Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Πώς επηρεάζει ένα κατοικίδιο ζώο την ανθρώπινη ψυχολογία;



Ένα ζώο,όπως και κάθε εξωτερικός περιβαλλοντικός παράγοντας, επηρεάζει ποικιλοτρόπως τη ζωή του ατόμου.
Α) Συμβάλλει στη μείωση του άγχους
Συγκεκριμένα, η φροντίδα ενός ζώου, λειτουργεί αγχολυτικά για το άτομο, καθώς κατά τη διάρκεια της φροντίδας του, το άτομο αναγκαστικά, αλλάζει την εστίαση του ενδιαφέροντος του, οπότε συνειδητά ή όχι, κάνει μια παύση σε αυτά που το προβληματίζουν και αδειάζει η

Απόηχος εκδήλωσης: «Ο Κήπος των Ευχών»

Ο «Κήπος των Ευχών» του Θέμη Αμοιρίδη επισκέφτηκε  τα Γιαννιτσά, στις 14 Ιουνίου 2017. Ο Σύλλογος Φίλων Βιβλίου σε συνεργασία με τις Εκδόσεις ΠΗΓΗ και τη ΔΗΚΕΠΑΠ φιλοξένησαν το πρώτο συγγραφικό εγχείρημα του συγγραφέα, ο οποίος πολυτάλαντος μέσα στις σελίδες του συνδυάζει τη μουσική του λόγου με τη θεατρική δραματοποίηση, παροτρύνοντας τον αναγνώστη να στήσει ένα σκηνικό με οράματα Ζωής, παραμυθικά στοιχεία, συμβολισμούς που εκφράζουν τις μικρές εσωτερικές φωνές του καθενός. Η ιστορία μας καλεί να ταυτιστούμε με τον ήρωα κινώντας για το δικό μας Μεγάλο Ταξίδι της Ζωής.

Συγκεντρώθηκαν τα χρήματα για τη θεραπεία του μικρού Βαγγέλη - Το συγκινητικό μήνυμα των γονιών του

Χιλιάδες άνθρωποι ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα για βοήθεια και ο Βαγγελάκης θα έχει την ευκαιρία να λάβει την πειραματική θεραπεία που χρειάζεται.

Πριν από μερικές ημέρες ο παρουσιαστής Πέτρος Πολυχρονίδης είχε αφηγηθεί ολόκληρη την ιστορία του μικρού Βαγγέλη Ελευθεριάδη και τη δύσκολη μάχη που δίνει με τον καρκίνο εδώ και τρία χρόνια, απευθύνοντας έκκληση σε όλους όσους μπορούν να βοηθήσουν ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για να μεταβεί ο μικρός Βαγγέλης στο νοσοκομείο Μemorial των ΗΠΑ για θεραπεία.  

Πώς και πότε θα προσληφθούν 10.000 μακροχρόνια άνεργοι στο Δημόσιο



Τη δυνατότητα πρόσληψης 10.000 μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55 έως 67 ετών στο Δημόσιο, προβλέπει τροπολογία - προσθήκη του υπουργείου Εργασίας στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης που έχει κατατεθεί στο Βουλή προς ψήφιση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών πρόκειται να δημοσιεύσουν μέσα στο καλοκαίρι δημόσια πρόσκληση, καλώντας δημόσιους οργανισμούς και δημοτικές επιχειρήσεις να υποβάλλουν αιτήματα πρόσληψης προσωπικού

Σύγκληση Γενική Συνέλευσης και εκλογής νέου Δ.Σ. στον Αλμωπό Αριδαίας

Ο Ο Αλμωπός Αριδαίας καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του συλλόγου, στο Δημοτικό Στάδιο Αριδαίας, την Παρασκευή 16 Ιουνίου και ώρα 21:00 μμ. Τα θέματα της ημερησίας Διάταξης είναι τα ακόλουθα:
·        Εκλογή νέου Δ.Σ.
Η παρουσία όλων είναι ιδιαίτερα σημαντική προκειμένου η ομάδα να έχει την καλύτερη δυνατή πορεία στο νέο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής κατηγορίας. Παρόντες μπορούν να είναι και όλοι οι απλοί φίλοι του Αλμωπού, οι οποίοι εάν το επιθυμούν μπορούν να γίνουν μέλη του Συλλόγου κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του συλλόγου, στο Δημοτικό Στάδιο Αριδαίας, την Παρασκευή 16 Ιουνίου και ώρα 21:00 μμ. Τα θέματα της ημερησίας Διάταξης είναι τα ακόλουθα:

Θύελλα αντιδράσεων για την ανάρτηση της Ακριβοπούλου για τον Μητσοτάκη

Σάλο έχει προκαλέσει η ανάρτηση της Κατερίνας Ακριβοπούλου στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.  
Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της εκπομπής «Αίθουσα Σύνταξης» στην ΕΡΤ ανέβασε μια φωτογραφία -φωτομοντάζ- που παρουσιάζει τον Κυριάκο Μητοστάκη ως ζητιάνο που ζητά εκλογές.

Θερινό σχολείο και συναντήσεις μαθηματικών στα Γιαννιτσά

Η Ομάδα Μαθηματικών Γιαννιτσών προσκαλεί τους μαθηματικούς της πόλης των Γιαννιτσών και των γύρω περιοχών

·      στο Θερινό Σχολείο Μαθηματικών που θα πραγματοποιηθεί πρωινά και απογεύματα από την Τρίτη 20 Ιουνίου έως την Παρασκευή 23 Ιουνίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πέλλας στα Γιαννιτσά (πλήρες πρόγραμμα στη σελίδα fb.com/SummerSchoolMathGiannitsa).

10 φορολογικά μέτρα-σοκ από την 1η Ιανουαρίου 2017



Δέκα νέα δημοσιονομικά μέτρα-σοκ, τα οποία θα προκαλέσουν περαιτέρω αυξήσεις επιβαρύνσεων στα εισοδήματα, στην ακίνητη περιουσία και τις καθημερινές συναλλαγές εκατομμυρίων φορολογουμένων, θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2018, βάσει του νέου αναθεωρημένου Μνημονίου ΙΙΙ, το οποίο περιελήφθη στην προχθεσινή συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Εξαγγελία της κυβέρνησης: Χωρίς εξετάσεις σε ΤΕΙ οι Ρομά

Μέτρα για την εκπαίδευση των Ρομά ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου συναρμόδιων υπουργών στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ο κ. Γαβρόγλου επισήμανε: «Υπάρχει, δυστυχώς, μια αίσθηση ότι μόνο τα βραχυπρόθεσμα μέτρα φέρνουν αλλαγές, όμως ειδικά για τα θέματα εκπαίδευσης θα πρέπει όλοι μαζί να πείσουμε και την τοπική κοινωνία ότι χρειάζονται ενίσχυση και αποδοχή γιατί μακροπρόθεσμα η έκβαση αυτών των μέτρων θα είναι πολύ θετική. Μέτρα των οποίων την εφαρμογή θα επιταχύνουμε κυρίως μετά και τις χθεσινοβραδινές θετικές εξελίξεις με τις διαπραγματεύσεις. 

Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας πρόκειται να συνεδριάσει στο Δημαρχείο, την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 κι ώρα 19:30΄, με τα εξής δέκα οκτώ θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1)Έγκριση απόφασης Οικονομικής Επιτροπής για τροποποίηση τεχνικού προγράμματος έργων, αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων έτους 2017.
2)Έγκριση της αριθ. 104/2017 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής για τον καθαρισμό τελών Εμποροπανήγυρης Σκύδρας 2017.

Έφτασαν τα πρώτα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα

Τα πρώτα «ραβασάκια» με τα πρόστιμα έφτασαν στα χέρια των ιδιοκτητών που έχουν ανασφάλιστα οχήματα. Τα πρόστιμα θα αποσταλούν στους ιδιοκτήτες των ΙΧ αλλά θα αναρτηθούν και στο Taxisnet.
Το χαράτσι που καλούνται να πληρώσουν όσοι δεν έχουν ασφαλίσει τα οχήματά τους, όπως προβλέπει ο νόμος (Ν. 489/1976), ανέρχεται σε 250 ευρώ.
Μετά τις διασταυρώσεις στοιχείων που έκανε η ΑΑΔΕ, υπολογίζεται ότι πάνω από 1

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας καταδικάζει τη χώρα σε λιτότητα διαρκείας



"Ο κ. Τσίπρας έβαλε ψηλά τον πήχυ και πέρασε από κάτω", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη του στον Alpha.
Κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα του Eurogroup, είπε: "Αποφύγαμε την καταστροφή με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αλλά δεν πήραμε τίποτα για το χρέος και δεν φαίνεται να μπαίνουμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης".
"Και όλα αυτά, παρότι ο κ. Τσίπρας πήρε πρόσθετα μέτρα 5 δισ. για την περίοδο μετά το

Στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Πέλλας κλιμάκιο του ΕΛΓΑ



Μια πρώτη εκτίμηση στις περιοχές που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση των τελευταίων ημερών πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, το οποίο συνόδευσε ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κρύας Βρύσης κ. Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κυριάκος Παντελίδης και αγρότες της περιοχής. Από την αυτοψία παρατηρήθηκαν μεγάλες ζημιές σε καλλιεργούμενες εκτάσεις με ροδάκινα, βαμβάκια, αμπέλια, καλαμπόκια κ.α..

Τσίπρας: Πήραμε αυτό που ζητούσαμε - Μια συμφωνία διεξόδου

Διάγγελμα - δήλωση προς τον ελληνικό λαό για τα αποτελέσματα του Eurogroup έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στη δήλωσή του μεταξύ άλλων είπε: 

Ξημέρωσε μετά από καιρό μια καλή μέρα για την Ελλάδα. Πήραμε αυτό που θέλαμε και αυτό που δικαιούμαστε. Ανοίγει ο δρόμος για έξοδο από την κρίση. Μετά το δύσκολο συμβιβασμό του 2015 αισθανόμαστε δικαιωμένοι. Πράξαμε ορθά που δεν πήραμε ό,τι μας έδιναν και επιμείναμε στη διεκδίκηση συγκεκριμένων δεσμεύσεων και μάλιστα τώρα.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 17/6

Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 17 Ιουνίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ «60 Λεπτά Πέλλα» …ένα οδοιπορικό στο Δήμο Πέλλας



Το ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ του εκπαιδευτικού Γιώργου Γρηγοριάδη «60  Λεπτά Πέλλα», θα παρουσιαστεί- προβληθεί την Πέμπτη 22 Ιουνίου, στις 8.00 το βράδυ, στην κεντρική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών.
Το «60 Λεπτά Πέλλα», είναι ένα ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ που ετοίμασαν υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Γιώργου Γρηγοριάδη, με πολύ κέφι και μεράκι οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου και του 2ου ΓΕΛ Γιαννιτσών, με τη βοήθεια των μαθητών του Μουσικού Γυμνασίου και με την σθεναρή υποστήριξη του Δήμου Πέλλας και της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.

Γκάλης: «Ο Πάπας και ο Βασιλακόπουλος έχουν το αλάθητο»



Άμεση ήταν η απάντηση του Νίκου Γκάλη σε δηλώσεις του Γιώργου Βασιλακόπουλου σχετικά με την απουσία του και του Παναγιώτη Γιαννάκη από τη γιορτή της ΕΟΚ για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από το έπος του 1987.

Ο «γκάγκστερ» επέλεξε με ειρωνικό τρόπο να σχολιάσει τα λεγόμενα του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης στον Arena FM για την απουσία των δύο θρύλων υποστηρίζοντας ότι ... «μέσα σε μια οικογένεια αναπτύσσονται διαφωνίες, αλλά έκαναν λάθος που δεν ήρθαν. Δεν υπάρχει χώρος για μικρότητες».

Oι λεπτομέρειες της συμφωνίας και η αμείλικτη αλήθεια των αριθμών.



To κλίμα μπορεί να ήταν πανηγυρικό στους κόλπους της κυβέρνησης για το αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup το οποίο συνοψίστηκε στη φράση «πήραμε αυτά που θέλαμε» ωστόσο η αλήθεια των αριθμών είναι αμείλικτη.  
Μετά από τόσους μήνες διαπραγματεύσεων και καθυστερήσεων επί καθυστερήσεων με τον ελληνικό λαό να πληρώνει το μάρμαρο αυτό που πήρε η Αθήνα ήταν η δόση των 8,5 δισ. ευρώ  και μάλιστα σπασμένη στα δύο  ενώ θα μπορούσε να διεκδικήσει δόση

Πρόεδρος ΑΣΕΠ: Για 404 θέσεις στο δημόσιο προσήλθαν 31.000 υποψήφιοι



Παλιά για μια θέση ενδιαφέρονταν πέντε άτομα - Τώρα έρχονται τριάντα είπε ο Ιωάννης Καραβοκύρης στην επιτροπή διαφάνειας της Βουλής 
Για την ετήσια έκθεση του 2016, ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Ιωάννης Καραβοκύρης.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Καραβοκύρης, το 2016 έγιναν περί τις 5.000 προσλήψεις μονίμου προσωπικού στο δημόσιο τομέα και 12.000 προσλήψεις εποχικού προσωπικού.

Ψήφισαν 4ο Μνημόνιο και στο τέλος πήραν ότι της έδωσαν.



"Η κυβέρνηση πήρε ό,τι της έδωσαν. Και οι λεονταρισμοί του κ. Τσίπρα αποδείχτηκαν μια χιλιοπαιγμένη επικοινωνιακή μεθόδευση η οποία δεν πείθει πλέον κανέναν", αναφέρει ανακοίνωση της ΝΔ για τις αποφάσεις του Eurogroup.
Η Πειραιώς λέει πως δυστυχώς για τη χώρα, η κυβέρνηση πέρασε, για μία ακόμα φορά, κάτω από τον πήχη που η ίδια είχε θέσει και πως σήμερα ολοκληρώθηκε η δεύτερη αξιολόγηση με τεράστια καθυστέρηση και βαρύ κόστος για τους πολίτες.

Η Ακαδημία των «ΙΚΑΡΩΝ» Γιαννιτσών στο καλύτερο basketball camp της Β.Ελλάδας



Για 5η συνεχόμενη χρονιά η Ακαδημία των "Ικάρων" Γιαννιτσών θα συμμετάσχει στο καλύτερο basketball camp της Β.Ελλάδας, στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων Τζιώνη, στην Ακτή Κερδυλλίων του Δήμου Αμφίπολης από 16 Ιουνίου μέχρι και 23 Ιουνίου 2017.
Υπεύθυνος διοργανωτής του Camp είναι ο κος Σπανός Παναγιώτης,(κόουτς των "Ικάρων"¨Σερρών) καθηγητής Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στην καλαθοσφαίριση και μεταπτυχιακό στην προπονητική και άμεσο συνεργάτη τον Σπόντη Νίκο (κόουτς των "Ικάρων" Γιαννιτσών) καθηγητή Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στην καλαθοσφαίριση και με πολυετή εμπειρία σε τμήματα υποδομής.

Ανατριχίλα ! Ετοιμάζουν ανάσταση νεκρών σε εργαστήρια.



«Ρόλο» θεού διεκδικούν οι επιστήμονες μιας αμερικανικής εταιρίας βιοτεχνολογίας, που σκοπεύουν μέσα στο 2017 να χαρίσουν ζωή σε νεκρούς!
Το φιλόδοξο project έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς ούτε οι εμπνευστές του γνωρίζουν αν αυτοί που θα επαναφέρουν από το υπερπέραν θα είναι όπως ήταν πριν πεθάνουν ή άψυχα «ζόμπι» χωρίς συναισθήματα και λογική και -ενδεχομένως- επικίνδυνα!
Η αμφιλεγόμενη μέθοδος της εφαρμογής βλαστοκυττάρων απευθείας σε εγκεφαλικά

Ο Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αλμωπίας Δ. Μπίνο

Ο Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αλμωπίας Δ. Μπίνο με θέματα  την υλοποίηση υπόσχεσης της Υπουργού Θεανώς Φωτίου κατά την επίσκεψη της στην Αριδαία για πρότυπο οικισμό των Ρομά, την ωρίμανση αρδευτικών και υδρευτικών έργων στην Αλμωπία προκειμένου να ενταχθούν στα προγράμματα, την υλοποίηση των αθλητικών έργων που εγκρίθηκαν από την ΓΓΑ και την έγκριση του βιολογικού καθαρισμού της Αριδαίας

Αυθαίρετα: 21 παρανομίες νομιμοποιούνται με 250 ευρώ






Τη δυνατότητα να νομιμοποιήσουν ολόκληρα αυθαίρετα αλλά και πλήθος πολεοδομικών παραβάσεων αντί μόλις 250 ευρώ δίνει στους πολίτες το νέο σχέδιο νόμου για την αυθαίρετη δόμηση.
Η ευνοϊκή αυτή διάταξη αφορά, αφενός κατοικίες που έχουν κτιστεί πριν από το 1975 και, αφετέρου, πολλές μικροαυθαιρεσίες που έχουν τα περισσότερα σπίτια, όπως πέργκολες, αποθήκες, καμινάδες, στέγαστρα, κ.ά.

Γ.Καρασμάνης: «Να αναγνωριστεί ως ¨διδακτική¨ η προϋπηρεσία ΟΛΩΝ των εκπαιδευτικών στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης»!



Την καταφανέστατη αδικία της δυσμενούς αντιμετώπισης εκπαιδευτικών των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) για τους οποίους η προϋπηρεσία δεν αναγνωρίζεται ως ¨εκπαιδευτική¨, φέρνει ο Γιώργος Καρασμάνης στη Βουλή.
Με Ερώτησή του, υπογραμμίζει ότι όλοι ανεξαίρετα οι εκπαιδευτικοί των Κέντρων παρέχουν διδακτική υπηρεσία και καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να άρει την καταφανέστατη αδικία με τον απαράδεκτο διαχωρισμό σε δύο κατηγορίες, όσων υπηρέτησαν ή και υπηρετούν σε αυτά.
Επισυνάπτεται η Ερώτηση   

Συμφωνία για νέα δανεικά.Πήραμε τη δόση για να τους πληρώσουμε την ίδια μέρα.



Mε τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup  κλείνει η δεύτερη αξιολόγηση με εκταμίευση 8,5 δισ. ευρώ. «Ομοφωνία στο Eurogroup για Ελλάδα» έγραψε στο twitter ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης που συμμετέχει στη σύνοδο του Λουξεμβούργου. Το ΔΝΤ θα εισέλθει στο πρόγραμμα και χρηματοδοτικά επί της αρχής αλλά με την μορφή του “stand by”, όταν δηλαδή θα κριθεί ότι είναι βιώσιμο. Προβλέπεται

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 16/6


 


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 16 Ιουνίου


 


Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Αλεξάνδρα Αβράμη: H Γιαννιτσώτισσα που γυμνάζει τα μοντέλα της Victoria’s Secret !!!



Μεγάλωσε στα Γιαννιτσά, ξεκίνησε μπαλέτο στην ηλικία των 4 ετών και από τα 21 της φοράει τις πουεντ της και χορεύει στα πιο φημισμένα θέατρα και φεστιβάλ χορού της Νέας Υόκρης. Αυτή είναι η ιστορία της Αλεξάνδρας Αβράμη.
Πρόκειται για μια από τις πιο απαιτητικές τέχνες. Για να ασχοληθείς με το χορό δεν αρκεί μόνο να είσαι καλή χορεύτρια, αλλά να διακρίνεσαι για το πείσμα, την αφοσίωση και την αυτοπειθαρχία σου. Nα είσαι διατεθειμένη να ιδρώσεις πολύ και να φτάσεις το σώμα σου στα

Καλαμπόκι: Θερμίδες & διατροφική αξία



Το καλαμπόκι είναι ένα γευστικό και θρεπτικό λαχανικό που το απολαμβάνουμε συνήθως ψητό αλλά και στις σαλάτες, σε σάλτσες, ακόμη και στην πίτσα.
 Παρέχει πληθώρα πολύτιμων θρεπτικών συστατικών, όπως η βιταμίνη Α, η βιταμίνη C, ο φώσφορος και το μαγνήσιο.
Πού βοηθά το καλαμπόκι και πόσες θερμίδες παρέχει;

Εδεσσαϊκό Θέατρο: Έπεσε η αυλαία της κεντρικής σκηνής

Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι παραστάσεις από την Κεντρική Σκηνή του Εδεσσαϊκού Θεάτρου. Το θεατρόφιλο κοινό ανταποκρίθηκε με θέρμη στο κάλεσμα για «Ραντεβού με τον Σουρή», μιας  παραγωγής που δεν είχε σε τίποτα να ζηλέψει ανάλογων επαγγελματικών, κατά γενική ομολογία. Όλοι οι συντελεστές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους μπροστά και πίσω από τα φώτα της σκηνής με πρωτεργάτιδα την σκηνοθέτιδα Ηρώ Γεωργίου.

Θεατρική παράσταση «Οι Μύθοι του Αισώπου» στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών

Το ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ Περιοδεύει σε ΟΛΗ την ΕΛΛΑΔΑ για 7ο συνεχές καλοκαίρι & έπειτα από τις τεράστιες επιτυχίες  που σημείωσε  με τις παραστάσεις του, Το Ασχημόπαπο , "Ο Βασιλιάς των Λιονταριών", Η Πεντάμορφη & το Τέρας , Ο Λύκος & τα 3 Γουρουνάκια κ.α.  συνεχίζει την παράδοση που δημιούργησε από το 2009 με τις ποιοτικές παιδικές παραγωγές του και έρχεται για 7η συνεχή χρονιά στην πόλη μας με ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ !!!

«Βούλιαξε» από κόσμο το Κλειστό Γυμναστήριο Γιαννιτσών στην τελετή λήξης της Ακαδημίας Μπάσκετ του Μ. Αλεξάνδρου Γιαννιτσών


Η ιστορική Ακαδημία αποτελεί πρώτη επιλογή όλων για το μπάσκετ στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Πέλλας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Ιουνίου, στις 11.00 το πρωί, στο κατάμεστο από κόσμο Κλειστό Γυμναστήριο Γιαννιτσών «Έλλη Μυστακίδου», στα Γιαννιτσά, η τελετή λήξης της 22ης αγωνιστικής χρονιάς της Ακαδημίας Μπάσκετ του Μ. Αλεξάνδρου Γιαννιτσών, που σήμανε και το τέλος της σεζόν 2016-17.

Επιστολή Γιάννη Σηφάκη στον αγρότη και κτηνοτρόφο της Πέλλας

20 λεπτά το κιλό το επιτραπέζιο ροδάκινο; 
1,2 € το κιλό το κεράσι;
Ως πότε η Πέλλα θα πουλά «χύμα» προϊόντα χωρίς να τυποποιεί και να συσκευάζει και άρα να μην παίρνει ο αγρότης την προστιθέμενη αξία τους;  
Ως πότε ο αγρότης της Πέλλας μόνος του θα αποτελεί την τελευταία τρύπα του ζουρνά;
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΩΡΑ παντού στην Πέλλα με την νέα νομοθεσία – ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΤΟΣ
Δεν υπάρχει άλλη λύση για να υπάρξει συγκέντρωση προϊόντων και εύρεση ποιοτικών αγορών

Πώς να γλιτώσετε τις κατασχέσεις της εφορίας



Σε βραχνά για πάνω από 900.000 φορολογουμένους με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις φορολογικές αρχές εξελίσσονται πλέον οι κατασχέσεις σε εισοδήματα και περιουσιακά τους στοιχεία.
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στην προσπάθειά της να αυξήσει τις εισπράξεις ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο έχει εξαπολύσει τους τελευταίους μήνες μπαράζ κατασχέσεων σε μισθούς, συντάξεις, ενοίκια, επιδόματα, εισοδηματικές παροχές,

Το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής

Την ερχόμενη Τετάρτη 21/6/2017 και ώρα 19.30, το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών του Δήμου Πέλλας θα γιορτάσει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής με μια συναυλία στον πεζόδρομο (μπροστά από το Πολεμικό Μουσείο- πρώην Λέσχη Αξιωματικών), στην οποία θα συμμετέχουν σύνολα αποτελούμενα από μαθητές του Ωδείου. Θα παρουσιαστούν γνωστά κομμάτια κλασσικής μουσικής και όχι μόνο με βιολιά, κιθάρες, φλάουτα, τρομπέτες κ.α, σε μια μοναδική συνεργασία και ενορχήστρωση από την διευθύντρια του Ωδείου κ. Μάχη Κυπραίου.

Πονηράδες του σκοπιανού ΥΠ.ΕΞ περί αλυτρωτισμού.



Πολύ προσοχή θέλει το Σκοπιάνο γιατί μπορεί η φάβα να έχει κάποιο λάκκο. 
Θετικό είναι αρχικά ότι η νέα Σκοπιανή κυβέρνηση δηλώνει ότι θα εγκαταλείψει τη ρητορική και την πρακτική του Κρουέφσκι να στήνει αγάλματα του Μέγα Αλέξανδρου και του Φίλιππου στα Σκόπια.
Όπως θετικό είναι και το γεγονός ότι θέλουν να ανοίξουν τη συζήτηση για το όνομα. Βέβαια

To φοροστράγγισμα έφερε πλεόνασμα 1,842 δισ. στο πεντάμηνο



Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,842 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το πεντάμηνο Ιανουάριος - Μάιος 2017 έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1,456 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο το 2016 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1,050 δισ. ευρώ.   
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο Ιανουαρίου - Μαΐου 2017, σύμφωνα με τα οποία το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης ανήλθε σε 1,240 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος

Πήρε "φωτιά" το Αιγαίο.Ρεκόρ τουρκικών παραβιάσεων.



Ρεκόρ εμπλοκών για το 2017 σημειώθηκε χθες στον ουρανό του Αιγαίου μεταξύ μαχητικών της ΠΑ και της τουρκικής Αεροπορίας (ΤΗΚ). .
Πιο συγκεκριμένα 5 ζεύγη τουρκικών F-16 και δύο τετράδες μαχητικών F-4E, (σύνολο 18 αεροσκάφη) εκ των οποίων τα 10 (ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός) έφεραν πλήρες οπλισμό βλημάτων αέρος-αερος πραγματοποίησαν 9 παραβάσεις του FIR Αθηνών, 35 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου χώρου (ΕΕΧ) ενώ κατά τη διάρκεια των αναχαιτίσεων τα τουρκικά

Βράβευση μαθήτριας του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών σε διαγωνισμό για τη «Βουλή των Εφήβων»



Το τραγούδι της μαθήτριας του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών Αρίστης Γεροντίδου «Λάμψε σαν αστέρι» έλαμψε στον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του Ιδρύματος της Βουλής «Βουλή των Εφήβων», ΚΒ΄ Σύνοδος 2016 - 2017, παίρνοντας την κορυφαία διάκριση.

Μπήκαν οι πρώτες επιστροφές φόρου σε 100.000 δικαιούχους



Οι πρώτοι 99.905 φορολογούμενοι που δικαιούνται επιστροφής φόρου για τις φορολογικές δηλώσεις που υπέβαλαν φέτος θα λάβουν το ποσό της επιστροφής μέσω τραπεζών, το οποίο ανέρχεται σε 27,8 εκατομμύρια ευρώ.
Όπως ανακοίνωσε η ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, εκδόθηκε από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης η πρώτη ανακεφαλαιωτική κατάσταση πληρωμής μέσω τραπεζών, για δικαιούχους επιστροφής φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων

Tέλη κυκλοφορίας με το μήνα.Πόσα θα πληρώσεις.



Τις λεπτομέρειες για την είσπραξη αναλογικών τελών κυκλοφορίας περιλαμβάνει εγκύκλιος του γενικού γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης, Γιώργου Πιτσιλή.
Όπως σημειώνεται, δίνεται η δυνατότητα σε ενδιαφερόμενους κατόχους ΙΧ οχημάτων, αυτοκινήτων ή μοτοσικλετών, οι οποίοι τα έχουν θέσει σε ακινησία και εξαιρετικά για το έτος 2017, να άρουν την ακινησία για τα εν λόγω οχήματα, καταβάλλοντας για τον σκοπό

Αντί για γραβάτα, πάμε προς ανώμαλη προσγείωση στο Eurogroup




Η διαφωνία ελληνικής και γερμανικής κυβέρνησης, σχετικά με το Eurogroup της Πέμπτης ξεκινά από τα… βασικά. Την ατζέντα της συζήτησης. Η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι είναι ώρα να συζητηθεί το θέμα των μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους. Αντίθετα, η πλευρά των Γερμανών αποκρούει κάθε ανάλογη κουβέντα, την οποία και τοποθετεί στα μέσα του 2018.Το αφήγημα της κυβέρνησης Τσίπρα υποστηρίζει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Πέμπτη 15/6


 


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Πέμπτη 15 Ιουνίου


 


Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Τα μυστικά της διατροφής για γερή καρδιά



Τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν μια από τις κυριότερες αιτίες θνησιμότητας και χαρακτηρίζονται ως σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας.Παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα, όπως το κάπνισμα, η υψηλή συγκέντρωση χοληστερόλης αίματος, τα χαμηλά επίπεδα σωματικής δραστηριότητας, το υπερβάλλον σωματικό βάρος, ο σακχαρώδης διαβήτης, το μεταβολικό σύνδρομο, καθώς και η αυξημένη πρόσληψη λίπους, ιδιαίτερα κορεσμένου, παράλληλα με τη χαμηλή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών,

Πύργος της κολάσεως στο Λονδίνο: Νεκροί και εγκλωβισμένοι στη φωτιά.



Πύρινος εφιάλτης για εκατοντάδες ανθρώπους σε ουρανοξύστη 27 ορόφων στο δυτικο Λονδίνο στον οποίο ξέσπασε φωτιά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Τετάρτη.Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι υπάρχουν νεκροί από την πυρκαγιά, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό, ενώ τουλάχιστον 30 ένοικοι έχουν τραυματιστεί και νοσηλεύονται σε πέντε νοσοκομεία της βρετανικής πρωτεύουσας.Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς, που ξέσπασε σε κάποιον από τους κάτω ορόφους και

Αγροτικό εισόδημα.Πώς θα γίνει η δήλωση.



Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ολοκληρώνει την επεξεργασία των απαραίτητων στοιχείων για την καταγραφή του συνόλου.των κατ΄ επάγγελμα αγροτών, προκειμένου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) να προσδιορίσει το ποσοστό του εισοδήματος που προέρχεται από αγροτική δραστηριότητα κατά τη διαδικασία της αυτόματης εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων των κατ΄ επάγγελμα αγροτών.
Συνεπώς, για την υποβολή και εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος

Έκθεση Ζωγραφικής του Καλλιτεχνικού Εργαστήρι της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.


Σκοπιανός ΥΠΕΞ: Θέλουμε να μπούμε στο ΝΑΤΟ με προσωρινή ονομασία



Μια μακρά διαδικασία συζητήσεων μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων ώστε να διασφαλιστεί μια νέα, καλύτερη σχέση με την Ελλάδα περιέγραψε ο Σκοπιανός Υπουργός Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ μιλώντας στο ΣΚΑΙ και στην εκπομπή ΙΣΤΟΡΙΕΣ.Ο κ. Ντιμιτρόφ επανέλαβε την πρόθεση της χώρας του να ζητήσει ένταξη στο ΝΑΤΟ με την προσωρινή της ονομασία. Όταν ρωτήθηκε για το ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές της χώρας του για το θέμα της ονομασίας, απάντησε ότι δεν θέλει να τις μοιραστεί δημόσια, ωστόσο παρέπεμψε σε πρόσφατες

Πρόσκληση Ο.Μ.ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών-Δ.Πέλλας σε ανοιχτή συνέλευση-εκδήλωση



Αγαπητές/οί φίλες και φίλοι,
Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών – Δ. Πέλλας προσκαλεί τα μέλη, τους φίλους και κάθε συμπολίτισσα/τη μας στην ανοιχτή συνέλευση/εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τέταρτη 14 Ιουνίου και ώρα 20.00 στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Γιαννιτσών, με αντικείμενο την Τοπική Αυτοδιοίκηση,

Ποιος είναι ο ρασοφόρος επιδειξίας της Θεσσαλονίκης.



Νέα στοιχεία έρχονται στο φως μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την ανάρτηση μιας 18χρονης φοιτήτριας στη Θεσσαλονίκη, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, όπου ένας ρασοφόρος εμφανίζεται εντός λεωφορείου του ΟΑΣΘ να την παρενοχλεί σεξουαλικά. Σύμφωνα με πληροφορίες της ThessNews η 18χρονη Π.Φ. κατήγγειλε το περιστατικό, το μεσημέρι της Τρίτης, στο Α.Τ. Τούμπας. 

Πικ νικ με τον Όμιλο Σκακιστών Γιαννιτσών



Με έναν πρωτότυπο τρόπο θέλησε ο Όμιλος Σκακιστών Γιαννιτσών να καλωσορίσει το καλοκαίρι!
Διοργάνωσε  στις 5 Ιουνίου, την ημέρα του Αγίου Πνεύματος, πικ νικ στην Γραμμόσκα για όλους τους αθλητές του ομίλου και τις οικογένειές τους.
Επρόκειτο για μια απολαυστική απόδραση στην φύση με πολύ παιχνίδι για τους μικρούς αθλητές.