Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Γιατί δεν σταματάμε να τρώμε τσιπς μέχρι να τελειώσουν


Οταν ανοίξει ένα σακουλάκι με τσιπς είναι αδιανόητο για πολλούς να σταματήσουν μέχρι και το τελευταίο πατατάκι να κάνει... φτερά.Την αδυναμία των ανθρώπων να σταματήσουν την κατανάλωση τσιπς αλλά και άλλων τροφών, το φαινόμενο της λεγόμενης «ηδονιστικής υπερφαγίας» εξηγούν επιστήμονες από τη Βαυαρία οι οποίοι έχουν ήδη κάνει διεξοδικά πειράματα σε αρουραίους.

Αθεόφοβοι...Εκλεβαν… δόσεις από χημειοθεραπείες καρκινοπαθών!


«Φανταστείτε τρεις ασθενείς που έκαναν παράλληλα χημειοθεραπεία με ακριβά αντικαρκινικά φάρμακα. Επρεπε να χορηγηθούν 500 ml του φαρμάκου στον καθένα. Οι “συνεργάτες” χορηγούσαν από 300 ml στον κάθε ασθενή, κλέβοντας ουσιαστικά 600 ml φαρμάκου για λογαριασμό της “μαφίας”», περιγράφει αξιωματικός της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας έναν από τους αδίστακτους τρόπους του κυκλώματος για την

Άγριες συμπλοκές μεταξύ μεταναστών στο λιμάνι της Πάτρας.Ένας νεκρός.


Στα τραύματά του υπέκυψε ο 17χρονος μετανάστης που χτυπήθηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια άγριων συμπλοκών μεταξύ ομάδων μεταναστών στο νέο λιμάνι της Πάτρας.
Ο 17χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», φέροντας βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και από εκεί στο νοσοκομείο του Ρίου. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, που επιβεβαίωσε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας

Τραγωδία στη Φλώρινα.Κάηκε μες το σπίτι του.


Ενας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, σε πυρκαγιά στη Φλώρινα.
Η φωτιά εκδηλώθηκε σε σπίτι στην οδό Ακροπόλεως. Κατά την κατάσβεση εντοπίστηκε ένα άτομο νεκρό.
Στο σημείο επιχείρησαν 5 πυροσβέστες με 2 οχήματα, που κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά.


Γιάννης Σηφάκης : Έπιασαν δουλειά οι μελετητές για την αποκατάσταση του ιστορικού Ντεκοβίλ στην Σκύδρα



Έπιασαν δουλειά οι μελετητές για την αποκατάσταση και ανάδειξη του ιστορικού σιδηροδρομικού σταθμού Ντεκοβίλ στην Σκύδρα, σήμερα βρίσκονται στην Σκύδρα  – Προχωρά πολύ γρήγορα η διαδικασία, εντός του έτους η εκκίνηση των εργασιών  
Κατόπιν της επίσκεψης του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΓΑΙΟΣΕ Αθανάσιου Σχίζα στην Σκύδρα παρόντων των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας και της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου

Εκλογικός συναγερμός στα κόμματα.


Ένα παράξενο πολιτικό σκηνικό έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, όλα τα κόμματα βρίσκονται σε εκλογικό συναγερμό, αλλά εκλογές δεν… βλέπουμε στο άμεσο μέλλον.Ακόμη και το κυβερνών κόμμα έχει αρχίσει να μπαίνει σε προεκλογικό ρυθμό, παρά το γεγονός ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι υπουργοί του δηλώνουν μετ’ επιτάσεως ότι κάλπες θα στηθούν το φθινόπωρο του 2019.

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Τρίτεκνων Οικογενειών για αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια


Η αξιότιμη κυρία Φωτίου για μια ακόμη φορά βρήκε τον αναγκαίο χρόνο να συνεχίσει το «εξαιρετικό» έργο της με συνέπεια, όσο αφορά την ικανοποίηση επιδιώξεων μιας μικρής κοινωνικής ομάδας και να αδιαφορεί για το σοβαρότατο εθνικό πρόβλημα, το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ. Πιστή στον «πυρήνα» της ιδεολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η ίδια το δήλωσε και είναι, τελικά, το μόνο επιχείρημά της. Δεν είναι δυνατόν να πιστεύει πράγματι ότι η αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια θα δώσει στο παιδί το υγιές και σωστό περιβάλλον ανατροφής. Ποια πρότυπα θα αποκομίζει το παιδί;

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών για τα 100 χρόνια από την λήξη του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου


 Άριστες εντυπώσεις δημιουργήθηκαν στο πυκνό ακροατήριο, που προσήλθε  το απόγευμα της Τετάρτης 2-5-2018 στην φιλόξενη αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου του Δήμου Πέλλας στα Γιαννιτσά για να παρακολουθήσει την 15η εκδήλωση της 22ης περίοδου 2017-18 του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστήμιου Γιαννιτσών. Βασικοί συντελεστές και ομιλητές της εκδήλωσης υπήρξαν ο καθηγητής του τμήματος  Βαλκανικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Βλάσης Βλασίδης και ο εκπαιδευτικός, συγγραφέας και ιστορικός Ιωάννης Παπαλαζάρου.

Σαφάρι της εφορίας για τα ανασφάλιστα.Τελευταία διορία η Δευτέρα.


 Όσοι δεν θέλουν να φορτωθούν με το ειδικό πρόστιμο για τα ανασφάλιστα, που φτάνει ως τα 250 ευρώ, καλό θα ήταν να τρέξουν έστω την τελευταία στιγμή, καθώς τη Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη θα κλείσει και το τελευταίο παράθυρο ευκαιρίας.Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη Δευτέρα 30/4 έγινε διασταύρωση στα στοιχεία από τις βάσεις δεδομένων της ΑΑΔΕ, του υπουργείου Μεταφορών και των ασφαλιστικών εταιριών, από την οποία προέκυψε ότι 385.000 οχήματα κινούνται παράνομα στους δρόμους, χωρίς ασφάλιση.

Πάνω από 1 εκατ. Έλληνες δεν πλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στο Δημόσιο τον Μάρτιο.


Στο ποσό των 101,641 δισ. ευρώ ανήλθαν τον Μάρτιο του 2018 τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, έναντι 101,609 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, τα παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο (που δημιουργήθηκαν ως 31.12.2017) τον Μάρτιο μειώθηκαν στο ποσό των 97,885 δισ.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα 5 Μαϊου




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 5 Μαϊου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Θεατρική Παράσταση «Περί Ματαιότητος» από καθηγητές της Β’ ΕΛΜΕ Πέλλας


Η Θεατρική ομάδα καθηγητών της Β΄ ΕΛΜΕ Πέλλας σας προσκαλεί στη θεατρική παράσταση ''Περί Ματαιότητος'' 

Βασισμένο στο Ελληνικό μεταπολεμικό θέατρο, το έργο μας κινείται σε δύο χρονικούς άξονες.
Στο παρόν, παρακολουθούμε μια ραδιοφωνική εκπομπή που σχολιάζει τη σύγχρονη εποχή, παρατηρώντας και θίγοντας καταστάσεις σημερινές της ελληνικής πραγματικότητας, αυτές που βιώνουμε πολλοί, ή, αν είμαστε πιο τυχεροί, παρακολουθούμε τους διπλανούς μας να βιώνουν. 

Σκόρδο, ένα φυσικό φάρμακο -Σε τι βοηθά


Έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία παθήσεων εδώ και χιλιάδες χρόνια. Αλλά η κατανάλωση σκόρδου έχει πραγματικά οφέλη για την υγεία, κατέληξαν οι ερευνητές.Μια μελέτη διαπίστωσε πως το κοινό καρύκευμα μπορεί να βοηθήσει στην περικοπή του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου, καρδιακών παθήσεων και διαβήτη τύπου 2. Το πόσο όμως υγιές είναι το σκόρδο, έχει να κάνει με την προετοιμασία του, σύμφωνα με τους ερευνητές του πανεπιστημίου του Νότιγχαμ.

Τι είναι ο Φυσίατρος; Για ποιους λόγους πρέπει να τον επισκεφτείτε;


του Αλέξανδρου Γιατζίδη

Ο Φυσίατρος είναι γιατρός εξειδικευμένος στην Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση
Η Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση (ΦΙΑπ) είναι η «Θεραπεία με χρήση φυσικών μέσων» (όπως το νερό η ζέστη, το κρύο ο ηλεκτρισμός) ήταν ο παλιός ορισμός. Είναι μια κύρια και αυτόνομη Ιατρική ειδικότητα , που δημιουργήθηκε και άρχισε να αναπτύσσεται μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο λόγω των επιζώντων στρατιωτών με βαρειες αναπηρίες οι οποίοι έπρεπε να επανενταχτούν στην κοινωνία.

Ανοίγει τις "πύλες" της σήμερα η Ανθοέκθεση στα Γιαννιτσά.


Εγκαίνια σήμερα για την 8η Ανθοέκθεση του δήμου Πέλλας, στο πάρκο του Πολύκεντρου, στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών την Παρασκευή 4 Μαΐου, στις 8μμ.Η ανθοέκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή, 13 του μήνα, με παράλληλες εκδηλώσεις.Για δέκα μέρες ο Πεζόδρομος θα ζωντανέψει και επιτέλους θα ομορφαίνει καθώς τα κλειστά καταστήματα ,η κακή εικόνα εγκατάλειψης και η απουσία έστω και μικρών παρεμβάσεων  μόνο αρνητικά συναισθήματα προκαλούσαν.


Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της 8ης Ανθοέκθεσης


Ο Δήμος Πέλλας, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.), διοργανώνει για όγδοη συνεχή χρονιά την Ανθοέκθεση, η οποία θα διαρκέσει από την Παρασκευή 4 Μαΐου έως και την Κυριακή 13 Μαΐου 2018.
Η Ανθοέκθεση του Δήμου Πέλλας αποτελεί πια έναν θεσμό που καταξιώθηκε και αγαπήθηκε από τον κόσμο. Έτσι, από την Παρασκευή 4 Μαΐου το πάρκο του Πολύκεντρου, στον πεζόδρομο της πόλης των Γιαννιτσών, θα μετατραπεί σε ένα πολύχρωμο σκηνικό με λουλούδια, φυτά και μυρωδικά, με συνθέσεις και είδη ανθοκομίας, με γλάστρες και διακοσμητικά, που θα αναδύει το άρωμα της Άνοιξης.

Στη ρύθμιση των 120 δόσεων και τα αγροτικά χρέη


Μέσω της πλατφόρμας του εξωδικαστικού μηχανισμού θα μπορούν να ρυθμίζουν από την ερχόμενη εβδομάδα τα χρέη τους και οι αγρότες, καθώς ανοίγει και για αυτούς η σχετική εφαρμογή.
Χρέη προς Εφορία για εισόδημα, ΦΠΑ, χρέη προς ΟΓΑ για ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και ληξιπρόθεσμα δάνεια σε τράπεζες που βρίσκονται υπό εκκαθάριση και συγκεκριμένα προς τις πρώην Αγροτική Τράπεζα, Συνεταιριστικές, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, FBB, Probank, Proton Bank, θα μπορούν να ρυθμιστούν και να αποπληρωθούν σε έως και 120 δόσεις.

Οι τρεις κινήσεις που ξεκλειδώνουν τo Taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις του 2018


Μια μικρή ταλαιπωρία περιμένει τους νέους που συμπλήρωσαν πέρυσι το 18ο έτος ηλικίας τους, τους φοιτητές που απέκτησαν το 2017 πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα αλλά και όσους θα υποβάλουν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση. Για να ανοίξουν την ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet και να μπορέσουν να υποβάλουν τη φορολογική δήλωση του 2018 θα πρέπει να διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα.
Η διαδικασία της αίτησης είναι απλή υπόθεση. Το δύσκολο είναι ότι οι φορολογούμενοι δεν

Οι Τούρκοι βγάζουν στο «σφυρί» αρχαία ελληνική πόλη για 2 εκατ. δολ.


Την αρχαία Βαργυλία βγάζουν σε πώληση αντί 2 εκατ. δολ. οι Τούρκοι, σύμφωνα με την Daily Sabah.
Η Βαργυλία είναι μια αρχαία ελληνική πόλη 2.500 ετών και βρίσκεται 30 χιλιόμετρα από το Μποντρούμ, ενώ μεταξύ άλλων διαθέτει αμφιθέατρο, ρωμαϊκό λουτρό και άλλους "θησαυρούς" που έχουν αποτιμηθεί στα 8.35 εκατ. δολάρια!
Οι αρχαιοκάπηλοι έχουν λεηλατήσει εδώ και χρόνια την αρχαία πόλη, ενώ η πρώτη

Νέα πρόκληση στο Αιγαίο: Τουρκικό εμπορικό πλοίο «ακούμπησε» ελληνική κανονιοφόρο


Συναγερμός στις 4 τα ξημερώματα στο Αιγαίο, όταν τουρκικό εμπορικό πλοίο «ακούμπησε» με κανονιοφόρο του Πολεμικού μας Ναυτικού, ανοιχτά της Μυτιλήνης!
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Militaire.gr τουρκικό εμπορικό πλοίο πλησίασε από αριστερά την κανονιοφόρο Αρματωλός που έκανε περιπολία ανατολικά της Μυτιλήνης. Μ΄ έναν ελιγμό έπεσε πάνω στην κανονιοφόρο μας στο ύψος του μεσόστεγου του πλοίου.

Γεννηματά: Μαϊμού η καθαρή έξοδος - Εδώ και τώρα εκλογές


Η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση έχει αρχίσει, δήλωσε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η Φώφη Γεννηματά και κάλεσε τον πρωθυπουργό να ενημερώσει τη Βουλή για το τι διαπραγματεύεται με τους δανειστές.
Έκανε λόγο για εν κρυπτώ διαπραγματεύσεις και χαρακτήρισε θηλιά στο λαιμό τα μέτρα που συζητούνται. «Δεν υπάρχει καθαρή έξοδος, είναι μαϊμού» είπε χαρακτηριστικά. 
Στο πλαίσιο αυτό, αμφισβήτησε την νομιμοποίηση της κυβέρνησης να δεσμεύσει τη χώρα για

Στον "αέρα" η β´ δόση 2018 για το επίδομα παιδιού


Σοβαρά ζητήματα έχουν προκύψει για την καταβολή της β΄ δόσης του επιδόματος παιδιού που βάση σχεδιασμού θα πρέπει να καταβληθεί έως το τέλος του μήνα Μαΐου.Το πρόβλημα εντοπίζεται στη διασταύρωση στοιχείων αφού καθυστέρησε η έναρξη υποβολής του νέου Α21 για το επίδομα παιδιού σε συνάρτηση και με τις φορολογικές δηλώσεις αφού για να γίνει ο υπολογισμός και ο συμψηφισμός με τα ποσά που δόθηκαν θα πρέπει να υπάρχουν τα εκκαθαριστικά.

Στο σφυρί Α΄ κατοικία στο Αγγελοχώρι Ημαθίας για 12.000 Ευρώ!


Σε λουξεμβουργιανό found πουλήθηκε   το δάνειο κατοίκου του Αγγελοχωρίου, από τράπεζα της χώρας μας, όπως κατάγγειλε στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας, ο δημοτικός σύμβουλος από την Ειρηνούπολη, Θανάσης Παντζαρτζίδης. Όπως είπε ο
κ.Πανταρτζίδης, η υποθήκη του δανείου ήταν πρώτη κατοικία και πουλήθηκε στο found για 12.000 ευρώ, ενώ το χρέος ήταν 30.000 ευρώ. Όταν μάλιστα ο ιδιοκτήτης του ζήτησε από

Απίστευτο μπάχαλο στον ΕΦΚΑ: Το λογισμικό εμποδίζει την έκδοση συντάξεων!


Απίστευτο μπάχαλο επικρατεί στις συντάξεις διαδοχικής ασφάλισης του ΕΦΚΑ, σε σημείο ακόμη και σε «καθαρές αιτήσεις», που έχουν βεβαιώσεις για το χρόνο ασφάλισης από όλα τα Ταμεία και βεβαίωση μη οφειλής σε κανένα Ταμείο, να μην μπορούν να εκδοθούν αποφάσεις με οριστική σύνταξη!Το πρωτοφανές μπάχαλο στοιχίζει σε περίπου 50.000 ασφαλισμένους τη μη έκδοση σύνταξης επί μία διετία, και η πιο τρανταχτή απόδειξη είναι ότι το μπάχαλο το επιβεβαιώνει ακόμη και το γραφείο του πρωθυπουργού που έχει επικεφαλής τον υπουργό

Μέχρι και δύο συντάξεις θα χάσουν το 2019 οι συνταξιούχοι


Τίτλοι τέλους έπεσαν χθες στα σενάρια που κυκλοφορούσαν το τελευταίο διάστημα και ήθελαν την κυβέρνηση να συζητά αλλά και να παζαρεύει με τους δανειστές το «πάγωμα» για έξι μήνες της μείωση κατά 18% των συντάξεων που έχει προγραμματιστεί για την 1η Ιανουαρίου του 2019. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι τέτοιο ενδεχόμενο δεν υφίσταται κατεβάζοντας παράλληλα και τον πήχη των προσδοκιών για την

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 4/5




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 4 Μαϊου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Προσκύνημα σε Μοναστήρια της Χαλκιδικής διοργανώνει η ενορία Αγίας Παρασκευής Πλατάνης Εδέσσης


Τάφος Αγίου Παϊσίου

Η ενορία Αγίας Παρασκευής Πλατάνης Εδέσσης θα πραγματοποιήσει ημερήσια εκδρομή - προσκύνημα στην Ι. Μονή Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου, όπου βρίσκεται ο τάφος του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, και στην Ι. Μονή Τιμίου Προδρόμου στην Μεταμόρφωση της Χαλκιδικής, για την ακολουθία του Εσπερινού.

Αυτή είναι η μελέτη του Στίβεν Χόκινγκ που ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για το Μπιγκ Μπανγκ



Η τελική θεωρία του Στίβεν Χόκινγκ για την προέλευση του σύμπαντος δημοσιεύθηκε σε επιστημονικό περιοδικό μετά τον θάνατο του μεγάλου Βρετανού φυσικομαθηματικού και κοσμολόγου.
Η θεωρία, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον καθηγητή Τόμας Χέρτογκ του βελγικού Καθολικού Πανεπιστημίου της Λουβέν, είχε υποβληθεί προς δημοσίευση στην αρχή του έτους, πριν τον θάνατο του Χόκινγκ, στο περιοδικό φυσικής υψηλών ενεργειών "Journal of High Energy Physics".

Ψήφισμα Απεργιακής συγκέντρωσης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας



   Εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και συνταξιούχοι που συμμετέχουμε σήμερα 1η Μάη στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία µας στις αποφάσεις της κυβέρνησης γιατί:
   Με αφορμή τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας αποφασίζονται μέτρα που φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων και της κοινωνίας, αφήνοντας στο απυρόβλητο αυτούς που πραγματικά φταίνε για την κρίση δηλαδή τις τράπεζες και τους οικονομικά ισχυρούς που αξιοποιούν την κρίση για να διατηρήσουν και να αυξήσουν τα υπερκέρδη και τα προνόμια τους

Ο καρκίνος των όρχεων είναι η συχνότερη κακοήθεια στους νέους άνδρες ηλικίας από 15 έως 35 ετών



Αν και ο καρκίνος των όρχεων είναι η συχνότερη κακοήθεια στους νέους άνδρες ηλικίας από 15 έως 35 ετών, τα καλά νέα είναι ότι είναι ιάσιμη σε ποσοστό πάνω από 98%, στα αρχικά στάδια.
Στην Ελλάδα, η ενημέρωση για τον καρκίνο των όρχεων είναι ελλιπής και το θέμα θεωρείται ταμπού από μεγάλη μερίδα των νέων. Η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) ενημερώνει για τα συμπτώματα και συνιστά αυτοεξέταση μία φορά το μήνα!

Αναστάσιμη εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής στην Έδεσσα



Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας ΄΄Ρωμανός ο Μελωδός΄΄ θα πραγματοποιήσει Αναστάσιμη Εκδήλωση την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 6 Μαΐου 2018 και ώρα 7.30 μ.μ. στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης.

«Βόμβα» από Τούρκους χάκερς: Θα διαρρεύσουμε στοιχεία του ελληνικού ΥΠΕΞ



Τούρκοι χάκερς με ένα βίντεο – σοκ αποδεικνύουν πως έχουν πρόσβαση στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών – Απειλούν πως θα διαρρεύσουν στοιχεία - «Επιτεθήκαμε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων λόγω των 8 Τούρκων» - Δείτε το βίντεο που προκαλεί ανατριχίλα
Απειλές ότι θα προχωρήσουν σε νέες επιθέσεις το επόμενο διάστημα εκτόξευσαν οι Τούρκοι χάκερς, οι οποίοι βρίσκονται πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις σε ιστοσελίδες ελληνικών οργανισμών, μεταξύ των οποίων η σελίδα του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων. 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σκύδρας «Λεόντιος Σιδηρόπουλος» προτείνει για το Μάιο 2018



Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σκύδρας «Λεόντιος Σιδηρόπουλος» παρουσιάζει για το μήνα Μάιο του 2018 τις εξής βιβλιοπροτάσεις:
Για τους ενήλικες:
1)«Γυναίκες της μικρής Πατρίδας», Θοδωρής Παπαθεοδώρου, μυθιστόρημα.
2)«Για έναν άντρα», Κατερίνα Μανανεδάκη, μυθιστόρημα.

ΕΣΡ: Αυτοί είναι οι πέντε προσωρινοί δικαιούχοι για χορήγηση άδειας εθνικής εμβέλειας



Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κατά τη συνεδρίασή της Τετάρτης του ανακήρυξε τους προσωρινούς δικαιούχους για την χορήγηση αδειών παρόχων ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας.
Όπως ανακοίνωσε οι προσωρινοί δικαιούχοι είναι πέντε, ενώ κόπηκε η εταιρεία «Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.» συμφερόντων Βρυώνη.
Ειδικότερα το ΕΣΡ ανακοίνωσε:

Στη ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ ο Πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας κ. Πέτρος Πριβαρτιτσάνης



Στη Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας συμμετείχε ο Πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας κ. Πέτρος Πριβαρτιτσάνης, το Σάββατο 28/4/18. Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Novus στην Αθήνα, με θέμα «εκτίμηση της τρέχουσας κατάστασης, πρόγραμμα δράσης». Ο κ. Πριβαρτιτσάνης μετέφερε στο Σώμα των Προέδρων τις εκτιμήσεις των εκπαιδευτικών της περιοχής για τα τρέχοντα εκπαιδευτικά ζητήματα και είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με άλλους Προέδρους ΕΛΜΕ από όλη τη χώρα.

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα και για το 2018



Στο νομοσχέδιο για την "Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας 2015/2366/ΕΕ για τις υπηρεσίες πληρωμών και άλλες διατάξεις" παρέχεται πλέον και για το έτος 2018 (ίσχυε και για το έτος 2017) η κατ' εξαίρεση δυνατότητα άρσης της ακινησίας οχημάτων, αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών ιδιωτικής χρήσης (I.X.) με μερική καταβολή των τελών κυκλοφορίας, κατά τα οριζόμενα ποσοστά τελών ανάλογα με τους μήνες για τους οποίους γίνεται η άρση (αντί της καταβολής του ετήσιου ποσού των τελών που κατά κανόνα ισχύει).

Γ.Καρασμάνης: «Δεν σας παίρνει πια κύριε Αποστόλου να εμπαίζετε τους ροδακινοπαραγωγούς»!



 Αιχμηρή είναι η απάντηση του Γιώργου Καρασμάνη, στην τελευταία δήλωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, με την οποία ο κ. Αποστόλου συνεχίζει την κοροϊδία σε βάρος των ροδακινοπαραγωγών που επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις του περσινού Ιουλίου.
Ο πρώην Υπουργός, με δήλωσή του, υπογραμμίζει ότι ¨τα ψέματα έχουν πια τελειώσει¨ και ότι, εν μέσω των χειρότερων συγκυριών για τον κλάδο της ροδακινοπαραγωγής, και εν όψει της νέας περιόδου συγκομιδής, ο κύριος Αποστόλου, το μόνο που οφείλει να πράξει, είναι να εφαρμόσει όσα ο ίδιος ο Καρασμάνης του έχει υποδείξει: Να εφαρμόσει άμεσα τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ που τα καλύπτει όλα, και να πει ξεκάθαρα στους πληγέντες πότε θα αποζημιωθούν!

Μητσοτάκης: Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για 800.000 πολίτες



Το σχέδιό του για την αντιμετώπιση της φτώχειας παρουσίασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής στην Αθηναΐδα με θέμα «η μάχη κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού».
«Εμείς δεν θέλουμε πολίτες-πελάτες εξαρτημένους από την κρατική ελεημοσύνη. Ούτε πολίτες παγιδευμένους στη φτώχεια.

«ΚΓ΄ΑΓΑΘΟΒΟΥΛΕΙΑ 2018» Εκδηλώσεις Αθλητισμού και Πολιτισμού



Το ΑΓΑΘΟΒΟΥΛΕΙΟ 3ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών, συνεχίζοντας την μακρόχρονη παράδοση προς τιμήν του ευεργέτη του σχολείου Αρχιμανδρίτη Γρηγ. Αγαθόβουλου, διοργανώνει και εφέτος τριήμερες εκδηλώσεις Αθλητισμού & Πολιτισμού στις 4, 5 & 6 Μαΐου 2018, με τίτλο «ΚΓ΄ΑΓΑΘΟΒΟΥΛΕΙΑ 2018»

Βερολίνο για χρέος: Καμία προδέσμευση, «τρέξτε» την αξιολόγηση



«Δεν υπάρχουν προ-δεσμεύσεις ή αποφάσεις» για το ελληνικό χρέος, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Ντένις Κόλμπεργκ προσθέτοντας ότι το θέμα τώρα είναι η τέταρτη αξιολόγηση του προγράμματος, αλλά και το πώς θα προχωρήσουμε μετά το τέλος του.
Ο κ. Κόλμπεργκ δήλωσε ότι το ζήτημα βρισκόταν στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών την περασμένη εβδομάδα στη Σόφια, όπου έγινε ενημέρωση από τους θεσμούς σχετικά με το πώς έχουν αυτή τη στιγμή τα πράγματα στο ελληνικό πρόγραμμα.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Πέμπτη 3/5



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας