Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Ομολογία υπερφορολόγησης νοικοκυριών και επιχειρήσεων από την κυβέρνηση.



Έντονος είναι ακόμα ο απόηχος των δηλώσεων που είχε κάνει ο Γιάννης Στουρνάρας ως υπουργός Οικονομικών, την περίοδο που δεχόταν καταιγισμό πυρών το νομοσχέδιο για τα ακίνητα. Σύμφωνα με την άποψη του πρώην υπουργού, που είχε υπερασπιστεί με σθένος και στη Βουλή, στην Ελλάδα δεν υπάρχει υπερφορολόγηση και προκειμένου να υποστηρίξει τη θέση του είχε παρουσιάσει συγκριτικά στοιχεία από άλλες χώρες της Ένωσης. Σήμερα, λίγους μήνες μετά από αυτές τις δηλώσεις, έρχεται ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών για να
παραδεχθεί τελικά ότι στην Ελλάδα οι φορολογικοί συντελεστές είναι υψηλότεροι από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης!
Μιλώντας σε συνέδριο της KPMG, ο Χρήστος Σταϊκούρας έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη πάταξης της φοροδιαφυγής, αφού μόνο έτσι μπορεί να αρθεί το βάρος από τους ώμους των συνεπών φορολογούμενων. «Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μεγάλο τμήμα του συνολικού προϊόντος της Ελληνικής οικονομίας που δεν φορολογείται. Παρά τη βελτίωση, κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, που καταγράφεται σε αυτό το πεδίο τα τελευταία χρόνια. Είναι όμως, επίσης, αλήθεια ότι στην Ελλάδα οι φορολογικοί συντελεστές, τόσο για τα νοικοκυριά όσο και για τις επιχειρήσεις, είναι υψηλότεροι από το μέσο Ευρωπαϊκό επίπεδο», σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας, συμπληρώνοντας με νόημα ότι όσο θα προσεγγίζεται ο στόχος της πάταξης του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής, τόσο θα διευρύνεται η ευχέρεια ελάφρυνσης των φορολογούμενων.
Λουκέτο σε 50 πρατήρια καυσίμων
Την ίδια ώρα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν ότι 50 πρατήρια καυσίμων σε Αττική και Θεσσαλονίκη έγραψαν στα... παλιά τους τα παπούτσια τη διάταξη που καθιστά υποχρεωτική την εγκατάσταση συστήματος εισροών-εκροών, με στόχο την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων. Σημειώνεται ότι οι προβλεπόμενες ημερομηνίες για την εγκατάσταση εισροών-εκροών ήταν για :
ΦΑΣΗ Α: μέχρι και 27/08/2013 με ενημέρωση της αδείας λειτουργίας του πρατηρίου, με την αδειοδοτούσα αρχή, μέχρι και 27/11/2013.
ΦΑΣΗ Β: μέχρι και 27/02/2013 με ενημέρωση της αδείας λειτουργίας του πρατηρίου, με την αδειοδοτούσα αρχή μέχρι και 27/05/2014.
Για τα πρατήρια που δε διαθέτουν σύστημα εισροών εκροών επιλαμβάνονται ήδη και αυτεπάγγελτα οι αντίστοιχες περιφερειακές διευθύνσεις του Υπουργείου Μεταφορών, για τις προβλεπόμενες ενέργειες αναστολής/ανάκλησης της άδειας λειτουργίας για τα συγκεκριμένα πρατήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου