Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Καμμένος: Να απελευθερώσουμε τη χώρα μας από τους τοκογλύφους.


Το φαινόμενο της εγκατάλειψης της χώρας από τους νέους ανησυχεί τον πρόεδρο των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» ο οποίος δεσμεύτηκε από την Αρκαδία όπου βρίσκεται ότι θα δώσει μάχη για να γεμίσουν ξανά τα χωριά μας.
«Η Ελλάδα αρχίσει να εγκαταλείπεται. Υπάρχει μία νέα μετανάστευση των νέων παιδιών που βλέπουν ότι στην Ελλάδα του μνημονίου, στην Ελλάδα της συγκυβέρνησης και των τραπεζιτών, δεν υπάρχει μέλλον. Πρέπει να το σταματήσουμε τώρα αυτό», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος στους τοπικά ΜΜΕ....

Άκης Τσοχατζόπουλος: Σχέδιο εξόντωσης της οικογένειάς μου


Την αθωότητά του υπογραμμίζει για μία ακόμα φορά ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος σε γραπτή επιστολή του από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου βρίσκεται προφυλακισμένος. Παράλληλα, κατηγορεί ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία για πρακτικές «ανθρωποφαγίας» και δηλώνει πως δεν εκβιάζεται. «Σαράντα χρόνια στην πολιτική ζωή της χώρας, τα ξέρω όλα. Είμαι αθώος, δεν με αγγίζει καμία κατηγορία, ούτε τα ψεύδη, οι συκοφαντίες και οι λάσπες» αναφέρει χαρακτηριστικά...

Βόμβα μεγατόνων από Στρος Καν κατά Σαρκοζί


Ο Στρος Καν βάζει βόμβα που θα μπορούσε να οριστικοποιήσει τον πολιτικό θάνατο του Νικολά Σαρκοζί Στην πρώτη, εδώ και ένα χρόνο, συνέντευξη του σε εφημερίδα, την βρετανική Guardian, ο Στρος Καν αποκαλύπτει ότι διαθέτει ικανές αποδείξεις για την εμπλοκή του Γάλλου Προέδρου σε σχέδιο πολιτικής του εξόντωσης. Τον Γάλλο πρόεδρο και το κόμμα του κατηγορεί ευθέως ο Ντομινίκ Στρος Καν για συνομωσία εναντίον του σχετικά με την υπόθεση της καμαριέρας του ξενοδοχείου Σοφιτέλ στην Ν. Υόρκη.

Στη συνέντευξη του στον δημοσιογράφο ΄Εντγουαρντ Τζέι Επστάιν, συγγραφέα του βιβλίου " Τρεις ημέρες του Μαϊου" που κυκλοφορεί τη Δευτέρα στη Βρετανία...

28 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία


Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) έχει καθιερώσει την 28η Απριλίου ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία», με στόχο την επικέντρωση του διεθνούς ενδιαφέροντος στα θέματα πρόληψης ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών.
Σύμφωνα με στοιχεία της ΔΟΕ:
  • 2.000.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή από εργατικά ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες, κάθε χρόνο, σε όλο τον κόσμο.
  • Σε 270.000.000 υπολογίζονται τα εργατικά ατυχήματα και 160.000.000 τα περιστατικά επαγγελματικών ασθενειών...

Σαν Σήμερα, 28 Απριλίου


Γεγονότα
1299: Λήγει η εξέγερση της Κρητικής αριστοκρατίας κατά των Βενετών (Επανάσταση Αλέξη Καλλέργη, 1282-1299), με την παραχώρηση προνομίων.

1686: Δημοσιεύεται ο πρώτος τόμος των αρχών του Ισαάκ Νεύτωνα.

1897: Η Ελληνική Κυβέρνηση αποδέχεται την ανάκληση του Ελληνικού Στρατού από την Κρήτη και την αυτονομία της νήσου υπό την επικυριαρχία του Σουλτάνου. (Ο Ελληνοτουρκικός Πόλεμος του 1897)...

Συγκλονιστικό μήνυμα Χάρυ Κλυν για τις εκλογές (βίντεο)

Συγκλονιστικό μήνυμα προς τους Έλληνες πολίτες που πρόκειται να ασκήσουν την επόμενη Κυριακή  6 Μαΐου το εκλογικό τους δικαίωμα απεύθυνε μέσο διαδικτύου ο ηθοποιός Χάρυ Κλυν (κατά κόσμο  Βασίλης Τριανταφυλλίδης).

Φορώντας μία μαύρη μπλούζα και έχοντας για φόντο μία Ελληνική Σημαία ο γνωστός σε όλους μας ηθοποιός μέσα σε 1 λεπτό δίνει την δική του πολιτική διάσταση και εξηγεί το τι πρόκειται να πράξει στις εκλογές της 6ης Μαΐου...

Πόπη Φουντουκίδου: «και πάλι εμείς θα ενδιαφερθούμε για τον Αγρότη»


Ο Νομός μας είναι κατεξοχήν αγροτικός, επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας παράχθηκε έργο για τον αγρότη και με προσωπική μου, καταλυτική, συμβολή:

·        Επιτύχαμε πρόσθετη ενίσχυση της τιμής σε όλα τα αγροτικά προϊόντα
·        για πρώτη φορά καλύφθηκαν νέες ζημιογόνες αιτίες, επιπλέον του κανονισμού του ΕΛΓΑ σε γεωργούς-κτηνοτρόφους, μάλιστα η Πέλλα ήταν πρώτη Πανελλαδικά σε εισπράξεις
·        Πάλεψα για δικαιότερη ρύθμιση των πανωτοκίων...

Επίσκεψη υποψ. βουλευτή ΠΑΣΟΚ κ. Φ. Παντελίδη στα χωριά του Δήμου Σκύδρας


Ο Φίλιππος Παντελίδης μαζί με τους πολιτικούς του φίλους , επισκέφθηκε τα χωριά του Δήμου Σκύδρας όπου έγινε πολύ γόνιμος διάλογος  με αγρότες , συνταξιούχους ,υπαλλήλους αλλά και εμπόρους, βιοτέχνες και μίκροεπαγγελματίες. Ο στόχος τους είναι να περπατήσουν και το τελευταίο χωριό του Νομού Πέλλας, προκειμένου να γνωρίσουν τα προβλήματα του Νομού, αλλά και να προτείνουν τις ανάλογες λύσεις.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας, επισκέφθηκε την πόλη της Έδεσσας, όπου συναντήθηκε με τοπικούς παράγοντες.

Let's do it Greece 2012 – Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μία μέρα! (βίντεο)


Αγαπητές φίλες, Αγαπητοί φίλοι,

Έφθασε η Κυριακή που φέρνουμε την Παγκόσμια Εθελοντική Καμπάνια Lets Do It στην Ελλάδα και θα δείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας για τον προικισμένο τόπο μας!
Χιλιάδες ευαισθητοποιημένοι πολίτες, εθελοντές,  δίνουμε δυναμικά το παρόν,  χέρι - χέρι σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας, στα βουνά στις θάλασσες στις γειτονιές,  όλοι χαρούμενοι γιατί ναι, είμαστε δυνατοί, έχουμε όραμα,  έχουμε πίστη στη συνεργασία, στην αυτοοργάνωση και στην προσφορά...

Έγκριση ένταξης του έργου «Διευθέτηση ρεμάτων στο Δήμο Αλμωπίας» από το Περιφερειακό Συμβούλιο


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης εισηγήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Πέμπτης 26/4  την ένταξη του έργου «Διευθέτηση ρεμάτων (χειμάρρων)» στο Δήμο Αλμωπίας στον Άξονα Προτεραιότητας «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής» του Π.Ε.Π., προϋπολογισμού 12 εκατομ. ευρώ. Το έργο της διευθέτησης των συγκεκριμένων ρεμάτων, σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αποτελεί έργο πρώτης προτεραιότητας και πάγιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής εδώ και τριάντα χρόνια...

Εγκαίνια νέου γηπέδου Άρη Αμπελιών την Κυριακή 29/4


Αγαπητοί φίλαθλοι .

           Ο πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του αθλητικού συλλόγου ΑΡΗΣ Αμπελειών έχουμε τη τιμή να σας   προσκαλέσουμε στα εγκαίνια του νέου μας γηπέδου που θα γίνουν τη Κυριακή 29 Απριλίου και ώρα 5:00μμ . Θα ακολουθήσει ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα στον ΑΡΗ Αμπελειών και την ομάδα των παλαίμαχων του ΑΡΗ Αμπελειών . Επίσης με την ευκαιρία αυτή διοργανώθηκε και ένα μίνι Τουρνουά Ακαδημιών κατηγοριών Bambini - Pro Junior και Junior στο νέο γήπεδο και ώρα 11:00 με τη συμμετοχή των Ακαδημιών :..

Επίσκεψη του υποψήφιου βουλευτή κ. Γεώργιου Δουμανίδη στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας


Τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη επισκέφτηκε σήμερα το πρωί (27/4), στο γραφείο του, ο υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα «Δημοκρατική Συμμαχία» κ. Γεώργιος Δουμανίδης. Ο κ. Γεώργιος Δουμανίδης είναι μέλος πολύτεκνης οικογένειας, γεννήθηκε και ζει στο Νεοχώρι της Τοπικής Κοινότητας Βορεινού και είναι κτηνοτρόφος και γεωργός στο επάγγελμα.

Η συζήτηση των δύο ανδρών περιστράφηκε γύρω από αναπτυξιακά, αγροτικά, συνεταιριστικά και άλλα θέματα. Ειδικότερα...

1η Επιστημονική Νοσηλευτική Ημερίδα Γ.Ν. Γιαννιτσών


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης χαιρέτισε την έναρξη εργασιών της 1ης Επιστημονικής Νοσηλευτικής Ημερίδας που διοργάνωσε η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών. Η Ημερίδα είχε θέμα «Νοσηλευτική Εκπαίδευση, Ποιότητα, Ασφάλεια, Επικοινωνία» και πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί (27/4) στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών. Ο κ. Θεοδωρίδης συνεχάρη τους διοργανωτές και στην εισήγησή του τόνισε τη σημασία των επενδύσεων  για εκπαίδευση και ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού στην σημερινή δύσκολη οικονομική και πολιτική συγκυρία.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα από την ομιλία του κ. Αντιπεριφερειάρχη:..

Θέση πρακτικής άσκησης για τελειόφοιτους AΤΕΙ στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου της Π.Ε. Πέλλας (Έδεσσα)


Ανακοινώνεται η δυνατότητα για την πραγματοποίηση εξάμηνης πρακτικής άσκησης για έναν φοιτητή/φοιτήτρια ΑΤΕΙ (Τμήματα Λογιστικής, Χρηματοοικονομικών Εφαρμογών και Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων) στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου της Π.Ε. Πέλλας στην Έδεσσα. Η θέση είναι αμειβόμενη, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και υπάρχει η δυνατότητα για άμεση έναρξη της πρακτικής άσκησης.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες παρακαλούνται...

Με ιδιαίτερη επιτυχία συνεχίζονται οι παραστάσεις «Το έξυπνο πουλί»


Μετά το επιτυχημένο πρώτο 3ήμερο παραστάσεων συνεχίζουμε  και σας περιμένουμε.
 "Το έξυπνο πουλί" του Ζ. Φεντώ

Μια σουρεαλιστική κωμωδία συζυγικών παρεξηγήσεων με φρενήρεις ρυθμούς
που οδηγεί τους ήρωες της σε παράλογες ιλαροτραγικές περιπέτειες,
αποκαλύπτοντας με σατιρικό τρόπο τις γελοιότητες ενός ερωτόπληκτου "τίμιου"
αστικού κόσμου, του δικού μας κόσμου, ίσως...
Δημοτικό Θέατρο Πέλλας
27-28-29 Απριλίου
4-5-6  Μαΐου

Ώρα έναρξης : 9.00 μμ

Υποψήφιοι βουλευτές στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.Αδιαφορεί ο κόσμος για την παρουσία τους.



«Τι είσαι; Υποψήφιος βουλευτής ;Και που ήσουν εσύ τόσο καιρό ρε μεγάλε;»
Τέτοια και χειρότερα ακούν κάθε μέρα οι υποψήφιοι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κάθε μέρα από πολίτες που μέχρι χθες τους θεωρούσαν «δικούς τους» και έχουν κυριολεκτικά πάθει νευρικό κλονισμό.Είναι τόσο αρνητικό το κλίμα που συνεργάτης βουλευτή μας εκμυστηρεύτηκε πως ζούνε ένα δράμα.
Δράμα ,ίσως και χειρότερο  από αυτό των πολιτευτών,βέβαια ζει η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας που στο πρόσωπο των υποψηφίων βλέπει  τους αποκλειστικούς υπεύθυνους και ξεσπάει......

Πόσο γεμάτα είναι τα γήπεδα που μιλούν οι αρχηγοί;Δείτε φωτογραφίες!





Συχνά αναρωτιόμαστε όλοι μας ,για το αν και κατά πόσο υπάρχουν ακόμη φανατικοί οπαδοί που θα σπεύσουν να ακούσουν τους αρχηγούς και θα κουνήσουν τα σημαιάκια που τους μοιράζουν.Οι εικόνες της τηλεόρασεις έτσι όπως τις μεταδίδουν οι σκηνοθέτες που εργάζονται για τα δύο μεγάλα κόμματα,αποδεικνύουν πως πράγματι υπάρχουν ακόμη χιλιάδες που σπεύδουν να χειροκροτήσουν και να υμνήσουν τους εκφραστές του Μνημονίου και τους δημιουργούς του 1 και πλέον εκατομμυρίου ανέργων.
Είναι όμως έτσι;.....

Αποδοκίμασαν στην Πάτρα τον Γιώργο- Την «πλήρωσε» και ο Βενιζέλος



Χειροκροτήματα αλλά και αποδοκιμασίες «άκουσαν» το απόγευμα της Παρασκευής κατά την προσέλευσή τους στο στο κλειστό γυμναστήριο της Πάτρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιώργος Παπανδρέου.
Αιτία; Μερικοί «αγανακτισμένοι» είχαν συγκεντρωθεί σε κοντινή απόσταση έξω από το γήπεδο όπου μίλησε αργότερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, και φώναζαν «κλέφτες», «ληστές»….

Μουσείο στο Αμβούργο για τους Rolling Stones με έκθεμα... ουρητήρια!


Μουσείο για το θρυλικό βρετανικό συγκρότημα Rolliing Stones ετοιμάζει ένα ζευγάρι Γερμανών στην κωμόπολη Λίχοβ, κοντά στο Αμβούργο, στο οποίο θα εκτίθενται πολλές χιλιάδες αντικείμενα μεταξύ των οποίων και τα αμφιλεγόμενα ουρητήρια με τη μορφή ανοικτών χειλιών…..

Βενιζέλος: Να συμφωνήσουμε στο πρόγραμμα και μετά στον πρωθυπουργό

Προτού ξεκινήσει η συζήτηση για το όνομα του πρωθυπουργού είναι ανάγκη να υπάρχει μια προγραμματική συμφωνία τονίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ταυτόχρονα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι ο επικεφαλής της νέας κυβέρνησης θα πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο και όχι τεχνοκράτης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτίθεται στον Αντώνη Σαμαρά για το θέμα του ντιμπέιτ, λέγοντας ότι  «Είναι κρίμα ο πρόεδρος της ΝΔ να συμπεριφέρεται με αλαζονικό - φαινομενικά - αλλά φοβικό κατά βάθος τρόπο».......

Αν. Σαμαράς: Παίρνει πάνω του το παιχνίδι κατά Καμμένου




Η σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Αντ. Σαμαράς το βράδυ της Παρασκευής από τις Σέρρες, γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τόσο προς το ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Αλ. Τσίπρα και τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον κ. Π. Καμμένο, ήταν μια πρώτη σαφής ένδειξη, ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. «παίρνει το παιχνίδι πάνω του».
Ο κ. Σαμαράς, με την ειρωνεία του προς τους κκ. Τσίπρα και Καμμένο (τον αποκάλεσε μεταμφιεσμένο Τσίπρα) και τις ευχές του για την «ώρα την καλή» στον πολιτικό τους γάμο, ενισχύει την άποψη πως αγριεύει η κατάσταση......

Οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες!


“Τα κλισέ που θέλουν τους Έλληνες τεμπέληδες και τους Γερμανούς σκληρά εργαζόμενους είναι αξεπέραστα σε ηλιθιότητα”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε σε συνέντευξή του, σήμερα, στην εφημερίδα DieZeit. Συγκεκριμένα, σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν η γερμανική διαχείριση της κρίσης δημιούργησε και πικρίες μεταξύ των εταίρων ο Γ. Βεστερβέλε δήλωσε ότι....

Εννέα στους δέκα Έλληνες δεν μπορούν να αγοράσουν τα φάρμακά τους


 
Εννέα στους δέκα Έλληνες δυσκολεύονται να αγοράσουν τα φάρμακά τους και συχνά εξαναγκάζονται να διακόψουν τη αγωγή που τους συνέστησε ο γιατρός.
Μάλιστα το 70% των ασθενών δηλώνει ότι το μηνιαίο εισόδημά του δεν επαρκεί για να πληρώσει τα φάρμακά του ή για να κάνει τις απαιτούμενες διαγνωστικές εξετάσεις.

Η τραγική αυτή κατάσταση αποτυπώνεται σε έρευνα που διενήργησε το τμήμα Οικογενειακής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών ,με θέμα την επίπτωση της οικονομικής κρίσης στην συμπεριφορά των ασθενών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας το 59,5% των ασθενών.......

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Στις φυλακές Κορυδαλλού και η σύζυγος Τσοχατζόπουλου.





Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την απολογία της στον ανακριτή η σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη.

Στις φυλακές του Κορυδαλλού βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ενώ την Πέμπτη, η κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου, Αρετή, κρίθηκε προφυλακιστέα μετά την απολογία της.

Κατά την απολογία της η κ. Σταμάτη υποστήριξε ότι ήταν μια πιστή σύζυγος και μητέρα καθώς και ότι δεν γνώριζε τίποτα για την εταιρεία Nobilis μέσω της οποίας της μεταβιβάστηκε το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.....

Ασύλληπτα μετρητά σε δις δολλάρια για την Apple.




Με τις πωλήσεις της Apple να ξεπερνούν κάθε πρόβλεψη, είναι λογικό να αυξάνονται και τα μετρητά που διαθέτει. Ενώ λοιπόν στα προηγούμενα αποτελέσματα είχαμε μείνει στα 97 δισεκατομμύρια δολάρια, τώρα μαθαίνουμε ότι η εταιρεία έχει ξεπεράσει το ποσό αυτό κατά πολύ.

Σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς λοιπόν, τα μετρητά που έχει στη διάθεση της η εταιρεία φτάνουν τα 110 δισεκατομμύρια δολάρια.......

“Απαράδεκτη η παρέμβαση του Προβόπουλου”


 
Με ανακοίνωση τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σχολιάζουν την έκθεση του Γιώργου Προβόπουλου:

“Η παρέμβασή του μέσα στην προεκλογική περίοδο είναι επιεικώς απαράδεκτη, σηματοδοτεί δε, την αρχή μιας οργανωμένης .....
προσπάθειας εκβιασμού της ελληνικής κοινωνίας”, υπογραμμίζουν στην ανακοίνωση τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και προσθέτουν:

«Προφανώς έτσι αντιλαμβάνονται τη δημοκρατία οι τραπεζίτες…..

Πόσα πληρώνουμε σε τόκους για το δημόσιο χρέος;


Στο 12,4% των συνολικών δαπανών ή σε περίπου 3,67 δισ. ευρώ ανήλθαν το δ΄ τρίμηνο πέρυσι οι δαπάνες για την εξυπηρέτηση των τόκων.

Οι εν λόγω δαπάνες είναι σημαντικά αυξημένες σε σύγκριση με το δ΄ τρίμηνο του 2010 (9,9% του συνόλου των δαπανών), αλλά βαίνουν μειούμενες καθ' όλο το 2011 (15,4% το α΄ τρίμηνο, 14,2% το β΄ τρίμηνο και 14% το γ΄ τρίμηνο)......

Συνάντηση ενημέρωσης για την προετοιμασία των εκλογικών διαδικασιών στην Π.Ε. Πέλλας


Σήμερα, 26/4, στην αίθουσα συσκέψεων του Διοικητηρίου στην Έδεσσα πραγματοποιήθηκε συνάντηση  των υπευθύνων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας με τους υπεύθυνους των τεσσάρων Δήμων με θέμα την παρουσίαση του Συστήματος Ασφαλούς Μετάδοσης (SRT) των εκλογικών αποτελεσμάτων, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου. H σύσκεψη οργανώθηκε στο πλαίσιο των ενεργειών προετοιμασίας των υπηρεσιών της Π.Ε. Πέλλας και των Δήμων για την επιτυχή διενέργεια των εκλογών...

Επικοινωνία της κ. Φουντουκίδου με τη Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ

 Με τη Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ επικοινώνησε η υπ. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Παρθένα Θεοδωρίδου-Φουντουκίδου για να μεταφέρει το πρόβλημα των κτηνοτρόφων που αποκλείσθηκαν από το βοήθημα των 3 Ευρώ ανά κεφάλι, με το αιτιολογικό ότι είχαν υπερβεί πάνω από το 20% τα προβλεπόμενα νεαρά ζώα. Η προβλεπόμενη ποινή από τον κανονισμό είναι ο αποκλεισμός από την επιδότηση.

Σήμερα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ γνωστοποίησαν στην κ. Φουντουκίδου την απόφαση ότι...

27 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Σχεδίου (Graphic Design)


Η Παγκόσμια Ημέρα Σχεδίου (Graphic Design) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Απριλίου, με σκοπό να αναδείξει τον σημαντικό ρόλο του κατασκευαστικού σχεδίου και των δημιουργών του στη δημόσια ζωή.
Την ημέρα τιμούν οι επαγγελματίες του χώρου σε 17 χώρες, όχι όμως και στην Ελλάδα.
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι

Σαν Σήμερα, 27 Απριλίου


Γεγονότα
4977 π.Χ: Δημιουργείται το σύμπαν, σύμφωνα με τον γερμανό αστρονόμο Γιόχαν Κέπλερ. Οι υπολογισμοί του έπεσαν έξω...

1805: Διεξάγεται η μάχη της Ντέρνα στη σημερινή Λιβύη, μεταξύ αμερικανών πεζοναυτών υπό τον Γουίλιαμ Ίτον και πειρατών υπό τον Γιουσούφ Καραμανλή, που λυμαίνονται τις ακτές της Βόρειας Αφρικής. Είναι η πρώτη χερσαία επιχείρηση των ΗΠΑ σε ξένο έδαφος. Τους πεζοναύτες συνδράμουν 500 έλληνες και άραβες μισθοφόροι. (Α' Βερβερικός Πόλεμος)

1875: Ο Χαρίλαος Τρικούπης αναλαμβάνει για πρώτη φορά τη διακυβέρνηση της Ελλάδας...

Εκλογές χωρίς ντιμπέιτ

Εκλογές χωρίς τηλεοπτικές κόντρες των πολιτικών αρχηγών , αφού κατέληξε σε αδιέξοδο η Διακομματική Επιτροπή τα ντιμπέιτ. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν τα βρήκαν ούτε στα στοιχειώδη, ρίχνοντας την ευθύνη της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων το ένα κόμμα στο άλλο.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης μετά τη συνεδρίαση, για τη Διακομματική Επιτροπή Εκλογών το θέμα των τηλεοπτικών αναμετρήσεων έληξε και είναι πλέον ευθύνη των κομμάτων να συμφωνήσουν επί αυτού...