Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 3/7



Ο Νους είναι ταχύτερος από όλα γιατί τρέχει διαπερνώντας τα πάντα.

Άδεια Ταμεία. Ε, και;



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΟΙ νοσοκομειακοί διαμαρτύρονται για τις…γάζες που τους σώθηκαν. Ωστόσο, κανένας τους δεν μιλάει για σπατάλες και προμήθειες του παρελθόντος που δημιούργησαν τα προβλήματα του παρόντος. Σαν να δούλευαν όλα ρολόι και ξαφνικά πέσαμε στα βράχια.
ΤΟ ΙΚΑ το κατάκλεψαν αετονύχηδες, άδειασαν ταμεία που ποτέ δεν γέμισαν με εισφορές εργαζομένων. Γιατί; Γιατί ζούμε στην Ελλάδα και η τελευταία έγνοια μας είναι το Ταμείο. Λες κι είναι ξένο κι άσχετο για τη ζωή και το μέλλον, για την περίθαλψη και τη σύνταξη των γηρατειών μας.

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 3 Αυγούστου



Γεγονότα
1582: Οι Μανιάτες ζητούν τη βοήθεια του Πάπα της Ρώμης για να διώξουν τους Τούρκους.

1824: Ο Ομέρ Πασάς της Καρύστου πολιορκεί εκ νέου την Αθήνα. Διεξάγεται μάχη στους στήλους του Ολυμπίου Διός. Οι Οθωμανοί ηττώνται και αποσύρονται στο Καπανδρίτι.
1844: Διεξάγονται οι πρώτες εκλογές στην Ελλάδα επί Όθωνα.

1861: Ο Κάρολος Ντίκενς δημοσιεύει το τελευταίο μέρος του μυθιστορήματός του Μεγάλες Προσδοκίες στη λογοτεχνική εφημερίδα που ο ίδιος επιμελείται...

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Μεσημέρι Πέλλας: Τους έπιασαν με τα παπούτσια στο χέρι



Συνελήφθησαν χθες (01.08.2013) το απόγευμα στο Μεσημέρι Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, δύο ημεδαποί 22 και 23 ετών (γυναίκα και άνδρας) αντίστοιχα για κλοπή.
Ειδικότερα, στο Μεσημέρι Πέλλας, οι προαναφερόμενοι αφαίρεσαν από περιφραγμένη αυλή μίας 50χρονης ημεδαπής, ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια αξίας (100) Ευρώ, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από την 50χρονη η οποία τους ακινητοποίησε και συνελήφθησαν από προστρέξαντες αστυνομικούς...

Για να γλυτώσουν το τομάρι τους…



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΜΕ το δίκαιο, στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, συντελείται μια αδικία και εξηγούμεθα.
ΕΙΧΕ τους φίλους του ο κ. Τσοχατζόπουλος. Φίλοι στην παντοδυναμία του στις μαλακές πολυθρόνες, εχθροί του στο σκληρό του(ς) εδώλιο. Έσπασε ο διάολος το ποδάρι του και βρέθηκε απέναντι στους συνεργάτες του. Καθένας το τομάρι του και η «φιλία» πάει περίπατο. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω κι όποιον πάρει ο…χάρος.
ΟΙ συνεργάτες και «εν αμαρτίαις» τσιράκια του έπιναν νερό στο όνομά του. Ορκίζονταν για την εντιμότητα και τινάζονταν για στάση προσοχής στο τηλεφώνημά του...

Οριστικά στην ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας για δύο (2) χρόνια



Οριστικοποιήθηκε και τυπικά, με την αποστολή του υπογεγραμμένου
πρωτοκόλλου παράδοσης – παραλαβής, από όλα τα μέλη της Επιτροπής Παραλαβής και των δύο φορέων, ΕΤΑΔ & ΠΚΜ - ΠΕ Πέλλας, η παραχώρηση χρήσης στην ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. για δύο (2) χρόνια της λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας.

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 2 Αυγούστου



Γεγονότα

338 π.Χ: Η Μάχη της Χαιρώνειας: Ο Φίλιππος Β' ο Μακεδών νικά τις ενωμένες δυνάμεις Αθηναίων και Θηβαίων και καθίσταται κυρίαρχος του τότε ελληνικού χώρου.

216 π.Χ: Η μάχη των Καννών: Ο στρατηγός των Καρχηδονίων, Αννίβας, συντρίβει τις ρωμαϊκές λεγεώνες. 50.000 Ρωμαίοι πέφτουν στο πεδίο της μάχης. «Hannibal ante portas» αναφωνούν οι Ρωμαίοι.

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Έδεσσα: Εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη (και την απουσία) του ιδιοκτήτη και του άρπαξε 300 ευρώ

Συνελήφθη χθες (31.07.2013) το μεσημέρι, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας, μία ημεδαπή 36 ετών, για κλοπή.
Ειδικότερα, στην Έδεσσα, η 36χρονη ευρισκόμενη στην οικία 65χρονου και εκμεταλλευόμενη την ολιγόλεπτη απουσία του από χώρο σαλονιού, αφαίρεσε από πουκάμισό του το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ.

Εξιχνιάστηκε περίπτωση πλαστογραφίας στα Γιαννιτσά



Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Γιαννιτσών μία περίπτωση πλαστογραφίας πιστοποιητικών.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών 28 και 30 ετών, γυναίκα και άνδρας αντίστοιχα, για πλαστογραφία πιστοποιητικών και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ειδικότερα, την 30.07.2013 στα Γιαννιτσά, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι προαναφερόμενοι με σκοπό να το ελέγξουν.

Άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της υπερτασικής κρίσης και της αρτηριακής υπέρτασης



Του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.

Η μακροχρόνια αυξημένη αρτηριακή πίεση, προκαλεί αρτηριοσκλήρυνση με αποτέλεσμα την στένωση ή απόφραξη των αρτηριών και μειωμένη αιμάτωση σημαντικών οργάνων που μπορεί να οδηγήσει σε ισχαιμία της καρδιάς (στεφανιαία νόσος, στηθάγχη ή έμφραγμα) ή του εγκεφάλου (εγκεφαλικό επεισόδιο) ή σε νεφρική βλάβη.

Η αυξημένη πίεση αναγκάζει την καρδιά να δουλεύει πιο σκληρά για να προωθηθεί το αίμα σε όλα τα όργανα του σώματος.

Συναυλία στον πεζόδρομο με το Μουσικό Σχολείο



Με την συμμετοχή μαθητών του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών, εκπαιδευτικοί και γονείς, εργαζόμενοι από κάθε χώρο και απολυμένοι των νέων προεδρικών διαταγμάτων, διαδηλώνουν και καταγγέλλουν, την διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης λέγοντας όχι στις απολύσεις εκπαιδευτικών. Η Β’ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ εδώ και λίγες ημέρες έχει δημιουργήσει έναν συγκεκριμένο χώρο συγκέντρωσης στο κέντρο της πόλης των Γιαννιτσών, στην πλατεία ΕΠΟΝ στον πεζόδρομο, μοιράζοντας φυλλάδια και ενημερώνοντας τους κατοίκους για την το έγκλημα που διαπράττει η κυβέρνηση σε βάρος της παιδείας και του δημόσιου σχολείου.

Ευχαριστήριο, ή αλλιώς… "Ο δικός μας Τσεπέρκας"



Πριν από αρκετές βδομάδες δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα  protagon.gr ένα άρθρο της Ρέας Βιτάλη. Μέσα απ’ αυτό  αναδείχθηκε μία είδηση ελπίδας:
«Δυο μέρες, 30 εργαζόμενοι, ένας επιχειρηματίας. Αυτό που δεν μπόρεσε να λύσει το ελληνικό Δημόσιο για έναν ολόκληρο χρόνο, το έλυσε ένας ιδιώτης. Μέσα σε 2 μέρες το βανδαλισμένο από συνθήματα Κτίριο Αβέρωφ, το λαμπρό κτίριο του συγκροτήματος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, καθαρίστηκε υποδειγματικά και είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους υψηλούς καλεσμένους των βραβείων Europa Nostra την Παρασκευή 14 Ιουνίου...

Και πανούργος και δόλιος!



Του Θανάση Νικολαΐδη
Η φυλακή (φυλάκιση) συμμορφώνει. Η προοπτική της προλαμβάνει. Και δεν μιλάμε για γεννημένο εγκληματία, αδιόρθωτο και...ανεπίδεκτο. Οι άλλοι, οι συνήθεις που «αμάρτησαν για τα παιδιά τους", είτε οι πολιτικοί για τη μίζα τους, στο κελί «συνέρχονται» και ωριμάζουν για ομολογία. Και για κάρφωμα συνενόχων.
ΔΕΝ μπορούσες να «αγγίξεις» πολιτικό κι ήταν…ανίερο ακόμα και να το σκεφθείς. Με χειροπέδες μεγαλόσχημοι της πολιτικής; Ανήκουστο.

Η θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Πέλλας για το πολυνομοσχέδιο & τις απολύσεις στο Δημόσιο



   
   «Σίγουρα δεν είναι καιρός για να βλογάμε τα γένια μας. Θα πρέπει όμως οι εργαζόμενοι  να βγάλουν τα συμπεράσματα τους, για τον ποιον  πρέπει να εμπιστεύονται, ποιος τους έλεγε την αλήθεια και ποιος ψέματα για τον πόλεμο, που έχει ξεσπάσει εναντία στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα.
       Πριν από 2,5 περίπου χρόνια σαν “Λαϊκή Συσπείρωση” είχαμε καταγγείλαμε την τότε κυβέρνηση για τα σχέδια της και τις δεσμεύσεις της απέναντι στην Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. για 150.000 απολύσεις στον δημόσιο τομέα.

H Θοδώρα άρχισε.... να δαγκώνει!!! Τα έχωσε χοντρά στον Σαμαρά.



«Πονοκέφαλο» στο ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η διαφοροποίηση της Θεοδώρας Τζάκρη κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας της τροπολογίας για την ΕΥΔΑΠ. Η βουλευτής δεν ψήφισε «υπέρ» όπως οι συνάδελφοί της, αλλά «παρούσα».
Η κυρία Τζάκρη, μάλιστα, στη συνέχεια, έριξε περισσότερο λάδι στη φωτιά, όταν κατά τη διάρκεια δήλωσής της με αφορμή τη διαφοροποίησή της «στόλισε» τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι ξεπουλά τη χώρα.
«Η σημερινή μου στάση, είναι η αυτονόητη απάντηση των προοδευτικών δυνάμεων που έχουν υποχρέωση να αποτρέψουν το ξεπούλημα της χώρας στο οποίο έχει επιδοθεί ο κ.

Οι 2.122 καθηγητές που τίθενται σε διαθεσιμότητα, και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ



Οι λίστες με τα ονόματα των 2.122 καθηγητών των τεχνικών Λυκείων που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας από 22 Ιουλίου αναρτήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στη Διαύγεια.Παράλληλα, αναρτήθηκαν οι λίστες με τους 302 καθηγητές της τεχνικής εκπαίδευσης και των 25 που εργάζονται στη Σιβιτανίδειο Σχολή οι οποίοι εξαιρέθηκαν από το καθεστώς διαθεσιμότητας, σύμφωνα με τα κριτήρια που έθεσε το υπουργείο Παιδείας.Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έχει δώσει ο υπουργός Παιδείας

Πως θα προσληφθούν στους δήμους 50.000 άνεργοι



Εργασία μέχρι και 7 μήνες για 50.000 ανέργους προβλέπει το σχέδιο της κοινής υπουργικής απόφασης για το πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει εντός του φθινοπώρου.
Το νέο στοιχείο που υπάρχει στο σχέδιο της υπουργικής απόφασης είναι ότι οι άνεργοι θα μπορούν να απασχοληθούν όχι μόνο σε πεντάμηνη σύμβαση σε θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε δήμους, περιφέρειες ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και με συμβάσεις διάρκειας 7 μηνών, όταν υπάρχουν «ειδικά αιτιολογημένες περιπτώσεις», όπως για

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Πέμπτη 1/8



Ο κάθε άνθρωπος εύκολα μπορεί να βλάψει αλλά το καλό σε έναν άλλον δεν μπορεί να το κάνει.
Καλό Μήνα!

Σαν Σήμερα, Πέμτπη 1 Αυγούστου



Γιορτάζουν:

Γεγονότα
527: Ο Ιουστινιανός Α’ στέφεται αυτοκράτορας του Βυζαντίου.
1291: Σχηματίζεται η Ελβετική Συνομοσπονδία. (εθνική εορτή)

1492: Οι Εβραίοι εκδιώκονται από την Ισπανία, με διάταγμα των βασιλέων Φερδινάνδου και Ισαβέλλας.

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Κόπωση, πονοκέφαλος, ξηροστομία, ζάλη μπορεί να οφείλονται στην αφυδάτωση. Διάγνωση και τρόποι αντιμετώπισης



Του Αλέξανδρου Γιατζίδης, M.D.

Το σώμα χάνει καθημερινά υγρά, όχι μόνο με τη διούρηση, αλλά με τον ιδρώτα, την ομιλία, ακόμη και με την αναπνοή. Την ίδια στιγμή, με τα υγρά αποβάλλονται και μικρές ποσότητες συστατικών, κυρίως αλάτων και βιταμινών, τα οποία είναι απαραίτητα να βρίσκονται πάντα και μάλιστα σε σωστό ισοζύγιο στον οργανισμό.
Όταν το σώμα χάνει υπερβολικές ποσότητες υγρών και παρασύρει και τα απαραίτητα συστατικά, τα κύτταρά μένουν χωρίς τροφή και νερό. Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας ονομάζεται αφυδάτωση και μπορεί να γίνει επικίνδυνη.

Εισαγόμενος…ανθελληνισμός (τελευταίο)


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΕ, λοιπόν, η Ελλάδα, σιωπηλά και ειρηνικά. Δεν ακούστηκε χτύπος στην πόρτα για να γραδάρουμε την φιλοπατρία των Πρωθυπουργών μας, ούτε φάνηκαν στρατεύματα στα σύνορά μας, για να τους καταγράψουμε ως νέους…Κουίσλινγκ, να τους αποκαλέσουμε, με την ίδια ευκολία, «Κυβερνήσεις Τσολάκογλου». Όλα έγινα με το μαλακό και μοιράστηκαν άτοκα δάνεια στους…παρελκόμενους των ελληνοποντίων.
ΝΩΡΙΤΕΡΑ, κανένας μας δεν νοιάστηκε για την εγκυρότητα των «χαρτιών» τους και η πλαστογραφία πήγε σύννεφο. Για να πέσουν σύννεφο και οι ψήφοι.

Βέλγιο: 14χρόνη γέννησε το παιδί του 17χρόνου αδερφού της!



Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση μιας 14χρόνης, η οποία εισήχθη σε μαιευτική κλινική στο Βέλγιο λίγο πριν φέρει στον κόσμο το παιδί του ίδιου της του αδερφού.

Όταν οι γιατροί είδαν την έφηβη κάλεσαν τις αστυνομικές αρχές και διαπιστώθηκε ότι η μικρή είχε πέσει θύμα βιασμού από τον 17χρόνο αδερφό της.

Ο νεαρός κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου από την εισαγγελία της Ντυνάν, ενώ έχει ανατεθεί σε κοινότητα ανηλίκων...

Με 28 ομάδες η Football League



Αίτημα των συλλόγων ήταν να αναπληρώσουν το κενό των ομάδων που δεν δήλωσαν συμμετοχή και αποφάσισαν να αγωνιστούν στη Football League 2, όπως η ΑΕΚ κι η ΑΕΛ.
Επιπροσθέτως, η Κέρκυρα συγχωνεύτηκε με την Κασσιώπη με συνέπεια να ανοίγει ακόμα μία θέση, ενώ όπως έγινε γνωστό, ο Πανσερραϊκός επίσης δεν θα δηλώσει συμμετοχή και κατά συνέπεια θα προβιβαστούν από τη χαμηλότερη κατηγορία ακόμη 4 ομάδες.

Ερώτηση για την «περίεργη» απόφαση κατάργησης των πτήσεων Αθήνας – Θεσσαλονίκης από την Ολυμπιακή



Η απόφαση της Ολυμπιακής Αεροπορίας για κατάργηση από τα μέσα Οκτωβρίου όλων των πτήσεων Αθηνών – Θεσσαλονίκης, αποτελούν το αντικείμενο Ερώτησης στη Βουλή του Γιώργου Καρασμάνη, την οποία προσυπογράφουν 11 ακόμη βορειοελλαδίτες Βουλευτές.
          Παρατίθεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

«Στις βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος»




Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας σε συνεργασία με την Future Library Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρία  και τη  στήριξη  του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» που ήταν ο αποκλειστικός  δωρητής, διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά  καλοκαιρινές εκδηλώσεις για παιδιά.

Τα παιδιά  είχαν  την δυνατότητα βάζοντας τα χρώματα στην ζωή μας μέσα από τα βιβλία, τις ιστορίες, τη γνώση και την τέχνη,  να παίξουν, να παρακολουθήσουν θεατρικές και εικαστικές δραστηριότητες, να πειραματιστούν και  να μοιραστούν μοναδικά ταξίδια στην πόλη και τον κόσμο.

Ελεγχοι σε 106 περιοχές για «μαύρη εργασία»



Μπαράζ στοχευμένων ελέγχων σε 106 νησιά και ηπειρωτικές περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση ξεκινούν από αύριο 1η Αυγούστου το υπουργείο Εργασίας και η Οικονομική Αστυνομία, με σκοπό να χτυπήσουν τη «μαύρη εργασία» που καλπάζει με αμείωτη ένταση.
Ενισχυμένα μεικτά κλιμάκια του ΣΕΠΕ, της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ (ΕΥΠΕΑ) και της Οικονομικής Αστυνομίας με 563 «ράμπο» θα σαρώσουν το δίμηνο Αυγούστου ? Σεπτεμβρίου όλη την Ελλάδα. Κατά προτεραιότητα θα ελεγχθούν 106 τουριστικές περιοχές από τη Μακεδονία και τη Θράκη έως την Κρήτη.

Λισαβώνα: Εκρυψαν 811 κιλά κοκαΐνης σε μπανάνες!



Μία εβδομάδα μετά από μια παρόμοια ανακάλυψη των ελληνικών αρχών, η αστυνομία της Λισαβώνας στην Πορτογαλία κατάσχεσε στο λιμάνι της πόλης 811 κιλά κοκαΐνης που ήταν κρυμμένα μέσα σε κιβώτια με μπανάνες.

Το φορτίο προέρχονταν από τη Λατινική Αμερική, ενώ πέντε πρόσωπα συνελήφθησαν στο πλαίσιο επιχείρησης της πορτογαλικής αστυνομίας.

Παράλληλα κατασχέθηκαν δύο οχήματα «ειδικά διαμορφωμένα για τη μεταφορά των ναρκωτικών», επεσήμανε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της την Τρίτη.

Ποια είναι τα κριτήρια για τη διαθεσιμότητα



Η υπουργική εγκύκλιος, με βάση την οποία θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 8.290 εργαζόμενοι, βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας .

Προβάδισμα στην αξιολόγηση εξασφαλίζουν οι υπάλληλοι του Δημοσίου που διαθέτουν αυξημένα τυπικά προσόντα.

Η μοριοδότηση του τρόπου πρόσληψης και η ενίσχυση της βαθμολογίας των τυπικών προσόντων (πτυχίων, μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων) έναντι της προϋπηρεσίας αποτελούν τις δύο βασικές καινοτομίες που εισάγει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης στην υπουργική απόφαση για τα κριτήρια με τα οποία θα αξιολογηθεί το προσωπικό.

Σταδιακή απελευθέρωση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας



Σε σταδιακή απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, κατεβάζοντας το όριο της αντικειμενικής αξίας των 200.000 ευρώ κάτω από το οποίο απαγορεύεται σήμερα στις τράπεζες να βγάλουν στο σφυρί τα ακίνητα, ετοιμάζεται να προχωρήσει από την 1η Ιανουαρίου 2014 το υπουργείο Ανάπτυξης.
Σε μια τέτοια περίπτωση, η ομπρέλα προστασίας για τους δανειολήπτες που βρίσκονται σε δυσχερή θέση να αποπληρώσουν τα στεγαστικά τους δάνεια θα καλύπτει μικρότερης αντικειμενικής αξίας ακίνητα, χωρίς ωστόσο ακόμη να έχει αποφασιστεί από ποιο όριο και κάτω.

2ο Δελτίο Γεωργικών προειδοποιήσεων φυτοπροστασίας στην βαμβακοκαλλιέργεια της Π.Ε. Πέλλας




1
Στόχοι
1.1
Το παρόν Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων απευθύνεται στους βαμβακοπαραγωγούς της Π.Ε. Πέλλας, με στόχο την όσο το δυνατό καλύτερη φροντίδα των φυτών στα αρχικά στάδια, για μια επιτυχή συνέχεια.
1.2
Αφορά το στάδιο Ανθοφορίας - Καρποφορίας, στάδιο κατά το οποίο τα  φυτά εξακολουθούν να ανθοφορούν και να δένουν τα καρύδια μέχρι την ολοκλήρωση της βλαστικής ανάπτυξης και καρποφορίας.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Τετάρτη 31/7



Δεν θυμόμαστε ημέρες αλλά στιγμές.

Σαν Σήμερα, Τετάρτη 31 Ιουλίου

Γεγονότα
30 π.Χ: Διεξάγεται η Μάχη της Αλεξάνδρειας, μεταξύ του Οκταβιανού και του Μάρκου Αντωνίου για τον θρόνο της Ρώμης. Ο Μάρκος Αντώνιος, παρά τις αυτομολήσεις από το στρατόπεδό του, επιτυγχάνει πύρρεια νίκη. Ο Οκταβιανός θα επανέλθει δριμύτερος σε λίγες μέρες για την «τελική λύση».
904: Οι Σαρακηνοί καταλαμβάνουν τη Θεσσαλονίκη και προβαίνουν σε σφαγές.

1920: Ο Ίων Δραγούμης δολοφονείται στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Παπαδιαμαντοπούλου στην Αθήνα από άνδρες της προσωπικής φρουράς του Ελευθέριου Βενιζέλου. (Ιουλιανά)

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Έδεσσα: Άρπαξε τσάντα με βία από 26χρονη αλλά συνελήφθ



Συνελήφθη σήμερα (30.07.2013) το πρωί στην Έδεσσα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, ένας ημεδαπός 48 ετών, για ληστεία σε βάρος μίας 26χρονης.
Ειδικότερα, χθες (29.07.2013) το μεσημέρι, ο προαναφερόμενος, αφού προσέγγισε μία 26χρονη στον χώρο εργασίας της, με την χρήση σωματικής βίας την έριξε στο δάπεδο και από μία τσάντα της αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (40) ευρώ σε κέρματα και τράπηκε σε φυγή.

Πώς είναι μια καθημερινή μέρα σε παραλία του Ρίο;



Το Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας είναι γνωστό τοις πάσι για τις παραλίες του, από την σέξι Ipanema και την Copacabana, μέχρι την πιο απομονωμένη και ελαφρώς λιγότερο γνωστή Prainha. Ο επισκέπτης έχει στο νου του απέραντες ακτές πλημμυρισμένες από βαζιλιάνικα καυτά μπικίνι και κορμιά θανατηφόρα να απολαμβάνουν τον καυτό ήλιο. Η μυρωδιά του αντηλιακού σπάει τα ρουθούνια και δροσιστικά κοκτέιλ πάνε κι έρχονται, ενώ μια πετσέτα είναι αρκετή για να απολαύσει κάποιος το μπάνιο του...

Θανατηφόρο τροχαίο στην Επαρχιακή Οδό Γιαννιτσών – Αλεξάνδρειας



Θανατηφόρο  τροχαίο σημειώθηκε χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, στο 11ο χλ Επαρχιακής Οδού Γιαννιτσών – Αλεξάνδρειας, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 49χρονος, ξέφυγε από την...
πορεία του αριστερά και προσέκρουσε σε μεταλλικές μπάρες, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.
Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Γιαννιτσών.

Οδηγίες για τον καύσωνα από την Π.Ε. Πέλλας



Με αφορμή τις υψηλές θερμοκρασίες (καύσωνας) που θα επικρατήσουν σήμερα αλλά, όπως αναμένεται και το επόμενο χρονικό διάστημα η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη εξέδωσε οδηγίες σχετικά με την προστασία από τον καύσωνα που πρόκειται να επικρατήσει. Επισημαίνεται ότι η αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας, στον προαύλιο χώρο του Διοικητηρίου είναι διαθέσιμη να φιλοξενήσει πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη ζέστη.

Σταθερός ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών στο ραντεβού με τις Πανελλήνιες Διακρίσεις και το 2013



Στην όμορφη πόλη της Καστοριάς διεξήχθη στις 20 και 21 Ιουλίου η Β΄ φάση του 79ου Πανελληνίου πρωταθλήματος Κωπηλασίας στις κατηγορίες Παίδων – Κορασίδων και ΑΜΕΑ, με την συμμετοχή περισσοτέρων από 300 αθλητών-τριών από 28 σωματεία όλης της χώρας. 
Ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών συμμετέχει σταθερά τα τελευταία 30 χρόνια σε όλα τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα κατακτώντας κάθε χρόνο πληθώρα διακρίσεων κατάφερε για 2η φορά φέτος να κατακτήσει άλλο ένα Χάλκινο μετάλλιο στο 4Χ Κορασίδων που τον κατέταξε στην 13 τρίτη θέση του πίνακα μεταλλίων ενώ η συνολική εμφάνιση της ομάδας έφερε τον Όμιλο στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας της .

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των πληρωμάτων του Ομίλου:

Τι πρέπει να κάνετε αν κοπείτε;



Επιμέλεια Κική Τσεκούρα

Η σημαντικότερη ασπίδα προστασίας από τα μικρόβια είναι το δέρμα μας. Αποτελεί ένα φραγμό για το εξωτερικό περιβάλλον ενώ συγχρόνως βοηθά στη διατήρηση των συνθηκών στο εσωτερικό του σώματος. Το δέρμα ως εξωτερικό όργανο υπόκειται συχνά σε μηχανικές κακώσεις δηλαδή σπάει η συνέχειά του - και το αποτέλεσμα είναι ένα τραύμα. Αυτές μπορεί να είναι από απλή δερματίτιδα εξ επαφής (ερεθισμός) έως σχηματισμός εκδορών (γδαρσίματα), τραυματικών φυσαλίδων (φουσκάλες) και ανοιχτών πληγών, οι οποίες, τις περισσότερες φορές, χρειάζονται συρραφή από χειρουργό. Οι τραυματικές πομφόλυγες (φουσκάλες) οφείλονται κυρίως σε μηχανικές κακώσεις, ιδιαίτερα έπειτα από τριβή. Επομένως, συναντώνται προπαντός στα πέλματα ή στις παλάμες ύστερα από χειρωνακτικές εργασίες.

Έπεσαν μπουνιές στο Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας!!!



Ένταση, βρισιές και τελικά άγριο ξύλο στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στα Γιαννιτσά χθες το απόγευμα. 
Όλα ξεκίνησαν από μια ομάδα παραγόντων της «Αναγέννησης» που με επικεφαλής τον πρόεδρό της Καραογλανίδη απαίτησαν να παρέμβουν στη συνεδρίαση και να τους δοθεί ο λόγος. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ,Βασίλης Ξηρός αρνήθηκε να τους δεχθεί και εκείνοι αποχώρησαν μαινόμενοι με ύβρεις και απρεπέστατους χαρακτηρισμούς για το πρόσωπο του Δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων. ..

This is… Τούμπα!

Αν η παράδοση έπαιζε ποδόσφαιρο τότε ο ΠΑΟΚ θα είχε νικήσει ήδη την Μέταλιστ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» αντιμετωπίζει την Μέταλιστα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ στην άδεια Τούμπα, η οποία είναι ιδιαίτερα… αφιλόξενη.

Στα ευρωπαϊκά του ματς, ο ΠΑΟΚ στηρίζεται στην έδρα του αφού σε 63 ματς συνολικά έχει σημειώσει 33 νίκες, 16 ισοπαλίες και 14 ήττες. Στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει να επιδείξει 2 ισοπαλίες και 3 ήττες στην Τούμπα, εκ των οποίων οι 2 είναι επισήμως στα «χαρτιά» από Παρί Σεν Ζερμέν και Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ομιλία για την Ηπατίτιδα στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας


Με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας για την Ηπατίτιδα, η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας οργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση, κεντρικός ομιλητής της οποίας ήταν ο Διευθυντής του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Έδεσσας κ. Σταύρος Νούσης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ενώ συμμετείχαν Διευθυντές, Προιστάμενοι και πολλά στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, άλλων υπηρεσιών του Διοικητηρίου και ενδιαφερόμενοι πολίτες.