Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΗΠΑ: Εννιάχρονος πέταξε χωρίς διαβατήριο και εισιτήριο



Ένα εννιάχρονο αγόρι κατάφερε να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο της εταιρίας Delta από τη Μινεάπολις με προορισμό το Λας Βέγκας, πέρασε από έλεγχο, χωρίς ωστόσο να έχει διαβατήριο, αλλά ούτε και εισιτήριο.
Ο λιλιπούτειος λαθρεπιβάτης που κυκλοφορούσε στο αεροδρόμιο μόνος του, αφού κατόρθωσε να περάσει από τον έλεγχο μαζί με άλλους ταξιδιώτες, επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο και έφτασε στο αεροδρόμιο του Λας Βέγκας με την πτήση της Delta 1651.
Προηγουμένως, το πλήρωμα βλέποντας το παιδί μόνο του ειδοποίησε τις αρχές του Λας Βέγκας, όπου το παρέλαβαν μαζί με κοινωνικούς βοηθούς.

Η αρμόδια υπηρεσία για την ασφάλεια στις μεταφορές Tsa, επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της πως το παιδί πέρασε από τον έλεγχο διαβατηρίων, ωστόσο υποστήριξε ότι ερευνάται ακόμα πως κατάφερε να το κάνει χωρίς να έχει στην κατοχή του έγγραφα και εισιτήριο.
Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου της Μινεάπολις, Πάτρικ Χόγκαν, δήλωσε: «Το παιδί έφτασε στο αεροπλάνο χωρίς να το σταματήσει κανείς. Το πλήρωμα άρχισε να υποπτεύεται ότι κάτι δεν πάει καλά κατά τη διάρκεια της πτήσης. Ευτυχώς έδρασε κατάλληλα, έτσι η ιστορία έχει αίσιο τέλος».
Όπως κατάγραψε το κλειστό κύκλωμα του αεροδρομίου, το αγόρι έφτασε στις 10.37 το πρωί, πλησίασε μία πολυμελή οικογένεια και μπερδεύτηκε με τα άλλα παιδιά. Προηγουμένως, μάλιστα, η κάμερα τον κατέγραψε να κλέβει μία αποσκευή, να γευματίζει σε εστιατόριο και έπειτα να αφήνει την αποσκευή στον χώρο του εστιατορίου.
Η οικογένεια του μικρού δήλωσε στην αστυνομία ότι ο 9χρονος είχε φύγει από το σπίτι λίγες ώρες πριν την πτήση, ενώ σύμφωνα με τις τοπικές αρχές ο μικρός προσπάθησε να μπει σε αεροπλάνο που εκτελεί την ίδια πτήση και την προηγούμενη ημέρα από το επιτυχές ταξίδι του.
Αυτό, ωστόσο, δεν είναι το μοναδικό περιστατικό όπου ένας ανήλικος ταξίδεψε μόνος χωρίς διαβατήριο και εισιτήριο, καθώς ανάλογο επεισόδιο σημειώθηκε το 2007 όταν ένας 9χρονος κατάφερε να πετάξει από το Σιάτλ στο Φίνιξ και έπειτα στο Σαν Αντόνιο χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς, ενώ πριν έναν χρόνο ένας 11χρονος πέταξε από την Ρώμη στο Μάντσεστερ περνώντας από τους ελέγχους ασφαλείας και δίχως διαβατήριο.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου