Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Δεν είναι αυθόρμητες οι επιθέσεις κατά βουλευτών, εκτιμά η Ντόρα Μπακογιάννη


Την πεποίθησή της ότι οι επιθέσεις και προπηλακισμοί βουλευτών και υπουργών δεν είναι ενέργειες αυθόρμητες, εξέφρασε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, και κάλεσε τα κόμματα να αποκηρύξουν τα στελέχη τους που ενδεχομένως συμμετέχουν σε τέτοιου είδους επιθέσεις.

Σύμφωνα με την κυρία Μπακογιάννη, πρόκειται για μερικώς οργανωμένες επιθέσεις, διότι, όπως είπε, δεν εξηγείται διαφορετικά...
... να γίνονται ταυτόχρονα, σε 80 διαφορετικά σημεία επιθέσεις σε βάρος βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και σε πολλές από αυτές να έχουν τυπώσει κάποιοι και αφίσες με τα πρόσωπα που δέχονται επίθεση.

Για το λόγο αυτό, η κυρία Μπακογιάννη κάλεσε όλα τα κόμματα, όταν διαπιστώνεται συμμετοχή στελεχών τους σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις βίας, είτε να τα αποκηρύσσουν, είτε να αποδέχονται τις ευθύνες τους.

«Καλώ όλα τα κόμματα αντί να λένε ότι θα καταθέσουν μηνύσεις, ή ό,τιδήποτε άλλο, όταν υπάρχουν συγκεκριμένα στελέχη δικά τους, ή να τα αποκηρύξουν ή να αποδεχθούν την πολιτική ευθύνη των δράσεών τους», είπε η κυρία Μπακογιάννη.

Σε ερώτηση αν πίσω από τους προπηλακισμούς κρύβεται ο ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Μπακογιάννη απάντησε πως εάν κάποιο στέλεχος της Δημοκρατικής Συμμαχίας πρωτοστατεί σε προπηλακισμούς, τότε το κόμμα θα διαχωρίσει αμέσως τη θέση του. «Καλώ όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν ανάλογα», σχολίασε.

«Αυτό που παρατηρείται σήμερα είναι ένα κάλεσμα από κάποιους οργανωμένους, κάποια συγκεκριμένα στελέχη, τα οποία βγαίνουν μπροστά και από εκεί και πέρα μια μάζωξη από ακροδεξιούς μέχρι γκρουπούσκουλα. Κάθε καρυδιάς καρύδι», είπε.

Πηγή  tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου