Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Υπερσεξουαλικότητα: Τι είναι και ποια είναι τα «υπερσέξουαλ» άτομα;

Σύμφωνα με γερμανική έρευνα, σχεδόν το 3% των γυναικών έχουν επιθετική σεξουαλικότητα! Η υπερσεξουαλικότητα συνδέεται συνήθως με τις έγνοιες της καθημερινότητας συμβαίνει σε άτομα που πιστεύουν ότι το σεξ λειτουργεί σαν φάρμακο σε διάφορες καταστάσεις ψυχολογικές και μη.

Πάρος, αυθεντικό Κυκλαδονήσι

Αυθεντικό Κυκλαδονήσι με φιλόξενους κατοίκους και άρτια τουριστική υποδομή, η Πάρος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας.

Ανακαλύφθηκαν αράχνες που τρώνε ψάρια


Είδη αραχνών, τα οποία μπορούν να πιάσουν και να φάνε ψάρια, ανακάλυψαν σε όλο τον κόσμο Ελβετοί και Αυστραλοί επιστήμονες. Σε έρευνά τους, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ενώ συνήθως τρέφονται με έντομα, ορισμένα από τα μεγαλύτερα είδη αραχνών συμπληρώνουν τη διατροφή τους με μικρά ψάρια, τα οποία ωστόσο κάποιες φορές είναι διπλάσια από μέγεθός τους.

Λούζεις κάθε μέρα τα μαλλιά σου;

Δερματολόγοι και κομμωτές συνιστούν να μην λούζουμε τα μαλλιά μας κάθε μέρα. Δες τι να κάνεις αν δεν μπορείς να το αποφύγεις.

Η γλώσσα μας ήρθε από τα πουλιά

Ενας ιδιαίτερος γίββωνας που ζει στην Ινδονησία ίσως αποτελεί τον «μεσάζοντα» που πέρασε στον άνθρωπο τις βάσεις της ομιλίας που είχαν τεθεί από τα πουλιά έτσι ώστε, συνδυάζοντάς τες με τους τρόπους επικοινωνίας των πρωτευόντων, το είδος μας να αναπτύξει τη μοναδική ανθρώπινη γλώσσα.

Νέα ανατροπή με μισθολόγιο δύο ταχυτήτων στο Δημόσιο

Μπροστά σε μια νέα ανατροπή των αποδοχών τους θα βρεθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς η κυβέρνηση πιεζόμενη από την τρόικα αλλά και από τις μεγάλες ανισότητες που εξακολουθούν να υπάρχουν στο Δημόσιο και στην οικονομία, προτίθεται να αλλάξει ώς το τέλος του έτους το ενιαίο μισθολόγιο.

5 τρόποι για να γνωρίσεις κάποιον... Kαι όμως, πιάνουν!

Είσαι single και θες να γνωρίσεις κόσμο μπας και χαρεί και η μαμά σου; Διάβασε παρακάτω και θα δεις 5 τρόπους για να γνωρίσεις κάποιον..

Πέλλα: Νεκρός 19χρονος σε τροχαίο στο Νέο Μυλότοπο



Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 19χρονος γύρω στις 2 το μεσημέρι όταν το δίκυκλο το οποίο οδηγούσε συγκρούστηκε με Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ένας 57χρονος. 
Σύμφωνα με πληροφορίες το τραγικό περιστατικό συνέβη κοντά στο παλαιό δημαρχείο (σημερινό Γραφείο Συγκοινωνιών) του Δήμου Κύρρου στο Νέο Μυλότοπο του Δήμου Πέλλας και πάντα με τις ίδιες πληροφορίες ο άτυχος νέος μόλις είχε τελειώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

Μακαρονοσαλάτα: Ένα ελαφρύ και δροσιστικό γεύμα για τους καλοκαιρινούς μήνες!

Μιας και έχουμε μπει στο καλοκαίρι και οι θερμοκρασίες είναι πλέον αρκετά υψηλές καλό είναι να σταματήσουμε να τρώμε βαριά φαγητά. Ελαφριές σαλάτες και πολλά φρούτα και λαχανικά είναι μερικές από τις τροφές που πρέπει να προτιμάμε αυτούς τους μήνες. Δες πώς μπορείς να φτιάξεις μία νόστιμη μακαρονοσαλάτα για ένα ελαφρύ δείπνο στη βεράντα!

Πώς καταλαβαίνεις τι έχει το μωρό, ανάλογα με τον τρόπο που κλαίει

Το κλάμα για τα μωρά είναι τρόπος επικοινωνίας. Και βρέθηκε ένας τρόπος να το αποκωδικοποιήσεις. Ισπανοί ερευνητές έδωσαν την απάντηση που κάθε μητέρα θα ήθελε.

Μακελειό στην Κίνα

Δεκατρείς "εξτρεμιστές" που είχαν εξαπολύσει επίθεση εναντίον ενός κτιρίου των δυνάμεων ασφαλείας στην επαρχία Σιντζιάνγκ, στη βορειοδυτική Κίνα, σκοτώθηκαν από αστυνομικούς μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Η διατροφή που προστατεύει από τις πέτρες στα νεφρά

Οι πέτρες στα νεφρά είναι πολύ συνηθισμένες, καθώς κάθε ενήλικος έχει μία στις οκτώ πιθανότητες να παρουσιάσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του – και το καλοκαίρι είναι η κατ’ εξοχήν εποχή για την εμφάνισή τους.

Τι κάνουν στην Κίνα τους φοροφυγάδες;

Ένας υπουργός που βρισκόταν στο δείπνο ξαφνικά ρώτησε έναν Κινέζο υπουργό (του οικονομικού επιτελείου) πόσους εφοριακούς διαθέτει το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας για τον εντοπισμό των φοροφυγάδων: «Περίπου 1.000.000 εφοριακούς» του είπε ο Κινέζος υπουργός. Ενώ εμείς;

Γερμανός ευρωβουλευτής: «Η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ»

«Η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ» υποστηρίζει ο επικεφαλής της «Εναλλακτικής για την Γερμανία» (AfD) και νεοεκλεγείς ευρωβουλευτής του κόμματος, Μπερντ Λούκε, και επισημαίνει ότι για υπερχρεωμένες χώρες, όπως η Ελλάδα, μόνο το «κούρεμα» χρέους αποτελεί λύση.

Η TUI ψάχνει για αγορές ξενοδοχείων σε Σάμο, Κάρπαθο, Θάσο και Χανιά

Τέσσερις ελληνικοί προορισμοί, η Σάμος, η Κάρπαθος, η Θάσος και τα Χανιά μπαίνουν στην ατζέντα του ομίλου TUI για επενδύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο το 2015.

Κι όμως, το φυτό που παράγει τον ανανά δεν είναι δέντρο! (photos)

Πρόκειται για πόα με μεγάλα ξιφοειδή φύλλα που καρποφορεί μόνο μία φορά και φτάνει το 1,5 μέτρο. Οι περισσότεροι όταν σκέφτονται τον ανανά, φαντάζονται ένα τεράστιο δέντρο φορτωμένο με καρπούς. Κι όμως, η αλήθεια απέχει πολύ, καθώς το φυτό που παράγει το τροπικό αυτό φρούτο, είναι ποώδες, με μεγάλα ξιφοειδή φύλλα και φτάνει σε ύψος τo 1,5 μέτρo.

Αστυνομικός «έφαγε» 300.000 ευρώ από το εστιατόριο της ΓΑΔΑ

Yπαστυνόμος Α΄ κατηγορείται για απιστία και υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος. Το ποσό των 300.000 ευρώ κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε από το εστιατόριο της ΓΑΔΑ ο αστυνομικός-διαχειριστής.

Η Δύση προειδοποιεί τη Μόσχα με νέες κυρώσεις αν συνεχίσει η ένταση στην Ουκρανία


Τον κίνδυνο νέων κυρώσεων από τις χώρες της Δύσης αντιμετωπίζει η Μόσχα σε περίπτωση που αποτύχει να εκτονώσει τις εντάσεις στα σύνορα της Ουκρανίας, σύμφωνα με το Λευκό Οίκο και αφού προηγήθηκαν τηλεφωνικές επικοινωνίες του προέδρου Μπ. Ομπάμα με το Γάλλο πρόεδρο Φρ. Ολάντ και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Γιαννιτσά: Tουρνουά Πινγκ – Πονγκ για ενήλικες



Το Σάββατο 21.06.2014, διοργανώνεται τουρνουά πινγκ-πονγκ για ενήλικες, στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών.
Ώρα έναρξης 19.00

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6983728220

Κ.Φ.Α. Χρήστος Ραμπούσης

Εθιστικός ο ήλιος λένε οι επιστήμονες


Μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία έγινε σε πειραματόζωα, εξηγεί πιθανώς γιατί αρκετοί άνθρωποι δεν λένε να σταματήσουν την ηλιοθεραπεία στην παραλία, παρόλο που καίγονται.

Με ταχύτατο ρυθμό εξαπλώνεται ο καταρροϊκός πυρετός στην Πελοπόννησο


Σε όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου  έχει εξαπλωθεί η νόσος του καταρροϊκού πυρετού με δεκάδες κοπάδια να έχουν μολυνθεί. Σήμερα το μεσημέρι συνεδρίασε το περιφερειακό συμβούλιο και αποφασίστηκε να ξεκινήσουν από το Σάββατο το πρωί εντατικοί ψεκασμοί για να περιοριστεί η εξάπλωση του προβλήματος.

ΗΠΑ: Πρόβλημα trafficking αντιμετωπίζει ακόμα η Ελλάδα


Χώρα διέλευσης και προορισμού και για ένα πολύ περιορισμένο αριθμό χώρα προέλευσης για γυναίκες και παιδιά που διακινούνται για σκοπούς εμπορίας ανθρώπων (trafficking) και καταναγκαστικής εργασίας, καθώς και για άνδρες που υποβάλλονται σε καταναγκαστική εργασία είναι η Ελλάδα σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

«Πριν από τις διακοπές τα προαπαιτούμενα»

«Η Ελλάδα εισέρχεται σε νέα εποχή με έναν πληθυσμό που αντιμετωπίζει τα προβλήματά του και δείχνει τη βούληση να τα επιλύσει» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, από το Λουξεμβούργο, όπου προήδρευσε στο τελευταίο επί ελληνικής Προεδρίας Συμβούλιο ΕΚΟΦΙΝ.

Η φωτογραφία που συγκλόνισε όλο τον πλανήτη – Πριν από 27 χρόνια

Η δική του καρδιά μπορεί να μη χτυπά πια, όμως η καρδιά του ανθρώπου που έσωσε δεν χάνει ούτε χτύπο. Το δέσιμο ανάμεσα στον Πολωνό καρδιοχειρουργό Ζμπινιέβ Ρελίγκα και τον ασθενή Ταντέους Ζίτκεβιτς ήρθε στο φως χάρη σε μια αναπάντεχη φωτογραφία, η οποία έκανε τον γύρο του κόσμου μέσω του «National Geographic».
Το άγρυπνο βλέμμα του γιατρού δίπλα στο κρεβάτι του μόλις χειρουργημένου ασθενούς του και μάλιστα ύστερα από επέμβαση 23 ωρών, προκάλεσε ρίγη συγκίνησης σε όσους την είδαν αλλά και σε όσους αποφάσισαν δικαιολογημένα να εντάξουν τη φωτογραφία στη λίστα με τις 100 καλύτερες φωτογραφίες που έχει δημοσιεύσει στην ιστορία του το περιοδικό.

Μεγάλα σχέδια για κινεζική στήριξη

Με ισχυρές δεσμεύσεις για στήριξη στην ελληνική οικονομία ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στην Αθήνα ο Κινέζος πρωθυπουργός, που σήμερα βρίσκεται στην Κρήτη.

Ερώτηση ΚΚΕ για Προβλήματα εργαζόμενων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Σκύδρας



Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο συγχρηματοδοτούμενο από την ΕΕ και τους εθνικούς πόρους, πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς εκτός από την ελλιπή στελέχωση των μονάδων και τις παρεχόμενες υπηρεσίες, παραμένουν απλήρωτοι για αρκετούς μήνες.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των δώδεκα εργαζόμενων (νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι και οικογενειακοί βοηθοί) στις τέσσερεις μονάδες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Σκύδρας, στην Π.Ε. Πέλλας. Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 9 μήνες, ενώ πλέον δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ίδιων και των οικογενειών τους.

Με πυρετώδης ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία για το 3ο καλοκαιρινό καμπ του Πανεδεσσαϊκού



Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την έναρξη του 3ου καλοκαιρινού καμπ καλαθοσφαίρισης του Πανεδεσσαϊκού. Το προπονητικό τιμ του καμπ έχει κλείσει με διακεκριμένους προπονητές της Κεντροδυτικής Μακεδονίας και επιστημονικούς συνεργάτες, ενώ κρατείται ως έκπληξη και δεν ανακοινώνεται  ο καλαθοσφαιριστής που θα δώσει το παρόν στην τελετή λήξης, κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί και η βράβευση της ανδρικής ομάδας του Πανεδεσσαϊκού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΜ  και την άνοδο στην Γ' Εθνική κατηγορία.

Ειρωνική απάντηση του ΚΚΕ στο κάλεσμα ενότητας του Τσίπρα.



Το κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα στο ΚΚΕ δεν είχε την ανταπόκριση που θα περίμενε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.Η απάντηση του ΚΚΕ ήταν σκληρή, κάνοντας λόγο για «προσχηματικές δηλώσεις που αντιμετωπίζονται ως προσβολή».Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ:
«Κάθε βήμα που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ πιο βαθειά μέσα στην αγκαλιά του συστήματος, των "κοινωνικών συμφωνιών" με τον ΣΕΒ, της ΕΕ των μνημονίων διαρκείας και του ΝΑΤΟ, που τα θεωρεί αδιαπραγμάτευτα, όλων όσων ευθύνονται δηλαδή για τα μαρτύρια που περνάει ο λαός μας, θα συνοδεύεται με την αναζήτηση άλλοθι στο ΚΚΕ, στις πραγματικά ριζοσπαστικές

24χρονος πατροκτόνος κρεμάστηκε στα κρατητήρια του ΑΤ Καρδίτσας



Απαγχονισμένος βρέθηκε 24χρονος που κρατείτο στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Καρδίτσας προκειμένου να εκδικαστεί υπόθεσή του.Σύμφωνα με όσα έγιναν, μέχρι στιγμής, γνωστά από τις Αρχές, ο θάνατος του 24χρονου προήλθε από απαγχονισμό, με αυτοσχέδιο βρόγχο από κορδόνια αθλητικών παπουτσιών.Ο νεαρός από το Βόλο είχε μαχαιρώσει τον 59χρονο πατέρα του μέσα στο δικηγορικό του γραφείο τον Σεπτέμβριο του 2013. Είχε μεταχθεί στην Καρδίτσα για τη δίκη του που άρχισε χθες και διεκόπη για να συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα, ενώ σήμερα το πρωί, επρόκειτο να μεταχθεί στην ψυχιατρική κλινική των

Τα golden boys «λεηλατούν» ακόμα το Δημόσιο: Εκτός ελέγχου μισθοί και αμοιβές.



Μπορεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό ελέγχους για την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στις αποδοχές και τις πρόσθετες αμοιβές σε πρόσωπα ΝΠΔΔ, ΟΤΑ και ΝΠΙΔ, ωστόσο, τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής είναι πενιχρά.
Οπως σημειώνει το capital, σε αρκετά Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, το μισθολόγιο συνεχίζει να είναι εκτός ελέγχου, καθώς οι αρμόδιοι φορείς δείχνουν να αγνοούν τις διατάξεις των σχετικών νόμων.

Καμία συγνώμη από το ΔΝΤ για τα λάθη του



Καθοριστική για τη λήψη ή όχι μέτρων για το 2015 θα είναι η φθινοπωρινή επιθεώρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που δεν θα ζητήσει πάντως τη λήψη μέτρων για τη φετινή χρονιά. Οι ανακοινώσεις έγιναν από τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, ο οποίος απαντώντας σε ερωτήσεις του Εθνους «χαιρέτισε» την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για έξοδο στις αγορές με την έκδοση 7ετούς ομολόγου.Στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης του Τύπου και ερωτηθείς  αν μετά την απολογία προς τους Βρετανούς η κυρία

Κατάθεση αναφοράς από ΚΚΕ στη Βουλή για τον διαχωρισμό στις παραγωγές κερασιών



Οι βουλευτές Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου

Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής Κερασοπαραγωγών Έδεσσας με την οποία διαμαρτύρονται καθώς στους νέους τιμοκαταλόγους ασφαλιστικών καλύψεων και αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, υπάρχει ομαδοποίηση παραγωγής κερασιού σε τρεις (3) κατηγορίες, πρώιμες, μεσοπρώιμες και όψιμες για το σύνολο της επικράτειας, αδυνατώντας οι παραγωγοί να γνωρίζουν πως και με ποιον διαχωρισμό, θα μπορέσουν να διακρίνουν την παραγωγή τους, όταν σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει αντιστοίχισή της με αυτές του πίνακα.  Για το λόγο αυτό ζητούν άμεσα τις σχετικές διευκρινήσεις.

ΥΠΟΙΚ: «Σπεύσατε» για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων



Να σπεύσουν για την υποβολή των φορολογικών τους δηλώσεων καλεί το υπουργείο Οικονομικών τους φορολογούμενους, τονίζοντας ότι δεν θα υπάρξει παράταση πέραν της προθεσμίας της 30ης Ιουνίου. Σε ανακοίνωσή του το απόγευμα της Παρασκευής, το υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή δημοσιεύματα που έκαναν λόγο τις τελευταίες ημέρες για την πιθανότητα να δοθεί παράταση στην υποβολή των δηλώσεων, διέψευσε τις σχετικές πληροφορίες.«Το Υπουργείο Οικονομικών καλεί τους φορολογούμενους να σπεύσουν και να υποβάλουν τη

Στο πλευρό των πληγέντων αγροτών από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις ο Γιώργος Καρασμάνης

Στο πλευρό των πληγέντων αγροτών από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις βρίσκεται τόσο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιος Καρασμάνης όσο και ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκαν τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα.

Τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκαν χαλαζοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας, οι οποίες έπληξαν πολλές καλλιέργειες.

Κοροϊδία οι δήθεν ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια.



«Κενό γράμμα» χαρακτηρίζει τις προτεινόμενες ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην πράξη της Τράπεζας της Ελλάδος με αριθμό 42/30-5-2014, η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής, τονίζοντας ότι οι δεν αποτελούν ουσιαστική τομή στην αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος.
«Η κοινωνία, υπό το βάρος της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης, βρίσκεται ήδη στο επόμενο στάδιο, και η Τράπεζα της Ελλάδος προσπαθεί εκ των υστέρων να προσδιορίσει ένα πλαίσιο ρύθμισης των οφειλών των υπερχρεωμένων προσώπων» σημειώνεται σε σχετική

Πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Καταπολέμηση κουνουπιών» στο Δήμο Πέλλας



 Πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Πέλλας σήμερα Παρασκευή στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου στα Γιαννιτσά η ημερίδα με θέμα’’ Καταπολέμηση κουνουπιών’’,  με σκοπό την πληροφόρηση  τόσο του ευρύτερου κοινού όσο και των υπηρεσιών.
Εισηγητές της ημερίδας ήταν ο  γεωπόνος και υπάλληλος  της ΠΕΔΚΜ κ. Παρασκευαΐδης Λάζαρος καθώς και ο τεχνικός σύμβουλος- γεωπόνος κ. Τσομπάνης Θεοχάρης.

Ηλεκτροσόκ από τη ΔΕΗ-Νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς



Αυξήσεις στο οικιακό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας για το κλιμάκιο κατανάλωσης 0- 800 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο και μειώσεις στα εμπορικά τιμολόγια (για καταστήματα, μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλπ) αναμένονται από 1ης Ιουλίου. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος και
διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθ. Ζερβός, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων της επιχείρησης, δεν πρόκειται να αλλάξουν τα αγροτικά τιμολόγια, ούτε το νυχτερινό οικιακό. Ο κ. Ζερβός δεν προσδιόρισε το ύψος των αυξομειώσεων στα τιμολόγια,

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 21/6



Η πιο υπέροχη έκπληξη στη ζωή είναι να ανακαλύπτεις ξαφνικά την ίδια σου την αξία.

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 21 Ιουνίου

Επέτειοι:
Γεγονότα
1813: Ο Δούκας του Ουέλινγκτον, επικεφαλής αγγλικής δύναμης, νικά τον Ιωσήφ Βοναπάρτη και τους Γάλλους στη Μάχη της Βιτόρια και τους εκδιώκει από την Ιβηρική Χερσόνησο. Ο Μπετόβεν χαιρετίζει το γεγονός, γράφοντας τη σύνθεση Wellington’s Victory, op. 91.

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΓΙΑΝΝΙJAZZ: Η μεγαλύτερη γιορτή αλληλεγγύης στα Γιαννιτσά



Ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια, δηλαδή μέσα στην κρίση και την οικονομική κατάρρευση χιλιάδων νοικοκυριών σε όλη τη χώρα. Κάπου εκεί νέοι άνθρωποι που αγαπούν τη μουσική, τις τέχνες, τα όνειρα και θέλουν έναν καλύτερο ανθρώπινο κόσμο για τα παιδιά τους, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια ιδέα. Ένα φεστιβάλ που θα χαρίσει χαμόγελα. Μια γιορτή αλληλεγγύης για τους συνανθρώπους μας που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες επιβίωσής τους. Το μεγάλο αυτό πάρτι ονομάστηκε «ΓΙΑΝΝΙJAZZ».

Την Δευτέρα 23 Ιουνίου η 5η Ποδηλατοδρομία στις Αμπελιές Γιαννιτσών


Ο Ε.Ο.Γ. “Η ΠΕΛΛΑ” για την αναβληθείσα λόγω βροχής εκδήλωση στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών

Ο Εκπολιτιστικός Όμιλος Γιαννιτσών “ Η ΠΕΛΛΑ” ενημερώνει τους φίλους του ομίλου ότι η εκδήλωση “Ο χορός από την αρχαιότητα ως σήμερα” που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014 στο ανοιχτό θέατρο Γιαννιτσών αναβλήθηκε λόγω βροχής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σύντομα και η νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί στα τοπικά μέσα.

«Καμία περίοδος χάριτος στον Καρασμάνη» δηλώνουν τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής μπλόκων Ν.Πέλλας



Η Συντονιστική δεν δίνει περίοδο χάριτος στον έμπειρο κατά τα άλλα Γιώργο Καρασμάνη και όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, περιμένει από τον υπουργό να κάνει πράξει τις «διαφωνίες» που διατύπωνε ως βουλευτής τα προηγούμενα χρόνια μέσω ερωτήσεων στη Βουλή για την επίλυση των αγροτικών ζητημάτων και να παρέμβει στο θέμα των υψηλών κοστολογίων για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ.
Παράλληλα, όπως υποστηρίζει ο «σημερινός υπουργός μαζί με τον συνάδελφο του βουλευτή Πέλλας κ.Τζαμτζή (μόλις πρόσφατη κατάθεση από μέρους του ερώτησης στον σημερινό υπουργό για την αντιχαλαζική προστασία και μετά από χαλαζοπτώσεις των προηγούμενων 3 μηνών )...

Ένας 17χρονος ομογενής από τα Σεβαστειανά Σκύδρας πρώτος σκόρερ στα σχολικά πρωταθλήματα της Νέας Υόρκης

Την ώρα που η κρίση μαστίζει τον τόπο και οι Έλληνες παρακαλούν να βρουν μια δουλειά στο εξωτερικό, υπάρχουν παιδιά που κάνουν αντίθετη διαδρομή. Εντυπωσιακό, αλλά αληθινό… Το όνομα του Greg Paros
O Γρηγόρης τα τελευταία χρόνια έχει προκαλέσει πάταγο με τις επιδόσεις του κάτι  που μπορεί κανείς να το διαπιστώσει μέσω διαδικτύου καθώς υπάρχει επίσημη ενημέρωση και στατιστική για όλα τα πρωταθλήματα μπάσκετ γυμνασίων και λυκείων των Η.Π.Α. καθώς οι ειδικοί βλέπουν τα πάντα και δεν αφήνουν να πέσει τίποτα κάτω.

Πόλεμος Μάκη Τριανταφυλλόπουλου με Γαβριήλ Σακελλαρίδη για το ροζ βίντεο.



Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη αναφορικά με το βίντεο στο οποίο φέρεται να απεικονίζεται ο νεαρός πολιτικός σε ερωτικές περιπτύξεις. Την περασμένη Τρίτη ο κ. Σακελλαρίδης με σχόλιο του στο facebook έκανε λόγο για πολιτικούς εκβιασμούς και σήμερα ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος με ανάρτηση που έχει τίτλο «Τελικά, για ποια Aριστερά μιλάμε και ποιος έχει δικαίωμα να την επικαλείται;», στο zougla, έδωσε τη δική του απάντηση.

Ο πιο χαμογελαστός σκύλος στον κόσμο!



 Ο Maru είναι ένα πολύ φωτογενές 7χρονο σκυλί από την Ιαπωνία, που μοιάζει να είναι το πιο ευτυχισμένο στη Γη.Και πώς αλλιώς άλλωστε αφού έχει ένα μόνιμο χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη και διαρκώς μειδιά στον φακό του ιδιοκτήτη του, ο οποίος στη συνέχεια ανεβάζει ασταμάτητα τις φωτογραφίες στο Facebook δημιουργώντας πανικό!
Οι θαυμαστές του Maru πληθαίνουν ενώ εκείνος συνεχίζει τη ζωή και την καθημερινότητά του με βόλτες στην παραλία που λατρεύει αλλά και κατανάλωση γιαουρτιού για το οποίο

Ελπιδοφόρα νέα για τους ασθενείς με καρκίνο



Ελπίδα στους ασθενείς που πάσχουν από τρεις σοβαρούς τύπου καρκίνου φέρνουν τα δεδομένα μελετών για μία νέα θεραπεία με την ονομασία pembrolizumab, τα οποία παρουσιάστηκαν στο
πρόσφατο Συνέδριο Κλινικής Ογκολογίας (ASCO) στο Σικάγο. Πρόκειται για το υπό έρευνα ανθρώπινο μονοκλωνικό αντίσωμα anti-PD-1, το οποίο προσπαθεί να αποκαταστήσει την φυσική ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού να αναγνωρίζει και να στοχοποιεί τα καρκινικά κύτταρα.

Αχαΐα: Τη σκότωσε επειδή μιλούσε στο τηλέφωνο με τον εραστή της.



«Μιλούσε στο κινητό με τον εραστή της. Δεν το άντεξα αυτό μέσα στο σπίτι μου και τη σκότωσα». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια που είπε στους αστυνομικούς ο 53χρονος από την Αλβανία, σύμφωνα με την Πελοπόννησο, ο οποίος χθες το μεσημέρι εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Κάτω Αχαΐας και παραδόθηκε.
Νωρίτερα είχε σκοτώσει τη 45χρονη γυναίκα του στα Αγιοβλασίτικα.
Ο φόνος έγινε μέσα στο σπίτι μετά από διαπληκτισμό. Μαρτυρίες γειτόνων αναφέρουν ότι οι

Φρίκη.Αστυνομικοί πλήρωναν αδρά για να παρακολουθούν live βιασμούς ανηλίκων.



Σοκ και αποστροφή προκαλεί η υπόθεση διακίνησης και live μετάδοσης υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων κατόπιν πληρωμής, που εξιχνιάστηκε την Πέμπτη, έπειτα από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με την Interpol.
Για την υπόθεση πραγματοποιήθηκαν χθες συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Αγρίνιο, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν πέντε άτομα, μεταξύ αυτών δύο αστυνομικοί (!), οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Έρχονται 5.200 προσλήψεις ανέργων στο υπουργείο Παιδείας.



Τη διαδικασία υλοποίησης της δράσης «προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα», προσπαθεί να επιταχύνει το υπουργείο Παιδείας απευθύνοντας πρόσκληση υποβολής προσφορών για την «εξωτερική αξιολόγηση» του έργου.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dikaiologitika.gr το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που θα αφορά το υπουργείο Παιδείας, για το 2014 θα προβλέπει 5.200 προσλήψεις