Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Εορτασμός Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύσης


Την Πέμπτη 19 Απριλίου 2012, σε ολόκληρη τη χώρα, θα εορταστεί η Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης. Την ημέρα αυτή, στην πόλη της Έδεσσας, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εορταστικές εκδηλώσεις:
Α) Δοξολογία στις 10.30 π.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας, με την χοροστασία του Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη...

Β) Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιού στο Ηρώο της πόλης, στις 11.00 π.μ. από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας.

Οι τοπικές αρχές και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, οργανισμών και συλλόγων παρακαλούνται να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Σε σχετική δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης αναφέρει: «Ο εορτασμός της Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης φέτος αποκτάει ένα ιδιαίτερο νόημα καθώς η Ελλάδα χρειάζεται τη βοήθεια και την υποστήριξη της ελληνικής ομογένειας και των φιλελλήνων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης. Η οργάνωση των τοπικών εκδηλώσεων αποτελεί μία ευκαιρία για προβληματισμό, εποικοδομητικό διάλογο και ανάληψη πρωτοβουλιών συνεργασίας για την ανάδειξη του φιλελληνισμού και την αξιοποίηση των φιλελλήνων».    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου