Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Το τσάι είναι καλύτερο από το νερό!



«Ένα τσάι την ημέρα κάνει τον φαρμακοποιό να πτωχεύσει» λέει μια παλιά κινέζικη παροιμία. Ομάδα Βρετανών διατροφολόγων υπερθεματίζει τονίζοντας ότι τρία ή και περισσότερα φλιτζάνια του αφεψήματος αυτού ημερησίως είναι πιο ευεργετικά και από το νερό.
Η έρευνά τους, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο «Εuropean Journal of Clinical Νutrition» υποστηρίζει ότι το τσάι είναι τόσο ωφέλιμο για τον ανθρώπινο οργανισμό όσο και το άφθονο νερό.
Η ερευνητική ομάδα του Κings College του Λονδίνου με επικεφαλής την Dr Carrie Ruxton

Πρόσκληση Κάλεσμα νέων μελών Δημοτικής Χορωδίας «Αλεξάνδρειου» Ωδείου Γιαννιτσών


  Στα πλαίσια της ανανέωσης της Δημοτικής μας Χορωδίας, καλούνται όσοι επιθυμούν (άνδρες και γυναίκες) να την πλαισιώσουν, να προσέλθουν στα Γραφεία του «Αλεξάνδρειου» Ωδείου του Δήμου μας, 1ος όροφος(προαύλιος χώρος Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου) στα Γιαννιτσά κάθε Τετάρτη κατά τις ώρες 20-22.00, που πραγματοποιούνται οι πρόβες των χορωδών.
    Η μαέστρος της Χορωδίας μας κ.Βασιλική ΚΑΤΣΟΥΚΑ – ΣΑΜΑΡΑ, διδάσκει  εκτελέσεις κλασικών, παραδοσιακών και εκκλησιαστικών έργων,  γνωστών  Ελλήνων και ξένων συνθετών, καλύπτοντας σχεδόν όλο το φάσμα της Χορωδιακής Μουσικής.

Ξεκινάει η διανομή γάλακτος στα σχολεία


Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υλοποιεί για πρώτη φορά το κοινοτικό Μέτρο επιδότησης της κατανάλωσης γάλακτος στα νηπιαγωγεία, δημοτικά και λύκεια της χώρας, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους μαθητές, όλων των σχολείων της Ελλάδας να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα να καταναλώνουν μέσα στα σχολεία γάλα, επιδοτούμενο με περίπου 0,18 € ανά λίτρο, με χρήματα που προέρχονται εξολοκλήρου (100 % επιδότηση) από κοινοτικούς πόρους.

Θα σου…ξερίζωναν το λαρύγγι (Κόμματα, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι)


Του Θανάση Νικολαΐδη
 «ΑΝ τα διορθώναμε έγκαιρα, δεν θα’ χαμε Τρόικες και μνημόνια». Το λένε, το λέμε, κανένας μας δεν το πιστεύει και η υποκρισία πάει σύννεφο. Λόγος να γίνεται και να περνάει η ώρα, με άλλοθι φτιαχτό και βολικό, αρκετό για να τσιρίζουμε. Για το χάλι μας δείχνοντας τον διπλανό κι όλοι μαζί την Τρόικα. Τους ξένους που τους φέραμε «έργοις» και πασκίζουμε να διώξουμε «λόγοις». Με επώδυνες διορθωτικές κινήσεις, υποχρεωτικά και καθυστερημένα.
Η λήθη σκέπασε τις αμαρτίες μας, συλλογικές κι ατομικές, και σπεύδουμε μη βγουν οι αναθυμιάσεις.

Κάθειρξη στον πρώην δήμαρχο Πολίχνης για απιστία



Με οκτώ χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο πρώην δήμαρχος Πολίχνης Θεόδωρος Παπαδόπουλος για διπλή πληρωμή εργολάβου που προκάλεσε ζημιά ύψους 930.000 ευρώ στο δήμο.  Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για «απιστία στην υπηρεσία», αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ενώ  αθώωσε δύο πρώην υπαλλήλους του δήμου για το ίδιο αδίκημα. Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση του καταδικασθέντα να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα χωρίς την καταβολή χρηματικής

Ο Σαββίδης «χτύπησε» το Μακεδονία Παλλάς



Η Atlantis Pak κέρδισε τον πλειοδοτικό διαγωνισμό.Η εταιρεία LLC Atlantis Pak αναδείχθηκε ο πλειοδότης για τη μακροχρόνια μίσθωση του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ.
Η εταιρεία, συμφερόντων του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ Ιβάν σαββίδη, προσέφερε ετήσιο μίσθωμα ύψους 1.722.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται με τα προβλεπόμενα ποσοστά συμμετοχής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στον κύκλο εργασιών του ξενοδοχείου.
Χθες η αρμόδια Επιτροπή Στέγασης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ολοκλήρωσε το έργο της εξέτασης της

Έρευνα:Αν το παίζετε δύσκολες θα μείνετε στο ράφι.



Εκτός μόδας και χωρίς αποτέλεσμα είναι πλέον η νοοτροπία που έχουν μερικές γυναίκες ότι πρέπει να είναι «δύσκολες» για να κερδίσουν έναν άντρα
Η παλιά λογική ότι μία γυναίκα πρέπει να είναι δύσκολο θήραμα και ότι πρέπει να «σιγοψήσει» τον… κυνηγό της φαίνεται ότι δεν έχει πλέον αποτέλεσμα – σύμφωνα τουλάχιστον με μια νέα έρευνα.
  Το να είναι μαζεμένη, επιφυλακτική και «μη διαθέσιμη» μια γυναίκα δεν είναι πλέον δελεαστικό, αλλά μάλλον απωθητικό για το αντίθετο φύλο, όπως έδειξε μελέτη από το site

"Ο Άκης ήταν εθισμένος στις μίζες" λέει ο Ζήγρας.



«Εθισμένο στο χρήμα» χαρακτήρισε τον Ακη Τσοχατζόπουλο ο ξάδελφός του, Νίκος Ζήγρας, σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, τέσσερις μέρες μετά το τέλος της πολύκροτης δίκης για το σκάνδαλο με τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα.
«Δεν μου αρέσει να κατηγορώ τους ανθρώπους, αλλά ο Τσοχατζόπουλος είναι εθισμένος στο χρήμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Νίκος Ζήγρας, που υπήρξε ο βασικός κατήγορος του πρώην υπουργού, στη διάρκεια της

Απόφαση της Πανελλαδικής Συνέλευσης της ΚΕΕΡΦΑ



Η εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής σε ναζιστική ενέδρα συγκλόνισε εκατομμύρια ανθρώπους όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σ' ολόκληρο τον κόσμο.
Πριν 8 μήνες ήταν ο Πακιστανός εργάτης Σαχζάτ Λουκμάν που έχανε τη ζωή του, μαχαιρωμένος από Χρυσαυγίτες στα Πετράλωνα. Τώρα η καμπάνα χτυπάει για όλους: τα παραστρατιωτικά τάγματα εφόδου των νεοναζί, με τις μαύρες μπλούζες και τις παραλλαγμένες σβάστικες, προχωράνε πλέον σε δολοφονικά χτυπήματα ενάντια σε αριστερούς, αναρχικούς, κομμουνιστές, συνδικαλιστές, ομοφυλόφιλους και αντιφασίστες.

«Γαλάζιο» αντάρτικο -53 βουλευτές της ΝΔ ζητούν να δοθεί προκαταβολικά το επίδομα θέρμανσης



Την προκαταβολική χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης με εισοδηματικά και γεωγραφικά κριτήρια, προτείνουν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών, πενήντα τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, Γιώργο Βλάχο.
«Εφόσον οι διακηρύξεις του υπουργείου Οικονομικών είναι βάσιμες και πράγματι υπάρχει πρόβλεψη για εκταμίευση περίπου 300 εκ. ευρώ, τότε οφείλει το υπουργείο να οριστικοποιήσει τη διαδικασία καταβολής του επιδόματος στους δικαιούχους. Για

«Φονική» επίθεση pitbull σε 70χρονη στο Βόλο



Τον τρόμο στα κοφτερά δόντια ένας σκύλου ράτσας  pit bull έζησε χθες το πρωί μια 70χρονη γυναίκα στην οδό Ιππέων, ανάμεσα στους δρόμους Κρόνου και Λυκοφρόνος στη συνοικία της Νέας Δημητριάδας.  Η άτυχη γυναίκα κατευθυνόταν προς το σπίτι της, όταν δέχθηκε επίθεση από τον αγριεμένο σκύλο,  όταν η ιδιοκτήτρια δεν κατάφερε να τον συγκρατήσει, τη στιγμή που τον έχει λύσει για την πρωινή του βόλτα. Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου το pit bull όρμησε πάνω στη γυναίκα, δαγκώνοντας το ένα πόδι της προκαλώντας της σοβαρούς

Success? Sorry...



Και οι φανατικότεροι αντιμνημονιακοί, εφόσον ελπίδα τους είναι η ανάρρωση της πατρίδας και όχι ο καταποντισμός της, δεν έχουν λόγους να χαίρονται με την τριπλή προειδοποίηση ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά ούτε θα πάνε πολύ καλύτερα στα επόμενα χρόνια. Να χαρούν επειδή επιβεβαιώνεται σε μεγάλο βαθμό η πρόγνωσή τους; Επειδή από το success story μετατοπιζόμαστε βίαια (τουλάχιστον όσοι το είχαν δέσει κόμπο πως η λύτρωση δεν είναι απλώς κοντά αλλά έχει ήδη ξεκινήσει) στο «success? Sorry»;

Υπογραφή σύμβασης συστήματος παρακολούθησης ποιότητας-ποσότητας πόσιμου νερού στο Δήμο Πέλλας, ύψους 670,140,90 ευρώ



Υπογράφηκε την Παρασκευή 04 Οκτωβρίου 2013 από το Δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Πέλλας Μιχάλη Παναγιωτίδη και τον εκπρόσωπο της ανάδοχης εταιρίας Ν.Μπακαλίδης και ΣΙΑ Ο.Ε. εργολαβική σύμβαση για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ-ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ –ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ».
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 670,140,90 ευρώ και το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 240 ημερών από την υπογραφή της σύμβασης.

Ερχεται «απουσιολόγιο» για καθηγητές και δασκάλους- Τι θα αναγράφεται



Μπορεί μέχρι τώρα στα σχολεία να κρατούσαν απουσιολόγιο μόνο για τους μαθητές, ωστόσο, από εδώ και πέρα θα σημειώνονται και οι απουσίες των δασκάλων και των καθηγητών.
Στην τροπολογία που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή για την υποχρεωτική απογραφή των υπαλλήλων των ΑΕΙ περιέχεται διάταξη που αναφέρει ότι οι διευθυντές των σχολείων θα τηρούν Βιβλίο Παρουσίας Προσωπικού και Ατομικό Δελτίο Παρουσίας Προσωπικού, αναφέρει το Εθνος.
Συγκεκριμένα, στο δελτίο θα πρέπει να αναγράφονται τα ακόλουθα στοιχεία:

Πέλλα:Εσείς τον καταλάβατε τον σεισμό;

Σεισμική δόνηση μικρής έντασης είχαμε χθες το βράδυ στην Πέλλα.Από οτι φαίνεται πρόκειται για μετασεισμική δραστηριότητα που ακολουθεί αυτή των 4,5 ριχτερ που σημειώθηκε χθες το πρωί ανατολικά της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην περιοχή της Βόλβης.Για την ώρα οι επιστήμονες παραμένουν επιφυλακτικοί και αποφεύγουν να μιλήσουν για ενεργοποίηση του ρήγματος της Βόλβης ,που ως γνωστόν έχει "δώσει" ισχυρούς σεισμούς.

''Φρένο'' στις μεταστάσεις του καρκίνου βάζει νέα θεραπεία!



Νέα όπλα προστίθενται στη φαρέτρα των επιστημόνων στη μάχη κατά του καρκίνου. Οι   εξατομικευμένες θεραπευτικές μέθοδοι που εφαρμόζονται για την πάθηση αυτή αποτελούν σανίδα σωτηρίας για τους πάσχοντες.

Ένα σοβαρό πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι θεράποντες ιατροί είναι η μετάσταση   της νόσου μέσω του αίματος.
Πλέον χάρη σε μια νέα μέθοδο, τη διύλιση, οι επιστήμονες κατάφεραν να βάλουν φρένο στο φαινόμενο αυτό.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 12/10



Το μόνο εμπόδιο σε εμάς και την ευτυχία είναι ο εαυτός μας.

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 12 Οκτωβρίου



Επέτειοι:
Γιορτάζουν:


Γεγονότα

539 π.Χ: Ο βασιλιάς της Περσίας Κύρος ο Μέγας καταλαμβάνει τη Βαβυλώνα και απελευθερώνει τους Εβραίους, που βρίσκονταν στην πόλη για 70 χρόνια εξόριστοι από την Ιουδαία.

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

20 λόγοι για να μην την πέσεις στην κοπέλα κάποιου άλλου

Προφανώς όταν είσαι έξω σε ένα μπαρ και διαλέγεις την λεία σου, η λεία δεν γράφει στο μέτωπο αν έχει αγόρι ή όχι. Οπότε για αρχή, για τα πρώτα λεπτά της γνωριμίας σας (ή και μισάωρα ή και ώρες) πιθανόν να μην ξέρεις πως το relationship status της είναι in a relationship. Αν το μάθεις όμως, τι πρέπει να κάνεις; Να τσιμπήσεις και να την διεκδικήσεις ή να οπισθοχωρήσεις διότι -τι να κάνουμε τώρα φίλε, έτσι είν’ η ζωή- κάποιος έφτασε εδώ πιο γρήγορα από σένα; Μια γυναίκα που έχει βρεθεί και στις δύο θέσεις (να φλερτάρει με κάποιον όσο το αγόρι της ροχάλιζε παραδίπλα και να φλερτάρει με το αγόρι αλληνής) εξηγεί γιατί όλες αυτές οι ιστορίες δεν αξίζουν τον κόπο και τελειώνουν με ιδρώτα (στην καλή περίπτωση),

Κρύα Βρύση:Τον τσάκωσαν να κλέβει ρεύμα.



Συνελήφθη χθες (10.10.2013) το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρύας Βρύσης, ένας υπήκοος Βουλγαρίας 44 ετών, για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος.
Ειδικότερα, στην Κρύα Βρύση Πέλλας, μετά από καταγγελία αρμόδιου υπαλλήλου Δ.Ε.Η., διαπιστώθηκε ότι ο 44χρονος παρενέβη στον μετρητή του ρεύματος με αποτέλεσμα την μη καταγραφή της καταναλωθείσας ποσότητας ρεύματος και συνελήφθη.

Κλείστε ραντεβού με γιατρούς στο ΙΚΑ Γιαννιτσών σε σταθερό τηλέφωνο.

Με ανακοίνωση του ο ΕΟΠΥΥ Γιαννιτσών κάνει γνωστό σε όλους πως από την ερχόμενη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου θα μπορούν οι ασφαλισμένοι να κλείνουν τα ραντεβού τους με γιατρούς του ιδρύματος καλώντας στα σταθερά τηλέφωνα 23820-84015, 23820-20666. Οι ασφαλισμένοι θα γλιτώνουν ταλαιπωρία και χρήμα καθώς ως τώρα ήταν υποχρεωμένοι να εμφανίζονται οι ίδιοι στα γκισέ του ισογείου για να κλείσουν ραντεβού είτε να καλούν τα γνωστά 5ψήφια νούμερα διαφόρων εταιρειών στα οποία χρεώνονταν με υπερβολικό τηλεφωνικό κόστος.

Κείμενο διαμαρτυρίας εργαζομένων: Δουλέψτε JUMBO – δουλέψτε τζάμπα!



Τις συνθήκες εργασίας και τις συμβάσεις απασχόλησης με μισθούς πείνας κατήγγειλαν εργαζόμενοι του καταστήματος Jumbo, με κείμενο που πέταξαν μπροστά στην επιχείρηση.
Γράφει το κείμενο:Η νέα Jumbo-βιτρίνα φούλαρε: Με μπλούζες, παντελόνια και ζακέτες για παιδιά και εφήβους, σχολικά είδη και τζάμπα εργαζόμενους, έτοιμους να σε εξυπηρετήσουν, μόλις με 200 ευρώ το μήνα!
Τρέξε να προλάβεις! Ο θαυμαστός κόσμος των JUMBO σε περιμένει! Έχει τις χειρότερες

Επιστρέφουν στις παρελάσεις τα μηχανοκίνητα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων.



Την εμφάνισή τους στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη, θα κάνουν και πάλι -μετά από περίπου τέσσερα χρόνια απουσίας- τα μηχανοκίνητα τμήματα και τα αεροπορικά μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων.Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, στην στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης πέραν των πεζοπόρων τμημάτων θα μετέχουν μηχανοκίνητα και ιπτάμενα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων.Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Ιανουαρίου 2010 είχε ανακοινωθεί ότι στις παρελάσεις κατά τις εθνικές εορτές θα συμμετέχουν μόνο πεζοπόρα

Μια ξανθιά στο βενζινάδικο.Άπαιχτο ΒΙΝΤΕΟ που τα σπάει στο Διαδίκτυο.


Έχουν γραφτεί και ειπωθεί κατά καιρούς πολλά και διάφορα για την νοητική επάρκεια μιας γνήσιας ξανθιάς.Η συγκεκριμένη ξανθιά θεά τα σπάει καθώς για αυτήν όλα φαίνονται απλά παιχνιδάκι.....
Δείτε γιατί....







Κυβερνητικό ρουσφέτι σε όλους τους καναλάρχες...Τους δίνει τζάμπα όλες τις άδειες.



Με μια… μονοκονδυλιά η κυβέρνηση χαρίζει στους σημερινούς καναλάρχες και τις άδειες ψηφιακής μετάδοσης τηλεοπτικού προγράμματος, θεωρώντας τους, έτσι, νομίμως λειτουργούντες και στη νέα εποχή. Αποκλείει τουλάχιστον για την ώρα τον οποιονδήποτε νέο παίκτη θα ήθελε να μπει στη συγκεκριμένη αγορά, δεν προχωρά σε πλειοδοτικό διαγωνισμό… εξαφανίζοντας έστω και τα ελάχιστα έσοδα που θα μπορούσε να εξασφαλίσει το κράτος από τις ψηφιακές συχνότητες.
Η αναλογική ιδιωτική τηλεόραση ξεκίνησε με -αν μη τι άλλο- νεφελώδη τρόπο, με

Η Ελλάδα γίνεται Σοβιέτ !!!Θα πληρώνουμε νοίκι στο κράτος για τα σπίτια μας.



Οι τελικές πινελιές στο νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων μπήκαν την Πέμπτη σε σύσκεψη των Σαμαρά, Βενιζέλου και Στουρνάρα στο Μαξίμου.
Ο νόμος αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες μέρες και παρά τις διορθωτικές κινήσεις και τις μικροελαφρύσεις, ο φόρος παραμένει δυσβάστακτος.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να υπάρξει ηπιότερη επιβάρυνση των αγροτεμαχίων μέσω του νέου ενιαίου, ενώ ο στόχος των εσόδων που θα προέλθουν από αυτόν τοποθετείται στα 2,850 δισ. ευρώ.
Δεν αποκλείεται, παράλληλα με τη θέσπιση του ενιαίου φόρου ακινήτων να υπάρξει μείωση

Γιαννιτσά.Διαρρήκτες «αστροπελέκια» διέρρηξαν λεωφορείο και …κλειδώθηκαν μέσα.

Αν κάποιος είναι διαρρήκτης και ταυτόχρονα …ηλίθιος ,το μόνο σίγουρο είναι πως θα χει πολλή σύντομη καριέρα στο επάγγελμα.Αυτό συνέβη σε δύο «Αϊνστάιν» χθες το βράδυ.Συγκεκριμένα αναφέρει το δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ:
Συνελήφθησαν χθες (10.10.2013) το βράδυ, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Γιαννιτσών, ένας υπήκοος Γεωργίας 59 ετών και ένας ημεδαπός ηλικίας 18 ετών, για κλοπή σε Δ.Χ. Λεωφορείο. Ειδικότερα, στα Γιαννιτσά....

Δημοκρατία και βάλε…



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΑΦΗΣΕ τα σημάδια της στην ψυχή και το σώμα δημοκρατών η Χούντα, δημιούργησε και εκατομμύρια μεταπολιτευτικών αντιστασιακών. Κι έγινε συνήθεια και επιβαλλόμενος πολιτικός καθωσπρεπισμός να ξορκίζεις το κακό, που όμως δεν έβλαψε όλους το ίδιο. Και, βέβαια, ήθελε γνώση και ζύγιασμα πολύ να ξεχωρίσεις τους πραγματικούς απ’ τους ψεύτικους (αντιστασιακούς). «Ου πας ο λέγων μοι Κύριε…», αλλά οι πολλοί και κάλπικοι κέρδισαν τις εντυπώσεις, κέρδισαν και την ψήφο στη θολούρα της αναζήτησης.

"Κλείδωσε" ο ενιαίος φόρος ακινήτων στα 2,85 δισ. ευρώ



Στις 18 Οκτωβρίου, αμέσως μετά τη Σύνοδο του Eurogroup και του Ecofin θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα, ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι "κλείδωσε" ο ενιαίος φόρος ακινήτων  στη σύσκεψη που προηγήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Η εισπραξιμότητα του φόρου κλείδωσε στα 2,85 δισ. ευρώ, γίνεται προσπάθεια για ελαφρύνσεις στα οικόπεδα, ενώ το ύψος των βεβαιωμένων φόρων θα κριθεί και από την απόδοση του ΦΑΠ.

Συνελήφθη 39χρονος για κλοπή σε οικία στα Καλύβια Πέλλας



Συνελήφθη προχθές (09.10.2013) το απόγευμα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκύδρας, ένας ημεδαπός ηλικίας 39 ετών, για κλοπή σε οικία.
Ειδικότερα, στα Καλύβια Πέλλας, ο προαναφερόμενος το βράδυ της 08.10.2013, αφού διέρρηξε την οικία ενός 32χρονου, αφαίρεσε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Κατόπιν αστυνομικών αναζητήσεων και κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε ο 39χρονος και συνελήφθη. Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε ο αφαιρεθείς ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχό του.

Ρύθμιση των στεγαστικών δανείων με επιδοτούμενο επιτόκιο δικαιούχων του ΟΑΕΔ



Σύσκεψη για τη ρύθμιση των στεγαστικών δανείων με επιδοτούμενο επιτόκιο που είχαν χορηγηθεί σε δικαιούχους του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 10.00 π.μ. στο υπουργείο Εργα­σίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας υπό τον υπουργό κ. Γιάννη Βρούτση.
Στη σύσκεψη, στην οποία θα οριστικοποιηθούν και θα ανακοινωθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή των δανειοληπτών στη ρύθμιση, θα συμμετάσχουν

Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-13 και η απελευθέρωση της Μακεδονίας, μέσα από τα κειμήλια και τα ενθυμήματα.



   Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013 το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Γιαννιτσών, ένας θεσμός που έχει καθιερωθεί πλέον στην συνείδηση του κόσμου της ευρύτερης περιοχής μας. Την εναρκτήρια εκδήλωση  της 18ης περιόδου 2013-14 τίμησε με την παρουσία του στον καθιερωμένο αγιασμό ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ο οποίος  ευλογώντας τους προσκεκλημένους μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την σημαντικότατη παρουσία της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Γιαννιτσών  «Ο Φίλιππος» και ευχήθηκε τα καλύτερα για την προσφορά της στα πολιτιστικά πράγματα της πόλης μας.

22χρονος νεκρός σε τροχαίο δυστύχημα στη θεσσαλονίκη!



Τη ζωή του στην άσφαλτο έχασε ο οδηγός του Ι.Χ.
Μια ζωή χάθηκε στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε πριν λίγο στη Θεσσαλονίκη, στο δρόμο Πανοράματος- Χορτιάτη, ενώ τουλάχιστον ακόμα τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σε σύγκρουση ΙΧ αυτοκινήτου με δύο λεωφορεία του ΟΑΣΘ.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, νεκρός είναι ο 22χρονος οδηγός του ΙΧ που σύμφωνα με το thesstoday.gr υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία.
Τέσσερις τραυματίες μεταφέρονται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Πρόσκληση συμμετοχής πολιτών σε ανοιχτές συζητήσεις του Δ. Σκύδρας



Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας ( 15-21/10/2013 ) , ο Δήμος Σκύδρας οργανώνει και προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη να συμμετάσχει στις  δύο παρακάτω ανοιχτές συζητήσεις,  με τους εξής τίτλους:
1)     Τοπική Δημοκρατία και Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.
2)     Λευκό , Άκυρο , Αποχή στις Δημοτικές Εκλογές: Συνέπειες για την Τοπική Δημοκρατία .
   Τόπος διεξαγωγής : Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας .

ΖΩΗ στην ΕΔΕΣΣΑ



Μια πρωτότυπη συνεργασία δίνει καλλιτεχνική πνοή στον πεζόδρομο
Πέμπτη 17.10.2013

Την Πέμπτη θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε δύο Εδεσσαίους καλλιτέχνες εν δράσει. Ο φωτογράφος Σπύρος Παλούκης και ο γραφίστας Αιμίλιος Γκαλίπης θα γεμίσουν με χρώμα τον πεζόδρομο. Με κοινό σημείο αναφοράς την Έδεσσα, οι δυο δημιουργοί ενώνουν τις δυνάμεις και συνδυάζουν τη φωτογραφία με τη γραφιστική σε ένα πρωτότυπο εγχείρημα. Χρησιμοποιώντας αυτήν τη μεικτή τεχνική θα παράγουν ένα γιγάντιο κολάζ (διάσταση 8 επί 6 μέτρα), που θα στρωθεί στον πεζόδρομο κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας.

Γ.Καρασμάνης: Αποζημιώσεις για την ακαρπία. Ριζικές αλλαγές στον ΕΛΓΑ.

Αποζημιώσεις για την ακαρπία στις δενδρώδεις καλλιέργειες και μάλιστα αναδρομικά από 1.1.2013 προβλέπονται στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του συστήματος ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής, που κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή 52 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Βουλευτή του Νομού μας κ. Γιώργο Καρασμάνη.
            Στο νομοσχέδιο, που κατατέθηκε με τη μορφή τροπολογίας στο συζητούμενο σχέδιο νόμου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, περιέχονται ριζικές-δομικές αλλαγές στο ρόλο, τη φυσιογνωμία και τη λειτουργία του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ),

Σκληρότατη λιτότητα δεκαετιών χωρίς κούρεμα χρέους!



 Ηχηρά "χαστούκια" για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής οικονομίας έφερε η έκθεση του ΔΝΤ "Fiscal Monitor" που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα ενόψει της ετήσιας συνόδου του Ταμείου. Η σύνοδος  θα γίνει παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με το ζήτημα Ελλάδα στην "ατζέντα" και από τις δύο πλευρές: το ΔΝΤ να πιέζει την Γηραιά Ήπειρο για "κούρεμα" χρέους, αλλά και την Ελλάδα να ζητά "όχι νέα μέτρα".
Μόνο που το ελληνικό επιχείρημα αποδομείται από το ΔΝΤ που στην έκθεσή του δείχνει ότι ξεκινά  διπλό "πρέσινγκ" προς Ε.Ε. για "κούρεμα", αλλά και προς την Ελλάδα...

Παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας για την βελτίωση των κριτηρίων αναγνώρισης των Οργανώσεων Παραγωγών Οπωροκηπευτικών



Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, με επείγουσα επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, ζητά ευνοϊκότερα κριτήρια για την αναγνώριση των οργανώσεων παραγωγών οπωροκηπευτικών στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Η επιστολή του κ. Αντιπεριφερειάρχη στάλθηκε ενόψει της τροποποίησης των κριτηρίων αναγνώρισης με νομοθετική ρύθμιση.

Προσλήψεις υπαλλήλων από το παράθυρο, με πλαστά πτυχία σε κλάδους φαντάσματα στα ΑΕΙ



Η προθεσμία που είχε δοθεί στα ΑΕΙ για να προσκομίσουν τις λίστες διαθεσιμότητας έληξε την Τετάρτη, η λύση του ζητήματος θα έρθει από τη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, αλλά οι τόνοι μεταξύ των δύο πλευρών δεν έχουν πέσει ακόμη.
Το υπουργείο Παιδείας πέρασε στην αντεπίθεση, με ένα non paper σε σκληρό ύφος, στο οποίο γίνεται λόγος για μονιμοποιήσεις διοικητικού προσωπικού στα ΑΕΙ από το «παράθυρο», με πλαστά πτυχία και σε κλάδους φαντάσματα.
«Με την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής των στοιχείων των διοικητικών υπαλλήλων των

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για τα αδέσποτα και τα κρούσματα Λύσσας στη χώρα



Τον Ιούνιο του 2013 το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) απέστειλε εγκύκλιο στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (αρ. πρωτ. 2515/75560/18-6-13) για την «επανεμφάνιση της λύσσας στην Ελλάδα», στο οποίο το καλεί να ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές όλων των βαθμίδων και παρέχοντας συμβουλές για την «επαγρύπνηση του πολίτη». Ανάμεσα στις συμβουλές αναφέρεται ότι «πρέπει να αποφεύγεται οποιαδήποτε επαφή με άγνωστα ζώα (άγρια, αδέσποτα κλπ.). Ιδιαίτερα τα παιδιά να αποφεύγουν να πιάνουν, να χαϊδεύουν ή γενικά να χειρίζονται άγνωστα σε αυτά ζώα».

Χειροπέδες σε προϊσταμένη ΔΟΥ για φακελάκι 2.300 Ευρώ.



Συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, μία 61χρονη, Προϊσταμένη Τμήματος Δ.Ο.Υ. της Αθήνας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος.
Προηγήθηκε καταγγελία στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ότι η 61χρονη Προϊσταμένη απαιτούσε το χρηματικό ποσό των 2.300 ευρώ, προκειμένου να επισπεύσει τη διαδικασία συμψηφισμού της επιστροφής φόρου, ύψους 23.504,76 ευρώ, σε εταιρεία.
Χθες το μεσημέρι, σε προκαθορισμένο ραντεβού στο γραφείο της συνελήφθη, αφού

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 11/10



Αν θέλεις να είσαι νικητής μια φορά, εκδικήσου! Αν θέλεις να νικήσεις για πάντα, συγχώρεσε!

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου



Επέτειοι:
Γεγονότα
787: Η 7η Οικουμενική Σύνοδος στη Νίκαια καταδικάζει τους εικονομάχους και τους εικονολάτρες, διατυπώνοντας το δόγμα ότι η λατρεία ανήκει μόνο στον Θεό και στις εικόνες προσφέρεται απλή τιμητική προσκύνηση.

1822: Κοινή επιχείρηση αλγερινών πειρατών και τουρκικών στρατευμάτων στη Μύκονο. Οι γενναίοι Μυκονιάτες, με επικεφαλής τη Μαντώ Μαυρογένους, αποκρούουν την επίθεση και τους ρίχνουν στη θάλασσα.

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Παρατσούκλια κατοίκων ανά πόλη

Γνωρίζατε ότι υπάρχουν παρατσούκλια για τους κατοίκους σχεδόν κάθε ελληνικής πόλης; Και δεν εννοούμε απλώς τα ονόματα που βγαίνουν από την πόλη, πχ Αθήνα – Αθηναίοι, αλλά κάποιες ειδικές ονομασίες, οι οποίες έχουν βγει για διάφορους λόγους... Σίγουρα έχετε ακούσει μερικά από τα παρατσούκλια αλλά ας δούμε πώς αποκαλούνται οι κάτοικοι διαφόρων πόλεων!

Ατάκες που λένε οι γυναίκες και σε ξενερώνουν αφάνταστα



Φλερτάρετε. Δεν σε ξέρει, δεν την ξέρεις. Κι όμως είναι κάποιες ατάκες που θα σε κάνουν να μην θέλεις να την μάθεις ποτέ.Υπάρχουν πολλά που μπορεί να σε ξενερώσουν σε μία γυναίκα. Όπως φυσικά υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορεί να ξενερώσουν εκείνη σε εμένα και εσένα. Αλλά είναι κάποιες φορές που σε ένα φλερτ όλα βαίνουν τόσο με τόσο καλά μέχρι να ξεστομίσει την λάθος ατάκα.Μία λάθος ατάκα ισοδυναμεί με 42 εκτάρια κυτταρίτιδαςΕίναι η στιγμή που λυγίζεις, είναι η στιγμή που έχεις δεύτερες σκέψεις. Είναι η στιγμή που έχεις πάρε

Ο Τζιτζικώστας ψάχνει για νέο Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας.



Πληθαίνουν οι συζητήσεις και πυκνώνουν οι επαφές του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ.Απόστολου Τζιτζικώστα με πρόσωπα και παράγοντες στην Πέλλα καθώς υπάρχει πλέον οριστική απόφαση για την επιλογή νέου προσώπου για την Αντιπεριφέρεια μας. Στη θέση του απερχόμενου κ. Θόδωρου Θεοδωρίδη, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Τζιτζικώστας επιθυμεί να τοποθετήσει νέο πρόσωπο όχι κατ’ανάγκη και από τους ήδη εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους.Η εξέλιξη αυτή ανατρέπει το σχεδιασμό των....