Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Η άσκηση που μπορούμε να κάνουμε όλοι

Περπατώντας 2-3 φορές την εβδομάδα από 20-30’ με γρήγορο βήμα κάνουμε ένα μεγάλο δώρο στην υγεία και το σώμα μας.Το περπάτημα είναι μια ήπια αερόβια άσκηση, πολύ σημαντική για την καρδιαγγειακή λειτουργία για αυτό και συστήνεται σε ανθρώπους με γνωστά καρδιολογικά προβλήματα, αφού συμβάλει σημαντικά στην καλύτερη αιμάτωση των αγγείων.
Περπάτημα στο διάδρομο ή στο δρόμο;
Το “κλασικό” περπάτημα στο δρόμο ή στην εξοχή είναι ίσως η πρώτη μας σκέψη όταν αναφερόμαστε σε αυτή την άσκηση.

Περιβαλλοντική Ημερίδα στο Δήμο Σκύδρας



Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής σας προσκαλούμε στην Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Σκύδρας στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος με θέμα:
«Το αγροδασικό (ημιφυσικό) περιβάλλον του Δήμου Σκύδρας».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 5 Ιουνίου 2016, ώρα έναρξης 10:00πμ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σκύδρας.
Η παρουσία σας θα μας τιμούσε.

Με επιτυχία και φέτος ο 6ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Βεγορίτιδας στην Άρνισσα



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στην Άρνισσα Πέλλας ο 6ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Βεγορίτιδας. Η διοργάνωση περιλάμβανε τρεις επιμέρους αγώνες: Ημιμαραθώνιο 21χλμ. , αγώνα δρόμου 5χλμ. και έναν μικρότερο αγώνα δρόμο 1.000 μέτρων για παιδιά έως 12 ετών.
  Στον Ημιμαραθώνιο και στον αγώνα των 5χλμ. έλαβαν μέρος περίπου 180 δρομείς, ενώ στον αγώνα δρόμου των 1.000 μέτρων πάνω από 50 παιδιά.

Στις 3-4-5 Ιουνίου το φεστιβάλ «του Κάμπου τα Καμώματα» της Κρύας Βρύσης



Με χαρά σας καλούμε στο φεστιβάλ «του Κάμπου τα Καμώματα» που διοργανώνουμε για τρίτη συνεχή χρονιά στο σχολείο μας.
«Έχεις κάτι που αξίζει να το δείξεις; Εμείς σου δίνουμε το βήμα».
Με αυτό το λογότυπο ξεκινήσαμε πριν τρία χρόνια και συνεχίζουμε πάντα παρουσιάζοντας καινούριες δράσεις και συμμετοχές.

Μελέτη αποκαλύπτει πιθανή σχέση μεταξύ καρκίνου και κινητών

Η μελέτη θεωρείται ότι είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο σε βάθος αναλύσεις των κινητών τηλεφώνων και του καρκίνου, κόστισε στην κυβέρνηση των ΗΠΑ 25 εκατομμύρια δολάρια σε μια διάρκεια αρκετών ετών
Μια σημαντική μελέτη έδειξε ότι υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ κινητών τηλεφώνων και καρκίνου. Η έκθεση είναι μια σε βάθος μελέτη που διεξήχθη από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη στην μακροχρόνια διαμάχη για το πως τα κινητά τηλέφωνα έχουν επιπτώσεις στην υγεία των χρηστών.
Ερευνητές από το Εθνικό Πρόγραμμα Τοξικολογίας εκθέτουν αρσενικούς αρουραίους στον τύπο ραδιοσυχνοτήτων που

Στις Καλένδες οι αποζημιώσεις για παγετό οπωροφόρων από ΥΠ.Α.Α.Τ.



Αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων απο τις περιοχές, που επλήγησαν οι δενδρώδειςκαλλιέργειες τους ( Ροδάκινα, Κεράσια, Βερίκοκα, Αχλάδια, Δαμάσκηνα, Αμπέλια ) απο τους παγετούς στις 26 Μάρτη, συναντήθηκε στο Υπουργείο Αγρ.Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον Υπουργό Αποστόλου Ευάγγελο.
       Στην αντιπροσωπεία των αγροτών συμμετείχαν μέλη της Πανελλαδικής Επιτρο-πής απο Αγιά & Τύρναβο Λάρισας, Πέλλα ( ο εκπρόσωπος του Μπλόκου Γυψοχωρίου Κάμτσης Χρήστος ), Βέροια ( οι εκπρόσωποι του Αγρ.Συλλόγου Βέροιας Χαλκίδης Τ. και Βράνας Γ. ) και τη Νάουσα ( ο πρόεδρος του Α.Σ.”Μαρίνος Αντύπας” Τσιολάκος Τάκης).

Θεατρική Παράσταση από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Γιαννιτσών


Οι σχέσεις αγάπης με το ξανθό γένος που έμεναν πάντα στα λόγια

Αιώνες τώρα τα εδάφη βορειότερα του Δούναβη και δη από τις παρυφές της Μολδοβλαχίας και πάνω είχαν μία εγγύτητα για το ελληνικό έθνος. Όχι για τις αρχαίες ελληνικές αποικίες ούτε για τις μεσαιωνικές και νεώτερες παροικίες, αλλά γιατί εκεί κατοικούσε το ρωσικό αδελφικό γένος των Ρώσων. Οι μύθοι για την παρέμβαση του Ξανθού Γένους στον ελλαδικό χώρο για την απελευθέρωση των Ελλήνων ήταν πολλοί στις αρχές του 19ου αιώνα. Εάν εξαιρέσουμε κάποιες σημαντικές παρεμβάσεις στον διπλωματικό τομέα -που είχαν πάντα ως γνώμονα τα συμφέροντα της Μόσχας- οι Ρώσοι δεν βοήθησαν. Τα Ορλωφικά άλλωστε μία αποτυχία. Και μισή. Η Ελλάδα είναι ελεύθερη χάρις στο αίμα που έχυσε και χάρις

Στα 8.535.863,57 η αυριανή πληρωμή αποζημιώσεων του ΕΛ.Γ.Α. για την Φυτική Παραγωγή και το Ζωικό κεφάλαιο



Ο ΕΛ.Γ.Α. πρόκειται να καταβάλει αύριο, Παρασκευή 27 Μαΐου, 8.535.863,57 ευρώ σε 4.779 δικαιούχους για ζημιές που υπέστη η φυτική κυρίως παραγωγή αλλά και το ζωικό κεφάλαιο τους  μέσα στο 2015.
Με βάση την κατάταξη των πληρωμών το υψηλότερο ποσό αποζημιώσεων συγκεντρώνει ο Νομός Πέλλας, όπου θα καταβληθούν συνολικά 2.744.128,72 ευρώ, ενώ ακολουθούν  οι Νομοί Ημαθίας και Λάρισας με τους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους τους να εισπράττουν 1.359.306,24 και 1.151.895,07 ευρώ αντίστοιχα.

Ο Πούτιν στην Αθήνα.Πολύ κακό για το τίποτα.

Η επίσκεψη Πούτιν στην Ελλάδα εννέα χρόνια μετά τη συνάντησή του με τον Κώστα Καραμανλή το 2007 είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να ανοίξει ένας ακόμη κύκλος συζητήσεων και ελπίδων για μια αόριστη και άνευ ουσιαστικού αντικρίσματος σύσφιξη των δεσμών Ελλάδας- Ρωσίας.Μπορεί ο Ρώσος πρόεδρος να βρίσκεται στην Αθήνα συνοδευόμενους από πολλούς υπουργούς και επιχειρηματίες, τίποτε όμως δεν μπορεί να προεξοφλήσει την ανατροπή της μέχρι σήμερα κατάστασης που κρατά τις σχέσεις των δύο χωρών υπό την αυστηρή επίβλεψη της ΕΕ και των ΗΠΑ.
Η Ελλάδα ως κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι γνωστό πως δεν έχει μεγάλο περιθώριο ευελιξίας, πόσω μάλλον όταν έχει και τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην βλέπουν με καθόλου καλό μάτι το ρωσικό παράγοντα στην χώρα μας. Αν

Σχολεία αλά ΣΥΡΙΖΑ: Τέλος παρελάσεις και υποχρεωτική προσευχή

Κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων, της υποχρεωτικής προσευχής και του υποχρεωτικού Εκκλησιασμού εισηγείται - μεταξύ άλλων - η αρμόδια Επιτροπή υπό τον Αντώνη Λιάκο για τις αλλαγές στην Παιδεία οι οποίες ρυθμίζουν τη λειτουργία Δημοτικών, Γυμνάσιων και Λυκείων.
 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Συνολική Οπτική
Τέσσερις κεντρικές επιλογές:

Ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας για ρυθμίσεις κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο Πέλλας




Πατήστε εδώ για να δείτε την απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας σχετικά με τις ρυθμίσεις της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο του Νομού στα πλαίσια του έργου «Συντήρησης Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Π.Ε. Πέλλας για το έτος 2015».

Δημοσκόπηση κόλαφος για Τσίπρα.Προβάδισμα 8% ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Ισχυρό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Μονάδας Ερευνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η οποία παρουσιάστηκε από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ.Μεγάλη είναι η διαφορά και στην παράσταση νίκης, ενώ την έκπληξη κάνει το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου που πλησιάζει το 3%.Αναφορικά με την πρόθεση ψήφου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 25,5%, έναντι του 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ.Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 7%, τέταρτο το ΚΚΕ με 5,5% και ακολουθούν Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,5% και Ένωση Κεντρώων με 4%. Ποτάμι και ΑΝΕΛ δεν πιάνουν το όριο του 3%.

Γ.Καρασμάνης: το Σεπτέμβριο η συμμετοχή των δήμων του νομού μας στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας





Με αφορμή τον αποκλεισμό των Δήμων του Ν. Πέλλας από το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, ο Γιώργος Καρασμάνης είχε καταθέσει στις 8/4/2016 σχετική Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Εργασίας.
Όπως προκύπτει από την απάντηση που δόθηκε στο Βουλευτή στις 28/04/2016 από την αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας κυρία Αντωνοπούλου, υπήρχε ήδη ειλημμένη  απόφαση, σύμφωνα με την οποία, πέραν της αρχικής φάσης πιλοτικής εφαρμογής του εν λόγω Προγράμματος σε 51 Δήμους,  όλοι οι Δήμοι της χώρας ( επομένως και οι Δήμοι του Νομού μας ) να ενταχθούν στη μεταγενέστερη φάση υλοποίησής του με έναρξη το Σεπτέμβριο του 2016.

Τα πάνω-κάτω για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους

Μεγάλες αλλαγές που αφορούν περίπου 80.000 δημοτικούς υπαλλήλους φέρνει προσχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών που τιτλοφορείται «Ρύθμιση θεμάτων ΟΤΑ και άλλες διατάξεις» και παραδόθηκε στους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως κείμενο εργασίας.Μεγάλες αλλαγές που αφορούν περίπου 80.000 δημοτικούς υπαλλήλους φέρνει προσχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών.Το σχετικό νομοσχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κατατεθεί στη Βουλή εντός του Ιουνίου.

Ξεχωριστό το περίπτερο του ΚΔΑΠμεΑ Γιαννιτσών στην 6η Ανθοέκθεση του Δήμου Πέλλας



Πολλές και όμορφες ήταν φέτος οι δημιουργίες και οι κατασκευές του ΚΔΑΠμεΑ Γιαννιτσών, που φιλοξενήθηκαν στην 6η Ανθοέκθεση του Δήμου Πέλλας στον αύλειο χώρο του Πολύκεντρου στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών. Το Εργαστήρι Κεραμικής του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με αναπηρία της ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας συμμετείχε και φέτος δυναμικά στην Ανθοέκθεση καθιστώντας ξεχωριστή την παρουσία του με ένα μοναδικό περίπτερο που κέρδισε τις εντυπώσεις των επισκεπτών.

Εξοντωτικός ο ΕΝΦΙΑ για 485.000 ιδιοκτήτες.

Εξοντωτικός θα είναι για κάποιους ο ΕΝΦΙΑ σύμφωνα με το εβδομαδιαίο δελτίο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών αναφορικά με το πόσοι και ποιοι είναι αυτοί που θα κληθούν να πληρώσουν τον αυξημένο ΕΝΦΙΑ του 2016, λόγω των αλλαγών που έγιναν με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο.
Ειδικότερα περισσότεροι από 485.000 ιδιοκτήτες θα πληρώσουν αυξημένους φόρους το 2016 για τα ακίνητα που κατέχουν.
Μάλιστα για 6.784 εξ αυτών ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ θα είναι –για τον καθένα– επιβαρυμένος κατά 22.432 ευρώ

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σάββατο 28/5




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σάββατο, 28 Μαϊου


 


Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Άλλα 50 χλμ από τον Ιερέα της καρδιάς μας ο οποίος χάρισε εκ νέου παιδικά χαμόγελα



Ο μαραθωνοδρόμος ιερέας, πατήρ Θεόδωρος Περπερίδης, μέλος της Ομάδας Μαραθωνίου Γιαννιτσών, συμμετείχε για άλλη μια χρονιά φορώντας τα ράσα του-όπως πάντα-στον 3ο αγώνα δρόμου ΄΄Τρέξε Χωρίς Τερματισμό΄΄ που ολοκληρώθηκε το Σάββατο στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELLEXPO στη Θεσσαλονίκη, με στόχο να ενισχύσει αφενός οικονομικά ιδρύματα για παιδιά και αφετέρου να κερδίσει το εισιτήριο να συμμετάσχει στο Σπάρταθλον 2017.

Τι θέλει ο Πούτιν από την Ελλάδα



Με 9 υπουργούς και πλήθος επιχειρηματιών φτάνει το μεσημέρι...
...ο Βλάντιμιρ Πούτιν στην Αθήνα.
Ένα χρόνο περίπου μετά την διπλή επίσκεψη του πρωθυπουργού σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη Αλέξης Τσίπρας και Βλάντιμιρ Πούτιν αναμένεται να βάλουν και πάλι στο τραπέζι όλα τα θέματα της Ελληνορωσικής ατζέντας και να διευρύνουν τη συνεργασία των δυο πλευρών.

Στον Άγιο Ιωάννη Βατάτζη ήταν αφιερωμένη η τελευταία εκδήλωση του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών.



Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε για την φετινή χρονιά το Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο  Γιαννιτσών με την 18η εκδήλωση  της 2Οης περιόδου 2015-16. Η κεντρική εκδήλωση έλαβε χώρα στην κεντρική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών το απόγευμα της  Δευτέρας 23-5-2016 και ήταν μια συνεργασία μεταξύ της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Γιαννιτσών «Ο Φίλιππος», της ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας και του σωματείου «Ενωμένη Ρωμιοσύνη». Κεντρικός ομιλητής ο Ιωάννης Σαρσάκης, αξιωματικός του Οικονομικού Σώματος του στρατού ξηράς, μέλος  του Ιστορικού και Πολιτιστικού  Συλλόγου Διδυμότειχου «Καστροπολίτες.

Παιδεία για απαίδευτους.Τέλος οι πανελλήνιες, 2 χρόνια το λύκειο 4 το γυμνάσιο.Kι άλλα εξωφρενικά.

Σαρωτικές είναι οι αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα όλων των βαθμίδων τις οποίες επεξεργάζεται η Επιτροπή Εθνικού Διαλόγου υπό τον Αντώνη Λιάκο, η οποία ολοκλήρωσε τις εργασίες της.Μεταξύ των προτάσεων της περιλαμβάνονται το νέο εξεταστικό σύστημα και οι αλλαγές στη φοίτηση στα πανεπιστήμια. Με λίγα λόγια οι φοιτητές θα μπορούν να αλλάζουν κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις κατεύθυνση, να αποκτούν πτυχίο από συνδυασμούς επιστημών και να κερδίζουν πρωτεύουσα και δευτερεύουσα ειδικότητα.

Προκλητικές και διχαστικές δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Γαϊτανάκι προκλήσεων από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που τις τελευταίες ημέρες έχουν βαλθεί να μας… αποτρελάνουν με τις δηλώσεις τους και να προκαλούν ερωτηματικά για το κατά πόσο μας «τρολάρουν» ή είναι όντως τόσο προκλητικοί.Με πιο πρόσφατο το παράδειγμα του βουλευτή Γιώργου Κυρίτση που σε άρθρο του στην «Αυγή» ομολογεί πως τα φοροεισπρακτικά μέτρα της κυβέρνησης έχουν στόχο όσους ψήφισαν «ναι» στο δημοψήφισμα του Ιουλίου.«Αν πρέπει να κρατήσουμε μια ανάλυση της σημερινής πραγματικότητας μέσα από τα μάτια του αστικού στρατοπέδου, ας το κάνουμε μέσα από τα λόγια του προέδρου της ΝΔ και όχι των απελπισμένων σπιν του: “Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διεξάγει έναν

Ο νέος ΕΝΦΙΑ "τσουρουφλίζει" 500 χιλιάδες ιδιοκτήτες.Πόσο και ποιοι θα πληρώσουν παραπάνω!

Αυξημένο συμπληρωματικό φόρο για τον ΕΝΦΙΑ θα πληρώσουν φέτος 485.505 φορολογούμενοι ενώ για 26.013 από αυτούς η μέση επιβάρυνση σε σχέση με πέρυσι είναι 22.432 ευρώ.Μάλιστα υπάρχουν και 4 φορολογούμενοι που θα καταβάλλουν σχεδόν 600.000 ευρώ περισσότερα από πέρυσι.Οι σχετικοί υπολογισμοί- με υπόθεση για μέση μείωση των αντικειμενικών αξιών κατά 10%- έγιναν από τον ΣΕΒ στο εβδομαδαίο δελτίο για την οικονομία.Σε ό,τι αφορά νομικά πρόσωπα, από 45.000 εταιρείες που θα επιβαρυνθούν συνολικά με 240 εκατ. ευρώ συμπληρωματικού φόρου, 33 εταιρείες θα καταβάλλουν 40 εκατ. ευρώ και 2.300 εταιρείες, πολλές εκ των οποίων λόγω της δραστηριότητας τους έχουν σημαντικές επενδύσεις σε ακίνητα, 140 εκατ. ευρώ.

Μόνο ηλεκτρονικές αποδείξεις απ΄το 2017-τι ισχύει για φέτος

Αποδείξεις για αγορές και με μετρητά και με κάρτες θα πρέπει να μαζέψουμε φέτος καθώς το αφορολόγητο θα «χτιστεί» με μεικτό σύστημα. Από το 2017, θα γίνονται δεκτές μόνο οι ηλεκτρονικές αποδείξεις.Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, οι αποδείξεις που θα πρέπει να μαζέψουμε φέτος θα πρέπει να αντιστοιχούν στο 10% του εισοδήματος και να φτάνουν ως το ποσό του αφορολόγητου ορίου, ανάλογα με τα παιδιά που έχουν μισθωτοί, αγρότες και συνταξιούχοι, οι οποίοι και δικαιούνται αφορολόγητο.Μόνο για φέτος θα ισχύσει μεικτό σύστημα, δηλαδή, θα μετρήσουν τόσο οι «κλασικές» αποδείξεις, για συναλλαγές με μετρητά, όσο και εκείνες για τη χρήση

Aπώλειες μέχρι και 140 Ευρώ το μήνα για μισθωτούς και συνταξιούχους.

«Ενός κακού, μύρια έπονται»... Οι πρώτες νέες απώλειες στα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων ξεκινούν από τον Ιούνιο, αλλά αυτές είναι ένα μικρό μέρος μόνον (το ένα τρίτο και λιγότερο) από την αφαίμαξη που έρχεται με αυξήσεις εμμέσων φόρων, αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών κλπ. Χαμηλόμισθοι των 700-800 ευρώ αλλά και μισθωτοί -συνταξιούχοι που βγάζουν έως 2.000 ευρώ το μήνα (μικτά) θα χάνουν 2,5 έως και 23 ευρώ το μήνα, μόνο και μόνο λόγω αύξησης της μηνιαίας παρακράτησης φόρου στα εισοδήματά τους.Τις επόμενες ώρες αναμένεται να εκδοθεί και η αναλυτική εγκύκλιος που θα ορίζει πώς θα κρατούν τα λεφτά αυτά τα λογιστήρια, για να τα δίνουν στο κράτος αντί στους

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 27/5

Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα, Παρασκευή 27 Μαϊου


 



Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Παγκόσμιο ενδιαφέρον.Βρέθηκε ο τάφος του Αριστοτέλη στα Στάγειρα.

Το πιο σπουδαίο εύρημα από την εικοσαετή ανασκαφική έρευνα στα αρχαία Στάγειρα ανακοινώθηκε στη Θεσσαλονίκη, σε εκατοντάδες κορυφαίους αριστοτελιστές της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας: Ο τάφος του Αριστοτέλη, που διασώζεται εδώ και 2.400 χρόνια στη γενέτειρα του.Πολυετείς έρευνες αφήνουν ελάχιστες αμφιβολίες για το εξαιρετικής σημασίας ταφικό μνημείο που ταυτίζεται πλέον με τον Σταγειρίτη φιλόσοφο.Τόσο τα ανασκαφικά δεδομένα όσο και παλιές γραμματειακές πηγές συγκλίνουν στην άποψη ότι το αψιδωτό οικοδόμημα και ο βωμός σε μαρμαροθετημένο δάπεδο των ελληνιστικών χρόνων, που αποκάλυψαν οι ανασκαφές στην αρχαία πόλη το 1996, δεν μπορεί παρά να ήταν ο

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Αιρετής Π.Ε.Πέλλας για την κατάργηση υπηρεσιών στην Πέλλα



Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Αιρετής Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας (ΣΥΑΠΕ Πέλλας), μετά από μελέτη των προτάσεων (σχέδιο) της Διοίκησης για τον νέο Οργανισμό της ΠΚΜ, δυστυχώς, διαπιστώνει τα παρακάτω:
·  Την οργανική αποδυνάμωση των Υπηρεσιών της Π.Ε. Πέλλας με την κατάργηση Διευθύνσεων (Δ/νση Διοικητικού-Οικονομικού ΠΕ Πέλλας) και υποβάθμιση άλλων (Δ/νση Τεχνικών Έργων ΠΕ Πέλλας), κλείσιμο αποκεντρωμένων υπηρεσιών π.χ. υπηρεσίες και Τμήματα της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής στην περιοχή των Γιαννιτσών και της Αριδαίας

Έδεσσα: «Λήξη θεατρικής περιόδου με το Θεατρικό εργαστήρι»



Υπό την αιγίδα του Δήμου Έδεσσας το Εδεσσαϊκό Θέατρο  σε συνεργασία με την ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε., την ΔΕΥΑ Έδεσσας και τον Ποδηλατικό σύλλογο του Αερωπού, καλεί τους δημότες της Έδεσσας να συμμετέχει αλλά και να  απολαύσει ένα τρίωρο εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος.

Απάντηση Γ.Καρασμάνη στο ενημερωτικό δελτίο του Τοπικού Τμήματος Περιφέρειας στην Πέλλα



Σε ενημερωτικό δελτίο του Τοπικού Τμήματος της Περιφέρειας στην Πέλλα, διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι ο Γιώργος Καρασμάνης, αν και είχε ενημερωθεί σχετικά, δεν εξέφρασε άποψη για την κατάργηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας στον Νομό μας.
          Για την αποκατάσταση της αλήθειας καθιστούμε γνωστό πώς ακριβώς έχουν τα πράγματα:
          Το έγγραφο του συλλόγου εργαζομένων του Τμήματος Πέλλας έφτασε στα χέρια του Γιώργου Καρασμάνη στις 21/10/2013. Εντός τριημέρου, στις 24 του ίδιου μήνα, ο βουλευτής ασκώντας την μοναδική αρμοδιότητα που έχει για αυτό το θέμα, κατέθεσε αναφορά στη Βουλή ζητώντας έγγραφη απάντηση.

Προγράμματα Ελεύθερης Κολύμβησης στην Έδεσσα



« Πράσινες πολιτιστικές Διαδρομές» από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας



Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας στο πλαίσιο της πανελλήνιας εκστρατείας: «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» διοργανώνει από τις 26 ως τις 29 Μαΐου δράσεις πληροφόρησης στην Έδεσσα και την Πέλλα.

Στην Έδεσσα σε συνεργασία  με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Πέλλας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Το Βαρόσι», τον Σύλλογο Προστασίας Υδρολογικού Συστήματος Εδεσσαίου ποταμού «νεοSOS»

Λιτάνευση της «Παναγίας Ελεούσης» στην Έδεσσα



Την Τρίτη 24 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Παναγίας της Ελεούσης από το Μητροπολιτικό οίκημα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης.
Στην λιτανεία μετείχε το σύνολο των ιερέων της πόλεως, ενώ παρευρίσκονταν ο δήμαρχος Εδέσσης, ο Στρατηγός Διοικητής της 2ης Μεραρχίας και ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας.

ΠΟΤΑΜΙ: “Εξετάσεις «πλυντήριο» για πλαστά πτυχία”



Ερώτηση στη Βουλή 5 βουλευτών του Ποταμιού για την ενδεχόμενη νομιμοποίηση πλαστών τίτλων σπουδών 2.500 δημοσίων υπαλλήλων με θέμα: «Ενδεχόμενη νομιμοποίηση πλαστών τίτλων σπουδών δημοσίων υπαλλήλων».

Στη Βουλή έφερε το Ποτάμι το ζήτημα της ενδεχόμενης νομιμοποίησης πλαστών τίτλων σπουδών δημοσίων υπαλλήλων με ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές Γιώργος Μαυρωτάς (Αττικής), Γρηγόρης Ψαριανός (Β΄ Αθηνών), Κατερίνα Μάρκου (Β΄ Θεσσαλονίκης), Κώστας Μπαργιώτας (Λάρισας) και Ιάσονας Φωτήλας (Αχαϊας) προς τους υπουργούς Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

"Απρόοπτα" στην Ημερίδα για την ανάπτυξη της περιοχής της Βεγορίτιδας



Η Ημερίδα που διοργανώσαμε στην Άρνισσα οι τοπικοί φορείς σε συνεργασία με τον Δήμο Έδεσσας, είχε ένα "απρόοπτο"...
Ο τίτλος της ημερίδας ήταν "Ανάπτυξη της περιοχής της Βεγορίτιδας μέσω του αθλητισμού και του τουρισμού" και προσκλήθηκαν πολλοί και σημαντικοί ομιλητές, οποίοι εξέφρασαν τις απόψεις τους για το πως ο αθλητισμός και ο τουρισμός θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της Βεγορίτιδας.

Στρατιωτικός συνελήφθη για ασέλγεια στις κόρες του

Με βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα παραπέμπεται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης 54χρονος συνταξιούχος στρατιωτικός.Όπως προκύπτει από την προδικασία, ο άνδρας αυτός σε χωριό της κεντρικής Λέσβου όπου κατοικούσε με τη σύζυγο του και τις τρεις του κόρες είχε μετατρέψει σε εφιάλτη τη ζωή των δυο μεγαλύτερων κοριτσιών του, σήμερα 16 και 14 ετών τις οποίες επανειλημμένα φέρεται να βίαζε.Επίσης φέρεται να κατέγραφε τις πράξεις του ενώ τις υποχρέωνε να παρακολουθούν κατά τη συνεύρεσή τους, πορνογραφικό υλικό με άλλα ανήλικα παιδιά.
Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυτιλήνης δεν πίστευαν στα αυτιά τους όταν άκουσαν τις καταγγελίες της

Πρωτάθλημα πιγκ-πογκ στα Γιαννιτσά για μαθητές/τριες Δημοτικών Σχολείων



Για 10η συνεχόμενη χρονιά θα διεξαχθούν και φέτος οι Αγώνες Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Δημοτικών Σχολείων της Δημοτικής Ενότητας Γιαννιτσών. Μαθητές και μαθήτριες της Ε' & ΣΤ' Τάξης θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί σε 4 κατηγορίες. Στους νικητές θα απονεμηθούν κύπελλα, μετάλλια και διπλώματα.

Επιβαρύνσεις στα καύσιμα: Αυξημένη 3,7 λεπτά το λίτρο η βενζίνη με τον νέο ΦΠΑ

Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών κατέγραψε το χρονοδιάγραμμα των αυξήσεων στη φορολογία καυσίμων και το ύψος των επιπτώσεων που θα έχουν αυτές στις λιανικές τιμές των καυσίμων.Στον αντίποδα η μείωση του φόρου στο φυσικό αέριο που θα ισχύσει από 1ης Ιανουαρίου οδηγεί σε ελάφρυνση της λιανικής τιμής η οποία με τα σημερινά δεδομένα, σύμφωνα με πηγές της αγοράς, εκτιμάται περίπου στο 10 %.
Συγκεκριμένα:
- Η αύξηση του ΦΠΑ από 23% σε 24% καθώς και η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ