Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Ζητούν από το Σαμαρά να παραιτηθεί και να σχηματισθεί κυβέρνηση ειδικού σκοπού.



Τουλάχιστον έξι βουλευτές οι 4 από το ΠΑΣΟΚ και 2 από την ΔΗΜΑΡ τάχθηκαν υπέρ της δημιουργίας μια κυβέρνησης ειδικού σκοπού χωρίς να είναι επικεφαλής ο Α. Σαμαράς και αντιπρόεδρος ο Ευ. Βενιζέλος το γεγονός αυτό προκάλεσε εκνευρισμό στην Χ. Τρικούπη και αναμένεται η αντίδραση από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Αρχικά το πρότεινε ο Περιφερειάρχης Απ. Τζιτζικώστας στην συνέχεια και εντός βουλής πήρε την σκυτάλη ο Σπύρος Λυκούδης και συμφώνησε ο επίσης προερχόμενος από την
ΔΗΜΑΡ Β. Οικονόμου, αλλά και ο Γ. Κουράκος που εξελέγη με τους ΑΝ.ΕΛ

Σ. Βούλτεψη: «Υπάρχει κυβέρνηση, υπάρχει πρωθυπουργός»

Την ώρα που στο ΠΑΣΟΚ έχει ξεκινήσει ένας νέος κύκλος εσωστρέφειας, τρεις βουλευτές συμφώνησαν για την κυβέρνηση ειδικού σκοπού.

Δ. Κρεμαστινός: «Επανέρχομαι σε μία ανανεωμένη πρόταση ευρύτερης συνεργασίας για κυβέρνηση ειδικού στόχου. Υπό πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, ακόμα και με εναλλακτική πρωθυπουργία των κομμάτων που θα συμμετάσχουν».

Θ. Μωραΐτης: «Η ανοχή της κυβέρνησης περνά τους επόμενους μήνες μέσα από την ύπαρξη ολοκληρωμένου σχεδίου και νέας προγραμματικής συμφωνίας. Έτσι, μπορεί η προεδρική εκλογή να τύχει ακόμα και νέων κυβερνητικών λύσεων από την ίδια Βουλή – και τότε να δούμε τους αρχάγγελους της σταθερότητας αν θα είναι προσκολλημένοι στην καρέκλά τους».

Ν. Σηφουνάκης: θεωρεί αναγκαία την δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας, πως θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει, τόνισε όμως πως «δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο από την παρούσα Βουλή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου