Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Μελίσσι Πέλλας: 3 συλλήψεις για ναρκωτικά και αποδοχή-διάθεση προϊόντων εγκλήματος



Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα, κατά περίπτωση, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων
Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων διάφορα εργαλεία ως προϊόντα κλοπής και ποσότητες ναρκωτικών ουσιών
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (28.06.2013) το πρωί, αστυνομική επιχείρηση στο Μελίσσι Πέλλας, που οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας και στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί των Υπηρεσιών της.

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το επίδομα… ΕΚΑΣ


Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ

Αγαπητό Fimotro,
Το τελευταίο διάστημα όλα και περισσότεροι μας ρωτούν για το επίδομα ΕΚΑΣ αφού πολλά έχουν γίνει πολλά ερμηνεύονται κατά το δοκούν... 
Έτσι παραθέτουμε τα παρακάτω στοιχεία της σχετικής εγκυκλίου του ΙΚΑ που αναφέρει:
Για το έτος 2013, τα ποσά του ΕΚΑΣ δεν αναπροσαρμόζονται και παραμένουν όπως ίσχυαν για το έτος 2012, σε κάθε κλίμακα, ανάλογα με το ύψος του συνολικού καθαρού ποσού εισοδήματος από συντάξεις, μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα...

Πολιτική Συγκέντρωση του ΚΚΕ την Δευτέρα 8 Ιουλίου στην Έδεσσα



Την περίοδο αυτή το ΚΚΕ πραγματοποιεί ένα μεγάλο πολιτικό άνοιγμα ώστε να φθάσει πλατιά στο λαό το Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ, «Για την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας - Για έξοδο από την καπιταλιστική κρίση προς όφελος του λαού».
Η σημασία της πρωτοβουλίας αυτής του ΚΚΕ υπογραμμίζεται απ' τις ίδιες τις εξελίξεις καθώς η εργατική τάξη, οι φτωχοί αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι γυναίκες και οι νέοι της εργατικής - λαϊκής οικογένειας δέχονται ανελέητο σφυροκόπημα... 

Γιατί…κομματικός, κ. Πρωθυπουργέ;



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΓΙΝΕ η ιδεολογία παράταξη, αυτή μορφοποιήθηκε το κόμμα κι από’ κει προέκυψαν όλα τα…δεινά. Οι κυβερνήσεις με τα τρωκτικά τους, οι συνδικαλιστές με τον «αγώνα» και τα κομματόσκυλα. Κι από χώρος ομαδικής ιδεολογικής έκφρασης το κόμμα έγινε μοχλός και μέσο «ανάδειξης» μετριοτήτων. Άνθρωποι που δεν ίδρωσαν στη ζωή τους για μόρφωση και δουλειά, άρπαξαν την αφίσα και πήραν στο κατόπι τον πολιτικό. Τρελοί στο χειροκρότημα κι ύστερα στο…ταμείο. Για πόστο και διορισμό. Εύκολα και ανώδυνα, κομματικά, ελληνικά...

Φέρνουν Μαρκές και Ομόρου τα Γιαννιτσά



Στα Γιαννιτσά αναμένονται τις επόμενες μέρες ο Πορτογάλος Ντάριο Μαρκές με το ενδεχόμενο απόκτησης του από την Αναγέννηση να είναι ανοικτό. Στα υπόψη ο Νιγηριανός επιθετικός Σάμουελ Ομόρου και οι Χαράλαμπος Ιορδανίδης, Βασίλης Βασιλείου.
Μεταγραφική δραστηριότητα παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στο στρατόπεδο της Αναγέννησης Γιαννιτσών. Ο τεχνικός των «κυανολεύκων» Αλέξης Αλεξίου εξετάζει προτάσεις παικτών οι οποίοι...

Aνακάλυψαν βασιλικό τάφο με μούμιες



Ένα τεράστιο βασιλικό τάφο γεμάτο μουμιοποιημένες γυναίκες ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στο Περού
Σύμφωνα με τους επιστήμονες ο τάφος παρέχει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την αινιγματική αυτοκρατορία των Γουάρι, η οποία κυριαρχούσε στις Άνδεις πολύ πριν την ύπαρξη των Ίνκας.
«Για πρώτη φορά στην ιστορία της αρχαιολογίας του Περού, ανακαλύψαμε ένα βασιλικό τάφο, ο οποίος ανήκει στην αυτοκρατορία και τον πολιτισμό των Γουάρι», δήλωσε ο επικεφαλής αρχαιολόγος, Μίλος Γκίερς...

Δείτε τα τελικά αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων για το πάρκο του Αγίου Γεωργίου



Ολοκληρώθηκε χθες βράδυ η δημοσκόπηση του Πέλλα Δώθε η οποία ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας και αφορούσε τη χρήση του Πάρκου του Αγίου Γεωργίου στο κέντρο της πόλης των Γιαννιτσών. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι και στις δύο δημοσκοπήσεις η συμμετοχή του κόσμου ήταν συγκινητική  καθώς πήραν μέρος πάνω από 250 πολίτες (στην κάθε μία), αριθμός θα λέγαμε ικανοποιητικός, έτσι ώστε να δώσει ένα ικανό δείγμα για να βγάλουμε κάποια πρώτα συμπεράσματα για το τι μπορεί να σκέφτεται ο κόσμος...

1000 προσλήψεις ανέργων με επιδότηση απο τον ΟΑΕΔ




Ξεκινούν την Δευτέρα 1/7/2013 οι αιτήσεις για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που θα δίνει επιδότηση σε επιχειρήσεις για 1000 προσλήψεις ανέργων .Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επιδότηση σε επιχειρήσεις ωστε να προχωρήσουν σε προσλήψεις 1000 ανέργων ονομάζεται «επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη ατόμων σε μειονεκτική και πολύ μειονεκτική θέση».
Το νέο πρόγραμμα και ολόκληρη την προκήρυξη του για την επιδότηση απο τον ΟΑΕΔ σε επιχειρήσεις για 1000 προσλήψεις ανέργων , παρουσίασε πρώτο το dikaiologitika.gr (επιδότηση ΟΑΕΔ για προσλήψεις 1000 ανέργων)...

Ένα ….εργοτάξιο Εθελοντισμού, η πλατεία Ν. Τραπεζούντας!



            Εδώ και 3 εβδομάδες οι κάτοικοι όλων των ηλικιών της Νέας Τραπεζούντας, παιδιά ,έφηβοι, ενήλικες ,ακόμα και νήπια, μέλη του πολιτιστικού συλλόγου της Ευξείνου Λέσχης Ν.Τραπεζούντας Γιαννιτσών και όχι μόνο, μετέτρεψαν την πλατεία της συνοικίας τους, σε ένα πραγματικό εργοτάξιο. Οι εργασίες συντήρησης , επισκευών, βαψίματος και καθαριότητας, πραγματοποιήθηκαν με κέφι και ενθουσιασμό και έδωσαν ένα αποτέλεσμα που ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 28/6



Είναι σημαντικό να κάνεις κάποιον ευτυχισμένο και είναι επίσης σημαντικό να ξεκινήσεις από τον εαυτό σου.

Σαν Σήμερα, 29 Ιουνίου



Γιορτάζουν:
Γεγονότα
1444: Ο Σκεντέρμπεης νικά τους Οθωμανούς στη Μάχη του Τορβιόλ, κοντά στο Πόγραδετς.

1874: Δημοσιεύεται στην εφημερίδα Καιροί άρθρο του Χαρίλαου Τρικούπη με τίτλο «Τις πταίει». Σε αυτό, ο Τρικούπης καταδεικνύει ως υπεύθυνο για την πολιτική κρίση που διέρχεται ο τόπος τον βασιλιά Γεώργιο Α'. Επίσης, σχολιάζει αρνητικά τις επιλογές του στο σχηματισμό κυβερνήσεων και ζητά να λαμβάνει υπόψη του κατά το σχηματισμό των κυβερνήσεων την Αρχή της Δεδηλωμένης.

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Παρκάρετε το αυτοκίνητο μόνο με το smartphone σας! (video)



Ένα έξυπνο σύστημα για αυτόνομο παρκάρισμα του αυτοκινήτου δημιούργησε η Volvo, παρέχοντας τη δυνατότητα στους οδηγούς να παρκάρουν το αυτοκίνητό τους μέσα από το smartphone τους,ενώ δεν χρειάζεται να βρίσκεται ο οδηγός εντός του αυτοκινήτου...
Ο οδηγός χρησιμοποιεί μία δωρεάν εφαρμογή κινητού τηλεφώνου για να ενεργοποιήσει το σύστημα αυτόνομου παρκαρίσματος και δεν χρειάζεται καν να παραμείνει στο όχημα. Το αυτοκίνητο κατόπιν μόνο του εντοπίζει την ελεύθερη θέση και με ασφάλεια κινείται προς αυτή, πραγματοποιώντας όλους τους απαρέτητους ελλειγμούς σταθμεύοντας τελικά με απόλυτη επιτυχία.

Χαλάει το Σάββατο ο καιρός με καταιγίδες και χαλάζι στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα



Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το απόγευμα του Σαββάτου στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένεται να εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, μικρής διάρκειας,  οι οποίες θα συνοδεύονται και από χαλαζόπτωση.
Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερο έντονα στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Επιπλέον οι άνεμοι σε όλη τη χώρα θα ενισχυθούν και θα η ένταση τους στα πελάγη θα φθάνει τα 7 μποφόρ.

Γιαννιτσά: Μετέφεραν με αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες δενδρύλλια κάνναβη



Συνελήφθησαν χθες (27.06.2013) το απόγευμα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, δύο ημεδαποί 32 και 37 ετών, κατά περίπτωση, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, στα Γιαννιτσά, οι προαναφερόμενοι αντιλαμβανόμενοι τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο στο άνευ πινακίδων κυκλοφορίας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν, ο 32χρονος απέρριψε στο έδαφος (2) δενδρύλλια κάνναβης καθώς και μικροποσότητα κάνναβης τα οποία κατείχαν από κοινού, ενώ σε αστυνομικό έλεγχο του 37χρονου βρέθηκε στην κατοχή του μια μικροσυσκευασία κάνναβης.

Γιαννιτσά: Συνελήφθη 62χρονος για μη απόδοση Φ.Π.Α.



Συνελήφθη χθες (27.06.2013) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών Πέλλας, ένας ημεδαπός 62 ετών, για μη απόδοση Φ.Π.Α. κατά το οικονομικό έτος 2012.
Το ύψος του χρέους ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 77.824,42 ευρώ.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρων 18,21 του Ν. 2523/1997 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα.

Ώρα αλλαγής για την Ευρώπη



Άρθρο του Ευάγγελου Ιωαννίδη

Δικηγόρου

Σε μια κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα και την Ευρώπη οι πολίτες τόσο της χώρας μας όσο και όλων των χωρών, που συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή  Ένωση αναρωτιούνται, τι άλλο πρόκειται, να συμβεί και πόσο η κατάσταση μπορεί, να βελτιωθεί ή να χειροτερέψει, επηρεάζοντας άμεσα την καθημερινότητα τους. Το ερώτημα παίρνει ακόμη μεγαλύτερη συμβολική διάσταση πια, μια και η ίδια η ΕΕ έχει ανακηρύξει το 2013 σε έτος Ευρωπαίων πολιτών. Έχει λοιπόν σημασία, να αναλύσουμε, τι κάνει για τους Ευρωπαίους πολίτες και πώς αντιμετωπίζει τα προβλήματα τους αυτή...

Ευχαριστήριο Συλλόγου Γονέων ΚΔΑΠ-ΜΕΑ προς το 2ο Δημ. Σχολείο Γιαννιτσών



Ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας, εκφράζει  δημόσια τις πιο θερμές ευχαριστίες του στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών για το έμπρακτο ενδιαφέρον που επιδεικνύει για το Κέντρο.
Συγκεκριμένα, για φέτος, τα έσοδα από θεατρική παράσταση που έδωσαν μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου διατέθηκαν εξ΄ ολοκλήρου στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.  


Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Φίλων του ΚΔΑΠ-μΕΑ

Σύσκεψη για το Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη



Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου για το Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών στην Π.Ε. Πέλλας με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη. Παραβρέθηκαν ακόμη ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων για το πρόγραμμα κ. Λάζαρος Παρασκευαϊδης και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Σκύδρας κ. Σεμερτζίδης Θεοφάνης. Επίσης συμμετείχαν η Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβαλολοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Π.Ε. Πέλλας και συντονίστρια του Κλιμακίου Ελέγχου κ. Ελένη Καραντώνη και τα μέλη του Κλιμακίου που είναι :

Αυτό είναι το «τέρας» που βίασε 8χρονη (pic)

Στο φως της δημοσιότητας δίνει η Ελληνική Αστυνομία, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 42χρονου ο οποίος συνελήφθη για αποπλάνηση και ασέλγεια σε βάρος 8χρονης.
Πρόκειται για τον ΤΖΕΜΑΝΑΚΗ Ευτύχιο του Γεωργίου, που γεννήθηκε το 1971 στα Χανιά Κρήτης κάτοικο Περιστερίου Αττικής...

Τόση ανεργία-τόσα κλεμμένα…



Του Θανάση Νικολαΐδη

Η μηχανή αχρήστεψε εργατικά χέρια και ωφέλησε τους ιδιοκτήτες. Τ’ αφεντικά και φαν της «ιδεολογίας» και του συστήματος. Και πλημμύρισε τον κόσμο η ανεργία, η Ευρώπη ανέργους, με την Ελλάδα…μπροστάρισσα. Και, βέβαια, δεν είναι «γνήσια» η ανεργία στη χώρα μας της αρπαχτής (αλλά) και της λούφας, αλλά είναι άλλη ιστορία. Το (μέσο) ελληνόπουλο σνομπάρει τα μεροκάματα π. χ. στο χωράφι, γιατί «έμαθε γράμματα» και αράζει. Με το αντίτιμο του φραπέ εξασφαλισμένο από τη γονική μέριμνα. Παίρνουμε, λοιπόν, την ανεργία δεδομένη και το πρόβλημα μπροστά μας. 

Ερώτηση ΚΚΕ για Εργαζομένους στα Σούπερ Μάρκετ «Αρβανιτίδης»



Η επιχείρηση εμπορίας τροφίμων «Αρβανιτίδης Α.Ε.Ε.Ε.», που δραστηριοποιείται κυρίως στη Βόρειο Ελλάδα, είναι μέσα στις 10 πρώτες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο με περίπου 170 καταστήματα.
Η εργοδοσία, στο βωμό της διασφάλισης και της αύξησης της κερδοφορίας της και με πρόσχημα την καπιταλιστική οικονομική κρίση, αξιοποιεί πλήρως το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων και αυτό της σημερινής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Συντάξεις και ασφαλιστικό,τέλος! Μας σπρώχνουν για ιδιωτική ασφάλιση



Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και μιλάνε από μόνοι τους: Ανενεργός πληθυσμός: 4,7 εκατομμύρια – Εργαζόμενοι: 3,6 εκατομμύρια.

Το σάπιο οικονομικό μοντέλο της τελευταίας 25ετίας, αλλά και οι μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων 3 ετών βούλιαξαν τη χώρα με αποτέλεσμα να θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.

Από Παρασκευή έως και 12 Ιουλίου τα μηχανογραφικά των υποψηφίων για ΑΕΙ και ΤΕΙ



Από την Παρασκευή 28-6-2013 έως και την Παρασκευή 12-7-2013, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr και να υποβάλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.).
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, τις πρώτες ημέρες, δηλαδή έως και την Δευτέρα 1-7-2013, οι υποψήφιοι δεν θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το Μ.Δ., αλλά μόνο να το επεξεργαστούν και να κάνουν προσωρινή αποθήκευση, ώστε, αφού, εξοικειωθούν με την εφαρμογή, από την Τρίτη 2-7-2013 να μπορούν να το οριστικοποιήσουν.

Διάβασαν το DNA αλόγου ηλικίας 780.000 ετών



Επιστήμονες κατάφεραν να διαβάσουν το DNA αλόγου που έζησε πριν από 780.000 χρόνια στην παγωμένη γη που σήμερα ονομάζεται Καναδάς. Πρόκειται για το αρχαιότερο γονιδίωμα που έχουν καταφέρει να αποκωδικοποιήσουν οι ειδικοί. Το προηγούμενο ανήκε σε μία πολική αρκούδα ηλικίας 110.000 έως 130.000 ετών.
Το DNA προέρχεται από ένα θραύσμα οστού στο πόδι του αρχαίου αλόγου, το οποίο είχε διατηρηθεί άριστα στους πάγους και είχε ανακαλυφθεί το 2003.

Γιατρός πιάστηκε στα πράσα να ασελγεί σε γυναίκα ασθενή. ΒΙΝΤΕΟ



Το βίντεο που θα δείτε έχει ξεσηκώσει θύελλα στην Ιταλία. Οι συντελεστές της εκπομπής «Striscia la Notizia», ύστερα από πολλές καταγγελίες που είχαν δεχτεί για έναν γιατρό...
αποφάσισαν να ερευνήσουν το θέμα με κρυφή κάμερα. Και πράγματι αυτό που κατέγραψε η κάμερα είναι συγκλονιστικό. Γιατρός εκμεταλλεύεται τις ασθενείς του και τις παρενοχλεί σεξουαλικά ενώ τις εξετάζει.

Αναβρασμός στη Football League λόγω των οικονομικών



Ακόμη και το ενδεχόμενο να μετατραπεί η κατηγορία σε ερασιτεχνική, εξετάζουν στη Football League, ενώ σκέφτονται το «λουκέτο» ως αντίδραση για την έλλειψη χρηματοδότησης.
Δύσκολες ώρες περνούν οι σύλλογοι της Football League. Τα οικονομικά προβλήματα, παράλληλα με την έλλειψη χρηματοδότησης από ΟΠΑΠ και άλλους πόρους, τους φέρνουν στα πρόθυρα διάλυσης, καθώς οι παραγοντικές φωνές του τύπου… «σε λίγο θα πάμε φυλακή», ολοένα και πληθαίνουν.

Έκανε το «λάθος» να ευχηθεί δημοσίως να βρει αγόρι…(pics)



Που να φανταστεί ότι οι νεαροί που θα ανταποκρίνονταν στο κάλεσμά της θα ξεπερνούσαν τις 2.000…
«Είμαι η Zhang και νομίζω πως είμαι όμορφη, αλλά δεν μπορώ να βρω κάποιον να με αγαπήσει.

ΕΛΓΑ: Παράταση για την ασφαλιστική εισφόρα του 2012



Mέχρι τις 31 Αυγούστου παρατείνεται ο χρόνος καταβολής της ασφαλιστικής εισφοράς του 2012 από τους αγρότες ύστερα από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΑ.

Ο ΕΛΓΑ αποφάσισε την παράταση εκτιμώντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και την αδυναμία ορισμένων παραγωγών να ανταποκριθούν έγκαιρα στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ η «Αριστερή Πρωτοβουλία»



Την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε η «Αριστερή Πρωτοβουλία», ύστερα από σύσκεψη στελεχών της που έγινε νωρίς σήμερα το απόγευμα.
Ταυτόχρονα καταγγέλλει τη σημερινή ηγεσία του Κινήματος, για την οποία αναφέρει ότι «έτυχε να διαχειρίζεται τις τύχες του Κινήματος σε ευθεία αντίθεση με τα πιστεύω μας, με τις καταστατικές μας αρχές, με τις ιδέες μας, με την ίδια μας την ιστορία».

«Είσαι σαβούρα» - «Είσαι χουντικός συνταγματάρχης»!



Απίστευτοι διάλογοι, καφενειακού επιπέδου, καταγράφηκαν στη Βουλή και συγκεκριμένα στο γνωστό... πεδίο μάχης της προανακριτικής επιτροπής για τη Λίστα Λαγκάρντ. Χρ. Μαρκογιαννάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλου έστησαν έναν ακόμη καυγά με βαρύτατες εκφράσεις και κατηγορίες αλλά και χαρακτηρισμούς όπως «σαβούρα» και «εξευτελισμένος».
Η κόντρα ξεκίνησε μεταξύ του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρήγα και της Ζωής Κωνσταντοπούλου:

Σκύδρα: Συνελήφθη 77χρονος ημεδαπός για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο



Συνελήφθη σήμερα (27.06.2013) το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκύδρας Πέλλας, ένας ημεδαπός 77 ετών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό 556.224,35 ευρώ. 
Οι κατηγορίες που τ o ν βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Παραδίδονται χαρτιά απόλυσης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ



Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ από το πρωί της Πέμπτης παραλαμβάνουν έγγραφα, χωρίς υπογραφή ή σφραγίδα, από το υπουργείο Οικονομικών, με αποστολέα τον ειδικό διαχειριστή Γκίκα Μάναλη και ημερομηνία 17 Ιουνίου 2013. Στα συγκεκριμένα έγγραφα, επισημαίνεται ότι η σύμβαση εργασίας ή έργου, έχει λυθεί από 11 Ιουνίου του 2013.
«Έναντι της νόμιμης αποζημίωσης, που δικαιούστε, θα σας καταβληθούν αποδοχές δυο μηνών» αναφέρεται στο κείμενο. 

Δημοσκόπηση: Κινδυνεύει να μην μπει στη Βουλή η ΔΗΜΑΡ



Προβάδισμα της ΝΔ καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB για την εφημερίδα Real News, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται και στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει 43,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ 26,3%.
Στην έρευνα που έγινε μετά τη δημιουργία της νέας κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ & ΠΑΣΟΚ, προκύπτει, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου ότι η ΝΔ έχει προβάδισμα με ποσοστό 22%, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,8%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 9,1% και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ (6,1%), Ανεξάρτητοι Έλληνες (5,5%), ΚΚΕ (5,1%) και Δημοκρατική Αριστερά (3%). Το ποσοστό της "Αδιευκρίνιστης Ψήφου" αγγίζει το 21,7%.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 28/6



Δεν είναι αποτυχία να μην πετύχεις αυτό που σκόπευες. Αποτυχία είναι να μην ξαναπροσπαθήσεις.

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 28/6



Γιορτάζουν:

Γεγονότα

1913: Η Εμπροσθοφυλακή της VII Μεραρχίας απελευθερώνει τις εσπερινές ώρες την πόλη των Σερρών. Οι Βούλγαροι, κατά την αποχώρησή τους, καίνε 4.050 οικίες, 1.000 καταστήματα και 18 σχολεία και εκκλησίες.
1946: Επίσημοι πανηγυρισμοί σ' όλη τη χώρα για την απόδοση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα...

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Εκτός Ευρώπης και επίσημα Παναθηναϊκός και Γιάννινα



«Κλείδωσε» η απόφαση της UEFA για αποκλεισμό του Παναθηναϊκού και του ΠΑΣ Γιάννινα από τις εφετινές διεθνείς διοργανώσεις. Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία αποφάσισε να μην επιτρέψει τη συμμετοχή των δύο ελληνικών ομάδων στο Γιουρόπα Λιγκ της περιόδου 2013-14, καθώς στους φακέλους που κατέθεσαν, υπήρξαν ελλείψεις (οικονομικά στοιχεία κ.α.) και ως εκ τούτου δεν πληρούσαν τα κριτήρια.

Και οι δύο αποφάσεις είναι τελεσίδικες και μπορεί να ασκηθεί έφεση γι΄αυτές στο CAS, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Το Δημόσιο παίρνει από τους πολίτες φόρους … έχουν δεν έχουν, ενώ από τις τράπεζες, όταν, και εάν, θα έχουν.



Ενώ για χρέη προς το Δημόσιο κατάσχουν ακόμα και τραπεζικούς λογαριασμούς των 1.500 ευρώ, για τις τράπεζες θα ζητήσουν τα χρέη όταν, και αν, θα έχουν.
Αυτό προκύπτει από απάντηση του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, κ. Όλι Ρέν, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, που αφορούσε σε «χορηγήσεις» του πακέτου των 28 δις του ελληνικού δημοσίου προς τις ελληνικές τράπεζες, έναντι του οποίου δόθηκαν προνομιούχες μετοχές προς το δημόσιο, με την υποχρέωση καταβολής εκατομμυρίων ευρώ, σε ετήσιες δόσεις και μάλιστα ανεξάρτητα της διανομής κερδών, όπως προέβλεπε ο Νόμος 3723/2008.

Γ. Καρασμάνης: “Σήμερα, όχι αύριο, αλλαγές στον ΕΛΓΑ”

Οι καταστροφές από ακραία καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα! Η νέα, πρωτοφανής σε μέγεθος και σφοδρότητα χαλαζόπτωση, που έπληξε την Κεντρική Μακεδονία, αποτελείωσε ότι είχε απομείνει στις δενδροκαλλιέργειες (ροδάκινα, νεκταρίνια, κεράσια, μήλα, αχλάδια, βερίκοκα κ.α.) από το χαλάζι του περασμένου Απριλίου και τον παγετό του Μαρτίου. Οι ζημιές για τους αγρότες και την πρωτογενή παραγωγή εκτοξεύονται στα ύψη.
            Μπροστά σε αυτά τα συνεχώς επαναλαμβανόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα και στις τεράστιες απώλειες που προκαλούν, ήρθε η ώρα, με περισυλλογή και νηφαλιότητα, να επαναπροσδιορίσουμε τη στάση μας απέναντι στο μεγάλο θέμα της ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής.

Εγκαίνια του οδικού τμήματος «Χαλκηδόνα-Παραλίμνη» από Περιφερειάρχη & Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας



Κατά τη διάρκεια μίας λιτής εκδήλωσης, ακριβώς έναν χρόνο μετά από τα εγκαίνια του τμήματος «Άγρα-Βρυτά», εγκαινιάστηκε το νέο οδικό τμήμα «Χαλκηδόνα-Παραλίμνη» της Νέας Εθνικής Οδού  Θεσσαλονίκης – Έδεσσας. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη. Η τελετή των εγκαινίων έγινε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ, ο οποίος ευχήθηκε ο δρόμος να είναι «ευλογημένος και αναίμακτος».

Η πρώτη νύχτα του Άδωνι ως υπουργός Υγείας



Από εκεί που ήμουν απαισιόδοξος για την πορεία της χώρας, έκανα στροφή 180 μοιρών και πλέον ατενίζω το μέλλον μας με πιο θετική αύρα. ...
Ναι είμαι αισιόδοξος. Έχω τη βάσιμη ελπίδα πως θα καταστραφούμε, γιατί δεν αξίζουμε τίποτα καλύτερο από αυτό που ζούμε ήδη. Ο πάτος έγινε το ταβάνι μας.
Υπουργός Εσωτερικών ο Μιχελάκης που πάτωσε στις τελευταίες εκλογές. Υφυπουργός Άμυνας η Φώφη που το μεγαλύτερο προσόν της είναι το βάρος του επιθέτου της. Υφυπουργός Υγείας η Ζέτα Μακρή που μπήκε στη βουλή επειδή πέθανε ο Νάκος και υπουργοποιήθηκε επειδή παραιτήθηκε η Βούλτεψη. Υπουργός Υγείας ο Άδωνις που εξαργύρωσε το ασύλληπτο γλείψιμο στον Σαμαρά και την λυσσαλέα υποστήριξή του στο μνημόνιο.

Μεσιανό Πέλλας: 35χρονος εξαπατούσε τους πολίτες εισπράττοντας μικροποσά ως μέλος οργάνωσης



Συνελήφθη χθες (26.06.2013) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, ένας ημεδαπός 35 ετών, για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων, εράνων και λαχειοφόρων αγορών .
Ειδικότερα, στο Μεσιανό Πέλλας, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος να συλλέγει από πολίτες χρήματα ως μέλος της οργάνωσης και υπέρ αυτής χωρίς την απαιτούμενη από το νόμο αδεία, δίνοντας τους αποδείξεις λιανικής πώλησης αντί διαφόρων χρηματικών ποσών.

Έως τις 30 Αυγούστου η κατάθεση φορολογικών δηλώσεων



Έως τις 30 Αυγούστου ανάλογα με τον αριθμό του φορολογικού μητρώου του φορολογούμενου παρατείνεται σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών η κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων των φυσικών προσώπων.

Αστυνομικοί μας φυλάνε…βασιλιάδες!



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΚΟΝΤΕΥΕΙ Ιούλιος και το μυαλό στα «Ιουλιανά». Στον Μητσοτάκη της Αποστασίας και στον...’Ανακτα των επιστολών. «Κοιτάξτε με στα μάτια» είπε με στόμφο στον «Γέρο της Δημοκρατίας» κι ας φάνταζε «νάνος». Αυτός στα παλάτια του και ο «Γέρος» στο…πεζοδρόμιο. Και ο κ. Μητσοτάκης; Κάπου στα ενδιάμεσα και με την καμαρίλα να επηρεάζει τον Κωνσταντίνο που «μπορούσε να κάνει πρωθυπουργό και τον κηπουρό του», αλλά έκανε τον Νόβα. Κι ύστερα τον Τσιριμώκο και τον Στεφανόπουλο...

Σε 5 χρόνια θα ολοκληρωθεί η επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά

Η Αττικό Μετρό ΑΕ και η ανάδοχος εταιρεία ΑΚΤΩΡ ATE υπέγραψαν την Τετάρτη τη σύμβαση για την επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά, η οποία προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε πέντε χρόνια και να παραδοθεί σε λειτουργία εντός του 2018.

Το έργο επέκτασης προβλέπει την κατασκευή πέντε σταθμούς (Νομαρχία, Καλαμαριά, Αρετσού, Νέα Κρήνη και Μίκρα) σε μήκος 4,78 χιλιομέτρων. Προβλέπει επίσης την δημιουργία υποδομών για τη μελλοντική επέκταση της γραμμής προς Αεροδρόμιο, καθώς και την κατασκευή χώρου στάθμευσης και χώρου μετεπιβίβασης από τις λεωφορειακές γραμμές στο σταθμό «Μίκρα»...

ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέος κακόβουλος κώδικας εμφανίστηκε στο Fαcebook! Δείτε πως να απαλλαγείτε…



Αν μπήκατε στο Facebook και βρήκατε φωτογραφίες σκληρού πoρνό ή άλλες με προσβλητικό περιεχόμενο δεν είστε ο μόνος και πρέπει να προσέχετε.


Τις τελευταίες ώρες το γνωστό site κοινωνικής δικτύωσης έχει κατακλυστεί από εικόνες πορνoγραφικού περιεχομένου, σε προφίλ αλλά και μεδημοσίευση από κάποιον χρήστη σε ομάδες , που απεικονίζουν celebrity σε σεxουαλικές περιπτύξεις

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 18 Ιουλίου



Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 18 Ιουλίου. Αυτό ανακοίνωσε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο με θέμα τον γερμανικό προϋπολογισμό του 2014. «Θα συναντηθώ με τον κ. Στουρνάρα και με τον κ. Σαμαρά» είπε. «Στο επίκεντρο των συνομιλιών», πρόσθεσε, «θα είναι διμερή θέματα με έμφαση την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων στην Ελλάδα».

Καταγγέλλει την προσπάθεια εξωραϊσμού της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ & την Κοινή Αγροτική Πολιτική



Στάχτη στα μάτια της φτωχομεσαίας αγροτιάς προσπαθούν να ρίξουν για μια ακόμη φορά σχετικά με την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ από κοινού το Υπουργείο Αγρ.Ανάπτυξης και άλλοι φορείς. Από κοντά και η Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας, που συμμετείχε και χαιρέτισε σχετική ημερίδα «ενημέρωσης» για τη νέα ΚΑΠ 2014-2020.
          Οι αγρότες όμως, της περιοχής μας και όλης της χώρας, έχουν δεχτεί τόσα χρόνια τα «ευεργετήματα» της ΚΑΠ, αυτά που κατέστρεψαν τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας μας και οδήγησαν στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς

θέματα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας




   Σε τακτική συνεδρίαση έχει προσκαλέσει ,για την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013 κι ώρα 20:00 ,τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας ο Πρόεδρός του Στάθης Ανδρεάδης με τα εξής κατά σειρά θέματα στην ημερήσια διάταξη :

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής



Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, επί της αρχής, των άρθρων και των τροπολογιών, το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της οδηγίας της ΕΕ για τη λήψη μέτρων καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής.
Το νομοσχέδιο που αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον και ως πρώτο κοινοβουλευτικό τεστ για τη στάση της ΔΗΜΑΡ μετά την απόσυρση των υπουργών της από το κυβερνητικό σχήμα,  ψηφίστηκε επί της αρχής από την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, η οποία όμως καταψήφισε συγκεκριμένα άρθρα του νομοσχεδίου, ενώ καταψήφισαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Πέμπτη 27/6



Τίποτε στην ζωή δεν είναι για να το φοβόμαστε αλλά για να το κατανοήσουμε