Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Σ. Ψωμιάδης: "Δεν υπάρχει θέμα συγχώνευσης της ΠΑΕ Καβάλα με την ΠΑΕ Ηρακλής"


Τι δήλωσε ο Στ. Ψωμιάδης που κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού

Δεν υπάρχει θέμα συγχώνευσης της ΠΑΕ Καβάλα με την ΠΑΕ Ηρακλής παρά μόνο πρόβλημα γηπέδου στο οποίο θα αγωνίζεται η ομάδα των Αργοναυτών, υποστήριξε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλα Σταύρος Ψωμιάδης ενώπιον της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) από την οποία κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις.

«Ο δήμος Καβάλας δεν μας δίνει τα κλειδιά του γηπέδου», ανέφερε ο Στ. Ψωμιάδης, ανακοινώνοντας ότι η Καβάλα έχει συμφωνήσει με τον Μακεδονικό προκειμένου να χρησιμοποιεί η ομάδα το γήπεδό του. Εν ολίγοις η Καβάλα δεν θα χρησιμοποιεί ως έδρα της το Καυτανζόγλειο αλλά το γήπεδο του Μακεδονικού το οποίο επίσης βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.
Ως προς το ενδεχόμενο συγχώνευσης των δύο ΠΑΕ, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλα επικαλέσθηκε δημοσιεύματα του Τύπου για να αναρωτηθεί «πώς θα μπορούσε να γίνει η συγχώνευση αν ο Ηρακλής χρωστάει γύρω στα 15 εκατομμύρια ευρώ». Ο Στ. Ψωμιάδης άφησε πάντως να εννοηθεί ότι όλα τα θέματα θα συζητηθούν στη γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ, επιμένοντας ωστόσο ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση εκτός του ότι η ομάδα θα αγωνίζεται σε άλλο γήπεδο. «Ηρθαμε σήμερα εδώ για το θέμα της διαφάνειας. Με την ίδια λογική θα πρέπει να καλούνται πολλοί κάθε εβδομάδα σύμφωνα με δημοσιεύματα» σχολίασε ο υιός του καταζητούμενου για τα στημένα Μάκη Ψωμιάδη.
Την άποψη ότι δεν υπάρχει θέμα συγχώνευσης των δύο ΠΑΕ υποστήριξε και ο εκπρόσωπος του Ηρακλή Βαγγέλης Χατζηιωάννου, λέγοντας ότι «δεν έχει γίνει καμία σχετική συζήτηση ανάμεσα στις δύο πλευρές». Στη διαδικασία έκαναν παρέμβαση, μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου τους, οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή Κυριαζής, Παπαστεριανός, Γιάκομπ, Ντάνι, Μάρα, Αραμπατζής και Πίτου, ζητώντας να μη γίνει η συγχώνευση, επειδή η κυανόλευκη ΠΑΕ τους οφείλει χρήματα και η υπόθεση εκκρεμεί στα αρμόδια όργανα επίλυσης οικονομικών διαφορών.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού κ. Μπρίλης κάλεσε τους άμεσα εμπλεκόμενους να προσέχουν, λέγοντας «να μη γίνει κάτι με μη νόμιμο τρόπο γιατί θα μας βρουν μπροστά τους».

Στο μεταξύ όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ Ηρακλής, το Διεθνές Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης (CAS) αποδέχτηκε την εξέταση της έφεσης κατά της απόφασης της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ για την υπόθεση της πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας.

Ο Ηρακλής κλήθηκε να καταθέσει τον σχετικό φάκελο μέχρι τις 15 Ιουλίου ώστε να συζητηθεί η υπόθεση στα τέλη του μήνα. Εφόσον το θέμα του υποβιβασμού του Ηρακλή εκκρεμεί πλέον στα αθλητικά όργανα, σύμφωνα με τον ΚΑΠ δεν μπορεί να επικυρωθεί η βαθμολογία του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Πηγή  tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου