος δεν κάνει τίποτα.
Αν και έχει περάσει τόσος καιρός από όταν αναλάβανε και 
όπως Βλέπετε στις Φώτο ένα ακόμα δημόσιο κτήριο (κοινότητα Τσάκωνων) καταρρέει, έχει εγκαταλείψει στην τύχη του, κοντεύει να γίνει και αυτό παράνομο κατάλυμα για τους βούλγαρους και αλβανούς εργάτες γης που είναι ήδη στους Τσάκωνες...

«Το έξυπνο πουλί» από το Δημοτικό Θέατρο Πέλλας

Πιστοί στο ραντεβού μας με το θεατρόφιλο κοινό και φέτος
ανεβάζουμε τη θεατρική παράσταση του Ζ. Φεντώ "Το έξυπνο πουλί"
Μια σουρεαλιστική κωμωδία συζυγικών παρεξηγήσεων με φρενήρεις ρυθμούς
που οδηγεί τους ήρωες της σε παράλογες ιλαροτραγικές περιπέτειες,
αποκαλύπτοντας με σατιρικό τρόπο τις γελοιότητες ενός ερωτόπληκτου "τίμιου"
αστικού κόσμου, του δικού μας κόσμου, ίσως...
Δημοτικό Θέατρο Πέλλας
20-21-22  & 27-28-29 Απριλίου
                                  4-5-6  Μαΐου

Ώρα έναρξης : 9.00 μμ

Αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ οδήγησαν σε παραίτηση της υποψηφιότητάς του κ. Συμπιλίδη


Την παραίτησή του από την υποψηφιότητά του στο Κιλκίς ανακοίνωσε ο Γιώργος Συμπιλίδης, διευκρινίζοντας πάντως ότι παραμένει στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά.

Υπενθυμίζεται ότι η συμπερίληψη του κ. Συμπιλίδη στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο εντός όσο και εκτός ΝΔ , με αποτέλεσμα σήμερα ο υποψήφιος στο νομό Κιλκίς να ανακοινώσει την απόσυρσή του από την εκλογική μάχη.
«Μπροστά στη δύσκολη μάχη της 6ης Μαΐου, όλα τα προσωπικά παραμερίζονται. Σημασία έχει μόνον η νίκη της Παράταξης. Που μας χρειάζεται όλους. Πολύ περισσότερο που δίνουμε τη μάχη για το μέλλον. Το παρελθόν δεν μπορεί πια να μας χωρίζει...

Εισήγηση του Γιάννη Ανδρίτσου στο έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο της Μεγάλης Δευτέρας 9/4/2012


Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Ανδρίτσος κατέθεσε τις απόψεις του για τη μεταναστευτική πολιτική κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της Π.Κ.Μ. τη Μεγάλη Δευτέρα στη συζήτησης για τη Δημιουργία Κέντρων κλειστής προσωρινής φύλαξης μεταναστών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ο κ. Ανδρίτσος διαπιστώνει έλλειμμα στην μέχρι σήμερα ακολουθούμενη πολιτική και τονίζει την ανάγκη για μία υπερκομματική συμφωνία προκειμένου να υπάρξει κατάλληλη αντιμετώπιση και διευθέτηση όλων των ζητημάτων που αφορούν τους μετανάστες. Ακολουθεί ένα απόσπασμα από την τοποθέτησή του:..

Καταγγελία δημότη για εκτεθειμένη ποσότητα φυτοφαρμάκων στον Προφήτη Ηλία με κίνδυνο την δημόσια υγεία


Από δημότη Σκύδρας λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή-καταγγελία που κάνει λόγο για επικίνδυνη συμπεριφορά αγροτών που βάζουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.

Η καταγγελία έχει ως εξής:

«ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ για την δημόσια υγεία είναι η κατάσταση στον ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΣΚΥΔΡΑΣ.
Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, παντού είναι πεταμένα κουτιά και συσκευασίες...

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Σαν Σήμερα, 20 Απριλίου


Γιορτάζουν: Ζώης, Ζωή, Πηγή.

Γεγονότα
1841: Κυκλοφορεί το βιβλίο του Έντγκαρ Άλαν Πόε Οι Φόνοι της Οδού Μοργκ, που θεωρείται το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα της λογοτεχνίας.

1914: Η Σφαγή του Λάντλοου. Η Εθνική Φρουρά της Πολιτείας του Κολοράντο ανοίγει πυρ κατά απεργών ανθρακωρύχων στην πόλη Λάντλοου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 16 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο ελληνικής καταγωγής συνδικαλιστής Λούης Τίκας.

Τραγικός θάνατος 52χρονου από την Ξιφιανή Αριδαίας


Τραγικό θάνατο βρήκε 52χρονος αγρότης από την αγροτική περιοχή Ξιφιανή Αριδαίας όταν το τρακτέρ το οποίο οδηγούσε ανατράπηκε με αποτέλεσμα να τον πλακώσει και να χάσει την ζωή του.
Συγχωριανοί του έσπευσαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες ωστόσο τόσο οι ίδιοι όσο και οι αρχές τις οποίες φρόντισαν να καλέσουν δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι καθώς ο άτυχος άντρας βρήκε ακαριαίο θάνατο.

Οι υποψήφιοι των Οικολόγων Πράσινων στην Πέλλα


Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές για το ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων στην Πέλλα:

1.      Αργυρόπουλος Χαρίσης
2.      Αγγελίδης (Θεο)Χάρης
3.      Μαυρομιχάλη Δέσποινα
4.      Σαββάντογλου Ερμής

Χρεοκοπία Ισπανίας, Ιταλίας βλέπει η Moody's αν τα επιτόκια παραμείνουν υψηλά


Τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ισπανίας και της Ιταλίας αν οι αποδόσεις των ομολόγων τους παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στα σημερινά επίπεδα επισημαίνει αναλυτής της Moody.

Όπως αναφέρει ο Ενάμ Αχμέντ, οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων και των δύο χωρών «βρίσκονται πάνω από τα βιώσιμα επίπεδα, δεδομένης της αποδυναμωμένης κατάστασης των δημοσιονομικών των δύο κρατών».

Εκτιμά ακόμη ότι «με τις τρέχουσες οικονομικές και δημογραφικές προβλέψεις και λαμβάνοντας υπόψη την συμπεριφορά της κυβέρνησης σχετικά με τα προβλήματα χρέους...

«Απέλυσαν» την Moody’s οι τράπεζες της Δανίας


Οι μεγαλύτερες τράπεζες της Δανίας λύνουν, η μια μετά την άλλη, τη συνεργασία τους με τον οίκο αξιολόγησης Moody’s, επικαλούμενες … διαβεβαιώσεις μεγάλων πελατών τους και εγχώριων θεσμικών χαρτοφυλακίων «ότι οι απόψεις των οίκων αξιολόγησης έχουν μικρή σημασία».

Την αρχή έκανε η μονάδα στεγαστικών δανείων της Danske Bank, η Realkredit Danmark, που τερμάτισε σχεδόν από την αρχή του έτους, το συμβόλαιό της με τη Moody’s, σειρά πήρε η Nykredit A/s, το μεγαλύτερο πιστωτικό ίδρυμα στεγαστικών δανείων της Δανίας...

Και δεύτερος βουλευτής της ΝΔ ζήτησε να μείνει εκτός ψηφοδελτίων


Στη σκιά των αντιδράσεων για την υποψηφιότητα στο Κιλκίς του Γ. Συμπιλίδη, οι Γ. Βαγιωνάς (Χαλκιδικής) και Μ. Χαλκίδης (Ημαθίας), αντέδρασαν για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων στους νομούς τους και ανακοίνωσαν ότι δεν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαγιωνάς που εκλεγόταν βουλευτής Χαλκιδικής από το 2004 ανακοίνωσε ότι δεν θα πάρει μέρος στις εκλογές. Ο κ. Βαγιωνάς που είχε διαγραφεί το Φεβρουάριο, διότι καταψήφισε το δεύτερο μνημόνιο, αλλά επέστρεψε στη ΝΔ με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά στα τέλη Μαρτίου...

Για «θέατρο και ψέματα Βενιζέλου» κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία


Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη στο Mega.

O εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης έκανε λόγο για «θέατρο και τα ψέματα Βενιζέλου», ενώ χαρακτήρισε εκ νέου τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «διάδοχο και συνεχιστή της πολιτικής Παπανδρέου».

Η δήλωση του κ. Μιχελάκη έχει ως εξής:..

Ευ. Βενιζέλος: Εγγυώμαι την οριστική υπέρβαση της κρίσης


«Εγώ εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ εγγυώμαι την οριστική υπέρβαση της κρίσης» τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την πρώτη προεκλογική συγκέντρωση στο γυμναστήριο του «Μίλωνα» στη Νέα Σμύρνη.
Αφού επανέλαβε πως «έχουμε διανύσει το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής» και «είναι κρίμα να πάνε όλα στράφι τώρα», ανέφερε και πάλι πως το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την πρωτιά «για να πάρει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και να διαμορφώσει τις εξελίξεις». Αναφέρθηκε επίσης για άλλη μία φορά στην πρότασή του για πιο ήπια δημοσιονομική προσαρμογή, όχι σε δύο χρόνια, μέχρι το 2014, αλλά σε τρία χρόνια, ως το 2015...

Αλβανοί θα έβαζαν στην Ελλάδα 120 κιλά μαριχουάνας


Οι άντρες της αλβανικής δίωξης ναρκωτικών κατάσχεσαν 120 κιλά μαριχουάνας στο Αργυρόκαστρο τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν στην Πογόνη, ένα χωριό στην παραμεθόρια περιοχή, πακεταρισμένα σε πέντε τσάντες και είχαν ως προορισμό την ελληνική αγορά.

Επίσης, πρόσθεσε ότι οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι και την ορεινή περιοχή.

Πέθανε η ηθοποιός Ζωζώ Ζάρπα


Η ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου Ζωζώ Ζάρπα, πέθανε την Πέμπτη από καρδιακό επεισόδιο σε ηλικία 73 ετών. Η κηδεία της θα γίνει την Παρασκευή, στις 16:30, στο νεκροταφείο Χαλανδρίου.

Γεννημένη στην Αθήνα, στις αρχές της δεκαετίας του ΄40, σπούδασε θέατρο στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου όπου και παρέμεινε μετά την αποφοίτησή της. Ξεκίνησε την πορεία της ως κορυφαία στις παραστάσεις του αρχαίου δράματος για να μεταπηδήσει στο ελεύθερο θέατρο το 1965...

Σαμαράς: Πρέπει να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας


«Η Ελλάδα σήμερα έχει γίνει κέντρο λαθρομεταναστών. Χρειάζεται να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας, στις οποίες οργιάζει το εμπόριο ναρκωτικών, η πορνεία, το παρεμπόριο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σε βιντεοσκοπημένη ομιλία που μεταδόθηκε στην σελίδα που διατηρεί στο facebook.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην ανάγκη να επιστρέψει, όπως είπε, ο νόμος στις πόλεις.

«Πρέπει επιτέλους να βάλουμε μία τάξη, να υπάρχει νόμος. Σήμερα ο νόμος δεν εφαρμόζεται. Σε τέτοιο μάλιστα βαθμό...

Δημοσκόπηση ALCO: NΔ 18,5%, ΠΑΣΟΚ 13,3%-Τρίτο κόμμα ο Καμμένος με 8,3%



      Mιά νέα δημοσκόπηση-αυτή της εταιρείας ALCO-δημοσιεύεται σήμερα, λίγες ημέρες πριν από τις κρίσιμες εθνικές εκλογές. Συμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης τα δύο μεγάλα κόμματα συγκεντρώνουν μόλις το 32% των ψηφοφόρων ενώ τρίτο κόμμα καταγράφονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου.
     Η δημοσκόπηση της ALCO έγινε για λογαριασμό του newsit.gr από τις 17 έως τις 19 Απριλίου σε δείγμα 1.000 ατόμων σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης αναλυτικά είναι τα εξής:....

Αντάρτικο στο «Άρμα Πολιτών» του Δημαρά


Μπορεί ο Γιάννης Δημαράς να αποφάσισε να συνεργαστεί με τον Πάνο Καμμένο αλλά επτά από τα μέλη της Γραμματείας του Άρματος Πολιτών, εξέφρασαν την αντίδρασή τους και είναι πιθανό ακόμη και σήμερα να ανακοινώσουν την προσχώρησή τους στον ΣΥΡΙΖΑ.
Στην ανακοίνωση που υπογράφουν δέκα στελέχη του κόμματος  -εκ των οποίων τα επτά μέλη της Πολιτικής Γραμματείας- τονίζουν ότι: «Ένα άρμα που θα είναι χωρίς τις ρόδες και τα άλογα» αν «το πάρει μαζί του ο κ. Δημαράς πηγαίνοντας στο κόμμα του Καμμένου»...

Παραίτηση - βόμβα υποψήφιου από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Ημαθία


Νέο πονοκέφαλο στον Αντώνη Σαμαρά προκαλεί η παραίτηση του κ. Μιχάλη Χαλκίδη από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στον νομό Ημαθία όπου εκλέγεται πρώτος βουλευτής σε τέσσερις συνεχόμενες αναμετρήσεις από το 2000 ως το 2009.
Σε επιστολή του προς τον αρχηγό της ΝΔ, ο κ. Χαλκίδης εκφράζει την διαφωνία του για την σύνθεση του ψηφοδελτίου στον νομό που αποτελείται από τους Γιαννούτσου Σταυρούλα - ψυχολόγο, Χρήστο Μάμαλη - οικονομολόγο / εφοριακό,Γεωργία Μπατσαρά - συνταξιούχο εκπαιδευτικό,Ζήση Πατσίκα - οικονομολόγο/ δημοσιογράφο, Λάζαρο Τσαβδαρίδης- δικηγόρο / πρώην βουλευτή.
Ειδικότερα αναφέρει:

Αλλαγή στη διαδικασία αδειοδότησης σταυλικών εγκαταστάσεων βάσει του νόμου 4056/2012.


Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας ανακοινώνεται ότι από τις 12-04-2012 έχει τεθεί σε ισχύ ο νόμος 4056/2012 βάσει του οποίου αλλάζουν οι διαδικασίες στον τρόπο αδειοδότησης των σταυλικών εγκαταστάσεων. Με το νόμο αυτό αντικαθίστανται η Άδεια Ίδρυσης και Λειτουργίας με την Άδεια Εγκατάστασης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.
Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ενημερωθεί για τον παραπάνω νόμο:...

Εορτασμός Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύσης


Με επισημότητα πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού της Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης την Πέμπτη 19 Απριλίου 2012 στην Έδεσσα, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Ο εορτασμός ξεκίνησε με την πραγματοποίηση Δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας όπου ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης μίλησε για την αξία και το σύγχρονο νόημα του φιλελληνισμού. Ακολούθησε η πραγματοποίηση επιμνημόσυνης δέησης και κατάθεση στεφάνου στο ηρώο της πόλης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν...

Λάθος το “τα λεφτά υπάρχουν”, λάθος το δημοψήφισμα, λάθος το ΔΝΤ!

Φαίνεται πως οι Έλληνες πολιτικοί είναι εντελώς εκτός χρόνου και τόπου.Επικαλλούμενοι διαρκώς την αλήθεια δεν διστάζουν να υιοθετήσουν απίστευτα ψέματα, να φορτώσουν τις ευθύνες σε άλλους, να ρίξουν ανάθεμα σε ότι με λύσσα στήριξαν στο παρελθόν και όλα αυτά για να υφαρπάξουν την ψήφο του ανίδεου (κατά τη γνώμη τους) ψηφοφόρου.
Ρεσιτάλ ηθοποιίας έδωσε χθες το βράδυ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που λες και ήρθε από άλλη χώρα ,από άλλο κόμμα, από άλλη κυβέρνηση τα φόρτωσε όλα στον προκάτοχό του και καθάρισε.
Έτσι τόνισε την διαφωνία του με την προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης που συμμετέχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο !!!........

Στο 1,8 εκατ. ευρώ η σπατάλη ορθοπεδικού υλικού στο νοσοκομείο της Έδεσσας


Το δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει με καθυστέρηση έξι ετών, η υπόθεση σπατάλης ορθοπεδικού υλικού στο νοσοκομείο Έδεσσας, με τη συνολική ζημία για το νοσοκομείο να υπολογίζεται στα 1,8 εκατ. ευρώ.
Τα ευρήματα του ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) έχουν ήδη αποσταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα Έδεσσας και τα εμπλεκόμενα νοσοκομειακά στελέχη έχουν παραπεμφθεί πειθαρχικά.
Επιπρόσθετα, όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, ο διοικητής της 1ης και 3ης ΥΠΕ, Αρης Μουσιώνης, θα αναζητηθούν αστικές ευθύνες...

Σαν Σήμερα, 19 Απριλίου


Γεγονότα

1587: Ο βρετανός ναύαρχος και πρώην πειρατής σερ Φράνσις Ντρέικ βυθίζει την ισπανική αρμάδα στο λιμάνι του Κάδιξ, δίνοντας τέλος στη θαλασσοκρατορία των Ισπανών και εγκαινιάζοντας την εποχή της βρετανικής κυριαρχίας στις θάλασσες.
1906: Ολοκληρώνεται στην Αθήνα η Μεσολυμπιάδα, με αφορμή την επέτειο 10 ετών από την τέλεση των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Έλαβαν μέρος 884 αθλητές από 20 χώρες, ανάμεσά τους 300 Έλληνες και Ελληνίδες. Η διοργάνωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία, αλλά δεν θα επιβιώσει ως θεσμός, επειδή η Ελλάδα δεν αντέχει το οικονομικό κόστος...