Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Από τη Μόσχα μέσω ... Συρίας το νέο χαστούκι στην Τουρκία


Η αεράμυνά μας κατέρριψε ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος που παραβίασε τον εναέριο χώρο και τα χωρικά μας ύδατα”, ανακοίνωσε μέσω των κρατικών μέσων ενημέρωσης η Συρία.

Η δήλωση αποδίδεται σε στρατιωτική πηγή της Δαμασκού και έγινε λίγο μετά από την παραδοχή της Άγκυρας ότι το RF 4 καταρρίφθηκε από τη συριακή αεράμυνα.

Εκτεθειμένος και μάλιστα σφοδρά είναι ο Ερντογάν, ο οποίος εχτές δήλωσε ότι η Συρία, ζήτησε ... συγγνώμη για την κατάρριψη του κατασκοπευτικού αεροσκάφους της Συρίας...

Βρήκαν χασισοφυτεία μέσα στις… φυλακές Μαλανδρίνου!


Όσο απίστευτο  κι αν φαίνεται, στις φυλακές υψίστης ασφάλειας του Μαλανδρίνου αναπτυσσόταν κάτω από τη μύτη των σωφρονιστικών υπαλλήλων μια μικρή… χασισοφυτεία, που κανείς δεν ξέρει ποιος, πότε και πώς την είχε καλλιεργήσει!
Ένας σωφρονιστικός υπάλληλος έμεινε… κάγκελο όταν την εντόπισε τυχαία στο προαύλιο της πτέρυγας Η του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Α΄ τύπου και ειδοποίησε τον αρχιφύλακα που, με τη σειρά του, ενημέρωσε τους αστυνομικούς του τμήματος Λιδωρικίου...

Εγκαινιάζεται το Τμήμα Άγρας-Βρυττά της Ε.Ο. Έδεσσας-Φλώρινας


Την ερχόμενη Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012 και ώρα 14:30 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του έργου «βελτίωση τμήματος Άγρα – Βρυττών της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας – Φλώρινας – ΠΓΔΜ» με την παρουσία του Αντιπεριφεριεάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη και του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Διονύση Ψωμιάδη.

Το έργο έχει μήκος 8 χλμ., πλάτος 11 μέτρων, είναι προϋπολογισμού 7,5 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων...

Τελετή εγκαινίων του τμήματος Άγρα-Βρυττά


Δήλωση του Γραμ. Νομαρχιακής Πέλλας ΚΚΕ Ουγγρίνου Αλέκου για το αποτέλεσμα των εκλογών


«Το ΚΚΕ θα είναι και πάλι μπροστά στην αντιμετώπιση και των χειρότερων που έρχονται για το λαό μας» .

     Έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι το ΚΚΕ , στην διαρκή πάλη του στο πλάι του λαού και για την επίλυση των καθημερινών του προβλημάτων και τη προοπτική της δικής του λαϊκής εξουσίας ,  δεν επενδύει μόνο και κύρια στις εκλογές , αλλά στην ανάπτυξη των καθημερινών αγώνων του . Ειδικά τώρα με τα απανωτά αρνητικά μέτρα λόγω της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης ( Μνη-μόνια , δανειακή σύμβαση , νόμοι εφαρμοστικοί ) θεωρούμε , ότι μπορούσε ο λαός να πετύχει καλύτερο γι’αυτόν εκλογικό αποτέλεσμα ...

23 Ιουνίου, Ολυμπιακή Ημέρα


Tο 1946 η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με τη συμπλήρωση 50 ετών από την αναβίωση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων το 1896, άρχισε να εορτάζει την επέτειο της έναρξης των Αγώνων στις 6 Απριλίου, έχοντας μάλιστα κάνει πρόταση στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, όπως η ημερομηνία αυτή αποτελέσει κοινό εορτασμό.
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε, όμως, να ορίσει ως Ολυμπιακή Ημέρα την 23η Ιουνίου, ημέρα ίδρυσής της το 1894 και ανάθεσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα.
Η ΕΟΕ και όλες οι Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές ανά τον κόσμο, ακολουθώντας την απόφαση της ΔΟΕ, εορτάζουν την Ολυμπιακή Ημέρα στις 23 Ιουνίου κάθε χρόνο.

Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι...

Σαν Σήμερα, 23 Ιουνίου


Γιορτάζουν: Αριστοκλής.

Γεγονότα
1775: Η πρώτη κωπηλατοδρομία μεταξύ των πανεπιστημίων Οξφόρδης και Κέιμπριτζ διεξάγεται στον Τάμεση. Την παρακολουθούν 200.000 άτομα και σημειώνονται επτά πνιγμοί μεταξύ των θεατών.

1868: Ο αμερικανός τυπογράφος και εκδότης Κρίστοφερ Λάθαμ Σολς λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη γραφομηχανή όπως τη γνωρίζουμε σήμερα. Πέντε χρόνια αργότερα θα πουλήσει την εφεύρεσή του, λόγω οικονομικών προβλημάτων στην εταιρεία Remington αντί 12.000 δολαρίων...

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Οταν Τζαβέλλας και Γκέκας νίκησαν τον Νόιερ (βίντεο)


Ο Γιώργος Τζαβέλλας με τη... βοήθεια του Φάνη Γκέκα, έχει σκοράρει απέναντι στον τερματοφύλακα των γερμανών, Φίλιπ Νόιερ σε αγώνα της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης με τη Σάλκε.
Ο Τζαβέλλας έκανε το γέμισμα από τα 70 μέτρα, ο Γκέκας μπήκε στη φάση, δεν βρήκε την μπάλα, αλλά η πορεία της ξεγέλασε τον Νόιερ και η Αϊντραχτ πανηγύρισε το... ελληνικό γκολ.

Μία ανάλογη συνεργασία ψάχνουμε και απόψε το βράδυ...

Σύλληψη ενός 17χρονου & ενός στρατιωτικού για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας


Ένας 17χρονος από την Κατερίνη και ένας 42χρονος υπαξιωματικός του Ελληνικού Στρατού που υπηρετεί στην Κομοτηνή, συνελήφθησαν σε ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση, κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.
Αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έπειτα από έρευνες στο διαδίκτυο, κατάφεραν να εντοπίσουν τα ψηφιακά ίχνη των δυο κατηγορουμένων και να διαπιστώσουν τη δράση τους. Όπως έγινε γνωστό, ο 17χρονος, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο σε ελληνικό ιστότοπο, διακινούσε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων σε άλλα μέλη του ιστότοπου. Ο δε 42χρονος είχε «κατεβάσει» από το Ίντερνετ μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών αρχείων (εικόνες) με υλικό παιδικής πορνογραφίας...

«Αφού μπόρεσαν οι 300 γιατί όχι και οι 11»...


Όχι μόνο είναι φιλέλληνας και το δείχνει, γνωρίζει και την ελληνική ιστορία… Ο λόγος για τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ο οποίος σχολίασε την αναμέτρηση της Ελλάδας με την Γερμανία, εκφράζοντας μια εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη από το… σύνολο του ξένου Τύπου και των συναδέλφων του.

Την ώρα που ο Οτμαρ Χίτσφελντ δήλωσε ξεκάθαρα πως «Οι Ελληνες δεν έχουν καμία τύχη και κανείς δεν τους υπολογίζει για πρόκριση», ήρθε ο Αργεντινός σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου και πλέον προπονητής να δώσει μια απάντηση, καλύτερη και από… Ελληνα:..

Πρόσκληση σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Πέλλας


Σας καλούμε σε  συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας στις 27-6 -2012 ημέρα Τετάρτη και ώρα  21:00 μ. μ.   για να   συνεδριάσουμε και να αποφασίσουμε για τα  παρακάτω θέματα της  Η.Δ,                                                                  
σύμφωνα με τις διατάξεις του  Ν. 3852/2010.                              

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ


1)     Ορισμός αντιπροσώπων του Δήμου Πέλλας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Συνδέσμου  ( ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας...

Εορταστικές εκδηλώσεις Πέτρου & Παύλου στην πλατεία του Αγ. Λουκά


22 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Σκαραβαίου


Στις 22 Ιουνίου κάθε χρόνο, οι φανατικοί φίλοι του «Σκαραβαίου» (του δημοφιλούς μοντέλου της Volkswagen «Beetle»), που δεν είναι λίγοι σε όλο τον κόσμο, γιορτάζουν το αντικείμενο της λατρείας τους.
Η ημερομηνία αυτή επιλέχθηκε γιατί στις 22 Ιουνίου 1934 ο Αδόλφος Χίτλερ υπέγραψε συμβόλαιο με τον Φέρντιναντ Πόρσε για την κατασκευή του «σκαραβαίου», που αποδείχθηκε με το πέρασμα των ετών, ένα από τα μπεστ-σέλερ της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι...

Σαν Σήμερα, 22 Ιουνίου


Γιορτάζουν: Ευσέβιος, Ευσεβία.

Γεγονότα
217 π.Χ: Διεξάγεται η Μάχη της Γάζας, μεταξύ των επιγόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο Πτολεμαίος Δ' της Αιγύπτου νικά τον Αντίοχο Γ' τον επονομαζόμενο και Μέγα, του Βασιλείου των Σελευκιδών.
168 π.Χ: Διεξάγεται η Μάχη της Πύδνας, που θέτει τέλος στον Γ' Μακεδονικό Πόλεμο. Οι Ρωμαίοι, με αρχηγό τον Λούκιο Αιμίλιο Παύλο, νικούν και συλλαμβάνουν αιχμάλωτο τον βασιλιά της Μακεδονίας Περσέα. Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για την κατάκτηση της Ελλάδας από τους Ρωμαίους...

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Συνελήφθη 22χρονος για εκούσια απαγωγή ανήλικης


Η έφηβη είχε εξαφανιστεί από το μεσημέρι της Τετάρτης, οπότε και είχε φύγει από το σπίτι της.
Εντοπίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μια 15χρονη ημεδαπή, που είχε εξαφανιστεί χθες το μεσημέρι από το σπίτι της.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όταν ο πατέρας της 15χρονης κατήγγειλε την εξαφάνιση της ανήλικής κόρης του και την ενδεχόμενη απαγωγή της από τον 22χρονο. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο 22χρονος διατηρούσε επί καιρό ερωτική σχέση με την ανήλικη κόρη του, ο οποίος χρησιμοποιώντας τόπους συνομιλιών του διαδικτύου (chat rooms) με άσεμνες προτάσεις είχε πετύχει την ψυχική και κοινωνική αλλαγή της συμπεριφοράς της κόρης του...

Εκτός κυβέρνησης ο νομός Πέλλας.

Για μιά ακόμη φορά η Πέλλα δεν εκπροσωπείται στην σύνθεση της νέας κυβέρνησης.Παρά τις αντίθετες φήμες για ισχυρή και βεβαίη εκπροσώπηση του νομού με συγκεκριμένο βουλευτή,τελικά η ανακοίνωση της σύνθεσης έφερε αμηχανία σε όσους διέδιδαν πως είχε "κλειδώσει" συγκεκριμένο όνομα βουλευτή σε θέση υφυπουργού.Να θυμίσουμε πως τελευταία φορά που υπήρξε σε κυβερνητικό σχήμα εκπρόσωπός μας ήταν με την περίπτωση της κ.Τζάκρη στην πρωτη κυβέρνηση του Γ.Α.Παπανδρέου,με καθήκοντα υφυπουργού στην γραμματεία Μακεδονίας Θράκης

Ποια ονόματα ετοιμάζονται για την νέα κυβέρνηση

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες έχουν κλειδώσει τα περισσότερα ονόμα που θα στελεχώσουν την νέα κυβέρνηση, ενώ ακόμα και μέχρι αυτή την ώρα πολύ βουλευτές είναι σε αναμονή για τυχόν τηλεφώνημα που μπορεί να δεχτούν προκειμένου να αναλάβουν κάποιο υπουργείο.
Τα ονόματα που φέρονται να απαρτίσουν την νέα κυβέρνηση εκτός απροόπτου είναι:..

21 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Κυματοδρομίας (Σέρφινγκ)


Μέρα γιορτής για τους κυματοδρόμους (σέρφερ) όλου του κόσμου, αλλά και μέρα οικολογικής προσφοράς. Σε πολλές χώρες οι λάτρεις του αθλήματος συμμετέχουν σε προγράμματα καθαρισμού των ακτών και προστασίας της αειφορίας του θαλασσίου περιβάλλοντος.
Η Ημέρα καθιερώθηκε το 2004 με πρωτοβουλία του περιοδικού Surfing Magazine και της οικολογικής οργάνωσης The Surfrider Foundation. Εορτάζεται κάθε χρόνο ανήμερα του θερινού ηλιοστασίου (20 Ιουνίου και 21 Ιουνίου τα δίσεκτα χρόνια).
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι...

21 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Υδρογραφίας


Η Παγκόσμια Ημέρα Υδρογραφίας γιορτάστηκε για πρώτη φορά στις 21 Ιουνίου 2006, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Το επίκεντρο του εορτασμού σε παγκόσμιο επίπεδο βρέθηκε ο Διεθνής Υδρογραφικός Οργανισμός, στην έδρα του οποίου, στο Μονακό, πραγματοποιήθηκαν διάφορες εκδηλώσεις, με θέμα τα «85 χρόνια συνεισφοράς του Διεθνούς Υδρογραφικού Οργανισμού (International Hydrographic Organization - IHO) στην ασφάλεια της διεθνούς ναυσιπλοΐας».
Το Διεθνές Υδρογραφικό Γραφείο ιδρύθηκε την 21η Ιουνίου 1921, με σκοπό την ασφαλέστερη και ευκολότερη ναυσιπλοΐα. Σήμερα, μετά από 85 χρόνια λειτουργίας...

21 Ιουνίου, Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής


Η Ημέρα της Μουσικής άρχισε να γιορτάζεται στο Παρίσι το 1982, με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Πολιτισμού Ζακ Λανγκ, ενώ το 1985 ο θεσμός εξαπλώθηκε έξω από τα γαλλικά σύνορα. Η Αθήνα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1985, ήταν η πρώτη εκτός Γαλλίας χώρα στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή της Μουσικής.
Μέσα σε λίγα χρόνια, η Ημέρα της Μουσικής έφτασε να είναι ένας πραγματικός θεσμός, ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πολιτιστικό γεγονός που διεξάγεται κάθε 21 Ιουνίου σε περισσότερες από 22 χώρες, από την Ιρλανδία μέχρι το Καζακστάν και από τις Βαλτικές χώρες μέχρι την Κύπρο...

Σαν Σήμερα, 21 Ιουνίου


Γεγονότα
1813: Ο Δούκας του Ουέλινγκτον, επικεφαλής αγγλικής δύναμης, νικά τον Ιωσήφ Βοναπάρτη και τους Γάλλους στη Μάχη της Βιτόρια και τους εκδιώκει από την Ιβηρική Χερσόνησο. Ο Μπετόβεν χαιρετίζει το γεγονός, γράφοντας τη σύνθεση Wellington’s Victory, op. 91.

1851: Ο γερμανός μετρ του σκάκι Άντολφ Άντερσεν νικά τον Λάιονελ Κιζερίτσκι, σε μία παρτίδα, μοναδική στη σκακιστική βιβλιογραφία, όπου ο Άντερσεν θυσιάζει τους δύο πύργους, τον αξιωματικό και τη βασίλισσά του, κάνοντας ματ με τα εναπομείναντα τρία μικρά κομμάτια. Η παρτίδα παίζεται σε διακοπή του Πρώτου Διεθνούς Τουρνουά Σκάκι στο Λονδίνο και θα μείνει γνωστή ως η «Αθάνατη Παρτίδα» (Immortal Game) του Άντερσεν...

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ και ΠΑΥΛΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ


Σας ενημερώνουμε για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
της Εκκλησιαστικής Πανήγυρης
του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ...

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου


Στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη βρέθηκε σήμερα το πρωϊ ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Ο Μέγας Αλέξανδρος» Σερρών κ. Δημήτριος Στεργίου. Οι δύο άντρες συζήτησαν την πλούσια πολιτιστική δράση του Συλλόγου, πολλά μέλη του οποίου κατάγονται από την Πέλλα.      Επίσης, έγινε αναφορά στις δυνατότητες συνεργασίας που υπάρχουν στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στη δικτύωση του συλλόγου «Ο Μέγας Αλέξανδρος» με τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους της Π.Ε. Πέλλας...

Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας  γνωστοποιείται  ότι  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 23 του Ν. 4061/22-3-2012 (ΦΕΚ Α΄66/22-3-2012) «περί διαχείρισης και προστασίας ακινήτων Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Ρύθμιση εμπραγμάτων δικαιωμάτων και λοιπές διατάξεις» όποιος κατέχει ακίνητο, το οποίο διαχειρίζεται από το Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μπορεί να υποβάλει αίτηση εξαγοράς του στην Επιτροπή Θεμάτων Γης και Επίλυσης Διαφορών στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Καστοριάς, εφόσον μπορεί να αποδείξει κατοχή αυτού πριν από την 5-6-1993 και η επιφάνεια του δεν υπερβαίνει τα δέκα (10) στρέμματα...

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με Διευθυντή και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας κ. Τρύφωνα Μαυροπαλιά, την Πρόεδρο κα. Αθανασία Μπουτκάρη και τον Ταμία κ. Δημήτριο Ευθυμιάδη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, συζήτησαν τις συνθήκες λειτουργίας του σχολείου και προτάσεις για την αναβάθμισή τους...

20 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων


Η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων καθιερώθηκε για πρώτη φορά με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 4 Δεκεμβρίου του 2000 και πρωτογιορτάσθηκε στις 20 Ιουνίου 2001, με αφορμή τα 50 χρόνια από την υπογραφή της «Συνθήκης για το καθεστώς των προσφύγων».
Η Συνθήκη αυτή προέβλεπε, μεταξύ άλλων, τη σύσταση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, η οποία ήταν επιφορτισμένη να βοηθήσει στη μετεγκατάσταση των 1,2 εκατομμυρίων Ευρωπαίων που είχαν μείνει άστεγοι εξαιτίας του Β' Παγκόσμιου Πολέμου...

Σαν Σήμερα, 20 Ιουνίου


Γεγονότα

451: Διεξάγεται η επονoμασθείσα Μάχη των Εθνών στα Καταλανικά πεδία της Γαλατίας. Αντίπαλοι, Ρωμαίοι και Βησιγότθοι υπό τους Φλάβιο Αέτιο και Θευδέριχο από τη μία πλευρά και οι Ούνοι του Αττίλα από την άλλη. Ο Αττίλας υποχρεώνεται σε τακτική υποχώρηση, αλλά γρήγορα θα ανακάμψει και θα προελάσει προς τη Ρώμη. Ο Θευδέριχος πίπτει επί του πεδίου της μάχης.

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Διοικητής στρατοπέδου στα Γιαννιτσά απαγόρευσε την «Μακεδονία Ξακουστή…»


Στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους και ενόψει της ορκωμοσίας τους οι φαντάροι της 162ης Αυτοκινούμενης Μοίρας Βαρέως Πυροβολικού στα Γιαννιτσά παρήλαυναν με την εποπτεία του αρμόδιου λοχία. Λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί η εκπαίδευση, ο λοχίας παρότρυνε τους φαντάρους να τραγουδήσουν το «Μακεδονία ξακουστή…», το τραγούδι που υμνεί την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Οι φωνές των νεοσύλλεκτων έφτασαν μέχρι το διοικητήριο. Μέσα σε λίγα λεπτά, στο σημείο της εκπαίδευσης έφτασε τρέχοντας ο διοικητής της Μοίρας. Σφύριξε τρεις φορές από μακριά...

"Μέγας Αλέξανδρος 2012" από τον Μορφωτικό Περιβαλλοντικό "Η Αρχαία Πέλλα"


Πολιτιστικές εκδηλώσεις για την γιορτή των Αγίων Πέτρου & Παύλου


Αναβίωση εθίμου του Αϊ Γιάννη από τους Κρήτες Γιαννιτσών


Καλοκαιρινή Γιορτή Παιδικών Σταθμών Δήμου Πέλλας


Ευρωπαϊκή Γιοργή Μουσική από το Αλεξάνδρειο Ωδείο


Πρόγραμμα Εκδηλώσεων στα "Παραλίμνια 2012"


                
 Ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Παραλίμνης και η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας, σας προσκαλούν στις 22, 23 & 24 Ιουνίου 2012, στις πολιτιστικές εκδηλώσεις,

«ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΑ 2012»

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον προαύλιο χώρο του πολιτιστικού Συλλόγου, στην Παραλίμνη,  όπως φαίνεται αναλυτικά στο πρόγραμμα που ακολουθεί.  


    Η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερη τιμή...

«Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει» στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών


Η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας, σε συνεργασία με την «Θεατρική Διαδρομή», παρουσιάζει την Πέμπτη 21 Ιουνίου και ώρα: 9.15, στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών,  το μουσικοθεατρικό έργο του Πέτρου Ζούλια «Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!....», σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, με πρωταγωνιστές τους  Παύλο Χαϊκάλη, Ρένια Λουϊζίδου, Δημήτρη Μαυρόπουλο, Τζόυς Ευείδη και Έρση Μαλικένζου, που ενσαρκώνουν τους κεντρικούς χαρακτήρες.
«Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!....» είναι ένα σπονδυλωτό έργο που παρουσιάζει, με μετεπιθεωρησιακό τρόπο την ιστορία της νεότερης Ελλάδας...

Κοντά στον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας η χώρα


Το θετικό κλίμα στο οποίο διεξήχθησαν οι πρώτες συναντήσεις του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών, δημιουργούν αισιοδοξία ότι σύντομα -ίσως και εντός της ημέρας- θα υπάρξει συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με τη συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Στις 10 το πρωί συναντώνται ξανά οι Ευ.Βενιζέλος και Φ.Κουβέλης, ενώ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα συναντηθεί και με τον Αντ.Σαμαρά. Επίσης, δεν αποκλείεται...

Σαν Σήμερα, 19 Ιουνίου


Γιορτάζουν: Ζώσιμος.

Γεγονότα
240 π.Χ: Ο Ερατοσθένης υπολογίζει την περίμετρο της Γης.

1827: Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης απειλεί όσους Έλληνες προσκυνούν τον Μωάμεθ. («Περίπτωση Νενέκου»)
1863: Ένοπλη ρήξη «Ορεινών» και «Πεδινών» στην Αθήνα (Κανάρης, Βούλγαρης), η κορύφωση των γνωστών και ως «Ιουνιανών»...

Ακτινογραφία των εκλογών! Τι ψήφισαν οι Ελληνες και τι ... κατάλαβαν τα κόμματα!


Τελείωσαν κι αυτές οι εκλογές και πάμε για τις επόμενες! Ας επιχειρήσουμε όμως μια διεισδυτική ματιά , ένα πέρασμα από τα νούμερα των εκλογών για να μπορέσουμε να ακουμπήσουμε τα … «νούμερα» της πολιτικής σκηνής!

Η Ελλάδα είναι μια γιγάντια χώρα, της οποίας ο πολιτισμός επικρατεί σε όλο τον σύγχρονο Δυτικό Κόσμο! Σε αντάλλαγμα γι αυτή την πολιτισμική κληρονομιά, οι Δυτικοί μας έχουν επιβάλει, μας έχουν φορτώσει ένα κάρο «άχρηστους» (κατά την προσωπική μου άποψη) ή διανοητικά ανάπηρους (κατά την άποψη άλλων) πολιτικούς...

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Ευχαριστήριο μήνυμα του Δάνη Τζαμτζή, βουλευτή ΝΔ


Αγαπητοί μου συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Θέλω να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, που με τον αγώνα σας και την ψήφο σας αναδείξατε την ΝΔ πρώτη δύναμη στην Ελλάδα και την Πέλλα μας.

Οι ευθύνες που επωμιζόμαστε είναι πολύ μεγάλες την ώρα που η πατρίδα μας περνά δύσκολες μέρες.

Μαζί θα δουλέψουμε για να ξεπεράσουμε τα δύσκολα και να φέρουμε καλύτερες μέρες για την Πέλλα μας, για την Ελλάδα μας.
Ευχαριστώ από καρδιάς,
Ιορδάνης Τζαμτζής
Βουλευτής Πέλλας ΝΔ

Ευχαριστίες του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη στο προσωπικό του τοπικού μηχανισμού διεξαγωγής των εθνικών εκλογών


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ευχαριστεί το προσωπικό που συμμετείχε στη διεξαγωγή των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του αναφέρει: «Εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες μου σε όλο το πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό που εργάστηκε για την ομαλή διεξαγωγή των εθνικών εκλογών της 17ης Ιουνίου. Παρά το γεγονός ότι ο χρόνος που μεσολάβησε ήταν σύντομος, ο μηχανισμός ανταποκρίθηκε με αποτελεσματικότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης...

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης παίρνει ο Σαμαράς


Στις 12.30 το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια για να πάρει την διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο κ. Σαμαράς θα επιχειρήσει να κλείσει το θέμα του σχηματισμού κυβέρνησης ακόμη και σήμερα. Άλλωστε στις πρώτες δηλώσεις του χθες ξεκαθάρισε ότι «η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί και θα κυβερνηθεί και ότι είναι ανάγκη να σχηματιστεί κυβέρνηση το συντομότερο»...

Τα ποσοστά των κομμάτων στην Πέλλα


Στο 99,04% των εκλογικών τμημάτων της Εκλογικής Περιφέρειας Πέλλας τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:

Ν.Δ.                             35,93
ΣΥΡΙΖΑ                         18,30
ΠΑΣΟΚ                        17,17
ΑΝ. ΕΛΛ.                     7,55
ΧΡ. ΑΥΓΗ                     7,35
ΔΗΜ.ΑΡ.                    5,26
ΚΚΕ                              2,73...