Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Βελτιώστε την απόδοση του καλοριφέρ σας μ'ένα απλό τρικ.



Υπάρχει ένας γρήγορος και πανεύκολος τρόπος για να βελτιώσετε την απόδοση του καλοριφέρ σας. Με αυτό το trick θα καταφέρετε να έχετε περισσότερη ζέστη μέσα στο σπίτι σας και να κάνετε οικονομία.
Τι θα χρειαστείτε. Το μόνο που χρειάζεστε για να πετύχετε αυτό το trick είναι λίγη αυτοκόλλητη ταινία και αλουμινόχαρτο.Θέρμανση στο Χώρο σας με 0,10 Ευρώ την Ημέρα.Με αυτό το trick το καλοριφέρ σας θα αποδίδει πολύ καλύτερα.Κολλήστε με

Εκδήλωση με θέμα «Παράδοση-Η μνήμη του λαού» στην Έδεσσα



Ο Σύλλογος Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής και Χορού Έδεσσας και η «Ενωμένη Ρωμιοσύνη», με την υποστήριξη και συνεργασία της Π.Ε. Πέλλας και τον Σύλλογο Φίλων Γηροκομείου Έδεσσας σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα: 
«Παράδοση - Η μνήμη του λαού», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 11:00 π.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας (πρώην Νομαρχία).

CERN: Ξεπεράστηκε η ταχύτητα του φωτός!!!



Κι όμως στον πειραματικό σταθμό του CERN επετεύχθη το ακατόρθωτο. Η… ταχύτητα του φωτός ξεπεράστηκε!!!
Αυτό υποστηρίζουν τουλάχιστον επιστήμονες, οι οποίοι, όπως λένε, ανίχνευσαν σωματίδια, συγκεκριμένα ορισμένα νετρίνια, τα οποία έφθασαν στο προορισμό τους 60 nanoseconds πιο γρήγορα από το φως.
“Έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση για τα αποτελέσματά μας. Ελέγξαμε και ξαναελέγξαμε για

Σύγκληση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Σκύδρας



Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σκύδρας συγκαλείται σε τακτική συνεδρίαση στο Δημαρχείο, τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016 κι ώρα 12:00΄, μετά από πρόσκληση της
Προέδρου της Κατερίνας Ιγνατιάδου Δημάρχου Σκύδρας, με τα εξής θέματα στην ημερήσια διάταξη:

Κοπή Βασιλόπιτας από την ΥΠΕΡκαρναβαλική Ομάδα Αλμωπίας



H ΥΠΕΡκαρναβαλική Ομάδα Αλμωπίας  πραγματοποίησε την καθιερωμένη (από την ίδρυση της) κοπή της Βασιλόπιτας.
Σε όπως πάντα χαρούμενο και ΥΠΕΡκαρναβαλικό κλίμα, παράλληλα συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες του φετινού  μας θέματος και  ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός  του νέου άρματος  το οποίο  είναι ήδη υπό κατασκευή.

Βράβευση μαθητών Σχολείου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης από τον Μητροπολίτη κ.Ιωήλ



Βραβεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος επέδωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ στους δεκατέσσερεις μαθητές και τους διδασκάλους του Σχολείου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Εδέσσας το μεσημέρι της Τρίτης 12 Ιανουαρίου 2016 στην αίθουσα υποδοχής της Ιεράς Μητροπόλεως.

Αντίθετο το 73,5% των Ελλήνων στο ασφαλιστικό Τσίπρα.Πανικός στην κυβέρνηση.



Οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό βρίσκουν αντίθετο το 73,5% των πολιτών ενώ εφτά στους δέκα φοβούνται πως τα οικονομικά του νοικοκυριού τους θα χειροτερεύσουν μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες.Την δυσαρέσκεια των πολιτών για τις κυβερνητικές πολιτικές, τις αρνητικές προσδοκίες για την οικονομία αλλά και τις σημαντικές μετατοπίσεις στην δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, κατέγραψε η τελευταία δημοσκόπηση του

Συνάντηση Μαθηματικών στα Γιαννιτσά την Κυριακή 24 Ιανουαρίου



Η Ομάδα Μαθηματικών Γιαννιτσών προσκαλεί τους μαθηματικούς της πόλης των Γιαννιτσών και των γύρω περιοχών σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 στις 6 μ.μ. στο εργαστήριο πληροφορικής του 1ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, ώστε να συζητηθούν οι παρακάτω στόχοι (ή/και να τεθούν νέοι):

Στη φυλακή πατέρας από την Έδεσσα για ασέλγεια σε βάρος των παιδιών του



Προκλητικός για όσα κατηγορήθηκε ότι έκανε στα δύο του παιδιά, ηλικίας 6 και 7 χρόνων, ήταν στο δικαστήριο αγρότης από την Πέλλα, ο οποίος καταδικάστηκε για ασέλγεια σε κάθειρξη 13 χρόνων. «Δεν έκανα εγώ το σημάδι στο παιδί, στον ύπνο του έπεσε με... δύναμη πάνω μου», ισχυρίστηκε, εξοργίζοντας το ακροατήριο του μικτού ορκωτού δικαστηρίου Θεσσαλονίκης.Ο 44χρονος συνελήφθη με ένταλμα του ανακριτή Έδεσσας, όταν καταγγέλθηκε από τη μητέρα των παιδιών, με την οποία είχαν χωρίσει και ρύθμιζαν το

Mάνα και πατριός σκότωσαν τον 23χρονο Σπύρο.



Δραματική εξέλιξη έχει το προ πενταετίας έγκλημα σε βάρος του 23χρονου Κωστή Πολύζου στη Σιάτιστα Κοζάνης καθώς σήμερα η αστυνομία συνέλαβε τη μητέρα και τον πατριό του νεαρού ως κατηγορούμενους για την άγρια δολοφονία. Η υπόθεση είχε απασχολήσει και την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη όπου είχαν καταφύγει οι γονείς μετά την «εξαφάνιση» του νέου.
Το ζευγάρι συνελήφθη στο σπίτι όπου διέμεναν τα τελευταία χρόνια στην Ελευσίνα μετά

Κοπή πίτας στο Κ.Δ.Α.Π. – μεΑ. της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π



Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, στις 10.30 το πρωί, στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-μεΑ) στα Γιαννιτσά, η καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας του Κέντρου της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας. 
Την πίτα έκοψε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Φίλων του ΚΔΑΠ-μεΑ κ. Χρήστος Παπαδόπουλος, ο οποίος, αφού ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους, αναφέρθηκε στην εποικοδομητική συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Δημοτικής Αρχής,

Νέες συντάξεις.Ποιες και πόσο μειώνονται(ΠΙΝΑΚΑΣ)



Tο υπουργείο Εργασίας έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή πίνακες με παραδείγματα για το ποιες θα είναι οι συντάξεις των νέων συνταξιούχων με τον «νόμο Κατρούγκαλου. Από τους πίνακες φαίνεται ότι δίνεται «μπόνους» σε όσους έχουν λιγότερα έτη ασφάλισης καθώς θα πάρουν περισσότερη σύνταξη απ' ότι προέβλεπε το Ασφαλιστικό Λοβέρδου.
Στα 15 και στα 18 χρόνια ασφάλισης, το σχέδιο Κατρούγκαλου δίνει μεγαλύτερες συντάξειςΑντιθέτως, πλην ορισμένων εξαιρέσεων παίρνουν μικρότερες συντάξεις όσοι

Ποιους φόρους θα επηρεάσουν οι νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων



H υπουργική απόφαση για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, που υπογράφηκε την περασμένη Τρίτη, προφανώς θα επηρεάσει και μια σειρά φόρων, τελών και τεκμηρίων, στους οποίους έρχονται μειώσεις.
Η αναδρομική ισχύς των νέων αντικειμενικών αξιών θα υποχρεώσει τις εφορίες να επανεκκαθαρίσουν τον φόρο για όλες τις κληρονομιές, γονικές παροχές, αγοραπωλησίες του δεύτερου εξαμήνου του 2015.

Μπλόκα οργής.Χωρίς προηγούμενο η μαζική συμμετοχή αγροτών στην Πέλλα.



Tην άποψη ότι ο Γ. Κατρούγκαλος δεν έθεσε κάτι καινούργιο στο τραπέζι εκφράζουν οι αγρότες, οι οποίοι εμφανίζονται διατεθειμένοι να παραμείνουν στα μπλόκα, αξιώνοντας κατ' ιδίαν συνάντηση με τον τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Το μεσημέρι της Παρασκευής, σε κεντρικά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου βρίσκονταν παρατεταγμένα 15.000 τρακτέρ, ενώ χιλιάδες αγρότες είναι αποφασισμένοι να σκληρύνουν τη στάση τους, ζητώντας από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στις αλλαγές που σχεδιάζει

Αντιπολεμική εκδήλωση στις 31/1 στα Γιαννιτσά


Πάνω από 100.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα



Περισσότερα από 100.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα το εννεάμηνο που έχει αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με το πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργο Αδαμίδη, οι οφειλέτες χρωστούσαν λογαριασμούς άνω των 1.000 ευρώ.
Ο ίδιος τόνισε ότι περίπου δύο εκατομμύρια καταναλωτές αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς ηλεκτροδότηση, με συνέπεια τα ληξιπρόθεσμα χρέη να πνίγουν την ΔΕΗ, καθώς αγγίζουν τα 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σάββατο 23/1



ΚΡΙΟΣ
Γενικά
Η Σελήνη στον Καρκίνο αναμένεται να δημιουργήσει μια αστάθεια στο σύνολο των υποθέσεων σου, θέτοντας επιπλέον ένα ζήτημα αξιοπιστίας σε ένα οικογενειακό ή περιουσιακό σου ζήτημα. Όλα αυτά όμως, είναι προσωρινά και δεν φαίνεται τελικά να έχουν σοβαρές συνέπειες. Αντίθετα στον επαγγελματικό τομέα αναμένονται αλλαγές και ανατροπές, οπότε... ανασκουμπώσου και μην θεωρείς τίποτα σαν δεδομένο.

Σαν Σήμερα, Σάββατο 23 Ιανουαρίου

 

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Στη συνεδρίαση για τις Γερμανικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις ο Γρηγόρης Στάμκος



Στη συνεδρίαση της διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων συμμετείχε την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδος περιόδου 1940 – 1945. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Βουλής των Ελλήνων και στόχο είχε την ενημέρωση και το συντονισμό των ενεργειών για την προσπάθεια διεκδίκησης των Γερμανικών αποζημιώσεων.

Οι 7 απλοί τρόποι για να βάλετε φρένο στη γρίπη



Η έλευση της γρίπης είναι, πλέον, γεγονός. Ο καιρός αγρίεψε για τα καλά και πέρα από τη σύσταση για εμβολιασμό, για αποφυγή συνάθροισης σε κλειστούς χώρους κ.τ.λ., είναι απαραίτητο να θωρακίσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα με τα κατάλληλα και απαραίτητα διατροφικά συστατικά.Η σημασία της σωστής διατροφής και η επαρκής πρόσληψη των κατάλληλων διατροφικών συστατικών βοηθάει στον σχηματισμό ουσιών που συντελούν στη σωστή άμυνα και στην ανοσία του οργανισμού. Σύμφωνα με τον Χάρη

Κοπή Βασιλόπιτας την Τετάρτη 27/1 από το «Βαρόσι» Έδεσσας



O Πολιτιστικός Σύλλογος "ΒΑΡΟΣΙ" Έδεσσας, καλεί τα μέλη και τους φίλους του στην εκδήλωση κοπής Βασιλόπιτας, την Τετάρτη 27/ 01/ 2016, ώρα 6:30 μ,μ, , στο Ξενοδοχείο Βαρόσι 4 εποχές.
Με τιμή
το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ελάφρυνση χρέους με σκληρά ανταλλάγματα



Mήνυμα στην Ευρώπη, αλλά κυρίως στην Ελλάδα, έστειλε η Κριστίν Λαγκάρντ αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Η επικεφαλής του ΔΝΤ επιβεβαίωσε το γεγονός ότι το Ταμείο θα είναι κυρίαρχο από εδώ και στο εξής στο ελληνικό πρόγραμμα.
«Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την Ελλάδα στην εφαρμογή του προγράμματος, την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού αλλά και στη σημαντική ανακούφιση του χρέους», είπε η κ.

Γεωργιάδης τέλος από τη Νέα Δημοκρατία.Τι δηλώνει στην παραίτησή του.



Σταματά να παρέχει τις υπηρεσίες του στη ΝΔ μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση που έχει προκύψει με τις εις βάρος του κατηγορίες ο Νίκος Γεωργιάδης.Σε δήλωσή του το στέλεχος της ΝΔ κάνει λόγο για πόλεμο λάσπης και τονίζει:
«Ο πόλεμος λάσπης συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Καταλαβαίνω ότι πίσω από αυτό κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες. Θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου με όλα τα νόμιμα μέσα και θα σταματήσω άμεσα να παρέχω τις υπηρεσίες μου στη Νέα Δημοκρατία».
Το θέμα προέκυψε με δημοσίευμα περιοδικού που αναφέρει ότι ο κύριος Γεωργιάδης είχε

Άκαρπη η συνάντηση Καντρούγκαλου-αγροτών.



Ακαρπη απέβη η συνάντηση που είχε χθες το απόγευμα,ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων Ελλάδας.Οι δύο πλευρές συζήτησαν τις θέσεις τους σχετικά με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.Ο κ. Κατρουγκαλος διευκρίνισε, κρίσιμα σημεία του προσχεδίου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και στη συνέχεια αντάλλαξε προτάσεις και επιχειρήματα επί των επίμαχων ζητημάτων που απασχολούν τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και του

Πώς ο Αλέξης Τσίπρας έγινε περίγελος στο Νταβός



Σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για την εμφάνισή του στο Νταβός ασκεί η γερμανική εφημερίδα Die Welt, η οποία αναφέρει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός έδωσε την εντύπωση ενός «ξεροκέφαλου» ηγέτη που δεν έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης.
Σε άρθρο που τιτλοφορείται «Πώς ο Αλέξης Τσίπρας έγινε περίγελος του Νταβός», η γερμανική εφημερίδα σχολιάζει με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο τη «μονομαχία» του Έλληνα

Η φράση-ύβρις του Σόιμπλε “είναι η εφαρμογή ανόητε” δεν αφορά μόνο τον Πρωθυπουργό



Δυστυχώς, ήταν πολλοί αυτοί που χάρηκαν ακούγοντας την απαράδεκτη φράση του Βόλφκανγκ Σόιμπλε. Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό της Ελλάδας του είπε, πουλώντας πνεύμα: “είναι η εφαρμογή ανόητε”…
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών χρησιμοποίησε τη φράση αυτή, παραφράζοντας μία γνωστή ατάκα από την προεκλογική καμπάνια του Μπιλ Κλίντον το 1992, αναφερόμενος στην ανάγκη να προχωρήσουν το πρόγραμμα και οι μεταρρυθμίσεις.

Το ΕΚΓ στο πλευρό των αγροτών



Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ εκφράζει τη συμπαράσταση των εργαζομένων στον Αγροτικό κόσμο της Χώρας μας, στον αγώνα επιβίωσης που δίνει μετά το εξοντωτικό ΚΑΙ για τον Κλάδο τους, Νομοσχέδιο –για το Ασφαλιστικό.
Το άδικο ασφαλιστικό, η δυσβάσταχτη φορολογία, η ακρίβεια στα αγροτικά εφόδια, η κατάρρευση των τιμών στα αγροτικά προϊόντα, οδηγούν τα αγροτικά νοικοκυριά σε αφανισμό και στρώνουν το έδαφος στις πολυεθνικές εταιρείες για τον πλήρη έλεγχο της αγροτικής παραγωγής της χώρας μας.

Πυκνώνουν τα μπλόκα των αγροτών



Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε όλη την Ελλάδα, με ενίσχυση των μπλόκων.
Ολοκληρώθηκε η γενική συνέλευση των αγροτών του μπλόκου των Τεμπών, με αντικείμενο την κλιμάκωση του αγώνα τους αλλά τον συντονισμό των μπλόκων προς την κατεύθυνση αυτή.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις που λήφθηκαν, σήμερα Παρασκευή από τις 12.00 μέχρι και τις 2.00 μ.μ. οι αγρότες χωρίς τρακτέρ και οχήματα, θα αποκλείσουν, το οδόστρωμα οπότε και

2 νέα ναυάγια στο Αιγαίο - 15 νεκροί μέχρις στιγμής σε Φαρμακονήσι και Καλόλιμνο



Δύο νέα ναυάγια σκαφών που μετέφεραν πρόσφυγες και μετανάστες σημειώθηκαν στο Αιγαίο και η τραγωδία δεν έχει τέλος.

Έξι παιδιά και μία γυναίκα ανασύρθηκαν νεκροί, όταν το ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν συνολικά 48 άτομα, προσέκρουσε τα μεσάνυχτα στα βράχια στα ανατολικά των ακτών του Φαρμοκονησίου και βυθίστηκε.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 22/1



ΚΡΙΟΣ
Γενικά
Ο ενεργός Πλούτωνας σε καλεί να ανιχνεύσεις έγκαιρα κάποιες «ύποπτες» κινήσεις, που στρέφονται εναντίον σου. Παράλληλα, η Σελήνη στον Καρκίνο σου... ανοίγει την όρεξη για δουλειές και ποικίλες ρυθμίσεις είτε στο σπίτι σου, είτε σε κάποιον προσωπικό χώρο. Δεν αποκλείεται κιόλας να δεχθείς επισκέψεις ή να έρθεις σε επαφή με οικεία αλλά και νέα πρόσωπα..

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 22 Ιανουαρίου

 


Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

«Κατάληψη» του κέντρου των Γιαννιτσών από αγρότες (εικόνες & βίντεο)



Οι αγρότες των Γιαννιτσών με πάνω από 200 τρακτέρ, σήμερα 21/1 προχώρησαν σε κατάληψη του κέντρου των Γιαννιτσών, προχώρησαν ακόμη και σε συμβολική κατάληψη 2 υποκαταστημάτων της τράπεζας Πειραιώς, μοίρασαν φυλλάδια για να γνωστοποιήσουν στον υπόλοιπο κόσμο τα προβλήματα και τα αιτήματά τους. Μετά από 2 ώρες οδήγησαν τα μηχανήματα τους στην είσοδο της πόλης με κατεύθυνση την Θεσσαλονίκη στο ύψος της Σερβικής γέφυρας, όπου δημιουργήθηκε το μεγάλο μπλόκο των Γιαννιτσών κλείνοντας την Ε.Ο Έδεσσας - Θεσσαλονίκης για μισή ώρα.

Κοπή βασιλόπιτας ΓΑΣ Έδεσσας



Ο ΓΑΣ Έδεσσας προσκαλεί τους αθλητές, προπονητές, τους γονείς και τους φίλους του συλλόγου, στην κοπή βασιλόπιτας, που θα γίνει την Κυριακή 24 Ιανουαρίου και ώρα   18:00 στο εντευκτήριο του ΦΟΕ ( κάτω από το μαγαζί του ΦΟΕ). Η παρουσία όλων θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Ρωσία: Από σήμερα εφαρμόστηκε ο χημικός ευνουχισμός δια νόμου σε παιδόφιλους



Η διάταξη, που ενισχύει τις ποινές, προβλέπει επίσης ποινή ισόβιας κάθειρξης για όσους υποτροπιάζουν… Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπέγραψε...

Η διάταξη, που ενισχύει τις ποινές, προβλέπει επίσης ποινή ισόβιας κάθειρξης για όσους υποτροπιάζουν…
Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπέγραψε σήμερα νόμο, που επιτρέπει την καταδίκη σε χημικό ευνουχισμό παιδόφιλων που κρίνονται ένοχοι για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών μικρότερων των 14 ετών.

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας από την Φιλαρμονική του Δήμου Πέλλας


Πώς να χάσετε 9 κιλά μόνο με περπάτημα



Μην πιστέψετε κανέναν που θα σας πει ότι το περπάτημα «δεν κάνει τίποτα». Τα οφέλη από το περπάτημα είναι τεράστια ενώ θα εκπλαγείτε από το γεγονός ότι μπορείτε να χάσετε κιλά απλώς και μόνο περπατώντας! Για να επιτύχετε την επιθυμητή απώλεια βάρους με το περπάτημα θα πρέπει να θέσετε τους κατάλληλους στόχους και να κατανοήσετε τις βασικές αρχές του.

Εκδήλωση-Ομιλία στα Γιαννιτσά με θέμα «Αφανείς Αγιορείτες στον Μακεδονικό Αγώνα»



Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την δέκατη εκδήλωση της 20ης περιόδου 2015 – 2016 του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών, που διοργανώνεται από την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών "Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ" με τη συνεργασία  της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. του Δήμου Πέλλας,
την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 19.30' στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πέλλας στα Γιαννιτσά.

Δυναμικές κινητοποιήσεις των αγροτών Βεγορίτιδας



Την Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016, η Συντονιστική επιτροπή των Μπλόκων Βεγορίτιδας μαζί με τα μέλη του υπό σύσταση Αγροτικού Συλλόγου Βεγορίτιδας, προχώρησαν σε συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το αγροτικό ζήτημα στα πλαίσια των πανελλήνιων αγώνων διαμαρτυρίας των Αγροτών.
Συμφώνησαν όλοι πως ο Αγώνας πρέπει να δοθεί στους δρόμους και είναι μονόδρομος απέναντι στα βάρβαρα μέτρα που προσπαθεί να μας επιβάλλει η Πολιτεία.

Κοπή Βασιλόπιτας από την Δημ.Παράταξη «Πέλλα, Δήμος για Όλους»



Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
 ΠΕΛΛΑ «Δήμος για όλους», Στάθης Καστερίδης
σας προσκαλεί
στην εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδυασμού,
 την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 11.00 το πρωί,
 στο Φιλίππειο Γιαννιτσών (αίθουσα «Λόφος» - πρώην ΜΑΝΤΑΤΟ).

Προσοχή σε ποιους ανοίγετε την πόρτα.Αδίστακτοι παριστάνουν εργαζόμενους ΔΕΗ και ΟΤΕ.



Νέα «μόδα» έχει γίνει από αδίστακτους ληστές το να χτυπάνε την πόρτα και να παριστάνουν πως είναι κούριερ, η από κάποια δημόσια υπηρεσία όπως ΔΕΗ,ΟΤΕ ΕΥΔΑΠ, με σκοπό να ανοίξει ο κόσμος για να δει τι συμβαίνει!Μάλιστα οι απροκάλυπτοι ληστές έχουν προμηθευτεί με τις ανάλογες στολές, ώστε να γίνουν πειστικοί σε περίπτωση που ο κόσμος κοιτάζει από το ματάκι η γενικά προσπαθεί να τους τσεκάρει!Τελευταίες ημέρες η αστυνομία έχει ειδοποιηθεί για πάμπολλες τέτοιες περιπτώσεις και εφιστά την προσοχή στον

Ο Σόιμπλε επαναφέρει το Grexit



Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε βλέπει την Ελλάδα σαν τον αδύναμο κρίκο όχι μόνο για το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, αλλά και για τον έλεγχο των συνόρων της Ε.Ε. και θα καλωσόριζε μια νέα συζήτηση για Grexit εντός του έτους, αναφέρει η Wall Street Journal επικαλούμενη πηγές στο περιβάλλον του.
Το δημοσίευμα, επικαλούμενο Έλληνες αξιωματούχους, υπογραμμίζει την σημασία των συναντήσεων Τσίπρα στο Νταβός, καθώς θα επιχειρήσει να πείσει τους θεσμούς σε ανώτατο επίπεδο ότι θα πρέπει να αναγνωρίσουν τις συνολικές προσπάθειες στο τελευταίο πακέτο

"Κραχ" διαρκείας στο Χρηματιστήριο.Το απόλυτο "σκουπιδαριό" οι τραπεζικές.



Κατακόρυφη πτώση σημείωσε την Τετάρτη η χρηματιστηριακή αγορά, ακολουθώντας τις ισχυρές πτωτικές τάσεις που καταγράφηκαν στα διεθνή χρηματιστήρια, στον απόηχο της κατάρρευσης των τιμών του πετρελαίου και των ανησυχιών για την πορεία της οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας.
Πρόκειται για την δέκατη πτωτική συνεδρίαση του 2016, σε σύνολο 12 συνεδριάσεων, αφού οι «εισαγόμενες» αναταράξεις δεν άφησαν ανεπηρέαστη την ελληνική αγορά.
O Γενικός Δείκτης Τιμών υποχώρησε κάτω από τα επίπεδα των 530 μονάδων και έκλεισε

Ημέρα Ανακύκλωσης του Γυμνασίου Νέου Μυλοτόπου

Αγροτόσημο για όλους τους μετανάστες



Μπλόκο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στη «μαύρη» εργασία στον αγροτικό τομέα από μετανάστες που δεν διαθέτουν άδεια παραμονής. Νέα νομοθετική ρύθμιση, που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, προβλέπει την υποχρεωτική ασφάλισή τους στον ΟΓΑ.Μπλόκο στη «μαύρη» εργασία των παράτυπων μεταναστών, που απασχολούνται στον αγροτικό τομέα, βάζει η κυβέρνηση με την καθιέρωση υποχρεωτικού εργοσήμου για τους

Νίκη του Μ.Αλεξάνδρου επί του Πανεδεσσαϊκού με 52-65



Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις του το Παιδικό τμήμα του Γ.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών επί του Πανεδεσσαικού με σκορ 52-65  την Κυριακή 17-01-2016 στο κλειστό γυμναστήριο της Έδεσσας.
     Σε ένα παιχνίδι που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, η ομάδα του Γ.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος πήρε το ροζ φύλλο. Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ από την αρχή του παιχνιδιού. Στο ημίχρονο η ομάδα της Έδεσσας προηγούνταν με 1 πόντο. Στην επανάληψη η ομάδα του Μέγα κατάφερε να χτίσει από νωρίς μία διαφορά και να την κρατήσει μέχρι το τέλος. Ήταν ένα ωραίο παιχνίδι με πολύ πάθος και δύναμη.  

Οι εξωφρενικές ομολογίες Βαρουφάκη που κανείς δεν κατάλαβε.



Καταλάβετε τι είπε προχθες ο Βαρουφάκης;
Ουσιαστικά αποκάλυψε πως είχε προτείνει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – και για έξη μήνες το είχε πλήρως αποδεχθεί ο Τσίπρας – να ... «τυπώσουν» ευρώ!
Αυτό ήταν το περιβόητο «εναλλακτικό σχέδιο» που μας αποκάλυψε: να πληρώνει η ελληνική κυβέρνηση τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της στους ιδιώτες με «ηλεκτρονικές συναλλαγματικές»!

Νέα διοίκηση στη ΜΕΒΓΑΛ



Αλλαγή σελίδας για τη ΜΕΒΓΑΛ. Η σημερινή γενική συνέλευση της μεγάλης γαλακτοβιομηχανίας της Βορείου Ελλάδος προχώρησε στην εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, από το οποίο απουσιάζει η πλευρά του μέχρι σήμερα προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Πέτρου Παπαδάκη, ο οποίος ελέγχει το 43% των μετοχών της εταιρίας.Οι κάτοχοι του 57% των μετοχών της εταιρίας (οι οικογένειες της Νίκης και της Μαίρης Χατζάκου και η Vivartia) εξέλεξαν ως νέο πρόεδρο τον Δημήτρη Συμεωνίδη –σύζυγο της Νίκης Χατζάκου- , ο οποίος επιστρέφει στη

Δημοσκόπηση.Με 4,5% προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι μένουν εκτός Βουλής



Διαφορά 4,5% (ΝΔ 31%, ΣΥΡΙΖΑ 26,5%) υπέρ της ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της Pulse για το Action24 και την εκπομπή EveningReport του Γιώργου Κουβαρά.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία (27% έναντι 25%) ενώ στην παράσταση νίκης προηγείται η ΝΔ με 44% έναντι 40% του ΣΥΡΙΖΑ.Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου: ΝΔ 28%, ΣΥΡΙΖΑ 24%, ΚΚΕ 5,5%, Χρυσή Αυγή 5,5%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 4,5%, Λαϊκή Ενότητα 3%, Ένωση Κεντρώων 2,5%,

H οριστική απόφαση για τις αντικειμενικές.Δείτε σε ποια ζώνη ανήκετε.



Υπεγράφη τελικά χθες η υπουργική απόφαση για τις νέες αντικειμενικές αξίες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.Ειδικότερα, με βάση την υπουργική απόφαση σχεδόν ένα στα δύο ακίνητα θα αποκτήσει νέα μειωμένη από 5% έως 19% αντικειμενική αξία, καθώς το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε για τα ακίνητα με τιμή ζώνης έως 650 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και για τα πολύ ακριβά ακίνητα αντικειμενικής αξίας πάνω από 4.050 ευρώ το τετραγωνικό να μην υπάρξει καμία μεταβολή.

Κοπή Βασιλόπιτας της Λαογραφικής Εταιρείας «Ο Φίλιππος»



Σας προσκαλούμε στην κοπή της βασιλόπιτας της Εταιρείας μας, που θα γίνει στις 31 Ιανουαρίου 2016, ημέρα Κυριακή και ώρα 1 μ.μ. στο κέντρο “PIZZA HOUSERestaurant στα Γιαννιτσά οδός Αφων Παπαϊωάννου 23.
Τιμή πρόσκλησης 15€ κατ’  άτομο
Το menu περιλαμβάνει πλήρες πιάτο, σαλάτες, κρασί ή μπύρα ή αναψυκτικό.
Ζωντανή μουσική θα πλαισιώσει την εκδήλωσή μας.