Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Νεφρά: Πόσο νερό πρέπει να πίνετε



Τα νεφρά είναι από τα πιο σημαντικά όργανα, καθώς καθαρίζουν το αίμα, φιλτράρουν και αποβάλλουν το νερό και τις ουσίες που δεν είναι απαραίτητες στον οργανισμό, εκκρίνουν αλλά και αδρανοποιούν ορμόνες, ρυθμίζουν το νερό και τις χημικές ουσίες, απομακρύνουν φάρμακα και τοξίνες από το αίμα.
Λειτουργούν δηλαδή ως φίλτρα του σώματος.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πολλών μελετών, η κατανάλωση ικανοποιητικής ποσότητας

Αυτή είναι η ικαριώτικη διατροφή που χαρίζει μακροζωία



Τα τελευταία χρόνια, όταν ακούμε τη λέξη μακροζωία αυτόματα το μυαλό μας πηγαίνει στους κατοίκους της Ικαρίας, αφού σύμφωνα με τα δημογραφικά στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη μόνο το 0,1% του πληθυσμού ζει πάνω από 90 χρόνια, στην Ικαρία το αντίστοιχο ποσοστό είναι δεκαπλάσιο.
Όχι, οι κάτοικοι της Ικαρίας δεν έχουν ανακαλύψει το μαγικό ελιξίριο της νιότης, έχουν όμως βρει τη συνταγή της μακροζωίας. Η Ικαρία έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως ως τόπος με

Φθηνή γη σε αγρότες-κτηνοτρόφους



Σχέδιο για την παραχώρηση αγροτικής γης του Δημοσίου θέτει άμεσα σε εφαρμογή η κυβέρνηση με τη δημιουργία ενός φορέα διαχείρισης της γεωργικής γης, προκειμένου να αξιοποιηθούν ανεκμετάλλευτες δημόσιες εκτάσεις.
Το σχέδιο που έχει επεξεργασθεί η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προβλέπει την ενοικίαση αγροτικών εκτάσεων και ακινήτων έναντι μισθώματος που θα προκύπτει σε συνάρτηση με την οικονομική απόδοση των καλλιεργειών ή των γεωργικών μονάδων ώστε να είναι βιώσιμες, ενώ προτεραιότητα θα έχουν οι ομάδες παραγωγών και θα ακολουθούν σε

Οικογενειοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ.Βουλευτής διόρισε τον ...σύζυγό της σε μεγάλη δημόσια επιχείρηση.



Το μπαράζ συγγενικών εξυπηρετήσεων στον κρατικό μηχανισμό δεν κοιτά ούτε κόμμα, ούτε χρώμα…
Η αξιοκρατία φαντάζει όνειρο θερινής νυχτός καθώς υπερισχύουν οι διορισμοί ημέτερων.
Στο ΔΣ της νεοπαγούς εταιρείας Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων ΑΕ (ΔΕΠΕΝΕ ΑΕ) διορίζεται διευθύνων σύμβουλος ο σύζυγος της Χαράς Καφαντάρη (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ), Αργύρης Αργυρίου.

Εκλογές ΝΔ: Η συμμετοχή και οι 128.000 που ψήφισαν Άδωνι-Τζιτζικώστα κρίνουν το αποτέλεσμα



Μετά από έναν μαραθώνιο τριών μηνών που ανέδειξε τις χρόνιες παθογένειες του κόμματος και έφερε στην επιφάνεια παλιές και νέες αντιπαραθέσεις, η μάχη για την ηγεσία της ΝΔ φθάνει στο τέλος της.
Ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα, αύριο στις 7:00 το πρωί ανοίγουν οι εσωκομματικές κάλπες της ΝΔ για να αναδείξουν πρόεδρο του κόμματος έναν εκ των Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7: 00 το βράδυ εκτός αν υπάρξει προσέλευση την τελευταία στιγμή και η εικόνα θα έχει ξεκαθαρίσει περί τις 11:00 το βράδυ

Κατρούγκαλος: 6,5% η εισφορά των εργαζομένων με “μπλοκάκια”



Η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό βασίζεται στους κανόνες της ισονομίας, καθώς θέτει ίδιους κανόνες για όλους, όπως είπε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ενώ επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις καταβαλλόμενες συντάξεις.
«Αντίθετα με αυτό που γινόταν μέχρι σήμερα, που κάθε φορά ο λογαριασμός στελνόταν στις επόμενες γενιές, με διαφορετικές κατηγορίες συνταξιούχων, εφαρμόζουμε ενιαίους κανόνες για όλους, με όρους, όχι μόνο κοινωνικής, αλλά διαγενεακής δικαιοσύνης. Ακόμα και στους παλιούς συνταξιούχους εγγυόμαστε απολύτως και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η σύνταξή τους θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα» σημείωσε κ. Κατρούγκαλος.

Περίπου 16,5 εκατ. ευρώ πρέπει να πληρώσει σε 48 ώρες ο Μπουτάρης.



Tις εισφορές υπαλλήλων οι οποίες παρακρατήθηκαν και δεν αποδόθηκαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους την περίοδο 1999-2008 καλείται να πληρώσει ο δήμος Θεσσαλονίκης.Το ποσό αγγίζει τα  16,5 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την οικονομική επιθεωρήτρια Μαρία Θεοδωροπούλου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, αν και το αρχικό κεφάλαιο, όπως είχε ενημερωθεί ο δήμος, ήταν κοντά στα 7 εκατ. ευρώ. Τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις όμως το εκτοξεύουν στο διπλάσιο.

Η εγκύκλιος για το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο



Σταθερός στα 780 ευρώ το μήνα παραμένει ο βασικός μισθός στο δημόσιο και το 2016, αλλά μετά από έξι χρόνια "ξεπαγώνουν" τα χρονοεπιδόματα και δίνονται συγκρατημένες αυξήσεις σε όλους όσοι βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης (προιστάμενοι, διευθυντές, γενικοί διευθυντές).
Τις λεπτομέρειες εφαρμογής του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο όπως ψηφίστηκε στη Βουλή καθορίζει πολυσέλιδη εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη.

Αυτόματα στις φορολογικές δηλώσεις οι αποδείξεις με πλαστικό χρήμα



Αν και το αλαλούμ με τις αποδείξεις παραμένει μετά και με τις νέες σχετικές δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδη, φαίνεται ότι τουλάχιστον σε ότι αφορά τις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα το τοπίο αναμένεται να γίνει απόλυτα ξεκάθαρο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr, οι φορολογούμενοι που θα πληρώνουν μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών δεν θα χρειάζεται να γεμίζουν κουτιά ή φακέλους με χαρτάκια, αλλά αυτόματα οι τράπεζες θα αποστέλλουν στην αρμόδια υπηρεσία της

Αρχές Μαρτίου ξεκινά η κατάθεση δηλώσεων για εισοδήματα του 2015



Στην τελική ευθεία βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να υποδεχθεί τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που εισπράχθηκαν το 2015. Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου είναι να υποβληθούν οι δηλώσεις νωρίτερα από κάθε άλλη φορά και κατ’ επέκταση να εισπραχθούν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου οι αναλογούντες φόροι.

Με στόχο λοιπόν την έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων στις αρχές Μαρτίου, το υπουργείο Οικονομικών ζητά από όλα τα λογιστήρια των επιχειρήσεων και των δημοσίων οργανισμών, το αργότερο μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, να αποστείλουν μεταξύ άλλων στο ηλεκτρονικό σύστημα taxis τις βεβαιώσεις εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα και αποδοχές. Συγκεκριμένα θα πρέπει να αποσταλούν τα εξής δεδομένα:

Σύγκληση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Σκύδρας



Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σκύδρας συγκαλείται σε τακτική συνεδρίαση στο Δημαρχείο, την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016 κι ώρα 11:00΄, μετά από πρόσκληση της
Προέδρου της Κατερίνας Ιγνατιάδου  Δημάρχου Σκύδρας, με το εξής θέμα στην ημερήσια διάταξη:
Ψήφιση πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Σκύδρας, οικονομικού έτους 2016.

Γ. Σταθάκης: Η Ελλάδα, πρώτη χώρα στην ΕΕ στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ



«Η Ελλάδα αναδείχθηκε πρώτη χώρα στην Ευρώπη στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ» είπε ο υπουργός Οικονομίας Γ.Σταθάκης, κάτι που απέδωσε στη συλλογική προσπάθεια που κατέβαλαν η κυβέρνηση, οι περιφέρειες, οι δήμοι και οι φορείς. Μέχρι το τέλος του μήνα θα γίνουν επίσημες προσκλήσεις για τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020 ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομίας, Αλ.Χαρίτσης.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 9/1



Αυτό που ψάχνεις
είναι μέσα σου
και δεν χρειάζεται επιβεβαιώσεις.

Καλό Σαββατοκύριακο!

Σαν Σήμερα Σαββάτο 9 Ιανουαρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Οδηγίες για τις εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία



Οδηγίες εξέδωσε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας.

Ειδικότερα σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Σχετικά με την εκλογική διαδικασία της 10ης Ιανουαρίου 2016, για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας ενημερώνει τους ψηφοφόρους για τα ακόλουθα:

Ερώτηση ΚΚΕ για τις καθυστερήσεις στην εξόφληση παράδοσης της παραγωγής προς τους τευτλοπαραγωγούς

        
   Μετά την προκαταβολή - ψίχουλα που δόθηκε πριν τρεις μήνες για τη σοδειά που παρέδωσαν, οι τευτλοπαραγωγοί από την Ορεστιάδα, τις Σέρρες, το Πλατύ, τη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία, βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής, αλλά και οργής, γιατί δεν ξέρουν πότε θα πληρωθούν για την υπόλοιπη οφειλή-εξόφληση που από μέρα σε μέρα υπάρχει αναβολή και κοροϊδία.

Νέες αλλαγές στα capital controls - Πότε μπορείτε να «σηκώσετε» περισσότερα χρήματα, πώς αποπληρώνετε το δάνειο



Σημαντικές αλλαγές στα capital controls, που διευκολύνουν εκατοντάδες χιλιάδες καταθέτες, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Με απόφαση που υπογράφει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, χαλαρώνουν κι άλλο οι τραπεζικοί περιορισμοί.
Πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι μπορούν οι δανειολήπτες να αποπληρώσουν το δάνειό τους, μερικώς ή ολικών με χρήματα που θα φέρουν από το εξωτερικό ή με τη χορήγηση νέου δανείου. Επίσης, μπορεί να αποπληρωθεί ένα στεγαστικό δάνειο αν ο σκοπός είναι να πουληθεί το συγκεκριμένο ακίνητο και ο ιδιοκτήτης να προσκομίσει υποχρεωτικά το συμβόλαιο εντός ενός μήνα.

Ίκαροι Σερρών VS Ίκαροι Γιαννιτσών σε Πρωτοχρονιάτικο Τουρνουά Μπάσκετ



Η Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης  "Ίκαροι" Γιαννιτσών έχοντας πάντα ως γνώμονα τη διεύρυνση των αθλητικών δραστηριοτήτων της έλαβε μέρος σε Πανηγυρικό Πρωτοχρονιάτικο Τουρνουά Μπάσκετ του αδελφού σωματείου των "Ικάρων" Σερρών την Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2016.
Πρόκειται για μία διοργάνωση στην οποία η μπασκετική  Ακαδημία των Γιαννιτσών εκπροσωπήθηκε  από παίκτες και παίκτριες που ανήκουν στα αγωνιστικά τμήματα των παίδων και κορασίδων.

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του παιδιού που άρπαξε ο 34χρονος στη Χαλκιδική



Στη δημοσιότητα έδωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού» την φωτογραφία καθώς και τα στοιχεία του ανήλικου αγοριού που έκλεψε χθες ο 34χρονος πατέρας του μετά την άγρια δολοφονία της πρώην συζύγου του στην Ορμύλια Χαλκιδικής.
Όπως αναφέρει το «Χαμόγελο του Παιδιού» στις 6 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα απήχθη ο ανήλικος Φοίβος Λέσι, 4,5ετών από τον πατέρα του κύριο Λέσι Τζέημς Κλωντ (ψευδώνυμο) αλβανικής καταγωγής, από την οικία του στην Ορμύλια Χαλκιδικής. Ο ανήλικος Φοίβος

Κοπή Βασιλόπιτας για τον Μακεδονικό Έδεσσας



Σε ζεστό και ιδιαίτερα φιλικό κλίμα έκοψαν την Βασιλόπιτα για το νέο έτος τα μέλη του Μακεδονικού Έδεσσας την Δευτέρα 4/1 στο φιλόξενο περιβάλλον του cafe-bar Pleasure.
Όλοι μαζί, η παρέα του Μακεδονικού, διασκέδασαν και ευχήθηκαν ο ένας στον άλλο καλή χρονιά με υγεία και πρόοδο για την ομάδα αλλά και τον καθένα ξεχωριστά.

Το "τερμάτισε" η κυβέρνηση.Θα κρατάμε τις αποδείξεις για μια πενταετία!!!



Για διάστημα τουλάχιστον 5 ετών θα πρέπει οι φορολογούμενοι να κρατούν τις αποδείξεις των προηγούμενων ετών με βάση τις οποίες έχτισαν το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος.Σε συνέχεια των σχετικών ανακοινώσεων στη Βουλή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, ότι οι φορολογούμενοι πρέπει να διακρατούν τις αποδείξεις αυτές προκειμένου να τις επιδείξουν σε περίπτωση φορολογικού ελέγχου, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να εκδώσει εγκύκλιο με την οποία θα παρέχονται διευκρινίσεις για

Καλεντερίδης και Φίλης σήμερα στα Γιαννιτσά σε παρουσίαση βιβλίου.



Η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρία Γιαννιτσών ‘’Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ’’ και ο Δήμος Πέλλας σας προσκαλούν στην παρουσίαση  βιβλίου του Δρ. Νικολάου  Ντέμου, συγγραφέα,  με τίτλο‘’1071- Στρατηγικές ήττες και Συρρίκνωση του Ελληνισμού’’.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 19:30 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στα Γιαννιτσά.

Συμμετέχουν οι:

Ποιοι κινδυνεύουν να μείνουν εκτός από τη ρύθμιση των 100 δόσεων.



Αλλάζουν όλα για όσους έχουν κάνει ρύθμιση με τις 100 δόσεις, αλλά δυσκολεύονται να πληρώνουν τις τρέχουσες οφειλές με την πάγια ρύθμιση με τις 12 δόσεις και τους νέους φόρους, που διαρκώς τούς έρχονται.
Με μία από τις τελευταίες αποφάσεις του ως αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, ο Ιωάννης Μπάκας βάζει τρεις «παγίδες» που πετάνε έξω πολύ κόσμο. Και ενώ οι δύο προβλέπονται ρητά στο νέο νόμο που άλλαξε προ μηνός, η «τρίτη και φαρμακερή» δεν προκύπτει εμφανώς από ποια διάταξη υπαγορεύτηκε και επιβλήθηκε...

Γ.Καρασμάνης Ροδάκινα : Όλες οι απαντήσεις στα ψέματα Αποστόλου



Ο βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης, προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση :
            Στα όρια της πολιτικής αθλιότητας έφθασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους ροδακινοπαραγωγών από τη Θεσσαλία.

Συμφωνία εργοδοτών-κυβέρνησης στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.



Σύμφωνος με αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1% το οποίο θα βαρύνει ισόποσα (κατά 0,5%) εργοδότες και εργαζόμενους, ως «το μη χείρον βέλτιστον», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης μετά τη συνάντηση των εργοδοτικών φορέων με τον πρωθυπουργό.
Υπογράμμισε ακόμη την αντίθεσή του στην άρνηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης να εισφέρουν στο διάλογο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 8/1



Μάθε να εμπιστεύεσαι
αλλά πάντα να επαληθεύεις!

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 8 Ιανουαρίου



Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Αθηνά Ωνάση: Οργιάζουν οι φήμες για σοβαρή ασθένεια



Η Αθηνά Ωνάση  και ο Αλβάρο Ντε Μιράντα Νέτο, μπορεί να επέλεξαν την Καραϊβική για ν’ αλλάξουν χρόνο, αλλά η χρυσή κληρονόμος δεν ήταν αρκετά ευδιάθετη.Η Αθηνά Ωνάση δεν έδωσε το παρόν σε όλα τα κοσμικά events ενώ δεν έφυγε στιγμή από το πλευρό του συζύγου της και της κόρης του.
Μάλιστα, σε μια φωτογραφία που ανέβασε ο Αλβάρο, η Αθηνά με το ζόρι χαμογελούσε.
Σύμφωνα με το Λοιπόν, η Αθηνά Ωνάση, εκτός από τις φήμες για νευρική ανορεξία και κατάθλιψη έχει ν’ αντιμετωπίσει και μια σοβαρή ασθένεια.

WSJ: Σημείο καμπής μια πιθανή νίκη του Κ. Μητσοτάκη



Ως σημείο καμπής χαρακτηρίζει ο αρθρογράφος της The Wall Street Journal, το ενδεχόμενο εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, είναι εύκολο να σκεφτεί κανείς ποια πράγματα θα μπορούσαν να πάνε στραβά στην Ευρώπη το 2016, αλλά είναι λιγότερο εύκολο να προσδιορίσουμε τι θα μπορούσε να πάει καλά –τι θα ήταν αυτό που θα μπορούσε να συμβεί το 2016, που θα ήταν δυνατό να αντιστρέψει την διάχυτη αίσθηση της επικείμενης καταστροφής.

Γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στη Σκύδρα



Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Μέγας Αγιασμός τελέστηκαν, το πρωί της Τετάρτης 6/1/2016, στον Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου Σκύδρας με αφορμή τη γιορτή των Θεοφανείων.
Ακολούθως, το πλήθος των πιστών μ΄ευσέβεια και με επικεφαλής τα ιερά σύμβολα και τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Κορέστη κατευθύνθηκαν, με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής, στη γέφυρα του Εδεσσαίου ποταμού, στο πάνω χωριό, προκειμένου ν΄αναπαρασταθεί η βάπτιση του Ιησού Χριστού από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Ιανουαρίου 2016 της ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας




Θεοφάνεια στην Έδεσσα



Την ημέρα των Θεοφανείων, Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ λειτούργησε και τέλεσε την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον κατάμεστο Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης. Πλειάδα κληρικών μετείχε στην εορτή, ενώ παρόντες ήταν ο Δήμαρχος της πόλεως κ. Δ. Γιάννου, ο Αντιπεριφερειάρχης
Πέλλας κ. Θ. Θεοδωρίδης και ο Διοικητής της ΙΙ Μεραρχίας Στρατηγός Χ. Καρυώτης.

«ΤΖΑΜΑΛΑΡΙΑ 2016» Το έθιμο των Θεοφανείων στην Άρνισσα Πέλλας




Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος στην Άρνισσα Πέλλας αναβίωσε το έθιμο «Τζαμαλάρια» την ημέρων των Θεοφανείων. Το έθιμο δρώμενο διοργανώνεται και παρουσιάζεται εδώ και πολλά χρόνια από τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Νέων Άρνισσας με την βοήθεια κατοίκων και εθελοντών.  Στις 2 η ώρα το δρώμενο  ξεκίνησε να παρουσιάζεται μπροστά στα γραφεία του συλλόγου με την παρουσία αρκετού κόσμου και επισκεπτών και συνεχίστηκε στους δρόμους και τις γειτονιές όλης της Άρνισσας με συνοδεία της μουσικής ορχήστρας  οι "ΧΡΥΣΟΔΑΚΤΥΛΟΙ". 

«Κακό Μάτι»: Αυτή είναι η προσευχή που λένε από μέσα τους οι καλές ξεματιάστρες



Σε ματιάσανε“! Ακόμη και να μην πιστεύει κανείς στο μάτι, σίγουρα έχει ξεστομίσει αυτή την έκφραση μία φορά στη ζωή του! Είτε πιστεύουμε όμως είτε όχι, ποιος δεν θα ήθελε να μάθει τι λένε στις προσευχές τους οι ξεματιάστρες;;;Η παράδοσή μας έχει διάφορους τρόπους να καταλύει το μάτιασμα. Άλλος είναι με λιβάνισμα, άλλος με αλάτι, άλλος με λάδι, ενώ πάντοτε υπάρχει μια προσευχή που το άτομο που ξεματιάζει λέει σιωπηλά. Λέγεται πως καλό είναι να μην εκμυστηρεύεται η εκάστοτε προσευχή από γυναίκα σε

«Ανέβασε» ερωτικά βίντεο και φωτογραφίες της πρώην του στο Διαδίκτυο



Ερωτικές φωτογραφίες και βίντεο με ερωτικές στιγμές του με μια 43χρονη «ανέβασε» στο διαδίκτυο ένας 44χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, εξύβριση και απειλές κατ’ εξακολούθηση.
Σύμφωνα με την καταγγελία της 43χρονης, ο δράστης που ήταν πρώην σύντροφός της, κατείχε χωρίς την συναίνεση της, υλικό ερωτικών τους στιγμών, για το οποίο την απειλούσε

Δημοσκόπηση: 4 στους 10 Έλληνες θέλουν εθνικό νόμισμα



Υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση τάσσεται η πλειονότητα των Βρετανών, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση της εταιρείας ORB.
Παρά το γεγονός ότι το 21% των ψηφοφόρων είναι αναποφάσιστο, το 43% των Βρετανών επιθυμεί να εγκαταλείψει η χώρα τους την Ε.Ε., ενώ το 36% θέλει να παραμείνει στην Ένωση. Εάν αφαιρεθούν οι αναποφάσιστοι, το ποσοστό των Βρετανών ψηφοφόρων που θέλουν ένα «Brexit» ανεβαίνει στο 54% και όσων θέλουν την παραμονή στο 46%, έναντι

Τι σημαίνει αν δείτε ένα νόμισμα τοποθετημένο στο πόμολο του αυτοκινήτου σας;



Μπορεί να έχετε ακούσει για νέες συσκευές οι οποίες χρησιμοποιούνται για να κλέψουν αυτοκίνητα. Αλλά μερικοί κλέφτες χρησιμοποιούν μια λιγότερο περίπλοκη και περσισσότερη παραδοσιακή μέθοδο.
Υπήρξαν περιπτώσεις ληστών που χρησιμοποιούσαν ένα… νόμισμα για να κλέψουν αυτοκίνητα. Αυτό που κάνουν είναι απλώς να τοποθετήσουν το νόμισμα στο χερούλι που τοποθετούμε το κλειδί με σκοπό την ώρα που θα πάμε να κλειδώσουμε το αμάξι να μην

Άγριο έγκλημα στη Χαλκιδική.Σκότωσε τη γυναίκα του και άρπαξε το παιδί τους!



Όλες οι αστυνομικές δυνάμεις της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας έχουν ξεχυθεί σε πραγματικό ανθρωποκυνηγητό από το απόγευμα της Τετάρτης, για να εντοπίσουν έναν 34χρονο Αλβανό που σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του, άρπαξε το ανήλικο παιδί του και εξαφανίστηκε, πιθανότατα με ταξί!
Το άγριο έγκλημα έγινε γύρω στις 7 το απόγευμα μέσα στην κουζίνα του σπιτιού της 41χρονης γυναίκας στην Ορμύλια της Χαλκιδικής. Οι περίοικοι άκουσαν τις αγωνιώδεις

Αύριο η τελευταία διορία για τα τέλη κυκλοφορίας -Διπλάσιο το πρόστιμο.



Λήγει αύριο, Παρασκευή η παράταση που είχε δώσει το ΥΠΟΙΚ για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας ή την κατάθεση πινακίδων. 
Στην ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται: 
1. Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει ήδη προμηθευτεί τα τέλη κυκλοφορίας. Η παράταση δίνεται για να αντιμετωπιστούν υπαρκτά οικονομικά προβλήματα, καθυστερήσεις σε μισθοδοσία κλπ.
2. Η παράταση αφορά στα τέλη κυκλοφορίας και την κατάθεση πινακίδων.

O Tσίπρας εξοντώνει τους ελεύθερους επαγγελματίες.




Τα πάντα ανατρέπονται στις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών. Σύμφωνα με σχετική διάταξη, προβλέπεται από 1/1/2017 οι εισφορές να κυμαίνονται από   158 έως 1.582 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με εισόδημα που δηλώνει ο επαγγελματίας στην εφορία.Όπως αναφέρεται στη διάταξη «Από 1.1.2017 και εφεξής οι υφιστάμενες ασφαλιστικές κατηγορίες καταργούνται και το ποσό της ασφαλιστικής εισφοράς υπολογίζεται ως ποσοστό επί του φορολογητέου εισοδήματος. Το

Θεοφάνεια για πρώτη φορά μετά από 94 χρόνια στη Σμύρνη



Με ιδιαίτερη συγκίνηση και την δέουσα λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια επισήμως για πρώτη φορά στη Σμύρνη, 94 χρόνια μετά την μικρασιατική καταστροφή.Ο αγιασμός των υδάτων τελέστηκε στην ιστορική προκυμαία «Quai» της Σμύρνης απέναντι από το υπό ανακαίνιση παλιό ελληνικό προξενείο, χοροστατούντος του πρώτου ορθόδοξου ιερέα της Σμύρνης πατήρ Κύριλλου.Νωρίς το πρωί στην Αγ. Φωτεινή, την εκκλησία που αποτελεί τη βάση της ορθόδοξης κοινότητας Σμύρνης, παρακολούθησαν την θεία λειτουργία ομογενείς