Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017

Πώς δεν θα ξεχνάμε τα όνειρα, όταν ξυπνάμεΟι άνθρωποι που δηλώνουν απογοητευμένοι από το πόσο λίγο θυμούνται τα όνειρά τους ή που ισχυρίζονται ότι δεν βλέπουν όνειρα, τείνουν να υιοθετούν παρόμοιες συνήθειες στον ύπνο.
Υπάρχει κάποιος τρόπος να αλλάξει αυτό; αναρωτιούνται πολλοί. Φυσικά! Πριν κοιμηθούμε καλό είναι να πιούμε τρία γεμάτα ποτήρια νερό - όχι μπύρα ή κρασί. Η ποσότητα του νερού καταστέλλει το 5ο στάδιο του ύπνου - γνωστό και ως REM (ύπνος γρήγορων κινήσεων των

Το Όσλο δίνει 1.200 δολάρια στους κατοίκους του για να πάρουν ηλεκτρικά ποδήλαταΤην ώρα που η Φινλανδία δίνει επίδομα 600 ευρώ το μήνα σε κάποιους Φινλανδούς απλά για ένα κοινωνικό πείραμα όπου θα καταγράφεται πώς θα αλλάξει η αγοραστική συμπεριφορά τους, η Νορβηγία ανακοίνωσε ότι προσφέρει 1.200 δολάρια σε κάθε κάτοικο του Όσλο στον αγώνα υπέρ του περιβάλλοντος.Συγκεκριμένα από την 1η Φεβρουαρίου η νορβηγική κυβέρνηση προσφέρει το ποσό των 1.200 δολαρίων στους κατοίκους της

Σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών συναυλία-αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη.To Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας διοργανώνουν Συναυλία - Αφιέρωμα στον μεγάλο μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη
«Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΕΦΗΒΟΣ»
με τους «Νέους Μουσικούς χωρίς Σύνορα»
  τραγουδούν (αλφαβητικά): Ιορδάνης Καρακασίδης, Γεωργία Μαυρατζά, Μάριος Φιλώτας Χατζόγλου, Χριστίνα Τσίτου

Βελτιώνεται η κατάσταση στον τομέα των μη εξυπηρετούμενων δανείωνΥποχώρηση σημειώνουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, σύμφωνα με στοιχεία που περιλαμβάνοντα σε μελέτη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ).
Ειδικότερα, σύμφωνα τον Σεπτέμβριο του 2016 οι ελληνικές τράπεζες πέτυχαν σε ατομική βάση μείωση του υπολοίπου των (εντός και εκτός ισολογισμού) μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (45,2% επί του συνολικού δανειακού τους χαρτοφυλακίου) στα 107,6 δισ. ευρώ από 108,4 δισ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο (Ιούνιος 2016).

Από τα 5 δισ. πλεόνασμα τα 4,5 είναι ληξιπρόθεσμα χρέη του ΔημοσίουΠαρά την αυξημένη ρευστότητα και τα νέα δάνεια των 6,1 δισ., το κράτος μείωσε μόνο κατά ένα δισ. ευρώ τα χρέη του
Το παράδοξο να χρωστά το κράτος 4,5 δισ. ενώ εμφανίζει πρωτογενές πλεόνασμα 5 δισ. ευρω (!) αποκαλύπτουν τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Άρθρο- κόλαφος στο Bloomberg: Το ΔΝΤ να διαγράψει το ελληνικό χρέος και να αποχωρήσειΗ εμπλοκή του ΔΝΤ στην Ελλάδα είναι μια ολοκληρωτική καταστροφή: Ξανά και ξανά, η αποτυχία του να διαχειριστεί κρίσιμα ζητήματα έχει «φορτώσει» με πόνο τους Έλληνες πολίτες. Όταν οι διευθυντές του Ταμείου συναντηθούν τη Δευτέρα, θα πρέπει να συμφωνήσουν να διαγράψουν το χρέος της Ελλάδας και να αποχωρήσει.

Ο καρκίνος μπορεί να προληφθείΟ καρκίνος μπορεί να προληφθεί με σωστή διατροφή, σωματική άσκηση, αποφυγή τοξικών ουσιών και κυρίως διακοπή του καπνίσματος. Αυτό τόνισαν σήμερα κορυφαίοι Έλληνες επιστήμονες από το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία. Υπολογίζεται πως 3,7 εκατ. άνθρωποι διεθνώς, θα μπορούσαν να σωθούν κάθε χρόνο, αν εφαρμόζονταν οι σωστές στρατηγικές πρόληψης.

Γενική Συνέλευση και βασιλόπιτα από την Ραδιολέσχη ΈδεσσαςΣας  προσκαλούμε  το  Σάββατο 11-2-2017 στις  18:00   στην ετήσια συνάντηση για την γενική συνέλευση και  την κοπή της βασιλόπιτας που θα πραγματοποιηθεί στην Έδεσσα  στο  ξενοδοχείο << ALFA >> για να πούμε από  κοντά και να σας ενημερώσουμε για τη χρονιά που μας πέρασε.
Η παρουσία σας αποτελεί στήριγμα αλλά και επιβεβαίωση ότι ο ραδιοερασιτεχνισμός είναι μια διαρκής  αγάπη και αναπόσπαστο μέρος του κοινωνικού συνόλου που υπηρετεί.

Έρχονται αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση«Μέχρι τα μέσα του έτους θα έχουμε νομοθετήσει οκτώ μεγάλες παρεμβάσεις για την τοπική αυτοδιοίκηση» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης κατά τη διάρκεια δηλώσεων που έκανε στο Αγρίνιο, μετά τη σύσκεψη με δημάρχους της Αιτωλοακαρνανίας, τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και εκπροσώπους φορέων.
Όπως είπε ο Πάνος Σκουρλέτης «μέσα στο Φεβρουάριο η επιτροπή που έχει συσταθεί για

Στη βουλή η επιστολή των κτηνοτρόφων ορεινών και μειονεκτικών περιοχών της Πέλλας για μη καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης γάλακτοςΟ Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε αναφορά στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την επιστολή των ορεινών αιγοπροβατοτρόφων Πέλλας σχετικά με την μη καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης γάλακτος από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε εκατοντάδες κτηνοτρόφους ορεινών και μειονεκτικών περιοχών της Πέλλας, επειδή το μικροβιακό φορτίο γάλακτος που παρήγαγαν έπρεπε να είναι χαμηλότερο τους ενός εκατομμυρίου, όπως προβλέπει η Υπουργική Απόφαση.

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες - Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοίΑκάθεκτοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες σε όλη τη χώρα, με αποκλεισμούς δρόμων και διαμαρτυρίες.Από την Κεντρική Μακεδονία μέχρι την Κρήτη, σε όλη την Ελλάδα, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις για τα αιτήματά τους.Σε αιφνιδιαστικό αποκλεισμό του οδικού κόμβου, στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, προχώρησαν χθες από τις 18.00 αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού

Η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών για τις αγροτικές κινητοποιήσειςΗ Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών, που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, βγαίνουν ξανά στους δρόμους, στήνοντας μπλόκα σε όλη τη χώρα, για να αντιπαλέψουν τις πολιτικές που τους ξεκληρίζουν.

Σταδιακή απελευθέρωση των Capital ControlsΜια πολύ καλή είδηση έρχεται να «ταράξει τα νερά» καθώς αναμένονται πολύ σημαντικές αλλαγές στα Capital Controls που θα δώσουν «ανάσες» στην ελληνική οικονομία.
Οκτώ προτάσεις για την περαιτέρω σταδιακή άρση των κεφαλαιακών περιορισμών, έχουν υποβάλει οι τράπεζες, όπως καταγράφεται στα Στοιχεία Τεκμηρίωσης σχετικά με τη Λειτουργία του Τραπεζικού Συστήματος που δημοσίευσε σήμερα η Ελληνική Ένωση

Tι λένε τ'άστρα για σήμερα Σάββατο 4/2


 


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 4 Φεβρουαρίου


 

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

Μα ποιος είναι ο μπάρμπας; Μυστήριο με ίδιο κάδρο σε πολλές παλιές ελληνικές ταινίες !!!Οι φανατικοί των ασπρόμαυρων ελληνικών ταινιών ίσως το έχουν ήδη παρατηρήσει.

Απολαμβάνοντας τις πρώτες σκηνές της γνωστής ταινίας του 1965 «Υπάρχει και φιλότιμο» ο Μαυρογιαλούρος ψάχνοντας την ομιλία για την Πλατανιά έχει ακριβώς από πάνω του το κάδρο ενός βλοσυρού μουστακαλή που όπως λέει ο Κωνσταντάρας είναι ο αείμνηστος πατέρας του.

Ματαίωση αναμέτρησης του Αλμωπού Αριδαία με την Α.Ε. ΠοντίωνΟ Αλμωπός Αριδαίας ανακοινώνει ότι ο προγραμματισμένος αγώνας της Κυριακής 05/02/2017 με αντίπαλο την Α.Ε. Ποντίων ματαιώνεται, λόγω αποχώρησης των φιλοξενούμενων από το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής Κατηγορίας.

Η δικιά μας Μελίνα στον Βοτανικό Plus


Από το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου και για 6 Σάββατα !!!
Συμμετέχουν οι Koza Mostra και ο Μιχάλης Μαρίνος.
                                                                            
Συνέντευξη τύπου δόθηκε την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στο ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ plus
με αφορμή τις εμφανίσεις της Μελίνας Ασλανίδου από το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου.      
Στην παρέα της είναι οι εκρηκτικοί koza mostra και o ταλαντούχος Μιχάλης Μαρίνος .

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας Τελωνείου ΣκύδραςΞεκίνημα του νέου χρόνου με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας  έκανε  το  Τελωνείου Σκύδρας την Παρασκευή  27 Ιανουαρίου  2017,  σε κεντρικό κατάστημα της πόλης.
Σε εξαιρετικό κλίμα και με τις ευχές όλων για μια δημιουργική νέα χρονιά, η οποία θα είναι γεμάτη προκλήσεις,  αφού από την 1η Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η μετάβαση  της Φορολογικής και Τελωνειακής  Διοίκησης  σε   Ανεξάρτητη  Αρχή Δημοσίων    Εσόδων.

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Χειροτονία στα ΓιαννιτσάΤην Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. ΙΩΗΛ θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών, όπου κατά την Θεία Λειτουργία θα τελέσει την εις πρεσβύτερον χειροτονία του Ιερολογιωτάτου Διακόνου Κοσμά Γρηγοριάδη.

Εσπερινά Κηρύγματα την Κυριακή 5/2 σε Έδεσσα και ΓιαννιτσάΤην Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, στις 18.00, θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο Εσπερινό Κήρυγμα:

Κοπή βασιλόπιτας από τον Σύλλογο Τριτέκνων ΓιαννιτσώνΘέλω να ευχαριστήσω όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους εδώ σήμερα και να ευχηθώ σε όλους καλή χρονιά. Επίσης να φωνάξω για μια ακόμη φορά τους λόγους για τους οποίους αγωνιζόμαστε.
   Ζητούμε από την πολιτεία να δημιουργήσει μια σοβαρή δημογραφική πολιτική, ένα ισχυρό πλέγμα προστασίας της οικογένειας με σοβαρά κίνητρα προς τους νέους για να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά.

Χατζηνικολάου και Σρόιτερ σε σύγκρουση για την πρωτιάΣε σφοδρή μάχη ανάμεσα στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Αντώνη Σρόιτερ εξελίσσεται η τηλεθέαση για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.
Αναμφισβήτητα η παρουσία του Νίκου Χατζηνικολάου στον ΑΝΤ1 δυσκόλεψε την κατάσταση για τον Alpha, όμως ο Αντώνης Σρόιτερ φαίνεται ότι διαθέτει πολλά «όπλα» ακόμη. Άλλωστε η μάχη κρατάει μόλις τρεις μέρες και δεν μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα πριν περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Γιάννης Σηφάκης: Υπεγράφη από τον Υφυπουργό Αθλητισμού η χρηματοδότηση 5 αθλητικών έργων – στην ΑλμωπίαΤην Πέμπτη 02 /02/ 2017 υπεγράφησαν στο Υπουργείο από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και τον Δήμαρχο Αλμωπίας Δημήτρη Μπίνο οι προγραμματικές συμβάσεις για 5 αθλητικά έργα στην Αλμωπίας συνολικού προϋπολογισμού 101.088 €.
Παρόντες στην υπογραφή ήταν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας Γιάννης Σηφάκης και ο αντιδήμαρχος Αλμωπίας υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού Γιώργος Χατζηγιαννίδης.
Τα χρηματοδοτούμενα έργα, που θα δημοπρατηθούν αμέσως, είναι:

Τραγική κατάληξη για ζεύγος 79χρονωνΝεκρό βρέθηκε το μεσημέρι ζευγάρι ηλικιωμένων, στη διώροφη οικία του, στην οδό 25ης Μαρτίου, στην Αργυρούπολη. Το ζευγάρι, των 79χρονων βρήκε ο γιος του που ανησύχησε, επειδή δεν είχε δώσει σημεία ζωής εδώ και ημέρες.Ο 51χρονος γιος μόλις μπήκε στο σπίτι βρήκε τον πατέρα του στο ισόγειο και τη μητέρα του στο υπόγειο, να είναι νεκροί. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η πρώτη εκτίμηση

Ηχηρό χαστούκι Τραμπ σε ΕρντογάνΤη σταδιακή απομόνωση της Τουρκίας από πολιτικό κυρίαρχο της περιοχής και την χάραξη πολιτικής υπέρ των Κούρδων δείχνει να σχεδιάζει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, όπως ήδη έχει αρχίσει να διαφαίνεται από τις την πολιτική που ακολουθεί στο Συριακό, αποφεύγοντας παράλληλα τις «ηχηρές» δηλώσεις.
Στο προαναφερθέν σενάριο συνηγορεί η πρόσφατη ανακοίνωση της αραβοκουρδικής

Συνάντηση Πολυτέκνων με την Αν. Υπουργό Εργασίας κα ΦωτίουΣυνάντηση με την Αν. Υπουργό Εργασίας κα Φωτίου Θεανώ είχαν, στα πλαίσια της διήμερης επίσκεψης της στις 28-1-2017, στο νομό Πέλλας, ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ντιούδης Αντώνιος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Έδεσσας Πουρτουλίδης Σταύρος.
Θέματα τα οποία τέθηκαν στην κα Φωτίου και συζητήθηκαν ήταν:

΄΄ Κοπή Βασιλόπιτας ΄΄ από την ΟΜΓΤην Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 σε αίθουσα εκδηλώσεων στο Ναυταθλητικό Κέντρο του Λουδία πραγματοποιήθηκε χοροεσπερίδα και η κοπή Βασιλόπιτας για τη νέα χρονιά της Ομάδας Μαραθωνίου Γιαννιτσών. Στην κατάμεστη αίθουσα βρέθηκαν τα περισσότερα μέλη και φίλοι της Ο.Μ.Γ. Την εκδήλωση ευλόγησε ο υπερμαραθωνδρόμος της ομάδας, πάτερ Θεόδωρος Περπερίδης. 

Σαρώνει η γρίπη Δέκα νεκροί την τελευταία εβδομάδαΣε έξαρση βρίσκονται τα συμπτώματα της γρίπης στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, με τους νεκρούς και τους νοσηλευόμενους σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) να αυξάνονται με δραματικούς ρυθμούς.Μόνο την τελευταία εβδομάδα έχασαν τη ζωή τους δέκα άτομα από επιπλοκές της γρίπης, με αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών να ανέβει στους 36. Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων

Κοπή πίτας συλλόγου φίλων νοσοκομείου Γιαννιτσών


Η Τουρκία προκαλεί ξανά: «Υπάρχουν 130 αμφισβητήσιμες βραχονησίδες στο Αιγαίο»Ο κ. Γιλντιρίμ πήρε τη σκυτάλη από τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου για το Αιγαίο είπε ότι «δεν έχουν κανένα νόημα για εμάς», ενώ όπως μεταδίδει η Χουριέτ, πρόσθεσε ότι υπάρχουν 130 βραχονησίδες το καθεστώς κυριότητας των οποίων δεν είναι βέβαιο. «Εμείς απαντούμε στις προκλητικές κινήσεις που έρχονται από την άλλη πλευρά με χαμόγελο. Δεν θα πρέπει να το ερμηνεύουν

Σπίρτζης: Ετοιμος μέχρι τα τέλη Μαρτίου ο αυτοκινητόδρομος Αθήνας – ΘεσσαλονίκηςΤην ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Αθήνας – Θεσσαλονίκης, ενός έργου που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ΄70 και παρέμεινε ανολοκλήρωτο επί δεκαετίες, σηματοδοτεί η κατασκευή του τμήματος Μαλιακός – Κλειδί μέχρι το τέλος Μαρτίου, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης.
Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 1,3 δισ. ευρώ, το οποίο ανατέθηκε το 2007 και αναμενόταν να παραδοθεί το 2011, με βάση τις αρχικές συμβατικές προθεσμίες.

Γ.Καρασμάνης: Πρωτοφανής εμπαιγμός για τους ανασφάλιστους το «μισό ευρώ» της κυβέρνησης για την υγεία τουςΟ Γιώργος Καρασμάνης συνυπέγραψε Ερώτηση με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Επικρατείας Βασίλη Οικονόμου που κατατέθηκε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών, σχετικά με το εξευτελιστικό ποσό που προβλέπεται στον Προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2017 να δοθεί στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας μας για τις δαπάνες νοσοκομειακής περίθαλψης των οικονομικά αδυνάτων ( δηλαδή των ανασφάλιστων ).

Συνάντηση με την κυβέρνηση ζητούν οι αγρότες στους ΕυζώνουςΑίτημα να πραγματοποιηθεί πενταμερής συνάντηση στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος τα ζητήματα που απασχολούν τους αγροτοκτηνοτρόφους, κατέθεσε και επίσημα σήμερα, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με την κυβέρνηση, η συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας για να λάβει την απάντηση «μέχρι το Σάββατο 4/2 τα πράγματα είναι πιεσμένα, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας την επόμενη εβδομάδα».

Συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΗΚΕΠΑ. Δείτε τα θέματαΤην Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου και ώρα 17:00, στα γραφεία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πέλλας (Πνευματικό Κέντρο -Βόρεια πτέρυγα), θα συνέλθει το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., με τα παρακάτω θέματα της Ημερησίας Διάταξης:
ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Απόφαση πρόσληψης Κοινωνικού-ης Φροντιστή-τριας με σύμβαση εργασίας  ΙΔΟΧ σύμφωνα με την ΣΟΧ 1/2016 & αριθ. πρωτ. 1571/2016 προκήρυξη.

Ανοίγουν καφέ, μπαρ και σουβλατζίδικα ενώ κλείνουν εργοστάσιαΣε αναζήτηση παραγωγικού μοντέλου που θα δημιουργεί προστιθέμενη αξία, μακροχρόνια και πλήρη απασχόληση και δεν θα στηρίζεται αποκλειστικά στην εγχώρια κατανάλωση εξακολουθεί να βρίσκεται η ελληνική οικονομία. Οι νέες επιχειρήσεις που ανοίγουν, κατά 50% λιγότερες σε σχέση με το 2008, εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται στην πλειονότητά τους στη μαζική εστίαση και διασκέδαση, και όχι σε κλάδους όπως είναι η μεταποίηση ή η τεχνολογία. Εξαίρεση, υπό την έννοια ότι έχει και εξαγωγικό προσανατολισμό, αποτελεί ο τουριστικός κλάδος.

Economist: Αυτοί είναι οι 3 λόγοι που η Ελλάδα θα οδηγηθεί στις κάλπεςΗ Ελλάδα βρίσκεται προ των πυλών μιας νέας εκλογικής διαδικασίας; Σύμφωνα με άρθρο του Economist, ναι, μία απάντηση που προκύπτει βάσει τριών πολύ συγκεκριμένων λόγων, οι οποίοι αποτελούν «δείκτη» πολιτικής αναταραχής σε κάθε περίπτωση.
 Όπως αναφέρεται σχετικά στο άρθρο, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα, με την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης και των νέων απαιτήσεων

Tι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 3/2


 


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σκύδρας προτείνει για το Φεβρουάριο 2017Οι βιβλιοπροτάσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σκύδρας για το μήνα Φεβρουάριο είναι οι παρακάτω:    

«Μουσικό Απογευματινό» από την Δημοτική Χορωδία ΓιαννιτσώνΤα μέλη της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ σας  προσκαλούν την ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017  και ώρα 18.00’  στο ξενοδοχείο «ΠΕΛΛΑ» στα Γιαννιτσά, να απολαύσετε μαζί  μας ένα ‘Μουσικό Απογευματινό’ με εκλεκτούς μεζέδες και ποτά, αλλά και ζωντανή μουσική.
  Είμαστε μια ευχάριστη παρέα κάθε ηλικίας, που μας συνδέει ειλικρινής φιλία και μας αρέσει το καλό ποιοτικό τραγούδι.

Ξεκινάει η κατάθεση αιτήσεων για το πρόγραμμα "Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης" Ο δήμος Πέλλας σας ενημερώνει ότι από σήμερα 1/2/2017 ξεκινάει  η κατάθεση αιτήσεων για το Πρόγραμμα «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ).
Ωφελούμενοι στο πρόγραμμα είναι:
1) Μονοπρόσωπα νοικοκυριά (ενήλικο άτομο που διαμένει μόνο του σε κατοικία- όχι φοιτητές ή σπουδαστές έως 25 ετών).
2) Πολυπρόσωπο νοικοκυριό (μέλη οικογένειας που διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη- και οι φιλοξενούμενοι βάσει Ε1 και φοιτητές-σπουδαστές έως 25 ετών ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής τους).
3) Άστεγοι με την προϋπόθεση καταγραφής τους στις κοινωνικές υπηρεσίες-δομές των δήμων.

Ξεπέρασαν τις 23.600 οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα ΑλληλεγγύηςΗ λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποδοχής των αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) ξεκίνησε την Τετάρτη και μέχρι το απόγευμα οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 23.689.Σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας αναφέρει πως από τα μεσάνυχτα έως και τις 4.30 μ.μ., επισκέφθηκαν την ιστοσελίδα 265.000 πολίτες, εκ των οποίων 23.689 συμπλήρωσαν τα στοιχεία τους και υπέβαλαν αιτήσεις. Στη συντριπτική τους

Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών «Δήμος Ξανά στην Κρύα Βρύση»Στα πλαίσια ενημέρωσης των πολιτών της Δημοτική Ενότητας Κρύας Βρύσης και της ευρύτερης περιοχής,  θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις κινήσεις που πραγματοποιήθηκαν από την Ομάδα Πρωτοβουλίας την οποία δημιουργήσαμε την Άνοιξη του 2016 με ένα και μόνο σκοπό                                                                                                    
 ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ

Τα POS φέρνουν πρόστιμαΈχεις POS; Απόδειξη! Σε αντίθετη περίπτωση έρχεται τσουχτερό πρόστιμο (1.000 ευρώ). Η κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο ενίσχυσης του πλαστικού χρήματος σε μια απέλπιδα προσπάθεια να περιορίσει τη φοροδιαφυγή, επιβάλλοντας μεταξύ άλλων την ανάρτηση ειδικών πινακίδων, σε εμφανές σημείο στις βιτρίνες και κοντά στο ταμείο των επιχειρήσεων, οι οποίες ενημερώνουν τους καταναλωτές για την αποδοχή ή μη πληρωμών μέσω POS.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Φεβρυαρίου της ΔΗΚΕΠΑΠΣυσπείρωση αγροτών στα μπλόκα, συλλαλητήρια και συμβολικές δράσεις σε όλη την ΕλλάδαΟλοένα και περισσότερα τρακτέρ μετακινούνται στα μπλόκα σε μία προσπάθεια των αγροτών να συσπειρωθούν.Ταυτόχρονα, οι επικεφαλής των διαδηλωτών σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους με φόντο τα Τέμπη, το σημερινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και το συλλαλητήριο, στις 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.Κάλεσμα συσπείρωσης απηύθυνε στους αγρότες η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων. «Όσο πιο

O Γιάννης Σηφάκης στην Γ. Γ. Υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη για τον « Μέγα Αλέξανδρο» ΈδεσσαςΤην Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη επισκέφτηκε ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης μαζί  με τον δήμαρχο Έδεσσας Τάκη Γιάννου και τον πρόεδρο του συλλόγου «Μέγας Αλέξανδρος» Γιάννη Χατζηπέγιου.
Το θέμα ήταν :
·        η συμβολή του Υπουργείου στην ανάθεση του έργου στην Αρχαιολογική Υπηρεσία Πέλλας και στην αρχαιολόγο κ. Μπετίνα Τσιγαρίδα που προΐσταται της υπηρεσίας,

Κλιμακώνει την ένταση η Άγκυρα, κατηγορεί την ΕλλάδαΝτελίριο προκλητικότητας από την Τουρκία στο Αιγαίο. Μετά το επεισόδιο της περασμένης Κυριακής, όπου ο τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ περιέπλευσε τα Ίμια -και με φόντο την απόφαση για μη έκδοση των οκτώ τούρκων αξιωματικών-, η Άγκυρα εκτοξεύει απειλές και συνεχίζει τις παραβιάσεις.
Κατηγορεί δε την Αθήνα ότι κλιμακώνει την ένταση για λόγους... εσωτερικής κατανάλωσης!

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Πέμπτη 2/2Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας