Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

"Έφυγε" ο Θανάσης Νικολαϊδης.


Συγκλονισμένοι πληροφορηθήκαμε τον αδόκητο χαμό του Θανάση Νικολαΐδη. Προδομένος από την καρδιά του που μέχρι σήμερα τις 12 το μεσημέρι  χτυπούσε δυνατά  ο κύριος Θανάσης ,ο καθηγητής μας, ο φίλος μας, ο λογοτέχνης, ο δυναμικός αρθρογράφος , ο μαχητικός δημοσιογράφος, ο χαμογελαστός συντοπίτης μας  και ο καλός οικογενειάρχης  έφυγε τόσο άδικα και ξαφνικά. Όλοι όσοι από εμάς είχαμε το προνόμιο να τον γνωρίσουμε, να συμφωνήσουμε και να διαφωνήσουμε με τον αιχμηρό και βαθιά πολιτικό του λόγο...

Μην ξεχαστείς ν'αλλάξεις την ώρα σήμερα.



Σε ισχύ τίθεται η θερινή ώρα.Πιο συγκεκριμένα, στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να γυρίσουν μια ώρα μπροστά και να δείχνουν 4.
Το μέτρο της θερινής ώρας θα ισχύσει έως τις 26 Οκτωβρίου 2014.

Θρίλερ με την απαγωγή της δημοσιογράφου Θάλειας Χούντα -Τι ζήτησαν οι απαγωγείς




Σε θρίλερ για γερά νεύρα τείνει να εξελιχθεί η υπόθεση απαγωγής της δημοσιογράφου Θάλειας Χούντα, τα ίχνη της οποίας αγνοούνται από την περασμένη εβδομάδα.Τραγικές στιγμές ζει ο σύζυγός της, γνωστός ποινικολόγος Νίκος Μπούρας ο οποίος ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που μίλησε για τελευταία φορά στην γυναίκα του.Η Θ. Χούντα είχε φύγει από το σπίτι της την περασμένη Παρασκευή, ώστε να παραστεί σε επαγγελματική συνάντηση

Η σέλα που δονείται... δίνει νέα κίνητρα στους ποδηλάτες!



Διατροφολόγοι, γυμναστές και γιατροί συνιστούν, προκειμένου να διατηρήσουμε την καλή υγεία του οργανισμού μας, να συνδυάζουμε τη σωστή διατροφή με την άσκηση στην καθημερινότητά μας.
Και τι καλύτερο από το να χρησιμοποιούμε το ποδήλατο στις μετακινήσεις μας, που και είναι οικολογικό και μας γυμνάζει;
Για όσους ακόμη διστάζουν να το εντάξουν στην καθημερινότητά τους, γράφει η βρετανική Daily Mail, υπάρχει ένα νέο προϊόν που ίσως θα τους κάνει να… αποκτήσουν νέα κίνητρα, για να ανέβουν στη… σέλα!

Γρηγόρης Στάμκος: "Στην ημερήσια διάταξη του ΔΣ της Τετάρτης δεν υπήρχε κανένα θέμα προσλήψεων"!



Το Γραφείο του Δημάρχου Πέλλας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση προς αποκατάσταση της αλήθειας περί της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και των προσλήψεων εργαζομένων στο Δήμο.

"Ο Δήμαρχος Πέλλας, κ. Γρηγόρης Στάμκος με δηλώσεις του την Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014, στηλίτευσε την απουσία της αντιπολίτευσης από το Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης και υπογράμμισε τη σημασία της ομαλής λειτουργίας του Δήμου ακόμα και κατά την προεκλογική περίοδο.

Η ιστορία ενός πολυμήχανου φοιτητή που από άστεγος έφτασε να διοικεί επιχειρήσεις.



Το όνομά του βρίσκεται πίσω από την ίδρυση της CoVenture, μιας εταιρείας που κατασκευάζει λογισμικά κατά το πρώιμο στάδιο επιχειρήσεων, με αντάλλαγμα μετοχές.Ο Ali Hamed, τελειόφοιτος φοιτητής στο Cornell, απασχολεί περίπου 40 προγραμματιστές και σχεδιαστές (που όλοι τους είναι επαγγελματίες πλήρους απασχόλησης, όχι φοιτητές) για να δημιουργήσουν λύσεις για τις επιχειρήσεις. Αλλά ο δρόμος προς την επιτυχία δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα.Ο φιλόδοξος νεαρός, αρχικά πήγε στο Πανεπιστήμιο για να παίξει

O Χαρακόπουλος κλώτσησε τη καρδάρα με το γάλα και ...παραιτήθηκε.



Την παραίτησή του από την κυβέρνηση υπέβαλλε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος. Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.Ο κ. Χαρακόπουλος είχε θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του Αντώνη Σαμαρά από τις 18 Μαρτίου, αλλά ο πρωθυπουργός του ζήτησε να μην τη δημοσιοποιήσει πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, όπως ανέφερε σε δήλωσή του. Παράλληλα σημείωσε πως, «εφόσον η διάταξη για το γάλα δεν είναι ξεχωριστό άρθρο -που θα ήταν και το ορθό- η πολιτική μου ηθική δεν μου επιτρέπει, εδώ που έφτασαν τα

Αυτή είναι η σπείρα που εξαπατούσε πλούσιους -Πώς έστηναν το κόλπο.



Στο φως της δημοσιότητας έδωσε η Ελληνική Αστυνομία, έπειτα από σχετική εισαγγελική διάταξη φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας πέντε μελών εγκληματικής ομάδας, τα οποία κατάφεραν να εξαπατήσουν δεκάδες άτομα με οικονομική άνεση και να «φάνε» χιλιάδες ευρώ.Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απάτης από κοινού και κατ' εξακολούθηση από υπαίτιους που ενεργούν κατ' επάγγελμα με επιδιωκόμενο όφελος άνω των 120.000 ευρώ και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική

Τρόικα σε Σαμαρά: ή γάλα ή τίποτα!



Σαν «βόμβα» έσκασε η αποκάλυψη του τηλεοπτικού σταθμού Mega πως στο υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά και στο Οικονομικών, έφτασε επιστολή από τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιστολής, Ματίας Μορς, σύμφωνα με την οποία η Τρόικα δίνει τελεσίγραφο στην κυβέρνηση για τη συμφωνία για το γάλα.
Οι πληροφορίες του σταθμού αναφέρουν ότι στο κείμενο της επιστολής αναφερόταν πως η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει τις διαβουλεύσεις και να εφαρμόσει επακριβώς τα όσα

Σκότωσε το γιο της γιατί νόμιζε ότι ήταν γκέι!



Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Όρεγκον των ΗΠΑ, μετά την είδηση πως μια μητέρα σκότωσε τον 4χρονο γιο της, διότι πίστευε πως είναι ομοφυλόφιλος!
Όπως αναφέρει η Huffington Post, το άτυχο αγοράκι , ο Ζάκαρι, δεν άντεξε και υπέκυψε στα πολλαπλά τραύματά του τον Αύγουστο του 2012, όταν ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από την 25χρονη μητέρα του, Τζέσικα Ντούτρο και τον φίλο της Μπράιαν Κάναντι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία, η μητέρα του

«Yasou» λέει το Bloomberg στην Ελλάδα που κατορθώνει «απίστευτη» ανάκαμψη



Ένα εγκωμιαστικό άρθρο για την ελληνική οικονομία δημοσιεύει το Bloomberg Businessweek, με τον τίτλο «Γεια σου: Η Ελλάδα κατορθώνει μια απίστευτη ανάκαμψη».Το δημοσίευμα, που υπογράφει ο Πίτερ Κόι, επισημαίνει ότι το διάγραμμα της διακύμανσης των spreads των ελληνικών ομολόγων αφηγείται μια ιστορία άξια θαυμασμού.Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου είχε φθάσει στο τιμωρητικό και απαγορευτικό 30%. Σήμερα είναι κάτω από 7%, σημάδι πως οι επενδυτές εμπιστεύονται όλο και περισσότερο την δυνατότητα της χώρας να αποπληρώνει τα χρέη της. Είναι σπάνιο μια χώρα να αποκαθιστά την εικόνα τους

Τι θα πληρώσετε στην Εφορία



Μετά από ένα σχεδόν ένα χρόνο, το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα την ερμηνευτική εγκύκλιο για τη φορολόγηση των εισοδημάτων του 2013.
Με βάση τις διευκρινίσεις, παρουσιάζουμε έξι παραδείγματα για το πώς υπολογίζεται ο φόρος στους μισθωτούς.
O φόρος που προκύπτει με βάση την κλίμακα των μισθωτών και των συνταξιούχων μειώνεται κατά 2.100 ευρώ για εισόδημα μέχρι και 21.000 ευρώ.
Για εισόδημα πάνω από 21.000 ευρώ, το ποσό μειώνεται κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον

Τσίπρας: Διαλύουν την κοινωνία- Ξεπουλούν την χώρα



«Διαλύουν την κοινωνία, ξεπουλάνε την χώρα κομμάτι - κομμάτι και ύστερα πανηγυρίζουν», δήλωσε μιλώντας στην βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «νομοσχέδιο- σκούπα» και «διατάξεις του αίσχους».«Σε βάρος του λαού και της πατρίδας μας, συντελείται ένα έγκλημα κοινωνικό, οικονομικό, εθνικό.Η κυβέρνηση Σαμαρά έχει συμφωνήσει με την Τρόικα να χαρίσει τις τράπεζες...Να διαλύσει πλήρως τις εργασιακές σχέσεις, να απελευθερώσει τις απολύσεις και να παραδώσει δεμένους χειροπόδαρα εκατομμύρια εργαζόμενους σε μια σύγχρονη δουλεία με γενικό μισθό το βασικό των 500

Ποτέ δεν είναι αργά…



Του Θανάση Νικολαΐδη
(Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια)

ΟΙ πολλοί είδαν την Ελλάδα να πεθαίνει και έσκυψαν πάνω της. Αυτός που λέμε λαός, με τα προτερήματα. Και με τις ενοχές του. Μέτρησαν στην ψυχή του, μέτρησε τα σφάλματά του και μεταμορφώθηκε σε σωτήρα από ολετήρα.

Ο Σαμαράς μοιράζει πεντακοσάρικα για να σωθεί!




Του Γιώργου Δελαστίκ
  Σε κατασταση πολιτικού πανικού έχει περιέλθει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου, οι οποίες φαντάζουν όλο και περισσότερο ως γκιλοτίνα που θα θέσει τέρμα στην πολιτική του καριέρα. Έχοντας πλέον συνειδητοποιήσει ότι η ήττα της Νέας Δημοκρατίας είναι αναπότρεπτη, ο πρωθυπουργός προσπαθεί πλέον να αποτρέψει πάση θυσία να προσλάβει η εκλογική του ήττα διαστάσεις συντριβής.
  Στο πλαίσιο αυτό, ο Αντώνης Σαμαράς υποσχέθηκε να μοιράσει σε ένα εκατομμύριο

Διακρίσεις για την Σκακιστική Ομάδα Γιαννιτσών



Την προηγούμενη εβδομάδα , πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Πτολεμαϊδας , το Ατομικό Πρωτάθλημα Κεντροδυτικής Μακεδονίας 2014 , με συμμετοχές αθλητών από την πόλη μας, αλλά και άλλους νομούς της κεντροδυτικής Μακεδονίας.
Συγκεκριμένα στην κατηγορία των γυναικών πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Άννα Χαρπίδου και στην κατηγορία των νεάνιδων πρώτευσε η Αφροδίτη Βακιρτζή. Πολύ καλή εμφάνιση και του Κωνσταντίνου Ανδρονίκου , που βγήκε πέμπτος στα αγόρια. 

Στη «φάκα» κύκλωμα απάτης με εικονικά τροχαία ατυχήματα



Τέσσερις αστυνομικοί, υπάλληλος της Διεύθυνσης Μεταφορών, δικηγόροι και ένας πραγματογνώμονας τροχαίων ατυχημάτων, εμπλέκονται σε πολυμελές οργανωμένο κύκλωμα, που εξαπατούσε ασφαλιστικές εταιρείες με εικονικά τροχαία ατυχήματα, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.
Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε μετά από μεθοδικές έρευνες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, αστυνομικοί της οποίας, κατά τη διάρκεια ευρείας επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης σε Αθήνα, Τροιζηνία, Χανιά και Ρέθυμνο, συνέλαβαν

Αυτές είναι οι 50 αλλαγές που φέρνει στην αγορά το πολυνομοσχέδιο.



Τι θα ισχύσει για γάλα, ψωμί, φαρμακεία, βιβλία, τουρισμό
Στη Βουλή κατατίθεται χθες το… περίφημο πολυνομοσχέδιο που θα φέρει ριζικές  αλλαγές στην αγορά.Αποτελείται από τρία βασικά άρθρα και η ψήφισή του αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης, η οποία αναμένεται να εγκριθεί στη συνεδρίαση του Εurogroup που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα ενώ το Σάββατοhttp://cdncache-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png θα συνεδριάσουν τα μέλη των επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου και την Κυριακή θα εισαχθεί στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση.

Χειροπέδες σε ηλικιωμένο για αποπλάνηση μικρού κοριτσιού.



Για αποπλάνηση ενός μικρού κοριτσιού κατηγορείται ένας 74χρονος στην Καλαμάτα, ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία μετά από καταγγελία που έκαναν οι γονείς του παιδιού.
Το περιστατικό συνέβη ανήμερα της 25ης Μαρτίου. Ο ηλικιωμένος ήταν γνωστό στη γειτονιά ότι πωλούσε από το σπίτι του διάφορα προϊόντα, όπως κρασί, λαχανικά κ.α. Το απόγευμα της προηγούμενης Τρίτης, οι γονείς έστειλαν το 12,5 ετών κοριτσάκι τους να πάει στο σπίτι του 74χρονου για να αγοράσει κρασί.Λίγη ώρα αργότερα, το παιδί επέστρεψε εμφανώς ταραγμένο

Συμψηφισμός χρεών με επιδοτήσεις για αγρότες



Στο στόχαστρο φαίνεται πως βάζει το υπουργείο Εργασίας με το πολυνομοσχέδιο, τους αυτοαπασχολούμενους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, των οποίων τις εισφορές καθιστά «καθυστερούμενες» με την πάροδο μόλις ενός μήνα, επιβάλλοντας όλες τις πρόσθετες επιβαρύνσεις. Παράλληλα για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και για τους αγρότες (ΟΓΑ), στην περίπτωση που καθυστερούν να καταβάλλουν τις εισφορές τους, το κράτος προβαίνει σε παρακράτηση των οφειλόμενων ποσών «από τις πάσης φύσεως καταβολές, πληρωμές,

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 29/3



Αν δεν μπορείς να έχεις έναν πιστό φίλο, να είσαι εσύ ο φίλος του εαυτού σου

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 29 Μαρτίου

Γεγονότα
1430: Οι δυνάμεις του Οθωμανού σουλτάνου Μουράτ Β' καταλαμβάνουν την πόλη της Θεσσαλονίκης.
1823: Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β' Εθνική Συνέλευση, η οποία εκλέγει ως πρόεδρο του Εκτελεστικού τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, ορίζει ως έδρα διοικήσεως την Τρίπολη και κλείνει τις εργασίες της στις 18 Απριλίου με τη «Διακήρυξη για την πολιτική των Ελλήνων ύπαρξιν και ανεξαρτησία»...

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή.



Σε θερινούς ρυθμούς επανέρχεται από την Κυριακή η ζωή των Ελλήνων αλλά και των κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην θερινή ώρα περνάμε λοιπόν από τα ξημερώματα της Κυριακής, 30 Μαρτίου 2014. Έτσι, στις 03:00 το πρωί οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα μπροστά και να δείχνουν 04:00, καθώς λήγει η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας.
Η θερινή θα διαρκέσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου και ειδικότερα έως τις

Μάθε "καλούς τρόπους" όταν της κάνεις το τραπέζι.Το απόλυτο savoir vivre a la table



Κάθε τίμιος Έλληνας στη μετεφηβική περίοδο τείνει να μοιάζει περισσότερο με τον Wolverine παρά με τον Χρήστο Ζαμπούνη κι αυτό λογίζεται ως μια φυσιολογική εξέλιξη. Δεν είναι τόσο ότι έχουμε τσακωθεί με τους καλούς τρόπους, αλλά ότι υπάρχουν άπειρες λεπτομέρειες που μας ξεφεύγουν.Προφανώς δεν μασουλάμε πια με ανοιχτό το στόμα κάνοντας 'χλουτς, χλουτς' με την τροφή και τα δόντια και τη γλώσσα (τρώμε με κλειστό το στόμα, ΝΟΜΟΣ από τα 5 μας), αλλά πόσοι από μας ήξεραν ότι το στόμιο του μπουκαλιού

Λάθη που οι γυναίκες κάνουν στο γυμναστήριο



Εάν δεν διαπιστώνετε αλλαγές στα κιλά σας ή στο σώμα σας, μετά από τόσες ώρες που δαπανάτε στο γυμναστήριο, τότε σίγουρα κάτι κάνετε λάθη. Υπάρχουν κάποια κοινά λάθη γυμναστηρίου που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες. Δείτε ποια είναι αυτά και προσπαθήστε να τα αποφύγετε τις επόμενες φορές.
1 . Δεν σηκώνετε βάρη
Παρά το γεγονός ότι πολλές γυναίκες έχουν κατανοήσει τα οφέλη της προπόνησης που αφορά

Σε ποιους χώρους θα επιτρέπεται το κάπνισμα;



Μόνο σε καζίνο, κέντρα διασκέδασης με ζωντανή μουσική άνω των 300 τ.μ. και στα πρακτορεία ΟΠΑΠ θα επιτρέπεται το κάπνισμα, σύμφωνα με διάταξη που εμπεριέχεται στο πολυνομοσχέδιο.Συγκεκριμένα, στις κατηγορίες αυτές δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας χώρου καπνιζόντων. Οι χώροι αυτοί δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν το μισό του συνολικού εμβαδού του καταστήματος και προκειμένου να κάνουν χρήση της διάταξης θα καταβάλλεται

Ο Ν.Παπανικολάου με καθυστέρηση τριών ημερών εξηγεί γιατί απέχει απο τις συνεδριάσεις.



 Με μια μακροσκελή δήλωσή του ο επικεφαλής του συνδιασμού «Δημοτική Ενότητα» κ.Νίκος Παπανικολάου επιχειρεί να δικαιολογήσει την πρωτοφανή απόφαση του να απέχουν από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.Διαβάζοντας κανείς τις κενού περιεχομένου και ουσίας ειρωνικές προς το πρόσωπο του κ.Στάμκου εκφράσεις ,φτάνει στο υστερόγραφο της επιστολής για να διαπιστώσει πως η αιτία της μη παρουσίας των συμβούλων του κ.Παπανικολάου ήταν…..οι εποχικές προσλήψεις.Εποχικές προσλήψεις που κάθε χρόνο αυτή την περίοδο της άνοιξης έρχονται κανονικά σε όλους τους Δήμους της χώρας λόγω των

Ο καιρός για το Σαββατοκύριακο από τον Σάκη Αρναούτογλου (ΒΙΝΤΕΟ)



Είναι γεγονός πως αν κάτι μας λείπει από την πάλαι ποτέ ΕΡΤ 3 ήταν τα «χορταστικά» δελτία καιρού του αγαπητού Σάκη Αρναούτογλου.Ευτυχώς για όλους τους καιρόφιλους οι προγνώσεις του Σάκη Αρναούτογλου γίνονται πλέον μέσω του διαδικτύου.Δείτε λοιπόν την αναλυτική πρόγνωσή του για το Σαββατοκύριακο σε ένα ολιγόλεπτο βίντεο.

Καταγγελία δημότη για ανεξέλεγκτη χρήση φόλας στην Κρύα Βρύση

Από κάτοικο Κρύας Βρύσης λάβαμε επιστολή με την παράκληση δημοσίευσή της βάση της οποίας κάνει αναφορά για επικίνδυνες τακτικές ορισμένων (ανεξέλεγκτη χρήση φόλας) προκειμένου να απαλλαγεί η περιοχή από τα αδέσποτα. Εφόσον ισχύει κάτι τέτοιο θεωρούμε ότι πρόκειται για απαράδεχτες και απάνθρωπες πράξεις που πέρα τον μαρτυρικό θάνατο τον οποίο οδηγεί τα αδέσποτα, αποτελεί και κίνδυνο για την υγεία μικρών παιδιών που θα τύχει να έρθουν σε επαφή και οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν.

Ακολουθεί η επιστολή του συνδημότη μας:

Κατεβάστε δωρεάν 29 λεξικά με ένα κλικ!


Δείτε μια μοναδική συλλογή λεξικών της ελληνικής γλώσσας που μπορούν να καλύψουν όλες τις απαιτήσεις μαθητών,φοιτητών ,εκπαιδευτικών και γονέων.
Το κατέβασμα δεν προαπαιτεί καμία εγγραφή, γίνεται εντελώς δωρεάν με ένα απλό κλικ.
Νέα ελληνική
Ετυμολογικό λεξικό της ελληνικής γλώσσας εδώ
Λεξικό: συνώνυμα και συγγενικά (1931) εδώ
Λεξικό της ελληνικής ως ξένης γλώσσας εδώ 
Αρχαία ελληνική
Λεξικό Αρχαίων Ελληνικών εδώ

Πονάτε στα πλευρά και δεν πάτε στον γιατρό; Πέντε πόνοι που δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσετε



«Πονάω, αλλά θα περάσει». Αυτό λένε οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν τη φοβία της άσπρης στολής, δηλαδή του γιατρού. Μήπως, όμως δεν θα περάσει εύκολα; Μήπως μία «αθώα» ενόχληση μπορεί να κρύβει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας; Μην υποτιμάτε τα όσα σας «λέει» το σώμα σας, καθώς οι πόνοι μπορεί κάποιες φορές να είναι προάγγελοι κάποιας ασθένειας, που θα πρέπει να κοιτάξετε.
Δείτε παρακάτω τους πέντε πόνους που δεν πρέπει να αγνοήσετε:

Οι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο Ιωαννίδη στην Πέλλα.



Τους πρώτους 44 υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, ανακοίνωσε ο συνδυασμός «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» του Γιάννη Ιωαννίδη, μεταξύ αυτών και οι πρώτοι 4 υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι στην Πέλλα.Με μεγάλη δυσκολία όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζουν ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ.Γιάννης Ανδρίτσος κατάφερε ,έχοντας την υποστήριξη βουλευτή Πέλλας να πείσει τους πρώτους 4 υποψηφίους που σήμερα ανακοινώθηκαν επίσημα μπαίνοντας και αυτοί με τη σειρά τους στον αγώνα του σταυρού προτίμησης.Δείτε τα ονόματα.

Έπιασαν διαρρήκτη που ρήμαζε σπίτια σε Πέλλα και Χαλκιδική.



Τέσσερις διαρρήξεις σε ισάριθμα διαμερίσματα στους νομούς Χαλκιδικής και Πέλλας, από τα οποία αφαίρεσε ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα και τιμαλφή, κατηγορείται ότι διέπραξε ένας 23χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία.
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι διαρρήξεις έγιναν το διάστημα από το Νοέμβριο του 2012 έως τον ίδιο μήνα την επόμενη χρονιά. Ο κατηγορούμενος άλλοτε παραβίαζε τις μπαλκονόπορτες κι άλλοτε τις κεντρικές εισόδους των

Κάθε μήνα θα πληρώνουν τις εισφορές τους οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ



Σημαντικές αλλαγές στα ασφαλιστικά ταμεία επιφέρουν διατάξεις του πολυνομοσχεδίου οι οποίες αφορούν στο υπουργείο Εργασίας.
 Όπως προκύπτει από το κείμενο του πολυνομοσχεδίου, οι ασφαλισμένοι στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) θα καλούνται να καταβάλλουν τις εισφορές τους κάθε μήνα, και όχι κάθε δύο μήνες, όπως ισχύει σήμερα, ενώ σε περίπτωση που προκύπτει υποχρεωτική ασφάλιση στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και στον ΟΑΕΕ, ο ασφαλισμένος υπάγεται υποχρεωτικά στον ΟΑΕΕ, για το σύνολο του χρόνου της παράλληλης απασχόλησης, χωρίς

6000 Ευρώ ατομικό εισόδημα για να πάρεις το κοινωνικό μέρισμα.



Πραγματικό ετήσιο εισόδημα 6.000 ευρώ ανά άτομο, φαίνεται ότι προβλέπει το βασικό σενάριο, το οποίο επεξεργάζεται η κυβέρνηση, για τους δικαιούχους του επιδόματος από το «κοινωνικό μέρισμα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά και από τη σημερινή σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, το συγκεκριμένο ύψος του εισοδήματος θα είναι «με κλίμακα ισοδυναμίας», ήτοι θα κλιμακώνεται (κατά το πρότυπο των οικογενειακών επιδομάτων) με

Διακοπή Ρεύματος στη Σκύδρα την Κυριακή 30/3 λόγω εργασιών της ΔΕΗ



Γνωστοποιείται ότι, λόγω εργασιών στο δίκτυο της Δ.Ε.Η., θα διακοπεί το ρεύμα στην πόλη της Σκύδρας, την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014,από το πρωί 08:00 έως τις 15:00.

Ο…πολιτισμός (της μαχαιριάς και του καλάσνικοφ)



Του Θανάση Νικολαΐδη
(Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια)

ΔΕΝ το ‘θελαν οι ίδιοι, δεν μας κάλεσαν, δεν υπήρχε λόγος να…απελευθερώσουμε τους Ίωνες της Μ. Ασίας. Με «Συμμαχική» εντολή εκστρατεύσαμε, δικός τους ο Βενιζέλος, “εργαλείο” τους η Ελλάδα, δικό τους και το σχέδιο. Και η (μεγάλη) προδοσία. Δικιά μας η τραγωδία και η προσφυγιά. Δεν έβλαψαν οι πρόσφυγες τη μητροπολιτική Ελλάδα. Δεν γίναν’ κλέφτες, ληστές και δολοφόνοι. Μας ήρθαν με τη φτώχια τους, με την αξιοπρέπεια και τον πολιτισμό τους.

Φρένο στις κατασχέσεις - Μειώσεις προστίμων - Συμψηφισμοί ΦΠΑ με το δημόσιο



Αυξάνεται στα 1.500 ευρώ από 1.000 ευρώ σήμερα το ακατάσχετο όριο για μισθούς και συντάξεις ενώ ορίζεται στα 500 ευρώ το όριο του χρέους κάτω από το οποίο δεν θα επιτρέπεται η κατάσχεση ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη.
Αυτό προβλέπεται μεταξύ άλλων φορολογικών διατάξεων στο προσχέδιο του πολυνομοσχεδίου που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή αύριο.

Σύμφωνα με τις διατάξεις που αφορούν τις κατασχέσεις:

Ελληνικό σήμα και αναγραφή της χώρας προέλευσης στο γάλα



Μετά από σχετική πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμου Χαρακόπουλου, που υιοθετείται από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, στη ρύθμιση θα ορίζεται πως η διάρκεια συντήρησης του παστεριωμένου γάλακτος θα καθορίζεται από τη βιομηχανία, αλλά μετά από έγκριση των αρμόδιων ελεγκτικών φορέων με βάση τη κοινοτική νομοθεσία.
Νωρίτερα το μεσημέρι σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος