Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Σε ετοιμότητα ο εκλογικός μηχανισμός της Π.Ε. Πέλλας


Σε πλήρη ετοιμότητα έχει τεθεί ο εκλογικός μηχανισμός της Π.Ε. Πέλλας μετά από την προκήρυξη των εθνικών εκλογών για τις 6 Μαΐου. Συγκεκριμένα, υπάρχει μία καθημερινή ροή εγκυκλίων με οδηγίες για τη διαδικασία των εκλογών οι οποίες διεκπεραιώνονται άμεσα και σήμερα ξεκίνησε η διαδικασία διαχείρισης των υλικών. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η έκδοση της Απόφασης ορισμού των 313 βασικών εκλογικών Τμημάτων της Περιφερειακής  Ενότητας Πέλλας...

... και 2 ακόμη ειδικών εκλογικών Τμημάτων για τους ετεροδημότες. Επίσης, αναμένεται η ανακήρυξη των υποψήφιων κομμάτων και συνδυασμών. Υπάλληλος της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Πέλλας πρόκειται να μεταβεί στις κεντρικές υπηρεσίες της Αθήνας, προκειμένου να ενημερωθεί για τη χρησιμοποίηση του συστήματος μετάδοσης των αποτελεσμάτων με κινητή τηλεφωνία που εξασφαλίζει μέγιστη ταχύτητα στην έκδοση των αποτελεσμάτων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης σε δήλωσή του αναφέρει: «Καθώς το χρονικό διάστημα μέχρι την πραγματοποίηση των εκλογών είναι ελάχιστο, ο εκλογικός μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας έχει να αντιμετωπίσει σημαντικό φόρτο εργασίας. Επίσης, είναι η πρώτη φορά που η διαδικασία των εθνικών εκλογών θα ολοκληρωθεί με τη νέα δομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Αποκεντρωμένης Διοίκησης του Προγράμματος «Καλλικράτης». Η οικονομική στενότητα και η δραστική μείωση των υπαλλήλων που διαθέτει σήμερα η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας καθιστούν το έργο δυσκολότερο. Παρόλα αυτά, η δέσμευση και η υπευθυνότητα των εμπλεκόμενων υπαλλήλων εγγυάται την ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας, σύμφωνα με τη νομοθεσία και τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου