Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

ΗΠΑ: Εμεινε 17 χρόνια στη φυλακή καταδικασμένη με ψευδομαρτυρία



Μια γυναίκα που πέρασε 17 χρόνια από τη ζωή της στη φυλακή, καταδικασμένη για μια δολοφονία που δε διέπραξε, αθωώθηκε σήμερα από δικαστήριο του Λος Άντζελες, το οποίο αποδέχτηκε ότι η βασική μάρτυρας στην υπόθεση είχε πει ψέματα στις αρχές.
Η Σούζαν Μέλεν, 59 ετών σήμερα, είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη χωρίς τη δυνατότητα αναστολής της ποινής, για τη δολοφονία του Ρίτσαρντ Ντέιλι. Το απανθρακωμένο πτώμα του Ντέιλι βρέθηκε το 1997 σε ένα σοκάκι της συνοικίας Σαν

Ποιες τροφές μας κάνουν πιο έξυπνους;



Σίγουρα δεν σας εγγυάται κανείς ότι τρώγοντας καρύδια και ρόδια θα λύνετε συναρτήσεις με κλειστά μάτια ή το iq test σας θα «κονταροχτυπηθεί» με του Αϊνστάιν και του Χόκινγκ. Αυτό, όμως, που είναι βέβαιο είναι πως κάποιες τροφές περιέχουν συστατικά που μπορούν να δώσουν μια ώθηση στον εγκέφαλό σας και να σας βοηθήσουν να είστε περισσότερο σε εγρήγορση, μειώνοντας την πιθανότητα εμφάνισης ασθενειών που σχετίζονται με αυτόν. Και γιατί όχι; Να «στροφάρετε» λίγο πιο ξεκούραστα.

Μακάβριο λάθος της αστυνομίας-Τους είπαν ότι ο γιος τους σκοτώθηκε και τον είδαν ξαφνικά μπροστά τους -



Οταν ένας αστυνομικός εμφανίστηκε στο σπίτι τους, ο Τζέι και η Κάρεν έχασαν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους. Ακουσαν ότι ο γιος τους είχε σκοτωθεί σε τροχαίο. Ομως, μερικές ώρες αργότερα, εκείνος τους άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του! Οπως αποδείχθηκε, η αστυνομία είχε κάνει ένα μακάβριο λάθος, μπερδεύοντας την ταυτότητα του πραγματικού θύματος. Το περιστατικό έγινε στο Τζούνο, στην Αλάσκα. Οι δύο γονείς άκουσαν ξαφνικά ότι ο 29χρονος γιος τους, ο Τζάστιν Πριστ, είχε σκοτωθεί

Η μπύρα βοηθάει στην ενίσχυση της μνήμης και της γνωστικής λειτουργίας



  Eρευνητές στο πανεπιστήμιο του Όρεγκον διαπίστωσαν ότι η xanthohumol, ένα  φαλβονοειδές που βρίσκεται μόνο στον λυκίσκο, μπορεί να βελτιώσει την μνήμη και τα πρότυπα σκέψης.  Ο σκοπός της έρευνας, που έγινε σε ποντίκια, ήταν να διερευνηθεί αν τα φλαβονοειδή μπορούν να επιβραδύνουν την παλμιτουλίωση-μια φυσική διαδικασία που αφορά στην υποβάθμιση της μνήμης σε ζώα και ανθρώπους.Τα φλαβονοειδή είναι μια κατηγορία χημικών ενώσεων που βρίσκεται μόνο στα φυτά. Η xanthohumol είναι μια ιδιαίτερα σπάνια ουσία που έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής μόνο στον λυκίσκο. Μια ομάδα

Ψήφος εμπιστοσύνης με 155 "Ναι" και υψηλούς τόνους



Eν μέσω εντάσεων και υψηλών τόνων έκλεισε και επίσημα η τριήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Συνολικά ψήφισαν 288 βουλευτές. Η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης με 155 «ναι», 131 «όχι», 2 «παρών» και 12 απόντες. Οι Χρήστος Αηδόνης, Μίκα Ιατρίδη, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Θεοδώρα Τζάκρη, Ραχήλ Μακρή, Μάρκος Μπόλαρης, Βασίλης Οικονόμου, Μίμης Ανδρουλάκης, ψήφισαν «ΟΧΙ».

Διεθνείς Αγώνες Κωπηλασίας στο Λουδία από το Δήμο Πέλλας και το ΝΟΓ


Νομιμοποιούν καταπατημένες εκτάσεις



Στη νομιμοποίηση χιλιάδων καταπατημένων εκτάσεων προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης. Πρόκειται για ένα σχέδιο νόμου το οποίο προβλέπει ότι όσοι ιδιώτες έχουν καταπατήσει ακίνητα του Δημοσίου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 1993 έχουν τη δυνατότητα να γίνουν οι νόμιμοι ιδιοκτήτες τουςΣύντομα αναμένεται να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για το ζήτημα αυτό, έπειτα από την

Βρέθηκαν σώα τα παιδιά που αγνοούνταν στο Άγιο Όρος



Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια τεσσάρων ανήλικων τα ίχνη των οποίων χάθηκαν χθες στην περιοχή του Αγίου Όρους. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, που συμμετείχε στις έρευνες εντοπισμού τους μαζί με την Αστυνομία, οι τέσσερις ανήλικοι μαζί με τους γονείς τους, όλοι τους αλλοδαποί, ξεκίνησαν από τη Μονή Παντοκράτορος να πάνε περπατώντας στη Σκήτη του Αγίου Ανδρέα. Οι ανήλικοι προπορεύονταν των γονιών τους, ωστόσο κάποια στιγμή τα ίχνη τους χάθηκαν και τότε οι γονείς τους ενημέρωσαν ότι τα

Παπαρήγα για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ: "Είναι σαν την άχνη στον κουραμπιέ, άμα τον τινάξεις δεν μένει τίποτα"



Απολαυστική ήταν για ακόμη μια φορά η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά την ομιλία της στη Βουλή, όπου δεν «χαρίστηκε» ούτε στην κυβέρνηση ούτε και στον ΣΥΡΙΖΑ.Η πρώην γγ του ΚΚΕ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μια ατάκα της για το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση και γέλια στην αίθουσα.«Είναι σαν την άχνη στον κουραμπιέ, άμα τον τινάξεις δεν μένει τίποτα» είπε χαρακτηριστικά η κα Παπαρήγα.

Αμφίπολη.Τα μυστικά της σπασμένης θύρας



Πέντε κομμάτια, που συνθέτουν την μαρμάρινη πόρτα στην τρίτη πύλη, έχουν φέρει στο φως μέχρι στιγμής οι ανασκαφές στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη.Την ίδια ώρα, οι αρχαιολόγοι αναζητούν τμήματα του οικοδομήματος που υπήρχαν και δεν έχουν βρεθεί ακόμη, ενώ τις εργασίες δυσχεραίνει το χώμα που συσσωρεύεται στο βάθος του Τύμβου.
Οι αρχαιολόγοι ευελπιστούν πως τις επόμενες μέρες θα αποκαλυφθούν οι δύο μαρμάρινες πλάκες της οροφής, αλλά και η σκάλα που οδηγεί σε μια νέα πύλη.

Πέλλα.Όπλα,αρχαία,τόξα,σπαθιά...όλα στο σπίτι 51χρονου "συλλέκτη".



  Ένας 51χρονος άνδρας από την Έδεσσα συνελήφη από αστυνομικούς που φέρεται να δηλώνει συλλέκτης όπλων και αρχαίων. Ο συλληφθέντας παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα, ενώ παράλληλα εξετάζεται ο οπλισμός και το «ιστορικό» τους.Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από άρνηση του συλληφθέντα να υποβληθεί σε τυπικό έλεγχο που επιχείρησαν να κάνουν οι αστυνομικοί. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, όπου οι αστυνομικοί έμειναν έκπληκτοι μπροστά στο πλήθος και το είδος των ευρημάτων τους.

Προσλήψεις στο Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών.Ειδικότητες και προσόντα.



Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού & Ανάπτυξης Πέλλας (ΔΗΚΕΠΑΠ) προκειμένου να προσλάβει καθηγητές για τις ανάγκες του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου για την εκπαιδευτική περίοδο 2014 – 2015, καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν σχετικές αιτήσεις, για τη διδασκαλία μαθητών στα παρακάτω τμήματα: Kιθάρας, Βιολιού, Θεωρητικών, Πιάνου, Βυζαντινής Μουσικής, Μπουζουκιού, Ηλεκτρικής Κιθάρας, Πνευστών, Ντραμς, Βιολοντσέλο, Παραδοσιακών Οργάνων, Ακορντεόν, Μουσικής

Ζητούν από το Σαμαρά να παραιτηθεί και να σχηματισθεί κυβέρνηση ειδικού σκοπού.



Τουλάχιστον έξι βουλευτές οι 4 από το ΠΑΣΟΚ και 2 από την ΔΗΜΑΡ τάχθηκαν υπέρ της δημιουργίας μια κυβέρνησης ειδικού σκοπού χωρίς να είναι επικεφαλής ο Α. Σαμαράς και αντιπρόεδρος ο Ευ. Βενιζέλος το γεγονός αυτό προκάλεσε εκνευρισμό στην Χ. Τρικούπη και αναμένεται η αντίδραση από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Αρχικά το πρότεινε ο Περιφερειάρχης Απ. Τζιτζικώστας στην συνέχεια και εντός βουλής πήρε την σκυτάλη ο Σπύρος Λυκούδης και συμφώνησε ο επίσης προερχόμενος από την

Ανανέωση επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών Δήμου Πέλλας



Ο Δήμος Πέλλας, σε συνέχεια της 330/2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου ανακοινώνει την κατάθεση δικαιολογητικών για την ανανέωση των επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών με έδρα το Δήμο Πέλλας, 13 – 27/10/2014. (Ν4264/14)
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρωτοκολλούν την αίτηση με τα παρακάτω δικαιολογητικά στη Δημοτική Ενότητα της μόνιμης κατοικίας τους
Δ.Ε Γιαννιτσών Παμπουλάκη Δήμητρα 2382 3 50877  & 878 pampoulaki@giannitsa.gr

Παγώνουν οι συντάξεις ΟΑΕΕ για οφειλές άνω των 20.000 ευρώ



Πονοκέφαλος για συνταξιούχους του ΟΑΕΕ, που έχουν χρέη πάνω από 20.000 ευρώ και δεν τα ρυθμίζουν, καθώς ο Οργανισμός στο εξής θα τους αφήνει χωρίς σύνταξη. Επίσης, για όσους έχουν μικρότερες οφειλές θα γίνεται συμψηφισμός σε έως και 40 δόσεις με τη σύνταξη.Αυτό αναφέρεται σε εγκύκλιο του ΟΑΕΕ, σύμφωνα με την οποία ο κανόνας θα εφαρμόζεται ακόμη κι αν ο υποψήφιος συνταξιούχος είχε διαδοχική ασφάλιση και σε άλλα Ταμεία.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Ημερησία, για αιτήματα συνταξιοδότησης που εκκρεμούν

Το ΔΝΤ τραβάει το χαλί από τα πόδια του Σαμαρά



«Δεν έχουμε καμία ενημέρωση για ακύρωση του ελληνικού δανείου» τόνισε ο Πολ Τόμσεν - Δεν μπορεί η Ελλάδα να σταθεί χωρίς μνημόνιο λέει ο Δανός τεχνοκράτης του Ταμείου .Mετά την Κριστίν Λαγκάρντ που εχθές άφησε να εννοηθεί ότι η Ελλάδα χρειάζεται μαξιλαράκι ασφαλείας για να προχωρήσει, έρχεται σήμερα ο Τόμσεν και βάζει ταφόπλακα στα σχέδια Σαμαρά που απόψε το βράδυ ήθελε να καλέσει όλα τα κόμματα να συνδράμουν στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από το μηχανισμό, όπως το έχει φανταστεί ο ίδιος.

Ποια μέτρα λαμβάνει η Ελλάδα για τον Εμπολα -Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες



Περισσότερα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση πιθανού περιστατικού Εμπολα στην Ελλάδα αποφασίστηκαν σε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, επιστημόνων από το ΚΕΕΛΠΝΟ και στελεχών του ΕΚΕΠΥ.
Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η άμεση στελέχωση των πυλών εισόδου της χώρας με επιπλέον υγειονομικό προσωπικό, πλήρως ενημερωμένο για τον νέο ιό, ενώ πιθανότατα θα σταλούν 30 εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ σε αυτά τα σημεία.

Tι λένε τ'άστρα σήμερα Σάββατο 11 Οκτωβρίου.



 

Πρόσεξε για ποια πράγματα είναι ένας άνθρωπος κυνικός και θα ανακαλύψεις τι του λείπει. 


Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Συναγερμός για τον φονικό ιό του Έμπολα και στην Ελλάδα



Με ταχύτατους ρυθμούς εξαπλώνεται ο φονικός ιός του Έμπολα στις χώρες της Δυτικής Αφρικής. Κρούσματα του ιού έχουν κάνει την εμφάνισή τους στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.
Περισσότεροι από 3.860 άνθρωποι έχουν χάσει έως τώρα τη ζωή τους από τον ιό. Τα πιθανά κρούσματα που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ισπανία, στα Σκόπια, στην Τουρκία έχει προκαλέσει την ανησυχία των επιστημόνων.
Τα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση πιθανού περιστατικού Έμπολα στην

Πόσο κοστίζει η θέρμανση ενός σπιτιού 80 τ.μ. με πετρέλαιο, φυσικό αέριο, κλιματισμό και τζάκι [λίστα]



Kαθώς ο καιρός έδειξε τις άγριες διαθέσεις του από τις πρώτες ημέρες του Φθινοπώρου και ενώ διανύουμε τον Οκτώβριο και αρχίζει το πιο έντονο κρύο, η θέρμανση εξελίσσεται στο μείζον θέμα συζήτησης.
Και αν και μειώθηκε ο ειδικός φόρος στο πετρέλαιο και οι διεθνείς τιμές παρουσιάζουν συνεχή πτώση διαμορφώνοντας την τιμή ανά λίτρο στο 1,07 ευρώ (για όσους δικαιούνται επίδομα θέρμανσης η τιμή διαμορφώνεται στα 0,72 ευρώ το λίτρο) η έρευνα για τις εναλλακτικές μορφές θέρμανσης δεν σταματά.

Απίστευτο.Δείτε πόσες φορές κοιτάμε το κινητό μας στη διάρκεια της ημέρας.



Ο μέσος χρήστης smartphone χρησιμοποιεί πλέον τη συσκευή του πάνω από 1.500 φορές την ημέρα, ξεκινώντας από τις 7:30 το πρωί, σύμφωνα με μια νέα βρετανική έρευνα. Πολλοί χρήστες, ελέγχουν τον λογαριασμό του email τους και το facebook, διαβάζουν τις τελευταίες ειδήσεις ή ενημερώνονται για τον καιρό, προτού καν σηκωθούν από το κρεβάτι τους με... την τσίμπλα ακόμη στο μάτι.Σύμφωνα με τη βρετανική «Daily Mail», η έρευνα, που έγινε από την εταιρεία μάρκετινγκ Tecmark σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.000 χρηστών», αποκαλύπτει ότι ο μέσος χρήστης κάνει χρήση του κινητού του επί 3 ώρες και 16 λεπτά ημερησίως,

Ασπίδα στην κατάθλιψη η γυμναστική



Η γυμναστική μπορεί να προφυλάξει το μυαλό από την κατάθλιψη μέσω άγνωστων έως τώρα επιδράσεων που ασκεί στους μυς, σύμφωνα με νέα μελέτη σε ποντίκια που επιβεβαιώθηκε και σε ανθρώπους.
Το εύρημα αυτό μπορεί να έχει ευρείες επιδράσεις σε όσους νιώθουν ότι οι στενοχώριες της ζωής απειλούν την ψυχική υγεία τους, γράφει η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς».
Οι ειδικοί ξέρουν εδώ και χρόνια ότι ακόμα και το ήπιο στρες, αν είναι συνεχές, μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη της κατάθλιψης και άλλων διαταραχών της ψυχικής διάθεσης.

Γιαννιτσά.60 χρόνια πριν στο Εξατάξιο Γυμνάσιο....



Στη συνημμένη φωτογραφία είναι οι απόφοιτοι του Γυμνασίου (6τάξιου) των Γιαννιτσών 1953-54, με τον Γυμνασιάρχη τους τον κ, Καρασώτο και τους λοιπούς καθηγητές, έξω από το κτήριο του Γαλλικού Σχολείου. Από τους μαθητές διακρίνονται οι: Κατσαφυλούδης, Χαριτίδης, Ζαρκίδης, Κυριλίδης, Θεοδώρου Γ,  Δαμιανίδης Ναπολέων (στον οποίο ανήκει και η φωτογραφία), Λίγκας, Βασιλειάδου,  Καμπούρογλου Χρ, Καραγιαννίδου, Μητώση κ.ά. 

Κομπάνι: Το «Στάλινγκραντ» των Κούρδων



Περικυκλωμένοι για εβδομάδες από τους τζιχαντιστές, οι περίπου 1500 Κούρδοι μαχητές που έχουν απομείνει στο Κομπάνι, προσπαθούν να κρατήσουν την πόλη με τακτικές  που σύμφωνα με τους επιτελείς τους προέρχονται από την αντίσταση του Κόκκινου Στρατού στο Στάλινγκραντ.
Οι 1500 αυτοί Κούρδοι έχουν ορκιστεί πως θα πολεμήσουν μέχρι τέλους και δεν θα εγκαταλείψουν την πόλη. Δεν έχουν μεγάλο απόθεμα από πολεμοφόδια. Οι περισσότεροι διαθέτουν ένα Καλάσνικοφ, και τίποτα άλλο. Ο στρατός των τζιχαντιστών διαθέτει όλμους,

Τρία ευρώ χρέωση για φάρμακα στο σπίτι;



Η διακίνηση φαρμάκων από τρίτους που δεν έχουν σχετική άδεια είναι παράνομη, αναφέρει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή του στην απόφαση των ΕΛΤΑ να διακινούν φάρμακα προς τους πολίτες και μάλιστα, όπως αναφέρει, με κόστος υπηρεσίας τριών ευρώ.
«Το φάρμακο δεν είναι εμπόρευμα για να διακινείται από εταιρίες ντελίβερι, η δε εκτέλεση της συνταγής δεν είναι τυπική πράξη» τονίζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κώστας Λουράντος. Υπογραμμίζει επίσης, ότι αυτή η πρακτική αντιβαίνει στη φαρμακευτική νομοθεσία, που

Εκτός Αγίου Όρους η Ρωσία;



Έντονο θρησκευτικό και διπλωματικό παρασκήνιο βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα με επίκεντρο την Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος στο Άγιο Όρος, γνωστότερη ως «ρωσικό μοναστήρι».
Αιτία οι αντιπαραθέσεις μεταξύ Ρώσων και Τυκρανών μοναχών οι σχέσεις των οποίων, μετά τα τελευταία γεγονότα μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, είναι ιδιαίτερα οξυμένες. Στη Μονή ζουν ουκρανοί και ρώσοι μοναχοί εδώ και αιώνες, με τους πρώτους να έχουν τώρα την

«Μύλος» το ΠΑΣΟΚ



Χωρίς τέλος μοιάζει να είναι η αντιπαράθεση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ καθώς οι αλληλοκατηγορίες μετά τα όσασημειώθηκαν προχθες το βράδυ στην Κ.Ο. συνεχίζονται.
Η Χ. Τρικούπη σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις εντυπώσεις σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως το ΠΑΣΟΚ  δεν αντιδικεί με κανένα, σημειώνοντας πως όσα μετέδωσαν ορισμένα ΜΜΕ «αδικούν την αλήθεια, την παράταξη και τη χώρα».
Ωστόσο στο ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι «δυστυχώς υπάρχουν μονίμως κάποιοι που δεν μπορούν

"Έχασα τελείως τα φρένα μου", είπε ο Ρουμάνος οδηγός



Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Βέροιας, ο οδηγός της νταλίκας, ηλικίας 39 ετών, που σκόρπισε τον θάνατο σε πέντε ανθρώπους και τραυμάτισε δεκάδες άλλους στη σφοδρότατη καραμπόλα της Εγνατίας Οδού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ρουμάνος οδηγός εμφανίστηκε συντετριμμένος ενώπιον της ανακρίτριας, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, τονίζοντας ότι τις τελευταίες μέρες ζει έναν εφιάλτη.

H μεγαλοπρέπεια των Καρυάτιδων σε νέα καταπληκτικά σχέδια.



Τη στιγμή που οι ανασκαφικές εργασίες στην Τύμβο Καστά προχωρούν με προσοχή, αλλά και αμείωτο ρυθμό, όλοι περιμένουν να δουν το σημαντικό μνημείο σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια, μερικοί προσπαθούν να μας δώσουν μια πιο σαφή εικόνα για το πώς ήταν στην αρχαιότητα ο σπουδαίος αυτός τάφος.
Ο σχεδιαστής-ζωγράφος Γεράσιμος Γερολυμάτος, ο οποίος είχε καταπλήξει τους πάντες με την πρώτη του σχεδιαστική απεικόνιση του τάφου, παρουσίασε στο προσωπικό του blog,

Το Ινστιτούτο Κτηνοτροφίας στην Παραλίμνη "ζωντανεύει".Προσλήψεις 10 ερευνητών.



Στις 6 Οκτωβρίου 2014 ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο κύριος Γιώργος Καρασμάνης, επισκέφτηκε το Ινστιτούτο Κτηνοτροφίας Γιαννιτσών και παρουσία της Διοίκησης του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, η οποία με εντολή του παρευρισκόταν στη συνάντηση, συζήτησαν με το Διευθυντή του Ινστιτούτου, τον κύριο Χριστοδούλου Βλαδίμηρο, τα σημερινά προβλήματα του Ινστιτούτου, καθώς και τις απαραίτητες ενέργειες που θα λάβουν χώρα από τούδε και στο εξής, έτσι ώστε το Ινστιτούτο Κτηνοτροφίας Γιαννιτσών άμεσα να

Και ξαφνικά μας προέκυψε Βαρδινογιάννη για Πρόεδρος Δημοκρατίας...



Το Μέγαρο Μαξίμου, ανάμεσα στους υποψηφίους για την Προεδρία της Δημοκρατίας, έχει στο τραπέζι και την υποψηφιότητα της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, η οποία, όπως εκτιμά το επιτελείο του Πρωθυπουργού, μπορεί να εξασφαλίσει ευρύτερες πλειοψηφίες και να πιάσει τον μαγικό αριθμό των 180 βουλευτών.Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες  η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, όπως εκτιμά το Μέγαρο Μαξίμου, ως μέλος μιας ισχυρής επιχειρηματικής οικογένειας, με βαθιές ρίζες στο επιχειρηματικό υπέδαφος της

Μια ανάσα από την Πέλλα και την Ελλάδα ο Έμπολα; – Ύποπτο κρούσμα στα Σκόπια



Ένας ασθενής ο οποίος νοσηλευόταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Σκοπίων με συμπτώματα που θα μπορούσαν να υποδεικνύουν ότι είχε προσβληθεί από τον ιό Έμπολα απεβίωσε, μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.Πρόκειται για πολίτη της Μεγάλης Βρετανίας, ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο των Σκοπίων σε άσχημη κατάσταση και μετά από μερικές ημέρες απεβίωσε.Για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το από ποια χώρα ταξίδεψε στην ΠΓΔΜ ο ασθενής που απεβίωσε.

Μεγάλο προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση



Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 9,5 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ, δείχνει η μηνιαία δημοσκόπηση της εταιρείας Palmos Analysis, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του tvxs.gr.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 29,8% με τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει 20,4%, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα φαίνεται πως χάνουν δυναμική.
Ειδικότερα:

Στις 13 Οκτωβρίου ξεκινά το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 16.600 άνεργους



Την ερχόμενη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου, ξεκινά με απόφαση του διοικητή του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), Θεόδωρου Αμπατζόγλου, το νέο πρόγραμμα του Οργανισμού για την προώθηση στην αγορά εργασίας 16.600 ανέργων, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων, ηλικίας 29 έως 64 ετών. 
Το πρόγραμμα υλοποιείται, με συνδυασμένες δράσεις κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, πιστοποίησης των δεξιοτήτων και απασχόλησης, στις οποίες περιλαμβάνονται:

Τι λένε τ'άστρα σήμερα Παρασκευή 10/10




   
         Η πιο θεμελιώδης αρχή της ανθρώπινης φύσης είναι η πανίσχυρη επιθυμία να σε εκτιμούν. 




Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Προσοχή: Κακόβουλο λογισμικό κλειδώνει υπολογιστές και σας ζητάει «λύτρα»



Την εμφάνισή του έκανε και στην Ελλάδα το κακόβουλο λογισμικό «Crypto-Wall» το οποίο στοχεύει στην καταβολή χρηματικών ποσών ως «λύτρα» προκειμένου να ξεκλειδωθούν-αποκρυπτογραφηθούν ψηφιακά αρχεία και δεδομένα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των χρηστών.
Το κακόβουλο λογισμικό, τύπου «Crypto-Malware», μπορεί να επηρεάσει όλες τις εκδόσεις λειτουργικού συστήματος και εξαπλώνεται, κυρίως, μέσω μολυσμένων μηνυμάτων

Ποιους αφορούν οι προσλήψεις 6.080 πτυχιούχων στο Δημόσιο



Διαγωνισμούς για την πρόσληψη 6.080 μόνιμων και αορίστου χρόνου υπαλλήλων δρομολογεί η κυβέρνηση μέχρι τα τέλη του έτους.Οι προσλήψεις αφορούν προσωπικό Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, ενώ 1.223 θέσεις αφορούν την τοποθέτηση σε κενές θέσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στα υπουργεία παλαιότερων επιτυχόντων σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.
Συνολικά 6.080 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ετοιμάζεται να δρομολογήσει η

Η έγκαιρη διάγνωση των οφθαλμολογικών παθήσεων προλαμβάνει την τύφλωση

Άν τα μάτια σας σάς κάνουν διάφορα παιχνίδια, αν βλέπετε μυγάκια ή λάμψεις, τότε πρέπει άμεσα να επισκεφτείτε τον οφθαλμίατρο, καθώς, όπως σημειώνουν οι ειδικοί,
η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία προλαμβάνει ακόμα και την τύφλωση. 
Περισσότεροι από 50.000 ασθενείς στην Ελλάδα πάσχουν από παθήσεις της ωχράς κηλίδας, 245 εκατ. παγκοσμίως, επιφέροντας βαρύτατη απώλεια της όρασης, ενώ 39 εκατ. άτομα έχουν χάσει την όρασή τους, εξαιτίας των παθήσεων της ωχράς.

Πανικός στη Βουλή με την “ανώνυμη” καταγγελία Δραγασάκη



Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε από το βήμα της Βουλής σε μια καταγγελία – βόμβα, χωρίς ομως να δώσει ονόματα. Όπως είπε, μπορεί ένας επιχειρηματίας, ένας καναλάρχης ή ενας μικρότερος καναλάρχης, ή ενας εφοπλιστής ή καποιος φίλος του πρωθυπουργού να πάρει τηλέφωνο και να σβηστεί ένα πρόστιμο που του είχε επιβληθεί. Αυτή η καταγγελία προκάλεσε την έκρηξη του συμβούλου του πρωθυπουργού και Υπουργού Επικράτειας Δημήτρη Σταμάτη ο οποίος φώναζε από τα έδρανα ενώ στη συνέχεια έλαβε το λόγο και ειπε

Η Eυρώπη ζητάει τη βοήθεια Google, Faceboook, Twitter κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους



Τη συνδρομή των κολοσσών του Διαδικτύου ζητάει η Κομισιόν για την αντιμετώπιση της επέλασης των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους τόσο στις αραβικές χώρες όσο και στον Δυτικό κόσμο.Η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλια Μάλμστρομ, και πολλοί Ευρωπαίοι υπουργοί Εσωτερικών θα δειπνήσουν την Τετάρτη με εκπροσώπους των Google, Facebook και Twitter με στόχο να βρεθούν τρόποι καταπολέμησης του εξτρεμισμού στο Διαδίκτυο.

Από σήμερα και μέχρι τις 17 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για μετεγγραφές



Άνοιξε χθες και από σήμερα θα αρχίσει να δέχεται αιτήσεις για μετεγγραφές, η ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας.Ως δικαιούχοι ορίζονται οι πολύτεκνοι και τα τέκνα πολυτέκνων, οι τρίτεκνοι και τα τέκνα τρίτεκνων, οι πρωτοετείς φοιτητές των οποίων ο αδελφός ή η αδελφή είναι ενεργός/η στον πρώτο κύκλο σπουδών, οι ορφανοί από τον ένα ή και από τους δύο γονείς ή τέκνα άγαμης μητέρας με ένα ή δύο μη αναγνωρισθέντα τέκνα, με γονείς, τέκνα, αδέλφια, συζύγους που είναι τυφλοί ή κωφάλαλοι ή νεφροπαθείς, που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή πάσχουν από μυϊκή δυστροφία Duchenne ή ανήκουν στην

Προσοχή.Ανάκληση παιδικού εμβολίου με προγεμισμένη σύριγγα



Ο ΕΟΦ ενημερώνει ότι ανακλήθηκαν παρτίδες του φαρμακευτικού προϊόντος Meningitec, λόγω ύπαρξης σωματιδίων οξειδίου του σιδήρου στις προγεμισμένες σύριγγες (υπ. αριθμ.84865/3-10-2014 απόφαση Προέδρου ΔΣ/ΕΟΦ).Η παραπάνω ανάκληση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ στις 3/10/2014, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία απόσυρσης του εμβολίου από την αγορά και έχει ενημερωθεί η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία.

Ουραγός της Ευρώπης οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ελλάδας



  Σε μία χώρα που, διαχρονικά, όλοι ανεξαιρέτως διατείνονται ότι «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας», γίνονται πολύ λίγα για να υποστηριχτεί η μικρή και μεσαία ελληνική επιχείρηση η οποία βρίσκεται σε πολύ δυσμενέστερη θέση από την ευρωπαϊκή ΜμΕ. Δεν είναι τυχαίο το ότι η ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση έχει τις χειρότερες επιδόσεις, σε όλους τους επιμέρους δείκτες, σε σύγκριση με το μέσο όρο των επιδόσεων των ευρωπαϊκών ΜμΕ. 

Φόβοι για παγκόσμια εξάπλωση του Εμπολα



Ανησυχία στη διεθνή κοινή γνώμη έχει προκαλέσει ο θάνατος του Τόμας Ερικ Ντάνκαν, του Λιβεριανού που είχε μολυνθεί από τον ιό Eμπολα και νοσηλευόταν στο Ντάλας του Τέξας.
Την ίδια ώρα, εσπευσμένα διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης ένας Τούρκος, που εργαζόταν στη Νιγηρία, καθώς θεωρείται ύποπτο κρούσμα Εμπολα.
Εν τω μεταξύ, η ισπανική κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι οι λάθος χειρισμοί που έγιναν στην αντιμετώπιση ενός κρούσματος Εμπολα ενδέχεται να οδήγησαν στη μόλυνση μιας νοσοκόμας με τον ιό.

Το ΔΝΤ διαψεύδει τον Σαμαρά μέσα σ'ένα μήνα.



Στα 25 δισ. ευρώ οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας για ο 2015 – 2016
Την ώρα που ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Σαμαράς σκίζει μνημόνια και διώχνει το ΔΝΤ από την Ελλάδα μονομερώς, την ίδια ώρα το Ταμείο τον «αδειάζει» πανηγυρικά.
Όπως αναφέρει η εξαμηνιαία έκθεση Fiscal Monitor, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη, το ΔΝΤ υπολογίζει σε περίπου 25 δισεκατομμύρια ευρώ τις μικτές χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας για τη διετία 2015-16,.

Ανω-κάτω στη ΝΔ με το "χρίσμα" Σαμαρά σε Βορίδη.Στα χαρακώματα οι βουλευτές.



Η τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη σε θέση πρωθυπουργεύοντος στην έναρξη της συζήτησης στη Βουλή, λόγω της απουσίας του κ. Αντώνη Σαμαρά στο Μιλάνο προκαλεί ήδη εύλογα ερωτηματικά, ανησυχία και έντονο εκνευρισμό σε βουλευτές και στελέχη της ΝΔ. Βλέπουν, ξαφνικά, τον υπουργό Υγείας να επιλέγεται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ενόψει μιας δύσκολης κοινοβουλευτικής μάχης έναντι άλλων 8 συναδέλφων του υπουργών, οι οποίοι ιεραρχικά προηγούνται το ερώτημα που τίθεται σε όλες τις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις είναι ένα:

Σε 100 δόσεις τα χρέη σε Εφορία-Ταμεία.Ποιοι μπαίνουν στη ρύθμιση



Μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νέο πλαίσιο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές αλλά και τους πλειστηριασμούς.
Τρόικα και κυβέρνηση έδωσαν τα χέρια για το γενικό περίγραμμα της εξόφλησης  ληξιπρόθεσμων χρεώνΚυβέρνηση και τρόικα έχουν καταλήξει σε συμφωνία, μετά την ολοκλήρωση των χθεσινών επαφών, για το γενικό περίγραμμα των συγκεκριμένων ρυθμίσεων, που αναμένεται να διευκολύνουν χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου, οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Πηγή: Ο ΟΑΕΕ καταγράφει το «βίο» κάθε ασφαλισμένου



Την 1η Ιουνίου 2014 άρχισε η υλοποίηση της δράσης «καταγραφή ασφαλιστικού βίου-ψηφιοποίηση ασφαλιστικού φακέλου» από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του ταμείου.Με το έργο αυτό επιχειρείται η ψηφιακή απεικόνιση στοιχείων και εργασιών που, μέχρι σήμερα, τηρούνται σε φυσική μορφή στους φακέλους των ασφαλισμένων σε ειδική, για το σκοπό αυτό, μηχανογραφική εφαρμογή.
Οι νέες εργασίες αφορούν:

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Ο Γιαννιτσώτης συγγραφέας Μάκης Τσίτας νικητής στα βραβεία λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι νικητές των βραβείων λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2014 - ανάμεσα στους οποίους είναι και ένας Έλληνας, ο Γιαννιτσώτης Μάκης Τσίτας - ανακοινώθηκαν σήμερα στην έκθεση βιβλίου της Φρανκφούρτης. Τα βραβεία αναγνωρίζουν τους καλύτερους νέους και πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς στην Ευρώπη. Οι άλλοι νικητές των φετινών βραβείων είναι οι Ben Blushi (Αλβανία), Milen Ruskov (Βουλγαρία), Jan Němec (Δημοκρατία της Τσεχίας), Oddný Eir (Ισλανδία), Janis Jonevs (Λετονία), Armin Öhri (Λιχτενστάιν), Pierre J. Mejlak (Μάλτα), Ognjen Spahić (Μαυροβούνιο), Marente de Moor

Την επόμενη εβδομάδα θα «μιλήσει» ο τρίτος θάλαμος



Καλή η ενημέρωση, όσα πληροφορούμαστε γι’ αυτά που αποκαλύπτονται στην Αμφίπολη, οι θεωρίες των επιστημόνων για το ταφικό μνημείο στον λόφο Καστά, ποιος είναι και ποιος είναι απίθανο να βρίσκεται θαμμένος στο εσωτερικό του, όμως η δύναμη της τηλεόρασης είναι μεγάλη. Σε πιο ήρεμους τόνους απ’ ό,τι μας έχουν συνηθίσει οι εκπομπές με πρωταγωνιστές τους πολιτικούς, η «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη έκανε πρεμιέρα με την ανασκαφή που έχει αναστατώσει τους πάντες εντός κι εκτός συνόρων, δείχνοντας πώς θα