Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Καταγγελία - βόμβα: Πού πήγαν τα χρήματα για την 16χρονη Μυρτώ;



Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία, σχετικά με τα χρήματα που μαζεύτηκαν για την 16χρονη Μυρτώ που νοσηλεύεται στη Βοστώνη.
Δικηγόρος μίλησε στην εφημερίδα της ομογένειας "PROINI.us". Όπως καταγγέλλει ο δικηγόρος εκ μέρους της οικογένειας της 17χρονης, η Ομοσπονδία Ελλήνων Βοστώνης κρατά σε λογαριασμό τα χρήματα που συγκέντρωσε η Ομογένεια και θέλει να τα διαχειριστεί κατά βούληση βρίσκοντας διάφορες προφάσεις.
Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα, τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την ομογένεια για τα ιατρικά έξοδα της θεραπείας της Μυρτούς -πάνω από 110.000 δολάρια- τα κρατά η Ομοσπονδία Βοστώνης σε ειδικό λογαριασμό της τοπικής Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων και αρνείται να τα παραχωρήσει για τον σκοπό που συγκεντρώθηκαν.

Πώς ένας 20χρονος βγάζει 600.000 Δολ. από το Facebook, απλά χρησιμοποιώντας το σωστά και έξυπνα



Το όνομά του είναι Koby Conrad και είναι μόλις 20 ετών. Αν είστε μεγαλύτερος του, τότε η ιστορία του θα σας κάνει να νιώσετε περισσότερο αισιόδοξοι για το μέλλον. Αν είστε συνομήλικοί του τότε θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης και παράδειγμα προς μίμηση.
Ο Conrad δεν είναι ο επόμενος Μαρκ Ζούκερμπεργκ ή Κέβιν Σίστρομ, δεν είναι ο επόμενος μεγάλος δισεκ/ούχος του διαδικτύου, αλλά ένας από τους πρώτους μίας γενιάς που χωρίς να έχουν εξειδικευμένες γνώσεις πάνω στους υπολογιστές, χωρίς να είναι χάκερ ή

Τα φρούτα πιο υγιεινά απ΄ όσο ξέραμε



Τα φρούτα περιέχουν περισσότερες ωφέλιμες αντιοξειδωτικές ουσίες απ΄ ό,τι νόμιζαν έως τώρα οι ειδικοί, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Επιστήμονες από το Ίδρυμα Μελέτης Τροφίμων του Νόργουιτς, στην Αγγλία, ανέλυσαν στο εργαστήριο μήλα, ροδάκινα και νεκταρίνια και διαπίστωσαν ότι περιέχουν πενταπλάσιες ποσότητες πολυφαινολών απ΄ ό,τι υπολόγιζε έως τώρα η επιστημονική κοινότητα.
Οι πολυφαινόλες είναι χημικές ουσίες οι οποίες μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης πολλών νοσημάτων, μεταξύ των οποίων η καρδιοπάθεια και ο καρκίνος. Συνήθως οι επιστήμονες

Ο Βενιζέλος εγκαταλείπει τον Σαμαρά και με προξενητή τον Μπόμπολα τα βρίσκει με τον ΣΥΡΙΖΑ!



Ένα πολιτικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη με το έμπα του νέου χρόνου.Για πρώτη φορά ο συνεταίρος του Σαμαρά στο θανατηφόρο κυβερνητικό Nip/Tuck Ευάγγελος Βενιζέλος προκαλεί ανοιχτά τον πρωθυπουργό κάνοντας αναφορά στα "Zάππεια" με αφορμή τα 25 ευρώ του Άδωνη για την είσοδο στα νοσοκομεία.Πίσω λοιπόν από την επίθεση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ υπάρχει ένα συναρπαστικό παρασκήνιο.
Εν αρχήν οι δημοσκοπήσεις, οι οποίες δείχνουν τη ΝΔ στο 12-13%, τον ΣΥΡΙΖΑ στο 20% και

ΕΠΙΣΗΜΟ: Ο Τζαμτζής ΔΕΝ θα είναι ξανά υποψήφιος Δήμαρχος Σκύδρας

Τα πράγματα στη θέση τους έβαλε ο Δάνης Τζαμτζής όσον αφορά στο ενδεχόμενο συμμετοχής του στις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου στο Δήμο Σκύδρας.

Ο Βουλευτής Πέλλας της ΝΔ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να είναι ξανά υποψήφιος Δήμαρχος.

Τελευταία μόδα στο διαδίκτυο η "γυμνή" εκδίκηση

Αυτή η σύνοψη δεν είναι διαθέσιμη. Κάντε κλικ εδώ, για να δείτε την ανάρτηση.

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Δ.Σ. της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Γιαννιτσών «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ» στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρο Θεοδωρίδη



Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα το πρωϊ στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη το Δ.Σ. της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Γιαννιτσών «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ». Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Ιωαννίδης Χρηστάκης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ. Τραούδας Βασίλειος και Κόκκαλης Βασίλειος, ο οποίος έχει οριστεί υπεύθυνος της Εταιρείας αντικαθιστώντας τον προσφάτως αποθανόντα κ. Γεωργιάδη.

Κατατέθηκε μήνυση κατά του Facebook -Ισχυρίζονται ότι «κρυφοκοιτάει» μηνύματα μελών του



Μήνυση κατά του Facebook κατέθεσαν δύο φίλοι καθώς υποστηρίζουν ότι το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποίησε τα προσωπικά τους μηνύματα για διαφημιστικούς σκοπούς.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι ενάγοντες στη μήνυσή τους, το Facebook παραβιάζει την νομοθετική πράξη Electronic Communications Privacy Act η οποία προασπίζει το απόρρητο των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και ζητούν από τη Δικαιοσύνη να επιβάλλει στο μέσο να σταματήσει την πρακτική αυτή.

Πονόλαιμος: Γιατροσόφια και αντιμετώπιση



Ο πονόλαιμος μπορεί να γίνει πολύ ενοχλητικός, ειδικά τώρα που είναι μέρες εορτών και οι κοινωνικές μας υποχρεώσεις είναι αυξημένες. Για την αντιμετώπιση του όμως υπάρχουν ορισμένα πολύ απλά γιατροσόφια.
Αρχές Γενάρη, και ο καιρός έχει κρυώσει για τα καλά. Η καταρροή, ο πονοκέφαλος και ο πονόλαιμος είναι συμπτώματα τα οποία κάνουν αισθητή την παρουσία τους, ειδικά στην καρδιά του χειμώνα. Υπάρχουν όμως φυσικές μέθοδοι, τα γνωστά σε όλους μας

Καθηγητές του Χάρβαρντ προβλέπουν πότε οι Έλληνες θα ανακτήσουν τα προ κρίσης εισοδήματα



Στα οχτώ χρόνια τοποθετούν οι καθηγητές του Χάρβαρντ, Κένεθ Ρογκόφ και Κάρμεν Ράινχαρ, το διάστημα που απαιτείται για την ανάκτηση του εισοδήματος που χάνεται κατά τη διάρκεια μιας τραπεζικής κρίσης.

Ειδικά για τις χώρες που χτυπήθηκαν από την κρίση του 2008, οι δύο καθητηγές στη μελέτη τους, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύει το Bloomberg, εκτιμούν ότι από τις συνολικά 12 που εξέτασαν, μόνο η Γερμανία και οι ΗΠΑ έχουν ανακτήσει το εισόδημα που είχαν πριν από αυτή.

Ανταποδοτικές…ροπαλιές



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΤΟ Κράτος δεν τα καταφέραμε να το…σκοτώσουμε. Το τραβολόγησαν οι «μικροί», το πυροβόλησαν οι «μεγάλοι», δεν παρέδωσε το πνεύμα, ζωντάνεψε κι άρπαξε το ρόπαλο. Επί αδίκων και ενίοτε επί δικαίων, που ξεβολεύονται και ανθίστανται σθεναρά. Χωρίς μια ματιά στον πρότερο…ανέντιμο βίο να τους στομώνει τη σπάθα.
ΜΑΖΕΥΕΙ τους «πικραμένους» του ο κ. Αυτιάς και ξεφωνίζει. Με τη χορωδία συντονισμένη και την παρτενέρ του ελεύθερη για χίλιες πόζες να κοιτιέται στο μόνιτορ. Δεν θα’ ταν περίεργο, αν τα θέματα και οι αναφορές του είχαν την εγκυκλιότητα που επιβάλλουν οι μέρες μας.

Προθεσμία 30 μέρες μετά το ραβασάκι της εφορίας.Θα στα παίρνουν χωρίς ενημέρωση.



Οι φορολογικές αρχές θα στέλνουν ειδοποιητήρια στους οφειλέτες ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο σε όλες τις περιπτώσεις εκτός από αυτές που αφορούν την κατάσχεση χρημάτων από λογαριασμούς ή εις χείρας τρίτων. Αυτό προβλέπεται σε εγκύκλιο του γενικού γραμματέα εσόδων Χάρη Θεοχάρη, στην οποία διευκρινίζεται ότι εντός 30 ημερών από την κοινοποίηση της κατάσχεσης, οι φορολογικές αρχές θα μπορούν να προχωρούν σε κατάσχεση ή σε άλλα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Στο φως αρχεία του 1984 με σχέδια και σκέψεις της Θάτσερ



Φως στις απόψεις που αντάλλασσε το 1984 η τότε πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μάργκαρετ Θάτσερ με τα στελέχη της κυβέρνησής της για μια σειρά ζητημάτων της εποχής της ρίχνει ο αποχαρακτηρισμός διαβαθμισμένων εγγράφων του γραφείου της Πρωθυπουργού και του Υπουργικού Συμβουλίου.

Τα έγγραφα αποκαλύπτουν μεταξύ άλλων την αναγνώριση από τους Βρετανούς διπλωμάτες μιας ευκαιρίας βελτίωσης των σχέσεων της χώρας τους με τη Σοβιετική Ένωση την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου στο πρόσωπο του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

Έτσι κουκουλώνουν τις αυτοκτονίες-δολοφονίες κυβέρνηση και αστυνομία!



Προχθές Πέμπτη 2/1/14 μακροχρόνια (2 χρόνια) άνεργος 52 ετών (Κ....) κρεμάστηκε στο σπίτι του στο Ελληνικό στην οδό Κ........92. Η πράξη του - απελπισίας συνέβη στις 12:38 μ.μ. αφού προηγουμένως έγραψε σημείωμα που εξηγούσε τους λόγους της πράξης του, έστειλε sms σε φίλους του και την Ουκρανή γυναίκα του που τον εγκατέλειψε προ ημερών μη αντέχοντας την ένδεια. Στη συνέχεια η Αστυνομία που τον βρήκε κρεμασμένο μέσα στο σπίτι του, πήρε

Mεγαλοδικηγόρος με πλαστές πινακίδες ξεπέρασε τον Λιάπη



Ακόμα μεγαλύτερη εμπειρία από το Μιχάλη Λιάπη στο θέμα των πλαστών πινακίδων, έχει μεγαλοδικηγόρος στο Ηράκλειο.

Κι αυτό γιατί, ο εν λόγω δικηγόρος όχι μόνο είχε καταφέρει να φτιάξει πλαστές πινακίδες για το όχημα του, αλλά είχε τοποθετήσει και το σήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης πάνω σε αυτές, κάτι που δεν είχε καταφέρει να κάνει ούτε ο πρώην υπουργός.
Το όχημα του δικηγόρου βρέθηκε σταθμευμένο στη λεωφόρο Ικάρου ανήμερα της Πρωτοχρονιάς και οι πινακίδες κίνησαν την περιέργεια άνδρα της Τροχαίας, ο οποίος ζήτησε την ταυτοποίηση τους. Κατά τη διάρκεια ταυτοποίησης, ο Αστυνομικός ενημερώθηκε πως οι πινακίδες που φορούσε το όχημα του δικηγόρου δεν είναι γνήσιες, αφού ο συγκεκριμένος αριθμός πινακίδων έχει κατατεθεί από καιρό.

Απογοήτευση στο ΠΑΣΟΚ από τις δημοσκοπήσεις



Όλο και δυσχεραίνει η κατάσταση για το πάλαι ποτέ ισχυρό ΠΑΣΟΚ, αφού όσο πλησιάζουν οι μέρες των εκλογών – και κατά συνέπεια μίας μεγάλης και κρίσιμης απόφασης που καλείται να πάρει ο Έλληνας ψηφοφόρος – τόσο περισσότερο μικραίνουν τα ποσοστά του.
Συγκεκριμένα, δημοσκοπήσεις που καταφθάνουν στα γραφεία της Ιπποκράτους και μεταδίδουν τον παλμό της κάλπης διόλου θετικά δεν είναι, αφού το έδαφος όλο και υποχωρεί. Όσο για τον πρόεδρο του κόμματος και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο,

Τζάμπα συνωστίστηκαν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι στις εφορίες παραμονή πρωτοχρονιάς



Την Τρίτη 31/12/2013 αναστάτωσε το δημόσιο μία είδηση για δήθεν έκδοση δικαστικής απόφασης σχετικά με επιστροφή της ειδικής εισφοράς αλλυλεγγύης. Η φρενίτιδα που ακολούθησε αποκαλύπτει πολλά πράγματα σχετικά με τις φρούδες ελπίδες στις οποίες προσπαθεί να αγκιστρωθεί ο εργαζόμενος. Η ΠΟΕ- ΟΤΑ έστειλε επιστολή σχετική με την οποία συμφωνούμε απόλυτα. Για όσους ακόμη δεν το έχουν καταλάβει τους πληροφορούμε ότι α) οι νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές δεν θα καταργηθούν από δικαστήριο β) Δεν θα επιστρέψουμε μισθολογικά με αιτηση στην εφορία ή στο δήμαρχο γ) Ο Σάντα Κλάους είναι φανταστικό πρόσωπο δημιούργημα της Κόκα Κόλα.  

Προβλήματα εργαζομένων στην επιχείρηση «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ»



Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις βρίσκονται οι εργαζόμενοι της αλυσίδας super market «Αρβανιτίδης Α.Ε.Ε.Ε.» κλιμακώνοντας τον αγώνα τους με 24ώρη απεργία στις 2 Γενάρη και  αίτημα την πληρωμή των μισθών τους και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους καθώς η εργοδοσία τους χρωστά δεδουλευμένα 3 και 4 μηνών.
Είναι χαρακτηριστικό πως λίγες ώρες πριν από την αλλαγή του χρόνου και την ώρα που έκλεινε το κατάστημα στον  Κοπανό του Δήμου Νάουσας στην Π.Ε. Ημαθίας η εργοδοσία ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι δεν θα το ανοίξει ξανά.

Κυβέρνηση σε Δημάρχους:Δε θα δεχτούμε μονιμοποιήσεις συμβασιούχων.



Τελεσίγραφο με μορφή εγκυκλίου έστειλε το υπουργείο Εσωτερικών στις αποκεντρωμένες διοικήσεις. Σύμφωνα με αυτό, προειδοποιούνται αυστηρά οι δήμαρχοι και οι νομικές υπηρεσίες των δήμων να μην συμβάλλουν στη μονιμοποίηση συμβασιούχων υπαλλήλων με δικαστικές αποφάσεις.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εσωτερικών προειδοποίησε πως θα παραπέμπονται στον εισαγγελέα, για διερεύνηση διάπραξης ποινικού αδικήματος, αν οι δημοτικές αρχές στηρίζουν

Απίστευτο σκάνδαλο: Το εξοχικό του Λιάπη χτίστηκε με κοινοτικά κονδύλια!



Σε νέο απίστευτο σκάνδαλο εμπλέκεται ο Μιχάλης Λιάπης, λίγες ημέρες μετά τη σύλληψή του και καταδίκη του για τις πλαστές πινακίδες.
Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Εθνους της Κυριακής η εξοχική του κατοικία, ένας πολυτελές πετρόκτιστο σπίτι στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας φαίνεται πως ανακαινίστηκε με κοινοτικές χρηματοδοτήσεις, προκειμένου να γίνει ξενώνας, κάτι όμως που ποτέ δεν έγινε και ουδέποτε φιλοξενήθηκαν τουρίστες.

«Τύμπανα πολέμου» από Τουρκία με το καλημέρα του 2014.



Φαίνεται πως γρήγορα άρχισαν να επιβεβαιώνονται οι φόβοι που εκφραστήκαν εδώ και λίγο καιρό ότι η Τουρκία θα προσπαθήσει να εκτονώσει την μεγάλη εσωτερική της κρίση με την εξαγωγής της στο εξωτερικό και στην περίπτωση αυτή ο καλύτερος αποδεκτής της οργής του Ερντογάν είναι η Ελλάδα.Έτσι με το έμπα του 2014, ένα από τα πιο κρίσιμα έτη για την Τουρκία, πριν καλά καλά αναλάβει η Ελλάδα την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Τουρκία άρχισε τις απειλές της προς την ελληνική πλευρά δείχνοντας τα «δόντια» της με προκλητικό

To Σάββατο 18/1 η Ιδρυτική Συνέλευση των «Πολιτών της Πέλλας» για την δημιουργία της Νέας Δημοτικής Κίνησης


Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 4/1



Η αφθονία δεν είναι κάτι το οποίο αποκτούμε. Είναι κάτι στο οποίο συντονιζόμαστε. 

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 4 Ιανουαρίου



Γεγονότα
1847: Ο Σάμιουελ Κολτ πουλά το πρώτο του ρεβόλβερ στην αμερικάνικη κυβέρνηση.

1884: Ιδρύεται στο Λονδίνο η Φαβιανή Εταιρία (Fabian Society). Πρόκειται για ένα βρετανικό κίνημα διανοουμένων με σοσιαλιστικές αποχρώσεις, που άνοιξε το δρόμο για τη δημιουργία του Εργατικού Κόμματος.
1885: «Επεισόδιο Νίκολσον». Όργανο της τάξης χαστουκίζει τον βρετανό επιτετραμμένο στην Αθήνα Νίκολσον και προκαλείται διπλωματικό επεισόδιο.

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Πότε ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις στα καταστήματα και πόσο θα διαρκέσουν



Με τέσσερις περιόδους εκπτώσεων ξεκινά το 2014, 2 χειμερινές και 2 καλοκαιρινές.Φέτος οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούν από τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου ενώ θα πραγματοποιηθεί και φέτος δεκαήμερο προσφορών από το Σάββατο 1 Νοεμβρίου ως τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου.Ενδεικτικά οι καλοκαιρινές εκπτώσεις αναμένεται να αρχίσουν με ένα δεκαήμερο από την Πέμπτη 1 Μαΐου μέχρι το Σάββατο 10 Μαΐου και να

Αυτές οι γυναίκες εξαπατούσαν ηλικιωμένους σε όλη την Ελλάδα



Επιχείρηση απάτης εις βάρος ηλικιωμένων στην Αττική και την επαρχία είχαν στήσει πατέρας και οι δύο γιοι του, μαζί με άλλα 13 άτομα, μεταξύ των οποίων και τέσσερις γυναίκες, τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των οποίων δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από την Ασφάλεια Αθηνών, ενώ συνελήφθη και μία 26χρονη.
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι

Ποια επαγγέλματα δεν θα χρειάζονται ταμειακή μηχανή



Γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, ιδιοκτήτες κλινικών και ηλεκτρολόγοι είναι μερικά από τα επαγγέλματα που γλιτώνουν την ταμειακή μηχανή από την πρώτη ημέρα του 2014.  
Στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών στην οποία προσδιορίζονται τα επαγγέλματα που δεν χρειάζονται ταμειακή μηχανή από 1η Ιανουαρίου 2014.
Τα επαγγέλματα αυτά είναι τα εξής:

Ανοιχτά έως το βράδυ της Παρασκευής 3-1-2014 τα ΕΛΤΑ για εξόφληση τελών κυκλοφορίας



Μετά την παράταση δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών έως σήμερα Παρασκευή 3-1-2014 και το χάος που δημιουργήθηκε την Πέμπτη όταν τέθηκε εκτός το taxisnet καθώς ήταν "προγραμματισμένη" τεχνική αναβάθμιση, όσοι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ώστε να εκτυπώσουν τα σχετικά ειδοποιητήρια, έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2014 προσκομίζοντας στα ΕΛΤΑ μόνο τον ΑΦΜ και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματός τους.

Αφησαν καρκινοπαθή να πεθάνει γιατί ήταν ανασφάλιστος!



Ένας ανασφάλιστος καρκινοπαθής, 66 ετών, κατέληξε μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να αναζητήσει περίθαλψη και θεραπεία στο ΕΣΥ, όπως καταγγέλλει το Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού.
Στην ανακοίνωσή του, το Κοινωνικό Ιατρείο τονίζει ότι ο 66χρονος περιλαμβανόταν σε μια λίστα μαζί με άλλους εννέα ασθενείς για τους οποίους γινόταν -και γίνεται- προσπάθεια να νοσηλευτούν σε δημόσιο νοσοκομείο με διαδικασία επείγοντος περιστατικού.
«Ο 66χρονος ασθενής ήρθε στο ιατρείο μας στα μέσα Οκτωβρίου με συμπτώματα έντονου πόνου στον θώρακα και αιμόπτυση.

Πέλλα: Συνελήφθη χθες 45χρονος επιχειρηματίας για χρέος 3,7 εκατ. ευρώ προς το δημόσιο



Συνελήφθη χθες (02.01.2014) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας, ένας ημεδαπός 45 ετών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των (3.728.054,24) ευρώ.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Του «πάρτι» ο λογαριασμός…



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΣΤΟ «πάρτι» συμμετείχε και ο λαός(!). Ξοδεύτηκαν τα λεφτά, φαγώθηκε το χρήμα κι έφτασε στο χτένι ο κόμπος. Να ξεσκεπάσεις τους…γλεντζέδες των φαρμακευτικών εταιριών και τους προμηθευτές του πανάκριβου ιατρικού υλικού; Το’ καναν πανάκριβο οι μίζες και προμήθειες αργυρώνητων, διάσπαρτων σε συμβούλια και επιτροπές. Μιζαδόροι εξοπλισμών απ’ τη μια, πιράνχας της Υγείας απ’ την άλλη και οι βίοι παράλληλοι σε «πάρτι» με διαφορετικό ποτό για τα μεθύσια.

Δείτε πώς έγινε πίνοντας πολύ νερό κάθε μέρα!



Η Σάρα Σμιθ, 42 ετών, πίνει έως και τρία λίτρα νερό την ημέρα…Αυτή ήταν η συμβουλή που της έδωσαν ο νευρολόγος και ο διατροφολόγος της ώστε να καταπολεμήσει τους συχνούς πονοκεφάλους και τη δυσπεψία που την ταλαιπωρούσαν. Παρατήρησε όμως ότι το νερό είχε μια εκπληκτική επίδραση και στο πρόσωπό της.Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, τουλάχιστον 1 στις 5 γυναίκες καταναλώνει

Λογικό το αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για παράταση στα τέλη κυκλοφορίας



Παράταση στην καταβολή των τελών κυκλοφορίας που εκπνέει την Παρασκευή, ζητά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος κάνει λόγο για πολιτική αυτοκαταστροφής από μια ανίκανη κυβέρνηση.

«Επιτέλους δώστε μια λογική χρονική παράταση, επιτέλους αντιληφθείτε ότι με αυτές τις πολιτικές το κράτος μόνο χάνει», τονίζει ο κ. Κουρουμπλής.

Αυτοκτόνησε την Πρωτοχρονιά, αφήνοντας σημείωμα και… λεφτά.



Ένας 60χρονος από την Αιτωλοακαρνανία, που ήταν κάτοικος Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου, βρέθηκε νεκρός από δικούς του ανθρώπους, την πρώτη μέρα του χρόνου. Συγκεκριμένα, νεκρός βρέθηκε ένας 60χρονος, κάτοικος Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου, που αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του αυτοπυροβολούμενος με την κυνηγετική του καραμπίνα και να γεμίσει θλίψη τους οικείους του.O αυτόχειρας 60χρονος διατηρούσε καφενείο στο χωριό και χωρίς να γίνει αντιληπτός βγήκε στην αυλή και έκανε πράξη την απόφαση που είχε πάρει, να

Aπαγόρευση εξόδου από την χώρα σε νυν βουλευτή της συγκυβέρνησης!



Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και καταβολή εγγυήσεων επέβαλαν ανακριτής και εισαγγελέας στα μέλη του νομαρχιακού συμβουλίου Ευρυτανίας αλλά και στο βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κοντογεώργο που εμπλέκονται σε δάνειο μαμούθ 4,7εκατ. ευρώ.Περισσότερο από τέσσερα χρόνια ερευνά η δικαιοσύνη τον τρόπο με τον οποίο η άλλοτε νομαρχία Ευρυτανίας παρείχε εγγύηση σε εταιρεία της για να πάρει δάνειο 4,7 εκατ. ευρώ από το ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Εφορία: Ουρές τέλος για 1.800 παράβολα



Με ηλεκτρονικούς κωδικούς θα αντικαταστήσει από τα τέλη Ιανουαρίου το υπουργείο Οικονομικών 1.800 χαρτάκια παραβόλων που εξοφλούνται σήμερα στις εφορίες απασχολώντας περίπου 200 εφοριακούς στα ταμεία και ταλαιπωρούν τους φορολογουμένους.
Με την πλήρη ενεργοποίηση της υπηρεσίας «e-παράβολο» ο φορολογούμενος δεν θα χρειάζεται να συνωστίζεται σε καμία ουρά ταλαιπωρίας, αλλά θα μπορεί να εξοφλεί παράβολα γάμου, άδειας οδήγησης, μήνυσης, νομιμοποίησης αυθαιρέτων, ΚΤΕΟ ή οποιοδήποτε από τα 1.800 παράβολα και χαρτόσημα που ισχύουν σήμερα, ακόμα και από τον καναπέ του κάνοντας χρήση της πιστωτικής ή χρεωστικής του κάρτας.

Ένεση προλαμβάνει τον καρκίνο του μαστού



Ερευνητές δημιούργησαν μια ένεση, η οποία σε κλινικές μελέτες που έγιναν σε ποντίκια, σταμάτησε την εξέλιξη του καρκίνου το μαστού στο 75% των περιπτώσεων.Οι επιστήμονες χαρακτήρισαν τα αποτελέσματα της έρευνας εντυπωσιακά και τόνισαν ότι σταματώντας την εξέλιξη της ασθένειας σε πολύ αρχικό στάδιο, η ένεση θα μπορούσε να γλιτώσει χιλιάδες γυναίκες από το χειρουργείο και την ακτινοθεραπεία.Ουσιαστικά, η νέα αυτή ένεση μπλοκάρει την ανάπτυξη της ασθένειας σε πολύ αρχικό στάδιο, το οποίο ονομάζεται DCIS

Ποιοι αγρότες απαλλάσσονται από την τήρηση βιβλίων και στοιχείωv



Απαλλάσσονται από την 1η Ιανουαρίου 2014 από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και έκδοσης στοιχείων οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ με ακαθάριστα έσοδα κατώτερα των 10.000 ευρώ υπό την προϋπόθεση ότι έχουν λάβει δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης κατώτερα... των 5.000 ευρώ.Συγκεκριμένα, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρηαπαλλάσσονται από την 1η Ιανουαρίου 2014 από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και έκδοσης στοιχείων οι αγρότες που υπάγονται στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ

"Άνοιξε το στόμα του" για τις μίζες ο Ευσταθίου – κατονόμασε αρχηγούς ΓΕΣ και ΓΕΝ!



Υψηλόβαθμα στρατιωτικά στελέχη, μεταξύ των οποίων πρώην αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων Στράτου και Ναυτικού στις αρχές της δεκαετίας του 2000, κατονόμασε ως αποδεκτές παράνομων πληρωμών κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο Παναγιώτης Ευσταθίου εκπρόσωπος γερμανικής εταιρίας, που ανέλαβε συγκεκριμένα εξοπλιστικά προγράμματα.Συνολικά ο Ευστάθιου έχει κατονομάσει δέκα άτομα ως αποδέκτες χρηματικών ποσών που μετείχαν σε επιτροπές που έλαβαν κρίσιμες αποφάσεις για την προώθηση

Η ελληνική προεδρία στην ΕΕ θα είναι η φθηνότερη όλων των εποχών



Το γεγονός πως η ελληνική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι "η φθηνότερη προεδρία της ΕΕ όλων των εποχών", επισημαίνει σήμερα η μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα "Κουρίρ", σημειώνοντας εισαγωγικά πως, εν μέσω της κρίσης και πολυετούς ύφεσης, η Ελλάδα προεδρεύει από την 1η Ιανουαρίου της πλουσιότερης κοινότητας κρατών του κόσμου.
Η κυβέρνηση στην Αθήνα πρέπει μέσα στους επόμενους έξι μήνες να συνεργαστεί με εκείνους τους κοινοτικούς θεσμούς, τους οποίους θεωρεί συνυπεύθυνους για τα σκληρά μέτρα λιτότητας και για ριζικές μεταρρυθμίσεις και οι οποίοι είναι τόσο αντιπαθητικοί στον πληθυσμό, με τις απαιτήσεις της τρόικα να έχουν προκαλέσει επανειλημμένα διαμαρτυρίες και έναν στους τρεις Έλληνες να απειλείται από φτώχεια, αναφέρει.

Έντονες αντιδράσεις για το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία



Έντονες αντιδράσεις τόσο στους κόλπους της ιατρικής κοινότητας όσο και μεταξύ των κομμάτων έχει προκαλέσει η επιβολή του εισιτηρίου των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία
Σε ό,τι αφορά τα κόμματα, η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας εκτός από τα πυρά της αντιπολίτευσης, είναι αντιμέτωπη και με τη διαφωνία του ΠΑΣΟΚ, που διεμήνυσε πως θα επιμείνει μέσα στην κυβέρνηση αλλά και στη Βουλή για την επανεξέταση και την κατάργησή του.

Το 2013 η τιμή του χρυσού έπεσε 28% και του ασημιού 36%!



Τη μεγαλύτερη υποχώρηση των τριών τελευταίων δεκαετιών αλλά και το πρώτο έτος πτώσης μετά το 2000 σημείωσε ο χρυσός το 2013. Αιτία ήταν η βελτίωση στην παγκόσμια οικονομία που περιόρισε τη ζήτηση για τα παραδοσιακά ασφαλή καταφύγια. Παρόμοια και χειρότερη ήταν η πορεία που είχε το ασήμι το 2013, καθώς κατέγραψε την κατώτερη απόδοσή του από το 1981. Η συνολική πτώση των δύο μετάλλων το 2013 ήταν 28% για τον χρυσό και 36% για το ασήμι. Χθες το απόγευμα, οι τιμές τους κυμαίνονταν στα 1.199,73 και 19,4641 δολάρια η

Καταργούνται οι εκπαιδευτικές άδειες στο Δημόσιο!



Με εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης καταργούνται οι εκπαιδευτικές άδειες των δημοσίων υπαλλήλων, περιορίζονται οι αναρρωτικές λόγω... δημοσιονομικής κρίσης, την ίδια στιγμή που σημειώνεται εμμονή στον νέο πειθαρχικό κώδικα, που τους θέτει ευκολότερα σε αργία, ενόσω η τρόικα ζητά 11.000 απολύσεις για το 2014.
Συγκεκριμένα, με την εγκύκλιο ΔΙΔΑΔ/Φ. 69/ 51 /οικ. 34813 της 27ης Δεκεμβρίου του 2013, ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνει τις υπηρεσίες ότι κατά την εφαρμογή του Ν. 4210/2013 (ΦΕΚ 254/Α΄) "Ρυθμίσεις επί θεμάτων αξιοποίησης ανθρώπινου δυναμικού",

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 3/1



Η αδράνεια κάνει να περνούν αργά τα χρόνια και γρήγορα οι ώρες. Για αυτό σε ό, τι κάνετε, γρηγορείτε!

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 3 Ιανουαρίου



Γεγονότα
1496: Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι δοκιμάζει ανεπιτυχώς να πετάξει με ιπτάμενη μηχανή.

1850: Ο αγγλικός στόλος, με πρόσχημα την αποζημίωση του Δαβίδ Πατσίφικο (εβραιοπορτογάλου με αγγλική υπηκοότητα), καταπλέει στον Πειραιά και απειλεί να αποκλείσει όλα τα ελληνικά παράλια, αν δεν ρυθμιστούν οι εκκρεμότητες μεταξύ των δύο χωρών. Η ελληνική κυβέρνηση απορρίπτει το τελεσίγραφο και οι Άγγλοι αποκλείουν τον Πειραιά, προχωρώντας στην κατάσχεση του φορτίου, όποιου πλοίου πλησιάζει. (Υπόθεση Πατσίφικο και τα Παρκερικά)

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Πρωτοχρονιάτικη μουσική εκδήλωση από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας



Μια πολύ όμορφη και διαφορετική μουσική πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας (πρώην Νομαρχίας)

Συγκεκριμένα σε συνεργασία με την Φιλαρμονική του Δήμου Λαγκαδά «Ορφέας» έχουνε ετοιμάσει μια μουσική βραδιά με εορταστικά τραγούδια, αλλά και τραγούδια από ένα μεγάλο μουσικό ρεπερτόριο.

Πέντε έξυπνα χειμερινά κόλπα για το αυτοκίνητο!



Δείτε πως να αποτρέψετε το παρμπρίζ του αυτοκινήτου από τον πάγο, πως να αποψύξετε μια παγωμένη κλειδαριά και πολλά άλλα!
Ο πρωινός παγετός έχει καλύψει το παρμπρίζ;
Τρίψτε μισό κρεμμύδι στα παράθυρα και το παρμπρίζ από το προηγούμενο βράδυ!
Αυτό το παράξενο μικρό τέχνασμα θα κρατήσει το σχηματισμό πάχνης στο γυαλί.
Ένας άλλος τρόπος για να αποφευχθεί ο πάγος; Καλύψτε το παρμπρίζ σας με χαλάκια από καουτσούκ (χαλάκια μπάνιου).
Έχουνε παγώσει οι υαλοκαθαριστήρες;

Συγκλονιστικό και συγκινητικό.Άτυχος 22χρονος δίνει ζωή σε 5 ανθρώπους.



O άτυχος 22χρονος, γιoς γιατρού, που κατοικούσε στη Ν. Αγχίαλο, το πρωί υπέκυψε λόγω σοβαρού εγκεφαλικού επεισοδίου και οι γονείς του αποφάσισαν να χαρίσουν ζωή σε συνανθρώπους μας, κάνοντας δωρεά των οργάνων του.Οι ασθενείς που θα πάρουν τα όργανά του, έχουν ηπατική, νεφρική, καρδιακή ανεπάρκεια και σοβαρά προβλήματα όρασης. Όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου θα στηθεί, εντός της ημέρας, αερογέφυρα ζωής, μεταξύ Βόλου, Ωνάσειου, Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης και Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Καβαλιώτης πατέρας τριών παιδιών ο τυχερός του Πρωτοχρονιάτικου.Δεν πήγε να εισπράξει ακόμη.



Είναι επαγγελματίας από την Καβάλα, πατέρας τριών παιδιών, με οικονομικά προβλήματα. Τουλάχιστον μέχρι χθες... Σήμερα είναι ο υπερτυχερός του πρώτου αριθμού του κρατικού λαχείου με κέρδη 3,5 εκατ. ευρώ.Το «χρυσό» λαχείο πουλήθηκε από νεαρό πλανόδιο λαχειοπώλη, ο οποίος, χθες, δεν έκρυβε τη χαρά του και έδειχνε σε όλους μέσα στην πόλη τη φωτοτυπία του τυχερού λαχνού, που κερδίζει περίπου 3.500.000 ευρώ (μετά την παρακράτηση φόρου).Ο υπερτυχερός δεν εμφανίστηκε ακόμη, αλλά σύμφωνα με το νεαρό λαχειοπώλη είναι

Θανατηφόρο τροχαίο στην Εθνική Οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων με λεωφορείο του ΚΤΕΛ

Σοβαρό τροχαίο με έναν νεκρό και αρκετούς τραυματίες σημειώθηκε λίγο μετά τις 13:30 στην Εθνική Οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων στο Περιθώρι.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στο 22ο χλμ της Εθνικής Οδού όταν ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο Αθήνα-Αγρίνιο συγκρούστηκε με ένα αυτοκίνητο. Από το τροχαίο τραγικό θάνατο βρήκε ο οδηγός του αυτοκινήτου, ενώ τραυματίστηκαν η συνοδηγός και επιβάτες του λεωφορείου. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός των τραυματιών.