Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Το τουρνουά της ντροπής στο Βόλο..Γονείς αθλητριών "πλακώθηκαν" στο ξύλο μπροστά στα παιδιά τους.



Εικόνες ντροπής, που δεν συνάδουν με το ευ αγωνίζεσθαι καταγράφηκαν στον Βόλο. Το 28ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων ολοκληρώθηκε με τα κορίτσια του Παναθηναϊκού να κατακτούν τον τίτλο, ωστόσο η τελετή λήξης ήταν άκρως επεισοδιακή, με αποτέλεσμα ένα τουρνουά μπάσκετ στο οποίο συμμετείχαν κορίτσια κάτω των 16 ετών να αμαυρωθεί!
Τα αίματα άναψαν σύντομα, με αποτέλεσμα να υπάρξει συμπλοκή και γρονθοκοπήματα
μεταξύ πατεράδων, την ώρα που στο παρκέ οι ανήλικες κοιτούσαν αποσβολωμένες τις σκηνές απείρου κάλουςΜε τις ομάδες παρατεταγμένες στο παρκέ και λίγο πριν οι «πράσινες» σηκώσουν το τρόπαιο που κατέκτησαν, στην εξέδρα ξεκίνησε μία λεκτική διαμάχη μεταξύ γονέων αθλητριών του Παναθηναϊκού και του Φάρου Κερατσινίου. Τα αίματα άναψαν σύντομα, με αποτέλεσμα να υπάρξει συμπλοκή και γρονθοκοπήματα μεταξύ πατεράδων, την ώρα που στο παρκέ οι ανήλικες κοιτούσαν αποσβολωμένες τις σκηνές απείρου κάλους!

Οι γονείς αποτέλεσαν παράδειγμα προς αποφυγήν και δεν σεβάστηκαν τα ίδια τους τα παιδιά που ταξίδεψαν μέσα στον καύσωνα από την Αθήνα για να διαγωνιστούν στο άθλημα που αγαπούν και μέσα από το οποίο εκφράζονται! Όλα αυτά λίγες μόνο ημέρες μετά τον άθλο της Εθνικής ομάδας που πλασαρίστηκε στην τέταρτη θέση του Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας και έκανε… μόδα στην πατρίδα μας το μπάσκετ Γυναικών.






Ο κάμεραμαν του επίσημου καναλιού της ΕΟΚ (Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης) άλλαξε πλάνο και εστίασε στις αθλήτριες, θέλοντας να αποφύγει να καταγράψει το ξύλο στην εξέδρα, ενώ οι μικρές μπασκετμπολίστριες είτε έκλαιγαν, είτε προσπαθούσαν να τρέξουν προς την εξέδρα για να βάλουν τέλος στο σκηνικό βίας, που ουδεμία θέση έχει εντός ενός κλειστού γυμναστηρίου.

Μετά από τέσσερα με πέντε λεπτά, οι ψυχραιμότεροι επενέβησαν και… έσβησαν τη φωτιά που ξέσπασε μπροστά στα αποσβολωμένα και «παγωμένα» βλέμματα των κορασίδων. Να σημειωθεί ότι η Αστυνομία έφτασε στο κλειστό του Βόλου, ενώ όλα είχαν τελειώσει!

Πάντως, μετά το τέλος των εικόνων ντροπής οι «πράσινες» πήραν το τρόπαιο και πανηγύρισαν – όσο μπορούσαν – την επιβράβευση των κόπων τους και του ιδρώτα που έχυσαν στο παρκέ.


ΠΣΑΚ: «Eίμαστε συγκλονισμένοι από τα επεισόδια»

Ανακοίνωση αναφορικά με το περιστατικό εξέδωσε ο ΠΣΑΚ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών), ο οποίος αναφέρει:

«Την ώρα που σε πολλές πόλεις της Ελλάδος διεξάγονται τουρνουά 3Χ3 και τα παιδιά μπαίνουν στον αθλητισμό και ιδιαίτερα σε ένα άθλημα, το οποίο έχει φέρει τις περισσότερες επιτυχίες στη χώρα μας, υπάρχουν κάποιοι που αμαυρώνουν την εικόνα του. Κάποιοι που δεν υπάρχουν λέξεις για να τους χαρακτηρίσουμε και οι οποίοι ΔΕΝ πρέπει να πατούν το πόδι τους στα γήπεδα.

Στον Σύνδεσμο, είμαστε συγκλονισμένοι από τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων. Γονείς με τέτοια συμπεριφορά, δεν αξίζει να βρίσκονται στα γήπεδα. Αν τους άρεσε η εικόνα των παιδιών τους που έκλαιγαν, τότε τους δίνουμε συγχαρητήρια.

Και επειδή υπάρχει και η όμορφη πλευρά του αθλητισμού, ο ΠΣΑΚ συγχαίρει όλα τα κορίτσια για τη συμμετοχή και το παράδειγμα που έδειξαν ακόμη και σε μεγαλύτερους τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου