Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

''Φρένο'' στις μεταστάσεις του καρκίνου βάζει νέα θεραπεία!



Νέα όπλα προστίθενται στη φαρέτρα των επιστημόνων στη μάχη κατά του καρκίνου. Οι   εξατομικευμένες θεραπευτικές μέθοδοι που εφαρμόζονται για την πάθηση αυτή αποτελούν σανίδα σωτηρίας για τους πάσχοντες.

Ένα σοβαρό πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι θεράποντες ιατροί είναι η μετάσταση   της νόσου μέσω του αίματος.
Πλέον χάρη σε μια νέα μέθοδο, τη διύλιση, οι επιστήμονες κατάφεραν να βάλουν φρένο στο φαινόμενο αυτό.

Συγκεκριμένα με τη χρήση των αρχών της «διηλεκτροφόρησης» η  πρώτη τεχνολογία στο είδος της είναι δυνατόν να απομονωθούν αυτόματα σπάνια μεμονωμένα καρκινικά κύτταρα στο αίμα, διατηρώντας τα παράλληλα άθικτα,  ζωντανά και ικανά να αναπαραχθούν .

Οι καρκίνοι που συχνότερα οδηγούν στις οστικές μεταστάσεις είναι κυρίως αυτοί του μαστού, του προστάτη και των πνευμόνων - ακολουθούν οι καρκίνοι του νεφρού και του θυρεοειδούς. Ωστόσο, η κατ’ εξοχήν κακοήθης νόσος που εξαπλώνεται στα οστά είναι το πολλαπλούν μυέλωμα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στο αίμα των ασθενών με καρκίνο, τα κυκλοφορούντα καρκινικά κύτταρα (CTC) βρίσκονται σε αναλογία ένα ανά κάθε ένα δισεκατομμύριο υγιή κύτταρα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Giuseppe Giorgini, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Silicon Biosystems είναι πλέον  εφικτό να απομονωθούν μεμονωμένα καρκινικά κύτταρα που υπάρχουν στο αίμα, να γίνει ανάλυση των βιολογικών χαρακτηριστικών τους, τα οποία συνήθως είναι διαφορετικά από  εκείνα ενός πρωτοπαθή όγκου  και να μελετηθούν οι πιο  κατάλληλες και εξατομικευμένες θεραπευτικές λύσεις.» 

Πηγή: www.iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου