Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Τι αποκαλύπτουν οι μουντζούρες στο χαρτί για τον χαρακτήρα σου.



Πώς εξηγούνται μερικά από τα αφηρημένα σχέδια που ζωγραφίζεις;Κάνε ένα ταξίδι στην μνήμη σου και θυμήσου τις μέρες στο σχολείο ή το πανεπιστήμιο, καθώς περιεργαζόσουν τα πρόσφατα αγορασμένα τετράδια σου, που μοσχοβολούσαν από την υπέροχη μυρωδιά του φρέσκου νέου χαρτιού.
Πόσο δελεαστικό και απειλητικά ευχάριστο ήταν να γράφεις άσκοπα το όνομά σου και να ζωγραφίζεις αφηρημένα σχέδια, ειδικά στις μπροστινές και τελευταίες σελίδες;

Πόσα λεπτά την εβδομάδα πρέπει να κάνουμε τζόκινγκ -Για να είμαστε υγιείς



Αν ανήκετε σε εκείνους που ακούνε συνέχεια πως έστω και ένας περίπατος κάθε μέρα είναι ωφέλιμος για την υγεία αλλά εσείς δεν έχετε και πολλή όρεξη να βγείτε από το σπίτι σας, τότε η επιστήμη σάς έχει καλά νέα.Σε πρόσφατη ανασκόπηση μελετών 15 χρόνων, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως δεν χρειάζεται να φοράτε τα αθλητικά σας κάθε μέρα και να τρέχετε σε διαδρόμους γυμναστηρίου ή πάρκα για να «σφύζετε» από ζωή.Μόλις μία ή δύο φορές την εβδομάδα, για 50 λεπτά αθροιστικά, είναι αρκετά για να παραμείνετε υγιείς,

Αλλαγές στο Facebook – Η καινοτομία με τις φωτογραφίες



To Facebook για ακόμη μια φορά δημιουργεί νέα δεδομένα τους χρήστες του με την εισαγωγή νέων χαρακτηριστικών που θα εμφανιστούν στο newsfeed τους σύντομα.Η πρώτη αλλαγή έχει να κάνει με ένα κολάζ, ένα διαχειριστικό εργαλείο το οποίο θα διευκολύνει τους χρήστες να δημιουργούν ένα μικρό άλμπουμ από φωτογραφίες τους και να τις μοιράζονται μαζί με τους φίλους τους.Όταν θα πατάτε πάνω στη φωτογραφία σας, που θα βρίσκεται στην κορυφή των newsfeeds σας, θα είστε σε θέση να δείτε όλες τις πρόσφατες

Κάλεσμα ΠΑΣΥ Πέλλας για αγωνιστική παρέμβαση στη ΔΥΟ Έδεσσας



Συνάδελφοι αγρότες & κτηνοτρόφοι

          Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τεράστια προβλήματα επιβίωσης με τα προαπαιτούμενα μέτρα του ψηφισμένου από κυβέρνηση & τα περισσότερα κόμματα 3ου μνημονίου ( αύξηση ΦΠΑ στα εφόδια από το 13% στο 23%, αύξηση της φορολογίας από το 13% στο 26% από το πρώτο ευρώ στο σύνολο των εισοδημάτων-ενισχύσεων-αποζημιώσεων, υπερτριπλασιασμό της προκαταβολής φόρου από το 27,5% στο 100%, τριπλασιασμός της ασφαλιστικής εισφοράς στον ΟΓΑ,…).

Ο ΟΗΕ ανακήρυξε και επίσημα την έναρξη του …3ου Παγκοσμίου Πολέμου!



Είμαστε στο κατώφλι ενός 3ου Παγκοσμίου Πολέμου; Για πολλούς ερευνητές και αναλυτές αυτό δεν είναι κάτι νέο, αφού αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι όχι μόνο είμαστε στις αρχές του, άλλα αυτός ο πόλεμος ήδη έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια.Τώρα έρχεται να το επιβεβαιώσει και ο ίδιος ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών. Με πιο σκεπτικό όμως;Μια συμμαχία χωρών αυτή την στιγμή που περιλαμβάνει: τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Ιράν το Ιράκ, έχουν από συμφωνήσει για την καταστροφή του ISIS

Ανακεφαλαιοποίηση Τραπεζών.To σκάνδαλο των σκανδάλων με την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ.



Η αύξηση κεφαλαίου των τραπεζών δεν ήταν ένα απλό σκάνδαλο, αλλά η μεγαλύτερη κλοπή του αιώνα. Κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία, αφού για ένα ελάχιστο ποσόν ξεπουλήθηκαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων, μαζί με τα 44 δις € του δημοσίου και τις εγγυήσεις που έχει δώσει στο παρελθόν (περί τα 140 δις €,!
Θέλοντας τώρα να μας κοροϊδέψει καταπρόσωπο μία από τις τράπεζες, θεωρώντας μας προφανώς ανόητες και ανόητους, ανακοίνωσε πως θα αντικαταστήσει 100 παλαιές μετοχές

ΚΚΕ στη βουλή: “Ακατάλληλο νερό στην Τ.Κ. Νότιας, Δήμου Αλμωπίας στην Π.Ε. Πέλλας”



Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων, που διενεργούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης, Αποχέτευσης Αλμωπίας, οι κάτοικοι της Τ.Κ. Νότιας, του Δήμου Αλμωπίας, υδροδοτούνται με ακατάλληλο νερό.
Συγκεκριμένα από τις μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν, προκύπτει ότι στο νερό εντοπίστηκε υψηλή περιεκτικότητα σε αρσενικό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Δημοτικής Επιχείρησης, η αύξηση της περιεκτικότητας είναι παροδική και με όριο τα 10 mgr/l, ανιχνεύτηκε στα 18 mgr/l.

Μεϊμαράκης."Δεν εγγυόμαι πως η εκλογή θα ναι αδιάβλητη διαδικασία"



«Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι η διαδικασία θα είναι αδιάβλητη. Κανείς πολιτικός δεν μπορεί να το εγγυηθεί», δήλωσε ο υποψήφιος αρχηγός της Ν.Δ. μιλώντας στο Mega. «Δεν μπορεί πολιτικό ζήτημα τέτοιου μεγέθους να κρίνεται μόνο από την τεχνολογία», υποστήριξε. Αν το τεχνικό δεν προχωρήσει δεν γίνεται η διαδικασία.
Δεν έχω καμία επίσημη ανακοίνωση για τις κάλπες στις 20 Δεκεμβρίου, τόνισε. Περιμένω από τον κο Παπαμιμίκο να μας πει τι συμβαίνει προσέθεσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Ποινική δίωξη κατά Μητρόπουλου για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα



Ποινική δίωξη εις βάρος του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλου για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος ασκήθηκε από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ελένη Τουλουπάκη.
Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν έπειτα από μηνυτήρια αναφορά της αρμόδιας ΔΟΥ και αφορά σε υπόθεση φοροδιαφυγής πριν από 16 χρόνια όταν, όπως καταγγέλθηκε, φέρεται να μην εξέδωσε απόδειξη για δικηγορική αμοιβή με την φοροδιαφυγή να αγγίζει τα 440.000 ευρώ. Με τις προσαυξήσεις πάντως το ποσό που φέρεται να οφείλει ο κ. Μητρόπουλος είναι περίπου διπλάσιο και να πλησιάζει το ένα εκατομμύριο.

Με αμνησία υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ."Ξέχασε" να δηλώσει 1,8 εκατ.και 38 ακίνητα!



Συνεχίζεται το σίριαλ με το "πόθεν έσχες" του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, καθώς προκύπτουν νέα επεισόδια. Μετά το σχετικό έλεγχο που διενεργήθηκε από την Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων της Βουλής εντοπίστηκαν συμμετοχές σε ακίνητα και τραπεζικές καταθέσεις που δεν είχαν δηλωθεί στο πόθεν έσχες.
Ο κ Σταθάκης με γραπτή δήλωσή υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το πόθεν έσχες του.

Το ΚΔΑΠμεΑ της ΔΗΚΕΠΑΠ τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Για τα Άτομα με Αναπηρία



Σε ένα χώρο στολισμένο από εξαιρετικές δημιουργίες των παιδιών και σε εορταστικό κλίμα, οι μαθητές, οι γονείς τους, οι εργαζόμενοι του Κ.Δ.Α.Π.μεΑ. της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. και οι καθηγητές με τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών, τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 4 Δεκεμβρίου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του υπεύθυνου του Κέντρου, Κοινωνικού Λειτουργού κ. Πρόδρομου Ασταρτζή, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και μίλησε για την «3η Δεκέμβρη» που καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα των ατόμων με αναπηρία.

O Στουρνάρας παραδίδει τα κόκκινα δάνεια σε ξένα funds



Στην διάθεση των "κορακιών" ή αλλιώς vulture funds τίθενται πλέον οι ζωές των Ελλήνων πολιτών και των ελληνικών επιχειρήσεων καθώς όπως αναφέρει η Τράπεζα της Ελλάδας στην έκθεσή της "για να εξυγιανθούν τα προβληματικά δάνεια θα πρέπει να δοθούν είτε να δοθεί η διαχείρισή τους σε εξειδικευμένες εταιρείες". 
Αυτό σημαίνει ότι τα σπίτια των Ελλήνων,όσα βρίσκονται υπό καθεστώς δανείου (αλλά και όσοι χρωστούν ΕΝΦΙΑ, ή φόρους εισοδήματος δεν μπορούν να είναι σίγουροι ότι στο

Συνεδριάζει την Τρίτη το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.



Την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου και ώρα 5:00 το απόγευμα, στα γραφεία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πέλλας (Πνευματικό Κέντρο -Βόρεια πτέρυγα), θα συνέλθει το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., με τα παρακάτω θέματα της Ημερησίας Διάταξης:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Περικοπές-σοκ σε συντάξεις απαιτούν οι δανειστές.



Απαιτήσεις-σοκ για το ασφαλιστικό εγείρουν οι δανειστές κόβοντας τις ελπίδες της κυβέρνησης για ήπια προσαρμογή.Σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά των δανειστών δεν έχει καθόλου πεισθεί ότι οι περικοπές του 1,8 δισ. ευρώ μπορούν να προέλθουν μόνο από κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών.Ετσι έχουν καταθέσει – σύμφωνα με το Mega – τρία σενάρια το ένα χειρότερο από το άλλο.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 5/12



Να είσαι κοντά σε ανθρώπους που χαμογελούν
και να προσπαθείς να κάνεις τους υπόλοιπους
να χαμογελάσουν.
Καλό Σαββατοκύριακο!

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 5 Δεκεμβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Χάπι θα επεκτείνει την ζωή μας ως τα 120 χρόνια!



Σύμφωνα με τη New Zealand Herald, ένα νέο φάρμακο αντιγήρανσης πρόκειται να δοκιμαστεί σε ανθρώπους από το επόμενο έτος. Αν αυτές οι δοκιμές εξελιχθούν όπως υπολογίζουν οι ειδικοί, τότε αυτό μπορεί να σημαίνει ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να παρατείνουν το προσδόκιμο της ζωής τους στα 120 χρόνια και να είναι γενικά σε καλή υγεία μέχρι το τέλος, όπως αναφέρει το site iatropedia
Το εν λόγω φάρμακο, αν και δεν αφορά αυστηρά την αντιγήρανση, είναι ένα ευρέως

Μύκητας απειλεί με εξαφάνιση τις μπανάνες



Πριν από δύο έτη έκανε ξαφνικά την εμφάνιση του ένας μύκητας που άρχισε να καταστρέφει τις σοδειές της μπανάνας κυρίως στις περιοχές της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Βόρειας Αυστραλίας. Ηταν ο Foc Tropical Race 4 (Foc-TR4), ένα νέο στέλεχος του Fusarium oxysporum του υποείδους cubense (Foc). Για ένα διάστημα οι επιστήμονες πίστεψαν ότι θα περιοριζόταν στις περιοχές που εμφανίστηκε αρχικά. Όμως γρήγορα ο μύκητας πέρασε στη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση

Κατάθεση αναφοράς στη βουλή από ΚΚΕ για απαίτηση πόθεν έσχες από Εκπαιδευτικούς-γονείς-μαθητές



Οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Γιάννης Δελής, Λιάνα Κανέλλη, Γιώργος Λαμπρούλης, Σταύρος Τάσσος και Μανώλης Συντυχάκης

Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ την επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης»                 Ν. Ιωνίας-Ηρακλείου-Μεταμόρφωσης-Λυκόβρυσης, με την οποία καταγγέλλεται ότι απαιτείται από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές που συμμετέχουν ως εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων σε σχολικές επιτροπές να κάνουν δήλωση «πόθεν έσχες»

Απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες του ΠΑΜΕ σε Έδεσσα και Γιαννιτσά



    
   Σε αγωνιστικές απεργιακές συγκεντρώσεις & πορείες σε Έδεσσα & Γιαννιτσά προχώρησε το ΠΑΜΕ στην Πέλλα. Με αγωνιστικό παλμό και με συμμετοχή εργαζομένων, αγροτών , αυτοαπασχολούμενων & νεολαίας πραγματοποιήθηκαν απεργιακές συγκεντρώσεις  στους «Μ.Καταρράκτες» της Έδεσσας & στη Πλατεία ΕΠΟΝ ( Πεζόδρομος ) στα Γιαννιτσά.
       Μετά τις συγκεντρώσεις ακολούθησαν πορείες στις δύο πόλεις του Νομού με τα πανό του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ των αγροτών  με συνθήματα  «Εργατιά-Αγροτιά – Μια φωνή και μια γροθιά», «Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση

Θηλιά στον λαιμό της Ελλάδας



Η πίεση της Ευρώπης για το μεταναστευτικό – προσφυγικό είναι μια θηλιά που διαρκώς σφίγγει στον λαιμό της Ελλάδας.Τα σενάρια τιμωρίας της χώρας μας για «πλημμελή έλεγχο των συνόρων της», με ποινή αποπομπής από τη Συνθήκη Σένγκεν, τα «σκυλιά που ουρλιάζουν» στην Ευρώπη, τα διεθνή δημοσιεύματα με πηγή τις Βρυξέλλες, η «ευγενική προειδοποίηση» του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου ύστερα από αξιοσημείωτη περίοδο αφωνίας, η έμμεση αναγγελία του υπουργού Μεταναστευτικής

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας.Δείτε τα θέματα.



Συνεδριάζει σήμερα Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας έχοντας στην Ημερήσια Διάταξη 19 θέματα.Μεταξύ αυτών και της αντικατάστασης του από επιτροπές του πρώην αντιδημάρχου κ.Σπυρίδη Παντελή.Πληροφορίες θέλουν να ακολουθεί μέχρι τις αρχές του νέου έτους η αντικατάστασή του και από το Δημοτικό Συμβούλιο με τον επιλαχόντα και πρώην Δημοτικό Σύμβουλο της Δημ.Ενότητας Κρύας Βρύσης κ.Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο.Δείτε τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης.

Πούτιν."Η Τουρκία θα μετανιώσει πικρά για την κατάρριψη του αεροπλάνου μας"



«Η Τουρκία θα μετανιώσει περισσότερο από μια φορά» την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού κοντά στην τουρκο-συριακή μεθόριο, προειδοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν κατά την ετήσια ομιλία του για την κατάσταση του έθνους. Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε ότι η Μόσχα δεν θα αγνοήσει την στήριξη της Άγκυρας στους τρομοκράτες, υποστηρίζοντας δηκτικά ότι «ο Αλλάχ έχει πάρει τα μυαλά της τουρκικής ηγεσίας».
Kατά την ετήσια ομιλία του Πούτιν προς τους βουλευτές, τους κυβερνήτες των ρωσικών

Βαρεμένος:Δεν πάμε καλά ως κυβέρνηση.



Ευθύνες και στην κυβέρνηση απέδωσε ο Γιώργος Βαρεμένος για τη φιλολογία περί αποσταθεροποίησης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, κατά την παρέμβασή του στην Ολομέλεια, όπου συζητείται ο κρατικός προϋπολογισμός.
Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι και το 2016 θα είναι «μια δύσκολη χρονιά για τους πολίτες», καθώς, όπως είπε, «τα πλατιά κοινωνικά στρώματα δοκιμάζονται από την υπερφορολόγηση».
Απευθυνόμενος κυρίως προς τα υπουργικά έδρανα, σημείωσε ότι «χρειάζεται υπέρβαση. Το μεροδούλι-μεροφάι της διαπραγμάτευσης -με έμφαση στο μεροδούλι και λιγότερη στο

Ετοιμάζεται αναπροσαρμογή στις αντικειμενικές τιμές ακινήτων.



Η αντίστροφη μέτρηση για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων φαίνεται ότι αρχίζει. Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου συγκροτείται επιτροπή που θα υποβάλλει τις προτάσεις για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων στην περιφέρεια Αθηνών. Η επιτροπή σύμφωνα με την απόφαση θα πρέπει να έχει υποβάλλει τις προτάσεις της μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου 2015.
Το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής προβλέπει ότι η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί την 1.1.2017.

Έξυπνες Χριστουγεννιάτικες αγορές από το easy2buy



Και φέτος το easy2buy, δίνει γιορτινό χρώμα στις αγορές σας με έξυπνα και οικονομικά προϊόντα τα οποία έρχονται να δώσουν μια ξεχωριστή νότα στη ζωή την δική σας αλλά και όλων όσων επιλέξετε να τους προσφέρετε ένα δώρο για φέτος τα Χριστούγεννα.

Εκτυπώσεις φωτογραφιών σας σε iPhone, , στυλό, μπρελόκ, κούπες, ακόμα και σε  Χριστουγεννιάτικα στολίδια  όπου θα δώσουν φέτος στις γιορτές μία ακόμα πιο ευχάριστη διάθεση. Και σε τιμές που δεν μπορείτε να φανταστείτε.

Γ.Καρασμάνης: “Να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος μητέρων ανήλικων τέκνων”



Την άρση της αδικίας σε βάρος μητέρων ανηλίκων παιδιών προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος του τέως ΤΕΑΠΕΤΕ, ζητεί με ερώτησή του ο βουλευτής Γιώργος Καρασμάνης. Καταγγέλλει τους καταλογισμούς ως εξοργιστικούς που απειλούν την ίδια την επιβίωση αυτών των οικογενειών και καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να παρέμβει άμεσα για την ανάκλησή τους και την επιστροφή των χρημάτων που έχουν παρακρατηθεί.
Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης

H Frontex στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων



Την επέκταση των δραστηριοτήτων της στα χερσαία σύνορα της Ελλάδας με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ανακοίνωσε επίσημα την Πέμπτη η Frontex, έπειτα από σχετική συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση,
Η Frontex έχει ήδη ζητήσει από τα κράτη-μέλη της να παρέχουν 775 επιπλέον συνοριοφύλακες, 600 εκ των οποίων θα τοποθετηθούν στην ΕλλάδαΌπως σημειώνεται στην ανακοίνωση υπήρξε σαφής προσδιορισμός της δικαιοδοσίας των αξιωματικών της Frontex, κάτι που αποτελούσε και βασικό αίτημα των ελληνικών αρχών. Βάσει αυτής, ο οργανισμός

Γιάννης Σηφάκης: Ψηφίστηκε ο νόμος για βοσκοτόπια και εφημερίες στα Νοσοκομεία



Με τροπολογία που ψηφίστηκε βελτιώνεται σημαντικά η κατάσταση με τις εφημερίες γιατρών στα Νοσοκομεία και της Πέλλας
Ψηφίστηκε σήμερα με ονομαστική ψηφοφορία ο νόμος για τις βοσκήσιμες γαίες που θα βοηθήσει σημαντικά στην επίλυση του χρόνιου προβλήματος  που ταλάνιζε τόσα χρόνια τους κτηνοτρόφους με την πολιτική και την ανικανότητα των κυβερνήσεων ΝΔ- ΠΑΣΟΚ.

ΝΔ : Πέφτουν οι υπογραφές για τις εκλογές



Μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και τυπικά το σήριαλ με τις εκλογές στη ΝΔ, καθώς θα πέσουν οι υπογραφές με την εταιρεία που θα αναλάβει την εκλογική διαδικασία.
Το μόνο που απομένει είναι να συμφωνηθεί το κόστος καθώς γίνονται προσπάθειες για να πέσει κάτω από τις 800 χιλιάδες ευρώ που αρχικά είχε εκτιμηθεί από την εταιρεία τηλεπικοινωνίας. Παράλληλα, εν αντιθέσει με το Νοέμβριο, την ευθύνη λειτουργίας των υπολογιστών στα εκλογικά κέντρα θα αναλάβει εξειδικευμένο προσωπικό και όχι οι... πρόεδροι των τοπικών οργανώσεων.

Εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας



Τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας τιμά σήμερα, 4 Δεκεμβρίου, η Εκκλησία μας.

Η Αγία Βαρβάρα αποτελεί κόσμημα των μαρτύρων του 3ου αιώνα μ.Χ. Ο πατέρας της ήταν από τους πιο πλούσιους ειδωλολάτρες της Ηλιουπόλεως και ονομαζόταν Διόσκορος. Μοναχοκόρη η Βαρβάρα, διακρινόταν για την ομορφιά του σώματός της, την ευφυΐα και σωφροσύνη της.

Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην...αύξηση φόρων!



Την απόλυτη πρωτιά εξασφαλίζει η Ελλάδα σε ότι αφορά την αύξηση των φόρων (4,7%) στη διάρκεια της περιόδου 2007-2014, σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ.Ενδιαφέρον συμπέρασμα της σχετικής έκθεσης του ΟΟΣΑ είναι και ότι η κύρια τάση που παρατηρείται στις χώρες-μέλη μετά την κρίση είναι η μείωση των εσόδων από τη φορολογία των επιχειρήσεων και η αύξηση των εσόδων από τη φορολογία των φυσικών προσώπων.«Οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να βρίσκουν τρόπους για να πληρώνουν λιγότερο, ενώ τα φυσικά πρόσωπα

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 4/12



Ο αισιόδοξος αυταπατάται.
Το ίδιο και ο απαισιόδοξος.
Ο πρώτος όμως ζει καλύτερα.

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Νέο τζακ ποτ στο Τζόκερ - Την Κυριακή δίνει 11 εκατ.ευρώ




Για 14η συνεχόμενη κλήρωση δεν βρέθηκε νικητής στην πρώτη κατηγορία του Τζόκερ.
Έτσι, στην κλήρωση της Κυριακής το ποσό εκτοξεύεται από τα 9 εκατ. ευρώ στα (τουλάχιστον) 11 εκατομμύρια ευρώ για την πρώτη κατηγορία! Κάτι που αναμένεται να οδηγήσει ξανά χιλιάδες πολίτες στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ.
Στην 2η κατηγορία βρέθηκαν 15 νικητές που παίρνουν από 44.357 ευρώ και στην 3η κατηγορία 101 νικητές που παίρνουν από 2.500 ευρώ.

Οι τυχεροί αριθμοί: 19, 21, 31, 41, 42 
Τζόκερ: 16

Ο Άδωνις για την Τζάκρη: Ψήφισε τα μνημόνια και λέει "κουφάρι" τη ΝΔ...



Τον χαρακτηρισμό «πολιτικό κουφάρι της ιστορίας» που απέδωσε στην ΝΔ από το βήμα της Βουλής η υφυπουργός Οικονομίας Θεοδώρα Τζάκρη, σχολίασε μέσω του λογαριασμού του στο twitter, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης. 
Ο κ. Γεωργιάδης έγραψε:

Φιλικός αγώνας παιδικών τμημάτων του Πανεδεσσαϊκού



Το αγωνιστικό ρεπό του ΓΑΣ Έδεσσας εκμεταλλεύτηκαν την περασμένη Κυριακή οι προπονητές των δύο ομάδων προκειμένου να πραγματοποιήσουν φιλικό με τα τμήματα παίδων των δύο συλλόγων. Παρά το ότι προηγουμένως ο Πανεδεσσαϊκός αγωνίστηκε με τους Ικάρους Γιαννιτσών, ο προπονητής των πράσινων βρήκε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει αθλητές που δεν συμμετείχαν στην αποστολή του επίσημου αγώνα και κάποιους από μικρότερα τμήματα που προετοιμάζονται σιγά σιγά να χρησιμοποιηθούν και σε αγωνιστικό επίπεδο.

Η πολλή τηλεόραση προμηνύει ταχύτερη γήρανση του εγκεφάλου



Οι νέοι που βλέπουν πολλή τηλεόραση και ασκούνται λίγο, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο πρόωρης γήρανσης του εγκεφάλου τους κατά την μέση ηλικία, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Σαν Φρανσίσκο και του Ιατρικού Κέντρου Βετεράνων, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό ψυχιατρικής "JAMA Psychiatry", μελέτησαν πάνω από 3.200 ανθρώπους, που ήσαν 18 έως 30 ετών (κατά μέσο όρο 25 ετών) στην αρχή της μελέτης. 

Νίκη και 2η θέση για τις νεανίδες του Πανεδεσσαϊκού



Με νίκη ολοκλήρωσε το φετινό πρωτάθλημα νεανίδων ο Πανεδεσσαικός καθώς επικράτησε με 57 – 42 του Σκυδραικού το περασμένο Σάββατο στο ΔΑΚ Έδεσσας.
Η νίκη αυτή κατατάσσει της ομάδα της πόλης στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας έναν μόλις βαθμό πίσω από την κορυφή.  

Κανέλα.Πέντε λόγοι που πρέπει να την προσθέσετε στη διατροφή σας!



H κανέλα κάνει πολύ καλό στην υγεία και πολλοί διατροφολόγοι συστήνουν να την προσθέσουμε στην διατροφή μας, επειδή έχει πολλά οφέλη, τόσο για το σώμα όσο και για την υγεία μας. Διαβάστε τους πέντε λόγους για τους οποίους η κανέλα πρέπει να βρίσκεται σε κάθε σπίτι:
1) Μπορεί να προλάβει τον καρκίνο του εντέρου. Η χημική ένωση που δίνει στην κανέλα το χρώμα και τη χαρακτηριστική μυρωδιά της είναι και αυτή που αναστέλλει τη δημιουργία του

Γιατί η Δύση δεν σταματά την εξαγωγή πετρελαίου από τον ISIS;



Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 300 και η Ρωσία 1000 βυτιοφόρα του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) τον Νοέμβριο 2015 και εικόνες των βομβαρδισμών μεταδόθηκαν τάχιστα από τα μέσα ενημέρωσης, μάλλον για να πειστεί το διεθνές κοινό ότι και οι δύο χώρες είναι αποφασισμένες να πλήξουν τις πετρελαϊκές υποδομές του ΙΚ. Όμως είναι απορίας άξιον γιατί οι ΗΠΑ, ενώ ξεκίνησαν τις αεροπορικές επεμβάσεις κατά του ΙΚ το Σεπτέμβριο του 2014, καθυστέρησαν 14 μήνες προτού στρέψουν την προσοχή τους στα βυτιοφόρα που

Ομιλία Αρχιμανδρίτη Παντελεήμων στον Ι.Ν. Αγίας Σκέπης Έδεσσας



1. Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Καραλάζος (Δρ.Θ.), Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, με θέμα:
«Ο Αγιώτατος γέροντας Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης»

Κινέζοι επιστήμονες έτοιμοι για κλωνοποίηση ανθρώπων



Ο Κινέζος επιστήμονας Xu Xiaochun, που ηγήθηκε την ανάπτυξης του πρώτου εργοστασίου κλωνοποίησης στον κόσμο, ισχυρίζεται πως πλέον η επιστημονική του ομάδα είναι έτοιμη να κλωνοποιήσει έναν άνθρωπο. Ο μόνος φόβος του, όπως είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο, είναι κατά πόσον η κοινωνία είναι έτοιμη να το δεχτεί.Η γιγαντιαία εγκατάσταση κλωνοποίησης πρόκειται να ανοίξει μέσα στους επόμενους επτά μήνες και βάσει του σχεδίου στόχος είναι η κλωνοποίηση 1.000.000 αγελάδων ετησίως από το 2020. Ακόμη,

Η λύση για το ελληνικό χρέος θα συνοδεύεται με νέο Μνημόνιο δεκαετιών...



Στην ίδια κατεύθυνση κοιτούν πλέον κυβέρνηση και δανειστές, αναζητώντας μια μόνιμη λύση στην ελάφρυνση του χρέους, αν και Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) και ΕΕ θέλουν να την συνοδεύσουν και από ένα μνημόνιο μακράς διάρκειας για αρκετά χρόνια μετά το 2018.
Ο επικεφαλής του ΕΜΣ κ. Κλάους Ρέγκλινγκ, αλλά και οι εκπρόσωποι των θεσμών της ΕΕ έχουν αποκλείσει με τη συμφωνία του καλοκαιριού οποιαδήποτε ιδέα για ονομαστικό κούρεμα του χρέος.

Τέλος οι μετεξεταστέοι σε Γυμνάσια και Λύκεια.- Πως θα παίρνουν απολυτήριο



Το Υπουργείο Παιδείας με νέα ρύθμιση βάζει τέλος στην επανάληψη της χρονιάς σε όσους μένουν στην ίδια τάξη. Το μέτρο όμως θα ισχύει μόνο για τους μαθητές της Γ Λυκείου ενώ για τις υπόλοιπες τάξεις θα εξακολουθήσει η υποχρέωση επανάληψη της χρονιάς
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr με Τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας γίνεται γνωστό ότι αν οι μαθητές όλων των τάξεων του Γενικού Λυκείου δεν επιτύχουν τον γενικό μέσο όρο, παραπέμπονται σε ειδική εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου του ιδίου

Ενδιαφέρον το ανασκαπτικό έργο της Αρχαιολόγου κ. Τσιγαρίδα



Μια ξεχωριστή και άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση έλαβε χώρα το απόγευμα της Δευτέρας 30-11-2015 στην φιλόξενη αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου του Δήμου Πέλλας. Η αγαστή συνεργασία της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας  Γιαννιτσών «Ο Φίλιππος» με την ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας έφερε γόνιμους καρπούς και η ομιλία της Ελισάβετ Μπεττίνα-Τσιγαρίδα  αρχαιολόγου και διευθύντριας της Εφορείας Αρχαιολογίας Πέλλας με τίτλο: «Το ιερό του Ήλιου στην Ουρανίδων πόλη» γοήτευσε το κοινό που παρευρέθηκε στην εισήγησή της.

Οι μπασκεμπολίστριες των Ικάρων Γιαννιτσών σε τουρνουά των Εκπαιδευτηρίων «Μαντουλίδη»



Συνεχίζοντας  την προετοιμασία  του τμήματος μίνι  και  κορασίδων οι υπεύθυνοι των Ακαδημιών Καλαθοσφαίρισης "Ίκαροι" Γιαννιτσών  ταξίδεψαν στην Θεσσαλονίκη  μαζί με  όλες τις αθλήτριες του συλλόγου  για να αντιμετωπίσουν σε  τουρνουά φιλικών αγώνων τα  αντίστοιχα ηλικιακά τμήματα  των Εκπαιδευτηρίων "Μαντουλίδη" ,που έχει κατακτήσει  τρείς παγκόσμιους σχολικούς τίτλους και έξι πανελλήνια πρωταθλήματα χωρίς ήττα.

Ανω-κάτω με τις επιστροφές των επιδοτήσεων




Mε παρακρατήσεις μελλοντικών επιδοτήσεων θα κληθούν εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες να πληρώσουν τον λογαριασμό ύψους 320 εκατομμυρίων ευρώ και να επιστρέψουν τις αποζημιώσεις από το περιβόητο «πακέτο Χατζηγάκη» που έκρινε παράνομες η Κομισιόν.Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και συνυπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης

Γ.Καρασμάνης: «Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα»



Αυστηρή και τεκμηριωμένη κριτική στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την πολιτική της σε σημαντικά αγροτικά ζητήματα, άσκησε ο βουλευτής Πέλλας και πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης, κατά την παρέμβασή του στη Βουλή και στη συζήτηση του Νομοσχεδίου για τα βοσκοτόπια.
Υπενθύμισε στον Υπουργό ότι, κατά την παράδοση του Υπουργείου, του είχε πει πως η λύση στα ακανθώδη προβλήματα της γεωργίας μας, περνά μέσα από τη συναίνεση και τη συνεργασία. Και ότι του είχε τείνει χείρα συνεργασίας. όπως τώρα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ζητάει εναγωνίως συναίνεση για την κοινή αντιμετώπιση κρισίμων ζητημάτων.

Διωγμοί και απελάσεις Τούρκων από τη Ρωσία.Οργή Πούτιν κατά της Άγκυρας.



Αποκαλυπτικές είναι οι μαρτυρίες Τούρκων που ζουν και εργάζονται στην Τουρκία. Ο Ονούρ που εργάζεται σε τουρκική κατασκευαστική εταιρία περιγράφει την καθημερινότητά του ως εξής: «Πολλοί φίλοι μου έχουν εγκαταλείψει τη Ρωσία επειδή φοβούνται. Είναι δύσκολο να βγούμε έξω και να καταλάβουν οι ντόπιοι ότι είμαστε Τούρκοι (…) Ξαφνικά οι Ρώσοι ξέχασαν τις διακοπές τους στην Τουρκία, ότι τα ρούχα τους γίνονται στην Τουρκία, τα λαχανικά και τα τρόφιμά τους έρχονται από την Τουρκία. Οτιδήποτε προέρχεται από την