Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Μεγάλα σχέδια για κινεζική στήριξη

Με ισχυρές δεσμεύσεις για στήριξη στην ελληνική οικονομία ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στην Αθήνα ο Κινέζος πρωθυπουργός, που σήμερα βρίσκεται στην Κρήτη.


Ο Λι Κετσιάνγκ αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με τον περιφερειάρχη Κρήτης και στη συνέχεια να ξεναγηθεί από τον πρωθυπουργό και τη σύζυγο του Γεωργία Σαμαρά στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. Η επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού στη Κρήτη θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, όπου θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια του.

Χθες ο Έλληνας πρωθυπουργός επισκέφθηκε με τον Κινέζο ομόλογο του τις εγκαταστάσεις της Cosco και ο Λι Κετσιάνγκ δεσμεύθηκε ότι η χώρα του θα παραμείνει επενδυτής στην Ελλάδα. Παράλληλα είπε ότι το Πεκίνο θα αγοράσει ελληνικά ομόλογα την επόμενη φορά που η Ελλάδα θα βγει στις αγορές.

«Θα ενθαρρύνουμε τις κινέζικες εταιρίες να αναπτύσσουν συνεργασία με τις ελληνικές εταιρίες στους τομείς της επισκευής των πλοίων και σε άλλους σχετικούς τομείς και θα συμμετάσχουμε στην ανοικοδόμηση και συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου από τον Πειραιά μέχρι την ενδοχώρα της Ευρώπης» τόνισε ο Κινέζος πρωθυπουργός.

Επιπλέον σημείωσε ότι «πάντα υποστηρίζαμε ότι η Κίνα θα είναι σταθερός επενδυτής του ευρωπαϊκού ομολόγου συμπεριλαμβανομένης και της φίλης χώρας Ελλάδας. Η φιλία αποδεικνύεται στις δυσκολίες. Η Κίνα νιώθει εγκάρδια ευχαρίστηση για τα επιτεύγματα της Ελλάδας και θα κάνει ο,τι μπορεί για να τη στηρίξει. Εάν ξύσουμε την επιδερμίδα ενός Έλληνα θα βρούμε έναν Κινέζο. Εάν ξύσουμε την επιδερμίδα ενός Κινέζου θα βρούμε έναν Έλληνα»
Από την πλευρά του, ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι «μετά την ιστορία και την Ακρόπολη που είδαμε το χθες τώρα μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια το αύριο».

Ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος στον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ τόνιζε: «Εδώ βλέπετε χειροπιαστά τα αποτελέσματα της ελληνοκινεζικής συνεργασίας», ενώ έκανε λόγο και για την «επόμενη γενιά σημαντικών επενδύσεων όπως η κρουαζιέρα και η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη».

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου