Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Πραγματοποιήθηκε η νέα Γενική Συνέλευση της Αναγέννησης Γιαννιτσών





Πραγματοποιήθηκε με λιγότερο κόσμο από την προηγούμενη φορά (δεν ξεπερνούσαν τους 50 οι παρόντες και αν αφαιρέσεις κάποιους παίκτες κλπ η κατάσταση ήταν άσχημη ) η τακτική γενική συνέλευση της ιστορικής Αναγέννησης με την τωρινή διοίκηση να είναι και η μοναδική υποψήφια να αναλάβει εκ νέου την διοίκηση του συλλόγου. Έτσι ο κ. Σαββουλίδης συνεχίζει μια που όσοι ενδιαφερόντουσαν για την ομάδα έμειναν στα καφενεία της  πόλης να το διατυμπανίζουν και όχι στην συνέλευση.

Συναυλία Νατάσα Θεοδωρίδου Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών Τετάρτη 19 Ιουλίου, ώρα: 9.30 μ.μ.



 Άσ' τα όλα κι έλα...

 Η Νατάσα Θεοδωρίδου, η πιο σημαντική λαϊκή τραγουδίστρια της νεότερης γενιάς ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα.
 Ένα ταξίδι γεμάτο τραγούδια από το προσωπικό της ρεπερτόριο, καθώς και σημαντικά τραγούδια του χθες και του σήμερα.

Δημοσκόπηση Metron Analysis: 14,8 ποσοστιαίες μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ



Σε ποσοστά πιθανής κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας κινείται η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μέτρησης της Metron Analysis, που δημοσιεύει αύριο η εφημερίδα «Παραπολιτικά», με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταγράφει στην εκτίμηση ψήφου διαφορά 14,8% από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα θέματα της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.



Την Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017 και ώρα 18:30 μ.μ., στα γραφεία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πέλλας (Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών,  Βόρεια πτέρυγα), θα συνέλθει σε  τακτική συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., με τα παρακάτω  θέματα  της  Ημερήσιας Διάταξης:

Ξυλοδαρμός τουρίστα μέχρι θανάτου στον Λαγανά



Για μία ακόμη φορά, η περιοχή του Λαγανά στη Ζάκυνθο επανέρχεται στην επικαιρότητα για τον λάθος λόγο: τον φόνο ενός Αμερικανού τουρίστα έξω από μπαρ τα ξημερώματα της Παρασκευής. Πρόκειται για τον 22χρονο Bakari Henderson από το Τέξας των ΗΠΑ, ο οποίος έκανε διακοπές με την παρέα του στη Ζάκυνθο. Ως δράστες της δολοφονίας συνελήφθησαν δύο άτομα, ένας 32χρονος Βρετανός, σερβικής καταγωγής και ένας 34χρονος Ελληνας.

Γιάννης Σηφάκης : Ενισχύθηκε ουσιαστικά η δύναμη του ΕΚΑΒ στην Αριδαία με την απόσπαση τριών ΕΚΑΒιτών



Υλοποιήθηκε η δέσμευση του προέδρου του ΕΚΑΒ κ. Κωνσταντίνου Καρακατσιανόπουλου στην συνάντηση που είχε προ μηνών με τον βουλευτή με την απόσπαση 3 ΕΚΑΒιτών στην Αριδαία που θα βοηθήσουν ουσιαστικά στη επάνδρωση ασθενοφόρων που ήδη εδρεύουν στο Κ.Υ. Αριδαίας.
Ο βουλευτής επιδιώκει την περαιτέρω διεύρυνση της δύναμης για το ΕΚΑΒ στην Αριδαία προς όφελος των πολιτών της Αλμωπίας

Συνάντηση Συλλόγου Φίλου Νοσοκομείου Γιαννιτσών με τον Σμία



Ο σύλλογος φίλων νοσοκομείου Γιαννιτσών σε πρόσφατη συνάντηση με τον διοικητή του νοσοκομείου πέλλας κ. Σμία ενημερώθηκε για την εξέλιξη της προμήθειας του αξονικού τομογράφου για το νοσοκομείο Γιαννιτσών με το πρόγραμμα interreg.
Σύμφωνα με τον διοικητή το πρόγραμμα προχωρά κανονικά και μας διαβεβαίωσε οτι το νοσοκομείο θα έχει στη διάρκεια του τρέχοντος έτους αξονικό τομογράφο.
Εμείς ως σύλλογος δεν εφησυχάζουμε μέχρι να πραγματοποιηθεί διότι υπάρχουν πολλές κωλυσιεργίες,πολλές ανησυχίες. 

Γ.Καρασμάνης: «Δραματική η κατάσταση που βιώνουν οι ροδακινοπαραγωγοί μας»



Για τη χειρότερη χρονιά μετά το 2014 στη ροδακινοπαραγωγή, τις εξευτελιστικές τιμές που ¨κρατάνε¨ μέρος της σοδειάς ασυγκόμιστο στα δέντρα, για τα τραγικά λάθη της σημερινής ηγεσίας του Υπουργείου που – εν γνώσει της – παραπλανά τους παραγωγούς ότι θα αποζημιώσει μέσω ΠΣΕΑ τις τεράστιες απώλειες στο εισόδημά τους από το ρωσικό εμπάργκο,  αλλά και για το τι μπορεί και πρέπει να γίνει τώρα, μίλησε ο Γιώργος Καρασμάνης σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό ¨AVENA¨ της Αλεξάνδρειας και στον δημοσιογράφο Τάσο Καμπάνη.  

«Μπλοκάρει» η αξιολόγηση στο Δημόσιο



Εναλλακτικούς τρόπους για τη διενέργεια και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των υπαλλήλων στο Δημόσιο αναζητεί το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, καθώς η εφαρμογή του νέου συστήματος έχει «μπλοκάρει» μετά και τις παροτρύνσεις της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ για αποχή των υπαλλήλων από τη διαδικασία, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 8/7



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 8 Ιουλίου

Πατήσε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Υποψήφια περίμενε «άριστα» στην έκθεση και βαθμολογήθηκε με 10 -Η οργισμένη επιστολή της στον υπ. Παιδείας



Με μία οργισμένη επιστολή απελπισίας διαμαρτυρήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας μία υποψήφια των φετινών Πανελληνίων για την βαθμολογία της στην έκθεση.
Όπως αναφέρει η ίδια σε ανοιχτή επιστολή που έστειλε στον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, η έκθεση της έπρεπε κατά την άποψή της να βαθμολογηθεί με άριστα, αλλά αντ΄αυτού οι διορθωτές- καθηγητές την βαθμολόγησαν με 10 (στα 20).

Η γυμναστική δεν είναι το «κλειδί» για να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά



Η άσκηση και γενικότερα η σωματική δραστηριότητα παίζει δευτερεύοντα ρόλο στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας. Αντίθετα, πρωτεύων είναι ο ρόλος της υγιεινής διατροφής, σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες, οι οποίοι επιχειρούν να ιεραρχήσουν τις προτεραιότητες κάθε ατόμου και της κοινωνίας συνολικά στη μάχη κατά των παραπανίσιων κιλών, επικρίνοντας παράλληλα τη βιομηχανία τροφίμων ότι επιχειρεί να διαστρεβλώσει αυτές τις προτεραιότητες.

Κατασχέσεις και εισφορές κοκκινίζουν τα δάνεια



Ζοφερή εικόνα παρουσιάζουν τα στοιχεία από το μέτωπο των κόκκινων δανείων και στις διοικήσεις των τραπεζών έχει σημάνει «συναγερμός» καθώς το πρώτο εξάμηνο του έτους δημιουργήθηκαν νέα μη εξυπηρετούμενα δάνεια 3,5 δισ. ευρώ, το δημόσιο κατάσχει ότι βρει σε εισοδήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς, ενώ η παρτίδα του 2016 σώθηκε από τις διαγραφές κόκκινων δανείων άνω των 2,5 δισ. ευρώ.

Από σήμερα οι αιτήσεις για κοινωνικό τουρισμό του ΟΓΑ – Πόσοι και ποιοι είναι οι δικαιούχοι



Δέσμη 6+1 προγραμμάτων, από τα οποία μπορούν να επωφεληθούν περισσότεροι από 330.000 ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι αγρότες, θέτει σε εφαρμογή ο Λογαριασμός Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) του ΟΓΑ.
Η συνολική δαπάνη ξεπερνάει, για το 2017, τα 14 εκατ. ευρώ και αντιστοιχεί σε δελτία κοινωνικού τουρισμού, εκδρομικά πακέτα, δωρεάν βιβλία, εισιτήρια θεάτρου, σεμινάρια και χρηματικά βοηθήματα σε πολύτεκνες αγρότισσες.

Τι αλλάζει στις πανελλαδικές εξετάσεις




Θα συνεχίσουν να υπάρχουν οι πανελλαδικές εξετάσεις ως πύλη εισόδου στην ανώτατη εκπαίδευση, καθώς δεν καταργούνται όπως συζητείτο.
Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Γεράσιμος Κουζέλης σημείωνε την Πέμπτη ότι οι εξετάσεις παραμένουν και ότι η βαθμολογία των καθηγητών του σχολείου θα είναι παράγονταα συνδιαμόρφωσης της επίδοσης του μαθητή για τα ΑΕΙ.
Ειδικότερα, χθες ο κ. Κουζέλης ανέφερε ότι από το 2020 οι μαθητές για να λάβουν το εθνικό

Σε "ομηρία" για άλλο ένα χρόνο 139.000 συνταξιούχοι.



Γολγοθάς για τους συνταξιούχους σε αναμονή - Προαναγγέλουν ότι το 2018 θα εκταμιεύσουν έξτρα κονδύλι 325 εκατ. για την εξόφληση των εκκρεμών συντάξεων αλλά δεν λένε από πού θα βρουν τα χρήματα
Τα κονδύλια εξασφαλίστηκαν και μάλιστα με το παραπάνω για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων συντάξεων και εφάπαξ. Το ζητούμενο είναι τώρα αν θα κερδηθεί το στοίχημα της έκδοσης των νέων συντάξεων έως τον Ιούνιο του 2018.

Πού θα πάνε τα λεφτά από τη δόση των 7,7 δισ. ευρώ;



Το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της υποδόσης των 7,7 δισ. ευρώ αναμένεται να «ανάψει» στη σημερινή τηλεδιάσκεψή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).
Από τα 8,5 δισ. ευρώ του συνόλου της δόσης, τα 6,9 δισ. ευρώ θα έρθουν αλλά θα εξαφανιστούν αμέσως. Τα χρήματα αυτά θα καλύψουν τις χρηματοδοτικές υποχρεώσεις της χώρας μας, ενώ τα υπόλοιπα 1,6 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του

Ημερήσια εκδρομή από τους συνταξιούχους ΙΚΑ Γιαννιτσών



Από την διοίκηση της ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Γιαννιτσών και Περιχώρων ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 16 Ιουλίου 2017 θα γίνει ημερήσια  εκδρομή στη Νέα Πέραμο Καβάλας. Η τιμή κατά άτομο είναι 10 ευρώ. Τα εισιτήρια θα αρχίσουν να δίνονται από τα γραφεία του σωματίου από έως την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 κατά τις μέρες λειτουργίας του σωματείου και τις ώρες 9.00πμ έως 11.00πμ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο 2382024466 και στο 6986565224 (κιν. Πρόεδρου).  Τα εισιτήρια θα δίδονται προσωπικά στα

Νέα δημοσκόπηση κόλαφος για Τσίπρα.Με διψήφιο προβάδισμα η ΝΔ.



Διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση της MRB.Συγκεκριμένα, το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στις 11,9 ποσοστιαίες μονάδες, συμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της MRB για το real.gr. Η έρευνα ήταν πανελλαδική σε 2.000 πολίτες με δικαίωμα ψήφου, με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων (face to face) και καταγράφει τη σημερινή πολιτική κατάσταση

Ο άρχοντας της μίζας ,Άκης το λέει ορθά-κοφτά."Και γω ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζω!!!"



Ο πρώην υπουργός και Άκης Τσοχατζόπουλος δηλώνει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στον Αντώνη Σρόιερ, ότι τώρα θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Alpha και στην Αυτοψία που θα προβληθεί απόψε στις 23:45 ο Άκης Τσοχατζόπουλος, αποκαλύπτει: «Ναι, ΣΥΡΙΖΑ θα ψήφιζα» απαντά στον δημοσιογράφο, όταν εκείνος παρατηρεί πώς έχει ενδιαφέρον ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Βαρουφάκης δίνει "στεγνά" τον Τσίπρα.Είχε συμφωνήσει για πληρωμή μισθών με...κουπόνια!



Επιμένει ο Γιάνης Βαρουφάκης για το παράλληλο νόμισμα υποστηρίζοντας ότι από το 2014 το είχε παρουσιάσει στον Αλέξη Τσίπρα, παρουσία Παππά και Δραγασάκη, στο σπίτι του πρωθυπουργού στην Κυψέλη.
Τι λέει για το παράλληλο σύστημα πληρωμών
  «Είτε το παράλληλο σύστημα πληρωμών που σχεδίαζα να εφαρμόσω με την ομάδα μου (της οποίας ο Glenn Kim ήταν επιφανές μέλος) αποτελούσε μια πραγματική εναλλακτική στην

Άνοιξαν οι αιτήσεις του ΕΣΠΑ για πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης



Ξεκίνησε χθες, Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017, η πρώτη περίοδος υποβολών αιτήσεων για την δράση των πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον δεύτερο κύκλο του επιχειρησιακού προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις 09.08.2017.Υπενθυμίζεται ότι οι υποβολές γίνονται μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας ependyseis.Κατόπιν ενημέρωσης από την Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ ΑΕ) η οποία είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία της

Financial Times .Θύμα ξένης συνωμοσίας η Ελλάδα! – Δεν υπάρχει διέξοδος



Σε μια εμπειρία που είχε πρόσφατα στην Ελλάδα αναφέρεται o αρθρογράφος των Financial Times, Simon Kuper, όταν κάποια βραδιά ένας Έλληνας φίλος του τον πήγε βόλτα στην Αθήνα.
Ο ίδιος στο άρθρο του κάνει λόγο για θεωρίες συνωμοσίας ενώ περιγράφει πως οι Έλληνες έχουν προσαρμοστεί σε μια παντοτινή οικονομική κρίση.
Μάλιστα, όπως σχολιάζει η μετάβαση από τον θυμό στην αποδοχή έγινε πριν από δυο

Κρατικοποιήθηκε ο ΟΑΣΘ



Κρατικός είναι πλέον ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, ΟΑΣΘ.
Όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός, Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξη τύπου στο ΥΜΑΘ, η περιουσία του Οργανισμού περνά στο ελληνικό κράτος το ίδιο και ο έλεγχος του ΟΑΣΘ στο ελληνικό Δημόσιο.
Με το σχετικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπεται η υπαγωγή του ΟΑΣΘ στο ελληνικό κράτος, όπως και η περιουσία του, η οποία ωστόσο παραμένει προσωρινά