Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Τα φάρμακα μας «πιάνουν» μόνο όταν το πιστεύουμε!



Η πεποίθηση (ή η απουσία της) ότι ένα φάρμακο που παίρνουμε μπορεί να μας βοηθήσει, επηρεάζει σημαντικά την αποτελεσματικότητά του! Αυτό είναι το απρόσμενο εύρημα μιας νέας μελέτης που μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες στην φροντίδα των ασθενών.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης χορήγησαν ένα ισχυρό παυσίπονο σε ομάδα ασθενών, διαπιστώνοντας πως οι προσδοκίες που είχαν από αυτό μπορούσαν να

«Ράπισμα» στην Τουρκία από την Κομισιόν για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία



Τις προσπάθειες των τουρκικών αρχών να μετατρέψουν την Αγιά Σοφιά σε μουσουλμανικό τέμενος, εξαγγέλλοντας αναγνώσεις του Κορανίου εντός του Ναού είχε καταγγείλει στην Κομισιόν ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.
Στην ερώτησή του, ο κ. Κεφαλογιάννης, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, είχε τονίσει ότι η Αγιά Σοφιά

Δρόμος θυσίας Γιαννιτσών – Το πρόγραμμα και οι βραβεύσεις



Ο Δήμος  Πέλλας τιμώντας τη μνήμη των 120 εκτελεσθέντων Γιαννιτσιωτών την 14η Σεπτεμβρίου 1944 κατά τη Γερμανική κατοχή στα Γιαννιτσά, διοργανώνει τον ΔΡΟΜΟ ΘΥΣΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016
Η διοργάνωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με τη συνδιοργάνωση του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων ( Α.Σ.Α.Ε.Δ.)

«Πάγωμα» της συζήτησης για το χρέος αναμένοντας το ΔΝΤ



«Πάγωμα» της συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέος εν αναμονή των αποφάσεων του ΔΝΤ, είναι η στάση που υιοθετούν οι Ευρωπαίοι υπουργοί οικονομικών απέναντι στην Ελλάδα, επιχειρώντας να επαναλάβουν αυτό που έκαναν το 2012, παρά την συμφωνία του Μαΐου. Πίσω από την συζήτηση για τα προαπαιτούμενα της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ και την ανάγκη επιτάχυνσης από πλευράς της Ελλάδας, στο χθεσινό άτυπο Eurogroup της Μπρατισλάβας, αναδείχθηκε και η «αναβλητικότητα» στο θέμα του χρέους, ειδικά από τις

Συμμαχία του Νότου.¨Ηρθαν,φωτογραφήθηκαν,τα είπαν και τέλος.



Με ένα κοινό κείμενο των ηγετών των ευρωμεσογειακών χωρών του Νότου, την «Διακήρυξη των Αθηνών» όπως ονομάστηκε επισφραγίστηκε η συμμαχία του νότου στην ΕΕ.Ο Αλέξης Τσίπρας, που πήρε την σχετική πρωτοβουλία να καλέσει στην Αθήνα τους ηγέτες Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Μάλτας, Κύπρου και Πορτογαλίας τόνισε ότι στόχος είναι να αλλάξει η Ευρώπη αλλά όχι να διχαστεί.

Επί ποδός πολέμου η Θεσσαλονίκη.5.000 αστυνομικοί θα φυλάνε τον "λαοφιλή" Τσίπρα.



Σε «φρούριο» έχει μετατραπεί η Θεσσαλονίκη, ενόψει των σημερινών εγκαινίων της 81ης Διεθνούς Εκθεσης, από τον Αλέξη Τσίπρα.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται στην ομιλία του, στις 8 μ.μ., να παρουσιάσει το πρόγραμμα της κυβέρνησης για βιώσιμη ανάπτυξη και τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ενώ θα κάνει και απολογισμό του κυβερνητικού έργου.

Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κώστα Καραμανλή



Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε με τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ και συζήτησαν για όλα τα θέματα της επικαιρότητας.
Ακόμη κι αν τίποτα απ’ όσα ακούγονται τον τελευταίο καιρό για τις σχέσεις καραμανλικών και μητσοτακικών δεν ισχύει, ακόμη κι αν όλα όσα ψιθυρίζονται είναι υπερβολές, μία συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κώστα Καραμανλή είναι είδηση.O Κυριάκος

Πώς η Κύπρος σε ένα χρόνο μηδένισε το έλλειμμα και φέτος θα έχει ανάπτυξη 3%



Το «θαύμα» της Κύπρου έχει εξήγηση. Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης αποκάλυψε τη συνταγή της επιτυχίας. Ο «Βηματοδότης» έχει τις λεπτομέρειες:Συναίσθημα θαυμασμού (για το επίτευγμα των αδελφών Κυπρίων) και μελαγχολίας για την κατάσταση της Ελλάδας κατέκλυσε το κοινό που βρισκόταν την Πέμπτη σε εκδήλωσης του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» στον έκτο όροφο

Αλ Κάιντα: Θα κάνουμε χιλιάδες "11ες Σπτεμβρίου"



O ηγέτης της Αλ Κάιντα Αϊμάν αλ Ζαουάχρι απείλησε τις ΗΠΑ ότι η τρομοκρατική οργάνωση θα επαναλάβει τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου «χιλιάδες φορές», σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο με αφορμή την 15η επέτειο των πολύνεκρων χτυπημάτων στη Νέα Υόρκη. Η 11η Σεπτεμβρίου είναι «το αποτέλεσμα των εγκλημάτων σας εναντίον μας» τόνισε ο Ζαουάχρι στο βίντεο που προβλήθηκε σε λογαριασμούς τζιχαντιστών στο Διαδίκτυο απευθυνόμενος στις ΗΠΑ.

Ειδικός φρουρός σκότωσε το γείτονά του επειδή είχε δυνατά τη μουσική



Μια ανθρώπινη τραγωδία εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην Καλλιθέα όταν ένας ειδικός φρουρός εκτός υπηρεσίας πυροβόλησε και σκότωσε  ομογενή από τη Ρωσία.Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις έξι το απόγευμα σε πολυκατοικία στην οδό Ιφιγενείας, όταν ο 30χρονος ειδικός φρουρός εκτός υπηρεσίας πυροβόλησε με το υπηρεσιακό του περίστροφο και εκτέλεσε το γείτονά του. 

Σχέδιο για ασφαλιστική ενημερότητα και στους χρεωμένους του ΟΑΕΕ



Με μοναδική προϋπόθεση την πληρωμή των τρεχουσών εισφορών θα χορηγείται ενημερότητα σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.
Το υπουργείο Εργασίας εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην έκδοση ασφαλιστική ενημερότητας σε χιλιάδες οφειλέτες κυρίως του ΟΑΕΕ.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το θέμα έχει τεθεί στους εκπροσώπους των

Eurogroup: Εφαρμόστε τα προαπαιτούμενα και μετά η δόση.



Την επόμενη εβδομάδα θα μεταβούν οι εκπρόσωποι των θεσμών στην Αθήνα για προπαρασκευαστικές συναντήσεις, όπως δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, μετά το πέρας της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στη Μπρατισλάβα.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 10/9



ΚΡΙΟΣ
Γενικά
Ο Ερμής σε ωθεί να επανεξετάσεις μια συνεργασία, καλό είναι όμως να μείνεις στο «τεχνικό» μέρος της υπόθεσης, αφού, αν αναλωθείς σε προσωπικά θέματα, κινδυνεύεις να παγιδευτείς σε έναν λαβύρινθο σκέψεων και συναισθημάτων, χωρίς να μπορείς να δώσεις λύσεις. Επιπλέον, φαίνεται ότι πρέπει να δώσεις μεγαλύτερη σημασία στα αιτήματα ενός αγαπημένου σου προσώπου.

Σαν σήμερα Σαββάτο 10 Σεπτεμβρίου



 


Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Φυματίωση -Πώς κολλάει, ποιοι κινδυνεύουν.



Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος φυματίωσης για τους νοσηλευόμενους ασθενείς, δήλωσε ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Στρατής Πλωμαρίτης, σχολιάζοντας καταγγελία του εκτελεστικού γραμματέα της (ΠΟΕΔΗΝ), Πέτρου Κετικίδη, ότι 15 εργαζόμενοι κλινικής μεγάλου νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκης είχαν θετική δερμοαντίδραση σε Μantoux.
Ο κ. Πλωμαρίτης, ο οποίος είναι παθολόγος με ειδικότητα στην λοιμωξιολογία και έχει

Πιλότοι σκέτα "αστροπελέκια".Ξεκίνησαν για Κουάλα Λουμπούρ και βρέθηκαν στη...Μελβούρνη



Αλμπάνηδες οδηγούς, καπετάνιους και πιλότους έχουμε δει πολλές φορές. Ωστόσο, το παρακάτω περιστατικό δεν έχει προηγούμενο. Μία πτήση από το Σίδνεϊ, με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ, κατέληξε κατά λάθος στη… Μελβούρνη, επειδή ο πιλότος εισήγαγε λάθος συντεταγμένες, όπως προέκυψε μετά από έρευνα!
Ο λόγος για την πτήση της AirAsia, που πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαρτίου του 2015,

Διπλός ελληνικός θρίαμβος στους Παραολυμπιακούς του Ρίο



Ενα ασημένιο και ένα χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν χθες στο Ρίο οι Ελληνες Παραολυμπιονίκες, ανεβάζοντας την ελληνική σημαία στον υψηλότερο ιστό.
Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης πήρε ΄το χρυσό μεττάλλιο στην σφαιροβολία της κατηγορίας F32 σπάζοντας 3 φορές το παγκόσμιο ρεκόρ στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.
Ο Κωνσταντινίδης με βολή στα 10 μέτρα και 39 εκατοστά, επίδοση που αποτελεί νέο

Κύκλωμα εξαπατά χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης



Εξιχνιάστηκε, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπόθεση εξαπάτησης πολιτών,μέσω υποτιθέμενων διαδικτυακών στοιχηματισμών, ενώ σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος ενός 19χρονου και μίας 31χρονης. Αρχικά, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε χρήστη γνωστού μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος είχε δημιουργήσει «προφίλ» και προσέγγιζε άλλους χρήστες, υποσχόμενος ότι δήθεν διαθέτει

Ο «Χάτσικο» της Λακωνίας - Καθόταν δίπλα στο πτώμα του νεκρού αφεντικού του



Πολλά είναι τα προβλήματα στη Λακωνία και συγκεκριμένα στο χωριό Βλαχιώτης, μετά τις καταιγίδες που έπληξαν την περιοχή τα ξημερώματα της Τετάρτης και κόστισαν τη ζωή σε έναν 77χρονο άνδρα.
Όπως μετέδωσε, η ΕΡΤ, η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον άτυχο άνδρα, καθώς στην προσπάθεια του να ελευθερώσει τον σκύλο του που ήταν δεμένος σε έναν κορμό δέντρου,

Νέες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο



Συνεχίζονται για ακόμη μία φορά οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ χθες πέντε αεροσκάφη (τέσσερα σε σχηματισμό και ένα μεμονωμένο) προχώρησαν σε τέσσερις παραβάσεις του F.I.R. Αθηνών και μια παραβίαση του εθνικού εναερίου χώρου στο βορειοανατολικό κα νοτιοανατολικό Αιγαίο.Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Απόστρατος καταδρομέας σε Καμμένο: Γιατί φοράς στολή;



Οξύτατη επίθεση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο για την επιλογή του να εμφανίζεται δημοσίως φορώντας στρατιωτικές στολές, κάνει απόστρατος στρατηγός, με ανοιχτή επιστολή του που δημοσιεύτηκε στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Η επιστολή ανακοινώθηκε με αφορμή την τελευταία υπουργική εμφάνιση με στολή που έφερε διακριτικά των δυνάμεων υποβρυχίων καταστροφών.

Στοιχεία-σοκ για την Ελλάδα της κρίσης: Αύξηση 30% των αυτοκτονιών



Στις μέρες μας, οι αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις, σχεδόν σε όλες τις χώρες που βρίσκονται σε κατάσταση οικονομικής κρίσης. Δυστυχώς, η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών των χωρών, παρουσιάζοντας στα χρόνια της κρίσης μια αύξηση των αυτοκτονιών, τουλάχιστον της τάξης του 30% και ανάλογη αύξηση των αποπειρών αυτοκτονίας.

Ρύθμιση-ανάσα για χρέη στα Ταμεία



Νέο σχέδιο για να περιοριστεί η «τρύπα» των οφειλών στα Ταμεία επεξεργάζεται το Υπουργείο Εργασίας. Το πλάνο προβλέπει παροχή κινήτρων στους οφειλέτες για την αποπληρωμή των χρεών τους.Το αρμόδιο υπουργείο μελετά με κάθε λεπτομέρεια το σενάριο «παγώματος» των παλαιών οφειλών για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ακολούθως, όσοι χρωστούν θα έχουν από την 1 Ιανουαρίου του 2017 την υποχρέωση να καταβάλλουν αποκλειστικά τις νέες οφειλές.

Ειρηνοδικείο αποφάσισε επιστροφή 13ου και 14ου μισθού σε δημόσιο υπαλλήλο.



Μια απόφαση που, αν τελεσιδικήσει, θα επιφέρει πονοκέφαλο στην κυβέρνηση και στο οικονομικό επιτελείο, εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας.
Το δικαστήριο, δικαιώνει υπαλλήλους και διατάσσει το Δημόσιο να τους καταβάλει τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας.
Το Ειρηνοδικείο μάλιστα, αντικρούει τους ισχυρισμούς περί δημοσιονομικού ελλείμματος

Στα 5,534 δισ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου



Μείωση στα 5,534 δισ. ευρώ σημείωσαν τον Ιούλιο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα από 5,930 δισ. ευρώ που ήταν τον Ιούνιο. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία για την πορεία εξέλιξης των μεγεθών της γενικής κυβέρνησης και αποτυπώνει την πολιτική του υπουργείου Οικονομικών για τη σταδιακή εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τους ιδιώτες. Τον ίδιο μήνα, οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων ανήλθαν σε 1,356 δισ. ευρώ έναντι 1,311 δισ. ευρώ, τον προηγούμενο μήνα Ιούνιο.

Παγκόσμια ανησυχία.O Κιμ Γιονγκ Ουν "πάτησε" το κουμπί των πυρηνικών.



Την πέμπτη και ισχυρότερη πυρηνική δοκιμή πραγματοποίησε το καθεστώς της Βορείου Κορέας, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν αρχικά τα μέσα ενημέρωσης της Σεούλ και επιβεβαίωσε στη συνέχεια η Πιονγιάνγκ. Από την έκρηξη σημειώθηκε ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
«Η έκρηξη είχε ισχύ περίπου 10 κιλοτόνων, γεγονός που σημαίνει ότι η πυρηνική βόμβα που δοκιμάστηκε είναι η ισχυρότερη που έχει κατασκευάσει η Βόρεια Κορέα μέχρι

Θεσσαλονίκη: Ισόβια σε 48χρονο αστυνομικό που έπνιξε την 7χρονη κόρη του



Ισόβια επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) Θεσσαλονίκης στον 48χρονο αστυνομικό που ομολόγησε ότι έπνιξε τον περασμένο Ιούνιο την 7χρονη κόρη του στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, γεγονός που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.
Το έγκλημα αποκαλύφθηκε, όταν ο δράστης, ο οποίος υπηρετούσε στα ΜΑΤ, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Άμεση Δράση κι ανέφερε σε συνάδελφό του ότι σκότωσε το παιδί του,

Σαρωτικές αλλαγές στο Γυμνάσιο.Σε ποια μαθήματα θα δίνουν εξετάσεις.Ποια κόβονται.



Ο περιορισμός των μαθημάτων που εξετάζονται τον Ιούνιο, η μετατροπή των τριμήνων σε τετράμηνα, η επέκταση της ενισχυτικής διδασκαλίας, η πιλοτική περιγραφική αξιολόγηση, ο εξορθολογισμός της ύλης, η μείωση των ωρών διδασκαλίας, η αλλαγή του τρόπου εφαρμογής βιωματικών δράσεων και συνθετικών εργασιών, καθώς και η θέσπιση της ημέρας σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, είναι οι αλλαγές που θα ισχύσουν από φέτος σε όλα τα γυμνάσια της χώρας.

Κυριάκος: Τέλος η υπερφορολόγηση - Μείωση ΕΝΦΙΑ 30%



«Όλοι σκέφτονται το πως θα μπουν στο Μαξίμου, εμένα δεν με ενδιαφέρει το πως θα μπω, με ενδιαφέρει το πώς θα βγω κάποια στιγμή». Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα με το οποίο προσεγγίζει την επιδίωξή του να κερδίσει τις επόμενες εκλογές και να σχηματίσει «κυβέρνηση των αρίστων» στην οποία «θα υπάρχουν και στελέχη έξω από τη πολιτική».

Οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. για τους γονείς που έχουν ανήλικα παιδιά



Οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. για τους γονείς που έχουν ανήλικα παιδιά
Στις 12 Σεπτέμβριου ανοίγουν τα σχολεία και για αυτό η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση με συμβουλές για τους γονείς που έχουν ανήλικα παιδιά.
Ειδικότερα, οι γονείς πρέπει να φροντίζουν κάθε παιδί να γνωρίζει:

Επιδοτήσεις έως 100.000 ευρώ για τη δημιουργία μικρών συνεταιρισμών



Πακέτο μέτρων για τη στήριξη του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα με τη χορήγηση κινήτρων για δημιουργία μικρών συνεταιρισμών, προωθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάοτυξης.
Σύμφωνα με το Εθνος, μικροί παραγωγοί που ασχολούνται με το ελαιόλαδο ή κτηνοτρόφοι μπορούν να συνεταιρισθούν και να κινούνται στην αγορά με κοινό συνεταιριστικό ΑΦΜ. 
Για τους συνεταιρισμούς οι οποίοι μπορούν νε λειτουργήσουν ακόμη και με μόλις πέντε

Περικοπές στις συντάξεις και κάτω από τα 1.300 €!



Το «κούρεμα» των επικουρικών δεν γλίτωσαν, τουλάχιστον με βάση τα πρώτα εκκαθαριστικά σημειώματα που άρχισαν να αναρτώνται στις ιστοσελίδες των Ταμείων, συνταξιούχοι οι οποίοι ήλπιζαν ότι θα τις αποφύγουν. Συνταξιούχος του ΙΚΑ με αρχική κύρια σύνταξη 1.029,86 ευρώ και επικουρική του τ. ΕΤΕΑΜ 293,10 ευρώ (μεικτά 1.322,96 ευρώ) και καταβαλλόμενο συνολικό ποσό συντάξεων 1.033,67 ευρώ (847,08 ευρώ κύρια + 186,59 ευρώ επικουρική) είχε μείωση... 10 ευρώ στην επικουρική καθώς έλαβε 176,03 ευρώ (βλ.

"Κούρεμα" κόκκινων δανείων άρχισαν να σκέφτοναι και οι Τράπεζες



Προς «κούρεμα» των προβληματικών δανείων προσανατολίζονται οι τράπεζες ως λύση για την αντιμετώπισή τους καθώς η έτερη επιλογή που προέκριναν μέχρι πρότινος, δηλαδή η πώλησή τους σε funds αποδεικνύεται ζημιογόνα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα funds για να αναλάβουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs) που «βαραίνουν» τους ισολογισμούς των τραπεζών ζητούν πολύ χαμηλές τιμές, περίπου στο 25% της ονομαστικής αξίας του δανείου.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 9/9



ΚΡΙΟΣ
Γενικά
Ο Πλούτωνας επισημαίνει ότι στη ζωή σου κλείνει ένας ακόμη κύκλος και δεν υπάρχει κανένας λόγος να «γαντζωθείς» από πρόσωπα ή καταστάσεις, που δεν σε αφορούν πια! Αντίθετα, αν χρειαστεί, μην διαστάσεις να ξεκινήσεις από το μηδέν, αφού όλα θα πάνε καλύτερα από όσο υπολόγιζες. Μπορείς ακόμη να ψάξεις τις κρυφές πτυχές μιας υπόθεσης.

Σαν σήμερα Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου


 


Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Νέο ελπιδοφόρο φάρμακο για το «Αλτσχάιμερ»



Πολλά υποσχόμενο φαίνεται να είναι ένα νέο φάρμακο αντισωμάτων κατά της νόσου Αλτσχάιμερ, καθώς καταστρέφει τις χαρακτηριστικές τοξικές «πλάκες» της πρωτεΐνης βήτα αμυλοειδούς, που συσσωρεύονται στον εγκέφαλο των ασθενών.
Η δραστική ουσία, που προηγουμένως είχε δοκιμασθεί με επιτυχία σε πειραματόζωα, φαίνεται να προστατεύει ιδιαίτερα όσους βρίσκονται ακόμη στο αρχικό στάδιο της νόσου,

Ισλαμιστές ήθελαν να ανατινάξουν την Παναγία των Παρισίων!



Ισλαμιστές επιχείρησαν να ανατινάξουν το σύμβολο των Καθολικών Χριστιανών και πηγή έμπνευσης του Βίκτωρος Ουγκό τον διάσημο καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων.
Η αστυνομία εντόπισε τα ξημερώματα της Κυριακής κοντά στην εκκλησίας της Παναγίας των Παρισίων ή αλλιώς γνωστή ως Notre-Dame de Paris, ένα αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες μέσα στο οποίο βρέθηκαν επτά φιάλες υγραερίου.

Θετικοί σε φυματίωση 15 εργαζόμενοι σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης



Θετικοί στην εξέταση Mantoux (μαντού) που γίνεται για τη διάγνωση φυματίωσης, βρέθηκαν περίπου 15 εργαζόμενοι σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκτελεστικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Πέτρος Κετικίδης.

ΓΣΕΒΕΕ: 18.000 λουκέτα, 55.500 άνεργοι τους επόμενους μήνες



Μπαράζ λουκέτων, που θα οδηγήσουν σε νέες στρατιές ανέργων, αναμένει το επόμενο εξάμηνο η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ).
Οπως προκύπτει από την τελευταία εξαμηνιαία έρευνά της, τους προσεχείς μήνες περισσότερες από 18.000 μικρές επιχειρήσεις προβλέπεται ότι θα… κατεβάσουν ρολά, με συνέπεια περίπου 22.500 μισθωτοί να χάσουν τη δουλειά τους. «Εάν συμπεριλάβουμε και

Φρίκη! 46χρονος ασελγούσε σε 10χρονο κοριτσάκι



Συνελήφθη στην περιοχή του Ρέντη, ένας 46χρονος ιδιωτικός υπάλληλος, κατηγορούμενος για αποπλάνηση παιδιού και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια. Όπως διαπιστώθηκε, ο συλληφθείς ασελγούσε σε βάρος 10χρονης, η οποία ήταν κόρη της συντρόφου του, όταν εκείνη απουσίαζε από το σπίτι.
Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα

Έρχεται ρύθμιση «ανάσα» για χρέη στα Ταμεία – Ποιοι θα ωφεληθούν



Να αρχίσει να πέφτει και πάλι ζεστό χρήμα στα Ταμεία επιχειρεί η ελληνική πλευρά, όμως θα πρέπει να πουν το “ναι” και οι δανειστές. Με μια τριπλέτα μέτρων το υπουργείο Εργασίας επιχειρεί να δώσει ανάσα και στους οφειλέτες, αλλά και στα Ταμεία που βλέπουν τα έσοδά τους να πέφτουν.
Έτσι μελετάται το πάγωμα των παλιών οφειλών για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα με τους

Φοροεπιδρομή σε καύσιμα,τσιγάρα καφέ παρά τις διαψεύσεις.



Από 4 ως και 10 λεπτά το λίτρο οι αυξήσεις στα καύσιμα από τον Οκτώβριο - Από 0,50 λεπτά ως και ένα ευρώ οι αυξήσεις στα τσιγάρα
Με... επιδρομή φόρων σχεδιάζει να καλύψει την «τρύπα» στα έσοδα η κυβέρνηση. Έτσι, τρεις μήνες νωρίτερα από το αρχικό σχέδιο, από 1η Οκτωβρίου δηλαδή, έρχεται η «εκτίναξη» των ειδικών φόρων.

Άγρια επεισόδια στο κέντρο προσφύγων Διαβατών.



Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης κέντρο υποδοχής προσφύγων στα Διαβατά, όπου φιλοξενούνται 973 πρόσφυγες και μετανάστες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, τα επεισόδια ήταν τόσο εκτεταμένα που οι ΜΚΟ αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν.
Οι μετανάστες διαμαρτύρονται, καθώς εδώ και λίγες μέρες έχουν πληροφορηθεί πως το camp

Καυτό φθινόπωρο για Ελλάδα “βλέπουν” αναλυτές.



Ένα νέο θερμό φθινόπωρο στο μέτωπο της ελληνικής κρίσης διακρίνουν στον ορίζοντα Γερμανοί αναλυτές, με αφορμή τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο πεδίο υλοποίησης των συμπεφωνημένων μεταρρυθμίσεων. Οι καθυστερήσεις αυτές μάλιστα, όπως έγραψε τη Δευτέρα η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, ενδέχεται να οδηγήσουν σε σημαντική καθυστέρηση στην εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, που δεν θα

Aποκάλυψη. Σκέψεις για μεταφορά των προσφύγων σε κλειστούς χώρους και διαμερίσματα των Γιαννιτσών.




Οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο καταυλισμό προσφύγων στα πρώην σφαγεία των Γιαννιτσών σε συνδιασμό με την πίεση που ασκείται από την Κομισιόν για μια «πιο μόνιμη λύση» φέρνουν νέες σκέψεις στους κυβερνητικούς.Έτσι σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες ήδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με επιχειρηματία της περιοχής που διαθέτει τεράστιες πρώην βιομηχανικές εγκαταστάσεις για την ενοικίασή τους.Οι συζητήσεις