Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Καρκίνος του πνεύμονα: 7.000 νέες περιπτώσεις τον χρόνο στην Ελλάδα

Την ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τον καρκίνο του πνεύμονα, επισημαίνει η επιστημονική κοινότητα, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί την πιο συχνή μορφή καρκίνου στους άνδρες και την τρίτη συχνότερη στις γυναίκες.Ενας στους εννιά καπνιστές θα εμφανίσει καρκίνο του πνεύμονα.

Θεσσαλονίκη :Πακιστανοί ασέλγησαν σε ανήλικο ομοεθνή τους και ζητούσαν χρήματα

Εφιαλτικές στιγμές έζησε ένας ανήλικος από το Πακιστάν στα χέρια ομοεθνών του στη Θεσσαλονίκη.Σύμφωνα με την καταγγελία του ανηλίκου στην αστυνομία, οι δύο δράστες ηλικίας 24 και 28 ετών  αφού τον οδήγησαν, στις 2 Νοεμβρίου, σε κατάστημα στην περιοχή της Μενεμένης, όπου εργαζόταν ο 24χρονος, με τη χρήση σωματική βίας τον ανάγκασαν να επικοινωνήσει με συγγενικό του πρόσωπο, προκειμένου να του μεταφέρει την επιθυμία των

Βαρθολομαίος κατά Ρωσικής Εκκλησίας: Χρησιμοποίησε τον θρησκευτικό τουρισμό ως εργαλείο εκκλησιαστικής πολιτικής

Πυρά κατά της Ρωσικής Εκκλησίας εξαπέλυσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά τον χαιρετισμό του στην έναρξη του 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου επί θεμάτων Προσκυνηματικών Περιηγήσεων στην Άρτα.
«Το θέμα του λεγόμενου θρησκευτικού Τουρισμού, 10 έτη μετά από τον 1ο πανελλήνιο συνέδριο «προσκυνηματικών περιηγήσεων» στην Ζάκυνθο, όχι μόνο παραμένει στην επικαιρότητα αλλά

Μειώσεις φόρων έως 19.200 ευρώ για ανακαινίσεις ακινήτων

Ισχυρά φορολογικά κίνητρα προς χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων να δώσουν «δουλειές» σε επαγγελματίες του κλάδου της οικοδομής αλλά και να τους υποχρεώσουν να εκδίδουν αποδείξεις και τιμολόγια για τις εργασίες που πραγματοποιούν ώστε να περιοριστούν δραστικά τα φαινόμενα φοροδιαφυγής που παρατηρούνται στις συγκεκριμένες δραστηριότητες, περιλαμβάνει το

Επικίνδυνη μόδα το «παιχνίδι του πνιγμού» στα σχολεία

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνουν οι γονείς στα παιδιά τους καθώς ένα νέο παιχνίδι βρίσκεται σε έξαρση στην νεανική μόδα που λέγετε το «παιχνίδι του πνιγμού».

Σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού αυτού, ο παίχτης θα πρέπει να πάρει δέκα βαθιές ανασες έπειτα να χαμηλώσει τα γονατά του σαν κάθισμα και να περιμένει ώσπου ξαφνικά

Αυτά κοστίζουν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα: Πόσα χρήματα παίρνουν κάθε μήνα – Ποιος τα πληρώνει

Οικονομικό βοήθημα, προστασία και περίθαλψη δικαιούνται οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη χώρα  μας.Συνολικά, τον Φεβρουάριο του 2019, σύμφωνα με το epirusnews.eu, 63.853 άτομα έλαβαν χρηματικό βοήθημα από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR). Συνολικά ήταν 30.762 οικογένειες, ενώ το σύνολο των

Συλλήψεις 71 αλλοδαπών στα Διαβατά για παράνομη διαμονή στη χώρα

Για παράνομη διαμονή στη χώρα συνελήφθησαν 71 αλλοδαποί, που προσήχθησαν το πρωί, στη διάρκεια αστυνομικών ελέγχων στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών του πρώην στρατοπέδου «Αναγνωστοπούλου», στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Σοκ στην Κέρκυρα: Ιερέας κατηγορείται ότι ασέλγησε σε ανήλικες

«Παιδεραστή, κτήνος, για πάντα κυνηγημένος θα σαι» είναι μερικές από τις εκφράσεις που ακούστηκαν από συγκεντρωμένους κατοίκους χωριού στη νότια Κέρκυρα κατά του 60χρονου ιερέα ο οποίος κατηγορείται ότι ασέλγησε σε ανήλικη και σήμερα βρέθηκε στα δικαστήρια για να απολογηθεί. Μετά το σοκ στην κοινή γνώμη από την αποκάλυψη της υπόθεσης του ιερέα στη Μάνη, μια δεύτερη υπόθεση με παρόμοια χαρακτηριστικά έρχεται στη δημοσιότητα.

ΟΑΕΔ : 14 ανοιχτά προγράμματα με 55.489 προσφερόμενες θέσεις απασχόλησης

Ανοικτά παραμένουν 14 προγράμματα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για την υποβολή αιτήσεων ενδιαφέροντος από επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, αυτοαπασχολούμενους, καθώς και ανέργους, οι οποίοι επιθυμούν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχειρηματική δραστηριότητα.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 9/11




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 9 Νοεμβρίου




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Κοινωφελής εργασία ΟΑΕΔ: Αρχές Δεκεμβρίου η προκήρυξη για το νέο πρόγραμμα των 35.000 ανέργων

Σε έναν μήνα, περίπου αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται να προκηρυχθεί το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ για 35.000 άνεργους σε όλους τους Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας της Χώρας, καθώς και σε 37 Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας/Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.

Τέσσερις τραυματίες μετά από συμπλοκή στη δομή προσφύγων στα Διαβατά

Τέσσερα άτομα διακομίστηκαν σε νοσοκομείο ύστερα από συμπλοκή που σημειώθηκε μεταξύ διαβιούντων αλλοδαπών στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών του πρώην στρατοπέδου «Αναγνωστοπούλου», στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.Πρόκειται για Αφγανούς υπηκόους, οι οποίοι ενεπλάκησαν σε αιματηρό επεισόδιο που ξεκίνησε

Η πόλη είναι οι άνθρωποί της


Του Γιάννη Πετρόπουλου

Οι αρχαίοι Αθηναίοι έλεγαν τούτο: «Όπου είναι οι Αθηναίοι, είναι και οι πόλη τους».
Οι άνθρωποι κάνουν τις πολιτείες των ανθρώπων κι όχι μόνο τα κτίρια ή οι δρόμοι.
Η πόλη μου είναι οι άνθρωποί της. Όλοι. Όλοι όσοι βιώνουν τη ζωή σε τούτον τον τόπο.
Συμβαίνει όμως να γίνονται πράγματα και δημιουργούνται καταστάσεις σε τούτη την πόλη που δημιουργούν αρνητικό πρόσημο κι αυτό δεν είναι ευχάριστο σε χιλιάδες συμπολίτες μου.

Εφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις τράπεζες για τις χρεώσεις στις συναλλαγές

Εφοδο στα κεντρικά γραφεία των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, αλλά και στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών, πραγματοποιεί, ως αυτή την ώρα, μεγάλο κλιμάκιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τις χρεώσεις στις συναλλαγές.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο λόγος της εφόδου είναι πιθανή ύποπτη παράλληλη συμπεριφορά των τραπεζών σε ό,τι αφορά τις διάφορες χρεώσεις και προμήθειες σε ΑΤΜ και συναλλαγές.

Νέο φορολογικό νομοσχέδιο: Τα 14 μέτρα-ανάσα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Θεαματικές ανατροπές και βελτιώσεις της τελευταίας στιγμής επεφύλασσε η δημοσιοποίηση αργά χθες βράδυ των διατάξεων του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

Από 1.1.2020:

1. Το έξτρα αφορολόγητο που προσφέρεται πλέον και στους πολύτεκνους για κάθε παιδί

Προσφυγικό : Τα στρατόπεδα που «εξετάζονται» για την αποσυμφόρηση των νησιών

Τα νησιά ασφυκτιούν, οι τοπικές κοινωνίες βράζουν και η κυβέρνηση αναζητά επειγόντως λύση.
Το οκτώ στρατόπεδα που σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης θα μπορούσαν να μετατραπούν σε νέες κλειστές δομές για μετανάστες που δεν διαθέτουν προσφυγικό προφίλ είναι:

Α. Τζιτζικώστας: «Έπειτα από δυο χρόνια σκληρής δουλειάς το Hollywood έρχεται στη Θεσσαλονίκη»


Τη δημιουργία στούντιο κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών στη Θεσσαλονίκη, στις αρχές του 2020, ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στη συνάντηση που είχε στο γραφείο του στην Περιφέρεια, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Nu Boyana Studios (μέλος του ομίλου της Millennium Films) Yariv Lerner, τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) Πάνο Κουάνη και τον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία κινηματογραφικών παραγωγών στη Νέα Υόρκη Γιάννη Καλαφάτη.

Αυτό είναι το φορολογικό νομοσχέδιο -Οι ελαφρύνσεις, τα κίνητρα για επενδύσεις

Σε δημόσια διαβούλευση μπήκε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το φορολογικό, υπό τον τίτλο «Φορολογική μεταρρύθμιση με αναπτυξιακή διάσταση για την Ελλάδα του αύριο»
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές «με το φορολογικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη κάνει πράξη όσα είχε δεσμευθεί πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου» καθώς για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια:

Έπεσε κάτω από το ιταλικό η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου για πρώτη φορά μετά το 2008

Αρνητικό διαμορφώθηκε σήμερα το περιθώριο μεταξύ ελληνικών-ιταλικών ομολόγων, για πρώτη φορά μετά το 2008, γεγονός που συνεπάγεται ότι το ελληνικό δημόσιο πλέον αντιμετωπίζει χαμηλότερο κόστος δανεισμού σε σχέση με το ιταλικό.
Το ράλι που ακολούθησαν τις προηγούμενες ημέρες τα ελληνικά ομόλογα είχε

Τέλη κυκλοφορίας 2020 : Αναρτήθηκαν στο Taxisnet – Οδηγίες για την πληρωμή τους

Αναρτήθηκαν στο TAXISnet τα τέλη κυκλοφορίας για το 2020.Μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής www.aade.gr μπορεί κάποιος είτε με τους κωδικούς του taxisnet είτε απλώς με τον ΑΦΜ του και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος να εκτυπώσει το ειδοποιητήριο και να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας έως 31 Δεκεμβρίου 2019.Σύμφωνα με το υπουργείο

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 8/11




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 8 Νοεμβρίου




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Λόγοι που μπορεί να πονούν τα πόδια σας. Απλές αιτίες αλλά και πολύ σοβαρές


του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr


Ο πόνος στο πόδι συνήθως οφείλεται σε μια απλή κάκωση πχ ένα διάστρεμμα. Ωστόσο υπάρχουν πολλά άλλα αίτια για τον πόνο στο πόδι, μερικά από τα οποία είναι και ενδεικτικά σοβαρής βλάβης. 

Ανακοίνωση Εθελοντικής Ομάδας «Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες» για τα επεισόδια στα Γιαννιτσά


Μπορεί το απόφθεγμα «η δημοσίευση είναι η ψυχή της Δημοκρατίας» (Ι.Ι. Μάγιερ) να κατέχει περίοπτη θέση στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ, ωστόσο τον πραγματικό πυλώνα της Δημοκρατίας αποτελεί «η αληθινή πληροφόρηση» (μαζί με «αληθινή μόρφωση και συνθήκες να ασκήσεις στην πράξη την κρίση σου» - Κορνήλιος Καστοριάδης).

Διορίζονται 6.629 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για να κλείσουν τα κενά στα σχολεία

Με μια γενναία γ’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών, που φτάνει τους 6.629 εκπαιδευτικούς, το υπουργείο Παιδείας φιλοδοξεί να κλείσει και τις τελευταίες τρύπες στις σχολικές αίθουσες, πριν κλείσουν, δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Το νέο κύμα προσλήψεων γίνεται με έμφαση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση,

Εκλογή προέδρου και νέας διοίκησης στον Περιφερειακό Σύνδεσμο ΦοΔΣΑ Κ. Μακεδονίας. Εκλογή Δ.Γιάννου στο Δ.Σ.


Με την επανεκλογή του προέδρου Μ. Γεράνη ολοκληρώθηκε σήμερα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης η διαδικασία των εκλογών στον περιφερειακό σύνδεσμο ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο μέχρι τώρα πρόεδρος Μιχάλης Γεράνης συγκέντρωσε τις ψήφους 60 από τους 63 εκλέκτορες - μέλη του ΔΣ που ψήφισαν σε σύνολο 68 ενώ υπήρξαν 1 άκυρο και 2 λευκά.
Αντιπρόεδρος εξελέγη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας που έλαβε 59 ψήφους ενώ υπήρξαν 4 λευκά.

Επίδομα γέννας 2.000 ευρώ από τον Ιανουάριο -Σε 2 ή 3 δόσεις

Από τις αρχές του 2020 ξεκινά η καταβολή του επιδόματος γέννας και θα είναι σε τρεις δόσεις.
Το επίδομα γέννας αφορά όλους  με εξαίρεση τα ζευγάρια που έχουν πολύ υψηλά εισοδήματα. «Το επίδομα γέννας ξεκινά από τις αρχές του 2020» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου σημειώνοντας πως «Μόνο το 10% των πλουσιότερων Ελλήνων δεν θα το πάρει».

Συνάντηση της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου με το Δεκαπενταμελές Μαθητικό Συμβούλιο του Λυκείου Σκύδρας


Εκπροσώπους του Δεκαπενταμελούς Μαθητικού Συμβουλίου του Λυκείου της Σκύδρας υποδέχθηκε στο Δημαρχείο Σκύδρας, την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019, η Δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιάδου με τους Αντιδημάρχους: Μαρία Γιακαμόζη, Χαράλαμπο Γεραντίδη, Μιχάλη Μέγα, Γιώργο Σταματέλλο και Κωνσταντίνο Τερζίδη.

Ελεύθεροι οι δύο κυνηγοί για τον θανάσιμο τραυματισμό του γαμπρού τους

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο κυνηγοί που συνελήφθησαν για τον θανάσιμο τραυματισμό του 46χρονου γαμπρού τους από τα σκάγια κυνηγετικής καραμπίνας που εκπυρσοκρότησε.Η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώπιον της οποίας οδηγήθηκαν το μεσημέρι, αποφάσισε να τους αφήσει ελεύθερους χωρίς να τους απαγγείλει κατηγορίες.προανάκριση για να εξακριβωθούν πλήρως οι συνθήκες κάτω απ τις οποίες έχασε τη ζωή του ο άτυχος

Ασφαλιστικό : Έρχονται αλλαγές σε συντάξεις και εισφορές

Τρεις μεγάλες αλλαγές έρχονται σε συντάξεις και εισφορές με το νέο ασφαλιστικό, αγγίζοντας πάνω από τρία εκατομμύρια ασφαλισμένους και συνταξιούχους.
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σε ομιλία του στο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων του ΙΚΑ ανέφερε ότι από την 1η Ιουνίου 2020 θα πραγματοποιηθεί μία δομική και μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων Καρασμάνη η αυτοτέλεια των νοσοκομείων του Νομού


Συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη είχε χθες ο Γιώργος Καρασμάνης, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν  όλα τα προβλήματα των Νοσοκομείων του νομού μας και ειδικότερα η  διοικητική και  περιουσιακή αυτοτέλειά τους, καθώς επίσης και η αναγκαιότητα κατασκευής του Πολυδύναμου Ιατρείου Πέλλας.

ΟΠΕΚΑ: Εντός του μήνα το επίδομα έως και 600 ευρώ για χιλιάδες δικαιούχους

Εντός του μήνα αναμένεται να γίνει η καταβολή του επιδόματος ορεινών και μειονεκτικών περιοχών σε 5.400 δικαιούχους που περιμένουν εδώ και έναν χρόνο να τους καταβληθεί το επίδομα του 2018.Παράλληλα μέσα στον Νοέμβριο θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση στα ΚΕΠ για να λάβουν το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για το 2019 προκειμένου να τους καταβληθεί από τον ΟΠΕΚΑ μέσα στο τρέχον έτος.

Ακαδημία Μπάσκετ ΓΑΣ Μ. Αλεξάνδρου Γιαννιτσών «GBA»: Με επιτυχία το ταξίδι εμπειριών και εκπαίδευσης στην Πάτρα και στα Ιωάννινα


Ένα ιδιαίτερα σημαντικό και χρήσιμο ταξίδι εμπειριών, εκπαίδευσης και γνώσης για τους αθλητές της, προστέθηκε στην ιστορία της Ακαδημίας Μπάσκετ του ΓΑΣ Μ. Αλεξάνδρου Γιαννιτσών GBA (Giannitsa Basketball Academy)
Ειδικότερα, αποστολή της Giannitsa Basketball Academy, με 35 αθλητές, γεννηθέντες από το 2004 έως το 2006, τους οποίους συνόδευαν ο υπεύθυνος της Ακαδημίας Γιάννης Κασιμίδης και ο προπονητής Δημήτρης Κυριαζής, το Σάββατο και την Κυριακή 2 και 3 Νοεμβρίου 2019, επισκέφτηκε την Πάτρα και τα Ιωάννινα αντίστοιχα, δίνοντας μια σειρά φιλικών παιχνιδιών.

Φορολογικό νομοσχέδιο: Επί του πραγματικού εισoδήματος το 30% των ηλεκτρονικών συναλλαγών

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συζητήθηκε χθες σε σύσκεψη του πρωθυπουργού με τα στελέχη του Οικονομικού Επιτελείου στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνέχεια της σημερινής σύσκεψης αποφασίστηκε να τεθεί αύριο το φορολογικό νομοσχέδιο σε δημόσια διαβούλευση και αφού προηγουμένως έχουν ενσωματωθεί σε αυτό δύο σημαντικές αλλαγές:

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Πέμπτη 7/11





Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας