Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Τα ελληνικά φρούτα από τα πιο ασφαλή στην Ευρώπη -Στον αντίποδα η Τουρκία



Τα ελληνικά φρούτα δεν είναι μόνο πασίγνωστα για τη γεύση τους, αλλά και για το γεγονός ότι παράγονται με όσο το δυνατόν μικρότερη... υποβοήθηση από φυτοφάρμακα. Μια τελευταία επίσημη έρευνα το πιστοποιεί και με τη βούλα!
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Τροφίμων και ζωοτροφών που υπάγεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για το πρώτο εξάμηνο του 2014 οι ελληνικές καλλιέργειες κατατάχθηκαν πολύ ψηλά στη λίστα με τις χώρες που παράγουν ασφαλή προϊόντα.

Φως στον καρκίνο των σκύλων



Για πρώτη φορά αυστριακοί επιστήμονες ανέπτυξαν αντισώματα κατάλληλα για αντικαρκινική θεραπεία των σκύλων, πράγμα που, όπως είπαν, θα βοηθήσει σημαντικά τόσο στη διάγνωση, όσο και στη θεραπεία του καρκίνου στα συμπαθή τετράποδα
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου και του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Βιέννης, με επικεφαλής τους Γιόζεφ Σίνγκερ και Γιούντιθ Φαζέκας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «Molecular Cancer Therapeutics», εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι «οι σκύλοι θα

Όλα όσα πρέπει να προσέξει μια γυναίκα το καλοκαίρι



Tο καλοκαίρι έφτασε μαζί με τους ανεπιθύμητους επισκέπτες για κάθε γυναίκα. Τις λοιμώξεις. Λίγο τα συχνά μπάνια στην θάλασσα, λίγο η άμμος, λίγο η ζέστη, οι μύκητες είναι συχνό φαινόμενο στις γυναίκες με αποτέλεσμα να προκαλούν ενοχλήσεις στην ευαίσθητη περιοχή αλλά και να ανεβάζουν πυρετό.
Οι πιο συχνές λοιμώξεις "χτυπούν" συχνότερα τις γυναίκες το καλοκαίρι είναι οι κολπίτιδες από μύκητες. Για να τους αποφύγουμε θα πρέπει να προσέξουμε την υγρασία και το

Δεν τα βρίσκουν κυβέρνηση και τρόικα για τα «κόκκινα» δάνεια!



Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις κυβέρνησης – τραπεζιτών για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, που πλέον έχουν φτάσει τα 77 δις ευρώ, πάνω δηλαδή από το 40% του ελληνικού ΑΕΠ, ενώ το σύνολο των δανείων είναι σχεδόν 215 δις ευρώ!
Αυτές τις ημέρες, με αλλεπάλληλες συσκέψεις τα Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η Τράπεζα της Ελλάδας συζητούν για τον «κώδικα δεοντολογίας» των επισφαλών δανείων, δηλαδή για τον τρόπο με τον οποίο θα τα

ΙΚΑ: Τι αλλάζει σε απογραφή ασφαλισμένων-θεώρηση βιβλιαρίων υγείας



Απλοποιείται η διαδικασία απογραφής των ασφαλισμένων του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) και τροποποιείται η διαδικασία απόδοσης της ασφαλιστικής ικανότητας (βιβλιάριο υγείας), λόγω της δημιουργίας Εθνικού Κέντρου Δικαιούχων Περίθαλψης.
Σύμφωνα με πρόσφατη υπουργική απόφαση του υπουργείου Εργασίας, καταργείται η χειρόγραφη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας και η αποστολή ή επικόλληση της αυτοκόλλητης ετικέτας, ενώ δημιουργείται Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης στην «Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.».
Σε εγκύκλιο του ΙΚΑ, με την οποία κοινοποιείται η υπουργική απόφαση, διευκρινίζεται ότι η

Έτσι θα προάγονται οι μαθητές της Α’ Λυκείου.



Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε από τη Βουλή η τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας για την «Προαγωγή και απόρριψη των μαθητών της Α΄ τάξης Ημερήσιου και των Α΄ και Β΄ τάξεων Εσπερινού Γενικού Λυκείου».
Πλέον για την προαγωγή των μαθητών της Α΄ τάξης του ημερήσιου Λυκείου και των Α΄ και Β’ τάξεων του Εσπερινού Γενικού Λυκείου απαιτείται η επίτευξη Μέσου Όρου ετήσιας επίδοσης στους κλάδους μαθημάτων της «Ελληνικής Γλώσσας» και των «Μαθηματικών» τουλάχιστον δέκα (10).

Στάμκος.Αμέριστη η συμπαράσταση μας για την ολοκλήρωση των εργατικών κατοικιών στο Αρχοντικό.



Κλιμάκιο του ΟΑΕΔ επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή το Δήμο Πέλλας.
Στο κλιμάκιο  συμμετείχαν ο   Αντιπρόεδρος του ΟΑΕΔ κ. Παναγής Καρέλλας,  μηχανικοί της τεχνικής υπηρεσίας  και υπηρεσιακοί παράγοντες του Οργανισμού.
 Το κλιμάκιο επισκέφθηκε  το χώρο των υπό ανέγερση εργατικών κατοικιών στο Αρχοντικό Γιαννιτσών, όπου έγινε μια πρώτη εκτίμηση για τις φθορές και τις ελλείψεις που υπάρχουν.

Ζητούνται άτομα για διανομή φυλλαδίων



Διαφημιστική εταιρία ζητά άτομα για διανομή φυλλαδίων και επόπτες με Ι.Χ. αυτοκίνητο στην περιοχή της Πτολεμαΐδας.
Πληροφορίες καθημερινά στο 2651029600 από Δευτέρα ως Παρασκευή.

Κυβέρνηση:Η Τρόικα ας λέει τα δικά της.Εμείς επιμένουμε στις φοροελαφρύνσεις



Συζητήσαμε το συνολικό σχέδιο για την οικονομία, το οποίο έχουμε και θα εφαρμόσουμε, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την σύσκεψη στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό. Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα επιμείνει στο σχέδιο φοροελαφρύνσεων παρά τις σφοδρές αντιρρήσεις της τρόικας, απάντησε πως «θα εφαρμόσουμε το σχέδιο».
Στη συνάντηση δίνει το παρών και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.
Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, κατά τη σύσκεψη έγινε συζήτηση στρατηγικού

Ντρίπλα Παπούλια σε Τρίπρα: Υπέγραψε τον νόμο για τη μικρή ΔΕΗ



Οριστικό τέλος μπαίνει στις όποιες επιδιώξεις της αντιπολίτευσης για δημοψήφισμα αναφορικά με την πώληση της μικρής ΔΕΗ.
Το απόγευμα της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, υπέγραψε το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως ( Α΄ 146) κάτι που σημαίνει ότι πλέον είναι νόμος του κράτους και δεν μπορεί να γίνει δημοψήφισμα.
Ντρίπλα Παπούλια στον Τσίπρα;
Η υπογραφή του ΦΕΚ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ουσιαστικά, καταρρίπτει τα όποια

Αυτά είναι τα άγρια μέτρα που ζήτησαν από τους Υπουργούς οι τροικανοί!

Για όσους ζουν στον κόσμο των ψευδαισθήσεων ότι βγαίνουμε από το τούνελ και έρχονται καλύτερες μέρες η προσγείωση ήταν ανώμαλη. Οι εκπρόσωποι των δανειστών στις συναντήσεις που έχουν με τους Υπουργούς ζητούν μεταξύ άλλων :
Υπουργείο Εργασίας:-ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό και τον νέο συνδικαλιστικό νόμο.
- τα κοινωνικά επιδόματα θα περάσουν υπό την ομπρέλα του υπουργείου Εργασίας ώστε να εξασφαλιστεί καλύτερος έλεγχος και στόχευση στην απονομή τουςαλιστικών ταμείων

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 12/7



Το δικαίωμα να πει τα πιο σκληρά λόγια σε ανθρώπους, έχει μόνο εκείνος που τους απέδειξε ότι πραγματικά νοιάζεται γι' αυτούς.

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 12 Ιουλίου

Γιορτάζουν:

Γεγονότα

1827: Ο τσάρος Νικόλαος Α' αποδέχεται την παραίτηση του Ιωάννη Καποδίστρια από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, προκειμένου να αναλάβει κυβερνήτης της Ελλάδας.
1906: Ο Άλφρεντ Ντρέιφους, γάλλος αξιωματικός πυροβολικού, ο οποίος έχει κατηγορηθεί άδικα για προδοσία, παίρνει χάρη κι επιστρέφει στο σύνταγμά του με το βαθμό του. Προηγήθηκε αναψηλάφηση της υπόθεσης, μετά το δριμύ Κατηγορώ του Εμίλ Ζολά εναντίον του στρατιωτικού κατεστημένου...

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

O Γολγοθάς ενός τριχωτού στην παραλία



Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρεί κανείς να  αγγίξει αυτό το ευαίσθητο -για αρκετούς Έλληνες άντρες- θέμα. Μιλώντας διεξοδικά για το πως είναι να είσαι καλυμμένος με τρίχες όλη σου τη ζωή. Ή 'εξηγώντας' γιατί οι άντρες δεν ξυρίζουν την πλάτη τους. Αυτή είναι απλά μια άλλη πτυχή του. Πιο καλοκαιρινή, αλλά καθόλου ανάλαφρη.
Πριν από αρκετά χρόνια βρέθηκα στα Phi Phi του Di Caprio (βλέπε the beach) για καλοκαιρινές διακοπές. Το ξενοδοχείο ήταν πάμφθηνο, η παραλία πασπαλισμένη με λευκή

Η διεθνής συγκυρία δυσκόλεψε τη νέα έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

Αρνητική εξέλιξη στην έκδοση του τριετούς ομολόγου, απορροφήθηκε 1,5 δισ. ευρώ και με επιτόκιο 3,5%. Προβληματισμό για τη βιωσιμότητα της κάλυψης των δανειακών αναγκών της χώρας από τις αγορές, στην προσπάθεια απαγκίστρωσης από τα δάνεια του μηχανισμού στήριξης και τα μνημόνια, προκαλεί η αρνητική εξέλιξη στην έκδοση του τριετούς ομολόγου.

Έρχεται η ρομποτική κηπουρική

Τεχνολογία για ρομπότ τα οποία θα εργάζονται σε σταθμούς και σκάφη στο βαθύ Διάστημα, φροντίζοντας κήπους και καλλιεργώντας λαχανικά για τους αστροναύτες αναπτύσσουν φοιτητές του University of Colorado Boulder.

Απίστευτο! Οι Γερμανοί έβαλαν διόδια στους δρόμους για τους Ευρωπαίους!

Σε μία απίστευτη ρύθμιση που ουσιαστικά αντιβαίνει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, προχώρησε το υπουργείο Μεταφορών της Γερμανίας καθώς αποφάσισε οι οδηγοί αυτοκινήτων με ξένες πινακίδες, οι οποίοι χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο της Γερμανίας, να καταβάλουν ειδικά τέλη κυκλοφορίας. Σύμφωνα με την Deutsche Welle, το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από το 2016 και θα αφορά όλα τα οχήματα κάτω των 3,5 τόνων.

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΤΑ «ΘΕΡΜΑ» ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ενώ συνεχίζεται και αυξάνεται συνεχώς η ροή των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών που προωθεί η τουρκική πλευρά, (με το αζημίωτο), προς τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου, σχεδόν καθημερινά έχουμε θερμά επεισόδια μεταξύ των δυο πλευρών, ανεβάζοντας συνεχώς το θερμόμετρο και μάλιστα σε τουριστική περίοδο με τον άμεσο κίνδυνο να προκληθεί μια «τυχαία» ανάφλεξη με ανυπολόγιστες συνέπειες για την εν γένει κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή.

Στην Πορτογαλία βγαίνουν ακόμη στους δρόμους!

Πολλές χιλιάδες Πορτογάλοι διαδήλωσαν την Πέμπτη στους δρόμους της Λισαβόνας εναντίον της πολιτικής λιτότητας που έχει ως αποτέλεσμα τη δραματική μείωση των μισθών τους και να απαιτήσουν την παραίτηση της κεντροδεξιάς κυβέρνησης.  «Υπάρχει μια λύση, θέλουμε εκλογές» φώναζαν οι διαδηλωτές που ηγούνταν της πορείας...

Γέρων Παίσιος: "Δεν θα πάει πολύ αυτή η κατάσταση"

Γέρων Παίσιος: “Οταν δείτε συμφορές στην Ελλάδα, το κράτος να βγάζη παλαβούς νόμους και να υπάρχει γενική αστάθεια, μη φοβηθήτε· θα βοηθήσει ο Θεός!” (Άγιος Γέρων Παίσιος, το είπε το 1981)

Διαγράφουν τη λέξη «ελληνική» από το «Τμήμα Ελληνικής φιλολογίας» του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, προφανώς γιατί τους ενοχλεί!

Του Τάσου Κοντογιαννίδη

Οι καθηγητές  του  τμήματος ελληνικής φιλοσοφίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που εδρεύει στην Κομοτηνή, αποφάσισαν στη γενική τους συνέλευση – και μάλιστα ομοφώνως να  διαγράψουν  τη λέξη «ελληνική» – προφανώς θα τους ενοχλεί και μετονομάζουν το «Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας»  σε… «Τμήμα Φιλολογίας»! 

«Χρυσός» με παγκόσμιο ρεκόρ ο Χρήστου

Δεύτερο συνεχόμενο παγκόσμιο ρεκόρ για τον Απόστολο Χρήστου που έσπασε όλα τα κοντέρ στην κούρσα του τελικού των 100 μέτρων στο ύπτιο στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων που διεξάγεται στο Ντόντρεχτ της Ολλανδίας.

Έρχεται έκρηξη στα στεγαστικά δάνεια

Το πρακτορείο Bloomberg προβλέπει τετραπλασιασμό των στεγαστικών δανείων στην Ελλάδα το 2015, ενώ Έλληνες τραπεζίτες εκτιμούν πως οι τιμές στα ακίνητα έπιασαν ''πάτο'' και συνεπώς η ζήτηση θα αρχίσει να αυξάνεται.

Σέρρες: Τον δάγκωσε οχιά την ώρα που πλενόταν - Έχασε τις αισθήσεις του μέσα σε λίγα λεπτά!

Παραλίγο να χάσει τη ζωή του 63χρονος αγρότης από τη Βέργη του δήμου Βισαλτίας, όταν τσιμπήθηκε από οχιά. Το γεγονός συνέβη όταν ο 63χρονος αγρότης πήγε να ποτίσει τα χωράφια του.

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.Εσωσαν 991 ανθρώπους!



Δέκα χρόνια ζωής έκλεισε φέτος η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έχοντας πλέον να επιδείξει πλούσιο και σημαντικό έργο στον τομέα της καταπολέμησης του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Β. Κικίλιας δίνει συγχαρητήρια στους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.Ενδεικτικά, από το 2004 μέχρι και σήμερα οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν αποτρέψει 991 απόπειρες αυτοκτονιών που εκδηλώθηκαν από ανήλικους και ενήλικους στο Διαδίκτυο. Παράλληλα, έχουν εξιχνιαστεί περισσότερες από 980 υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας, εκ

Έρπης στα χείλια: μάθε πώς θα τον ξεφορτωθείς



Ο επιχείλιος έρπης είναι μια λοίμωξη που προκαλείται από τον ιό HSV τύπου 1. Εκδηλώνεται με κοκκινίλες και φυσαλίδες στην περιοχή γύρω από το στόμα, οι οποίες και συνοδεύονται από αίσθημα καύσου, οίδημα και, τις περισσότερες φορές, πόνο.
Ακολουθώντας ορισμένες πρακτικές υγιεινής καθώς και τις επιστημονικές συμβουλές της δερματολόγου Βάλιας Μουσάτου, μπορείς να περάσεις όσο πιο ανώδυνα γίνεται την περίοδο της μόλυνσης, αλλά και να εμποδίσεις την επανεμφάνισή της.

Νέες απάτες στο ίντερνετ με δήθεν κόρες βασιλιάδων και επιχειρηματιών.




Ανοίγουμε το Pc μας και καθημερινά δεχόμαστε πολλά e-mails που προσπαθήσουν να μας παραπλανήσουν… Στόχος είναι ένας. Να μας αποσπάσουν χρήματα «πατώντας» πάνω σε ευαίσθητα σημεία.
Πατούν πάνω στην συμπόνια μας για τον άλλον, πατούν πάνω στην ευαισθησία μας για παιδιά άρρωστα αλλά και για ζώα.
Πρόσφατα, κυκλοφόρησε ακόμα ένα e-mail που μας προβλημάτισε (σας το παρουσιάζουμε ολόκληρο παρακάτω). Η /Ο συντάκτης του mail ισχυρίζεται ότι είναι γόνος βαθύπλουτης

Επίπεδη κοιλιά εύκολα και νόστιμα: Οι 10 τροφές που θα σας κάνουν να χάσετε κιλά



Ολοι γνωρίζουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για επίπεδη κοιλιά είναι οι καθημερινές κοιλιακές ασκήσεις καθημερινά. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά τρόφιμα που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε το στόχο σας πιο γρήγορα από το γυμναστήριο.
Οι τροφές για επίπεδους κοιλιακούς εξασφαλίζουν σωστή διατροφή, μειώνουν το φούσκωμα, και αδυνατίζουν την κοιλιά σας.
Δοκιμάστε να εντάξετε τις 10 καλύτερες τροφές για επίπεδους κοιλιακούς στην καθημερινή

Κλέβουν μέχρι και τα καντήλια από τα κοιμητήρια για να τα κάνουν χαλκό



Καντήλια και θυμιατήρια από τα νεκροταφεία της Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης συνελήφθη κατηγορούμενος ότι έκλεβε ένας 32χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε έξω από τα κοιμητήρια από αστυνομικούς του τμήματος ασφαλείας Πολίχνης - Ευκαρπίας.Δεν είναι η πρώτη φορά που ο 32χρονος απασχολεί τις διωκτικές αρχές καθώς όπως ανακοίνωσε χθες η αστυνομία έχει καταδικαστεί σε 6 χρόνια κάθειρξη για κλοπές.
Οι κλοπές μετάλλων απασχολούν έντονα την αστυνομία το τελευταίο διάστημα, η οποία

Η απίστευτη κομπίνα που είχε στήσει το γνωστό ΙΕΚ με εταιρείες - «βιτρίνες»



Εκτεταμένη φοροδιαφυγή από γιατρούς και από Όμιλο Εταιρειών Ι.Ι.Ε.Κ. (Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης), ο οποίος δραστηριοποιείται στη μεταδευτεροβάθμια ιδιωτική εκπαίδευση, πέραν της εικοσαετίας, διαπίστωσε σε ελέγχους της η Οικονομική Αστυνομία.
 Όπως ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Χρήστο Παρθένη, για την περίπτωση του Όμιλο Εταιρειών (Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης), ο οποίος για πάνω από 20 χρόνια δραστηριοποιείται στον τομέα της μεταδευτεροβάθμιας ιδιωτικής

Δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ... γιοκ




Με συνοπτικές διαδικασίες Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ έσβησαν τα φώτα της Ολομέλειας αφήνοντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τη μικρή ΔΕΗ στο σκοτάδι. «Ομόφωνα το τμήμα αποφαίνεται ότι δεν είναι παραδεκτή η πρόταση» είπε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης κλείνοντας τη συζήτηση που εδώ και δύο εβδομάδες απασχόλησε τη χώρα.
Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν ότι δεν συγκεντρώθηκαν οι 120 υπογραφές για τη μικρή ΔΕΗ. Από τη συνεδρίαση απείχαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κ.Κ.E, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές. Από την αντιπολίτευση

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντ.Μακεδονίας.Μόνο η Πέλλα με θέμα απευθείας αναθέσεων.



Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 14 Ιουλίου  2014, στις 10:00 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του  Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη),  με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:
 ΕΠΕΡΩΤΗΣH
 Επερώτηση της Παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» με θέμα: «Ρωγμές σε σπίτια, στους δρόμους και σε χώρους μαζικής συνάθροισης της  Στρατονίκης στην Π.Ε. Χαλκιδικής».       

Επιδημία τα φακελάκια -Ποια είναι η "ταρίφα" των γιατρών



Η οικονομική κρίση ανάγκασε ακόμα και τους γιατρούς που εκμεταλλεύονταν την ανάγκη που τους έχουν οι ασθενείς και έριξαν τις απαιτήσεις τους στα φακελάκια, τα οποία πάντως εξακολουθούν να παραμένουν βραχνάς για τους όσους έχουν την ατυχία να αρρωστήσουν.
Πλέον σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ όπως αυτά διαπιστώθηκαν από τις συλλήψεις γιατρών που πιάστηκαν να χρηματίζονται από το 2011 έως και σήμερα οι τιμές κυμαίνονται από 300 έως 2.000 ευρώ. Μάλιστα όπως αναφέρουν Τα Νέα

Πανελλαδικές: «Πάτωσαν» οι υποψήφιοι στα ειδικά μαθήματα



Χειρότερες από πέρσι οι επιδόσεις στα ειδικά μαθήματα, οδηγούν σε συγκράτηση των βάσεων - Στα αγγλικά αρίστευσε μόλις το 1,66% - Λήγει τη Δευτέρα η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων
Ανασχετικά στην άνοδο των βάσεων σε σχολές όπως η αρχιτεκτονική και οι ξένες φιλολογίες, αναμένεται να λειτουργήσουν οι βαθμοί στα ειδικά μαθήματα, καθώς, όπως προκύπτει από την στατιστική ανάλυση, οι επιδόσεις των υποψηφίων είναι χειρότερες φέτος σε σχέση με

Τρόικα:"Ξεχάστε τα αστεία περί φοροελαφρύνσεων"



Όλη τη γκάμα των θεμάτων άνοιξαν «με το καλημέρα» οι επικεφαλής της τρόικας, κατά την πρώτη συνάντησή τους με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία ολοκληρώθηκε μετά από περίπου δύο ώρες.Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών εμφανίστηκαν ιδιαίτερα ενοχλημένοι από τη συνεχιζόμενη φημολογία ότι η κυβέρνηση θα θέσει θέμα φορολογικών ελαφρύνσεων κατά τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις.
Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι οι επικεφαλής της τρόικας φέρονται να ανέφεραν στην ελληνική

Καρασμάνης.Με κοινοτική χρηματοδότηση η απόσυρση ροδάκινων



Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στηρίζει την απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την αναθεώρηση των επιχειρησιακών προγραμμάτων, ώστε να ξεκινήσει με κοινοτική χρηματοδότηση η απόσυρση ροδάκινων από την αγορά, στο ποσοστό που ορίζεται από τις κοινοτικές διατάξεις.
Στηρίζει επίσης την προτροπή του ΣΕΤΕ για αύξηση της κατανάλωσης ροδάκινου στα ξενοδοχεία και στα εστιατόρια, καθώς και την ένταξη του προϊόντος στο καθημερινό

ΔΗΜΑΡ:Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα



Μέσα σε ένα πρωινό, η ΔΗΜΑΡ έμεινε με 11 βουλευτές και με ένα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής μείον. Ο Φώτης Κουβέλης άκουσε εμβρόντητος στις 8.30 το πρωί την Κατερίνα Μάρκου να του εξηγεί ότι ανεξαρτητοποιείται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, γιατί διαφωνεί με τις επιλογές της ηγεσίας. Λίγες ώρες αργότερα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αποφάσιζε να διαγράψει από την ΚΟ τον Γρηγόρη Ψαριανό επειδή δεν υπέγραψε την πρόταση του κόμματος για δημοψήφισμα για τη μικρή ΔΕΗ. Δεν πέρασε λίγη ώρα και ο

Ο Σύλλογος Δημοτ.Υπαλλήλων Επαρχίας Γιαννιτσών για την απεργία της ΑΔΕΔΥ.



Ο Σύλλογός Εργαζομένων Δήμου Πέλλας αποδείχθηκε και σε αυτήν την απεργία το δυναμικότερο συνδικαλιστικά κομμάτι στο Δήμο Πέλλας. Την ίδια μέρα οι κυβερνητικοί εταίροι  ψήφιζαν το ξεπούλημα ενεργειακού πλούτου αξίας 40 δις ευρώ προς 1,5 δις «για την αύξηση του ανταγωνισμού». Παρά την τρομοκράτηση δημιουργήθηκαν υψηλά ποσοστά απεργών. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ουσιαστικά υπήρξε πλήρης συμμετοχή στα δημοτολόγια, στο ΚΕΠ, στην Δ/νση Προγραμματισμού, στην Δ/νση οικονομικού και στην

Σοκ.Μόλις ένας στους τρεις Έλληνες έχει πρόσβαση σε φάρμακα και γιατρούς



Άμεσες παρεμβάσεις και αλλαγές, για να βελτιωθεί το δημόσιο σύστημα υγείας, είναι το ζητούμενο γιατρών και ασθενών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, σε γιατρούς-μέλη του ΙΣΑ, ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και Συλλόγους Ασθενών.
Από τις απαντήσεις τους προκύπτει ότι ένας στους τρεις ασθενείς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα πρόσβασης σε γιατρούς και φάρμακα, ενώ δύο στους δέκα γιατρούς έχουν σκεφτεί τον τελευταίο χρόνο να αναζητήσουν εργασία στο εξωτερικό.

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 1,7% στην πρόθεση ψήφου έναντι της ΝΔ



Οι εξαμηνιαίες τάσεις της MRB από την έρευνα που έγινε από τις 25 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου.Στην πρόθεση ψήφου και στα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό 21,5%, ενώ η Ν.Δ. 19,8%, δηλαδή η διαφορά των δύο κομμάτων είναι 1,7%.Ακολουθούν, Χρυσή Αυγή με 8,5% , «Το Ποτάμι» με 6,7% , Ελιά με 6,3%, ΚΚΕ με 5,1% , Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8% και ΔΗΜΑΡ με 1,3%. «Αλλο Κόμμα» επέλεξε το 7,1% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 19,9%.
Στην εκτίμηση ψήφου εκλογών τα ποσοστά των κομμάτων είναι τα εξής:

Μίνι κραχ στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - «Θύμα» και το ελληνικό ομόλογο



Μαύρη ημέρα ήταν η χθεσινή για τις ευρωπαϊκές αγορές του Νότου, μετά την αδυναμία της δεύτερης σε μέγεθος πορτογαλικής τράπεζας Banco Espírito Santo να καλύψει βραχυχρόνιο ομόλογο.Η εξέλιξη προκάλεσε κύμα πωλήσεων -ιδιαίτερα στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου- με το πορτογαλικό χρηματιστήριο να κλείνει με απώλειες πάνω από 4% και το ισπανικό και ιταλικό με πτώση κοντά στο 2%. Στην Αθήνα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών

Στους λογαριασμούς η νέα δόση του μερίσματος



Πιστώθηκε χθες στους λογαριασμούς 237.934 νοικοκυριών ποσό «κοινωνικού μερίσματος» ύψους 152.175.611,26 ευρώ, ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, «με τη σημερινή 3η καταβολή, ο αριθμός των δικαιούχων που έλαβαν το κοινωνικό μέρισμα ανέρχεται σε 564.535 νοικοκυριά και το συνολικό ποσό που διατέθηκε μέχρι σήμερα διαμορφώνεται σε 362.740.066,85 ευρώ.
Με τα διευρυμένα εισοδηματικά όρια (7.050 ευρώ, αντί 6.000 ευρώ) λαμβάνουν επιπλέον

Τα ζώδια σήμερα Παρασκευή 11 Ιουλίου.



Όσοι καταπιέζουν τις επιθυμίες τους, το κάνουν επειδή οι επιθυμίες τους είναι τόσο αδύναμες που μπορούν να καταπιεσθούν.
 ΚΡΙΟΣ
Γενικά: Δυνατές παρουσίες ανθρώπων κύρους σε καθοδηγούν σε υψηλότερες αναζητήσεις, μακριά από τα απλά πράγματα της καθημερινότητας. Το ζητούμενο όμως είναι να ανακαλύψεις μόνος σου την αλήθεια που κρύβεται εκεί.
Έρωτας: Αν έχεις γεννηθεί τις τελευταίες ημέρες, του τρίτου δεκαημέρου, θα βρεις το σωστό

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Πέντε μύθοι για τον καφέ… καταρρίπτονται!

Από το 1819 που ανακαλύφθηκε η καφεΐνη μέχρι σήμερα, πολλά έχουν γραφεί -θετικά και αρνητικά- και εκατοντάδες εκατομμύρια κούπες έχουν καταναλωθεί στο βωμό ενός απολαυστικού και τονωτικού ροφήματος.

Sex on the Beach: Ποιους κινδύνους κρύβει το σεξ στην παραλία;

Γνώρισες τον έρωτα της ζωής σου στο beach party ή μήπως ψάχνεις να δοκιμάσεις… πρωτόγνωρες εμπειρίες με το σύντροφό σου;

Σε όποια από τις 2 περιπτώσεις και αν ανήκεις, ξέχνα το σεξ στην παραλία και το ρομαντισμό γύρω από αυτό το σκηνικό και περιορίσου στην κρεβατοκάμαρα!

Το πρώτο Facebook για σκύλους είναι εδώ και είναι ελληνικό

Το πρώτο Facebook για σκύλους είναι γεγονός και είναι ελληνικό. Πρόκειται για την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TheDogDate, που στόχο έχει να δικτυώσει τους χρήστες του Διαδικτύου με φίλους που ζουν γύρω τους, είναι κάτοχοι σκύλων και επιθυμούν παρέα για βόλτα!

Ξύλο στην Βουλή της Τουρκίας

«Άναψαν τα αίματα» ανάμεσα σε βουλευτές της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης στην τουρκική βουλή, κατά τη συζήτηση σχετικά με το ύψος της βοήθειας που θα δοθεί στα θύματα της τραγωδίας στο ορυχείο της Σόμα.

Η «βιταμίνη του ήλιου» αυξάνει την επιβίωση από καρκίνο του εντέρου

Οι επαρκείς ποσότητες βιταμίνης D στο αίμα μπορεί να μειώνουν κατά το ένα τρίτο τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του παχέος εντέρου, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Γιατί κοιμόμαστε λιγότερο τις νύχτες με πανσέληνο;

Εικοσιπέντε λεπτά λιγότερο κοιμόμαστε τα βράδια που έχει πανσέληνο, σύμφωνα με σουηδική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Current Biology και επιβεβαιώνει την ευρέως διαδεδομένη αντίληψη ότι επηρεαζόμαστε από τις κινήσεις του φεγγαριού.

ΔΗΜΑΡ: Nα μην συνυπολογισθούν οι υπογραφές βουλευτών της ΧΑ

«Η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να δεχθεί να συνυπολογισθούν και, δι αυτού του τρόπου, να νομιμοποιηθούν οι υπογραφές βουλευτών της Χρυσής Αυγής για τον σχηματισμό του αναγκαίου αριθμού των 120 βουλευτών, στη διαδικασία υποβολής της πρότασης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος», δηλώνει σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης.

Πιέζουν οι απόστρατοι για τα αναδρομικά

Την άμεση και πλήρη εφαρμογή της υπ. αριθμόν 2192/2014 απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές στις συντάξεις των εν αποστρατεία αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, ζητά η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), «λόγω των πρόσφατων δηλώσεων της κυβερνητικής εκπροσώπου ότι υπάρχει δήθεν συμφωνία για επιστροφή των αναδρομικών σε βάθος χρόνου» όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΑΑΣ.