Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Το «Οχι» στο μνημόνιο ένωσε Καμμένο-Δημαρά


Κοινό αντιμνημονιακό μέτωπο, παρά τη διαφορετική πολιτική καταγωγή συγκρότησαν οι κκ. Π. Καμμένος και Ι. Δημαράς και αποφάσισαν να συνεργαστούν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» με το «Άρμα Πολιτών».

Οι δυο άνδρες είχαν συζητήσει εδώ και παρά πολύ καιρό την προοπτική συνεργασίας, αλλά δεν είχαν προχωρήσει οι κινήσεις.

Μάλιστα κινητικότητα υπήρξε στην αρχή της προσπάθειας του κ. Καμμένου να συγκροτήσει Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά τότε υπήρξαν δημόσιες δηλώσεις του κ. Δημαρά που αποκήρυττε κάθε συνεργασία με τους «Ανεξάρτητους 'Ελληνες»...


Πριν από 18 ημέρες ο κ. Δημαράς είχε διαψεύσει τα σχετικά σενάρια χρησιμοποιώντας και απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματός του.

«Η θέση μας είναι ότι η κρίση, στην οποία βύθισε τη χώρα μας το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο, επιβάλλει τη συγκρότηση αντιμνημονιακού μετώπου κεντροαριστερής κατεύθυνσης» αναφερόταν σε ανακοίνωση του κόμματος του κ. Δημαρά.

Τελικά, δεν προέκυψε αντιμνημονιακό μέτωπο κεντροαριστερής κατεύθυνσης, αλλά κάθοδο με το κόμμα του κ. Καμμένου, τον οποίο συνάντησε προ ημερών και συζήτησαν το πώς θα συνεργαστούν.
Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» με ανακοίνωσή τους, αργά το πρωί της Τρίτης του Πάσχα, σημείωσαν με ανακοίνωσή τους, ότι οι συγκυβερνώντες εκτελώντας εντολές της Τρόικας και συμπιέζοντας την προεκλογική περίοδο, προσπάθησαν να δυναμιτίσουν τη συστράτευση των Ελλήνων απέναντι στις δυνάμεις της κατοχής των τοκογλύφων και των τραπεζιτών.

«Ο χρόνος δεν επιτρέπει τη δημιουργία Συνασπισμών Κομμάτων και ο Εκλογικός Νόμος στην ουσία στρεβλώνει τη Λαϊκή θέληση. Με τα δεδομένα αυτά , προσκάλεσα τον Γιάννη Δημαρά και το Άρμα Πολιτών να συνεργαστούν μαζί μας σε βάση ισοτιμίας» ανέφεραν.
Ο κ. Καμμένος εκθείασε δημόσια τον κ. Δημαρά, σημειώνοντας ότι τον τιμά για την πορεία του στην Ελληνική πολιτική σκηνή και τονίζει: «Άλλωστε, δώσαμε μαζί μάχες στο Κοινοβούλιο εναντίον της εκποίησης της χώρας και πιστεύω ότι ΜΑΖΙ θα αποκτήσουμε ακόμη μεγαλύτερη δύναμη προκειμένου να αντισταθούμε. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τους Ανεξάρτητους Έλληνες να φιλοξενήσουμε στα ψηφοδέλτιά μας τους υποψήφιους του Άρματος Πολιτών».
Θετικός στο κάλεσμα του κ. Καμμένου ήταν ο κ. Δημαράς που όμως ταυτόχρονα εξέφρασε και την απογοήτευσή του για την αδυναμία συνεννόησης μεταξύ των υπόλοιπων αντιμνημονιακών δυνάμεων.

«Περιμέναμε μέχρι την τελευταία στιγμή τη δυνατότητα κοινής καθόδου στις εκλογές. Δυστυχώς πολιτικές δυνάμεις που είχαν συμφωνήσει μαζί μας, δύο μέρες πριν από την προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων, αρνήθηκαν», υποστηρίζει το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών και διευκρινίζει ότι ο μόνος πολιτικός χώρος ο οποίος από την πρώτη στιγμή και επανειλημμένα τους προσκάλεσε σε συνεργασία, ήταν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Ο κ. Δημαράς, αν και επισημαίνει τη διαφορετική πολιτική καταγωγή των δύο κομμάτων, αποδέχεται τη συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, η οποία, όπως διευκρινίζει, βασίζεται σε συγκεκριμένες αρχές, όπως τα θέματα της εθνικής κυριαρχίας και ο σεβασμός του Δημοκρατικού πολιτεύματος.

Πηγή  tovima.gr

1 σχόλιο:

  1. Μακάρι να φύγουν πια οι ετικέτες, αριστερός, δεξιός, προοδευτικός, σοσιαλιστής(αυτό κι αν το νιώσαμε καλά αυτά τα 3 χρόνια!), και να έχετε γνώμονα το καλό του λαού, του κοσμάκη, και της χώρας μας γενικότερα. Δεν με πειράζει να βλέπω τον Δημαρά με τον Καμένο ή ακόμη και με τον Τσίπρα (ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία) και ξέρετε γιατί; Γιατί όλοι εμείς, ο λαουτζίκος δηλαδή, έχουμε πάψει προ πολλού να βλέπουμε κόμματα και χρώματα!!!! Κι αυτό θα φανεί στις εκλογές σε 3 εβδομάδες! Και να'χετε στο νου σας κι εσείς: ούτε να το σκεφτείτε να μας "πουλήσετε", ούτε να σας ¨θολώσει" η εξουσία και το χρήμα(βλ.Ακη),όπως οι προηγούμενοι.Θα γίνετε γρήγορα παρελθόν όλοι σας!!! Καλά αποτελέσματα λοιπόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή