Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Συναυλία στον πεζόδρομο με το Μουσικό Σχολείο



Με την συμμετοχή μαθητών του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών, εκπαιδευτικοί και γονείς, εργαζόμενοι από κάθε χώρο και απολυμένοι των νέων προεδρικών διαταγμάτων, διαδηλώνουν και καταγγέλλουν, την διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης λέγοντας όχι στις απολύσεις εκπαιδευτικών. Η Β’ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ εδώ και λίγες ημέρες έχει δημιουργήσει έναν συγκεκριμένο χώρο συγκέντρωσης στο κέντρο της πόλης των Γιαννιτσών, στην πλατεία ΕΠΟΝ στον πεζόδρομο, μοιράζοντας φυλλάδια και ενημερώνοντας τους κατοίκους για την το έγκλημα που διαπράττει η κυβέρνηση σε βάρος της παιδείας και του δημόσιου σχολείου.

Ήδη σύμφωνα και με επίσημες δημοσιεύσεις στον αριθμό 2.122 κλείδωσε η λίστα της διαθεσιμότητας για τους εκπαιδευτικούς της τεχνικής εκπαίδευσης, σύμφωνα με την διαπιστωτική πράξη που δημοσιοποίησε το υπουργείο Παιδείας στο σύστημα της Διαύγειας.
Οι εκπαιδευτικοί της Πέλλας διαδηλώνουν και καταγγέλλουν με μια μουσική συναυλία το βράδυ της Πέμπτης στις 8μ.μ. στον πεζόδρομο Γιαννιτσών, το έγκλημα στον χώρο της παιδείας τονίζοντας πως η κυβέρνηση «χτυπά» την δημόσια παιδεία και τα σχολεία των αδύναμων και φτωχών στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας αφήνοντας τα παιδιά χωρίς γνώση και εφόδια δουλειάς. Ξεπουλούν όλα τα δημόσια αγαθά όπως η υγεία, η παιδεία, η εκπαίδευση, η ενημέρωση με μοναδικό στόχο το κέρδος. Η Β’ ΕΛΜΕ βροντοφωνάζει πως κανένας μαθητής, κανένας εκπαιδευτικός, κανένα σχολείο δεν περισσεύει. Πρέπει όλοι μαζί να διαλύσουμε το σκοτάδι, το φόβο και τη σιωπή και να ανατρέψουμε την πολιτική που μας επιβάλουν η κυβέρνηση και το ΔΝΤ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου