Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Ξύλο στην Βουλή της Τουρκίας

«Άναψαν τα αίματα» ανάμεσα σε βουλευτές της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης στην τουρκική βουλή, κατά τη συζήτηση σχετικά με το ύψος της βοήθειας που θα δοθεί στα θύματα της τραγωδίας στο ορυχείο της Σόμα.


Η συγκεκριμένη επιτροπή συνεδριάζει εδώ και αρκετό καιρό. Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Οζγκούρ Οζέλ υπενθύμισε κατά τη συζήτηση ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε ότι θα αυξήσει τον μισθό των εργατών στο ορυχείο σε 2.000 τουρκικές λίρες - μετά το τραγικό περιστατικό κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους 301 άνθρωποι - και τόνισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να τηρήσει την υπόσχεσή της. Ωστόσο, οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει κάνει τέτοια δήλωση.

Η συνάντηση τότε διακόπηκε, καθώς η αντιπαράθεση ανάμεσα στους βουλευτές των δύο κομμάτων εντάθηκε. Ωστόσο, κατά το διάλειμμα, ο Οζέλ επανέλαβε την θέση του για τον Ερντογάν και ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Ικνούρ Ντενιζλί τον αποκάλεσε ψεύτη.

Όπως αναφέρει η Hurriett, τότε πήρε τον λόγο ένας ακόμη βουλευτής του κόμματος του Ερντογάν, ο οποίος επιτέθηκε στον Οζέλ, τον έπιασε από τον λαιμό και τον χτύπησε στο πρόσωπο. Η σύρραξη γενικεύτηκε και τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν, όταν μπήκαν στην μέση βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.


Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου