Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Πολιτικές αντιπαραθέσεις για τις αποκαλύψεις Κάντα



Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σιωπά, την ώρα που η κοινωνία βοά και ζήτησε να σταματήσει η λειτουργία της «μήτρας» παραγωγής σκανδάλων με τα εξοπλιστικά. Απάντηση της Ν.Δ. με αιχμές για σχέση πρώην συνεργατών του Α. Τσοχατζόπουλου με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σε αντικείμενο μετωπικής σύγκρουσης ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύονται τα όσα αποκαλύπτει ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας, και οι δικαστικές διώξεις που ακολούθησαν.


Ο Θοδωρής Δρίτσας, υπεύθυνος από τον ΣΥΡΙΖΑ επί των αμυντικών ζητημάτων, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «εξακολουθεί να σιωπά», την ώρα μάλιστα που «η κοινωνία βοά». «Σιγή ασυρμάτου από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Ισως κάποιοι να επιβεβαιώνουν ότι… η σιωπή είναι χρυσός», κατέληξε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Νομοθετική πρωτοβουλία

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναρωτήθηκε: «Αν ο No 3 της ιεραρχίας έπαιρνε εκατομμύρια ευρώ απλώς για να μη φέρνει αντιρρήσεις, αυτοί που ενέκριναν τις προδιαγραφές ή τις αποφάσεις στο ΚΥΣΕΑ, πόσα έπαιρναν;» Ο κ. Παπαδημούλης επανέλαβε τη δέσμευση για νομοθετική πρωτοβουλία όταν ανοίξει η Βουλή, υπογραμμίζοντας ότι «το ζητούμενο αυτή τη στιγμή δεν είναι μόνο να τιμωρηθούν όσοι παρανόμησαν, αλλά, κυρίως, να σταματήσει να λειτουργεί αυτή η “μήτρα” παραγωγής σκανδάλων».

Οι δηλώσεις του Θοδωρή Δρίτσα προκάλεσαν την αντίδραση της Ν.Δ., η οποία δήλωσε ότι «και η υποκρισία έχει τα όριά της». Επιχείρησε, δε, να πετάξει το μπαλάκι στον ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον βουλευτή να ρωτήσει «το γραφείο του κ. Τσίπρα να τον ενημερώσουν σε ποιες νευραλγικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται πλέον όλοι οι στενοί συνεργάτες του Ακη Τσοχατζόπουλου και του κ. Κάντα», αλλά και «ποιοι παρουσίαζαν το βιβλίο του Αντώνη Κάντα, εξυμνώντας το έργο του…».

Ο Θ. Δρίτσας απάντησε ότι πέντε μέρες μετά τις αποκαλύψεις Κάντα, «το γραφείο τύπου της Ν.Δ., προφανώς και η κυβέρνηση, το μόνο που έχει να πει για τις ομολογίες του Κάντα είναι ότι… φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ». Συμπλήρωσε δε ότι «υποκρισία είναι να αποφεύγεις τις ευθύνες σου κι όταν μάλιστα αυτό χαρακτηρίζει μια κυβέρνηση και κόμματα που κυβερνούν, τότε όλοι καταλαβαίνουν…». Κάλεσε δε τους κυβερνώντες να αποκαλύψουν «αν τα πρόσωπα και οι εταιρείες που έδωσε ο Κάντας εξακολουθούν να συναλλάσσονται με το ελληνικό Δημόσιο».

ΚΚΕ: «Αγιάτρευτη σήψη»

Το ΚΚΕ σχολίασε ότι οι αποκαλύψεις σκανδάλων «δείχνουν πως είναι βαθιά και αγιάτρευτη η σήψη του συστήματος που ζούμε» και εκτίμησε ότι η χρονική συγκυρία να έρθουν στην επιφάνεια οι αποκαλύψεις «εξυπηρετεί και τις διεργασίες αναπαλαίωσης του πολιτικού σκηνικού, που αφήνουν άθικτη την αντιλαϊκή του φύση».

Ο Περισσός ζήτησε «την άμεση και μέχρι τέλους διαλεύκανση όλων αυτών των υποθέσεων» και διαβεβαίωσε ότι «θα σταθεί απέναντι σε κάθε προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού, που, με αφορμή την αποκάλυψη αυτών των σκανδάλων, θα επιχειρήσει να συγκαλύψει τις πραγματικές αιτίες των λαϊκών προβλημάτων που βρίσκονται στην οικονομία και την πολιτική που υπηρετούν το καπιταλιστικό κέρδος».
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου