Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων της Μακεδονίας


Ενιαίο αρχαιολογικό πάρκο, που θα περιλαμβάνει όλα τα μνημεία της δυτικής Μακεδονίας, εκεί που άνθησε δηλαδή, το βασίλειο του Φιλίππου κι εκεί που γεννήθηκε και ανδρώθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος για να ξεκινήσει τη μεγάλη κατάκτηση της Ανατολής οραματίζονται οι φορείς της περιοχής.

Η Ημαθία, η Πέλλα και η Πιερία με το τεράστιο απόθεμα αρχαιολογικών...

Σαν σήμερα, 9 Ιουλίου


  • Γεγονότα

1540: Ακυρώνεται ο γάμος του βασιλιά της Αγγλίας Ερρίκου 8ου με την 4η σύζυγό του Αν Ντε Κλεβ, επειδή πλανήθηκε για την ομορφιά της. Ο γάμος διήρκεσε μόλις 6 μήνες.
1877: Ξεκινά το τουρνουά τένις του Γουίμπλεντον, που αργότερα θα αποκτήσει διεθνή φήμη, καθώς είναι μία από τις τέσσερις διοργανώσεις του γκραν σλαμ.

Με Τυριακίδης στον πάγκο του και την νέα χρονιά ο Αετός Σκύδρας


Το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε τελικά η συνάντηση του τεχνικού της Σκύδρας Γιώργου Τυριακίδη με τον αντιπρόεδρο της ομάδας Γιώργου Σαμαρόπουλου με σκοπό να συζητήσουν το ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας τους για τον επόμενο χρόνο.
Το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν να απέλθει προφορική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών και έτσι ο έμπειρος τεχνικός...

Σοβαρό τροχαίο στο δρόμο Πολυκάρπη-Αριδαία με τέσσερις τραυματίες

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε την Πέμπτη στις 14:30 το μεσημέρι στο 30ο χιλ. Πολυκάρπης-Αριδαίας κοντά στον Αγροτικό συνεταιρισμό ΓΕΚΟΣΑ όταν ταξί συγκρούστηκε μετωπικά για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους με ΙΧ επιβατικό όχημα στο οποίο επέβαιναν 4 επιβάτες. Το ταξί το οποίο κατευθυνόταν προς την Αριδαία εκτός από τον οδηγό είχε και έναν ακόμα επιβάτη.

Και ο "θρύλος" στο κόλπο για Βιτόλο


Στο άκουσμα και μόνο πως ο Βίκτορ Βιτόλο αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν για τον ΠΑΟΚ, ο ισπανός παίκτης βρέθηκε στο προσκήνιο τόσο για τον Ολυμπιακό, όσο και για τον Παναθηναϊκό, που αμφότεροι βρίσκονται σε αναζήτηση αμυντικού χαφ. Η προϋπόθεση ωστόσο για την απόκτησή του είναι μία και μοναδική: να μείνει ελεύθερος από τον Δικέφαλο του Βορρά...

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Αναπτυξιακής Πέλλας


Συγκροτήθηκε σε σώμα και συνεδρίασε χθες (Πέμπτη 8/7) το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Αναπτυξιακής Πέλλας. Πρόεδρος εκλέχθηκε ομόφωνα ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ο οποίος προήδρευσε και στην πρώτη συνεδρίαση. Η πλήρη σύνθεση του Δ.Σ. έχει ως εξής:

Όροι συμμετοχής στην Εμποροπανήγυρη Γιαννιτσών που θα πραγματοποιηθεί 6-13 Σεπτεμβρίου


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 2011ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ
“ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ”

            Το Δημοτικό Συμβούλιο ΠΕΛΛΑΣ έχοντας υπόψη τις διατάξεις του Ν.3769/2009 περί συμμετοχής των εκθετών στις εμποροπανηγύρεις, ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω:

Από τον ΠΑΟΚ στον ΠΑΟ ο Βιτόλο


Στον Παναθηναϊκό κατηφορίζει ο Βιτόλο σύμφωνα με την "πράσινη" ιστοσελίδα leoforos.gr

Μία ανάσα από την πραγματοποίηση της πρώτης μεταγραφής του είναι ο Παναθηναϊκός. Οι “πράσινοι” έχουν έρθει σε συμφωνία με τον Βίκτορ Βιτόλο και αυτό που απομένει τώρα είναι να λύσει και τυπικά το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ και να βάλει την υπογραφή του στο νέο που του έχουν προσφέρει οι άνθρωποι του “τριφυλλιού”.

Το Χάρβαρντ βραβεύει τη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία


Μια μεγάλη είδηση για τη χώρα μας και τον ελληνικό πολιτισμό, με βαρύνουσα πολιτική σημασία, τόσο εξαιτίας της δύσκολης συγκυρίας που περνάει η Ελλάδα όσο και εξαιτίας της απειλής που δέχονται διεθνώς οι ανθρωπιστικές σπουδές και οι αντίστοιχες πανεπιστημιακές έδρες.
Το αμερικανικό Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ θεσπίζει Διεθνές Βραβείο Ελληνικού Πολιτισμού. Μια ελληνική νίκη επί αμερικανικού εδάφους, μια και είναι η πρώτη φορά...

Στόχος χάκερ η ιστοσελίδα της Βουλής


Επίθεση από χάκερ δέχθηκε την Παρασκευή η ιστοσελίδα του ελληνικού Κοινοβουλίου. Οι δράστες απέσπασαν κωδικούς πρόσβασης και δεδομένα της ιστοσελίδας, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν στη συνέχεια σε άλλες πλατφόρμες στο Διαδίκτυο.
Η επίθεση υπογράφεται από την ομάδα "Real Democracy Reverse Engineering" και στο μήνυμα των δραστών που αναρτήθηκε σε διάφορες ιστοσελίδες...

Στην Ελλάδα η μεγαλύτερη αύξηση στις αυτοκτονίες


Η οικονομική κρίση οδήγησε την περίοδο 2007-2009 σε κατακόρυφη αύξηση των αυτοκτονιών στην Ευρώπη, με την Ελλάδα να παρουσιάζει την μεγαλύτερη, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Η κατάσταση στη χώρα μας έχει επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο από το 2010 και μετά, σύμφωνα με πιο πρόσφατα στοιχεία τα οποία παρουσιάστηκαν στη Βουλή...

Κι άλλο νεκρός από την κατάρρευση οροφής σε ολλανδικό γήπεδο

Ακόμα ένας εργάτης υπέκυψε στα τραύματά του και άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο του Ενσέντε, έπειτα από την κατάρρευση οροφής στο γήπεδο της Τβέντε, στην Ολλανδία. Ήδη, υπάρχει ακόμα ένας νεκρός από χθες, ενώ 6 άτομα νοσηλεύονται.
Η διοίκηση του συλλόγου δεν μπορεί να πιστέψει...

Κλείδωσε το παιδί της και πήγε για ποτό!

Εγκαταλελειμμένο και κλειδωμένο μέσα στο αυτοκίνητο βρήκαν τις πρώτες πρωινές ώρες οι αστυνομικοί στη Λεμεσό της Κύπρου ένα 11χρονο αγόρι.
Το αγόρι, το οποίο βρέθηκε στο πίσω κάθισμα να κλαίει, είχε κλειδώσει η μητέρα του μέσα στο αυτοκίνητο και πήγε σε κοντινό μπαρ για να διασκεδάσει...

Φεύγει από τον ΠΑΟΚ ο Βιτόλο


Καθ' οδόν προς τη Θεσσαλονίκη για να λύσει συναινετικά το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ ο Βίκτορ Βιτόλο, ο οποίος αρνήθηκε τη μείωση αποδοχών που του πρότεινε η ΠΑΕ. Το χρονικό του διαζυγίου.Η εξέλιξη μοιάζει αιφνιδιαστική, αλλά δεν είναι. Λίγο πριν από τα πλέι οφ του πρωταθλήματος, όπως είχε αποκαλύψει το contra, ο Βιτόλο είχε εκφράσει την επιθυμία του στην διοίκηση να επιστρέψει στην πατρίδα του...

Η Κλίντον στην Αθήνα


Την Αθήνα θα επισκεφθεί η Χίλαρι Κλίντον στις 17 και 18 Ιουλίου, μετά από πρόσκληση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας μας.
Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, θα επισκεφθεί την Ελλάδα μετά από πρόσκληση του υπουργού Εξωτερικών, Σταύρου Λαμπρινίδη, όπου θα συναντηθεί με τους Κ. Παπούλια, Γ. Παπανδρέου...

Διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργανώνουν οι "Τραντελλένοι" της Λεπτοκαρυάς


Ο Ποντιακός Σύλλογος Λεπτοκαρυάς «Οι Τραντέλλενοι» διοργανώνουν διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων την Τετάρτη και Πέμπτη, 13 και 14 Ιουλίου, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού σχολείου του χωριού. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:


1η μέρα: 

Τραγούδι: Στάθης Παυλίδης, Λύρα: Φάνης Κουρουκλίδης, Λύρα-Τραγούδι: Κώστας Καλούσης.
 

2η μέρα: 

Τραγούδι: Γιάννης Κουρτίδης, Λύρα: Αλέξης Στεφανίδης,  Τραγούδι: Κυριάκος Τριανταφυλλίδης,  Λύρα, αγγείο, τουλούμ: Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Ώρα Έναρξης και τις δύο βραδιές: 21:00 μ.μ.

Βαλέρια Μεζιριάδου: Το μοντέλο που έφυγε από την ζωή


Σε ηλικία 33 χρονών άφησε προχθές βράδυ την τελευταία της πνοή το γνωστό μοντέλο Βαλέρια Μεζιριάδου.
Το άψυχο σώμα της βρέθηκε σε σπίτι φίλου της, που τη φιλοξενούσε στα Βόρεια Προάστια και όλα δείχνουν ότι κατέληξε από παθολογικά αίτια.
Στην σόουμπιζ κυκλοφορούν ήδη πάντως...

Επιμένει ο Βουλγαράκης στην επιστροφή του Καραμανλή!


Τρόπο για να επανέλθει στην επικαιρότητα και στην... κεντρική πολιτική σκηνή φαίνεται να προσπαθεί να βρεί ο Γιώργος Βουλγαράκης και σήμερα έδωσε συνέντευξη στον real  fm, προκειμένου να επαναλάβει την πρότασή του για πρωτοβουλία του Κ.Καραμανλή στην κατεύθυνση της επανένωσης της Κεντροδεξιάς.
Ο πρώην υπουργός είπε ότι ο χώρος της κεντροδεξιάς...

2+2 παραπομπές για την Siemens


Σε προανακριτική και στην τακτική δικαιοσύνη σύμφωνα με το πόρισμα 108 βουλευτών του ΠαΣοΚΟι κκ. Γ. Αλογοσκούφης και Χρ. Μαρκογιαννάκης παραπέμπονται στην προανακριτική, ενώ οι κκ. Αν. Μαντέλης και Α. Τσοχατζόπουλος στην τακτική δικαιοσύνη.

2+2 παραπομπές περιλαμβάνει το πόρισμα που υπογράφουν 108 βουλευτές του ΠαΣοΚ σχετικά με την περαιτέρω διερεύνηση τεσσάρων πρώην υπουργών για το σκάνδαλο της Siemens. Συγκεκριμένα παραπέμπει σε προανακριτική επιτροπή...

«Πυρά» Δημοκρατικής Συμμαχίας κατά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την υπόθεση Siemens


H Δημοκρατική Συμμαχία κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για «συμψηφισμό» στην υπόθεση Siemens.
Σφοδρή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ εξαπέλυσε η Δημοκρατική Συμμαχία για την υπόθεση της Siemens, κατηγορώντας τα δύο κόμματα ότι επέλεξαν τη λογική των συμψηφισμών με αποτέλεσμα...

Σαν σήμερα, 8 Ιουλίου

  • Γεγονότα

1497: Ο πορτογάλος Βάσκο Ντα Γκάμα ξεκινά να ανακαλύψει την Ινδία. Θα γίνει ο πρώτος εξερευνητής που θα τα καταφέρει δια θαλάσσης.
1765: Μια διαφήμιση πληροφορεί το αγγλικό κοινό ότι η οικογένεια Μότσαρτ βρίσκεται στο Λονδίνο και θα δίνει συναυλίες καθημερινά από τις 12 έως τις 3 μετά το μεσημέρι στην ταβέρνα Swan and Harp...

Σκάνδαλο Siemens: Οι κατηγορίες του ΠαΣοΚ για τους τέσσερις πρώην υπουργούς


Προκαταρκτική επιτροπή για τέσσερις πρώην υπουργούς κυβερνήσεων του ΠαΣοΚ και της Νέας Δημοκρατίας προτείνουν οι βουλευτές του ΠαΣοΚ, με πρόταση που θα καταθέσουν την Παρασκευή στον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο 25σέλιδο κείμενο της πρότασης, τονίζεται ότι προκύπτουν ισχυρές ενδείξεις για την τέλεση των αδικημάτων...

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Συνέντευξη Λάζαρου Πολατιάν στις Ματιές Πέλλας

Ο Αρχηδιαιτητής του νομού μας Λάζαρος Πολατιάν μίλησε στον Γιώργο Χατζηχρήστο και στην Πέλλα Τηλεόραση για όλους και για όλα που αφορούν το ποδόσφαιρο του νομού μας...

Υπό εξέταση η μείωση του αριθμού των βουλευτών


Έως το τέλος του Ιουλίου θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης, σημειώνοντας ότι στόχος είναι η διεύρυνση και η βελτίωση της ποιότητας της δημοκρατίας. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αντικείμενο του δημοψηφίσματος να αποτελέσει και το ενδεχόμενο μείωσης του αριθμού των βουλευτών σε 200.
Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες του υπουργείου, ο Χαρ. Καστανίδης ανέφερε...

Ευ. Βενιζέλος: Χρειαζόμαστε νέο μνημόνιο ανάπτυξης


Την ανάγκη σύναψης ενός νέου μνημονίου, όχι μόνο για χρηματοδοτική βοήθεια αλλά και για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, υπογραμμίζει ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα New York Times.
«Χρειαζόμαστε ένα νέο μνημόνιο, όχι μόνο ένα μνημόνιο για τη χρηματοδοτική βοήθεια, αλλά και για την ανάκαμψη της οικονομίας και την ανάπτυξη», αναφέρει χαρακτηριστικά. Εν όψει της σημερινής συνάντησής του με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, ο κ. Βενιζέλος δηλώνει ότι...

Καλώς ήρθες νέο… Facebook


Όπως είχαμε προαναγγείλει το… νέο Facebook είναι γεγονός! Και για να είμαστε… σωστοί το αναβαθμισμένο chat, με δυνατότητα συνομιλίας και μέσω βίντεο.

Ο… ιδρυτής και εγκέφαλος της μεγαλύτερης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, Mark Zuckerberg, μίλησε για την νέα υπηρεσία...

"Πράσινο" σκάνδαλο η Siemens, επιμένει η Ν.Δ.


Πιστή στη γραμμή που χάραξε η κυβέρνηση Καραμανλή παραμένει η νυν ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας όσον αφορά στο σκάνδαλο Siemens. Η Συγγρού αντέδρασε στην πρόταση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την παραπομπή σε προκαταρκτική επιτροπή δύο πρώην υπουργών της Ν.Δ. (και δύο των κυβερνήσεων Σημίτη), υποστηρίζοντας ότι η υπόθεση των «μαύρων ταμείων» είναι ένα «πράσινο» σκάνδαλο.

Δήλωση εκπροσώπου τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δήμητρη Ζαφειριάδη σχετικά με τις φοροεισπράξεις


Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Η ετήσια έκθεση του γενικού Επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης, κ. Λέανδρου Ρακιντζή, πιστοποιεί το καθεστώς διαφθοράς και ατιμωρησίας που επικρατεί στο χώρο των εφοριών...

Σαν σήμερα, 7 Ιουλίου

Γιορτάζουν: 
  • Γεγονότα

1456: Η γαλλίδα ηρωίδα Ζαν ντ' Αρκ αθωώνεται από την Καθολική Εκκλησία, 25 χρόνια μετά το ρίξιμό της στην πυρά ως αιρετική και μάγισσα.
1745: Πρωτοτραγουδιέται το «God Save the King», προς τιμήν του βασιλιά Γεώργιου Β'. Πρόκειται για ένα λαϊκό τραγούδι, άγνωστου συνθέτη, το οποίο αργότερα θα καθιερωθεί ως ο Εθνικός Ύμνος της Μεγάλης Βρετανίας...

Ο Βενιζέλος σώζει τους μισθούς των κληρικών


Η εκκλησιαστική περιουσία δεν θα ενταχθεί στο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας και οι μισθοί των κληρικών θα συνεχίσουν να καταβάλλονται κανονικά - πέραν των περικοπών που έχουν ήδη γίνει, όπως και στους άλλους δημοσίους υπαλλήλους - παρά τα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Τα καλά νέα για την Εκκλησία ανακοίνωσε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο υπουργός Οικονομικών, αντιπρόεδρος...

Δεν απέκλεισε απολύσεις ο Δημ. Ρέππας


Ανοιχτό το ενδεχόμενο απόλυσης υπαλλήλων σε περιπτώσεις κατάργησης οργανισμών ή παραχώρησης ΔΕΚΟ σε ιδιώτες, στις περιπτώσεις που αυτοί, όπως προβλέπει και ο εφαρμοστικός νόμος, δεν πετύχουν να μεταταγούν μέσω του ΑΣΕΠ σε άλλες θέσεις του Δημοσίου ή να απορροφηθούν κατά προτεραιότητα, ως συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου ή μερικής απασχόλησης, άφησε ο Δημήτρης Ρέππας.

Πάτρα: Αφίσες με επικριτικούς χαρακτηρισμούς κατά βουλευτών ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Αφίσες με τις φωτογραφίες των τεσσάρων βουλευτών Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ και των δύο βουλευτών της ΝΔ κυκλοφόρησαν στην Πάτρα και φέρουν τον τίτλο «κρίνονται ένοχοι».
Στην αφίσα με τις φωτογραφίες των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αναγράφεται ότι «κρίνονται ένοχοι επειδή ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο, προδίδοντας την βούληση των πολιτών και οδηγώντας τη χώρα σε νέα κατοχή».

Δεν είναι αυθόρμητες οι επιθέσεις κατά βουλευτών, εκτιμά η Ντόρα Μπακογιάννη


Την πεποίθησή της ότι οι επιθέσεις και προπηλακισμοί βουλευτών και υπουργών δεν είναι ενέργειες αυθόρμητες, εξέφρασε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, και κάλεσε τα κόμματα να αποκηρύξουν τα στελέχη τους που ενδεχομένως συμμετέχουν σε τέτοιου είδους επιθέσεις.

Σύμφωνα με την κυρία Μπακογιάννη, πρόκειται για μερικώς οργανωμένες επιθέσεις, διότι, όπως είπε, δεν εξηγείται διαφορετικά...

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ν. Πέλλας

Ο Σύλλογος Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ν. Πέλλας ενημερώνει πως θα γίνει έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στις 8-7-2011 και ώρα 6:00 μ.μ. ημέρα Παρασκευή στα Γραφεία του Συλλόγου

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 10 ΤΚ.58100
ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
τηλ: 23820-24751
email: syllogos12@yahoo.gr

Ώρες λειτουργίας του Κολυμβητηρίου Έδεσσας


Από τη διοίκηση του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου «ΕΥ ΖΗΝ» ανακοινώνεται το πρόγραμμα του Κολυμβητηρίου Έδεσσας:

 
 
ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
 

Δευτέρα – Παρασκευή
9:00 – 11:00
13:00 – 16:00
19:00 – 21:00
 

Σάββατο
11:00 – 17:00

ΩΡΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
 

Δευτέρα – Παρασκευή
11:00 – 12:00
16:30 – 19:00

Γραφείο Τύπου
Δήμου Έδεσσας

Χωρίς ταξί σήμερα Τετάρτη σε ολόκληρη την χώρα


Σε 24ωρη απεργία και συμβολική περικύκλωση του υπουργείου Υποδομών θα προχωρήσουν την Τετάρτη οι ιδιοκτήτες ταξί, διαμαρτυρόμενοι για τις επερχόμενη ολική απελευθέρωση του επαγγέλματος. Οι διαμαρτυρόμενοι θα τραβήξουν χειρόφρενο σε ολόκληρη τη χώρα από τις 05.00 της Τετάρτης έως τις 05.00 της Πέμπτης.
Οι επαγγελματίες του κλάδου αντιτίθενται στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος, κάνοντας λόγο για «ισοπέδωση των πάντων» καθώς η ελεύθερη αδειοδότηση...

Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων από την βουλευτή και πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη


Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Θέμα : «Παράλογες δαπάνες για συντάξεις Εθνικής Αντίστασης»


Την ώρα που η κυβέρνηση αυξάνει υπέρμετρα τους φόρους και επιβάλλει έκτακτη εισφορά σε όλους τους μισθωτούς και τις επιχειρήσεις, συνεχίζει να καλύπτει και να ανέχεται αλόγιστες δαπάνες και σπατάλες εξυπηρέτησης ημετέρων μεταθέτοντας την εξέταση περιστολής τους για την περίοδο μετά το 2012.

Σαν σήμερα, 6 Ιουλίου


  • Γεγονότα

371 π.Χ: Οι Θηβαίοι υπό τον Επαμεινώνδα συντρίβουν τους Σπαρτιάτες στην περιοχή των Λεύκτρων Βοιωτίας και διασφαλίζουν την ηγεμονία τους στον ελλαδικό χώρο.
1785: Οι Αμερικανοί επιλέγουν το δολάριο ως τη νομισματική τους μονάδα.
1827: Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία υπογράφουν τη «Συνθήκη του Λονδίνου», με την οποία αναγνωρίζουν την αυτονομία της Ελλάδος ως φόρου υποτελής στον Σουλτάνο. Η Οθωμανική Αυτοκρατορία απορρίπτει τη συνθήκη...