Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

"Πράσινο" σκάνδαλο η Siemens, επιμένει η Ν.Δ.


Πιστή στη γραμμή που χάραξε η κυβέρνηση Καραμανλή παραμένει η νυν ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας όσον αφορά στο σκάνδαλο Siemens. Η Συγγρού αντέδρασε στην πρόταση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την παραπομπή σε προκαταρκτική επιτροπή δύο πρώην υπουργών της Ν.Δ. (και δύο των κυβερνήσεων Σημίτη), υποστηρίζοντας ότι η υπόθεση των «μαύρων ταμείων» είναι ένα «πράσινο» σκάνδαλο.


Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "προσπαθεί να μεταθέσει τις ευθύνες εκεί που δεν υπάρχουν και να πετύχει έναν ανήθικο πολιτικό συμψηφισμό", ενώ διαφώνησε και με τη χρονική συγκυρία για την περαιτέρω διερεύνηση του σκανδάλου. "Το ΠΑΣΟΚ επέλεξε την συγκεκριμένη στιγμή να το επαναφέρει στην επικαιρότητα, την ώρα που δοκιμάζονται οι πολίτες από τα σκληρά και άδικα οικονομικά μέτρα μία πολιτικής αδιέξοδης που διαλύει την οικονομία και την κοινωνία", υποστήριξε.
Διευκρίνισε, πάντως, ότι η Ν.Δ. ζητάει την πλήρη διερεύνηση του σκανδάλου και την απόδοση ευθυνών "εκεί που πραγματικά βρίσκονται".
Παράλληλα, επανέφερε στο προσκήνιο την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για έλεγχο του "πόθεν έσχες" όλων όσων διετέλεσαν υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974 μέχρι σήμερα.

Πηγή  enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου