Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Προσοχή!Μην ανοίξετε αυτό τον σύνδεσμο στο κινητό σας.



Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται στα κινητά, είτε Android είτε iPhone μετά από επίσκεψη σε κάποιο site να τους εμφανίζεται μια νέα….….σελίδα η οποία μοιάζει να είναι από την Google και σας ενημερώνει ότι έχετε 4 ιούς στο κινητό σας ή παρόμοια μηνύματα ότι το κινητό σας βρίσκεται σε κίνδυνο!Μην φοβάστε δεν κινδυνεύετε από κανέναν ιό και το κινητό σας είναι μια χαρά!

Οι δέκα «θαυματουργές» τροφές που όσο τις τρώτε ... αδυνατίζετε



Οι… θαυματουργές τροφές που θα σε βοηθήσουν να κάψεις θερμίδες με τον πιο απολαυστικό τρόπο. Ξέρουμε ότι το φαγητό θέλει μέτρο και ότι μια ισορροπημένη διατροφή με όλες τις τροφές της διατροφικής αλυσίδας θα μας χαρίσει τέλειες αναλογίες και ευεξία.
Ήξερες όμως ότι υπάρχουν και κάποιες συγκεκριμένες τροφές που όσο τις τρώμε (χωρίς υπερβολές πάντα), όχι μόνο δεν παχαίνουμε αλλά αντίθετα… καίμε περισσότερες θερμίδες;

Απίστευτο: Έσκιζε λάστιχα αυτοκινήτων και ένα από αυτά τον σκότωσε!



Ένας άνδρας που έσκιζε με μαχαίρι τα ελαστικά αυτοκινήτων βρέθηκε μαχαιρωμένος, νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος. Η απάντηση στον γρίφο είναι προφανής: ο δράστης του εγκλήματος ήταν ένα... λάστιχο που έσκασε.Το θύμα, ένας 50χρονος άνδρας, βρέθηκε νεκρός από έναν περαστικό την περασμένη Κυριακή σε μια συνοικία του Νίνεσχαμ, κοντά στη Στοκχόλμη. Οι διασώστες που κλήθηκαν στο σημείο διαπίστωσαν απλά τον θάνατό του ο

Το Spiegel «καρφώνει» Σόιμπλε: Εκβίασε τους Ελληνες, απέτυχε η πολιτική του



Σε ένα ιδιαίτερα καυστικό άρθρο που φιλοξενείται στο Spiegel ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφκαγκ Σόιμπλε ακούει τα «εξ αμάξης» για την στάση του έναντι της Ελλάδας.
Το άρθρο υπογράφει ο Τόμας Φρίκε, πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της γερμανικής εκδοσης των Financial Times στο άρθρο του στο Spiegiel.
Αναλυτικά το άρθρο:

Κυριαρχούν οι ευέλικτες μορφές εργασίας στην Ελλάδα



Κυριαρχία των ευέλικτων μορφών εργασίας, που υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να αποδέχονται μικρότερες αποδοχές, διαπιστώνεται από τα στοιχεία του συστήματος "Εργάνη". Όπως αναφέρουν τα Dikaiologitika.gr, επί συνόλου 201.793 προσλήψεων τον Ιούλιο, η μερική απασχόληση, έχει φτάσει στο 38,87% ή 78.432 και στο 15,29% ή 30.859 θέσεις, βρίσκεται η εκ περιτροπής εργασία.
Τα στοιχεία του συστήματος Εργάνη δείχνουν ότι ακόμα και σε επίπεδο επταμήνου, οι ευέλικτες μορφές εργασίας έχουν πια την πρωτοκαθεδρία. Επί συνόλου 1.265.383 προσλήψεων που πραγματοποιήθηκαν στο επτάμηνο του τρέχοντος έτους, οι 607.685 (ή 48,02%) ήταν πλήρους απασχόλησης.

Ο Ερντογάν συλλαμβάνει και επιχειρηματίες.Στη φυλακή και οι βασιλιάδες ...του μπακλαβά.



Οι συλλήψεις στην Τουρκία συνεχίζονται με ακάθεκτο ρυθμό, με τις αρχές να μην σταματούν τις επιχειρήσεις κατά όσων θεωρούνται ύποπτοι για συνεργασία με τον ιεροκήρυκα Γκιουλέν.Ανάμεσα στις συλλήψεις επιχειρηματιών, βρίσκονται και τα δύο αδέλφια που έχουν τις αλυσίδες μπακλαβά «Γκιουλίογλου».Ο Faruk και ο Nejat Güllü διοικούν δύο διαφορετικές αλυσίδες εστιατορίων, στις οποίες πωλούνται παραδοσιακά τουρκικά γλυκά.Ο

Παραιτήθηκε ο διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ



Σε βάρος του Πολ Μάναφορτ διατυπώθηκαν κατηγορίες στο πλαίσιο υπόθεσης διαφθοράς στην Ουκρανία και ο Τραμπ τον περιθωριοποίησε, διορίζοντας νέα υπεύθυνη της εκστρατείας την Κελιάν Κόνγουεϊ
Ο Πολ Μάναφορτ, ο πρώην ισχυρός άνδρας της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ σε βάρος του οποίου διατυπώθηκαν κατηγορίες στο πλαίσιο μιας υπόθεσης διαφθοράς στην Ουκρανία, παραιτήθηκε,

Στις 26 Αυγούστου αναμένεται η ανακοίνωση των Βάσεων



Τέλος στην αγωνία χιλιάδων τελειόφοιτων αναμένεται να μπει στις επόμενες ημέρες, καθώς το υπουργείο Παιδείας θα δώσει στη δημοσιότητα τις Βάσεις 2016. Λόγω κάποιων καθυστερήσεων κατά τη διαδικασία, οι βάσεις 2016 αναμένεται να ανακοινωθούν τη Παρασκευή 26 Αυγούστου ή ίσως και αργότερα.Σχολές με παραδοσιακά μεγάλη ζήτηση αναμένεται να πέσουν και κάτω από τα 18.000 μόρια.

ΤτΕ: Πλεόνασμα 1 δις ευρώ τον Ιούνιο στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών



Τον Ιούνιο του 2016, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών παρουσίασε πλεόνασμα 1 δισ. ευρώ, κατά 496 εκατ. ευρώ μεγαλύτερο από εκείνο του Ιουνίου του 2015. Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, η εξέλιξη αυτή οφείλεται κυρίως στη βελτίωση των ισοζυγίων πρωτογενών και δευτερογενών εισοδημάτων. Τον ίδιο μήνα, το έλλειμμα του ισοζυγίου αγαθών μειώθηκε, ενώ το

Αυξημένες οι κρατικές ενισχύσεις για τις εταιρείες που θα ενταχθούν στον αναπτυξιακό



Αυξημένες κρατικές ενισχύσεις από 10% μέχρι και 15%, αναμένεται ότι θα λαμβάνουν μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, που θα ενταχθούν στον αναπτυξιακό νόμο από το 2017, ενώ η αύξηση αυτή αφορά όλες τις περιφέρειες της χώρας.
AdTech Ad
Αυτό προβλέπει το αναθεωρημένο σχέδιο του Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων (ΧΠΕ), που το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι θα εγκριθεί από την ΕΕ.
Η σχετική απόφαση της Κομισιόν, αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και ο νέος χάρτης θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2017.

Η μαύρη τρύπα στα ταμεία φέρνει νέα μείωση στις επικουρικές



Παρά τις περικοπές που ήδη έχουν γίνει το ΕΤΕΑ φαίνεται ότι έχει ένα άνοιγμα πάνω από μισό δισεκατομμύριο ευρώ και έτσι τα στελέχη του επεξεργάζονται ένα εναλλακτικό σχέδιο για την εξοικονόμηση επιπλέον χρημάτων.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου» τα χρήματα που το υπουργείο Εργασίας δεσμεύτηκε στην τρόικα ότι θα εξοικονομήσει κόβοντας τις επικουρικές όσων παίρνουν πάνω από 1.300 ευρώ δεν επαρκούν για να κλείσουν ελλείμματα και μαύρες τρύπες!

Οι κρατικές ενισχύσεις ανά περιφέρεια που προβλέπει ο νέος αναπτυξιακός νόμος



Αυξημένες κρατικές ενισχύσεις από 10% μέχρι και 15%, αναμένεται ότι θα λαμβάνουν μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, που θα ενταχθούν στον αναπτυξιακό νόμο από το 2017, ενώ η αύξηση αυτή αφορά όλες τις περιφέρειες της χώρας.Αυτό προβλέπει το αναθεωρημένο σχέδιο του Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων (ΧΠΕ), που το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι θα εγκριθεί από την ΕΕ.Η σχετική απόφαση της Κομισιόν αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέχρι

Καταρρέει η συμφωνία με Τουρκία.Σε απέραντο hot-spot μετατρέπεται η Ελλάδα..



Για το ενδεχόμενο αποτυχίας της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας για τους πρόσφυγες προετοιμάζεται το Βερολίνο, σύμφωνα με πληροφορίες του «Spiegel» από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, το οποίο επισημαίνει ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η πλήρης συνεργασία της Ελλάδας, ακόμη και αν χρειαστεί να της ασκηθεί οικονομική πίεση.

Η «χρυσή» Κατερίνα Στεφανίδη πέταξε στα 4.85 και σήκωσε την Ελλάδα στα ουράνια



Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό πήρε την πρώτη θέση στο επί κοντώ – Το πρώτο μετάλλιο στον στίβο ήταν το χρυσό της Κατερίνας που έγραψε ιστορία - Πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο επί κοντώ και πρώτο χρυσό στον στίβο μετά το 2004!
Η Κατερίνα Στεφανίδη χάρισε στην Ελλάδα το 6ο της μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και έστειλε όλους τους Έλληνες στα ουράνια με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο άλμα επί κοντώ.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σάββατο 20 Αυγούστου



ΚΡΙΟΣ
Γενικά
Ο Άρης σε θέλει πιο… υποψιασμένο/η, ώστε να αντιμετωπίσεις με επιτυχία κινήσεις που γίνονται στο παρασκήνιο και στοχεύουν στο να μειωθεί το κύρος σου σε μια σημαντική επαγγελματική υπόθεση. Σε αυτό μπορεί να συνδράμει ο Ερμής, που δείχνει πρόθυμος να σου δώσει χρήσιμες πληροφορίες μέσω ενός προσώπου με το οποίο είχατε συνεργαστεί στο παρελθόν.

Σαν σήμερα Σάββατο 20 Αυγούστου.


 


Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Ποιο σημάδι προδίδει την επερχόμενη σχιζοφρένεια;



Ορισμένες «παρατυπίες» στον ανθρώπινο εγκέφαλο είναι παρούσες πολύ προτού ένα άτομο αναπτύξει συμπτώματα σχιζοφρένειας, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση JAMA Psychiatry.
Σε προηγούμενη μελέτη, ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Yale στις ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι η σχιζοφρένεια συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στις συνδέσεις μεταξύ του θαλάμου

Τα οκτώ τρόφιμα που δεν πρέπει να μπαίνουν ποτέ στο ψυγείο



Η πεποίθηση πως όλα τα φαγητά διατηρούνται για περισσότερο καιρό μέσα στο ψυγείο είναι εντελώς λανθασμένη καθώς σε μερικά τρόφιμα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.
Όσο πιο πολύ τα αφήνετε στο ψυγείο τόσο πιο γρήγορα χαλάνε. Ας δούμε μερικά από αυτά καθώς και τρόπους για να τα διατηρείτε φρέσκα για περισσότερο.

Μαγευτικό σκηνικό: Εκθαμβωτική παράσταση με drones στο όρος Φούτζι (vid)



Ένα μαγευτικό σκηνικό στήθηκε στο υψηλότερο όρος της Ιαπωνίας, με 20 drones να "χορεύουν" υπό τους ήχους παραδοσιακών οργάνων.Τα 20 drones, που ήταν φωτισμένα με led, φώτισαν τον νυχτερινό ουρανό, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα. Το εντυπωσιακό βίντεο τραβήχτηκε από την ιαπωνική εταιρεία MicroAd στο όρος Φούτζι.
Η απίστευτη παράσταση φώτισε το μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς,

Duo: Η νέα εφαρμογή για βιντεοκλήσεις από τη Google.(ΒΙΝΤΕΟ)



Η Google παρουσίασε τη νέα εφαρμογή βιντεο-συνομιλίας Duo, η οποία αποτελεί την απάντησή της στις παρεμφερείς εφαρμογές επικοινωνίας FaceTime της Apple, Skype της Microsoft και Messenger του Facebook.
Η νέα εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν ποιος τους καλεί και έτσι να αποφασίζουν αν θα απαντήσουν ή όχι.
Το Duo παρέχεται ως δωρεάν υπηρεσία στα «έξυπνα» τηλέφωνα που χρησιμοποιούν το

Τραγωδία.Μητέρα και γιος αυτοκτόνησαν μαζί στο διαμέρισμά τους



Σοκαριστική υπόθεση αυτοκτονίας στα Πατήσια. Μια 57χρονη γυναίκα και ο 28χρονος γιος της βρέθηκαν σε προχωρημένη σήψη μέσα στο διαμέρισμά τους.Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν την επομένη του Δεκαπενταύγουστου οι ένοικοι της πολυκατοικίας επί της οδού Κουρτίδου 120 κάλεσαν την αστυνομία για να αναφέρουν την έντονη δυσοσμία που έβγαινε από το διαμέρισμα.Οι άνδρες της αστυνομίας που μπήκαν στο διαμέρισμα βρήκαν

Γ.Καρασμάνης: Στη βουλή η επιστολή συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Έδεσσας & Περιχώρων



Την επιστολή του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Έδεσσας και Περιχώρων «Ο Άγιος Γεώργιος», σχετικά με την παρακράτηση του ποσού του ενός ευρώ από την κύρια σύνταξη των συνταξιούχων του με ανταποδοτικό χαρακτήρα για τον κοινωνικό τουρισμό και τις λειτουργικές δαπάνες των μελών του Σωματείου, κατέθεσε  στη Βουλή ως αναφορά ο Γιώργος Καρασμάνης.

Το Δημόσιο θα αποπληρώσει οφειλές σε ιδιώτες ύψους 1,1 δισ. ευρώ



Αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα ύψους 1,1 δισ. ευρώ τον Ιούλιο πιστοποιούν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος, καταγράφοντας αντιστροφή της τάσης πολλών «δύσκολων» μηνών συσσώρευσης οφειλών προς ιδιώτες.Η δυνατότητα αυτή δόθηκε με την αποδέσμευση της δόσης από τον ESM ύψους 7,5 δισ. με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Μπορούν να δουν στα ματάκια του τον Omran ο Ομπάμα, ο Πούτιν και οι Ευρωπαίοι ηγέτες



Ένα παιδί μόλις πέντε ετών βρίσκεται μέσα σε ένα ασθενοφόρο και φαίνεται να μην έχει συνειδητοποιήσει αυτό που έχει συμβεί. Η εικόνα του πραγματικά σοκάρει… Η εικόνα του ραγίζει καρδιές… Ο 5χρονος Omran Daqneesh που κατάφερε να βγει ζωντανός από αεροπορική επιδρομή στο Χαλέπι τα έχει χαμένα. Πιάνει το πρόσωπό του, κοιτάζει τα γεμάτα αίματα χέρια του χωρίς να φωνάζει ή να κλαίει. Μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τον Omran

Διήμερο γλέντι από την Εύξεινο Λέσχη Γιαννιτσών 26 και 27 Αυγούστου.



Σας προσκαλούμε στο παραδοσιακό ποντιακό γλέντι της Ευξείνου Λέσχης Γιαννιτσών που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Αυγούστου στο προαύλιο του 8ου δημοτικού σχολείου Νέας Τραπεζούντα (Τσαλί).

Ο Oλάντ "δίνει" τον Αλέξη.«Ο φίλος Τσίπρας έφερε την συμφωνία»



Δύο κεφάλαια με ελληνικό ενδιαφέρον περιλαμβάνει το βιβλίο των Αντονίν Αντρέ και Καρίμ Ρισουλί για τον Πρόεδρο της Γαλλίας  Φρανσουά Ολάντ, με τίτλο «Ιδιωτικές συζητήσεις με τον Πρόεδρο», το οποίο κυκλοφόρησε την Τετάρτη στα βιβλιοπωλεία της Γαλλίας.Το βιβλίο, στο οποίο αναφέρονται τα γαλλικά ΜΜΕ, περιλαμβάνει συζητήσεις των δύο συγγραφέων με τον πρόεδρο της Γαλλίας σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, από τις 17 Φεβρουαρίου

Πλησιάζει η δεύτερη αξιολόγηση."Κόλαση" τα νέα προαπαιτούμενα.



Σε διαδικασία αντίστροφης μέτρησης για τα 10 +1 μέτωπα της δεύτερης αξιολόγησης βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο με δεδομένο ότι οι συνομιλίες ξεκινούν σε λίγες ημέρες, κατ’ αρχήν για τα 15 προαπαιτούμενα της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.
Η πρώτη αυτή φάση που θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου ώστε να συνεχιστεί η δεύτερη αξιολόγηση με τα συνολικά 43 προαπαιτούμενα που εκτός των άλλων θα κρίνουν και την συμμετοχή ή όχι του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

“Via Egnatia”: 50 φοιτητές και καθηγητές στη Πέλλα για τη αναγέννηση της Αρχαίας Εγνατίας



Ο Δήμος Πέλλας πρόκειται να φιλοξενήσει μία ομάδα (Laboratorio Francigena) πενήντα (50) πεζοπόρων φοιτητών, καθηγητών του τομέα αρχαιολογίας, περιβάλλοντος και πολιτιστικής κληρονομιάς από το Πανεπιστήμιο της Βενετίας. Η ομάδα αυτή θα διασχίσει την Αρχαία Εγνατία και για το έτος 2016 θα καλύψουν την διαδρομή Μοναστήρι(Μπίτολα) - Θεσσαλονίκη από 15 Αυγούστου έως και 2 Σεπτεμβρίου.

Μαζικές κατασχέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς για χρέη στο Δημόσιο.



Μαζική «επίθεση» στους τραπεζικούς λογαριασμούς για την είσπραξη οφειλών στο Δημόσιο,  ετοιμάζουν στο επόμενο διάστημα οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.
Την ίδια ώρα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων εντείνει τους φορολογικούς ελέγχους  και βάζει στο στόχαστρό της συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες ελευθέρων επαγγελματιών προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα.  Το τσουνάμι κατασχέσεων που έρχεται

Τηλεοπτικές άδειες: Στις 30 Αυγούστου η δημοπρασία



Τέσσερις οι άδειες που θα δημοπρατηθούν - Εννέα οι υποψήφιοι - Στο κτήριο της ΓΓ Ενημέρωσης η διαδικασία - Πώς προβλέπει η προκήρυξη ότι θα γίνει η διαδικασία
Στις 30 Αυγούστου, ημέρα Τρίτη, θα διεξαχθεί τελικά ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η διαδικασία, η οποία θα γίνει με αυστηρό τρόπο, κλειστές πόρτες και χωρίς κινητά, θα διεξαχθεί στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στην Καλλιθέα.

Επιπλέον 5.046 νοικοκυριά στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον»



Την ένταξη επιπλέον 5.046 νοικοκυριών στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εξασφαλίζοντας πρόσθετους πόρους 56,462 εκατ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, κατόπιν πρωτοβουλιών του υπουργείου, διασφαλίστηκαν πόροι από τις επιστροφές των δανείων του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» του ΕΣΠΑ 2007 -

Απολογείται ο 77χρονος χειριστής: «Ημουν από δεξιά, νόμιζα πως θα μου έδινε προτεραιότητα»



Ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοου που σκόρπισε το θάνατο ανοιχτά της Αίγινας στο στενό Πέρδικας-Μονής θα απολογηθεί σήμερα στις 13:00.
Τέσσερις ημέρες μετά τη ναυτική τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα πληθαίνουν αντί να μειώνονται, ειδικά μετά τη διαρροή των όσων έχει καταθέσει ο 77χρονος χειριστής. 

Η ΔΕΗ θα κόβει το ρεύμα σε κακοπληρωτές.



Το «όπλο» του μπλακάουτ επιστρατεύει η ΔΕΗ προκειμένου να καταφέρει να εισπράξει ένα κομμάτι των 2,3 δισ. ευρώ που της οφείλονται από επαγγελματίες, επιχειρήσεις και νοικοκυριά.Παρά το ευνοϊκό πρόγραμμα διακανονισμών των οφειλών σε 36 δόσεις που παρατάθηκε έως τις 30 Σεπτεμβρίου η επιχείρηση εκτιμά ότι υπάρχουν περί τους 1,5 εκατομμύριο οφειλέτες που εξακολουθούν να έχουν «κόκκινους» λογαριασμούς.

ΔΝΤ.Η Ελλάδα χώρα γερόντων σε λίγα χρόνια με πρόβλημα αποπληρωμής του χρέους!



Για τις σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στα επόμενα χρόνια στις αδύναμες χώρες της Ευρωζώνης, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, εξαίτιας των δημογραφικών προβλημάτων προειδοποιεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Ο πληθυσμός της Ευρωζώνης γερνάει και κατά συνέπεια και το εργατικό δυναμικό γεγονός που μπορεί να πλήξει την παραγωγικότητα των αδύναμων χωρών σημειώνει το ΔΝΤ σε

Χάλκινο μετάλλιο οι Μάντης-Καγιαλής στο Ρίο



Μετά από μία συγκλονιστική μάχη με τους Αυστραλούς, οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στα 470 της ιστιοπλοΐας των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Ζανέιρο, κάνοντας για μια ακόμη φορά την Ελλάδα υπερήφανη.
Η πρώτη μέρα είχε βρει το ελληνικό πλήρωμα στην 4η θέση της γενικής κατάταξης. Με

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 19/8



ΚΡΙΟΣ
Γενικά
Όσο κι αν η Αφροδίτη… επιμένει να σε αιφνιδιάζει ευχάριστα αποπνέοντας ένα «άρωμα» ανανέωσης, ο Άρης ξυπνά τον πολεμιστή μέσα σου κι αυτήν την φορά φαίνεται πως έχεις να κάνεις με την αντιμετώπιση κρυφών καταστάσεων που αν τις αφήσεις ανεξέλεγκτες, θα μπορούσαν να σου κάνουν ζημιά ή να σε ταλαιπωρήσουν.

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 18 Αυγούστου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Η καθημερινή κίνηση προστατεύει από τον καρκίνο



Το να είναι κανείς καθημερινά σωματικά δραστήριος, μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο για πέντε συχνές χρόνιες παθήσεις: τον καρκίνο του μαστού και του εντέρου, τον διαβήτη, την καρδιοπάθεια και το εγκεφαλικό, σύμφωνα με μια νέα αμερικανο-αυστραλιανή επιστημονική έρευνα. Το “μήνυμα” της νέας μελέτης είναι ότι και η παραμικρή σωματική δραστηριότητα μετράει για την υγεία και όχι μόνο η γυμναστική.

Θεσσαλονίκη: Γιορτή χαράς η "μέρα με τα χρώματα"



"Εισπνέουμε όνειρα, εκπνέουμε αγάπη", λένε οι διοργανωτές της Μέρας με τα Χρώματα στη Θεσσαλονίκη, που είναι αφιερωμένη "στην ανθρώπινη επικοινωνία, στη ζωή, στην αγάπη και στην ομοψυχία".
"Πόλεμο" με... κιλά πολύχρωμης σκόνης, χαρακτηρίζεται από την ομάδα SFINA που διοργανώνει την εκδήλωση για ακόμη μια χρονιά στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στις 11 Σεπτεμβρίου στο Φράγμα Θέρμης.

ΚΕΠ για φτωχούς και δανειολήπτες - Οι υπηρεσίες που θα παρέχουν



Τα δικά τους Κ.Ε.Π​ αποκτούν οι ευάλωτες οικονομικά και κοινωνικά ομάδες του πληθυσμού (άποροι,ΑμεΑ,ρομά,μετανάστες,άστεγοι κλπ) από τον ερχόμενο Οκτώβριο τα οποία θα έχουν την χαρακτηριστική ονομασία "Κέντρα Κοινότητας" αποτελώντας κατά βάση συμπληρωματικές δομές στις υπάρχουσες σήμερα κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων.
Τα "Κέντρα Κοινότητας" που θα λειτουργούν αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση και τη

Aνατριχίλα από Τράμπ: Αφού έχουμε πυρηνικά,γιατί δεν τα χρησιμοποιούμε!



Μεταξύ των διάφορων καινοτόμων ιδεών που έχουν ξεφύγει από το στόμα του Ντόναλντ Τραμπ είναι μια κάπως τρομακτική παρατήρηση για τα πυρηνικά όπλα: «Αφού τα ‘χουμε, γιατί δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε;». Στο παρελθόν υπήρξα ένας πολιτοφύλακας υπεύθυνος εκτόξευσης κι έχω προειδοποιήσει ότι σε μια εποχή που ο χρόνος λήψης αποφάσεων έχει μειωθεί σε δευτερόλεπτα, ο πρόεδρος έχει απεριόριστη εξουσία να ρίξει

Φωτιά στη βενζίνη, το πετρέλαιο και το υγραέριο κίνησης!



Ξεχάστε τις τιμές που ξέρετε στο βενζινάδικο. Οι φόροι αλλάζουν και μαζί και οι τιμές που αναμένεται να εκτιναχθούν προς τα πάνω βάζοντας… φωτιά στην τσέπη μας.
Η πορεία των εσόδων του Κράτους δεν είναι καλή και προκειμένου να υπάρξει ανάγκη για κόφτη η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο planb.
Μέσα στους επόμενους δύο μήνες οι φόροι πέφτουν βροχή. Μαζί με τον φόρο εισοδήματος

Φιλικός Αγώνας Αλμωπός Αριδαίας - Κεραυνός Επισκοπής


Η Ρωσία πάει για πόλεμο.



Αποδείξεις για «ουκρανικές εισβολές στην Κριμαία» είναι έτοιμη να παράσχει η Μόσχα, την ώρα που είναι σε εξέλιξη ρωσικά γυμνάσια στην ανατολική Μεσόγειο.Οι ρωσικές ασκήσεις ήταν προγραμματισμένες και στόχο έχουν να ελεγχθεί η ικανότητα του ναυτικού να ενεργήσει σε καταστάσεις κρίσης τρομοκρατικής φύσης.

«Μαυραγορίτης» ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής.



Χειροπέδες πέρασε η βραζιλιάνικη αστυνομία στον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής Πάτρικ Χίκεϊ, στο πλαίσιο έρευνας για παράνομη μεταπώλησης εισιτηρίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες. 
Ο Χίκεϊ, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της Ιρλανδικής Ολυμπιακής Επιτροπής, συνελήφθη στο ξενοδοχείο όπου διέμενε στο Ρίο. Όταν έφθασαν οι αστυνομικοί χτυπώντας την πόρτα του δωματίου του, εκείνος προσπάθησε να διαφύγει περνώντας στο διπλανό δωμάτιο,

Ρεπόρτερ προκαλεί οργή δισεκατομμυριούχου στην Ιθάκη: «Θα σας πετάξω στη θάλασσα» (εικόνες&βίντεο)



Επεισοδιακό ήταν το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού συνεργείου του βρετανικού SKYnews που ανακάλυψε στην Ιθάκη τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Σερ Φίλιπ Γκριν.
Ο Βρετανός επιχειρηματίας ήταν μέχρι πρότινος ιδιοκτήτης της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων με είδη για το σπίτι BHS την οποία πώχευσε και πούλησε έναντι... μιας λίρας σε επιχειρηματία.

Koυφάλια.Αδέσποτο σκυλί επιτέθηκε σε 8χρονο



Επίθεση από αδέσποτο σκυλί δέχτηκε χθες το βράδυ ένα 8χρονο αγόρι στην περιοχή των Κουφαλίων, του δήμου Χαλκηδόνας.Σύμφωνα με όσους είδαν το περιστατικό, ο μικρός έκανε βόλτα με το ποδήλατό του στον πεζόδρομο του χωριού, κοντά στο δημαρχείο, όταν ένα αδέσποτο σκυλί του επιτέθηκε και το δάγκωσε στο δεξί χέρι.Αμέσως, ο πατέρας του 8 χρονου που βρισκόταν σε κοντινό σημείο, τον μετάφερε στο Κέντρο Υγείας Κουφαλίων,

Μόνιμοι καταυλισμοί μεταναστών σε όλη την Ελλάδα.



Μικρούς και μόνιμους καταυλισμούς που θα μπορούν να φιλοξενούν έως 1.000 μετανάστες και πρόσφυγες είναι το επόμενο σχέδιο της κυβέρνησης προκειμένου να εκτονώσει την πίεση που αυξάνεται στα νησιά καθώς παρατηρείται αύξηση των προσφυγικών ροών μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία. Αυτο αποκαλύπτει κυβερνητική πηγή στο πρακτορείο Reuters προσθέτοντας ότι σε αυτούς τους νέους καταυλισμούς θα μεταφερθούν μετανάστες και πρόσφυγες από τους 10.700 που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα νησιά του Ανατολικού

Έναρξη λειτουργίας ακαδημίας ποδοσφαίρου Αλμωπού Αριδαίας



Σας γνωρίζουμε ότι η έναρξη προπονήσεων της Ακαδημίας ποδοσφαίρου του ΑΛΜΩΠΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ θα πραγματοποιηθεί την ΤΡΙΤΗ 23/08/2016 για τη νέα χρονιά 2016-2017 με συνάντηση στο γήπεδο ‘’ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΓΟΥΔΗΣ’’ (Παραποτάμια περιοχή). Οι εγγραφές ξεκινούν από την Τρίτη 23/08/16 και θα πραγματοποιούνται έως και την Τετάρτη 31/08/16 και ώρες 17:30-19:30μμ.Καλούνται όλοι οι γονείς, αθλητές πού ανήκουν στο Σύλλογο και όσοι επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτόν να παρευρεθούν την κάτωθι αναγραφόμενη ώρα κατά χρονολογία γέννησης των παιδιών: