Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

«Φονική» επίθεση pitbull σε 70χρονη στο Βόλο



Τον τρόμο στα κοφτερά δόντια ένας σκύλου ράτσας  pit bull έζησε χθες το πρωί μια 70χρονη γυναίκα στην οδό Ιππέων, ανάμεσα στους δρόμους Κρόνου και Λυκοφρόνος στη συνοικία της Νέας Δημητριάδας.  Η άτυχη γυναίκα κατευθυνόταν προς το σπίτι της, όταν δέχθηκε επίθεση από τον αγριεμένο σκύλο,  όταν η ιδιοκτήτρια δεν κατάφερε να τον συγκρατήσει, τη στιγμή που τον έχει λύσει για την πρωινή του βόλτα. Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου το pit bull όρμησε πάνω στη γυναίκα, δαγκώνοντας το ένα πόδι της προκαλώντας της σοβαρούς
τραυματισμούς. Η 70χρόνη έπεσε στο έδαφος καλώντας σε βοήθεια, ενώ η ιδιοκτήτρια του σκύλου σοκαρισμένη προσπαθούσε να απομακρύνει το σκύλο  από το πόδι της γυναίκας.
Από της φωνές της 70χρονης, που καλούσε σε βοήθεια, βγήκαν στο δρόμο οι γείτονες καλώντας παράλληλα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με το οποίο διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Μετά την εξέταση των γιατρών κρίθηκε ότι τα τραύματα είναι σοβαρά και έτσι η 70χρόνη μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
Αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 8 το πρωί. Η 70χρονη  γυναίκα κατευθύνονταν στο σπίτι της, όταν το σκυλί ράτσαςpit bull ξέφυγε από την ιδιοκτήτρια και δάγκωσε το πόδι της γυναίκας, πάνω από τον αστράγαλο. Από τις φωνές της γυναίκας, από τις δαγκωματιές, βγήκε στο δρόμο όλη η γειτονία. Την ίδια στιγμή μάλιστα κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου μετέφερε τη γυναίκα στο Νοσοκομείο Βόλου».
Οπως αναφέρει ο αυτόπτης μάρτυρας, οι γείτονες έχουν τρομοκρατηθεί από το περιστατικό και φοβούνται για τα μικρά παιδιά, καθώς το σπίτι της ιδιοκτήτριας του pit bull δε διαθέτει περίφραξη. «Το pit bull  βρίσκεται στην αυλή του σπιτιού, αλλά δεν υπάρχει περίφραξη. Το σκυλί  βρίσκεται απλώς δεμένο. Σε περίπτωση που λυθεί είναι επικίνδυνο, καθώς μπορεί να επιτεθεί στον οποιοδήποτε», αναφέρει ο αυτόπτης μάρτυρας. 

Απαγορεύεται η εισαγωγή pit bull σε ορισμένες χώρες της Ε.Ε. 
Η επιθετικότητα των σκυλιών ράτσας  pit bull εξαρτάται από τον τρόπο που έχει μεγαλώσει από τον ιδιοκτήτη του, αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κτηνίατρος Μιχάλης Τακόπουλος, διευκρινίζοντας πως σε κάθε περίπτωση τα σκυλιά θα πρέπει να έχουν πάνω τους τσιπ (ηλεκτρονική ταυτότητα).
Κάθε μικροτσιπ έχει το δικό του μοναδικό αριθμό. Τα στοιχεία αυτά καταγράφονται στην πανεθνική βάση ηλεκτρονικών αρχείων. Οι ιδιοκτήτες πρέπει να απευθύνονται στον κτηνίατρό τους και να τον ενημερώνουν για κάθε αλλαγή των παραπάνω στοιχείων. Μετά την εμφύτευση, το τσιπ ανιχνεύεται και διαβάζεται από μια ειδική ηλεκτρονική συσκευή (scanner).
Στη συνέχεια ο κ. Τακόπουλος αναφέρει ότι σε ορισμένες χώρες της Ε.Ε. έχει απαγορευτεί η εισαγωγή σκυλιών ράτσας pit bull, καθώς θεωρούνται επιθετικά κυρίως προς άλλα ζώα και λιγότερο προς τον άνθρωπο.  
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου