Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Κάλεσμα ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στις Εκδηλώσεις στο ΜΟΥΧΑΡΕΜ-ΧΑΝΙ Έδεσσας αύριο 15/9/13



Η Νομαρχιακή Επιτροπή της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Ν. Πέλλας διοργανώνει την Κυριακή 15 Σεπτέμβρη 2013 ώρα 11.00’  το πρωί στα Στενά του Μουχαρέμ Χάνι Έδεσσας , εκδήλωση προς τιμή των ηρωικών νεκρών των νικηφόρων μαχών του  30ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ  εναντίον των φασιστικών δυνάμεων κατοχής με την ανατίναξη γερμανικής αμαξοστοιχίας τον Αύγουστο του 1944 .
       Καλούνται οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης & του ΔΣΕ , οι απόγονοί τους και όσοι θέλουν να τιμήσουν τις ηρωικές σελίδες αντίστασης του λαού μας ενάντια στον ξένο κατακτητή να παραβρεθούν στην εκδήλωση μνήμης

Oπαδοί του Χίτλερ και του Στάλιν πρόσβαλαν την επέτειο των Γιαννιτσών.



Την επέτειο μνήμης μιας από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία των Γιαννιτσών, αυτή της εκτέλεσης 120 αθώων συμπολιτών μας από τα στρατεύματα κατοχής το 1944, επέλεξαν τα φασιστικά άκρα της δεξιάς και της αριστεράς για να προβάλλουν τον "σύγχρονο πολιτικό τους λόγο". Χωρίς ίχνος ντροπής και με πλήρη έλλειψη σεβασμού στην μνήμη των απλών ανθρώπων της πόλης μας που έδωσαν την ζωή τους γι αυτή την πατρίδα, τα ανεγκέφαλα στελέχη και θαυμαστές του Χίτλερ και του Στάλιν από την άλλη πλευρά, μετέβαλλαν το χώρο σε πεδίο μάχης. Για μια ακόμη χρονιά οι δήθεν υπερασπιστές της ιστορικής μνήμης προέταξαν τον

Από αύριο το πρωί!



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΥΣΤΕΡΑ πλάκωσαν Ασιάτες. Νόμιμοι και παράνομοι. Αποδιωγμένοι, είτε «για μια καλύτερη ζωή». Και γέμισε η χώρα λαθρομετανάστες. Τους δώσαμε ένα πιάτο φαΐ, ως χώρα και άτομα, ως έλληνες του «Ξένιου Δία».
ΚΙ ανακατεύθηκε η φυσική τους δειλία και ανασφάλεια (ως παρανόμων και εν δυνάμει διωκόμενων) με τον τσαμπουκά Γεωργιανών που προηγήθηκαν και τη σκληράδα των Αλβανών που ξεκίνησαν την «άλωσή» μας. Για να μην κοιμάσαι πλέον ξεκλείδωτος και να μην κάνεις οτοστόπ. Ένα σύνολο που διαμόρφωσε νέα ήθη και επηρέασε τη ζωή μας.

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

1ος Αγώνας Κλειστής Κωπηλασίας το Σάββατο 14/9 στον Πεζόδρομο Γιαννιτσών




Ο λόγος του «Σταυρού»



    Με αφορμή ενδεχόμενη κατάργηση θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία και τα δημόσια κτήρια, ας επισημανθούν τα εξής:
Eάν ο Σταυρός ,οι Εικόνες και τα άλλα σύμβολα της Πίστης μας “διαχωρίζουν
 τους μαθητές ”,ασκώντας έμμεση βία στους αλλόδοξους ή τους αλλόθρησκους,
τότε το κάθε τι στον κόσμο που εκτός τη χρηστική του διάσταση έχει και συμβολική, δύναται να ασκεί βία.

Ομογενείς και…παρελκόμενοι



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ «τω καιρώ εκείνω» ο κ. Κων. Μητσοτάκης, με αρωγούς τους συνεργάτες του…διαβόλου. Έριξε ψηλά ο «Ψηλός» το βλέμμα, είδε τους ομογενείς στα ξένα, ένα νεύμα και κίνησε να τους υποδεχτεί. Ελληνοπόντιους αλύτρωτους που θα τον «ψήλωναν» εθνικά, θα του αύξαναν και τα κουκιά.
ΤΟ ίδιο και οι κ.κ. Καραμανλής και Σημίτης. Για την ψήφο (τους) την ακριβή και την εξουσία την ηδονική. Κι έπεσαν τα άτοκα δάνεια για σπίτια (χωρίς δεσμεύσεις που τα εμπορεύτηκαν), τότε που «λεφτά υπήρχαν», προτιμήθηκαν για διορισμό τα παιδιά των ομογενών κι ως εδώ…ανεκτά.

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Αντιφασιστικό Κάλεσμα για τις 14 Σεπτεμβρίου



Στις 14 Σεπτεμβρίου 1944 οι γερμανικές δυνάμεις κατοχής, με την καθοδήγηση του λοχία των SS Φριτς Σούμπερτ, και οι εγκληματικές συμμορίες των ντόπιων ένοπλων συνεργατών τους εκτέλεσαν 120 συμπατριώτες μας (μεταξύ αυτών και τον τότε Δήμαρχο Γιαννιτσών Θωμά Μαγκριώτη), μετά από φρικτά βασανιστήρια. Τα Γιαννιτσά προστέθηκαν έτσι στη σειρά των μαρτυρικών πόλεων της πατρίδας μας, που υπέστησαν τη θηριωδία του ναζισμού και τα εγκλήματα των συνεργατών των κατακτητών.                        

Το “δέον γενέσθαι”



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΙΧΑΜΕ «Πολυτεχνείο». Έχουμε καταλήψεις. Απ’ τον ξεσηκωμό κατά παράνομων «τότε», στην παρανομία κατά νόμιμων, σήμερα. Κι αν προστατεύει ο νόμος τη δημόσια περιουσία, οι σύγχρονοι «επαναστάτες» το(ν) αγνοούν. Σε χώρα «κουτόφραγκων», τυχόν καταληψίες τους βγάζουν σηκωτούς. Χωρίς κουβέντες περιττές και κλαψουρίσματα. Εδώ, «ιδρώσαμε» για το άσυλο που δεν ήταν…άσυλο.

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Το Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών για την σύσκεψη στη Π.Ε. Πέλλας σχετικά με την Κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς



Σχετικά με τα όσα δημοσιεύθηκαν  για την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Π.Ε Πέλλας   για  την κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς,   διευκρινίζεται ότι το Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Γιαννιτσών και το Σωματείο Ιδιωτικών υπάλληλων και Εμποροϋπάλληλων που παρευρέθηκε στην σύσκεψη εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους κατέθεσαν την πλήρη αντίθεση τους με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων εναντιώθηκαν κάθετα στη λειτουργία των καταστημάτων για όλες τις Κυριακές του χρόνου!

Η πηγή; Αρχαία ελληνικά!



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΑΦΗΝΟΥΜΕ την κα Ρεπούση με το φιδίσιο πρόσωπο να εφορμά στα γνησίως εθνικά μας. Την κάναμε «φίρμα», την ψήφισαν περίεργοι (και πιθανώς κοψοχέρηδες) κι ούτε σκέψη (της) για «ήμαρτον». Η μικρασιατική μας τραγωδία σε μια λέξη (της) και, αντί συγγνώμης, μοστράρεται για τα περεταίρω. Για τα αρχαία ελληνικά (μας), για τους  λόγους (της), βαθείς και ανεξερεύνητους.
ΝΑ σταθούμε, λοιπόν, στο γλωσσικό, που τυράννησε γενιές ελλήνων, με ξεσηκωμούς και μαχαιρώματα, έως και φόνους. Χωρίς εθνικισμούς, προγονολατρία και πατριδοκαπηλικές εξάρσεις.

Γιώργος Καρασμάνης :«Να αλλάξουν οι εκλογές και στους συνεταιρισμούς» !



Την ικανοποίησή του για τις προτεινόμενες αλλαγές στον τρόπο εκλογής Δημάρχων και Δημοτικών Συμβουλίων, που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εξέφρασε με σημερινές του δηλώσεις ο Βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ. κ. Γιώργος Καρασμάνης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως ήρθε η ώρα για ανάλογες μεταβολές στον τρόπο εκλογής των διοικήσεων των αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων.

          Καινοτομία που θα καταφέρει καίριο πλήγμα στην κομματικοποίηση και θα συντελέσει ουσιαστικά στην ανάδειξη των καλύτερων και ικανότερων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χαρακτήρισε ο κ. Καρασμάνης την κατάρτιση ξεχωριστών ψηφοδελτίων στις δημοτικές αρχαιρεσίες για την εκλογή Δημάρχων και Δημοτικών Συμβουλίων.

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Στη Θεσσαλονίκη και τη Κ.Μακεδονία ο Δ. Κουτσούμπας στις 13 και 14 Σεπτέμβρη



Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη και τη Κ.Μακεδονία την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη, στο πλαίσιο της 78ης ΔΕΘ.

Το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:
Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη:

Πρωτοβουλία Τζαμτζή για το επίδομα θέρμανσης



 Στη Βουλή φέρνουν το θέμα του επιδόματος θέρμανσης 15 Νεοδημοκράτες βουλευτές, οι οποίοι με επικεφαλής τον Ιορδάνη Τζαμτζή κατέθεσαν ερώτηση στον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ζητώντας να δοθεί αυξημένο επίδομα θέρμανσης. Οι Βουλευτές κατέθεσαν στον αρμόδιο Υπουργό και σειρά προτάσεων για το επίδομα θέρμανσης με στόχο την ενίσχυση των οικονομικά αδύνατων οικογενειών. Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

Να μην καταθέσει στεφάνι η Χ.Α. στην εκδήλωση μνήμης του Ομαδικού Τάφου ζητά με επιστολή προς τον Δήμαρχο Πέλλας αντιπροσωπεία φορέων των Γιαννιτσών

  Αντιπροσωπεία μαζικών φορέων των Γιαννιτσών συναντήθηκε στις 9-9-2013 με τον Δήμαρχο Πέλλας, ζητώντας να μην προσκληθεί και να μην καταθέσει στεφάνι η "Χρυσή Αυγή" στην εκδήλωση τιμής και μνήμης του Ομαδικού Τάφου στις 14 Σεπτεμβρίου.
    Στον Δήμαρχο επιδόθηκε η επιστολή που ακολουθεί:

Πρόβλημα υγιεινής στην εμποροπανήγυρη Γιαννιτσών



Χθες λάβαμε ένα ενυπόγραφο mail από κάτοικο της περιοχής της εμποροπανήγυρης Γιαννιτσών που ξεχείλιζε οργή η οποία με βάση όσα μας περιέγραφε αλλά και όσα διαπιστώσαμε και εμείς οι ίδιοι, ήταν απόλυτα δικαιολογημένη. Ένας μεγάλος αριθμός από τους εκατοντάδες εκθέτες που διανυκτερεύουν στο χώρο καθώς και ένας μεγάλος αριθμός επισκεπτών , επιδεικνύοντας τον "προσωπικό τους πολιτισμό" έχουν μετατρέψει συγκεκριμένους χώρους κυρίως αθέατους σε αφοδευτήρια.

Παρόν στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ δήλωσαν οι εργαζόμενοι του Δήμου Πέλλας (εικόνες)



Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013 εργαζόμενοι αλλά και άνεργοι του Δήμου Πέλλας συμμετείχαμε στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ. Από το Δήμο μας συμμετείχαν πολλά σωματεία με πολυπληθέστερες συμμετοχές αυτές των καθηγητών, δημοτικών υπαλλήλων, δασκάλων και υπαλλήλων του ΥΠ.ΟΙΚ.. Το συλλαλητήριο ήταν μαζικότατο και ξεπερνούσε κάθε προηγούμενο σε συμμετοχή, παρά το κλίμα μοιρολατρείας που συστηματικά καλλιεργείτε. Η συγκέντρωση και η πορεία βροντοφώναξε, μέσα σε μια αστυνομοκρατούμενη Θεσσαλονίκη, ενάντια στην συνεχή εξαθλίωση όλο και περισσότερων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας.

O «Αδέσποτος» στον δρόμο θυσίας



"Ο Αδέσποτος, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Συλλόγου Ζωόφιλων Γιαννιτσών, έχει πρωταγωνιστή του το συγκεκριμένο σκύλο, σύμβολο όλων των αδέσποτων ζώων. Σ' αυτόν ...χρεώσαμε ό,τι ανθρωπινότερο, αγνότερο κι αληθινό ονειρευόμαστε για την εκπαίδευση των παιδιών μας. Κόντρα σ' ό,τι μας πονάει και μας πληγώνει, μας εξευτελίζει και εν τέλει δε μας αξίζει. Ο Αδέσποτος θα συμμετέχει στον δρόμο Θυσίας,  στις 15 Σεπτέμβρη,  στην μνήμη των 120 συμπολιτών μας, στην Ιστορία που οφείλουμε, και δυστυχώς μοιάζει να την έχουμε λησμονήσει.

Μήνυμα Δημάρχου Σκύδρας για τη νέα σχολική χρονιά



Ο χρόνος φαίνεται να περνάει γρήγορα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Έτσι , βρισκόμαστε πάλι στην αφετηρία και στο καλωσόρισμα ενός νέου σχολικού έτους , εν μέσω , δυστυχώς, μιας ύφεσης που καταδυναστεύει τις ζωές και τον τόπο μας ,
    Θυμίζω ότι στην αντίστοιχη περσινή χρονική στιγμή είχαμε επισημάνει τα εξής : << Η επίκληση της οικονομικής κρίσης δεν  μπορεί ν ΄αποτελέσει τη δικαιολογία ώστε το κράτος , αυτό κυρίως , να μην είναι συνεπές στις υποχρεώσεις του απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα >> .

Παρουσίαση της τέταρτης έκθεσης του Ηλεκτρονικού Συστήματος "ΗΛΙΟΣ"



Με αφορμή την ανακοίνωση της τέταρτης έκθεσης του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ» για το μήνα Σεπτέμβριο, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης δήλωσε τα εξής:

«Παρουσιάζω την τέταρτη μηνιαία έκθεση Σεπτεμβρίου 2013, του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ».
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Έκθεσης έχουν προκύψει τα εξής στοιχεία  τα οποία αναφέρω ενδεικτικά:

Εγκαίνια Εμποροπανήγυρης Γιαννιτσών (εικόνες)



Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή  06/09/2013 τα εγκαίνια της ετήσιας Εμποροπανήγυρης  Γιαννιτσών από το Δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο. Στη εκδήλωση ,η οποία ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό από τον Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ , παρέστησαν, οι  Βουλευτές  Πέλλας. Γ. Καρασμάνης, Διον. Σταμενίτης, Θεοδ. Τζάκρη, Iορδ. Τζαμτζής ο  Αντιπεριφερειάρχης  Πέλλας Θ. Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημ. Γιάννου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών αρχών, συλλόγων, φορέων, καθώς και πλήθος επισκεπτών.

Γ.Καρασμάνης: «Απαράδεκτες καθυστερήσεις στις διαδικασίες αξιοποίησης του Καϊμακτσαλάν»



Συνεχές και επίμονο είναι το ενδιαφέρον του Γιώργου Καρασμάνη για την αξιοποίηση του χιονοδρομικού κέντρου Καϊμακτσαλάν, ένα έργο  υψίστης προτεραιότητας και σημασίας για το νομό μας.
Ο βουλευτής επανειλημμένα με Ερωτήσεις που έχει καταθέσει στη Βουλή καθώς και αλλεπάλληλες παρεμβάσεις, τόσο σε συνεδριάσεις της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όσο και σε συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και τους υπευθύνους του ΤΑΙΠΕΔ, έχει ζητήσει και εξακολουθεί να ζητεί την αξιοποίησή του, αλλά με τις αναγκαίες προϋποθέσεις. Δηλαδή, με διαδικασίες απόλυτα διαφανείς και σε άπλετο φως και, ασφαλώς, χωρίς επανάληψη των τραγικών λαθών από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου με τις προχειρότητες και την αναποτελεσματικότητά της.

Να πούμε και καμιάν…αλήθεια!

(“το ψέμα είναι ευχάριστο να τ’ ακούσεις. Η αλήθεια είναι δυσάρεστο να την πεις”)

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΚΑΝΕΝΑΣ καθηγητής/καθηγήτρια να μην απολυθεί! Είναι άδικο, ανήκουστο και τραγικό. Όπως τους διόρισαν, έτσι να τους «συντηρήσουν». Απ’ το υστέρημά τους εκείνοι που έκαναν πολιτική με (κάποιους) ακατάλληλους και παραπανίσιους. Μη φορτώσουν οι «τρώσαντες» σε ‘μας την ίαση-καιρός να υποφέρουν οι «κατασκευαστές» και λειτουργοί του «συστήματος». Να αναλάβουν τη «συντήρηση» ακόμα και του ενός απολυμένου τα κόμματα. Απ’ την (δεδομένη) επιχορήγησή τους που κρατάει τη ρεμούλα και τρέφει αφισοκολλητές. Κι απ’ τη τσέπη τους! Από μισθούς και συντάξεις των πολιτικών μας.

Συνελήφθη 30χρονος στα Γιαννιτσά για κατοχή ναρκωτικών ουσιών



Συνελήφθη χθες (09.09.2013) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, ένας ημεδαπός 30 ετών για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στα Γιαννιτσά, σε αστυνομικό έλεγχο του 30χρονου βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν (4) ναρκωτικά δισκία για τα οποία στερούνταν ιατρικής συνταγής.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Γιαννιτσών.

Συνελήφθη 56χρονος στα Γιαννιτσά για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο



Συνελήφθη χθες (09.09.2013) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, ένας ημεδαπός 56 ετών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των ( 105.862,42 ) ευρώ.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Τρίτη 10/9



Όποιος δεν γνωρίζει τον εαυτό του δεν γνωρίζει τίποτα.

Σαν Σήμερα, Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Ερώτηση ΚΚΕ στην Βουλή για την καθυστέρηση επιστροφής ΦΠΑ στους Αγρότες



Προς τους Υπουργούς
Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Θέμα: Μεγάλη καθυστέρηση επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες και βαριές οι συνέπειες στη συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας και τις φθινοπωρινές καλλιέργειες.

Αγανάκτηση και οργή υπάρχει στην πλειοψηφία των μικρομεσαίων αγροτών, αφού δεν έχουν λάβει ακόμα την επιστροφή του ΦΠΑ στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αν και αυτό θα 'πρεπε να είχε γίνει από το Μάη, προκειμένου να έχουν ρευστό για τις φθινοπωρινές καλλιέργειες, αλλά και να πληρώσουν χαράτσια φορολογίας, ασφαλιστι­κών εισφορών κ.ο.κ.

Μήνυμα Δημάρχου Σκύδρας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης



Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης – Κινητικότητας  ( European Mobility Week ) αρχίζει τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου κι ολοκληρώνεται την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου τ.ε. με την ενεργό παρουσία και συμμετοχή του Δήμου μας .
    Μέχρι στιγμής , πάνω από 1.150 πόλεις και φορείς λαμβάνουν μέρος σε παγκόσμιο επίπεδο καταδεικνύοντας τη σημασία , τη σπουδαιότητα και την αναγνωρισιμότητα ενός θεσμού που έχει πλέον ξεπεράσει τα ευρωπαϊκά σύνορα κι έχει γίνει διεθνής .

Ανακοινώνονται αύριο οι διαδικασίες για την ηλεκτρονική καταγραφή του συνόλου των εργαζομένων και των επιχειρήσεων στον Ιδιωτικό τομέα



Η πολιτική ηγεσία και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας θα ενημερώσουν, αύριο Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στις 10.30 π.μ, για την ηλεκτρονική καταγραφή του συνόλου των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων στον ιδιωτικό τομέα μέσω του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» που θα επιχειρηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου, θα διαρκέσει 2 μήνες ακριβώς και θα ολοκληρωθεί στις 15 Νοεμβρίου.

ΟΧΙ στο κλείσιμο του ΤΕΑ Αλμωπίας από τον ΣΥΡΙΖΑ



Το επικείμενο κλείσιμο του ΤΕΑ Αριδαίας έρχεται να προστεθεί στην ταχύτατη πορεία υποβάθμισης της Αλμωπίας με την απομάκρυνση σειράς υπηρεσιών και την απειλή ότι θα ακολουθήσουν και άλλες.
Η ευθύνη της κυβέρνησης στην εξέλιξη αυτή είναι πολύ μεγάλη με δεδομένες τις αυθαίρετες , χωρίς δημόσια διαβούλευση και χωρίς να πάρει καν την γνώμη της τοπικής κοινωνίας , αποφάσεις της στο όνομα της διοικητικής μεταρρύθμισης που έχουν σαν αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση του κοινωνικού ιστού, την διάλυση κάθε έννοιας αποκέντρωσης και δημοκρατίας και την επαναφορά της Αλμωπίας στην κατάσταση που ήταν ( από πλευράς υπηρεσιών) πριν μισό αιώνα.

ΔΕΘ



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ, ακροβατικά και Φεστιβάλ ελαφρού τραγουδιού. Στη Διεθνή Έκθεση, όπου στο ψευδεπίγραφο «Βασίλισσα του Βορά» εστιάζεται η ειρωνεία του Νότου, δεν βρίσκεις και πολλά να σου θυμίζουν παρελθόν και αναμνήσεις.
ΠΕΡΑΣΕ από στάδια πρακτικής και πολιτισμού μας η ΔΕΘ. Ακούστηκαν ιδέες για «βελτίωση», πριν φτάσει στα τελευταία της. Εδώ και χρόνια, η ΔΕΘ λειτουργεί σαν «βήμα» για πρωθυπουργούς που καταφθάνουν με την κουστωδία τους. Κι είναι δαπανηρή η «άνοδος των μυρίων» που καμαρώνουν στο πρωθυπουργικό πλευρό κι άλλοι που διαγκωνίζονται για «πρώτο τραπέζι πίστα» (κάποτε το ξενυχτούσαν και στα μπουζούκια).